|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Zlorabe ˝enostarševskih ˝ družin
20.11.2009 7:50:14   
mika
IZVIRNO SPOROČILO: ta.nja

Živjo!

Pred kratkim sva z mojim sinom postala enostarševska družina, ker naju je njegov oče zapustil. In ja  sem zelo, zelo jezna na vas ki izkoriščate enostarševsko družino. Ko sem hotela na občini urediti , da ne bi več plačevala 200 evrov vrtca, nisem mogla, ker moraš najprej imeti sklep od sodišča, če tudi se je odjavil od gospodinjstva. Rekla mi je, da ne more prej znižati vrtca, zato ker zelo goljufajo. Isto je bilo z otroškimi dokladi. Na sklep sodišča sem čakala 3 mesece. Do takrat sem morala sama s 500 evri plače plačevati 200 evrov vrtca, zato ker je imel moj bivši prej veliko plačo. Plačevati pa mi ni hotel. Sedaj  mi pa povejte ve ste na boljšem, jaz pa v dreku. Še sama ne vem kako sva z otrokom preživela iz meseca v mesec. Gabite se mi.
In tako kot je napisala Sazi tapravi smo na slabšem zaradi prevarantov.

Lp Tanja


Tanja, želim ti, da čimprej prideš iz te grde situacije.
In ravno zaradi resničnih samohranilk se ne bi mogla it lažne samohranilke. Kradla bi tistim, ki v resnici potrebujejo pomoč...ne hvala

(odgovor članu ta.nja)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Zlorabe ˝enostarševskih ˝ družin
20.11.2009 7:55:55   
mika
IZVIRNO SPOROČILO: kajajaka

slovenska foušija... user posted image user posted image user posted image



Ma nemoj...in komu  bi naj bile fauš? A misliš, da sem fauš nekomu, ki oropa na ulici staro ženičko in zato ima mogoče 100€ več? Toliko sem tudi fauš nekomu, ki se izdaja za lažno samohranilko.

(odgovor članu kajajaka)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Zlorabe ˝enostarševskih ˝ družin
20.11.2009 8:01:13   
ledenaa
hey
Zakaj pa vsi ne krademo iz trgovin?
Pa zakaj ne vlamjamo v stanovanja in vzammeo dragocene stvari user posted image
A to pa ne bi kajne
Pa je isto

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Zlorabe ˝enostarševskih ˝ družin
20.11.2009 8:22:44   
mateyka
Tanja, želim ti, da čimprej prideš iz te grde situacije.
In ravno zaradi resničnih samohranilk se ne bi mogla it lažne samohranilke. Kradla bi tistim, ki v resnici potrebujejo pomoč...ne hvala


jaz tudi zaradi  tega ne bi nikoli mogla tega narest. saj bi rabla keš, kot vsi, samo posredno vzet tistim, ki majo še manj kot jaz ali pa da mi sploh ni namenjeno ter je za tiste, ki imajo manj od mene in kar lagat, da dobim - to pa nikoli ne bi mogla.

< Sporočilo je popravil mateyka -- 20.11.2009 8:23:57 >

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Zlorabe ˝enostarševskih ˝ družin
20.11.2009 8:52:25   
Petka09
No, jaz predvsem lagat ne znam... Sej če bi že hotla izkoristit državo, pa tiste luknje v zakonih in luknje v inšpekcijskih nadzorih, pa ne morm, ker ne znam lagat.
Enostavno ne bi mogla nekje napisat, da sm sama z otrokom, da moj ne skrbi za naju..... Sem prav ponosna, ko nekje lahko navedem ali povem, da smo družina, da sva mož in žena.... Klinc pa tisti denar, meni moja resnica več pomeni.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Zlorabe ˝enostarševskih ˝ družin
20.11.2009 13:53:19   
Greenie
IZVIRNO SPOROČILO: veselka

meni osebno je to precej grozno, da bi šla v kej takšnega. pa ne samo s stališča, ker državo goljufaš, ali ker ni pravično do tistih, ki so res... ampak, ker če smo družina, smo družina. grozno bi mi blo zanikat, da moj partner to ni in da ni del družine samo zato, da bi nekaj več cvenka potegnili od države in imeli še kakršnekoli druge bonitete... so strvari, ki so vrednejše od denarja.


Poodpis!
Jaz sem še študentka, moj partner pa ima povprečno plačo, a vseeno se tega ne gremo, mi je žalostno, kaj se to dogaja. Pravzaprav ni pravično do otroka.

(odgovor članu veselka)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Zlorabe ˝enostarševskih ˝ družin
20.11.2009 13:54:29   
Greenie
IZVIRNO SPOROČILO: Petka09

Enostavno ne bi mogla nekje napisat, da sm sama z otrokom, da moj ne skrbi za naju..... Sem prav ponosna, ko nekje lahko navedem ali povem, da smo družina. Klinc pa tisti denar, meni moja resnica več pomeni.


user posted image


(odgovor članu Petka09)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Zlorabe ˝enostarševskih ˝ družin
20.11.2009 21:02:18   
alpog
Ja no, kaj pa država nam dela?! Z dvema povprečnima plačama 4-članska družina ne dobi štipendije. Pol pa šolaj otroke v srednji, sploh pa na faksu, če nisi v LJ.

(odgovor članu Greenie)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Zlorabe ˝enostarševskih ˝ družin
21.11.2009 9:13:13   
RoZala
IZVIRNO SPOROČILO: kajajaka

A kdo od vas zavrne regres? Pa to ravno tako ni del plače. Je le z zakonom omogočen....




Regres je povezan z dopustom. Torej, če imaš dopust, imaš regres (no, razen za zelo slabo stoječe firme). Firme, ki normalno poslujejo in ne nakažejo regresa so v prekršku in se jih lahko prijavi. Tko, da izjava, da bi se kdo odpovedal regresu ni ravno na mestu.

To velja bolj za božničnico oz. 13. plačo.

(odgovor članu kajajaka)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Zlorabe ˝enostarševskih ˝ družin
21.11.2009 17:07:22   
sabri
Moje mnenje, če bi država bolje poskrbela za podobne zadeve, ne bi ljudje tega počeli in izkoriščali, je pa res, da je na žalost zaradi tega pravim samohranilkam težje uredit vse zadeve, sodišče in vse. Me je pa vedno zanimalo, kako to uspe kvazi samohranilkam, da imajo z istim očetom, ki kao nista skupaj, več otrok? Sta uradno narazen, pa dva ali tri otroke in vse na to foro al kaj.

(odgovor članu RoZala)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Zlorabe ˝enostarševskih ˝ družin
21.11.2009 20:33:42   
urska25
JAz bi pa napisala en primer  moje znanke. Z partnerjem imata 2 otroka, prvi je v četrtem razredu, drug pa star 4leta.  Celo življenje že goljufa državo, pa to še obeša na velik zvon,...kak je pameta in oh in sploh, pa da ji itak noben nič ne more,ker ne morejo dokazat,... No ampak ker za vsako rit šiba raste,... je tista šiba tudi njo našla.
Partner se ji je začel k..... okol. In ko je popenila in ga hotla vržit iz stanovanja, ji je lepo dal ključe in rekel kar izvoli spakirat, tvojega tu ni nič. Stanovanje je pisano na njegovo teto, avtomobila oba na njega. Skratka ona nima nič, ker pač nič ne sme imet, ker če ima pol ne dobi ta velikih otroških, pa socialne,...
In kaj ima zdaj, lahko se je ugriznala v jezik in vzela partnerja nazaj, mu vse opostila,kaj pa ji je druga prostalo, brez denarja, službe, brez kakršne koli lastnine in že krepko čez 30.  Se pa vozi z super avtom, njen ima pa super ljubico, zdaj že kar javno, saj kaj mu pa more.
Mislim da njej zdaj tistih 300 eur na mesec več ne pomeni kaj dosti.

Glede teme pa mislim da naj počne vsak po svoje. Jaz vem da nebi mogla it na sodišče in rečit, da sva z mojim skregana, ko ga imam rada bolj kot vse. Včasih gre res malo bolj na tesno z denarjem, ampak je vredno. Mislim da s svojimi dejanji dajemo vzgled svojim otrokom.




_____________________________

Sem ponosna mamica dveh princesk

(odgovor članu ely*)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   [Brisano sporočilo]
26.11.2009 19:43:12   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu urska25)
  Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: Zlorabe ˝enostarševskih ˝ družin
28.11.2009 9:21:05   
dory
Jst sem enostastarševska družina, pa mi je ravno, če se izkorišča na ta račun...zakaj? ker tud če bi šlo vse po regelcih, ne bi bla sama nič na boljšem....kar imam si ustvarim sama z glavo in zdravima rokama, država še vedno išče luknje,da bi kej vzela...torej...glede na sistem,ki ga imamo mi visi dol...


(odgovor članu ely*)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: Zlorabe ˝enostarševskih ˝ družin
15.12.2009 19:36:21   
Mia007
IZVIRNO SPOROČILO: kajajaka

slovenska foušija... user posted image user posted image user posted image

Kaj me briga, če kdo izkorišča to možnost... Mi jo pač ne, eno jo pa - njihova stvar. Če država to dopušča, zakaj pa ne? A kdo od vas zavrne regres? Pa to ravno tako ni del plače. Je le z zakonom omogočen....

Ko bi se ljudje več ukvarjali s seboj in s svojo družino, bi več koristi naredili, kot s tem, da se vtikajo v tuje zadeve!

user posted image user posted image user posted image


Kakšna foušija le?

Verjetno bi ti lahko bila mama in iz mojih življenskih izkušenj ti lahko rečem, da res ni pravice v tej naši državi in  nobene kontrole nad takim početjem.

Jaz sem pri 24 letih zanosila. Oče  otroka me je zapustil.  Morala sem iztožiti očetovsto, ker niti to ni hotel priznati.  Danes ima sin 23 let pa očeta še ni videl. Lani je našel njegovo telefonsko in ga poklical, da bi vseeno, čeprav niti od daleč ga nima za očeta, bi ga pa rad spoznal. Odgovor je bil, da ga sin ne zanima. Haloooo.

Čez 7 let sem spoznala moža. Rodila se nama je punčka. Čez 2 leti je pa v mesecu dni po hudi bolezni umrl. Danes je hči stara 15 let.

kaj ti hočem s tme povedati? V teh letih sem se popolnoma predala le svojima otrokoma, nobenega partnerja nisem želela ob sebi, pa verjemi ali ne, na prvem mestu sta mi bila otroka in huda bolećina v mojem srcu po smrti moža in zelo težko je biti obenem mati in oče dvema otrokoma. Danes sem ponosna na njiju in mi ni niti minute žal, če nisem izkoristila  ne vem žuranja takega ali drugačnega. Enostavno služba, dom, služba dom. Tu pa tam  kaka kavica s prijateljicami.

Torej mame, kot sem sama dala vse to skozi in še dandanes je vse na meni, pa okoli vidiš, kaj ljudje počnejo, da bi čimbolj  zmolzli državo kjerkoli se da preko svojih otrok, verjemi da nam - mi ni niti slučajno  prijetno tako videt in brat. Ta država bi resnično morala takim staršem naj si bo mami ali očeti, ki ostane sam z otrokom  pomagati . Me matere, ki smo mame in očetje, si ne moremo privoščiti še dodatnega dela, da bi prispevale kaj več v proračun družine, ker enostavno potem nastradajo otroci. Skrajni čas je, da se sprejme zakon, da se enostarševska družina šteje tista družina kjer je oče ali mati preminil, ali je oče ali mati neznan.

Srečno

(odgovor članu kajajaka)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: Zlorabe ˝enostarševskih ˝ družin
15.12.2009 19:44:44   
tinč407
Kdor lahko kje boljše skoz pride naj le poišče luknjo. Drugače itak ne dobimo nič od države! Sama sem sicer poročena ampak me je to že velikokrat teplo ko sem hotela uveljavljati kakšno pravico. 

_____________________________

sijaj, sijaj sončece...
in sonce je posijalo z vso močjo!


(odgovor članu Mia007)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: Zlorabe ˝enostarševskih ˝ družin
15.12.2009 19:53:09   
Mia007
IZVIRNO SPOROČILO: alpog

Ja no, kaj pa država nam dela?! Z dvema povprečnima plačama 4-članska družina ne dobi štipendije. Pol pa šolaj otroke v srednji, sploh pa na faksu, če nisi v LJ.



user posted image   Šolanje? Šolanje je za premožne. Moj sin je zlati maturant, in LJ lahko pozabi v sekundi. Sposoben za študij, brihten a možnosti nimam, da bi mui privoščila študij v LJ. Jaz upokojena 4 ure invalidsko, zaradi hudih stresov v žilvjenju, se zdaj ti stresi znašajo nad sina, kateri se je že drugič prepisal na faks, in to je zdaj  end.  Če ne naredi tega  faksa, se lahko samo pod nos obriše z rednim študijem,  in sanja kako bo izredno študiral in kje bo delo dobil, da si ga bo plačal.  Imam še 15 letno hči, ki hodi v 1. letnik srednje šole. Kaj bo z njo pa še ne vem. Upam, da bo kaj boljše za njo, kot je bilo za sina, da ta država enkrat začne graditi in omogočiti mladim, ki so sposobni  in pridni študentje, da jim pomaga dokončati študij katerega želijo. No coment. To se res lahko dogaja samo v Sloveniji. Mi smo v Evropi? Ne. Še Balkan nas je prehitel.user posted image

(odgovor članu alpog)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: Zlorabe ˝enostarševskih ˝ družin
15.12.2009 20:50:49   
tinč407
Mi smo v Evropi? Ne. Še Balkan nas je prehitel.user posted image



Točno tako. Se strinjam. Naša država še dolgo ne bo socialna!!

< Sporočilo je popravil tinč407 -- 15.12.2009 20:51:09 >


_____________________________

sijaj, sijaj sončece...
in sonce je posijalo z vso močjo!


(odgovor članu Mia007)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: Zlorabe ˝enostarševskih ˝ družin
17.12.2009 16:06:28   
nananaja
Meni je pomembno, da z možem živiva in ustvarjava družino skupaj, denar je zgolj nujno sredstvo za preživetje. Začela sva z malim, imava vedno več, sva zadovoljna. Meni je vsako goljufanje greh, z grehi drugih se ne ukvarjam, spodbujam k poštenemu življenju pa.
Sicer velja: več je pa le več. Za nekatere denarja, za druge kaj drugega.

Država je ob nadzoru sociale tako že zdavnaj odpovedala, tudi socialna pomoč je za tiste, ki se bolje znajdejo, kar je paradoks.

Šolanje? Šolanje je za premožne.


To pa ni res! Ko sem jaz študirala, smo imeli dohodek na družinskega člana okoli 60 000 SIT, študirala sva dva, v LJ, sestra študirala, ko sva midva hodila v srednjo šolo... Moja mama je vedno rekla, naj študiramo, da bomo lahko dobili bolje plačano službo. Vedela je da smo sposobni, zato si zase ni privoščila nič!
Z vsoto, ki smo jo imeli za preživljanje, so moji sošolci iz srednje šole mesečno razpolagali, pa ne za preživljanje, za luksuz.
Pa sem preživela. Jaz sem bila v nebesih, ko mi je fant kaj kupil in me peljal ven. Ampak mi smo bili naučeni, da mo se potrudili preživeti z malim.
Torej: študij je za sposobne, žalostno pa je, da danes lahko študirajo skoraj samo nalo premožnejši, nadarjenim in nadpovprečnim, pa država ne omogoči nadaljnega razvoja znanja.


(odgovor članu Mia007)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: Zlorabe ˝enostarševskih ˝ družin
17.12.2009 18:14:01   
mamamajča

IZVIRNO SPOROČILO: Tinkerbell

Kakšno je vaše mnenje glede tega, se vam zdi pravično, da nekateri izkoriščajo državo z navideznim enostarševstvom?

[/link]




Poznam več takšnih družin- dobili so celo neprofitno dvosobno stanovanje, kot trije, medtem ko je pa mama prijavljena kot samohranilka. In potem se jaz vprašam- kaj niso nič povezani???? Občina in CSD?
Ne ni mi fer, itak ne, ampak rajši mam skladno in urejeno družino kot tistih par evrov na ta račun

(odgovor članu Tinkerbell)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: Zlorabe ˝enostarševskih ˝ družin
17.12.2009 18:58:06   
alpog
Morda so bili včasih drugačni pogoji za študij, danes definitivno ne moreš s povprečnimi dohodki vzdrževati dveh ali treh študentov! Ali pa? Prosim za nasvet, bom zelo hvaležna!

(odgovor članu mamamajča)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: Zlorabe ˝enostarševskih ˝ družin
22.12.2009 20:27:51   
malecka
IZVIRNO SPOROČILO: Tinkerbell

Kakšno je vaše mnenje glede tega, se vam zdi pravično, da nekateri izkoriščajo državo z navideznim enostarševstvom?

Kar je mene najbolj zgrozilo na spodnjem prispevku je to, da država sloh ne vodi nikakršnih evidenc o tem, koliko enostarševskih družin sploh je,.....

http://www.n-tv.si/aktualno-zloraba-socialnih-pomoci-samooklicanih-enostarsevskih-druzin





bom samo to rekla, "****" oseba opravlja dve službi "fant" med šefi ona pa samohranilka pa živijo v eni bajti..... ni fer ampak nisem jaz tista, ki bi sodila imamo ali nimamo službe za te reči....user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image verjetno, da ne


_____________________________

Živi tako, da bodo tvoji otroci pomislili nate,
ko bodo razmišljali o poštenosti,
ljubezni in pokončnosti.




(odgovor članu Tinkerbell)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: Zlorabe ˝enostarševskih ˝ družin
23.12.2009 0:23:31   
nananaja
IZVIRNO SPOROČILO: alpog

Morda so bili včasih drugačni pogoji za študij, danes definitivno ne moreš s povprečnimi dohodki vzdrževati dveh ali treh študentov! Ali pa? Prosim za nasvet, bom zelo hvaležna!

No, pa s povprečnim dohodkom najbrž gre, vprašanje, če gre z minimalnim dohodkom. Nikoli pa ne bom rekla, da je lahko to izvesti pravi mami samohranilki.
Odvisno, kaj razumemo pod včasih. Ali primerjamo danes z deset let nazaj ali z dvajset let nazaj ali več. Mi smo imeli problem s štipendijo takrat, ko sta bila tako mami kot ati brezposelna. Jaz sem na srečo imela zoisovo in mi je bila zagotovljena ob pogoju uspeha, bratu pa se je občasno dogajalo, da smo presegli cenzus. Pa kaj povprečni dohodki, mi smo živeli z delavskimi plačami, torej dvema malo več kot minimalnima plačama. Smo pa povezana družina še danes.

(odgovor članu alpog)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: Zlorabe ˝enostarševskih ˝ družin
23.12.2009 8:21:52   
alpog
Torej brez ideje za "kako izšolati tri študente s povprečnim dohodkom (daleč proč od univerzitetnega središča)"!

(odgovor članu nananaja)
Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: Zlorabe ˝enostarševskih ˝ družin
23.12.2009 13:08:35   
liliana
Povprečna plača je okrog 950 EUR neto....kar pomeni, če vzameš še malico in potne stroške zraven, otroške doklade na mesec recimo 2100 do 2200 EUR minimalno, če zaslužita dva povprečno plačo.....dva ali tri otroke lahko s tem izšolaš.....če so vsi pripravljeni na skromnost, če stanujejo v študentskem domu, če si "organizirajo" prevoz do Maribora ali Ljubljane, kjer pač študirajo.....seveda se da mnogo lažje, če se otroci lahko redno vpišejo, da ni treba plačevati šolnine (takrat je bistveno težje).....

Moji starši so pred 15-20 let nazaj šli skozi to t.i. kalvarijo....res je pa, da smo se takrat vozili z eno staro kripo.....z bratom sva vsak vikend delala, da sva si žepnino zaslužila, ker sva doma dobila zgolj za prevoz, študentski dom in bone za prehrano...štipendije pa ni imel nobeden.....

Da se.....tudi danes....

< Sporočilo je popravil liliana -- 23.12.2009 13:09:25 >

(odgovor članu alpog)
Neposredna povezava do sporočila: 49
   RE: Zlorabe ˝enostarševskih ˝ družin
23.12.2009 23:38:25   
nananaja
navajeni smo na skromnost to itak, živela v študentu, kuhala veliko sama, ker boni niso bili več poceni, delala med počitnicami (kadar se nisem učila), včasih sem vzela kako priložnostno delo, brat je delal tudi med letom, v ljubljano sem hodila na štop, če sva imela z bratom svoj/skupni avto, je bil vreden skoraj nič - registriran še par mesecev ker je kak znanec kupil novega, pa starega predal, brat brez štipendije, študirala sva pa redno, no bratu manjka še diploma, oba na fmf, kar nama je zagotovilo, da sva oba hitro dobila službo. sicer so bili tudi žuri, ne morem reči, da ne, a le za denar, ki sva ga sama prislužila. da ne rečem, da še sedaj, ko imam denar, nimam navade kupovati oblačil samo zato, ker so mi všeč, in ne zato, ker bi rabila.
ko je študirala sestra, pa so se ravno spreminjali časi, ona je na srečo živela pri sorodnikih, ampak ona si pa prva leta študija res ni privoščila niti toliko kot midva z bratom, s počitniškim zaslužkom si je kupovala knjige, ker ona jih je morala imeti svoje, jaz sem jih večino dobila v knjižnjici.

starši si niso privoščili skoraj nič - vedno je mami rekla, da naj mi študiramo, ko bomo pa imeli službo, bo pa kam šla!

mnogi mladi hočejo imeti avto, jaz ga nisem hotela, ker bi potem morala plačevati bencin, registracijo, vzdrževanje... da mi stoji pred študentskim domom. jaz sem npr. doživela hudo preizkušnjo v srednji šoli, ko so nekateri sošolci in sošolke imeli svoje štipendije samo za svoj užitek, jaz pa sem si z njo kupila vozno karto, potrebno za šolo, pa še kaj prišparala za kako smučanje, izlet... redko sem si privoščila kaj iz užitka.

so izjeme, ki ne rabijo razkošja za študij, tudi danes!

sploh pa, danes je skoraj lažje imeti dva, tri študente, kot pa dva, tri osnovnošolce, ker se meni "brezplačna" oš zdi kar pošteno draga.

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?