|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Nikjer nismo dobili vrtca. Kaj zdaj?
4.1.2010 9:18:46   
zaspancek1
IZVIRNO SPOROČILO: Onasiss

zaspanček...zelo se motiš.
 
Takšen problem z vrtci je dejansko šele 3 leta. Ko sem svojega ta velikega sina vpisovala v vrtec ni bilo nobenih problemov.
 
Poleg tega, ja je res, da niso neljubljančani krivi za nastalo situacijo. Problem je drugje. Ampak, če plačujem davke in dajatve MOL-u, potem naj vsaj kaj dobim v zameno. Pred leti sem na občini, takrat še na izpostavi, pa ne dolgo nazaj, spraševala, če MOL kaj nagrajuje novorojenčke s stalnim prebivališčem v Ljubljani (nekatere občine so-pa so potem ukinili, nekatere pa še vedno)....in dobila presenetljiv odgovor: DA MOL NIČ NE IZPLAČUJE NAGRAD AMPAK ZAGOTAVLJA MESTA V VRTCIH IN JIH TUDI SUBVENCIONIRA.
 
Poleg tega ni v vseh občinah tak problem kot v Ljubljani. Tega niti dejansko ne razumem. Kolegica iz Štajerskega konca, ki dela v vrtcu ima v skupini otroke v starosti od 1-3 let. Enostavno so naredili heterogene oddelke, da bi čimveč otrok dobilo vrtec.


Ne vem, kje se tako zelo motim user posted image  Poznam tri primere, ko so (v LJ seveda) imeli probleme dobiti vrtec ze pred petimi (ok, en pred stirimi) leti. Ja, saj sem napisala, da tako zelo perece kljub temu prej ni bilo, pa vendar se ni nic zganilo in je ostalo vse na ravni izpred dooolgo dooolgo let (ne glede na to, da so bile zgrajene ogromne stanovanjske soseske za predvsem mlade druzine z otroki). Tudi to je res, da ni tako hudo v vseh obcinah po Sloveniji, je pa v zelo veliko (tudi na stajerskem koncu, ki ga (del seveda) tudi jaz poznam). Ja, vem, da LJ obcina ne daje denarnih nagrad ob rojstvu novorojencka (npr. Menges pa jih oz. jih vsaj je lansko leto), naj pa bi zagotavljala mesta v vrtcih in jih subvencionirala - ja, na papirju se slisi lepo, v praksi pa je tudi moj sin na istem (brez vrtca).
Ce se enkrat preberes, sem komentirala tisto o goljufanju obcine s strani tistih, ki imajo samo stalno prebivalisce prijavljeno v LJ, dejansko pa zivijo drugje. Tudi ti se strinjas, da ce prispevas v MOL, od nje tudi nekaj pricakujes. Torej - tudi vsi tisti, ki imajo prijavljeno stalno prebivalisce (pa pac zivijo kje drugje), ravno tako prispevajo v proracun MOL - se pravi, da lahko cisto upraviceno tudi kaj koristijo v LJ, a mogoce to pa ne user posted image

O tistem, kaj je posteno oz. kaj ni, bi se pa dalo se marsikaj napisat...Ja, najbolj posteno bi bilo, da bi dobili mesto vsi otroci (iz LJ ali pa kjerkoli drugje). Ker je ravno tako neposteno do otrok, ki nimajo tega privilegija, da zivijo v LJ (ja, zame je to privilegij!), starsi pa tu delajo, da ne bi smeli obiskovati vrtca, ki je npr. kje blizu sluzbe starsev (ali vsaj na poti). Ze v LJ je problem priti pravocasno z enega konca mesta na drugega po otroka v vrtec, kaj sele, ce moras najprej priti iz LJ, nato pa npr. nekam na Gorenjsko ali Stajersko. Ja, verjamem, da bo ena PC Baby rekla, da je to pac njihov problem, ker si pac kaj taksnega verjetno niti ne predstavlja oz. jo prav malo briga. Kaj je dejanski problem, pa itak ni vazno. Torej (v njenem stilu)- kaj me brigajo drugi, vsak se pac znajde po svojih moceh! Ce boste pa zato grdo gledale vse tiste, ki nimajo prave registrske tablice -  kar naglejte se, tega je tudi v LJ cedalje vec! user posted image   Od kje pa tebi (PC Baby) podatki o "tujih" otrocih (oz. o njihovih bivaliscih) v vasem najblizjem vrtcu? Ce so resnicni, bi bile verjetno kaksne prevec zgovorne varuske prav zanimiv primer za kaksno inspekcijo, ce se bo kdo prepoznal med njimi...

O dvojnem minusu pa samo se to - pa se preseli nekam (oz. samo spremeni stalno bivalisce) , kjer podeljujejo nagrade in seveda se subvencionirajo vrtec (to ga mislim da itak vse obcine za svoje otroke)! So taksne obcine tudi v blizini LJ!


(odgovor članu Onasiss)
Neposredna povezava do sporočila: 76
   RE: Nikjer nismo dobili vrtca. Kaj zdaj?
4.1.2010 9:42:56   
Urska09
zaspancek, sej po mojem vsi mislimo in pišemo eno in isto. Problem je samo v tem, da veliko staršev GOLJUFA! in to izključno z namenom, da svojega otroka dajo v vrtec v Lj. To zelo dobro ve tudi lj. župan, saj je kmalu po zaključku vpisa objavil, da bo dal preveriti podatke o bivališču otrok in staršev, pa je naša slavna pooblaščenka (vsi vemo katera) v luft skočila, da to pa ne, ker gre za varovanje osebnih podatkov. No vidiš! Vsi vemo, kaj se dogaja, pa nihče ne more nič. Nastradamo pa vsi!



(odgovor članu zaspancek1)
Neposredna povezava do sporočila: 77
   [Brisano sporočilo]
4.1.2010 10:19:41   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Urska09)
  Neposredna povezava do sporočila: 78
   RE: Nikjer nismo dobili vrtca. Kaj zdaj?
4.1.2010 11:18:01   
zaspancek1
Koncno ena, ki res razume! user posted image  Se popolnoma strinjam tudi z zadnjima dvema odstavkoma.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 79
   RE: Nikjer nismo dobili vrtca. Kaj zdaj?
4.1.2010 11:52:57   
PC Baby
Joj zaspanček, ti sam teraš svoje, v resnici pa veš, da nimaš prav.


IZVIRNO SPOROČILO: zaspancek1

Ja, verjamem, da bo ena PC Baby rekla, da je to pac njihov problem, ker si pac kaj taksnega verjetno niti ne predstavlja oz. jo prav malo briga. Kaj je dejanski problem, pa itak ni vazno. Torej (v njenem stilu)- kaj me brigajo drugi, vsak se pac znajde po svojih moceh!


Zelo dobro si predstavljam vse probleme, zato tvoja logika ne stoji ne na tleh ne v zraku. Po tvojem naj jst vozim otroka v Celje ali na Gorenjsko ali kjerkoli že je tvoj kraj bivanja, ker ga ti voziš v vrtec, ki je zraven našega stanovanja, ker je tebi pač komot, da imaš otroka zraven tvoje službe. To pa je malo moj problem, se ti ne zdi?

IZVIRNO SPOROČILO: zaspancek1
Od kje pa tebi (PC Baby) podatki o "tujih" otrocih (oz. o njihovih bivaliscih) v vasem najblizjem vrtcu? Ce so resnicni, bi bile verjetno kaksne prevec zgovorne varuske prav zanimiv primer za kaksno inspekcijo, ce se bo kdo prepoznal med njimi...



Podatek je iz inšpekcijskega zapisnika, ki je bil letos poleti javno objavljen na enem od blogov, ki ga je Siol evidentiral na svojem splenem portalu. Seveda je bilo na koncu zapisano tudi to, da kljub ugotovljeni kršitvi zakona (prijava stalnega bivališča, kjer v resnici niso živeli), ne morejo ukrepati na področju sprejema v vrtec, ker dokler je otrok stalno prijavljen v LJ ima pravico vrtca. Ukrepali bojo (ali so že) najprej na področju lažne prijave bivališča - potem pa naprej.


IZVIRNO SPOROČILO: zaspancek1
O dvojnem minusu pa samo se to - pa se preseli nekam (oz. samo spremeni stalno bivalisce) , kjer podeljujejo nagrade in seveda se subvencionirajo vrtec (to ga mislim da itak vse obcine za svoje otroke)! So taksne obcine tudi v blizini LJ!



Jaz naj se preselim, ker "neljubljančani" zasedajo naše vrtce in dobijo oni subvencijo, ki bi jo morali mi? To si pa malo narobe razlagaš, ali pa začenjaš kontro udarjat na vse za kar nimaš več argumentov.

(odgovor članu zaspancek1)
Neposredna povezava do sporočila: 80
   [Brisano sporočilo]
4.1.2010 12:22:01   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu PC Baby)
  Neposredna povezava do sporočila: 81
   RE: Nikjer nismo dobili vrtca. Kaj zdaj?
4.1.2010 13:26:39   
zaspancek1

Ce nisi dojela mojih postov oz. vsaj Milleninih (ki je cisto konkretno napisala svoj primer)...kaj naj recem... pravzaprav mi dol visi. user posted image   Zali se komurkoli, glej grdo vse neljubljancane, ki ti odzirajo vse, kar bi moralo biti tvoje... Samo, da se bos bolje pocutila!  user posted image

Glede selitve - sem ti jo samo predlagala, ce res zelis prejeti denarno nagrado ob rojstvu otroka. Podeljuje jo namrec kar nekaj obcin (tudi blizu LJ).user posted image

O preverjanju stalnega bivalisca pa je ze Millena napisala, da to le ni tako preprosto. Ze npr. pri preverjanju v zvezi s povracili potnih stroskov v drzavni upravi se je to izkazalo za prakticno zelo otezeno (sploh pravno, kaj sele organizacijsko - fizicno) in vecina zadev je kljub resnicno ocitnim krsitvam padla, ce so ljudje samo do enega (lahko se tako slabega) odvetnika stopili. Ampak, ce pise na blogu...potem pac drugi nimamo pojma...

Jaz pac samo teram svoje dalje....user posted image

Mogoce se pa cez nekaj let srecamo na pragu bodocega tvojega ali pa mojega vrtca.user posted image  



(odgovor članu PC Baby)
Neposredna povezava do sporočila: 82
   RE: Nikjer nismo dobili vrtca. Kaj zdaj?
4.1.2010 14:02:59   
PC Baby
Tudi to bi pogoltnila. Samo da dobimo vrtec.

(odgovor članu zaspancek1)
Neposredna povezava do sporočila: 83
   RE: Nikjer nismo dobili vrtca. Kaj zdaj?
4.1.2010 14:21:24   
Urska09

IZVIRNO SPOROČILO: PC Baby

Tudi to bi pogoltnila. Samo da dobimo vrtec.

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu PC Baby)
Neposredna povezava do sporočila: 84
   [Brisano sporočilo]
4.1.2010 16:09:36   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu PC Baby)
  Neposredna povezava do sporočila: 85
   RE: Nikjer nismo dobili vrtca. Kaj zdaj?
4.1.2010 16:17:32   
PC Baby
Veš, da sem danes ponoči razmišljala točno o tem kar ti pišeš. Tudi to, da bo vendar ta letošnji "baby boom" šel čez 6 let v šolo. In kaj bo potem? Bojo spet nepripravljeni iskali rešitve in kapacitete, mi bomo pa tačas otroke do gimnazije vozili nekam v sosednjo občino v šolo.
Sploh se ne bi več čudila.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 86
   RE: kaj zdaj?
31.5.2010 12:10:31   
lešn
iščem varstvo za otroka starega dve leti in štiri mesece.user posted image
Smo zavrjeni v vrcu in ne vem kaj naj naredim, otrok rabi družbo. Tako, da bi bilo fino če je skupina.
Pa tudi cena me zanima.user posted image

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 87
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4]
Pojdi na:





Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Kdaj se vaš otrok začne spominjati?
Noben otrok nikoli ne pozabi materinega glasu. "Eden najzgodnejših spominov je spomin na materin glas."




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?