lunka1
|
Porodni načrt... ne vem, zakaj ga sodobne porodnišnice ne bi upoštevale?? Brala sem, da je celo zaželjen, saj porodnica na nek način pokaže, da se je o vsem dogajanju vsaj malo izobrazila in poučila o dogajanju med porodom. Zato bom tudi imela partnerja sabo, da bom moj "odvetnik". Porodnišnica, kjer bom jaz rodila, ima že dve moderni mizi, ki omogočata recimo porod kleče, čepe, sede... V skladu s tem pač predvidevam, da so babice pripravljene "rodit" tudi tako. Jaz bom v njem zapisala tudi, da ne želim nobenih vzpodbujevalcev poroda, ker je to odklon od naravnega poroda, ki si ga jaz želim. Imam 2 minuti do porodnišnice, tako da mi je vseeno, če me pošljejo domov, dokler se ne začne tisto pravo... Prav ti vzpodbujevalci povzročajo tudi raztrganine - ne samo presredka, ampak tudi maternice. V nasprotnem primeru je čisto vseeno, če mi vzbrizgajo EA in rodim mimgrede in pika. Samo ne vem, kje je potem point svobode odločanja * No, po drugi strani je najbolje, da smo sicer pripravljene, ampak da si ne zastavljamo nekih omejenih ciljev, ker nikoli ne gre točno tako, kot si zamislimo
< Sporočilo je popravil lunka1 -- 2.12.2009 9:04:07 >
|