|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  157 158 [159] 160 161   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septemberke*2010
18.3.2010 11:37:17   
maca29
ja 30 dni plača firma kasnej zdravstvo.Jaz bi lahko bila v bolniški pa mi nekako še ni da bi šla vsaj dokler ne dobim izvidov AC.Ko te dobim in če bodo vredu kidnem najprej na eno mesečni dopust kasnej pa bolniška

(odgovor članu Natalija28)
Neposredna povezava do sporočila: 3951
   RE: Septemberke*2010
18.3.2010 12:03:25   
Inčy
Ojla punce!!!

Jaz pa sem danes tako vesela in cela raznežena ... je od mojega sestrična v torek rodila in sva ga šla danes gledat v porodnišnico ... joj, kako je to malo in lepo, kar odpeljala si ga bi domov user posted image user posted image user posted image Komaj čakam na svojega, da se bomo cartali ... ampak uf, se bomo še malo načakale user posted image user posted image user posted image

Drugač smo ok, se opravičujem, da se nič ne javljam zadnje dni ... v marcu imam največjo gužvo v letu in res ko pridem domov kar padem v posteljo user posted image

Pridne bodite in lepo božajte bušije ... zdaj se vam že poznajo menda, ne? Jaz sem že prava bunka user posted image


_____________________________

"Ovir ni. Ovire vidiš samo takrat, kadar umakneš pogled od cilja."

EX Inčika

(odgovor članu maca29)
Neposredna povezava do sporočila: 3952
   RE: Septemberke*2010
18.3.2010 12:03:51   
nadka30
IZVIRNO SPOROČILO: corfu


IZVIRNO SPOROČILO: nadka30

IZVIRNO SPOROČILO: corfu

Dober dan

No, takole, najbrž veste da ginekologi zelo radi poudarjajo, da je z starostjo NS slabša...no jaz sem tipičen primerek da temu ni tako, včeraj sem imela vse tri materinske knjižice pred sabo in v moji prvi nosečnosti je bila NS najslabša, v drugi je bila najboljša,

1. 3292
2. 5187
3. 3985

Zanimivo a ne, pa vsako leto sem starejša, se ne mlajšam user posted image user posted image




večer pa to orng večer, se moram najprej opravičit mi mal zmankuej cajta za RR, se bom poboljšala se jutri javim z več informacijami, moram najprej vse za nazaj prebratuser posted image user posted image user posted image , upam da mi bo ratalo.

CORFU to pa pomeni da si z leti boljša in modrejša, ti greš pa ravno v obratnoi smeri kot pravijo zdravnikiuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ..
Koliko pa si bila noseča pri vsaki nosečnosti?, upam da ti nisem preveč radovednauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image





1. nosečnost 22 let
2. nosečnost - mesec dni po rojstvu dopolnila 25
3. nosečnost - 28 bom dopolnila en mesec po rojstvu otroka


Pa dobro jutro vsem skupaj :)


Corfu si kot vino, bolj je staro boljše jeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Dober dan, sem pravkar iz šopinga za svojo dušo sem si kupila eno novo majčko pol še pa torbico zase, sem danes delala samo 4 ure, koristim tiste ure, ki jih še sploh nimamuser posted image user posted image user posted image .
Čestitke za lepe nuhalne, sonček25 tebe sem pa tako vesela, sem čakala kdaj prideš naokoli, še tukaj ti želim vse naj, naj , ker si pa res po takšni smoli že zaslužiž enea malega nagajivega kričačauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .
Takoj ko bo možno pridemo naokrog, kak se fajn sliši pridemo naokrog.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
DRugače pa smo mi kar ok, sedaj pa resno mislim da so slabosti šle, ker energija se nam vrača tako da gremo na polno naprej. Vidim da se pogovarjate o morfologiji, sploh ne vem kdaj jo bom imela, ker sedaj imam 1.4. pregled takrat je še ne bom imela, potem pa bo verjetno nekje konec aprila začetku maja, takrat gre pa naša tavelika zraven, upam da ji bo zanimivo, no mogoče pa takrat tudi izvemo kakšnega spola je naš podnajemnik.

SE javim še kasneje moram malo skuhat kosila, ker gre moj potem v službo
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu corfu)
Neposredna povezava do sporočila: 3953
   RE: Septemberke*2010
18.3.2010 12:08:32   
Natalija28
Niti ne govori kakšna sem že jaz s tem trebuškom. user posted image Če bo šlo tak naprej bom kot bunka. user posted image Pa kaj naj-sej ne morem nič naret. Redim se v mejah dovoljenega. Pa sploh veliko ne jem. Pa sem rekla, da se ne mislim sekirat. Bom že pol po porodu dol spravljala. Me že božajo po trebušku, tak, da mislim, da se mi res vidi ja. Me je malo preesnetilo-pričakovala sem ga šele okrog 4-5 meseca.user posted image You wish baby...user posted image

(odgovor članu Inčy)
Neposredna povezava do sporočila: 3954
   RE: Septemberke*2010
18.3.2010 12:13:03   
archie
pri meni so pa se slabosti prisotne. Se mi zdi, da sedaj skoraj vec kot pa do 12tuser posted image ker mi je slabo, ne jem in ker ne jem, mi je posledicno slabo. zacaran krog....

energija se pocasi vraca, ker ob 17h ne zaspim vec, ampak sedaj zdrzim do 21h user posted image bravo jst user posted image

Soncek_25, cestitam za zdravo bebiko in zal mi je za drugega dvojcka user posted image ... naj bo sedaj do konca vse lepo in precudovito!!

(odgovor članu Natalija28)
Neposredna povezava do sporočila: 3955
   RE: Septemberke*2010
18.3.2010 12:27:23   
klavdi1
Zdravo! Evo še ena ki naj bi bila septemberka. Sicer točnega roka še nimam določenega vendar naj bi bilo nekje konec septembra.
Naslednji teden imam NS in takrat mogoče že bo kaj več znanega. Komaj čakam. Drugače je to moja prva nosečnost in sem čisto navdušena.
Zanima me ali ima mogoče katera izkušnje glede NS v ZD Domžale pri dr. Lomšek, da vem kaj lahko pričakujem?

Uživajte in pazite na svoje sončke!

(odgovor članu archie)
Neposredna povezava do sporočila: 3956
   RE: Septemberke*2010
18.3.2010 12:38:43   
Mašna
Klavdi - jst sem bla v ZD Domžale, vendar pri dr. Megličevi pa je blo vse korektno in OK. nč se bat, NS je kar prelomnica se mi zdi, ker končno user posted image prvič vidiš mal bolj v detajle - ki jih G tudi razlaga spotoma :D


(odgovor članu klavdi1)
Neposredna povezava do sporočila: 3957
   RE: Septemberke*2010
18.3.2010 12:46:10   
klavdi1
ne saj ni straha, bolj pričakovanje da zopet vidimuser posted image , drugače pa mislimo pozivitno in upamo na najboljše!
poročam ko izvem rezultate!

(odgovor članu Mašna)
Neposredna povezava do sporočila: 3958
   RE: Septemberke*2010
18.3.2010 12:51:04   
benika
Bolniška: bolniška za nosečnice še nikoli ni bila plačana 100% in najbrž nikoli tudi ne bo. Če se pa motim in ste to našle kje uradno zapisano, potem me pa prosim podučite.

Binabina, pri nas v KR ti bolniško odpre osebni zdravnik. G napiše predlog za bolniško in s tem predlogom greš nato do osebnega zdravnika. Prvih 30 dni si na plečih delodajalca, kasneje pa pod državo.
Če daš delodajalcu odpoved pred potekom zaposlitve je to izključno tvoja odločitev. Vendar se moraš zavedati, da ti v tem primeru ne pripada nobeno denarno nadomestilo na Zavodu za zaposlovanje. To pa te lahko, v primeru, da je to nekaj mesecev pred nastopom porodniške, krepko finančno usekati.

Če boš na dan nastopa porodniške zaposlena, ti bo pripadala polna porodniška, ki se izračuna kot povprečje dohodkov zadnjih 12 mesecev.

Če boš na dan nastopa porodniškega dopusta brezposelna, si pa bila v zadnjih 3 letih pred oddajo vloge najmanj 12 mesecev zaposlena, se ti bo porodniška izračunala takole: 55% minimalne plače + 2 % za vsak mesec, ko si bila v zadnjih 3 letih zaposlena (a skupno ne več kot 110% minimalne plače).


(odgovor članu klavdi1)
Neposredna povezava do sporočila: 3959
   RE: Septemberke*2010
18.3.2010 13:01:31   
tejči28
ojej te bolniške ja,to je vedno problem.meni je pri prvi napisal osebni zdravnik,ker moj g bolniških sploh ne daje.Pa še pol sem na koncu raje imela dopust,da se mi ne bi pri porodniški poznalo,ker je bilo že zadnji mesec.

archie lepo opravi na nuhalni in naglej se male pikice.

sonček žal mi je za enega sončka,da se ni obdržal,user posted image pa vsaj enega da še imaš in da se bo dobro končalo.

parižanka in luna2010 žal mi je,da imata taki delovni mesti,da je težko za delat,probajta zdržat al pa it na dopust,pa malo bolniške.Odpovedi se res ne splača devat,ker je že itak mala porodniška,pol pa je ne bo skoraj nič.


_____________________________

8.9.2008 nas je razveselil prvi sonček
8.9.2010 pa smo dobili drugo sončico

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 3960
   RE: Septemberke*2010
18.3.2010 13:01:37   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: corfu

Dober dan

No, takole, najbrž veste da ginekologi zelo radi poudarjajo, da je z starostjo NS slabša...no jaz sem tipičen primerek da temu ni tako, včeraj sem imela vse tri materinske knjižice pred sabo in v moji prvi nosečnosti je bila NS najslabša, v drugi je bila najboljša,

1. 3292
2. 5187
3. 3985

Zanimivo a ne, pa vsako leto sem starejša, se ne mlajšam user posted image user posted image


V bistvu to ni čisto res. Res pa je, da je izhodišče za računanje razmerja NS slabše z leti; dejanska NS je pa potem odvisna od meritve, ki jo G opravi. Torej če imaš NS 1,5mm v vsaki nosečnosti boš imela v vsaki nosečnosti slabši rezultat.

Eto punce, jaz vas poskušam brati kolikor toliko redno, potem pa mi zmanjka časa, da bi večkrat kaj pokomentirala.
Meni se zdi, da me je v zadnjem tednu "razneslo"... ampak ne po kilaži ampak samo v trebuh. Če pa zdaj ne ugotovijo vsi, da sem noseča; potem pa res ne vem več... mi je danes kolegica rekla, da trebuh še pod jakno težko skrijem kaj šele, če sem v samem pulovru :D

(odgovor članu nadka30)
  Neposredna povezava do sporočila: 3961
   RE: Septemberke*2010
18.3.2010 13:08:28   
Anonimen
hello user posted image

kak ste mi punce? pomlad prihaja hehe user posted image
zdej pa vam jaz lahk povem kak je z nosečnicami brez službe... s.p. ne morem odpret, ker grem čez 5 mesecev v porodniško, odpretega morem met 2 leti, če dobim subvencije... službe ne morš dobit, ker kot nosečnica ne morš delat vsega, zraven tega, ker pa bo sploh reskiral in te vzel... prav zarad teh bolniških in podobno... edina varijanta še je, da greš nazaj v šolo, da pol ko zaključiš porodniško, lahko poiščeš malo boljšo delovno mesto z boljšo plačo hheheuser posted image
to imam pa jaz v planu user posted image
če mi odobrijo na borzi, grem delat VI. stopnjo za računovodja, ker me veseli in ker bi to rada delala...
pa le ni vse tako črno belo, kaj ne user posted image

aja, pa srečo mam, da me vsi podpirajo, ter da partner dovolj zasluži, ker podpore pa ne dobim nobene, saj veste kaki ****n sistem imamo zadnje čase hehe user posted image

grem malo pančkat, dokler še lahko hehe user posted image
pridne bit user posted image

(odgovor članu benika)
  Neposredna povezava do sporočila: 3962
   RE: Septemberke*2010
18.3.2010 13:33:05   
bambinca
Benika, potem so mene napačno poučili, je pa res, da sem štorasto napisala, da je to bolniška. Ni, je pa 100% nadomestilo. Rečeno mi je bilo: nosečnica je zaščitena s tem in tem zakonom in členom in blabla in se ve, kaj lahko in kaj ne. delodajalec ti je dolžan zagotoviti ustrezno delavno mesto. Če ne, ostaneš doma, vendar dobivaš mesečno znesek v višini svoje plače. 

_____________________________

moje poslanstvo so moji otroci

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3963
   RE: Septemberke*2010
18.3.2010 13:38:57   
bambinca
ZAKON O DELOVNIH RAZMERJIH

(1) V času nosečnosti in ves čas, ko doji otroka, delavka ne sme opravljati del, ki bi lahko ogrozila njeno zdravje ali zdravje otroka zaradi izpostavljenosti dejavnikom tveganja ali delovnim pogojem, ki se določijo z izvršilnim predpisom.
(2) Če delavka v času nosečnosti in ves čas, ko doji otroka, opravlja delo, pri katerem je izpostavljena dejavnikom tveganja, postopkom in delovnim pogojem, ki se podrobneje določijo z izvršilnim predpisom, mora delodajalec sprejeti ustrezne ukrepe z začasno prilagoditvijo pogojev dela ali prilagoditvijo delovnega časa, če iz ocene tveganja izhaja nevarnost za njeno zdravje in zdravje otroka.
(3) Če delavka opravlja delo po prvem odstavku tega člena, ali delo po prejšnjem odstavku, pa se z začasno prilagoditvijo pogojev dela ali prilagoditvijo delovnega časa ni možno izogniti nevarnosti za zdravje delavke ali zdravje otroka, mora delodajalec zagotoviti delavki opravljanje drugega ustreznega dela in plačo, kot da bi opravljala svoje delo, če je to zanjo ugodnejše.
(4) Če delodajalec delavki ne zagotovi drugega ustreznega dela po prejšnjem odstavku, ji mora v času, ko je delavka iz tega razloga odsotna z dela, zagotoviti nadomestilo plače v skladu s prvim, drugim, sedmim in devetim odstavkom 137. člena tega zakona.
(5) Izvršilni predpis, v katerem se podrobneje določijo dejavniki tveganja in delovni pogoji iz prvega odstavka tega člena, ter dejavniki tveganja, postopki in delovni pogoji iz drugega odstavka tega člena, izda minister, pristojen za delo, v soglasju z ministrom, pristojnim za zdravje.




Če s tem zakonom, drugim zakonom ali posebnim predpisom ni določeno drugače, delavcu pripada nadomestilo plače v višini njegove povprečne mesečne plače iz zadnjih treh mesecev oziroma iz obdobja dela v zadnjih treh mesecih. V kolikor delavec v celotnem obdobju zadnjih treh mesecev ni prejel vsaj ene mesečne plače, mu pripada nadomestilo plače v višini minimalne plače.



Benika, tako pravi zakon in jaz vedno rade volje pomaham z njimuser posted image

< Sporočilo je popravil bambinca -- 18.3.2010 13:39:47 >


_____________________________

moje poslanstvo so moji otroci

(odgovor članu bambinca)
Neposredna povezava do sporočila: 3964
   RE: Septemberke*2010
18.3.2010 13:45:32   
benika
O superuser posted image

< Sporočilo je popravil benika -- 18.3.2010 13:47:49 >

(odgovor članu bambinca)
Neposredna povezava do sporočila: 3965
   RE: Septemberke*2010
18.3.2010 13:56:13   
bambinca
Je pa nekaj res. Pri nas redko katera nosečnica ve, da lahko to zahteva, ker ji pač nihče tega ne poveuser posted image ...če pa že ve, se pa redko katera upa to zahtevati od delodajalca in to je zelo zelo žalostno!!!

_____________________________

moje poslanstvo so moji otroci

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 3966
   RE: Septemberke*2010
18.3.2010 14:20:13   
corfu
Dober dan

a katera piše rodovno knjigo?

Lp

Jasna

_____________________________

Uživaj življenje...

(odgovor članu bambinca)
Neposredna povezava do sporočila: 3967
   RE: Septemberke*2010
18.3.2010 15:00:33   
marella1
Skupina na FB najdena user posted image

_____________________________

»Pride čas, ko ni več časa«, D. Zajc

LANA 13.11.2006

(odgovor članu corfu)
Neposredna povezava do sporočila: 3968
   RE: Septemberke*2010
18.3.2010 15:01:56   
lumpa6
IZVIRNO SPOROČILO: bambinca

IZVIRNO SPOROČILO: archie

user posted image jaz tudi cakam, da me potrdi (btw, katera je ustanovila to skupino?)


a ni bila lumpa?

ja jaz sem jo odprla, samo sem v zadjem času bolj malo gor, imamo smrt v družini in sem zelo na tleh, tko da sem nekateri že dala geslo, katere pa želite ga vam z veseljem dam, seveda na zs, ampak samo nam katerim je namenjena skupina, torej nam ki sodelujemo tukaj

sonček 25 zelo mi je hudo za dvojčkauser posted image user posted image , samo da je s tem vse okuser posted image user posted image

(odgovor članu bambinca)
Neposredna povezava do sporočila: 3969
   RE: Septemberke*2010
18.3.2010 15:04:57   
maca29
boga lumpa :( upam da si čimprej opomoreš

(odgovor članu lumpa6)
Neposredna povezava do sporočila: 3970
   RE: Septemberke*2010
18.3.2010 15:07:35   
archie
sozalje Lumpauser posted image user posted image  

(odgovor članu maca29)
Neposredna povezava do sporočila: 3971
   RE: Septemberke*2010
18.3.2010 15:11:02   
malecka_mateja
dan!evo jaz sem iz pregleda,

srček bij eshujšala eno kg, ma sej imam zaloge od prej, važno je da nimam zaradi bruahnja povečanih kotonov in da bebi dobiva kar mora. imam pa spet vnetjeuser posted image nevem kako če še user posted image ne kaj šele kaj druga. ma bo že. bolniška dalje ampak ker sem rizična nnosečnica imam kontrole na tri tedne torej moj NP je 8.4 in potem imam nekej 29.4 morfologijo. sam nimam še točnega datuma mi ga bo naslednjič dala je rekla samo v tedm tednu.

včeraj sem spet bila ful slaba, danes sem jedla kosilo, ampak mi je spet ful slabo. tako da upam da ostane v meni.

vse nove dobrodošle.


_____________________________

Otrok najbolj potrebuje tvojo ljubezen takrat, ko si jo najmanj zasluzi!!!
Tjaša je dobila brateca po imenu Tin

(odgovor članu marella1)
Neposredna povezava do sporočila: 3972
   RE: Septemberke*2010
18.3.2010 15:13:46   
malecka_mateja
lumpa drži se user posted image user posted image user posted image user posted image s tabo smo.

_____________________________

Otrok najbolj potrebuje tvojo ljubezen takrat, ko si jo najmanj zasluzi!!!
Tjaša je dobila brateca po imenu Tin

(odgovor članu malecka_mateja)
Neposredna povezava do sporočila: 3973
   RE: Septemberke*2010
18.3.2010 15:25:37   
tinkatonka
lumpa6....sožalje! user posted image

corfu....ne ne pišem je. Kolikro vem jo je en žlahtnik pisal, ampak je še nisem imela možnost videti.

sonček...žal mi je za enega user posted image , ampak HB da je vsaj drugi ostal notriin da se normalno razvija. Držim pesti za lepo nočsnost in na koncu zdravega user posted image .

parižanka in luna2010....upam, da bodo imeli vajini delodajalci kaj več razumevanja za vaju in vama omogočili normalne razmere!

klavdi1....user posted image user posted image user posted image user posted image  dobrodošla!

user posted image user posted image user posted image  tudi tistim, ki ste imele preglede in NS in je vse OK!

Mene pa danes boli glava za znoret. Poleg tega sem se pa še včeraj fajn skregala z mojim možem in mi je kr muka it domov, ker sem jezna kot user posted image user posted image user posted image  GRRRRR. Bi bilo bolje, da ga ne vidim par dni da se pomirim. HB da imam jutri frej, da si bom vzela mač časa za čvek s prijateljicami in končno en dan v tednu uspela it po sinka v vrtec(drugače mi ga dvigujejo moji starši, ker pridem jaz prepozno domov user posted image ).   





_____________________________

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)


(odgovor članu maca29)
Neposredna povezava do sporočila: 3974
   RE: Septemberke*2010
18.3.2010 16:31:01   
tejči28
lumpa sožalje user posted image user posted image user posted image

malecka_mateja jaz imam tudi skozi neka vnetja in me peče in srbi,brezveze,zdaj mi je dal ene vagisan globule in že po prvi je boljše.Imam jih 14 in vsaki 3 dan si eno vstavim.Samo da pomaga,ker ti izcedki in srbenje je res nadležno.

klavdi1 dobrodošla.Ko boš vedela PDP te dam na seznam.

ojej tinka ni fajn,ko se skregaš doma,juser posted image az upam,da se čimprej pobotata.Jutri ko pa imaš prost dan,pa si privošči.user posted image user posted image


_____________________________

8.9.2008 nas je razveselil prvi sonček
8.9.2010 pa smo dobili drugo sončico

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 3975
Stran:   <<   < Prejšnja stran  157 158 [159] 160 161   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  157 158 [159] 160 161   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Dr. Pušenjak: Cepljenje nosečnic
Z dr. Stankom Pušenjakom smo se pogovarjali o cepljenju nosečnic - kdaj in za koga se priporoča.
Krvavitve med nosečnostjo – kdaj so nevarne?
Do krvavitev med nosečnostjo lahko pride zaradi različnih vzrokov, pri čemer so nekateri povsem nenevarni, drugi pa so r...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?