|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Decembrski biseri 2009
24.12.2009 11:44:53   
blondy_81
Pri nas pa najlažje kupček podre, če jo držim pokonci, s hrbtom naslonjeno na moje telo. In v pokončni drži ona najlažje podre kupček. Čez ramo pa kakor kdaj. Včasih ja, včasih pa ne.

_____________________________

Naša pikica Manca nas je razveselila pet tednov prej: 2.11.2009 ob 23.04

(odgovor članu terida)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Decembrski biseri 2009
24.12.2009 13:06:41   
ShopGirl
Ninča, po moje te je tvoj mali pogrešal in je zato jokal...pozna tvoj vonj in glas...mama je ena samauser posted image
kupček se najlažje podre če upoštevate nasvet moje patronažne, otroka si dejte čez ramo, kot da bi nosile vrečo...in ga držite za nogice...tok čez ramo da loh povohate ritkouser posted image  probite...otrok da obe rokici čez vašo ramo, ob glavici ju ima. tko si še raztegne vratne mišice...moji kr paše ta pozauser posted image  ok zdj vidm post od teride, ki je enako napisalauser posted image



(odgovor članu Ninča77)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Decembrski biseri 2009
24.12.2009 13:08:08   
ShopGirl
a se vam tut otrok zbuja, ko ga date iz rok in položite v posteljicouser posted image  mene to tok živcirauser posted image

(odgovor članu ShopGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Decembrski biseri 2009
24.12.2009 13:44:24   
terida
IZVIRNO SPOROČILO: ShopGirl

a se vam tut otrok zbuja, ko ga date iz rok in položite v posteljicouser posted image  mene to tok živcirauser posted image

Čisto vsakič! Ne vem ali se heca ali kaj...

(odgovor članu ShopGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Decembrski biseri 2009
24.12.2009 13:47:17   
blondy_81
Manca se tud velikokrat zbudi, ko jo dam iz naročja v posteljico. Lahko zelo trdno spi, ampak takrat se bo zbudila in pol gleda ko čuk. Se pa tudi zgodi, da lepo spi naprej. 

_____________________________

Naša pikica Manca nas je razveselila pet tednov prej: 2.11.2009 ob 23.04

(odgovor članu terida)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Decembrski biseri 2009
24.12.2009 14:16:53   
kaja13
IZVIRNO SPOROČILO: ShopGirl

a se vam tut otrok zbuja, ko ga date iz rok in položite v posteljicouser posted image  mene to tok živcirauser posted image

ITAK!!!! Kot, da bi imel el. pastirja v posteljici... ko ga odložim se strese in začne jokat. Pri slabih treh tednih me že zeza malo deteuser posted image .

(odgovor članu ShopGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Decembrski biseri 2009
24.12.2009 14:29:15   
mala bejba
Naša se tud rada zbuja k jo dam v pojstlco.Zdej sm pa ugotovila d ko se najemo,podremo kupček(če nam rata seveda kr mamo probleme) jo mam v naročju pa mal pocrkljam kljub temu d mi prec zaspi,pol jo dam pa v pojstlco pa navijem uspavanko in mala pridno panča:))

(odgovor članu kaja13)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Decembrski biseri 2009
24.12.2009 14:48:18   
anaj22
user posted image

Spet božič se nam najavlja,
blizu je Silvestra čas.
Novo leto že pozdravlja
tebe, mene in vse nas.
Srečne praznike želimo,
zdravja vam privoščimo,
smeh naj greje vas vso zimo,
da vam v srcu bo toplo!
 
VESEL BOŽIČ IN SREČNO 20100
 
vam želimo
 Nejc, Jaka, anaj in oči

_____________________________

Mi mamo se fajn
NJJP

(odgovor članu mala bejba)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Decembrski biseri 2009
24.12.2009 15:27:59   
Puffy
Dan user posted image

Se končno po 100 letih tudi jaz malo javim. Moja Kaja je bla zdej prisesana na jošk več kot uro, na koncu me je že prav za**bavala, tako da sem ji dala kar dudo u usta in jo položila malo h tatkotu - 5 minut zase rabim pa tud jst user posted image

Ponoči je ratala ful ful pridna (tok tok tok na les), spi tudi po 4-6 ur naenkrat. Prve dni ko smo prišle iz P, smo mele cele žure ponoči, zdej se je pa kar navadla - popoldne ji ne pustim da dosti spi, jo kar na ene 2 uri zbujam in jo probam malo utrudit (proti večeru jo očistim - tega lih ne mara najbolj user posted image , pa jo pustim da malo pomiga prej kot se previjamo in dojimo...). Zaenkrat se mamo super, razen meni spanje kar manjka in manjka. Še dobro da jo zjutraj moj pelje iz sobe, jo on poštima, tako da jst lahko še malo spim user posted image .

Mleko me zaenkrat še kar zaliva, si ga kar vsak dan črpam, za vsak slučaj, če moj ustane sredi noči, da ji da za jest.

Zuni še nismo bli (razen na balkonu), čakamo da bo kej lepega vremena, k zaenkrat je sam dež dež in dež user posted image .

< Sporočilo je popravil Puffy -- 24.12.2009 15:28:24 >

(odgovor članu anaj22)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Decembrski biseri 2009
24.12.2009 19:38:35   
ShopGirl
Jooj vidm da smo vse na istem user posted image  mala bejba, pri nas to žal ne pali vedno. Ima trenutke ko lahko še tako trdno spi, da ji rokici kar visita in bingljata, pa mi odpre oči ko jo položim v košek in me gleda kot mala sovica s temi učki velkimiuser posted image  
Jst nekak ne verjamem da te loh tok mejhn otrok "heca", jst bolj mislm, da jo zbudi odmik od toplega in varnega objema, pa ker naenkrat ni več vonja po mamici. Pa še posteljice niso tople, ko otroka vanjo položiš in po moje je tut v tem fora... Jst sm zadnjič obupala s košaro in sem jo položila v najino posteljo - tut trznila niuser posted image  je spala ko ubita 4h...

o Puffy, to pa tok lepo od tvojega da ti jo zjutraj uštima... Men pa zjutri ni tok kriza vstat, najhujš mi je ko se mi zbudi okrog 20h in je pol čist budna do 23huser posted image  kriiiza. to me ubije.

aja, dons mi je patronažna pustila vago, ker je tamala spala. In sm jo vagala... zdej nej mi nekdo pove katero težo naj upoštevam, ker skos nihauser posted image  Pač tamala se itak premika in z njo vred se premika tut teža na tehtnici. Nagica tehta nekje od 2.800g do 3000guser posted image  Skratka manj kot 2800 nima - to mi je važno...kar pomeni da sva pridobili na teži vsaj 70g...to je kr OK, jutri bo en teden kar sva doma in bi "mogla" pridobit cca. 115g.
Se mormo dons fajn dojit da bo jutr pridobila še 45guser posted image  

Punce...želim vam miren božični večer...in d abi nam otročki pančkali vso nočuser posted image

(odgovor članu mala bejba)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Decembrski biseri 2009
24.12.2009 21:24:25   
*nivea

Ko prižgejo božične se luči,
vsak v srcu si nekaj zaželi.
Naj Božič bo prijazen,naj bodo
prijazni v njem ljudje,
naj misli bodo iskrene
in veselo bo srce
.

Vesel božič

< Sporočilo je popravil *nivea -- 24.12.2009 21:25:41 >

(odgovor članu ShopGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: Decembrski biseri 2009
24.12.2009 23:04:35   
tintara
midva tudi, midva tudi. sem že čakala temo. sem sicer tudi oktobrke šla pozdravit, tok da jih ne bom v ilegali brala, če me bo kdaj zanimal, kaj naj bi naš vane že znal. ampak s srcem sem pa kar pri decembrskih mamicah in otročkih

kupček, je bolje kot je bilo. NA začetku ful ni šlo, sam sem ga pol odložila v posteljo in je skoz jamral in sem ga potem dvignila na kupček in ga je podrl takoj. No, zdaj večinoma gre, ampak še vedno, kadar začne jokat v postelji, ga prvo dam na kupček (no, če seveda vmes niso minile 3 ure in mi je takoj jasno, da je lačen), Pa fulkrat pali, poskusite, Jaz ga iscer nosim kakih 15 minut, in če potem še vedno ni nič, ga odložim. Včasih bruhne, včasih pa ne.

Zbujanje ko ga daš v posteljo: to imajo en senzor, ki jim sporoča že takrat ko greš proti postelji - če tega še ne znajo in začnejo šele v postelji jokat, nič bat, se bodo naučiliuser posted image   Sicer pa poznamo, kako da ne, zato pa zadnje čase vedno pišem z malimi črkami, ker je vmes mali začel jokat in je na rokah.

Takole, za danes dovolj. Vesel božič tudi tukaj.

(odgovor članu *nivea)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: Decembrski biseri 2009
25.12.2009 9:28:15   
vijolca
Dobro jutro mamice! Moram vas še malo tu pozdravit, bo pa danes kar zatišje verjetno, pri nas je že, zato pa sem na netu user posted image !

Z Eriko sva že skoraj teden dni doma in mislim, da smo se počasi navadili na nov življenjski slog. Dojenje nama v porodnišnici ni in ni šlo, po moje sem bila enostavno preutrujena, da bi imela dovolj mleka (s porodno nočjo vred sem v štirih nočeh spala manj kot 10 ur - brez heca, sem mislila, da se mi bo zmešalo, problem pa je moje občutljivo spanje, ker me moti praktično VSE - no zdaj je že malo boljše user posted image ). Zdaj se tako dojiva, da bo mala enkrat počla, jo je včeraj patronažna stehtala in je en teden po porodu presegla porodno težo za 60 g, medtem ko je v P padla na skoraj 10% manj (je že kazalo, da ne bova šli domov, takrat se mi je pa res začelo mešat... - sem zadnjo noč malo v P zbujala na 2 do 3 ure, da je vse mleko takoj dobila, zjutraj pred tehtanjem pa se še ni uspela pokakat, drugače ne bi šle domov). Imam pa problem z bradavicami, ena se je sicer že navadila na sesanje, druga pa je po vsakem dojenju, ko da bi jo zmlel v ustih, mažem z Bepantenom in Lanolinom (hkrati) pa je vsake 3 ure spet čisto razbolela. No, upam da se tudi to v kratkem popravi. Drugače nam gre super, ati je čisto not v previjanje padel, tako da sploh zraven ne pridem pošteno, jaz samo še dojim user posted image .

Glede kupčkov, nikoli ne vem, če mi ga uspe podret, pa še malo čisto zbudim, tako da sploh ne vidim več poante...

Aja, pa še glede prehrane in dojenja, meni so že v P razložili, da po novih smernicah pri prehrani ni potrebno tako zelo paziti, odsvetujejo le alergene stvari (svinjina, oreščki), kapusnice (zelje, itd.), ki spremenijo okus mleka ter kisle stvari, ki povzročajo plenični izpuščaj. Aha, pa še kravjega mleka naj ne bi več kot 0,5 litra, ker je pravtako lahko alergeno (to je povedala patronažna, v P tega zgleda ne vejo). Tak da pri nas veselo mlatimo sadje (predvsem jabolka, banane in kako mandarino - ne preveč, ker je kisla), tudi kaka zelenjava se najde (te že tako ne maram) in dosti polnozrnatih stvari (muesliji, kruh, testenine, riž...), malo temne čokolade (za krvno sliko popravit)... No, pa ni nobene panike glede krčev, nekaj jih je imela v P, doma pa praktično nobenega.

Toliko zaenkrat,
Lepe praznike!

(odgovor članu tintara)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: Decembrski biseri 2009
25.12.2009 9:57:48   
lana24
hej!
Glede podiranja kupčka je naš ful priden,če ga pa noče podret,ga dam ležat za dve minutki in potem ga spet dvignem in ga sigurno podre.
Katere pleničke uporabljate?Naš po pampers dobi izpuščaje.

Vesele praznike vsem skupaj!

(odgovor članu vijolca)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: Decembrski biseri 2009
25.12.2009 13:58:02   
Zibka
Midve sva poskusili podret kupčka tako kot ste napisale: da sem jo dala visoko čez ramo- in je uspelo. Upam, da se ni samo izjemoma posrečilo user posted image

(odgovor članu lana24)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: Decembrski biseri 2009
25.12.2009 14:42:42   
mala bejba
Nama pa sploh ne uspe podret kupča:( Pa če se še ne vem kako trudim ne gre.Mamo pa očitno dan pa noč okol obrnjenouser posted image user posted image

(odgovor članu Zibka)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: Decembrski biseri 2009
25.12.2009 16:15:46   
*nivea
lana24 mi imamo pleničke babylove, tiste ta najmanjše. so mi ful fajne. mala nima nobenih izpuščajev.

je pa danes spala do 9 h, potem pa jedla pa zadremala za kake pol urce al še to ne, pa v jok. pa špilala se je z dudo, pa ven ga pljunila pa spet v jok,ker ga ni imela v ustih. in zdaj pred dobro urco je le uspela zaspati. me baš zanima kak dolgo bo potegnila. se mi je že mešalo od joka user posted image


a mate vse te Isofix podstavke za lupinico v avtoju?

no, grem jaz tud mal počivat

čao



(odgovor članu lana24)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: Decembrski biseri 2009
25.12.2009 17:00:48   
Zibka
Mi mamo tut babylove pleničke: paket newborn smo ravno porabili, tako da nadaljujemo s tistimi mini- vse ok, nič izpuščajev.  Pa tut na splošno sem slišala da te kar pohvalijo.
Isofixa nimamo.

Kdaj po rojstvu ste šle prvič ven: kdaj ve in kdaj z bebiko?



(odgovor članu *nivea)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: Decembrski biseri 2009
25.12.2009 17:18:02   
mala bejba
Mi mamo pa pamperske kupljene v avstriji,pa so super.Smo probale podret kupček tko kt ste napisale,pa je vse zbruhala vn kar je pojedla.Zdj jo pa moj uspava pa ne smem zravn,ke me očitno zavoha pa začne muvat naokol.
Ugotavljam da ma mala ful suho kožo po trebuščku,jo mažem z oljem,bomo vidl če se kej popravi.

(odgovor članu Zibka)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: Decembrski biseri 2009
25.12.2009 17:18:25   
mala bejba
Aja,isofix podstavka tud mi nimamo.

(odgovor članu mala bejba)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: Decembrski biseri 2009
25.12.2009 17:26:37   
m_m
Da se pofočkam...

babysurprise alias m_m pod krinko sporočam, da nas je naš user posted image prehitel in namesto 18. prišel kar 7. decembra user posted image

Oba sva v redu, težko gre podiranje kupčkov, sestrici navdušeni, pridobivamo na teži, no mali že, jaz pa upam da zgubljam user posted image imam kar pestro leto hujšanja pred sabo. Vesela sem, da smo za božička že doma...

VSEM ŽELIM LEPE PRAZNIKE IN LEP PREOSTANEK BOŽIČA


_____________________________

* Čas je najboljši učitelj, a kaj ko na koncu ubije vse svoje učence.
* * Ni bogat tisti, ki ima največ, ampak tisti, ki najmanj potrebuje.
* * * Če mislite, da zmorete ali da nečesa ne zmorete, imate v obeh primerih prav.

(odgovor članu mala bejba)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: Decembrski biseri 2009
25.12.2009 19:09:02   
kaja13
S plenicami imamo mi fuul problem, ker nam zaenkrat vse premočijo... Pampers, Huggies in Babylove. Ponoči sem ga 3x preoblačilauser posted image . Sploh ne vem kaj naj naredim. Naslednje bom Hoferjeve probala... ene punce jih ful hvalijo.

Tiste s fantki... katere plenice uporabljate (in ne premočijo ponoči)!!!

Dan in noč imamo tudi pri nas zamenjano. Čez dan v glavnem spi in ga ne morem zbuditi. Ponoči bi se pa dojil in nosil. Včerajšnja noč je bila najboljša dosedaj... dojili smo se "samo" ob 22, 24, 01.30, 03, 04.30 in ob 07.00. A zmagavauser posted image

Isofix za lupinico imamo.

Ja, kravje mleko je pogosto vzrok alergij in krčev pri bebicah. Zaenkrat pri nas kaže, da ga mlečni izdelki ne motijo, ker pojem tudi štiri jogurte na dan.

A ni bilo danes grozno vreme... 2x smo probali iti na sprehod in nas je dež dobil po 5min. men se že tok šetka!!!!! Upam, da bo jutri malo dežnega zatišjauser posted image .



(odgovor članu m_m)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: Decembrski biseri 2009
25.12.2009 19:09:31   
kaja13
Pa lepe praznike vsem!!!!user posted image

(odgovor članu kaja13)
Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: Decembrski biseri 2009
25.12.2009 20:22:33   
lana24
Jaz pa za našega fanta uporabljam pleničke FIXIES pa so mi ful dobre,pa zdej mamo že dvojkico!


(odgovor članu kaja13)
Neposredna povezava do sporočila: 49
   RE: Decembrski biseri 2009
25.12.2009 20:24:50   
Afrodita1
Pozdravljene mamice!

VESELI BOŽIČuser posted image .

tudi midve s KIRO spadava med decemberske biserčkeuser posted image .
mi podiramo kupčke sede, na rami, vedno uspe. tudi med obroki.

m_m čestitke zauser posted image .

zibka mi smo šli ven ko je bila mala stara 1teden. je patronažna rekla, da pri +5 ni problema.

nivea da ti ne pozabim povedati moja babica pri porodu je bila Maja Malačič, za pohvalit; no pri mojih treh popadkih tak neje mejla dosti delauser posted image .

vse ki ste rodile oktobra, novembra in ste imele rok v decembru (Blondy, Ninča,... ter ostale) - ste NAŠE decemberkeuser posted image !

(odgovor članu kaja13)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Zakaj dojenje ni vedno najboljše?
Babica je iz svojih izkušenj ugotovila, da dojenje ni vedno najboljša možnost. Ob tem je razkrila, da je v resnici najpo...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?