|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Decembrski biseri 2009
2.1.2010 12:34:43   
terida
Aha, torej le nisem edina, ki si ne črpam mleka. Meni se je zdaj ponudba kar uskladila s povpraševanjem, tako da dojke niso nikoli res trde (tako kot so bile na začetku). Le zjutraj so fejst bolj polne, ker izpusti eno nočno dojenje. Drugače pa imam enega pravega "eksarja", ki mi dojko izprazni v petih minutah ali še prej in mu je za tri ure dovolj. Tako da nam dojenje kar lepo laufa.

Zibka, tudi jaz sem premalo vztrajna glede kupčkov. Čeprav se zdaj, ko sem pogruntala kdaj on hoče podret kupček, ne sekiram več. Naš postopek je sledeč: ko ga podojim, mu poskusim še podret kupček, a vztrajam le kako minuto. Če ga podre, ok, če ne pa tudi ok. Potem ga pa opazujem in takoj, ko začne s tistim "e, eee" jokom, ga spet vzdignem in takrat praktično vedno podre kupček. Potem ga dam spet dol. Včasih spet zajoka in ga spet dvignem, večinoma pa je enkratno ali največ dvakratno podiranje kupčkov dovolj.

Mene pa ena druga reč matra, pa sem do zdaj vedno pozabila vprašat. A vaši user posted image tudi silijo z glavo nazaj? Primož se velikokrat prav usloči in je pri tem tako vztrajen, da ga komaj uspem popravit v bolj pravilno držo. To počne predvsem ko ga matrajo krči, pa tudi sicer bi on bil kar raje z glavo nazaj user posted image Sem govorila s patronažno in mi je povedala kako ga moram držat, samo se moram prav matrat, ker je res močen. Še mož se pritožuje, da ga komaj prav drži. Pa tudi sicer je kar močen - v porodnišnici je dvigal glavo pri podiranju kupčka že ko je bil star en dan!

Zdaj pa imam alarm in moram šibat.

(odgovor članu Zibka)
Neposredna povezava do sporočila: 101
   RE: Decembrski biseri 2009
2.1.2010 13:10:23   
d4rj4.84
ojla,
tudi jaz si ne črpam mleka, ker ga imam takointako premalo, bi si ga pa zelo rada, saj tako bi lahko dala mojga sineka za kako uro v varstvo.
kupčka še nismo podrli, smo pa probali na raznorazne načine pa še nič. moram pa rečt da veliko prdi in upam da to ni kaj ful narobe.

(odgovor članu terida)
Neposredna povezava do sporočila: 102
   RE: Decembrski biseri 2009
2.1.2010 14:55:41   
araz
Heej,

Najprej enega srečnega pa zdravega.

Punce blagov se vam, ki lahko dojite. Jest si črpam mleko praktično že od začetka in še vedno upam na to, da se bo proizvodnja kaj povečala.

Podiranje kupčkov - ja pri nas smo pa kar vztrajni. Včasih tud 15 20 minut. Pa vedno ji ga ne uspe podret. Samo potem pa ima probleme, ker bruhne med spanjem ali pa jo začne črvičit.

Terida moja tud glavo skoz obrača nazaj oz navzgor. Sploh, ko je na previjalni. In to z tako močjo, da jo komaj spravim nazaj v pravilni položaj.
Sem jo zadnjič dala kravce past in je  tako dvignila glavo, da sem samo gledala. Res je močna.

Punce mene pa zanima kolk kej vaši malčki pojejo. Tko čez cel dan v ml. Moja (stara dobre tri tedne) poje 540 ml čez cel dan. Pa imam občutek, da bi ona še kar jedla. Pa ji ne upam dat preveč, ker že sedaj včasih mal bruhne. Patronažna mi je rekla,d ače bo polivala, da ima potem preveč. Samo videt pa ni. Ko sprazni flaško, še kar išče in cmoka.

Pa nosek ima še kar zamašen. Sploh ne vem več kaj naj naredim. To traja še 14 dni. Pa vsakič, ko jo previjam ji tud z fiziološko spucam in posesam ampak ni kaj posesat. Ima čisto notri zabasano in sploh ne gre nič ven (no včasih se kaj ven potegne). Se mi že prav smili, ko tako težko včasih diha. Sploh zjutri in proti večeru.

d4rj4.84 moja tud skoz prdi. In ful jo na vsake tolko časa zvija. In ko se pokaka ali sprdi je potem pravo olajšanje.

Sem razmišljala, da bi ji šla v lekarno kupit kakšen čaj proti napenjanju. Je res kar boga, ko jo začne črvičit. Kaka pa res ogormno. Kakšnen dan je vsakič, ko jo previj pokakana (tud 10 krat na dan). Ali je to sploh normalno user posted image . Je pa povečini moje mleko in pa 1 -2 krat na dan Aptamil.




(odgovor članu d4rj4.84)
Neposredna povezava do sporočila: 103
   RE: Decembrski biseri 2009
2.1.2010 15:15:47   
tulpika

jaz nisem tolk vztrajna za podiranje kupčka. Če mi zaspi med dojenjem ga kar pustim spati, če je pa buden ga pa mal nosmo okoli samo zelo redko podre kupčka. Bruha še ne.....prdi pa "k en star ata" user posted image

Nimam namena si črpat mleko...se pa zdaj navajamo na red na cca 2, 3 ure se dojimo. Ponoči kar komaj čakam, da se zbudi, ker mam tako trdo dojko in če se ne zbudi si jo grem mal masirat in spustit ene par kapljic z masažo glih tolk, da se pritisk sprosti (to mi je svetovala patronažna).

Naš z glavo sili nazaj samo, ko ima krče. takrat se stegne kolikor je dolg pa še trd postane, da ga sploh ne moreš pravilno prijeti....HB je to samo kratkoročno takrat, ko ga res zvije.

Araz: jaz ne vem kolk poje, ker nimam števca user posted image . Se je pa v dveh dneh zredil 170g in je bila patronažna prov vesela...je rekla..končno en otrok k se je full zredil, da se ji zadnje čase dogaja da se full manj redijo. Ma pa lička k polna lunca user posted image
Glede noska in dihanja. Probaj z vlažilcem zraka in dodaj kako kapljico eteričnega olja evkaliptusa ali smreke.

(odgovor članu araz)
Neposredna povezava do sporočila: 104
   RE: Decembrski biseri 2009
2.1.2010 19:39:13   
Anuš
SREČNO 2010!!!

Jst tudi ne pumpam, sem pa po mastitisu mal molzlauser posted image , da niso bile tako trde. Zdaj gre pa kar brez tega. Mi pa teče iz druge vsakič, ko potegne iz prveuser posted image .

Kolk poje ne vem, sam se sploh ne obremenjujem. Jst kar vem, da je vse OKuser posted image . Se je pa moja taprva iz porodišnice pripeljala celo z večjo težo kot ob porodu. Po enmu mesecu je imela pa čez 1 kg plusa (mislim da 1400g). Pa ni bila bajsika, samo koščena pa tudi ne. Taji so se tudirokce že malo zalile, mislim da je to tud en znak- zalita lička in roke+noge. Ker ob porodu so kot kakšni starčki koščeni. No, vsaj moji otroci so zgleda takiuser posted image

vijolca: glede mastitisa. Je zelo nepredvidljiv. Včasih zatrdline dojenček uspe spraznit, včasih pa ne. Samo da ti to ne veš. Do nasl. dojenja že mal boli, pa spet upaš da bo šlo in ne upaš masirat, ker boliuser posted image . In potem je bil pri meni že mastitis z visoko vročino, da me je ornk treslo. Potem sem pa vseeno masirala v skoraj nemogočih bolečinah. Sem pa si masirala in iztiskala mleko neprekinjeno 6 ur! Groza. sem mela potem še ves teden podpludbo tam kjer je bil mastitis. Zdaj pa masiram vsakič, ko so tršeuser posted image . Me je izučilouser posted image

Taja je na 3 ure, ponoči pa včasih zdrži tudi 5 ur.

Fajn se mejte!



(odgovor članu tulpika)
Neposredna povezava do sporočila: 105
   RE: Decembrski biseri 2009
2.1.2010 20:48:49   
d4rj4.84
joj punce kolk sm vam fovš ko mate tolk mleka. kaj mogoče jeste kakšno posebno hrano? jst jem vse to kaj priporočajo za povečanje mleka + čaj za dojenje, pa ga mam še zmeraj premalo. čez dan je ok, ponoči pa moram kr dodajat ker me mali čist sprazne, pol pa še poje 100 ml po flaški.

(odgovor članu Anuš)
Neposredna povezava do sporočila: 106
   RE: Decembrski biseri 2009
2.1.2010 20:52:37   
blondy_81
po koliko vam otroci pojejo na obrok? Manca mi poje 10 ml, včasih še manj. Upam, da ni to premalo za 2 meseca starega otročička.

Manca je pa zaprta in mi že 4 dni ni kakala. Zelo se napenja in nič ne pride ven. Je prav boga. Probali smo že vse živo, pa nič ne pomaga. Sedaj čakam, če bo laktoza v prahu začela delovat. Upam, da bo.


_____________________________

Naša pikica Manca nas je razveselila pet tednov prej: 2.11.2009 ob 23.04

(odgovor članu d4rj4.84)
Neposredna povezava do sporočila: 107
   RE: Decembrski biseri 2009
2.1.2010 21:24:15   
d4rj4.84
glede na to da dojim res nebi vedela koliko poje na obrok. sesa pa kr dolgo cajta, včasih nevem ali je ali se samo crklja. ponoči mu pa dodajam in do sedaj je spil največ 100 ml. čez dan mu dajam tudi čaj. včasih se pokaka vsak dan 2x, včasih pa 2 dni nič in potem ko se pokaka je skoraj do vratu umazanuser posted image  svetujem ti da greš na med over net , na forum o dojenju in tam zastaviš vprašanje.
lp.

(odgovor članu blondy_81)
Neposredna povezava do sporočila: 108
   RE: Decembrski biseri 2009
2.1.2010 21:46:37   
Puffy
Srečno novo vsem in ogromno lepih trenutkov z vašimi diamantki user posted image

Jaz si mleko dostikrat črpam (načrpam tudi po 1 deci iz ene joške - lahko bi odprla mlekomat user posted image ), zato ker se moja Kaja dostikrat afna ko jo dojim...Tako da ji dam raje kar po flaški, je prej, pa še točno vem kolko poje. Jedla bi pa non stop user posted image Dodajamo ji tudi aptamil, če kdaj nimam sčrpanega mleka in da malo še pospim zjutraj user posted image

Odkar sm prišla iz P pijem čaj za dojenje, tako da ne vem al mi to pomaga da mam na tone mleka al kaj.

Kilc sem obdržala še 7 in sem kar zadovoljna - prej sem bla presuha za moje pojme in sem upala da mi bo kej ostalo user posted image

In že morem letet...alarm v sobi user posted image

(odgovor članu d4rj4.84)
Neposredna povezava do sporočila: 109
   RE: Decembrski biseri 2009
2.1.2010 23:09:49   
lana24
hej!Pa smo prišli iz našega prvega skupnega dopusta!Novo leto je bilo nepozabno!!Sem mislila da z dojenčkom ne moreš potovati pa gre vse super!Punce če ima dojenček zamašen nosek hitro na morje,našemu je ful pomagal morski zrak.Pa drugače kaj novega na forumu?
A je še katera rodila?LP

(odgovor članu Puffy)
Neposredna povezava do sporočila: 110
   RE: Decembrski biseri 2009
2.1.2010 23:11:37   
lana24
aja da napišem še tole,ker nisem imela sabo banjice sem ga kopala v tamiju-čebričku in je ful užival.Zgleda da se res počuti notri kot v maternici!

(odgovor članu lana24)
Neposredna povezava do sporočila: 111
   RE: Decembrski biseri 2009
3.1.2010 8:29:24   
vagica
ojla, pa sem presedlala na nadaljnje čvekanje user posted image

vidim, da smo kar vse tam tam......mi tud ne znamo podret kupčka, vedno po ali pa celo med dojenjem mi zaspi, včasim malo polije, včasih ne......če ga "matram" s podiranjem kupčka, pa res bruhne ali pa začne jokat, ker mu ne paše....upam, da se bomo naučili podirat kmalu

jaz si tudi ne črpam, dojim ga na 2-3- ure, ponoči včasih tudi 4-5, če mu rata tolk časa spančkat, nama z mojim user posted image  pa tud, imava pač noveha šefa doma user posted image

koliko časa jih dojite, men je sposobem tud 20  in iz ene dojke papcat, včasih ima pa že nekje okoli 8-9-10 min dovolj, kakor se mu zazdi

drugače je pa kar priden, joka bolj malo, redi se zelo lepo, je patronažna rekla, pridna mami in priden sinko user posted image ........imam pa odkar dojim dvojni apetit, pojem več kot v nosečnosti in več kot moj dragi user posted image

glede kilc, mi je pa praktično vse skopnelo, morda imam še kakšno viška, komaj čakam, da bomo začel hodit na sprehode, pol pa tudi mal športat, da se spet utrdim

včeraj smo dopolnili dva tedna, še kak teden bomo doma, potem pa ven, jupiiiiii z novim vozičkom, mene bodo pa do takrat tudi tele grozni šivi že popustili (celjenje rezanega presredka je pa res nočna mora, ampak zdaj lahko že vsaj na polovici rite sedim, waw user posted image )

bom še kako slikco našega lepotca gor dala, mejte se

papa

aja, pa vsem SREČNO in ZDRAVO v 2010, letos smo dobile itak najlepše darilo do sedaj, pa čimmanj problemov z vašimi zakladki user posted image

(odgovor članu lana24)
Neposredna povezava do sporočila: 112
   RE: Decembrski biseri 2009
3.1.2010 15:04:22   
summmer725
user posted image Živjo punce, evo da se mal javim po dolgem času. 16.12. sem rodila fantka, težkega 4200g in velikega 53 cm. Imela se sanjki porod, rodila sem v 2h urah in pol user posted image user posted image . V torek sem imela cel dan tko na 20 min popadke, ampak nič resnega. Zvečer se mi je odluščil čep, sem klicala v P in so rekli da naj pridem če bojo popadki na 5 min. Pa se je stvar umirila, tako da sva z mojim odšla spat. Ob 4h pa spet akcija, popadki na 7 minut, tako da sem se šla še tuširat, do konca spakirat in ob 5h sva odšla od doma. Ob 5.30h sva prišla v P, kjer so me priklopli na ctg. Ob 6.30h sem počasi odšla proti porodni ob 7.30 pa rodila Anžeta!!!!! Dobila sem par šivov, ampak nič groznega.
Glede dojenja se na polno dojiva in prejšno nedeljo tud že fasala mastitisuser posted image user posted image . Mi je patronažna rekla da mam tok mleka da bi lahko dvojčka dojila, ne pa sam enga otroka user posted image . si ga pa malo črpam vn, da ne bi spet do kazga vnetja prišlo. Anuš a pa je normalno da me "ta bolana" dojka boli?? Si pa ne upam vsega vn stisnt, ker se bojim da bo še več mleka.

Podiranje kupčka ma, ga ne podre vedno takoj. Včasih prej zapsi ampak se potem zbudi in ga nosimo okoli tok da podre kupčka in potem naprej zaspi.

Glede KG sm na +5, na kar sem ful ponosna, glede na to, da sem jih v nosečnosti pridelala +20 kg.

Drugače pa je naš user posted image  zelo priden dojenček. Spimo od 11h zvečer pa do 5h ali 6h zjutraj. Upam da tako tudi ostane. No obiske mamo tud že, čeprav sem rekla da en mesec nič user posted image . Zahtevam pa, da si roke razkužijo z razkužilom.

Čestitke vsem novopečenim mamicam, čim več zdravja, pa veselih trnutkov z user posted image . Pa srečno in uspešno novo leto!!!!

(odgovor članu vagica)
Neposredna povezava do sporočila: 113
   RE: Decembrski biseri 2009
3.1.2010 16:20:11   
maya2
Pozdravljene....

Srečno 2010 vsem user posted image
Komaj sem vas našla user posted image , nimam ravno dosti časa, zato se nič ne oglašam user posted image , pa tudi zdaj dva dni lahko sedim prej leže se mi pa ni dalo user posted image

Zanima pa me naslednje:

Naš Tomaž ima tudi težave s kakanjem... vsak drugi dan do sedaj pa vedno se tako namatra revček user posted image user posted image , prov zvija ga... bom jutri vprašala patronažno kako in kaj, vendar berem, da nismo edini s to težavo, zato me zanimajo vaše izkušnje (pri hčeri namreč nismo nikoli imeli ne težav z zaprtostjo, niti krčkov)
Meni se zdi, da se je v zadnjih dveh dneh fuuuuul mleka naredilo, večinoma vsako dojenje še pije iz obeh, vmes pa kdaj če iz ene user posted image , ponoči pa sva morala že dve noči dodati, ker od ponedeljka ni nič pridobil na teži user posted image

Vidim, da bolj kot ne edina tehtam pred in po hranjenju ... in Tomaž je recimo včeraj pojedel za 130 g user posted image , da je bil potem 3 ure zadovoljen user posted image , drugače pa se dojimo na dve uri ....

Jutri naj bi se kopali, vendar popek še vedno ni v redu ....

Pa še nekaj: tiste, ki že imate doma otročke: a se tudi borite z ljubosumjem? Kako? Našo malo včasih tko prime, da imamo cel halo, najraje med dojenjem user posted image

Lep pozdrav vsem


_____________________________

Nobody is perfect.

Hi! I'm Nobody

(odgovor članu summmer725)
Neposredna povezava do sporočila: 114
   RE: Decembrski biseri 2009
3.1.2010 16:24:39   
maya2
IZVIRNO SPOROČILO: vagica



koliko časa jih dojite, men je sposobem tud 20  in iz ene dojke papcat, včasih ima pa že nekje okoli 8-9-10 min dovolj, kakor se mu zazdi


se držim nasveta od prejšnjič: 15 minut na eni, 15 na drugi strani.... včasih pustim tudi kako minuto dlje...


_____________________________

Nobody is perfect.

Hi! I'm Nobody

(odgovor članu vagica)
Neposredna povezava do sporočila: 115
   RE: Decembrski biseri 2009
3.1.2010 18:31:49   
*nivea
summmer725 čestitke za sinčeka user posted image user posted image user posted image

kako mu je pa ime?

(odgovor članu maya2)
Neposredna povezava do sporočila: 116
   RE: Decembrski biseri 2009
3.1.2010 21:05:54   
Anuš
summer: mastitis boli tako močno, da sem mogla imeti čisto tišino (vsi so mogli jit ven), ko sem se spravla dojit na bolano dojko. Zame velja, da imam kar visok prag bolečine. Jst bi si rajš črpala, kot pa to še enkrat fasala. Zame se ne spomnim hujše bolečine. Popadki se ne morjo primerjat s tem. Sicer pa vse pove, da sem imela v manj kot uri 39,5 temperaturo, ki mi je ob prvem podoju padla na 38,5. S pomočjo 1 lekadola, nouser posted image - Sej mogoče si je dobro sam stiskat tolko, da ni več ful velik. Men še ni uspel nikol do konca spraznit.

Jst pijem vodo, pa imam ful mleka. Tko da ne vem če imajo čaji za dojenje kakšno vezo. Se morš pa kar matrat na začetku kakšne 2-3 tedne, da steče in začneš uživat. Men je bilo zdaj drugič enako. Bradavice so me bolele kot, da bi mi jih tank povozil. Pa pol mastitis. Je zdaj že 2 tedna od mastitisa, pa me dojka še zmer mal boli, sploh ko potegne ta prvič.

vijolca: k sem glih mogoče mal iz fohauser posted image . Tiste vaje za krepitev globokih trebušnih mišic vseeno kar precej pripomorejo k stabilizaciji hrbtenice. S temi vajami delujemo od znotraj in nam pomagajo gradit nekakšen mišični steznik, ki nadalje pripomore k razbremenitvi hrbtenice. Mene je med nosečnostjo simfiza začela bolet in so mi vaje za krepitev mišic med. dna zelo pomagale- proti koncu nosečnosti sem stvar celo čisto saniralauser posted image . Pa še čist enostavno je. Jst grem zvečer v pojstlo in naredim 10 ponovitev, da držim 10 sekund.

shopgirl: spet sem šla dons mimo tvoje nove rezidence in se sprašujem, kdaj bom lahko pozvončkljalauser posted image



(odgovor članu *nivea)
Neposredna povezava do sporočila: 117
   RE: Decembrski biseri 2009
3.1.2010 21:14:26   
d4rj4.84
zaradi česa pa pride do mastitisa? mogoče takrat ko se dojka dolgo časa ne sprazne?

(odgovor članu Anuš)
Neposredna povezava do sporočila: 118
   RE: Decembrski biseri 2009
4.1.2010 9:14:39   
zalbi
hej... končno se jvljam... mi skoz neki nagaja net, tako da bomo mogl to zrihtat zdej, ker je res bedno da mi cele praznike ni delal...

no mi smo vredu, dojimo se, sicer mam skoz pomanjkanje mleka, tako da mu zvečer en obrok dodam, tam od 60-90ml pije. se je v 14 dneh zredil za 400g, kar je bla patronažna zadovoljna. Dojiva se tam od 10-15 min, pa se naje. Zutri se mleko, pol proti večeru pa zmanjkuje. Mamo pa težave z nočnim spanjem, ponoči kr neki noče spat, ko ga odložim v zibko začne težit, jokat, vglavnem mamo kr naporne noči. S kakanjem pa nimamo težav, ful velikokrat kaka.

Tako, alarm...


_____________________________

26. 4. 2007 - postala mami našmu sončku Sari in 16. 12. 2009 smo dočakali drugega sončka Žaneta.

(odgovor članu d4rj4.84)
Neposredna povezava do sporočila: 119
   RE: Decembrski biseri 2009
4.1.2010 10:18:06   
*nivea
user posted image


DECEMBERSKI BISERI 2009


Datum        Ime (starost)      PDP         Ime otročka    Teža      Velikost

09.10.09    BeeBee(26)      01.12.09     Anja Tia       1970 g      39 cm  user posted image
25.10.09    Ninča77(32)     15.12.09     Matevž         3360 g      49 cm

26.10.09    tintara(32)       14.12.09     Vane           2000 g      43 cm  
02.11.09    blondy_81(28)  07.12.09    Manca           2800 g      49 cm
 
11.11.09    lana24(?)          08.12.09     Aljaž           2660 g      51 cm   
22.11.09    Sasi_M (29)      06.12.09      Narja           2550 g      48 cm 
27.11.09    orhideja75 (34) 04.12.09     Tomaž         3480 g      53 cm
27.11.09    katja.nero (31)  2.12.09     Tarik           3170 g      50 cm 
30.11.09    robika (?)          01.12.09      Lana          3310 g      49 cm 
02.12.09    anaj22 (25)       12.12.09     Nejc           3850 g      55 cm  
04.12.09    neanja duo (?)    03.12.09    Martin         4000 g      55 cm  
05.12.09    nataša28 (29)     25.12.09    Danaja        3820 g       50 cm
05.12.09    metkara (28)     3.12.09      Julija         3440 g       51 cm
05.12.09    dreamz (29)      17.12.09    Samuel        3540g        52cm
05.12.09    kaja13 (?)         10.12.09    Uroš           4060 g       54 cm
05.12.09    terida (31)         02.12.09    Primož       3760 g      52 cm
07.12.09    *nivea (28)       10.12.09     Taja            3130 g      49 cm
07.12.09    martinca (24)     07.12.09    Filip           3800 g      52 cm
07.12.09    zoya88 (?)        20.12.09    Tarik           2760 g        48 cm  
07.12.09    babysurprise (?) 18.12.09                              g          cm
09.12.09 
   Anuš (30)         17.12.09     Taja       
    3000 g       50 cm
09.12.09    neža7 (28)         16.12.09    Aljaž          3400 g       52 cm

10.12.09    araz (?)              16.12.09     Zoja          3220 g      50 cm 
10.12.09    *katika* (23)      10.12.09     Tibor         3310 g      48,5 cm
11.12.09    bejbibu (22)       08.12.09     Anže         3540 g      52 cm
11.12.09    Puffy (?)             14.12.09     Kaja          3500 g      53 cm 
11.12.09    pikapoka78 (?)    22.12.09    Tomi           3270 g     51 cm
11.12.09    *kristy (?)           12.12.09    Peter          3100 g     51 cm
12.12.09 3peresnadeteljica(35) 16.12.09 Katarina       3990 g    53 cm
13.12.09    ShopGirl (24)      10.12.09     Kaja           2950 g     50 cm
15.12.09    Afrodita1 (?)       15.12.09     Kira            3530 g     51 cm
15.12.09    Elly79 (30)          15.12.09    Gašper        3270 g     50 cm 
16.12.09    zalbi (29)            09.12.09    Žane           3520 g     52 cm 
16.12.09    summmer725 (25) 11.12.09    Anže          4200 g     53 cm  
17.12.09    Zibka (26)           08.12.09    Klara           4440 g     55 cm
17.12.09    vijolca (28)         16.12.09    Erika           3265 g     51 cm
18.12.09   *mirjam* (28)       11.12.09    Jakob          3630 g     52 cm 
18.12.09    tf (31)                16.12.09    Špela           3620 g     52 cm
18.12.09    mala bejba (?)     28.12.09     Sara                    g          cm
19.12.09    nezy (24)            25.12.09    Anže           3370 g     53 cm 
19.12.09    Tincy90 (19)       12.12.09    Alisa            3450 g     52 cm
19.12.09    vagica (28)          17.12.09    Gal              3600 g     52 cm
20.12.09    ammam (?)          14.12.09    Eva             3760 g     52 cm
20.12.09    1čebela (34)        26.12.09    Neža           3110 g    50 cm  
21.12.09    maya2 (?)            10.12.09    Tomaž         3820 g     55 cm 

21.12.09    mel* (?)               16.12.09    Lukas          2950 g     49 cm  
21.12.09    taraji (37)            27.12.09    Iris             3330 g     51 cm
24.12.09    Tulpika (34)         19.12.09    Arne           3730 g     53 cm 
26.12.09    *Mojca* (27)         27.12.09    Sara            3240 g     52 cm 
26.12.09    marusi (31)           25.12.09    Maj            3090 g    50 cm  
30.12.09    kleopatra28 (?)      30.12.09    Sofija                 g        cm  
02.01.10    Momtobe (?)          25.12.09                     2830 g    48 cm   






  23 user posted image  : 29 user posted image



user posted image         

(odgovor članu zalbi)
Neposredna povezava do sporočila: 120
   RE: Decembrski biseri 2009
4.1.2010 10:25:59   
*nivea
jutro
 
moja Taja je včeraj šla spat zvečer ob 22.včeraj  zjutraj se je pa vstala ob pol 10, tak da mi je bla budna več kak 12 ur. sama sebi je že tak dosadna bla, ni več mogla gledat, samo se je cmerila. ko sem jo mela na rokah mi je zaspala, kak sem jo v zibelko dala, se je zbudila. in te ob desetih končno čudež, mala je zaspala. user posted image user posted image user posted image  je pa spala nekje do 4 zjutraj, te smo jedli in dalje ajala do pol 8. te sve malo še ležale, pa vmes se je pokakala, tak je tiskala da je vsa rdeča bla v obraz... zdaj pa se spet mučimo s spanjem. oči ji idejo skup, a ona ne pa ne zaspatiuser posted image
 
mi kupčke lepo podiramo. sicer se pa več ne dojimo ampak smo na aptamilu oz. hippovem mlekecu.
 
v petek mamo prvo posvetovalnico, pa da vidimo koliko je zrasla in se zredila. meni se zdi, da se fejst zredila,ker je zdaj tak okrogla v obraz..
 
vozičkamo se tudi pridno, no danes ne vem kak bo,ker je fejst mrzlo.
 
toliko od nas
 
pa-pa

< Sporočilo je popravil *nivea -- 4.1.2010 10:26:21 >

(odgovor članu *nivea)
Neposredna povezava do sporočila: 121
   RE: Decembrski biseri 2009
4.1.2010 11:56:43   
Anonimen
oj bejbe

se jaz se javljam med biserckeuser posted image

Mi2 sva vceraj dan prej prisli domov,pa je super,da se ze malo uvajamo,ceprav je bil zvecer kar problem it spat.Moja Marisa-19m je zgleda zelo ljubosumna in bodo malo tezave.Upam,da se hitro postima.

Ja,SAfija se je rodila 30.12.,ob 12.52h,tezka 3750g,50cm,OG36cm.Taka lustkana crnolaska,z srckanimi ustki,pa pridkana sevedauser posted image

(odgovor članu *nivea)
  Neposredna povezava do sporočila: 122
   RE: Decembrski biseri 2009
4.1.2010 12:48:59   
zmajči25
Evo še mene. Sicer nisem ne vem kako aktivna na forumu, čeprav berem vas redno. Mi smo za Božič dobili Sofio, 3165 g in 51 cm.
Imamo pa ful težave s krči. Je še kateri decemberček tako bogi, da ga skozi nekaj zvija in črviči, ponoči pa je tako hudo, da se tudi po nekaj ur joče? Imate kakšen magičen recept? Jaz sem že čisto na koncu, utrujena, neprespana in zafrustrirana....
Kako je kaj z vami?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 123
   RE: Decembrski biseri 2009
4.1.2010 13:25:57   
maya2
IZVIRNO SPOROČILO: zmajči25

Imamo pa ful težave s krči. Je še kateri decemberček tako bogi, da ga skozi nekaj zvija in črviči, ponoči pa je tako hudo, da se tudi po nekaj ur joče? Imate kakšen magičen recept? Jaz sem že čisto na koncu, utrujena, neprespana in zafrustrirana....
Kako je kaj z vami?


pa si sigurna da so krčki? da ni le lačna??


_____________________________

Nobody is perfect.

Hi! I'm Nobody

(odgovor članu zmajči25)
Neposredna povezava do sporočila: 124
   RE: Decembrski biseri 2009
4.1.2010 13:33:19   
evangelie
Heeej, punce, še midva user posted image Berem vas sicer redno že celo nosečnost, klepetam pa bolj malouser posted image No, mogoč se pa v novmu letu popravim...user posted image
U glavnem, vsem čestitam za vaše biserčke! Prazniki so bili super, ne?user posted image
Naš biserček se je rodil 17.12., ime mu je Vitan, težek je bil 3700g, dolg pa 53 cm. Super se dojiva in nasploh uživamo...edino trebušček nam nagaja. Zdaj imamo nove kapljice in mu pomagajo, učinkujejo takoj, samo dozo moramo še naštudirat...Baje pa se dobi tud neko mazilo v Pliberko v Avstriji in je tud ful ok...sporočim, ko ga dobim, gre mami v akcijo te dni user posted image Res je grozno, ko gledaš svojga škratka, ko se muči in napenja, ti pa čist brez moči, da mu pomagaš...user posted image
Nč, punce. Ostante še naprej tk fajn, vas je lepo brat, pa še marsikaj zveš, se potolažiš ipd...
Pa fejst lubčkite svoje sončke - to piše v navodilih user posted image
lp in srečno 2010!



(odgovor članu zmajči25)
Neposredna povezava do sporočila: 125
Stran:   <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Telo po porodu: Štiri resnice in ena laž
O spremembah, ki jih pusti nosečnost na telesu ženske se veliko govori. Ženske predvsem zanima, kako jih lahko omilijo o...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?