|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Decembrski biseri 2009
4.1.2010 13:35:58   
Anonimen
popravek-teza je 3780g
 
krcki-mi jih se nimamo,pa sigurno se pridejo na vrsto.Samo par ur ponoci jok,to je pa res kar prevec,ker ponavadi so bolj proti veceru in zvecer.Lahko bi bila lakota-koliko casa pa ze trajajo?Pa jaz bi poklicala P,da ti dojencka malo pregleda.

(odgovor članu maya2)
  Neposredna povezava do sporočila: 126
   RE: Decembrski biseri 2009
4.1.2010 15:38:39   
zmajči25
Oj, punce, sem skoraj sigurna da so krči. Prva hči jih je tudi imela in ta druga ima vse znake. Čez dan jo po dojenju sicer napenja, vendar se uspe sprdet in pokakat in je potem boljše, proti večeru oz. ponoči pa ji ne rata in takrat krči rokice in nogice, postane rdeča v obraz, dojko zgrabi pa jo spet spusti, otresa z glavico in joka. Ko ji malček popusti od utrujenosti zaspi za kakšno minutko, potem jo začne že spet bolet in se štorija ponovi, tako kar 3-4 ure ure joka pozno zvečer oz. ponoči. Mislim, da ni lačna, saj se drugače dojiva na 2 uri in tudi napredovala je na teži in sicer v enem tednu je pridobila 320g.
Proti krčem imamo vse možne kapljice, mazila, čaje,... a kaj ko nič zares ne pomaga. Če ima katera kakšen nasvet, bi bil dobrodošel.
Mi je res grozno gledat to malo bitje, ki se je komaj rodilo in ga že nekaj boli, jaz pa ji ne morem pomagat. Bom pa poklicala P, da bi se vseeno prišli pokazat (tudi pri taprvi hčerki, ki je imela močne krče smo se šli), da se izključi možnost česa drugega. Sej vem, da slej ko prej mine, a kaj ko sem čisto fuč...user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 127
   RE: Decembrski biseri 2009
4.1.2010 16:17:17   
maya2
IZVIRNO SPOROČILO: evangelie
Zdaj imamo nove kapljice in mu pomagajo, učinkujejo takoj, samo dozo moramo še naštudirat...Baje pa se dobi tud neko mazilo v Pliberko v Avstriji in je tud ful ok...sporočim, ko ga dobim, gre mami v akcijo te dni user posted image



katere kapljice pa imate? a vam je to predpisal pediater al kako???


_____________________________

Nobody is perfect.

Hi! I'm Nobody

(odgovor članu evangelie)
Neposredna povezava do sporočila: 128
   RE: Decembrski biseri 2009
4.1.2010 16:27:04   
Anuš
joj zmajčiuser posted image . To je res grozno, da nimaš dejansko baje kaj dosti narest oz. nič. Vsaj meni je tako rekla pediatrinja, ko mi je ta prvo zvijal zvečer od 20-23. Začel se je pri 1 mes in trajal do 3. Nisem nič jedla na konc, pa jo je še zmer zvijal. In je pediatrinja flegma rekla: ja no, pol je pa itak vseeno, če jeste vseuser posted image . Je mela čist prav. Tudi za kapljice ni bila. Pač, organizem se mora navadit in včasih mal traja. Ne vem kje sem brala enkrat (mislim, da je ena od naših pisala): pomagalo je, če je otroka med krčki golega privila na svojo golo kožo. Pa verjetno je dobro, da poskušaš čimdlje ohranit mirne živce, ker se to prenaša kot virususer posted image . Zmajči, sej bo šlo. Ti si njena mami in jaz verjamem, da boš sama najbolj dobro naredila. Poslušaj sebeuser posted image

d4rj4...user posted image : zakompliciran nikuser posted image . Ja, predolgo je polna, pa se ji mal skisauser posted image . Če dojenček ne poje vsega (skoraj), se zmašijo mlečn vodi in nastanejo vozlički, ki se lahko vnamejo- prie do infekcije in moraš ob 38,5 temperaturi v P po antibiotik, ker gre za vnetje. Samo jst sem uspela kljub 39,5 brez antibiotikov dol spravt. Sej ne se v naprej sekirat. Sej to ne dobi vsaka. Kar uživiteuser posted image

(odgovor članu zmajči25)
Neposredna povezava do sporočila: 129
   RE: Decembrski biseri 2009
4.1.2010 17:16:11   
tintara
SREČNO NOVO LETO PUNCE! se opravičujem za zamudo, ampak dan je mal prekratek, se vam ne zdi?

no, zdaj grem pa loh mal prebrat za nazaj. sva z vanetom sama doma, spi pri meno v naročju, ker drugače sploh ne spi več - posteljica je samo za ponoči. no, pa mi paše mal pšriklopa po dolgem času.

aja, proti krčem baje ful pomagajo neke homeopatske zadeve, baje ful prdijo otroci po njih je potem ok. ne vem, informacije iz druge roke.

(odgovor članu Anuš)
Neposredna povezava do sporočila: 130
   RE: Decembrski biseri 2009
4.1.2010 18:21:27   
evangelie
zmajči25 mi imamo vetrovne kapljice koroških lekarn, ki so baje najboljše in jih iz cele slovenije kupujejo na koroškem...Prej smo poskusli z enim GAS bimbi, pa ni primerjave. Ko mu dam te koroške, primejo v trenutku, ko jih dobi..samo doziranje mormo še naštudirat, da bo dovolj dolgo držalo. SO pa čisto naravne (janež, koper, kumina...) Kakega drugega recepta pa mi tudi žal

(odgovor članu maya2)
Neposredna povezava do sporočila: 131
   RE: Decembrski biseri 2009
4.1.2010 18:57:19   
blondy_81
Ojla punce, da se javim po 2 dneh. Naša Manca je pa boga. Dobila je soor in težko je in joka ob vsakem hranjenju in sesanju dude. Včeraj je dobila še vnetje učka in kašlja. Ponoči nismo nič spali, ker je bila tako boga. Zdej ji ustno votlino mažem z Daktarinom po vsakem obroku, učko čistim, ker ji kar gnoj ven teče. Res je božček mali. Upam, da bo kmal boljše. 

_____________________________

Naša pikica Manca nas je razveselila pet tednov prej: 2.11.2009 ob 23.04

(odgovor članu evangelie)
Neposredna povezava do sporočila: 132
   RE: Decembrski biseri 2009
5.1.2010 8:32:17   
*nivea
blondy81 user posted image user posted image user posted image user posted image za Manco da se čim prej pozdravi

Taja je včeraj ob treh popoldne le zaspala, pa je spala malo čez 6. te pa je bla več kak 2 uri budna in vsa mirna opazovala svet okoli nje. sem znala da nima ona nobenih krčekov, le navadila se je čez praznike, da so jo nosili. in ona bi to kar tak naprej. sam mamica ni za touser posted image

po kopanju se je najedla, malo san ji pela in je zaspala. verjetno od mojega petja user posted image

je spala od 21.30 pa vse do 1. pa potem jedla in spet spala do 7 zjutraj. tak da je zdaj res pridna bla. zdaj pa se je najedla in z atijem spet spita. se mi vsaj zdi, ker je tišina v spalnici.

z user posted image greva popoldan malo na razprodaje, da si kake hlače kupim,ker v nosečniških pa več ne bi rada hodila, čeprav so mi kar pasale, pa še zdaj so mi jako fajne user posted image

odkar ne dojim mi kile več nočejo dol, oz. samo gor grejo.. samo po carskem rezu telovadit še nesmem, čeprav bi jaz kar to delala... mo vidli..
se še na poporodni pregled moram naročiti.

blondy, ninča, tintara - kdaj so vaši dojenčki začeli videt? naša tak fejst gleda, pa za glasom obrača glavo, sam vidi tisto ta res pa še ne

aja, kak lepo da sneži...bar spet malo zimskega vzdušja

aja, evangelie in zmajči25 user posted image user posted image user posted image da sta se odločile da spet začneta pisat

uživajte

(odgovor članu blondy_81)
Neposredna povezava do sporočila: 133
   RE: Decembrski biseri 2009
5.1.2010 8:58:17   
blondy_81
nivea Manca je pri treh tednih ful že začela opazovat, tko da po moje mal je že vidla. Zdej pa že ornk opazuje. Vse jo zanima, sploh lučke. Glavo obrača ravno tja, kamor ne bi smela. Sploh nazaj bi ona rada gledala. Tam je vedno najbolj zanimivouser posted image user posted image user posted image

Men so pa zadnje čase preveč pasale sladkarije in je šla kaka kila kar nazaj gor namesto dol, tko da mam še 4 viška, pa še precej od prej viška, kar bo tud treba zgubit.

Manco so čez praznike tud scrkljali z naročji. Pa jst jo bom po moje zdele scrkljala k je bolna in ponoči ne more spat in tudi joka,pa jo imam pri nama v postelji. Danes je že precej boljše in upam, da bo zvečer lahko v svoji posteljici spala.


_____________________________

Naša pikica Manca nas je razveselila pet tednov prej: 2.11.2009 ob 23.04

(odgovor članu *nivea)
Neposredna povezava do sporočila: 134
   RE: Decembrski biseri 2009
5.1.2010 13:47:36   
anaj22
ojla mamice

grda grda jaz odprem tepo pol me pa ni nič na čveku. Se opravičujem, se bom bol potrudla in pršla mal počvekat, no najprej imam še vse za prebrat.

Mi smo super, zdravi, Nejc kar priden, mal ga krčki dajejo, jemo kar lepo, mleka je zadost bi lahko še nega zraven dojila.

Čestitke vsem ki ste še postale mamice.

Pa SREČENGA IN ZRVAGA

Mi imamo dons prvi pregled pri P vam jutri porčam kako je bilo

LP

_____________________________

Mi mamo se fajn
NJJP

(odgovor članu blondy_81)
Neposredna povezava do sporočila: 135
   RE: Decembrski biseri 2009
5.1.2010 14:16:15   
d4rj4.84
ojla, moj sinko je tudi že začel opazovat okolico, jst sm pa opazila da se njegove zenice tud širijo in krčijo tako da mislim da bo kmal spregledal.
Punce s katerim milom ve kopate otročke? Men je patronažna rekla da ga naj z unim navadnim trdim, ker se uni tekoči ful penijo in se neda sprat, toda men se zdi da ma po njem ful suho kožo čeprav ga potem namažem z mandljevim oljem.
jst sm bla ful vesela ko sm prišla iz porodnišnice ker sm zgubila dost kil, potem pa še vsak dan eno, zdej se pa kr nikamor ne premakne, še zmeri jih mam 10 preveč, pa čeprav jem polovico manj kot prej. a veste mogoče koliko časa po carskem rezu se naj nebi telovadilo? ful bi rada zalaufala orbitrek pa se še ne upam.
joj jst svojga sina sploh ne upam pustit mami ker ona bi ga kr nosila pa crkljala, revež komi diha zdraven nje user posted image  ampak ok, vsaj hvaležna sem lahko ker mam nekoga ki lahko pomerka malega ko mam jst ker opravek.
fajn se mejte!

(odgovor članu anaj22)
Neposredna povezava do sporočila: 136
   RE: Decembrski biseri 2009
5.1.2010 15:55:06   
araz
Ojla mamice in biserčki,

Ja, zdej imam tud jest bolj malo časa kej napisat. Sej preberem vas že, samo za napisat mi pa kar časa zmanjkuje. Upam, da mi sedaj uspe kaj pokomentirat preden se začne moja Zoja oglašat.

Skratka midve sva kar uredu. Večimo je kar pridna, samo danes jo pa nekaj muči in mi je od zjutri pa do sedaj zelo malo spala (se že nekaj oglaša in me kliče).
Zgleda, da jo mal krčki dajejo. Sem ji včeri začela dajat tud mal čaja (komarčkov čaj od Hippo)) in ga ful rada pije. Pa ji ne upam preveč dat.
A katera od vas tud daje svojim ta čaj in koliko?

Drugače sem pa jest pri Zoji ugotovila, da že mal vidi. Pa učke premika v smeri glasu. In ful se rada pogovarja. Včasih ji celo rata kakšen glas spustit (pa ne jok user posted image ). Vsak dan ugotovim kaj novega pri njej. Pa zdej se mi zdi čist drugačna kot prvi teden. Jo je prav zanimivo opazovat.

A je še katera kaj ljubosumna, če jo kdo mal preveč crklja. Jest sem se zadnjič zalotila, da sem. In to na mojo mami. No, sej mogoče čist upravičeno. Par dni je skoz visela pri nas in mi jo včasih dobesedno kar iz rok vzela. Sem jo hotla it previt, pa še preden sem prišla do zibke jo je imela že v naročjih. Na previjalni pa je še do konca nisem oblekla, pa jo je spet kar hotla vzet. No sej zdej se je pa očitno mal zamislila ali pa ji je kdo kaj rekel, ker se mal bolj nirmalno obnaša in ni tolk posiljena. Sem bila par dni res prav slabe volje zaradi tega. Kot , da sama ne bi znala oz. zmogla jo previt, nahranit, ....
Se opravičujem sem se mogla mal izpovedat.

Fajn se imejte na tale zimski dan, pa velik se crkljajte.
Alarm se je že vklopil. Se bo treba it mal pogovarjat pa kakšno zapet, da bo nazaj zaspala.

(odgovor članu d4rj4.84)
Neposredna povezava do sporočila: 137
   RE: Decembrski biseri 2009
5.1.2010 16:25:53   
zmajči25
Ženske, hvala za tolažbo. Najbrž me tudi poporodna otožnost daje in vidim vse črno, kot da ne bo nikoli minilo to obdobje krčev in dretja. Je pa bila danes pri meni patronažna in mi priporočila Bio Gaia kapljice pa me zanima, če jih katera pozna? Blagor tistim, ki imate otroke brez krčev, sploh si ne morem predstavljat, da bi tamala samo jedla in spala, tako kot pravijo nekatere mamice...

(odgovor članu araz)
Neposredna povezava do sporočila: 138
   RE: Decembrski biseri 2009
5.1.2010 17:18:26   
d4rj4.84
ojla,
jst tud dajem malemu komarčkov čaj, včasih ga spije tud 100 ml. glede crkljanja je pa tako da vsakemu dovolim da ga drži ampak ga ne sme zibat. z veseljem ga komu podturim pa čeprav za 5 minut, vsaj toliko da si kaj prinesem al pa pospravim. jezna pa tudi malo žalostna sm pa zaradi tega ker pri drugih ne joka, pri meni pa.
zmajči 25, mi smo včeraj probali te kapljice in mislim da malo pomagajo. nisem sigurna ali lahko dam 5 kapljic naenkrat  ali moram razporedit čez cel dan. moj ma krče predvsem ponoči, vesela pa sem da spimo že nekaj časa od treh pa do devetih zjutraj.

(odgovor članu zmajči25)
Neposredna povezava do sporočila: 139
   RE: Decembrski biseri 2009
5.1.2010 17:23:23   
blondy_81
Tudi jaz dajem komarčkov čaj od Hippa in ga rada pije. Včasih ga spije 100 ml,včasih pa samo 20 ml.
Krči so pa pri nas zelo redki.Zdej jih že kar nekaj časa ni bilo. Ji pa dajem tržiške kapljice, pa ji tudi pomagajo.
Zdele hvala bogu nima krčev, ker jo že soor zadosti boli in učko ima vneto. Ampak je danes občutno boljše. Upam, da bo šlo hitro na boljše.


_____________________________

Naša pikica Manca nas je razveselila pet tednov prej: 2.11.2009 ob 23.04

(odgovor članu d4rj4.84)
Neposredna povezava do sporočila: 140
   RE: Decembrski biseri 2009
5.1.2010 18:12:10   
Zibka
Pozrdavljene mamice!
Od patronažne sem dobila en list z nekaj priporočili.
Za krče piše tole:
- čaji proti krčem (plantex, bebi bibi, hipp)
- masaža trebuščka v desno, z lovorjevim mazilom
- topla krpica na trebušček
- janeževe kapljice
- kuminov sirup
- sab simplex kapljice- pri HUDIH krčih!
Upam, da kaj pomaga..
Mi zaenkrat še nimamo krčev, upam na najbolje tudi v naprej.

Katera je že imela probleme z zaprtjem? Manca? No patronažna priporoča tole:
- janež+koper+kamilice(poparek, dodamo na koncu)- naj vre 10-15min
- malo bolj sladkamo oz. sladkamo z mlečnim sladkorjem
- dojen otrok lahko ne odvaja blata tudi 5-6dni

Je pa na tem listu napisamo tudi, da je priporočljivo otroku od 3. tedna starosti dajati AD3 kapljice. Ali jih katera že daje? To naj bi bilo za pravilen razvoj kosti, ... Imate kaj infornmacij o teh kalpljicah?

(odgovor članu blondy_81)
Neposredna povezava do sporočila: 141
   RE: Decembrski biseri 2009
5.1.2010 18:14:39   
Zibka
Kdaj začnejo otročki gledat-videt? Klara je stara 19dni in sem poskušala z igračo pred njenimi očkami, pa ji še ne sledi- a je to normalno? Me je kar strah, ker imava oba z možem očala...

(odgovor članu blondy_81)
Neposredna povezava do sporočila: 142
   RE: Decembrski biseri 2009
5.1.2010 18:31:49   
*nivea
user posted image


DECEMBERSKI BISERI 2009


Datum        Ime (starost)      PDP         Ime otročka    Teža      Velikost

09.10.09    BeeBee(26)      01.12.09     Anja Tia       1970 g      39 cm  user posted image
25.10.09    Ninča77(32)     15.12.09     Matevž         3360 g      49 cm

26.10.09    tintara(32)       14.12.09     Vane           2000 g      43 cm  
02.11.09    blondy_81(28)  07.12.09    Manca           2800 g      49 cm
 
11.11.09    lana24(?)          08.12.09     Aljaž           2660 g      51 cm   
22.11.09    Sasi_M (29)      06.12.09      Narja           2550 g      48 cm 
27.11.09    orhideja75 (34) 04.12.09     Tomaž         3480 g      53 cm
27.11.09    katja.nero (31)  2.12.09     Tarik           3170 g      50 cm 
30.11.09    robika (?)          01.12.09      Lana          3310 g      49 cm 
02.12.09    anaj22 (25)       12.12.09     Nejc           3850 g      55 cm  
04.12.09    neanja duo (?)    03.12.09    Martin         4000 g      55 cm  
05.12.09    nataša28 (29)     25.12.09    Danaja        3820 g       50 cm
05.12.09    metkara (28)     3.12.09      Julija         3440 g       51 cm
05.12.09    dreamz (29)      17.12.09    Samuel        3540g        52cm
05.12.09    kaja13 (?)         10.12.09    Uroš           4060 g       54 cm
05.12.09    terida (31)         02.12.09    Primož       3760 g      52 cm
07.12.09    *nivea (28)       10.12.09     Taja            3130 g      49 cm
07.12.09    martinca (24)     07.12.09    Filip           3800 g      52 cm
07.12.09    zoya88 (?)        20.12.09    Tarik           2760 g        48 cm  
07.12.09    babysurprise (?) 18.12.09      Bor            3170 g      52 cm
09.12.09 
   Anuš (30)         17.12.09      Taja       
    3000 g      50 cm
09.12.09    neža7 (28)         16.12.09    Aljaž          3400 g       52 cm

10.12.09    araz (?)              16.12.09     Zoja          3220 g      50 cm 
10.12.09    *katika* (23)      10.12.09     Tibor         3310 g      48,5 cm
11.12.09    bejbibu (22)       08.12.09     Anže         3540 g      52 cm
11.12.09    Puffy (?)             14.12.09     Kaja          3500 g      53 cm 
11.12.09    pikapoka78 (?)    22.12.09    Tomi           3270 g     51 cm
11.12.09    *kristy (?)           12.12.09    Peter          3100 g     51 cm
12.12.09 3peresnadeteljica(35) 16.12.09 Katarina       3990 g    53 cm
13.12.09    ShopGirl (24)      10.12.09     Kaja           2950 g     50 cm
15.12.09    Afrodita1 (?)       15.12.09     Kira            3530 g     51 cm
15.12.09    Elly79 (30)          15.12.09    Gašper        3270 g     50 cm 
16.12.09    zalbi (29)            09.12.09    Žane           3520 g     52 cm 
16.12.09    summmer725 (25) 11.12.09    Anže          4200 g     53 cm  
17.12.09    Zibka (26)           08.12.09    Klara           4440 g     55 cm
17.12.09    vijolca (28)         16.12.09    Erika           3265 g     51 cm
17.12.09    evangelie (27)      ?.12.09     Vitan           3700 g     53 cm 
18.12.09   *mirjam* (28)       11.12.09    Jakob          3630 g     52 cm 
18.12.09    tf (31)                16.12.09    Špela           3620 g     52 cm
18.12.09    mala bejba (?)     28.12.09     Sara                    g          cm
19.12.09    nezy (24)            25.12.09    Anže           3370 g     53 cm 
19.12.09    Tincy90 (19)       12.12.09    Alisa            3450 g     52 cm
19.12.09    vagica (28)          17.12.09    Gal              3600 g     52 cm
19.12.09    kajkakr (20)        19.12.09   Kristjan         3760 g     52 cm 
20.12.09    ammam (?)          14.12.09    Eva             3760 g      52 cm
20.12.09    1čebela (34)        26.12.09    Neža           3110 g     50 cm  
21.12.09    maya2 (?)            10.12.09    Tomaž         3820 g     55 cm 

21.12.09    mel* (?)               16.12.09    Lukas          2950 g     49 cm  
21.12.09    taraji (37)            27.12.09    Iris             3330 g     51 cm
22.12.09    riba83 (26)          19.12.09    Amadej        3940g     50,5 cm 
24.12.09    Tulpika (34)         19.12.09    Arne           3730 g     53 cm 
25.12.09    zmajči25 (32)         31.12.09   Sofia          3165 g     51 cm 
26.12.09    *Mojca* (27)         27.12.09    Sara            3240 g     52 cm 
26.12.09    marusi (31)           25.12.09    Maj            3090 g      50 cm  
30.12.09    kleopatra28 (?)      30.12.09    Safija         3780  g     50 cm 
01.01.10    ROmama (?)           30.12.09    Ema            4030 g     52 cm 
02.01.10    Momtobe (?)          25.12.09                     2830 g     48 cm   






  25 user posted image  : 32 user posted image



user posted image            

(odgovor članu Zibka)
Neposredna povezava do sporočila: 143
   RE: Decembrski biseri 2009
5.1.2010 18:59:54   
Tincy90
Da se še js na hitr pofočkam tuki.user posted image madonca sm vas iskala in iskala pa vas nism mogla najdt, dobr d je nivea na decemberkah omenila kje po tanovem čvekate.user posted image zdj pa šibam kr se je pikica zbudila. Papaa.user posted image

(odgovor članu *nivea)
Neposredna povezava do sporočila: 144
   RE: Decembrski biseri 2009
5.1.2010 19:48:46   
busi.gaja
hey hey user posted image no tudi mi imamo decembrčka, rojen 12.12.2009 user posted image
Proti krčm imamo mi kaplice Koroških lekarn in so zakon, nečaku ni nič pomagalo razen teh kapljic, jst pa drugih nisem probala, ampak te so pa res user posted image mu dam in zaspi kot angelček user posted image

(odgovor članu Tincy90)
Neposredna povezava do sporočila: 145
   RE: Decembrski biseri 2009
5.1.2010 20:20:17   
mala bejba
Evo podatki za seznam;moja starost 27 let,mala Sara je bila velika 51cm in težka 3630. Mi se kr držimo mala pridna sam že kr scrkljana,pri nama v pojstli spi kt angelček,k jo dam pa v svojo pa jamra.To mamo zdele ene dva dni.Krčkov nimamo,je pa res da mala ful velik je in pol kr pocedi ornk mleko iz ust,pol pa vsa zadovoljna obleži:) Je prav hecna.Mene so pa včer tok šivi cukali,d je blo kr adijo...Upam d nism šla prehitro vn.Kako pa kej s sprehodi,mi prav velik ne upamo it k je kr mraz.
Lepo se crkljajte.
baj

(odgovor članu busi.gaja)
Neposredna povezava do sporočila: 146
   RE: Decembrski biseri 2009
5.1.2010 20:37:14   
blondy_81
Zibka jaz imam AD3 kapljice, ampak so mi rekli naj jih začnem dajat pri 6. tednih. In ker ima prehude krče po teh kapljicah, sem šla v Tržič po avstrijske Oeovit (D3) kapljice. Po teh krčev nima. Mi je pa svetovala pediatrinja, da glede na to, da je Manca nedonošenček, bi morala nekjedo 3. meseca dobivat še vitamin A in naj ji vsaj enkrat na teden dam AD3 kapljice.
Moja je začela zaznavat okolico nekje okoli 3. tedna.


_____________________________

Naša pikica Manca nas je razveselila pet tednov prej: 2.11.2009 ob 23.04

(odgovor članu Zibka)
Neposredna povezava do sporočila: 147
   RE: Decembrski biseri 2009
5.1.2010 21:19:39   
d4rj4.84
kaj kaplice Koroških lekarn se dajo dobit samo na koroškem al kako?user posted image
jst sm šla tud s šivi ven pa ni blo nč narobe, pa tudi na sprehodu smo bli čeprav je blo mrzlo, je blo pa sonce. sej itak otrok se ne more prehladit od mrzlega zraka ampak je odvisno od tega kolko je oblečen in zavit. v megli in dežju pa ni priporočljivo it ven z njim.

(odgovor članu blondy_81)
Neposredna povezava do sporočila: 148
   RE: Decembrski biseri 2009
5.1.2010 21:28:36   
*Mojca*
Pa da se še jaz malo javim. Najprej srečno in zdravo vsem skupaj!

Sara je pridna, večino dneva prespi, ko pa je budna visi na joški. Mleka imam za 2, tako da s tem ni problema. Se je pa damica odločila, da dude pa ona ne bo imela in ji je nikakor ne morem poturit. Sem probala dat vetrovne kapljice gor ker so kao sladke, ampak je nisem uspela pretetntat. Ponoči se zbuja na 4 ure, kar je super, ampak mi pol visi na joški v nedogled. Bomo že...
d4rj4.84: jaz sem imela CR v spinalnem bloku in je bilo super. Mi je pa žal za tvojo slabo izkušnjo user posted image Telovadit lahko začneš po 6 tednih, v mejah normale (tudi trebušnjake, ampak z občutkom). Taka navodila sem imela jaz prvič.
Kile: domov sem prišla z 8 kilami plusa, v 4 dneh sem zgubila dodatne 3 in imam še 5 viška user posted image

AD3 kapljice: res povzročajo krče. Pri Lukcu sem jih 3x probala dat in znorela, ker jih revež ni prenesel. Potem pa sem ubrala tako taktiko. Morala sem jih dati 7 in sem dajala 1.dan 1 kapljico, nato 2 dni po 2 kapljice, 3 dni po 3 kapljice,....okrog 5.dneva je bilo malce krize, potem pa nič več. blondy probaj tako, mogoče bo šlo.

Čaji: mi smo samo na joški, za enkrat ne dajem nič. Pa tudi pol ne bom dajala teh Hippovih zadev ker imajo sladkor in je pol sranje ko pridejo zobki ven.

Toliko za enkrat. Lepo se imejte in uživajte v zimski idili.




_____________________________

Follow your dreams and keep on trying...

Luka, 24.6.2008
Sara, 26.12.2009

(odgovor članu blondy_81)
Neposredna povezava do sporočila: 149
   RE: Decembrski biseri 2009
5.1.2010 23:30:09   
lana24
hej hej!
Kapljice-jaz sem dobila pri pediatru samo D3 in ni nobenih krčov.
A mora katera hodit v razvojno?jaz sem dobila napotnico in čakam datum.Kako pa kopate dojenčke?mi smo vsak dan v vodi,na 4 dni pa kopanje z samponom.
Aja a majo kej mozoljčkov po obrazu?NAš jih imam ful...

(odgovor članu *Mojca*)
Neposredna povezava do sporočila: 150
Stran:   <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Zgodbe malih junakov: Ko tvoj otrok ne mor...
Partner me je odložil pred porodnišnico, prepričan, da bo mene in najinega princa pobral tri dni kasneje. V porodnišnici...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?