|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Decembrski biseri 2009
6.1.2010 17:30:50   
Ninča77
Da se še jaz malce javim,

Midva sva danes prišla domov iz bolnice. Ja spet sva bila. Jokal je kot dež ene 3 dni, ni hotel več prav jest, zvijal se je in jaz nisem bila več prepričana, da so to samo krči. Ampak so bili. Bila sva dva dni v bolnici na opazovanju, in še vedno se ful matramo da poje 120ml. Kr neki so krči vmes in zvijanje in jokanje.Pa sva prej imela mleko proti zaprtju novalac it1, pol sva pa menjala novalac ac proti krčem, pa je blo še slabše.Kapljice nobene ne pomagajo, tko da res več ne vem, sem čist obupana že.Pomaga občasno sam moje roke in nošenje in trepljanje po ritki. Ne vem ker mlek bi še poskusila, da bi bil bolj ješči, razmišljam o hippu al pa bebe nestle, po aptamilu ki ga je imel na začetku, ga je zaprlo. Bogi je naš Matevž, sicer pa smo se v  enem mesecu zredili za kar 1400g.no sedaj smo 200 g spet lažji ker smo brez gipsa. Jutri imava posvetovalnico in bom videla koliko smo še zrastli, kolikšen je obseg glavice.


Srečno novo leto, veliko zdravja in veselja z vašimi sončki vam želim.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 176
   RE: Decembrski biseri 2009
6.1.2010 17:54:56   
vijolca
Pozdravljene mamice!

Vidim, da nas dajejo kar podobne težave...

krči: njihovo radost smo že uspeli spoznati user posted image zgleda res hudo, sploh ko ne veš kako bi otroku lahko pomagal... moje izkušnje kažejo, da zelo pomaga nošenje na trebuščku (mož doda še intenzivno zibanje, da se meni vrti ko ga gledam), le v ekstremnih primerih to ne pomaga (pa tudi nekaj ur skupaj tega ne zmoreš). Veliko omenjate kapljice... kaj pa Malček sirup proti krčem ljubljanskih lekarn (tudi zadeva z janežem, kumino...)? Ga je katera probala? Ga imamo doma, pa ne znamo dati kapljic user posted image , kar je moje naslednje vprašanje: kako daš otroku kapljice (v navodilih piše, da daš sirup v čaj, kar pa nisem nameravala početi, ker otročka zaenkrat polno dojim)?

previjanje ponoči: To se mi zdi zanimivo, da otrok ponoči ne previjate, to sem šele tu prvič slišala. Midva jo previjava med vsakim hranjenjem (med eno in drugo joško) tudi ponoči, kaka pa tudi praktično vsakič (ampak šele na previjalni - to je šele zabavno - mogoče tiste s sinčki mislite, da lahko le oni lulajo v loku, ampak kakanje...user posted image , ta prvič se je zgodilo, da je mož odskočil in je letelo pol metra od previjalne na tla in bel (!) tepih user posted image . Lahko rečem, da zdaj ne odskoči več, je tako manj dela! No, pa nogice bolj dol držimo.)

Gledanje in sledenje predmetom: Evangelie in zibka - moji soporodnici user posted image - poskusita s sledenjem očem (ne predmetom)! Pri nas to kar deluje: z obrazom se ji približava na zelo blizu, kakih 15 cm, zraven ji kaj govoriva - s tem najde oči in vzpostavi očesni kontakt, in potem brez problema z očmi sledi najinim očem - pač dokler ima koncentracijo, uspe pa nam ponavadi it z glavico od ene strani do druge). Predmetov po moje pri 3t res še ne vidijo, mogoče le kak predmet z ne preveč kompliciranim živobarvnim vzorcem ali pa če ima res izrazite oči. Pa tudi če sledenje očem ne gre, brez skrbi, otroci ene stvari osvojijo prej ene kasneje... pa vsak s svojim tempom.

user posted image user posted image
user posted image Ninča zate in za Matevža, upam da krči čimprej minejo!

(odgovor članu Ninča77)
Neposredna povezava do sporočila: 177
   RE: Decembrski biseri 2009
6.1.2010 19:11:27   
blondy_81
vijolca vse kapljice jaz Manci dajem po žlički in zelo lepo zna po žlički jest. Mislim, da je bla stara 2 tedna, ko sem ji prvič po žlički dala in je takoj osvojila sistem.  

_____________________________

Naša pikica Manca nas je razveselila pet tednov prej: 2.11.2009 ob 23.04

(odgovor članu vijolca)
Neposredna povezava do sporočila: 178
   RE: Decembrski biseri 2009
6.1.2010 19:30:15   
Zibka
vijolca,
ja, očkam pa že majčkeno sledi user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  Hvala za nasvet! sem kar pomirjena.. Evangelie, poskusi.


user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  za Matevžeka in mamico! Kaj pa če bi poskusila še z masažo trebuščka (v smeri urinega kazalca)? Hvalijo lovorjevo mazilo in Justovo sivkino kremo. Sama še HB nisem potrebovala sprobat.

(odgovor članu blondy_81)
Neposredna povezava do sporočila: 179
   RE: Decembrski biseri 2009
6.1.2010 20:25:26   
evangelie
mi mu kapljice kar v usta stisnemo (tudi polno dojim in ne dodajam čaja) in potem ga prav vidiš, ko cmoka in ugotavlja kaj je to za en nov okususer posted image . Je pa varianta tudi na žličko malo čaja ali prekuhane vode, ki ji dodaš kapljice.

Vijolca in Zibka, bom poskusila s sledenjem z očki..no,malo kasneje, ker je pravkar zaspaluser posted image
Še nekaj...imajo vaši bejbiji dude? Jz se kr ne morm odločit, da bi mu jo dala...dojenje nama je tako lepo steklo, da ne bi rada zmedla...po drugi strani bi mu pa verjetno pasalo kdaj sesat (včasih se mi zdi, da bi tudi pri meni najraje samo malo sesal, ne pa jedel)..sploh se ne morem odločituser posted image

lp in mirno noč vam želim....


(odgovor članu Zibka)
Neposredna povezava do sporočila: 180
   RE: Decembrski biseri 2009
6.1.2010 20:29:27   
blondy_81
mi v začetku nismo imeli dude, zdej jo pa imamo. Jo zelo pomiri kadar jo kaj boli ali pa je enostavno sitna. Ko ji daš dudo hitro utihne in potem tudi zaspi. Razen zvečer ko kot zanalašč ven meče, da moram vstajat, ker potem tuli, da bi jo dobila nazaj. Ampak ven jo pa non stop meče,da vstajam in ji jo dajem nazaj. Jaz raje vidim, da mi sesa dudo, kot pa prst. Dudo bomo enkrat lahko vrgli stran, prsta ne bomo mogli nikoli.

_____________________________

Naša pikica Manca nas je razveselila pet tednov prej: 2.11.2009 ob 23.04

(odgovor članu evangelie)
Neposredna povezava do sporočila: 181
   RE: Decembrski biseri 2009
6.1.2010 23:30:51   
Anonimen
Ninca-bogi Matevzek,da ga tako krcki mucijo.DAJ probaj pri vsakem previjanju se masazo trebuscka.Jaz sem imela olje od Welede.Pa meni je P svetoval-polozi otroka s trebusckom cez tvoja kolena in trepljaj nad ritko.pa ne prevec nezno..ji je tudi olajsalo bolecine.pa cimveckrat kupcka podret.Jaz ji ga probam med hranjenjem najmanj 2x.user posted image user posted image user posted image user posted image


duda,moji jo vcasih malo probam dat,a je ne mara.samo,saj je se cas.

(odgovor članu blondy_81)
  Neposredna povezava do sporočila: 182
   RE: Decembrski biseri 2009
7.1.2010 0:54:15   
metkara
Dober večer oz. nočuser posted image

Tako, upam da je zaspala. Se vsake toliko časa zbudi, ko jo krči matrajo, pa jo pobožam pa potapkam. Pa šušpavanke poslušamauser posted image Jo v dnevni sobi uspavam, smo prej v spalnici bili, pa je tako jokala, da sma se v dnevno sobo prestavile, da se ata lahko naspi. Mama lahko zjutraj bolj dolgo potegneuser posted image Imam pa zjutraj ful problem vstat. Nikoli mi ni bilo težko zjutraj vstajat, sedaj pa karuser posted image Pa mala kar pridno spi, ene 1-2x se ponoči zbudi, ampak js se zjutraj kar ne morem iz postelje spravit.

Krči in kapljice: našo že od prvega dneva, ko sma domov prišle ful krči matrajo. Najprej sva imele kapljice Antiflat iz Avstrije, mi je kolegica dala, ko so ji ostale. Mogoč je po njih malo bolj prdela in so na ta način malo pomagale. Potem sem kupila Sab simplex, ko so kao na isti osnovi, ampak po njih je ful polivala. Krči so ostali. Tako da ji sedaj nič ne dajem, ker se mi zdi, da je vseeno ali ji kaj dajem ali ne. Imam pa tudi koroške kapljice (sem iz Koroškeuser posted image ), ampak tudi ne morem rečt, da je kak učinek. Mogoče tak, ko jih dam na dudo, da je tiho, dokler jih ne poliže in dudo izpljuneuser posted image

Previjanje ponoči: na začetku sem jo previjala, ampak sem jo res s tem čist zbudila in sma se potem tudi 2 uri matrale, da je nazaj zaspala. Sedaj je več ne. Nazadnje okol polnoči, nato okrog 7-ih zjutraj. In se podojima in zaspi nazaj. Pa itak vem, da bo protestirala, če bo pokakanauser posted image

Duda: smo danes imeli prvo posvetovalnico in smo šli z dudo not. Ker jo pač duda pomiri. In je zdravnik komentiral, da ji naj dojko dam, namesto da ji dudo tiščimuser posted image   Pa da se naj otresem predsodkov o dojenju v javnosti (naj povem, da nimam predsodkov)user posted image Pa ni bila lačna, ker sma šele pol ure pred tem jedle. In, da se bo čisto zmedla, da potem dojke ne bo več hotela. Moram povedat, da mi (še) normalno pije. Ampak dudo pa tudi rada sesa. In ji pomaga zaspat, ko zaspi, jo tako izpljune. Če ne dobi dude, si kar cele pesti v usta tlači. Seveda pa rajši vidim, da sesa dudo, kot pa prst!

Dojenje: me je bilo že parkrat strah, če sploh imam dovolj mleka, ker mi je hotela skoz na dojki bit! Sedaj sem se pa prepričala, da dosti poje, da se fajn redi in da če sesa, da je tudi mleko (pomaga forum na med.over.net)user posted image . Si pa v mislih zraven predstavljam, da mleko kar teče v potokih in kar čutim kako me začne pikat (kot električni impulziuser posted image ).

Nosek: nisem mogla verjet, da je imela mala toliko sluzi v nosu! Od zunaj se ji ni nič videlo, ampak zdelo se mi je, da včasih zahrope in ko je spala, se mi je slišalo kot neko smrčanje. Potem sem pa nabrizgala fiziološko not in aspirirala. In je bil res zabasan nos. Kot si že ti enkrat rekla blondy, da se od zunaj ni nič videlo, ampak je bilo potem polno not. Je še danes zdravnik rekel, da ji naj kar redno čistim nos, da se ne naprej razvije v kak prehlad. Pa da naj veliko zračimo stanovanje in redno na sprehode...

Ljubosumje: ena je pisala, da je včasih kar malo ljubosumna na mamo, ko pestuje tamalo/ega. Js sem tudi bila na začetku ljubosumna na mamo in taščo, ko sta jo tako prežulili. Sem imela občutek, da nič ne znam, da onidve itak znata bolje od mene, pa da pri njiju takoj zaspi... Itak, da zaspi, če jo pa nosita, pa zibljetauser posted image No, ko sta jo pa v košaro dali, je bila pa kar hitro avf. Po enem mesecu sem pa prepričana, da sm že kar fajn naštudirala malouser posted image

Obiski: smo jih začeli sprejemat šele po 2-3 tednih. Enim sem že prej povedala, drugi so pa klicali in sem kar rekla, da še ne sprejemama obiskov. In so bili kar malo presenečeni. In razočarani. Ampak si ne predstavljam kako bi še cela boga sprejemala obiske. Pa še šivi so me tako boleli, da sem komaj sedela (vsem, ki vas šivi matrajo, svetujem Bepanthen Plus!). Pa tudi potem smo si obiske razdelili tako, da ni bilo gužve.

Po porodu: meni je ful pomagala mamima kuhnauser posted image Njene juhice pa kompoti, me je kar pitalauser posted image Še slabokrvna sem bila po porodu... Imam srečo, da doma živim in sem se res lahko spočila. Hvala mamauser posted image

Uf, sem napisalauser posted image No, mala zares spi, se boma prestavile v spalnicouser posted image

Lahko nočuser posted image



(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 183
   RE: Decembrski biseri 2009
7.1.2010 12:11:14   
ROmama
Ninca in Matevž user posted image poizkušaj z masažo trebuščka v smeri urinega kakalca, pa mogoče brinjevo mazilo, je sicer tako pekoče in po moje bi lahko ta topel občutek trebuščka pomagal.

Krčki naša user posted image  izgleda, da še nima krčkev, vsaj ne tako hudih. Uporabljala bom pa karbrinjevo mazilo za masažo trebuščka, če ne bo pomagalo, pa bom šla na kapljice.

AD3 1 mesečnice ste že dobile kapljice, mi je včeraj patronažna omenila, sem že čisto pozabila na to.

Spanje ponoči in previjanje za sabo imamo eno slabo noč, mal osem bila kriva sama, ker sem punco zbudila za hranjenje, potem pa 3,5 ure ni zapsala. Sem mislila, da mi bodo zizike odpadle. Samo na dojkah je bila pomirejna, drugače pa jok. Odločila sem se, da je ponoči ne bom prebujala in tudi previjala ne, razen če bo pokakana.

Duda bolje duda kot prstek, jaz ji jo kar dam, vendar jo nima preveč rada, pljuva ven. Moj taveliki fant je pri 1,5 leta ni hotel imeti več, ker sem mu dala novo.

Široko povijanje ali  katera za široko povijanje uporablja Racmanke za š.p., jaz sem 2 kom naročila, bomo videli kako bo šlo.

Včeraj sem imela na obisku Patronažno, si je res vzela čas za pogovor, čeprav veliko stravi že vem, tehtala jo bo prihodnji teden. Glede na to, da je mala čez dan taka zaspanka, si mislim, da kar dovolj poje.

Elektronska varuška - ali mogoče katera kupi elektronsko varuško http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=195325 (tako izgleda) Dobila sem jo za darilo, vendar jo že imam doma. Prodala bi jo za 120 €, ali pa tudi malo manjuser posted image




(odgovor članu metkara)
Neposredna povezava do sporočila: 184
   RE: Decembrski biseri 2009
7.1.2010 12:12:26   
ROmama
Aja pa še to, mame so zlata vredne, žal je moja oddaljena 130 km od mene in nemobilna, zna pa po telefonu svetovati, včasih kar malo preveč. user posted image

(odgovor članu metkara)
Neposredna povezava do sporočila: 185
   RE: Decembrski biseri 2009
7.1.2010 12:37:35   
evangelie
samo na hitro poročam, da mi je nasvet od Blondy_81 zelo pomagal - danes smo imeli v spalnici hladneje in mali ni hropel!user posted image Sploh, ni bilo glasu in tudi spal je lepo celo noč...

Zibka in Vijolca, čestitam ob tritednici!user posted image user posted image user posted image Naš je za darilo dobil dudo, sedaj se še spoznavata, bomo vidli, če mu bo všeč...

lp

(odgovor članu ROmama)
Neposredna povezava do sporočila: 186
   RE: Decembrski biseri 2009
7.1.2010 12:54:36   
blondy_81
evangelie me veseli, da mali ne hrope user posted image user posted image user posted image Naša je tudi nehala, ko smo imeli hladnejši prostor in več vlage.

_____________________________

Naša pikica Manca nas je razveselila pet tednov prej: 2.11.2009 ob 23.04

(odgovor članu evangelie)
Neposredna povezava do sporočila: 187
   RE: Decembrski biseri 2009
7.1.2010 12:55:34   
d4rj4.84
blagor tistim, ki imate doma pomoč. moj je sicer na očetovskem dopustu in kuha pa včasih kaj postori ali pa merka malega ko jst likam. nevem kako bo potem ko bo šel v službo s kuhanjem ker mam namreč takega tasta ki mu je treba vse k riti prinest in že kr čudno gleda če ni kosilo ob uri.
moj mali je pa danes čist bogi. spet ma učke vnete pa nosek zamašen. učke sem mu sprala s kamilicami, nosek pa s fiziološko in z vato ampak še zmeraj včasih tako zadiha kot da bi smrčal. popoldan bom poslala mojga  deca po aspirator, unga na vdih in upam da bo kaj pomagalo.

(odgovor članu evangelie)
Neposredna povezava do sporočila: 188
   RE: Decembrski biseri 2009
7.1.2010 13:02:35   
blondy_81
d4rj4.84 za učke pravijo,da ne več spirat s kamelicami. Priporočajo kar s fiziološko. Če ne bo boljše, pojdi do pediatra po kapljice. Naša je imela v enem dnevu lepe učke po kapljicah. Jaz ji ves čas s fiziološko učke pucam.

_____________________________

Naša pikica Manca nas je razveselila pet tednov prej: 2.11.2009 ob 23.04

(odgovor članu d4rj4.84)
Neposredna povezava do sporočila: 189
   RE: Decembrski biseri 2009
7.1.2010 15:07:21   
d4rj4.84
a kr v učko ji nakapaš al samo na krpico pa potem sčistiš?

(odgovor članu blondy_81)
Neposredna povezava do sporočila: 190
   RE: Decembrski biseri 2009
7.1.2010 15:36:55   
mala bejba
ROmama prosim poročaj kak se obnesejo pleničke Racman za široko povijanje,ker jih bi jst tud vzela.Našo je tok težko previt,je že patronažna rekla kok je živahna,pa še tri pleničke med nogami plus pamperska pa povijalne hlačke....groza. Pol se pa tok zvija pa premika d gre vse narazen...Mali Sari je pa na konc ful smešno:)

(odgovor članu d4rj4.84)
Neposredna povezava do sporočila: 191
   RE: Decembrski biseri 2009
7.1.2010 15:57:02   
Zibka
Erika, Vitan in Klara, vse najboljše za tritednico  user posted image user posted image user posted image

Ali poznate masažo dojenčko od gospe Kurent? http://www.masazadojencka.si/masaza.htm
Jaz sem se dogovorila za tečaj te masaže in gospoo pričakujem v petek. Baje je super. Bom poročala.

(odgovor članu mala bejba)
Neposredna povezava do sporočila: 192
   RE: Decembrski biseri 2009
7.1.2010 16:23:25   
blondy_81
d4rj4.84


Fiziološko daš na vatko ali kakšno nežno krpico in s tem sčistiš oko.


_____________________________

Naša pikica Manca nas je razveselila pet tednov prej: 2.11.2009 ob 23.04

(odgovor članu d4rj4.84)
Neposredna povezava do sporočila: 193
   RE: Decembrski biseri 2009
7.1.2010 16:24:38   
blondy_81
d4rj4.84 prejšnji post je bil namenjen tebi, pa sem mislila,da bo citat tvojega sporočila prilepilo, je pa samo tvoj nick. Kr neki, hehe.

_____________________________

Naša pikica Manca nas je razveselila pet tednov prej: 2.11.2009 ob 23.04

(odgovor članu blondy_81)
Neposredna povezava do sporočila: 194
   RE: Decembrski biseri 2009
7.1.2010 16:25:31   
blondy_81
Punce koliko obrokov dnevno dajete svojim otročičkom oz. na koliko ur jih hranite?

_____________________________

Naša pikica Manca nas je razveselila pet tednov prej: 2.11.2009 ob 23.04

(odgovor članu blondy_81)
Neposredna povezava do sporočila: 195
   RE: Decembrski biseri 2009
7.1.2010 16:42:47   
Zibka
Jaz sem v začtku povprečno na 3 ure podnevi in ponoči. Sedaj pa opažam, da se čas med obroki podaljušuje na 3-4ure čez dan in ponoči na 4 ure. Upam, da zato, ker več spije naenkrat ali ker je mleko močnejše user posted image
Je pa včasih tudi tako, da bi na pol urce mal potegnilča pa spet mal zadremuckala, pa spet malo- ampak to štejem med crkljanje ne med hranjenje.

(odgovor članu blondy_81)
Neposredna povezava do sporočila: 196
   RE: Decembrski biseri 2009
7.1.2010 16:51:01   
blondy_81
Jaz sem jo pa sedaj na 3 ure hranla, zdej mi pa že 2 dni po treh urah odklanja hrano in ko so 4 ure mimo potem je. Ampak mi zarad tega nič več ne je. Zadnjih par dni, če 100 ml poje, je že velik. Drugač pa po 50 ali 60 ml je. Upam, da je manj začela jest zato, ker je mal bolna in da bo kasneje spet več pojedla.

_____________________________

Naša pikica Manca nas je razveselila pet tednov prej: 2.11.2009 ob 23.04

(odgovor članu Zibka)
Neposredna povezava do sporočila: 197
   RE: Decembrski biseri 2009
7.1.2010 18:54:52   
Zibka
Mogoče katero zanima..

Tvorba maerinega mleka:
http://med.over.net/forum5/read.php?94,1979195,1979195#msg-1979195
Otroški jok:
http://med.over.net/forum5/read.php?94,1978042,1978042#msg-1978042
Kolike:
http://med.over.net/phorum/read.php?f=94&i=1510&t=1491
Prehrana doječe mamice:
http://med.over.net/forum5/read.php?94,1979123,1979143#msg-1979143
http://med.over.net/forum5/read.php?11,347205,347292#msg-347292

(odgovor članu blondy_81)
Neposredna povezava do sporočila: 198
   RE: Decembrski biseri 2009
7.1.2010 18:59:32   
marusi
ojla, punce... sem vas našla in uspela malo prebrati. zgleda, da se pri nas stanje po 10 dneh umirja. jaz sem se spočila od poroda in porodnišnice, pa zgleda, da imam tudi mleka več. prve dni sem bila tudi čisto brez apetita...

jaz maja ne zbujam več sem ugotovila, da če gs zbudim, potem ne zaspi po 4 ure in ga je treba nosit. počakam, da se začne za prav pritoževati, pa ga nahranim

najino hranjenje s kupčki in previjanjem še vedno traja 1-1,5 ure
popije pa 100-130 ml na obrok. hraniva se pa cca 6 krat na dan
s kupčki je pa tata boljše... nama ne gre najbolje

kako je s temi bio gaia kapljicami? imate izkušnje? mi smo jih kupili, pa nič pametnega na škatlici ne piše. a so za tako majhne (maj ima 10 dni)

eno butasto vprašanje: a je to normalno? naš dan je sestavljen iz hranjenja, kupčkanja, previjanja in polivanja. a vi kaj otroke poskušate animirat? jaz se z njim pogovarjam, ko se previjava in kupčkava... nima ga pa smisla pokonci držat, se mi zdi.
a ima še katera teževe z zaspančkom - naš vedno ob hranjenju zaspi - ga med eno in drugo joško previjem, da se mqalo zbudi. kaj bi še lahko naredila?

polivanje/bruhanje: mene je strah, da se bo zadušil  s svojim bruhanjem, ko leži - kakšen nasvet: leži na boku, dvignjeno ima vglavje... pa me vseeno skrbi.

no, pa lepo bodite in čim manj neprespanih noči.


(odgovor članu blondy_81)
Neposredna povezava do sporočila: 199
   RE: Decembrski biseri 2009
7.1.2010 21:43:27   
Afrodita1
pozdravljene mamice!

vse naj naj v letu 2010user posted image , vsem vam ter vašim najdražjim!

berem, da imate nekatere težave z krčeki. pa da uporabljete kapljice,... jaz vam predlagam, da pazite na svojo prehrano! pri meni deluje. tako pri prvi, kot zdaj pri drugi.
je mal odrekanja pa vseeno se dauser posted image !


(odgovor članu marusi)
Neposredna povezava do sporočila: 200
Stran:   <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Datumi izplačil socialnih transferjev za l...
Povezavo na tale članek si shranite med priljubljene, da boste imeli pomembne datume izplačil socialnih transferjev za p...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?