|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Decembrski biseri 2009
25.12.2009 22:11:45   
blondy_81
vse ki ste rodile oktobra, novembra in ste imele rok v decembru (Blondy, Ninča,... ter ostale) - ste NAŠE decemberkeuser posted image !
IZVIRNO SPOROČILO: Afrodita1

Afrodita to je pa lepo slišat user posted image user posted image user posted image Hvala user posted image user posted image


_____________________________

Naša pikica Manca nas je razveselila pet tednov prej: 2.11.2009 ob 23.04

(odgovor članu Afrodita1)
Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: Decembrski biseri 2009
25.12.2009 22:28:31   
terida
Dober večer, punce!

Vidim, da se je forum malce umiril čez praznike. Vas vsaj uspem v miru prebrat user posted image

Pleničke
uporabljamo Pamperske in tiste od Muellerja. Oboje že št. 2, ker ima po moji oceni naš fant krepko čez 4 kg.

Isofixa nimamo.

Ven smo šli prvič danes - torej 20 dni po porodu. Je bilo prvič za oba, zame in za malega. Po navodilu patronažne, bi lahko šli že konec prejšnjega tedna, pa je bilo itak vreme zanič. Baje je treba z izhodi malce počakat ne samo zaradi dojenčka, ampak tudi zaradi mamice. Jaz sem se približno teden po porodu že počutila kot nova, a potem sem začela malo preveč skakat okrog po stanovanju in me je telo hitro posvarilo, da naj se bolj pazim. Tako da potem tudi ven raje nisem hodila. Zdaj pa se mi je res že mešalo in sem prav vesela, da smo danes naredili prvi družinski izhod. Super je bilo!

lana24, za izpuščaj so lahko krivi tudi čistilni robčki, ne nujno pleničke. Katere uporabljaš? Jaz imam TO-TO krpice od Tosame, ki so enostavne bombažne krpice brez tekočine (jih moraš navlažit z vodo). Meni so super in od njih gotovo ni nobenega izpuščaja!

kaja13, tudi nam gre ponoči včasih mimo plenice. In to tako Pamperske kot Muellerjeve. Ne vem kaj naredit, ker je problem v tem, da spi na boku in tam plenice pač niso kaj prida ojačane. Odkar smo na dvojki (velikosti plenice) je sicer malo bolje, ni pa vedno ok (pri čemur ga ponoči pustim neprevitega največ 6 ur).

(odgovor članu lana24)
Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: Decembrski biseri 2009
25.12.2009 22:37:40   
blondy_81
plenice: mi imamo Pampers, potem iz Leclerca ene francoske, pa od DM-a in od Muellerja. So mi najbolj všeč Pamperske in one iz Leclerca. Nimamo nobenih zpuščajev. Ritko ji pa čistim s čistilnimi robčki. Pleničke imamo št. 2.

Isofixa tud mi nimamo.

mozolji: imajo vaši user posted image tud že kej mozoljčkov? Naša Manca jih ima ful po obrazu, čelu in tudi po glavici.

baby vac: Ali katera buporablja baby vac za čiščenje noska?


_____________________________

Naša pikica Manca nas je razveselila pet tednov prej: 2.11.2009 ob 23.04

(odgovor članu terida)
Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: Decembrski biseri 2009
26.12.2009 5:53:17   
lana24
Terida-ne uporabljam čistilnih robčkov,le vatko in vodo.
Za nosek pa uporabljam samo fiziološko in eno pumpico iz lekarne,tko na usta potegneš ven smrkelj...
Mozoljčki po obrazu-en dan jih ma ful potem pa zginejo...
Tako joške skoraj spumpane grem spat nazaj...user posted image

(odgovor članu blondy_81)
Neposredna povezava do sporočila: 54
   RE: Decembrski biseri 2009
26.12.2009 8:44:30   
kaja13
sem si naredila spesek... še fixies in leclerkove moram sprobat - hvala za nasveteuser posted image

umivam tudi jaz samo z vodo in vatko, mažem ga pa z navadnim hladilnim mazilom - zaenkrat nobenih izpuščajec.

uroš je iz trebuha prišel čisto mazoljast, med navadnimi pikicami so bili tudi velike bele pike (kot gnojni mazoljčki), pa še rdeče fleke je imel - v dveh tednih se mu je vse spucalo.

nosek pucava s fiziološko in navadno pumpico - zaenkrat gre vse ven.

a vam opišem današnjo noč?... od 24 do 05.30 ni spaluser posted image . v naročju mi je zaspal, ko pa sem ga odložila, se je v 5min zbudil in začel kričat. tudi oči ni bil dober, samo mami je bila zakon. podočnjake imam do kolen. ah, saj bo.....



(odgovor članu lana24)
Neposredna povezava do sporočila: 55
   RE: Decembrski biseri 2009
26.12.2009 15:10:27   
metkara
Js tut umivam samo z vodo in s krpicami - sm si kupila ene take fajne, kot jih imajo v porodnišnici. Če je fejst pokakana, dam še malo mila v vodo. Kreme mam pa kr tri različne in zaenkrat ni še nobenih izpuščajev po ritki. So pa mozoljčki user posted image Sm jo zadnjič namazala z enim vzorčkom od aventa (magic cream al kak že), pa jih je dobila še več. Zdj pa mažem samo še z bepanthenom in se umirja.

Naša mala je pa dans spala kot še nikoli! Ponavadi ima gavdo od 10-ih zvečer do kakih 2-eh, danes je pa spala od 10-ih do 3-eh. Da sem parkrat pogledala, če še sploh dihauser posted image No, potem je bila pa 2 uri budna in js seveda z njo. Sma jo pa kopala zvečer in mogoče jo je to zmatralouser posted image
A vaši trdno spijo? Meni se zdi, da naša mogoč enkrat na dan res trdno zaspi (ponavadi popoldan), drugače pa bolj "drema". Včasih jo kr vrže gor, pa ne vem, a jo krči vržejo gor al pa kaj sanja.

Zdj smo začeli uporabljat avstrijske pamperske in je res ful razlika od "slovenskih". Prej je nam vsako noč skoz prišlo, ker naša ful kaka, zdj pa še ni. Pa, če se nastaviš na kake akcije, lahko še cenejši skozi prideš...

Pa vidim da imamo res podobne "probleme"user posted image Julija je prej tak fajn jedla na okol 3 ure, zdj pa že včasih skor vsako uro. Je ful požrešen jedec in veliko zraka zraven poje in ko se ji podrejo vsi kupčki, pa ko se ona spočije, bi spet jedla. Če ji pa hočem takoj po podoju pa kupčku še dojko dat, me pa stran potiska in tak živčna rata, da se cela treseuser posted image Tak da zdj sm jo že kar naštudirala, prej sm pa mislla, da nimam dovolj mleka in me je skrbelo, če se sploh dovolj naje (pa si še po vsakem podoju s črpalko spraznim dojko in je še mleka). Bomo pa v ponedeljek videli, kako smo s kilami...

Lep dan vam želimuser posted image

(odgovor članu kaja13)
Neposredna povezava do sporočila: 56
   RE: Decembrski biseri 2009
27.12.2009 5:34:30   
neanja duo
Oj!

Kako pa oblečete tamaučke za  ven?

lp

(odgovor članu metkara)
Neposredna povezava do sporočila: 57
   RE: Decembrski biseri 2009
27.12.2009 10:37:26   
lana24
Jaz mu oblečem bodi,puloverček,žabice,hlače in kombinezonček in je čisto dovolj če ni minusa!Drugače pa lepe praznike vse,mi odhajamo na morje do novega leta!
Pozdravčkiuser posted image

(odgovor članu neanja duo)
Neposredna povezava do sporočila: 58
   RE: Decembrski biseri 2009
27.12.2009 17:58:46   
Zibka
Nekatere ste (na tem ali našem starem forumu) pisale kako čistite nosek user posted image . Hmmmm.....jaz ga pa ne- ga je treba vsakič ali so bili vaši noski prehlajeni? In pa tudi sploh ne vem kako bi se lotila teh malih luknjic...user posted image

(odgovor članu lana24)
Neposredna povezava do sporočila: 59
   RE: Decembrski biseri 2009
27.12.2009 19:58:13   
blondy_81
Zibka jaz Manci nosek čistim 2x dnevno, pa še ni bila prehlajena. user posted image se v noskih naberejo mucki in ker ne znajo spihat se to v noskih nabira. Oni še ne znajo dihat čez ustka, zato je treba nosek spucat. Nespucani noski velikokrat privedejo do vnetij ušes.

_____________________________

Naša pikica Manca nas je razveselila pet tednov prej: 2.11.2009 ob 23.04

(odgovor članu Zibka)
Neposredna povezava do sporočila: 60
   RE: Decembrski biseri 2009
27.12.2009 20:15:50   
metkara
Blondy, kako pa čistiš nosek? Samo s fiziološko al še z aspiratorjem? Js ji tudi vsak dan nakapam fiziološko v nos. Se mi je pa že parkrat zdelo, da tamala smrči, pa ne vem, al ima nos zadelan ali pa samo gundrauser posted image Pa sm ji še pol probala z aspiratorjem na vdih kaj spravit vn, pa ga ne spravim glih v nosnicouser posted image Bo treba kr navadno pumpico kupit...Je bil pa zadnč v časopisu en članek, da zdj mamice preveč pretiravamo s fiziološko in da bi naj pretirana uporaba izsušila nosno sluznicouser posted image Za kapljice za nos itak verjamem, da pretirana uporaba ni vredu, sam za fiziološko..user posted image Ne vem no...Ne bi pa rada, da bi mala imela zamašen nos. Kako pa sploh veš, da ima nos zamašen? Pač ker diha skozi usta al kakouser posted image ? Pa pri dojenju ne more vredu pit? 

(odgovor članu blondy_81)
Neposredna povezava do sporočila: 61
   RE: Decembrski biseri 2009
27.12.2009 21:06:42   
Zibka
Blondy, prosim, opiši kako čistiš nosek.

(odgovor članu metkara)
Neposredna povezava do sporočila: 62
   RE: Decembrski biseri 2009
27.12.2009 21:09:10   
araz
Vidim, da imate temo o zamašenih noskih. Moja Zoja ima že cel teden zamašen nosek. Seje malce prehladila. In ji ga pucam z fiziološko večkrt na dan in pa z aspiratorjem potem posesam ven. Samo gre tako malo ven, ker ima zamašeno nekje vmes in se sploh noče odpret. Sicer je že malce boljše. Se pa prav sliši, ko ima zamašen nosek. Najhujše je proti večeru in pa zjutri.
Meni je patronažna rekla, da fiziološka nič ne škodi, ker je to v bistvu morska voda.

Kar pa se tiče vnetja ritke, sem pa danes ugotovila, da ga je moja Zoja dobila. Pa ne vem kaj je sedaj krivo za to. Previjam jo tud po 10 krat na dan, vsakič jo tud poštemo umijem z vodo in vatko, vsakič namažem z hladilnim mazilom, pa smo vseeno dobili to vnetje.
Tako ,da sem jo danes začela mazati z Sudocream. Bom pa vidla, kaj mi bo jutri patronažna rekla.
Pa še nove plenice bom šla kupit, da izključim tudi to možnost.



(odgovor članu metkara)
Neposredna povezava do sporočila: 63
   RE: Decembrski biseri 2009
28.12.2009 7:57:10   
kaja13
Araz... pri nas je bila zakon Bebival krema. Ritko sta imela vneto samo, če nam je te kreme zmanjkalo in smo se par dni mazali s kakšno drugo. Če pa smo uporabljali Bebival in se je ritka vnela, sem takoj vedela, da je glivično vnetje in pomaga samo Boscopan mazilo (če se prav spomnimuser posted image ). Sploh prvi sin je imel (in še ima) zelo občutljivo kožo in se mu je ritka brez te kreme takoj vnela. Pomaga pa tudi hrastovo lubje, ki ga skuhaš in mu ritko s tem umivaš.

Nosek... Če imam občutek, da ima zamašen nosek, mu nakapljam malo fiziološke, nakar on itak začne fuul kihat in že sam spravi kakšno mucko ven. Na koncu mu pa še z navadno pumpico malo nosek spucam. Zaenkrat takšno pucanje noska čisto zadošča.

Punce, danes moramo izkoristit dan za kakšen sprehod, saj je, po napovedi, najlepši dan v tednuuser posted image .

Oblačenje... zdaj, ko ni minusa, ga za ven oblečem v bodi in bombažne hlačke (tanke), puloverček, tople nogavičke, zimski pajac in kapo. Itak je še v košari pokrit in do sedaj še ni bil mrzel, ko smo prišli domov.

Včeraj smo imeli cel žur na sprehodu. Ene 20 min od doma, sta mi starejša padla v globoko lužouser posted image . Cela!!!! Po moje so bili samo lasje suhi. A veste kako je luštno spravit dva vreščeča otroka ("zebeeee me") in še enega v vozičku na hitro domov. Takle mamo......user posted image .

(odgovor članu araz)
Neposredna povezava do sporočila: 64
   RE: Decembrski biseri 2009
28.12.2009 9:19:33   
blondy_81
nosek: Fiziolološko raztopino prej vbrizgnem v nos, da zmehča sluz, sicer je otročku še bolj neprijetno. Naliješ FR, veliko gre ven že s tem (položaj na bok, pa konkretno vlit v zgornjo nosnico, da skozi spodnjo ven priteče), počakat kako minutko, potem pa zjutraj z babyvacom očistimo nosek. Ni treba rinit v nosek, samo toliko, da "zadihtaš", pa najboljši učinek je, če spreminjaš naklon cevčice - največ potegneš ven, če je pravokotno na obrazek, tako da malenkost nosek gor pritisneš in narediš s tem čisto majhno odprtino med cevko in kožo. Upam, da sem dovolj razumljivo napisala. Lahko tudi s prstom zatisneš drugo nosnico. Zvečer pa ji vlijem fiziološko in spucam z vatko. In obakrat potegnem mucke ven. Se pozna suh zrak zaradi centralne in se nabere. Fiziološko pravijo tako pediatri kot patronažne in od farmacevtov sem slišala, da se jo lahko uporablja kolikor se je želi. Ne škoduje otroku. Kapljice škodujejo, če jih preveč uporabljaš.
Jutranje čiščenje ponavadi čistim z babyvacom ali aspiratorjem na vdih. Samo babyvac je boljši, ker konstantno vleče ven, pri aspiratorju na vdih pa že nekaj potegneš ven, potem ti zmanjka sape in smrkelj uide nazaj noter. Babyvac je pa res super. Sama sem se bala tega da deluje s pomočjo sesalca, da bo premočan. In sploh ni močan, ker ne deluje z močjo sesalca ampak samo s pomočjo. SEm si sama tudi spucala nos preden sem Manci začela čistit nosek. Pa sem probavala na vse tri jakosti sesalca in ni močno. Spuca pa zelo fino in vsak dan kej potegnemo ven, pa ni prehlajena. Le ta suh zrak povzroči, da se v nosku ful nabira.


_____________________________

Naša pikica Manca nas je razveselila pet tednov prej: 2.11.2009 ob 23.04

(odgovor članu kaja13)
Neposredna povezava do sporočila: 65
   RE: Decembrski biseri 2009
28.12.2009 9:38:17   
araz
Dobro jutro,

Danes je pa za mano neprespana noč in sem kot zombi. Zoja mi od 17 do 3 zjutri sploh ni uspela zaspat za več kot pol urce. V naročju bi spala, kolker sem jo položila v posteljico pa se je začela dreti. Pa sem jo dala k meni v posteljo, pa tud to ni kaj dosti pomagalo.

Ritka je pa že malce boljše. Očitno je Sidocream pomagal.
Zdej pa čakamo patronažno, da se bomo skopali potem pa še pojemo en obrok pa na svež zrak. Je treba danes res iskoristit lep dan, ker ga potem kar nekaj časa spet ne bo.


(odgovor članu blondy_81)
Neposredna povezava do sporočila: 66
   RE: Decembrski biseri 2009
28.12.2009 10:04:01   
Ninča77
Jutro punce,

Pri nas je spet ena neprespana noč. Obvezno so ponči kakšne dve ure krči. Araz tudi jaz sem dala nocoj Matevža k sebi v posteljo, sicer prvo nisem vedela kako naj to izvedem zaradi vrečke, ki se mu izteka urin, ampak mi je nekako pol uspelo, saj mora bit vrečka nižja od njega in je ne sme nič vlečt. Ne vem več, danes bom po posvetu pediatrinje menjala mleko in sicer bom kupila novalak ac proti kolikam. Upam, da ga ne bo zaprlo. Če pa ga bo spet, pa bom poskusila varjanto sladkanih kamilc. Joj tko bi blo fajn, če revček ne bi imel krčev, že tok je mogu skozi dat, zdej pa še to revček. Kapljice ne pomagajo ne avstrijske ne vetrovne iz koroških lekarn.No grem zdej, ker se že neki kremži.
čao punce

(odgovor članu araz)
Neposredna povezava do sporočila: 67
   RE: Decembrski biseri 2009
28.12.2009 10:04:40   
mala bejba
Dobro jutro.
Mi smo tud meli naporno noč.Od polnoči pa do štirih zjutri smo sam jedli in se nosili po rokah,nakar mi je vse zbruhala ker se je prenajedla,zaspala za eno urco,pol je bla pa lačna smo se najedle in od takrt še zdj spi.Jstr sm pa hitr dala plenice pret,pa se stuširala,predno bo spet akcija.Čakamo patronažno da pride danes.Jst ji tud še nism noska čistila,bomo vidl kaj bo patronažna rekla.

(odgovor članu araz)
Neposredna povezava do sporočila: 68
   RE: Decembrski biseri 2009
28.12.2009 12:11:59   
araz
Heej,
Jest sem jo pa danes prvič sama skopala, sicer s pomočjo patronažne. Pa mi je kar nekako šlo, čeprav sem imela mal treme, ker me je skoz gledala. Ampak mislim, da bova z očijem to kar uspešno opravljala. Je pa neverjetno kako se mi v vodi umiri user posted image . Ful ji paše, učke ima pa čist odprte in samo opazuje kaj se dogaja.
Pa da vam ne povem kolk smo jo zredil. Zdej vaga že 3370g in je v štirih dneh pridobila 210g user posted image . Patronažana je bila čist navdušena, ker smo pričakovali težo tam nekje 3260g.

Žal pa danes ne smemo nič ven zaradi kopanja, pa ker ima še mal nosek zamašen user posted image . Pa komaj sem čakala, da bomo šli danes spet mal na zrak.

Zgleda, da so imeli naši decemberčki za današnjo noč dogovor o nespanju user posted image .



(odgovor članu mala bejba)
Neposredna povezava do sporočila: 69
   RE: Decembrski biseri 2009
28.12.2009 16:17:58   
Zibka
Araz, user posted image za kopanje in pridobljeno težo!
Mi smo pa bili danes prvič zunaj za nekaj minutk-pa je naša Klara v trenutku ko smo jo prinesli ven,zaspala. Zbudila sem jo, ko sem jo slačila,potem podojila in spet spi dalje user posted image
Jutri bova s patronažno prvič kopali user posted image .

Sem pa vprašala patronažno kako je s čiščenjem noska in je rekla spet drugače,kot ste se tukaj pogovarjale: pravi, da naj nosek pustim čisto pri miru, nič drezat noter, samo če je kakšna mucka vidna naj jo previdno z vatico odstranim. To je pa vse...in nič notri dajat fiziološke, sploh pa ne drezta s kakimi palčkami dokler ni nosek res zamašen. Hmmm....user posted image Kaj pravite na to? Meni se po eni strani zdi logično, da če ni zamašen, naj ne drezamo nič.


Upajmo,da bomo danes ponoči fino spali user posted image

(odgovor članu araz)
Neposredna povezava do sporočila: 70
   RE: Decembrski biseri 2009
28.12.2009 17:35:44   
mala bejba
Hej.
Mi smo bli tud prvič za par minutk zunaj,je tud takoj zaspala.
Kar se noska tiče me men patronažna isto rekla kt pravi Zibka.Nič čistit,ker itak ko kihne porine muce naprej in takrat se jih odstrani z vato.
Zgleda da ma moja pikica krče kr jo tok zvija...jo je prav hudo gledat k ji ne morem nč pomagat...

(odgovor članu Zibka)
Neposredna povezava do sporočila: 71
   RE: Decembrski biseri 2009
28.12.2009 17:47:43   
blondy_81
Mi ji vsak dan čistimo nosek zato, ker ima 2x dnevno mucke v nosu. In če hočem, da lepo diha, ji nos spucam. Če bi imela čist nosek, ji sigurno ne bi toliko pucala.

_____________________________

Naša pikica Manca nas je razveselila pet tednov prej: 2.11.2009 ob 23.04

(odgovor članu mala bejba)
Neposredna povezava do sporočila: 72
   RE: Decembrski biseri 2009
28.12.2009 18:42:02   
*nivea

mi smo pa zelo dobro spali ponoči. smo šli spat ob 9 pa se je zbudila malo čez 1, pa potem spet malo čez 6. tak da je bla moja mala fejst pridna in je mamico po težkem včerajšnjem dnevu (trebušna viroza) pustila spati.. sem se pa danes počutila kak prerojena. je pa presenetljivo dosti spala tud dopoldan. tam nekje do 15h še povleče s spanjem, potem pa do večera več noče zadremati. pa je tak zaspana da je dosadna sama sebi, al spala pa ne bo. zaj sem jo dala malo ležat, pa mi je tiho, tak da al se pogovarja sama s sabo al je pa malo zadremala...
pol se pa že tak gremo kmalu kopat, pa jest pa ajat...

je pa po kopanju tak utrujena, da mi potem fajn spi. tak da nam paše kopanje. tako njej kot meni user posted image

meni je patronažna glede čiščenja noseka tud samo vato rekla...

aja, mislim da mi je čišča odišla. no, upam, da to ni samo tak, pa da se vrne, ampak res je vse mirno (beri: nič krvavo)...

mi se danes nismo vozičkali, upam, da greve jutri malo na zrak. mi je danes tak lepo spala, da sem se raje odpovedala sprehodu, pa še mrzlo mi je blo...


mejte se

(odgovor članu blondy_81)
Neposredna povezava do sporočila: 73
   RE: Decembrski biseri 2009
29.12.2009 21:19:07   
Zibka
kako zatišje danes


Mi smo se pa danes prvič kopali. Patronažna je prišla prej kot je napovedala in sobica še ni bila segreta...me je kar strah, da nismo user posted image prehladili. Sedajle sem opazila take velike spančke v očkah- upam, da so samo navadni spančkiuser posted image Pa kar nekaj slišim kako ji hrope ko diha user posted image Upam, da spet samo moje pretirane skrbi (beri poporodna nihanja) user posted image
Tako, patronažna je zaključila pri nas. Dobili smo datum za prvo posvetovalnico.

Lp!

(odgovor članu *nivea)
Neposredna povezava do sporočila: 74
   RE: Decembrski biseri 2009
30.12.2009 0:05:09   
tintara
Hojla, še tu en hiter pozdrav! saj se mi že učki zapirajo, sam sem se odločila, da si v celem dnevu vseeno privoščim 10 minut zase (doma imam vse tri, pa brez očija smo, tak da je kar pestro).

Čiščenje noska: jaz sem ga čistila samo, ko je bil zabasan zaradi prehlada in sicer s tistim aspiratorjem na poteg z usti. Doma imam še tistega na baterije, sam je šlo tokrat s tem bolje ven. Je pa res fajn, če spreminjaš naklon, ko pucas, ko najdeš pravo mesto gre ful ven, sicer pa ne. Pa komaj sedaj sem ugotovila, da ni treba basat notri v nosnico, ampak postaviš tik ob njih in se naredi vakum - kao.

Isofixa tudi mi nimamo.

Spanje: pri nas čez dan kar dosti spi, sicer ne ravno samostojno (če se le da na rokah oz voziček je tudi zakon), potem pa po večernem kopanu odpre oči in jih ima običajno odprte tja do 1h ponoči. No, danes je zaspal ob 23h. Zakon! Je pa včeraj prespal noč in sicer je spal do 5h zjutraj. Prej pa vedno in obvezno na tri ure. Kar takole, enkart je pa ratal.

Nič, imejte se lepo, uživajte z dojenčki. T

(odgovor članu Zibka)
Neposredna povezava do sporočila: 75
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kako dojenček "reče" RAD TE IMAM?
Dojenček rad gleda obraze, maminega pa ima najraje, zato ji nenehno namenja nežne poglede. V bistvu vsakokrat ko dojenče...
Seks po porodu: Ste vedeli?
Približno šest tednov po porodu, ko se konča čišča, naj bi par spet lahko pričel s spolnimi odnosi. Moški seveda nekolik...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?