|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  103 104 [105] 106 107   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: kaj danes kuhate?
12.11.2012 16:04:22   
Felicita
Korenčkova juha z zdrobom in jajcem ('otroška juha') in lazanja

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu _sonček)
Neposredna povezava do sporočila: 2601
12.11.2012 16:06:30   
mini86
pire krompir, buranja, radič

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 2602
   [Brisano sporočilo]
12.11.2012 20:34:42   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu mini86)
  Neposredna povezava do sporočila: 2603
13.11.2012 9:52:20   
majčica1508
Orada,pečen krompir,korenje,bučke in velika skleda zelene solate+česenuser posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 2604
13.11.2012 12:33:21   
ronja
Včeraj domač junk: pomfri in pohan sir, pa surova paprika za zraven. ocvrt sir in mini paradižnik in tiramisu danes za prvo kosilo, potem pa še ne vem...
Enkrat te dni bojo lignji s papriko - po kitajsko, to si je lubi zaželel.
Enkrat bo pica, to si je Ronja zaželela.
Enkrat bo spet sataraš - to je tudi lubi želel, čeprav baje ne je sataraša (tako pravi njegova mami, on pa pravi, da ne je njenega sataraša, ta zadnjič mu je bil pa všečuser posted image )

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu majčica1508)
Neposredna povezava do sporočila: 2605
13.11.2012 12:37:46   
nyna84
Ronja, kako pa narediš sataraš?

Sem iz Posočja in nisem Gorenjka ;)
http://www.radio1.si/strani/Fun.aspx?ID=20254&LNK=7

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 2606
13.11.2012 12:46:54   
ronja
Vzamem eno ogrooomno skledo paprik (mela sem domače, kozji rog, zelene, lahko bi bile katerekoli), jih zrežem na manjše kose (recimo 2x1 cm), razrežem na koščke še paradižnik (meni se ga nikoli ne da lupit, tako da ga ne lupim, če vas moti lupinica, potem pač prej olupi; jaz sem tokrat imela same mini paradižničke, ki sem jih razrezala na polovice in četrtinke - odvisno od velikosti, lahko bi bil katerikoli paradižnik) - glede količin težko kaj rečem, ker sem pač pobrala vse, kar je bilo za porabit:D - je pa prišlo vsega skup ogromno (mi veliko pojemo - recimo koje bilo gotovo, torej zelenjava že prepražena, je prišla ena največja ponev z zelo širokim robom, skoraj kozica - to celo polno - verjetno pride nekje 2 kili zelenjave, vsakega cca kila, toliko je navadno pojemo za kosilo (ja, saj pravim, da veliko pojemouser posted image )).

Potem sem prepražila na kocke zrezano čebulo in česen (ali pa tudi ne, se ne spomnim, a smo ga takrat imeli ali ne), dodala papriko in še to malo prepražila, dodala paradižnik, vse skup pokuhala, da ni bilo preveč mokro in na koncu not umešala 4 prej vmešana jajca (torej ubita in zmešana z vilico v eni skledici), vse skup potem samo še mešaš, da jajca lepo zakrknejo in to je to.

Če delaš po načinu moje tašče, potem vso zelenjavo pražiš do nezavesti, da je čisto mehka in da je vse suho, šele potem daš jajca in potem je vse zelo suho, eni imajo verjetno rajši tako. Če hočeš bolj sočno jed, potem je boljše, da je zelenjava še razpoznavna in je nekaj tekočine, ker itak naredijo jajca malo bolj suho, ko zakrknejo (tako da ni treba povret vse tekočine prej).

(odgovor članu nyna84)
Neposredna povezava do sporočila: 2607
13.11.2012 14:37:59   
nyna84

IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Vzamem eno ogrooomno skledo paprik (mela sem domače, kozji rog, zelene, lahko bi bile katerekoli), jih zrežem na manjše kose (recimo 2x1 cm), razrežem na koščke še paradižnik (meni se ga nikoli ne da lupit, tako da ga ne lupim, če vas moti lupinica, potem pač prej olupi; jaz sem tokrat imela same mini paradižničke, ki sem jih razrezala na polovice in četrtinke - odvisno od velikosti, lahko bi bil katerikoli paradižnik) - glede količin težko kaj rečem, ker sem pač pobrala vse, kar je bilo za porabit:D - je pa prišlo vsega skup ogromno (mi veliko pojemo - recimo koje bilo gotovo, torej zelenjava že prepražena, je prišla ena največja ponev z zelo širokim robom, skoraj kozica - to celo polno - verjetno pride nekje 2 kili zelenjave, vsakega cca kila, toliko je navadno pojemo za kosilo (ja, saj pravim, da veliko pojemouser posted image )).

Potem sem prepražila na kocke zrezano čebulo in česen (ali pa tudi ne, se ne spomnim, a smo ga takrat imeli ali ne), dodala papriko in še to malo prepražila, dodala paradižnik, vse skup pokuhala, da ni bilo preveč mokro in na koncu not umešala 4 prej vmešana jajca (torej ubita in zmešana z vilico v eni skledici), vse skup potem samo še mešaš, da jajca lepo zakrknejo in to je to.

Če delaš po načinu moje tašče, potem vso zelenjavo pražiš do nezavesti, da je čisto mehka in da je vse suho, šele potem daš jajca in potem je vse zelo suho, eni imajo verjetno rajši tako. Če hočeš bolj sočno jed, potem je boljše, da je zelenjava še razpoznavna in je nekaj tekočine, ker itak naredijo jajca malo bolj suho, ko zakrknejo (tako da ni treba povret vse tekočine prej).

user posted image user posted image user posted image
No, potem delaš na podoben način kot jaz. Jaz sem ponavadi na koncu poleg jajc dodala še sir, pa lahko po želji še koščke pancete. Hitro, enostavno in dobro. user posted image

Sem iz Posočja in nisem Gorenjka ;)
http://www.radio1.si/strani/Fun.aspx?ID=20254&LNK=7

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 2608
   [Brisano sporočilo]
13.11.2012 18:07:29   
Brisani uporabnik

(odgovor članu nyna84)
  Neposredna povezava do sporočila: 2609
14.11.2012 11:29:35   
majčica1508
mesno-zelenjavna rižota,solata

Neposredna povezava do sporočila: 2610
14.11.2012 11:36:38   
LittleSun
Zelenjavno juho in pirine palačinke.
Za mene pa namesto palačink skledo mešane solate.

Neposredna povezava do sporočila: 2611
14.11.2012 11:37:58   
_sonček
IZVIRNO SPOROČILO: majčica1508

mesno-zelenjavna rižota,solata

tudi mi bomo danes imeli isto user posted image

V nas vseh je še vedno otrok, ki verjame v čudeže. Za otroke so čudeži preproste reči. Vsak dan je čudežen – nepojasnjen, poživljajoč, vedno nov!

Neposredna povezava do sporočila: 2612
14.11.2012 12:42:32   
PinaNina
Včeraj sem naredila iz toast kruha kruhovo štruco, zraven pa omako iz rumene kolerabe in rjave leče, popraženo na čebuli, slanini, pikico korenja sem dodala in malo kisle smetane, mleka, žlico moke.
Moj sicer ni ravno navdušen nad takimi stvarmi, a včeraj je pa pojedel brez komentarja, tako da ni ostalo nič za današnje kosilo.
Kosilo za mene in najstnika, riž + paradižnikova solata.
Večerja hokaido juha, pohan piščanec in skleda solate......
Jutri bo vrjentno segedin, petek pa idrijski žlikrofi- jih bo delal sin...user posted image (njegova želja, da v petek kuha, tema izbral sam).

(odgovor članu _sonček)
Neposredna povezava do sporočila: 2613
14.11.2012 12:58:20   
lenčy
mateyka enkrat si omenjala čokoladne cupkakes... a mi lahko poveš, kako narediš kremo (katera čokolada in katera smetana). js sm uporabila rastlinsko smetano in pregrenko čokolado, tko da je vse skp prišlo preveč trdo.

24.03.2010 ob 20.13 sva postala ponosna starša malemu Aleksu.
Rada te imava!!

(odgovor članu PinaNina)
Neposredna povezava do sporočila: 2614
14.11.2012 15:14:36   
mini86
danes bo musaka z zeljem in solata..

me pa v kratkem čaka kuhanje bolones omake, ričeta-mam prav fajn kračo v hladilniku, pa malo segedina bi nardila-sj malo ga bom lahko pojedla kljub dojenju aneuser posted image user posted image

to bi še skuhala pol grem pa loh rodit..aja ne ne še..more še prej moj gsm pridt iz servisa da bodo lepe slikceuser posted image

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

(odgovor članu lenčy)
Neposredna povezava do sporočila: 2615
14.11.2012 15:34:28   
mateyka

IZVIRNO SPOROČILO: lenčy
mateyka enkrat si omenjala čokoladne cupkakes... a mi lahko poveš, kako narediš kremo (katera čokolada in katera smetana). js sm uporabila rastlinsko smetano in pregrenko čokolado, tko da je vse skp prišlo preveč trdo.

moja najljubša krema;
pariška krema - stopim temno čokolado v smetani (na štedilniku), dodaš žlico-dve sladkorja, če želiš. nato ohladiš in čez noč postaviš v hladilnik. ko so cupcakes pripravljeni, vzameš smetano iz hladilnika in jo stepeš da je trda. nafilaš vrečko in okrasiš.
maš tud verzijo kjer stopiš čokolado in jo ohladiš do temperature za kuverturo in dodajaš to maso že stopljeni smetani (sam po moje moraš met mal izkušenj s tem).
obe kremi sta fantastični user posted image
tukaj maš fajn debato na to temo:
http://www.kulinarika.net/forum/topic.asp?TOPIC_ID=6094

ful pašejo zraven višnje ali češnje. jaz ponavadi vzamem 70% čokolado in dodam žlico sladkorja (zarad tamale, ker je mlečno-čokoladarca in bi ji blo premalo sladko; men je grenka njami). če mam 86-90% pa dodam dve žlici. smetana pa ne sme bit rastlinska. pa čimbolj sveža. pa ko je enkrat krema fajn trda, ne stepaj še naprej, ker se ti lahko sesiri.

če pa delam, belo ali kremo ki jo želim obarvat, delam pa mix iz stepene smetane in mascarponeja s sladkorjem in barvo kot dodatki. včasih dodam zmiskane maline za barvo - to majo ful radi (pink mora bit pa za tamalo user posted image ).

(odgovor članu lenčy)
Neposredna povezava do sporočila: 2616
15.11.2012 8:35:23   
_sonček
segedin, polenta

V nas vseh je še vedno otrok, ki verjame v čudeže. Za otroke so čudeži preproste reči. Vsak dan je čudežen – nepojasnjen, poživljajoč, vedno nov!

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 2617
15.11.2012 13:53:46   
majčica1508
svinjska pečenka,kus-kus in zelenjava,solata

jutri:Sardele in solata(Rukola,česen,češnjev paradižnik,krompir)mnjam,mnjam

(odgovor članu _sonček)
Neposredna povezava do sporočila: 2618
15.11.2012 14:42:18   
mini86
makaroni in golaž iz srne in govedine, zelje v solati

za v skrinjo kuham pa: segedin, ričet in pa bolonese omako

Neposredna povezava do sporočila: 2619
15.11.2012 15:31:02   
ronja
Predvčerajšnjim res sataraš.
Včeraj pica z bučkami, domačo paradižnikovo omako, pa seveda sir, olive, šunka, inčuni, kapre.
Danes zelenjavna juhica z domačimi testninami in lignji s papriko po kitajsko.

Punci me fehtata za domače kremšnite... Danes je sicer en bizi dan, ampak mogoče pa enkrat kmalu... Ronja ma take učke...

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 2620
15.11.2012 16:12:29   
mini86
Ronja ma take učke...

k mačkica aneuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 2621
   [Brisano sporočilo]
15.11.2012 16:16:56   
Brisani uporabnik

(odgovor članu mini86)
  Neposredna povezava do sporočila: 2622
15.11.2012 16:56:31   
mateyka

IZVIRNO SPOROČILO: ronja
Predvčerajšnjim res sataraš.

mi pa danes (se mi ga je noro zaluštal - z jajci seveda). pa svež kruh zraven. desert: čokoladni cupcakes s kokosovo kremo.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 2623
   [Brisano sporočilo]
15.11.2012 18:24:08   
Brisani uporabnik

(odgovor članu mateyka)
  Neposredna povezava do sporočila: 2624
16.11.2012 9:15:50   
_sonček
Danes nič ne kuham, gremo k mojim na jurčke z jajci, pa domač kruh user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2625
Stran:   <<   < Prejšnja stran  103 104 [105] 106 107   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  103 104 [105] 106 107   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako izbrati najslajšo lubenico?
Na tržnici ali pa na oddelku s sadjem v trgovini se vam ponujajo zelene velikanke, lubenice, vi pa se sprašujete, katera...
Uvajanje goste hrane: 9 idej za izbirčnega...
Je tudi vaš dojenček izbirčen jedec, ki se pri vsakem obroku zmrduje, vi pa več ne veste, kako se lotiti uvajanja goste ...

Dojenje.
Admin

Ali menite, da je res, da dlje ko ženska doji, boljši je otrokov imunski sistem?