|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Al sam mene to moti?
28.6.2005 13:51:40   
Pajaca
Jaz jih pa poznam kar neki.

Pa tud če taprave razloge poveš... pol ti bo dal bolniško... sej on ne ve a je res al ne, pa če znaš jamrat... pol si jo zboriš. Težje je pol s komisijo, če bo podaljšala, sam spet če maš dobrega g in os.zdr ki znata stvari prav povedat oz napisat, ti jo bodo podaljšali.

Itak je med nosečnostjo polno stvari ki se jih ne vidi na uzju in krvni sliki.... pa pol dost g noče tvegat pa napišejo bolniško.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 51
   Al sam mene to moti?
28.6.2005 13:57:31   
rija
Gustav, a si nepismen-a? Ali pa veš pisati, brati pa ne...?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 52
   Al sam mene to moti?
28.6.2005 14:03:15   
rija
Nana 27, žal mi je, da verjetno v najlepšem času tvojega življenja, delaš v takem okolju. Resnično žal.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 53
   Al sam mene to moti?
28.6.2005 14:13:20   
Anonimen
NE VCEM, AMPAK JAZ SEM ŽE ENE PARKRAT V TEJ DEBATI PREBRALA, DA JE STRES TUDI OPRAVIČLJIV RAZLOG ZA BOLNIŠKO...

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 54
   Al sam mene to moti?
28.6.2005 14:17:21   
CatJa
A 100% :zmeden2:

Pa Splisni ne se tolk dret, ker me bo spet glava zacela bolet! Pol pa bolniska, ........ :)- :)- :)-

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 55
   Al sam mene to moti?
28.6.2005 14:20:43   
Anonimen
Sem se morala, da bo morda pa vendarle katera opazila.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 56
   Al sam mene to moti?
28.6.2005 14:29:55   
mamsi
Ja, razumemo poanto.

Bistvo teme : LENOBNE NOSEČKE - KOJ NAZAJ NA ŠIHT!!;)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 57
   Al sam mene to moti?
28.6.2005 14:31:01   
karmy
jzt sm bla v šoli do 7 sedmega meseca... 2 mesca po porodu sm šla spet v šolo ker sem mela zaključne ...čeprav sem bila matasta tako da je blo kr joj ampak sm hotla naredit vse redno da mam zdele mir.. no ja... faks mi še kravžla živce... :ups:

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 58
   Al sam mene to moti?
28.6.2005 14:42:25   
Anonimen
Me zanima, če je tle kašna honorarka, ki je visela doma pred porodom :zmeden2:

Verjetno ne, ker ve, da brez nič ni nič.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 59
   Al sam mene to moti?
28.6.2005 14:43:29   
maruškaD
albina - mislim,da lahko isto rečemo za kakšno privatnico

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 60
   Al sam mene to moti?
28.6.2005 14:45:44   
Anonimen
Maš prou.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 61
   Al sam mene to moti?
28.6.2005 14:49:20   
maruškaD
Poznam celo primer ene, ki je imela rizično nosečnost in je imela strogo počivanje. V podjetju se je dogovorila in določene stvari opravljala doma. So ji prinesli gradivo in prenosnika in je delala. (seveda je bila za to dodatno nagrajena)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 62
   Al sam mene to moti?
28.6.2005 14:52:19   
rija
Pač, jaz delam privat. In prav nič mi ni prav, da moram biti doma. Večja korist bi bila od mene, če bi delala. Je že tak, da smo ravno nosilci dejavnosti najbolj tepeni pri financah. Če si namreč redno zaposlen, dobiš plačano bolniško za vsak dan odsotnosti.Ali ti jo je dolžan plačati delodajalec ali država. Meni pa jo plačajo šele po 30 delovnih dneh, kar v bistvu predstavlja mesec in pol. Kaj pa naj počnem tisti mesec in pol? Naj se pasem brez prihodkov, če ne morem delati? Pa še država zahteva svoj delež. Tudi prispevke moram plačati namreč. Haska pa od mene nobenega.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 63
   Al sam mene to moti?
28.6.2005 14:53:51   
rija
Ja, pa še replika. Meni prenosnik nič ne pomaga, ker imam delo, ki zahteva kar precej fizičnega dela. Prenosnik mi je edino za krajšanje dolgih dni... in žolčne debate na RR.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 64
   Al sam mene to moti?
28.6.2005 15:13:52   
Olivija
A ni v končni fazi problem vedno zaradi tistih, ki izkoriščajo sistem: bolniške (pa ne mislim samo nosečnice), fiktivne samohranilke, podjetniki (problem plačevanja vrtcev).

Mene osebno bi bilo sram iti na CSD in se prijavit kot samohranilka, pa imava še vedno ločena naslova. Kaj bi pa pri drugem otroku rekla, jah mogoče: ta prvi je tako dober ratal, pa sva rekla, da bova imela pa še enega. Pa bi nama sigurno kakšen Tolar več prav prišel.

Po drugi strani pa lahko rečemo, da je država kriva, da to dopušča. Mene samo skrbi, kaj bo potem, ko bodo celo zadevo spremenili in bodo nastradali tisti resnično bolni (tudi rizične nosečnice) in tiste prave samohranilke.

LP

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 65
   Al sam mene to moti?
28.6.2005 15:25:03   
NATPRE
Rija, umiri živčke. Če moraš počivati in ne smeš biti pod stresom, potem se tudi obnašaj tako. Vstran od računalnika in žolčnih debat. Ko sem pisala moje prvo sporočilo nisem hodila gledat, kaj odgovarjaš drugim. Sem pa jasno napisala: če si doma zaradi zdravstvenih težav želim tebi in tvoji pikici/pikotu vse najboljše. A zdaj razumeš?

Kaj te v bistvu moti? Ali enostavno več ne veš, kaj bi počela? Verjamem, da mora biti tečno ležati doma in počivati. Misli na otročka v tvojem trebuhu. Starši moramo biti potrpežljivi, dosledni, vztrajni,... Če imaš že kakšnega otroka to tako veš, če ne, te zdaj ta situacija malo pripravlja in uči. Tolaži se, da je vse za nekaj dobro.

Vse lepo ti želim.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 66
   Al sam mene to moti?
28.6.2005 15:32:33   
rija
Gustav, natpre ali kdorkoli si že: nisem toliko živčna, da bi kakorkoli škodila moji pikici no, zdaj že kepici.
Zanima te, kaj me moti. Moti me netoleranca, vtikanje v tuje zadeve, pometanje pred tujimi pragi, pa še kaj bi lahko rekla. Skratka same tipične slovenske lastnosti.
In če kaj delam, potem mislim na mojega otročka. Vsako minuto te nosečnosti. In sem blažena. Sem že enkrat napisala: za uspešnost te nosečnosti bom ležala 9 mesecev, če bo potrebno, bom grizla lubje, če bo potrebno, se bom plazila do Kopra in nazaj po kolenih, če bo potrebno....
Pa hvala za lepe želje...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 67
   Al sam mene to moti?
28.6.2005 15:33:25   
ZARA
Ime mi je Zara in sem bila na bolniški 4 mesece pred nastopom porodniške (z zelo podkrepljeno dokumentacijo) in me boli,kaj si kdo misl o meni...
In ja, odgovarjalo mi je!!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 68
   Al sam mene to moti?
28.6.2005 16:21:06   
KatjaP
Tole je pa res zraslo v veliko debato. Ne morem, da ne bi tudi jaz komentirala. Na forumu nisem zelo aktivna, ker mi čas ne dopušča, vsake toliko časa pa kaj preberem. Ta debata mi pa ni dala miru. Imam 4 leta starega sina in ves čas moje nocečnosti sem delala oz. do dneva mojega poroda sem bila v službi. Vmes sem bila sicer 1 mesec na bolniški (pod "prisilo", da mi ne bi bilo treba v bolnico), vendar sem trpela doma, ker sem se dejansko prekladala iz ene sobe v drugo in počela nič. Ne moti me, da so nosečke doma na bolniški ampak naj bodo z razlogom. Ničkoliko nosečk je dejansko potrebo bolniške, večina pa ne. Malo pojamrajo pri G in ta že piše bolniški list. Ni pravično do drugih, katere dejansko potrebujejo bolniško. Bodi doma, naredi magisterij, renoviraj stanovanje vendar ne na račun bolniške (če ti seveda ni nič in bi samo se rada umaknila iz delovnega okolja, ki ti ne odgovarja). Skratka tudi jaz sem se čist razburila ko sem brala vse te debate.
Moram pa priznati, da ko sem bila dejasnko na porodniški pa nisem želela niti pomislit na svojo službo in da bi se po enem letu vrnila. Preveč so mi pomenili dnevi, katere sem preživela s svojim malim sinkom.
Skratka zunaj sije sonce, dan je lep, pojdimo na bazen ali pa kam v naravo in se imejmo fajn!:morje:

Lep dan vsem na forumu.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 69
   Al sam mene to moti?
28.6.2005 18:07:10   
dadica
Ta debata nima smisla!Vsaka izmed vas je imela možnost iti na bolniško,če se zato niste odločole je vaš problem,tudi prav.Ampak pustite ljudem živet po svoje.Mene samo zanima koliko izmed vas pa je takšnih ki "uradno" živite same z otrokom,da dobivate večje otroške dodatke,čeprav partener živi z vami samo da je prijavljen na drug naslov.A to pa je fer,tudi te odžirajo denar za druge bolj pomembne stvari!Punce nismo tukaj da sodimo kaj je prav in kaj ne.Sama pa menim da vsaki odgovarja tako kot ima!!

P:S sem nosečka ki zaenkrat še hodi v službo,ko bom pa mnenja da s tem škodujem otroku bom pa šla na bolniško.

lp dadica

pa brez zamere

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 70
   Al sam mene to moti?
28.6.2005 18:16:07   
lidia
...pa še kako imajo take debate smisel, ker se v njih oglasimo tisti, ki smo proti raznim vrstam zajedalstva, ki se je razpaslo, da je kar hudo. Se prav nič ne strinjam z mnenjem, pustite ljudem živet po svoje...ko ne bom več prisilno plačevala zajedalcev, ni problema, tako sem pa v tem sistemu, in ta žal omogoča razne vrste goljufij, verjetno še največ tistih, ki jih prakticirajo neporočeni starši, ko simulirajo samohranilstvo.

Pa še nekaj, tiste, ki so doma iz upravičenih vzrokov se že ne p... tukaj in ne čutijo potrebe, da se branijo...in hvala bogu, da so lahko doma, če je to res potrebno. As simple as that.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 71
   Al sam mene to moti?
28.6.2005 18:28:58   
rija
Prav tiste, ki smo doma iz opravičenih razlogov, imamo čas da pizdimo tukaj. Kajti ostale se potepajo, so na dopustih in se jim j... za en RR!
Veš., tudi jaz drugače plačujem te zajedalce in si upam trditi, da bistveno več kot ti, Lidia.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 72
   Al sam mene to moti?
28.6.2005 19:12:25   
Gina
:)-:)- zajedalci...

- meni se zdijo enako mnogo neodgovorni vsi zajedalci, ki mi žrejo denar, od tistih, ki so brez vsakega vzroka na bolniški, do tistih, ki zatajijo svojega partnerja, da imajo večje otroške in manj vrtca za plačat, kakor tistih, ki v parlamentu klamfe ser....

Kaj čmo, sami jih spodbujamo, še ploskamo jim, še tukaj se kregamo a ima pikec prav ali ne (smajli, ki se drži za glavo)

podpis:

Gina, ki je vse nosečnosti krvavela, pa samo na eni bila prisilno na bolniški (res pa Gina rada hodi v službo!)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 73
   Al sam mene to moti?
28.6.2005 20:12:32   
Pia73
Joj, komaj sem se prebila čez tole debato.

Pa, da še jaz povem svoje. Delala sem obe nosečnosti do konca, pri prvi še celega dopusta nisem mogla koristiti, ker se je sodelavec ponesrečil, pa sem bila tega še vesela (ne, da se je sodelavec ponesrečil, da sem dlje delala), ker sem lahko dopust prenesla v konec drugega leta in sem vedela, da bom lahko na ta račun dlje z :duda: Pri drugi nosečnosti pa sem delala tudi do konca, do 33 tedna potem pa koriščenje dopusta. Sedaj čakam na porod.
V prvi nosečnosti sem bila doma 14 dni, čisto na začetku zaradi neke viroze, drugič pa sem bila v bolniški 4 dni zaradi viroze, ki jo je bilo zaradi visokega vnetnega faktorja potrebno zdraviti z antibiotki.

Imam odgovorno delo, sem komercialistka v zunanji trgovini in je marsikdaj potrebno hitro reagiranje. Ampak saj nosečnost ni bolezen, čeprav mi je bilo v drugi nosečnosti pogosto slabo, no v prvem tromesečju. Naj še povem, da sem imela med prvo in drugo nosečnostjo 2 ss in trnovo pot do zanositve, cel kup postopkov in preiskav je bilo za mano a sreča na najini strani saj mi je uspelo naravno zanositi.

Skratka bolniške nisem koristila in me pravzaprav ne moti, če jo nosečnice koristijo, saj imamojo ženske nekje v povprečju 2 oz. še manj kot dva otroka in se mi res ne zdi tako hudo narobe, če želijo takrat biti doma. Kako komu paše.

Jaz pa nisem tip, ki bi lagala, pa še ves čas bi me bilo strah kake kontrole, pa mi ni problem biti doma, samo, da pa še do mame ne bi upala, ker sem v bolniški, pa da ne govorim da zdaj, ko sem drugič noseča še sina ne bi mogla nikamor peljati pa iti ponj,.... Da ne govorim, da so tudi mene neprestano spraševali zakaj za vraga ne grem v porodniško???

Skratka mene tudi veliko bolj motijo druge oblike izkoriščanja; državna uprava itak, pa poslanci, pa kvazi samohranilke???

Pa, ko sem bila zadnjič na pregledu pri moji G, sem bila noseča malo čez 32t pa me je vprašala, če še delam, pa sem rekla samo malo še. Pa sem jo vprašala, če so res vse na porodniški, da me vsi tako začudeno gledajo, pa je rekla, da vedno manj, da ima ona eno pacientko, ki je sobarica pa ji niso podaljšali bolniške in je rekla, da se ji to zdi daleč najtežje delo za nosečnico. Tudi jaz, če priznam na koncu ne bi zmogla dela v kakšni trgovini, gostilni ipd., saj še enega stroja že nekaj časa ne morem zlikati naenkrat, ker ne morem tako dolgo stati. In žslostno je edino to, da potem nekatere, ki bi resnično potrebovale bolniško ne morejo do nje zaradi simulantk.

In prav bi bilo, da bi bila pravila enotna. Ampak tega nikoli ne bomo dosegli.

Jaz tudi plačujem več vrtca kot kolegica, ki ima full fajn avto, bajno hišo, vikend in gliser na morju,.... Ampak tako pač je; vsi enaki vsi enakopravni,,,,kje sem že tole slišala,... :zmeden:

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 74
   Al sam mene to moti?
28.6.2005 20:56:54   
Anonimen
Rija: Vsi razumemo, da si na bolniški zaradi bolezni oz. stresa - na bolniški si torej UPRAVIČENO!!!!!!!!!!! Tvojo bolniško povsem podpiram.

Problem je v tistih, ki se sami sebi smilijo in jih boli, če jim las odpade in takoj na bolniško, dejansko brez razloga, ker se jim pač ne ljubi delat.
Taki že itak v službi radi prelagajo SVOJE delo na druge in poleg tega še jamrajo, kako so revčki ubogi, ker morajo delat. S tem, da morajo potem drugi opravljati njihovo delo, pa se poslabša delovno okolje tistih, ki radi delajo, poveča se pritisk nanje in posledično na njihovo družino. Lep primer je napisala višje gori ena nosečka (oprosti, sem pozabila tvoje ime) in menim, da bi bila ona povsem upravičena do bolniške zaradi velikega stresa na delovnem mestu. Prepričana pa sem, da bi njena sodelavka, če bi slučajno zanosila, takoj šibala na bolniško, ker bi bila revica tako uboga.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 75
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
Otroški dodatek v letu 2024: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?