|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: problemi pri umivanju zob
26.1.2010 7:43:33   
Katy78
Primerjava s puščanjem otroka da v joku zaspi je bila v tem smislu, da tako kot se eni naveličajo jokat in zaspijo, se eni tudi naveličajo upirat umivanju zob. No, moj je vztrajen in se ne naveliča. Zobe umivava že 4 mesece, pa je še vedno dretje, če mu jih skušam dobro poščetkat. Kar sem želela povedat je, da ko se da otroku dopovedat, da je nekaj treba (pa niti ni treba, da razume točno zakaj), bom tudi jaz vztrajala da mu jih orenk sčistim, do takrat pa bova čistila na približno. Isto je z razkuževanjem rane - ja, je treba, kot si rekla, otroku dopoveš, da je to nujno, enoletnik pa tega še ne razume, mu jo bi pa seveda vseeno ščistila, ampak, rane ne dobi vsak dan, zobe pa je treba čistit vsak dan in to tudi pred spanjem. Raje mu jih očistim na približno, pa da mi gre spat miren kot pa da so dobro očiščeni zobki, pa da mi gre ves znerviran in razjokan v posteljo. Zaenkrat mi je pomembno, da ga navadim na rutino. Sicer pa strinjam z ostalim. Tudi jaz vztrajam pri določenih stvareh pa naj se zraven še tako dere. Naš se dere pri previjanju, pri oblačenju za ven, pri slačenju za noter, pri dajanju v voziček, pri čiščenju nosa, skratka pri vsem, kar ga moti. Ampak vztrajam. Vztrajam pa tudi, da je treba umivat zobke, ampak do te meje, da ga ne napsihiram totalno pred spanjem. Pač, otroci so si različni in pri mojemu ne bom pri umivanju zob s silo dosegla nič, razen neskončnega dretja, to sem ugotovila že zdaj. Pusti pač parkrat  podrgnit, potem pa sledi histerija. Tako pač je.

(odgovor članu roberta)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: problemi pri umivanju zob
2.2.2010 23:19:38   
Ladybug_2007
Tudi pri nas imamo silne težave glede umivanja zob. Mala si jih z veseljem umije sama, a to ni dovolj, ker ne umiva stranskih zobk. Na silo ji ust ne razpiram, ker se mi to ne zdi dobro. Ampak sem jo dala zdaj nekaj dni spat brez vseh običajnih ceremonij (branje knjigice, petje itd.). in sploh ni niti pisnila, kar zaspala je.... Rečem ji, da jo imam rada, ampak da je treba zobke prati. Zdaj upam, da bo začela pogrešati nočne rituale + vidi, da sem slabe volje, ker ne pere zob. Upam, da to ni iluzija. Poleg tega zdaj na veliko peremo svoje zobe pred njo.

Kaj menite - je še katera poskusila tako?
Hvala za odg.

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: problemi pri umivanju zob
3.2.2010 7:31:53   
roberta
IZVIRNO SPOROČILO: Ladybug_2007

Na silo ji ust ne razpiram, ker se mi to ne zdi dobro.

Zdaj upam, da bo začela pogrešati nočne rituale + vidi, da sem slabe volje, ker ne pere zob. Upam, da to ni iluzija.
Poleg tega zdaj na veliko peremo svoje zobe pred njo.




saj mi ne odpiramo ust s kleščami user posted image   u bistvu sploh ni potrebno veliko, da otrok odpre usta: ok, ko vidi ščetko stisne ustnice skupaj. potem lepo poveš, da je treba umit zobke in naj odpre usta (naredimo: AAAAA!!! da vidi naša odprta usta) in če noče, približaš ščetko, ga rahlo po ustih z njo "pobožaš" in navadno v tej stopnji ali: (1). odpre usta (2.) začne cmerit, ker ve, kaj sledi, torej da bo moral odpreti usta. in ker cmeri ima oprta usta. ni pa taok, da ji en drži eno čeljust dol, drugi pa drugo, tretji pa otroka umiva. dajte, no... user posted image če pa je otrok res trmoglav in noče opreti ust, pritisneš z dvema prstoma ene roke na vsaki strani od sklepa obeh čeljusti, rahlo pritisneš in takoj odprejo. in če to narediš 1x ali 2x ti ne bo treba več, ker jim je to zoprno.

samo zato, ker si ti slabe volje, pa dvomim, da bo kaj več učinka. potem bi moja že zdavnaj pospravljala svojo sobo, se zjutraj sama oblekla, ker se nam včasih mudi, pa se večkrat brez moje pomoči sama obula, ko kam gremo... no, ampak mogoče pa ti rata. čeprav sem sama tukaj bolj proti kot pri moji metodi z zobmi. ker tu manipuliraš z njenimi čustvi (kar itak ni dobro), v mojem primeru pa samo pokažeš, da pač ene stvari se delajo pa če jim je to všeč ali ne, lahko pa si izberejo način: (1.) sodelujoč ali (2.) nesodelujoč.

zobe pa je zelo koristno umivat pred otroci. to pa itak user posted image  

(odgovor članu Ladybug_2007)
Neposredna povezava do sporočila: 28
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Kako otroku izberemo priimek?
Priimek otroka morata starša izbrati sporazumno in ga najkasneje v 30-tih dneh po rojstvu prijaviti na katerikoli upravn...
Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?