|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: kako nadzorovati pridobivanje kg v nosečn...
11.2.2010 17:44:44   
memole80
IZVIRNO SPOROČILO: živa

Evo, danes sem navdahnjena za vprašanja "kako?" user posted image . Sem dobrih 26 tednov tretjič noseča in imam toliko kil kot pri prejšnjih dveh nosečnostih kak mesec pozneje, s tem da sem jih imela na začetku isto (kg gor ali dol). V službi sem pod stresom, to gotovo vpliva, neredno jem, sploh dopoldne tudi nezdravo, zvečer pa mi tudi paše kaj sladkega. Sicer je pri meni vedno tako, da se do polovice (tokrat) ali tam nekje do 25 tednov (prejšnje 2x) zredim zelo malo, recimo 2-4 kg, potem pa jih na koncu pridelam 13-14, ki pa jih po porodu skoraj vse izgubim, na poporodnem pregledu imam kake 3 kg več kot pred nosečnostjo. Se pa bojim, da bo tokrat malo drugače user posted image . Seveda se ne bom vrgla v kako dieto, vseeno pa me zanima, ali obstaja kak način nadzorovanja naraščanja teže v nosečnosti? Kak jedilnik, način prehrane, karkoli? Morala bi malo migat, vem, ampak ob dveh mulcih in trenutnih obveznostih v službi, ki jih moram opraviti najpozneje do poroda, nimam kaj dosti energije - razen kar se preganjam z malima (4 in 2 leti), recimo se sankamo, gremo na sprehod, kdaj pa kdaj plavat.

Nasveti?

Lp,

živa



Ojoj, pri dveh otrocih ja ne bi smela imeti časa za jest. user posted image  Glej, isto je bilo pri meni. Na začetku sem se zredila zelo malo, na koncu pa sem vzhajala kot testo za krofe. Pri drugi nosečnosti sem si rekla da se ne bom toliko zredila...aja...isto je bilo. user posted image  In zdaj sem mesec po porodu in kilogrami kar ne gredo dol. Bom pa čimprej začela telovaditi..... Ne se sekirat za kilograme.

(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: kako nadzorovati pridobivanje kg v nosečn...
11.2.2010 20:10:07   
x_srečka_x
Pri prvi nosečnosti +20kg po enem letu sem prišla na svojo težo, pri drugi pa +8kg. Pri prvi me je G kregala da se preveč redim,da naj grem na dieto, jedla sem pa vse kar mi je pasalo. Drugič ni bilo govora o kg.

(odgovor članu memole80)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: kako nadzorovati pridobivanje kg v nosečn...
20.6.2010 21:01:48   
*Katja
Ampak cepetavka, dejstvo je, da je pogosto naše počutje odvisno od naše prehrane. Danes žal tudi bolj premišljeno jesti ni vedno rešitev za dobro počutje (da ne omenjam diet, ki samo uničujejo tvoje telo). Da ne govorim o tem, da pol hrane, ki jo kupimo v trgovinah je popolnoma osiromašeno in brez vitaminov in vlaknin, pa čeprav jih naše telo (naš dojenček) potrebuje. Pol pa tud če ti zdravnik reče, ja morte jest več zelenjave in sadja...ja to ni dovolj, mislim da to lahko potrdi kar nekaj žensk, ki se trudi shujšati. Danes je težko najti pot, brez diet in dobro postavo in predvsem dobrim počutjem.

Lp, katja

(odgovor članu cepetavka)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: kako nadzorovati pridobivanje kg v nosečn...
20.6.2010 21:57:16   
Arwenko
Se mi zdi da je pri teh kilogramov treba malo ločit med tistimi, ki imajo v osnovi idealno težo ali pa kakšno kilco preveč, pa med tistimi, ki imajo tako ali drugače že veliko preveč kilogramov. Zato se mi zdi neupravičeno očitanje zakaj se zato sikiramo. Jaz povem po pravici, da imam kakšnih 30kg preveč in ni dobro ne za moje zdravje, ne za bebiko, da se nekontrolirano redim. Tukaj se gre tudi za zdravje, ne samo za lastno "počutje". Tako da po posvetu z ginekologom, je idealno če se zredim tam nekje do 10kg in to bom tudi poskušala. Tiste pa, ki si to lahko privoščite in ki s tem ne ogrožate sebe in bebike, pa se lahko mirno redite tudi 30kg zaradi mene. 

(odgovor članu *Katja)
Neposredna povezava do sporočila: 29
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





FOTO: Novorojenček v prvih sekundah po roj...
photo
Fotografije so precej nazorne, saj so posnete v prvih sekundah po porodu, ampak dejstvo je, da prikazujejo čudež rojstva...
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?