Ringaraja.net je največji specializirani spletni portal za mlade starše in nosečnice v Sloveniji. Staršem in bodočim staršem omogoča dostop do kakovostnih informacij o zanositvi, nosečnosti, razvoju, zdravju ter vzgoji otrok in partnerstvu.
Copyright 2001-2025
Ringaraja.net
ISSN 1854-5335
Natisni
) menstruacije trajale tut zlo dolgo. Prvi dan je biu tut pr men mal rjavkast izcedek tko da sm vedla da se je začelo, pol se je pa ulilo in trajalo tut do 5 dni (močna krvavitev), pol pa še par dni krvi za vzorc, lih tolk da sm mogla vložke met. Menstrualne krče sm pa tut js mela za ponoret, učasih tut ustat nism mogla. Bomo vidli če se bo tut pr men po porodu tole umirilo. 
No pa se 1x bl na hitro:
Prvi dan ko jo dobim, opazim le sluzasto rjav izcedek na papirju, ko grem na wc. Si nastavim vlozek in cakam do naslednjega dne. Do takrat se ne zgodi nic vec. Naslednji dan pa bolecine, krci, zvijanje in seveda vlitje krvi - v vsej svoji velicini kot nekatere pravijo. :-) No, do tukaj vse lepo in prav, ce nebi potem na wc-ju opazila, da mi iz noznice padajo najrazlicnejsi koscki ne vem cesa... pac zgleda kot neko tkivo na pogled in si tud s tem nikoli nisem delala skrbi, ker sem si pac mislisla - strjena kri. Nakar pa sem se enega lepega dne odlocla, da to zadevo sprobam pod prsti - ni dolgo od tega. :-) Mogoce kaksno leto nazaj... Ampak si tud s tem nisem delala skrbi, vse do ne dolgo nazaj, ko me je to zacelo glodat, da kaj pa ce to ni 'normalno'? Na otip so ti koscki pac trdi, kot nek najlon, vata, koscek blaga, katerega se ne da prelomit oz raztrgat..
Ker jaz se namrec s svojim G se nikoli nisem o tem pogovarjala, ker se mi ni zdelo potrebno... menstruacija je pac menstruacije, ne!? Vsaj tako sem vedno mislila in nikol si nisem postavljala nekih vprasanj okol tega...
kar pomeni da si le 14 dni v ciklusu brez tamponov oz vlozkov!? jezus..
ker jih skoraj ne rabim.