|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4] 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   [Brisano sporočilo]
17.2.2010 12:33:52   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu babyloverka)
  Neposredna povezava do sporočila: 76
   RE: neverjetna cena
17.2.2010 13:38:03   
babyloverka
user posted image user posted image user posted image  poklon

_____________________________

Bastian...največja ljubezen
30.04.2010

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 77
   RE: neverjetna cena
17.2.2010 13:51:05   
lucika
meni se pa taprvi voziček ne zdi čisto nič sporen. itak ima trdo košaro zraven in je to ok za dojenčka. če je vozek brez košare, se mora spustit ležišče čisto v ravno. ko pa enkrat sedijo, pa je tudi fino, da se čisto dvigne. vem pa, da tudi jane nima to ok, se spomnim mamic, kak so norele, pa je drag voz....

meni je še pomembno, da so kolesi vrtljivi in fajn je tudi, da se košara poljubno obrača. pa da se da oprat. in da ne škripa. in še kaj bi našla:)

one male žabe., ki že sedijo, pa imajo navadno res vse nogice gor na lok naslonjene, ko spijo. našmu vozeku se je dalo nastavljati on del za noge...pa jih je vedno imel gor na loku. bi jih bilo treba dol privezat:)

tadrugi vozek se zdi pa meni kot malo boljša marela. ampak vsak ima svoj okus...



jaz osebno res raje kupim rabljen vozek, tak ki je ok in je nov bil drag, kot pa nek poceni klump...

mi sicer imamo traxxa, mogoče ga bo tudi kdo spljuval, ampak nam je bil super in zdaj čaka še na drugega. je kot nov, le barvi se vidi da ni iz trgovine.

(odgovor članu babyloverka)
Neposredna povezava do sporočila: 78
   RE: neverjetna cena
17.2.2010 18:24:02   
vanilla
IZVIRNO SPOROČILO: babyloverka

kaj sem rekla osebno za tebe? potem bi te napisala.

no če ti veš kaj je dobro za tebe potem ok, si dobila kar si želela oziroma boš očitno prišla do takega vozeka ki ti paše.
ma pa vska svoje mipšljenje


Se strinjam!!

Zivepo, kaj pa ti vse to tako jemlješ osebno??? Moje mnenje je blo pač moje mnenje, neodvisno od tebe ali kogarkoli drugega, ti pa si se nanj obesila, kot da sm tebi kaj kontrirala! Če ti po pravici povem, sploh nisem brala toliko vseh postov, tak da niti pojma nimam kaj si napisala!

(odgovor članu babyloverka)
Neposredna povezava do sporočila: 79
   [Brisano sporočilo]
17.2.2010 19:05:58   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu vanilla)
  Neposredna povezava do sporočila: 80
   RE: neverjetna cena
17.2.2010 19:53:45   
vanilla
Ja, sm pol vidla.. Saj pravim, da sem površno brala vse poste in dala svoje mnenje.

Ja, kresanje mnenj je tudi dobrodošlo... saj ne moremo vsi enako mislit, potem bi blo zelo dolgočasno na svetu user posted image .

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 81
   [Brisano sporočilo]
17.2.2010 20:06:19   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu vanilla)
  Neposredna povezava do sporočila: 82
   RE: neverjetna cena
18.2.2010 9:46:09   
travica
jaz pa mislim, da bi imele drugačno mnenje o istem vozičku če bi stal 300 €. In ne moreš ocenjevat nekaj kar nisi sprobal in videl. Romy je spraševala, če ga katera ima. In samo uporabnica tega vozička bi lahko dala realno mnenje in oceno.

(odgovor članu romy)
Neposredna povezava do sporočila: 83
   RE: neverjetna cena
18.2.2010 10:27:29   
mateyka
ok, še ena kost- meni se zdi da so temne barve za voziček neprimerne. ker poleti sonce pribije nanj in se ful bolj segreje, če je črna kot če je roza ali bež, svetlo zelena ali svelto siva, rdeča..
kaj se vam zdi?

(odgovor članu travica)
Neposredna povezava do sporočila: 84
   RE: neverjetna cena
18.2.2010 11:00:30   
travica
s tem se popolnoma strinjam

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 85
   RE: neverjetna cena
1.3.2010 0:17:25   
Blacky24


Mene na pogled zelo spominja na babybooma, ki ga tudi imamo doma. Voziček je lep, okreten, košara super udobna, ni da ni. Pri nas se je zataknilo pri športnem delu. Punčka ima rahlo povišan mišični tonus, stvar se je že skoraj čisto popravila nakar smo jo prestavili v športni del in se je močno poslabšalo. Naslonjalo ne gre čisto pravokotno, posledično nima nobene prave opore in ji ritka uhaja navzdol, nogice ji dol bingljajo. In smo dobili prepoved pediatra glede njegove uporabe. Stvar na katero nisem pred nakupom nikoli pomislila.  In naš "poceni" nakup se je v končni fazi izkazal za zelo dragega, ker smo ravno v fazi nakupa drugega.

Otika, zanimive karakteristike, tudi mi iščemo nekaj takega..in si ta fenomen, ki bi vse to vseboval našla? Izdaj skrivnost, ga kupim takojuser posted image

(odgovor članu travica)
Neposredna povezava do sporočila: 86
   RE: neverjetna cena
1.3.2010 12:09:37   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Blacky24
Otika, zanimive karakteristike, tudi mi iščemo nekaj takega..in si ta fenomen, ki bi vse to vseboval našla? Izdaj skrivnost, ga kupim takojuser posted image

Sem našla in sem tudi že napisala kater voziček je to ... Mutsy 4-rider user posted image Samo se nanj kar precej dolgo čaka (sploh v BC) ... tak da če ti teža ni ovira, vse zgporaj našteto tut Quinny Freestyle vsebuje.

(odgovor članu Blacky24)
  Neposredna povezava do sporočila: 87
   RE: neverjetna cena
4.3.2010 13:23:47   
tanormalna
Ravnokar prebrala nekaj postov na temle forumu. Sem se morala včlanit, ker namreč umiram od smeha.
Nekatere tule se obnašate, kot bi pričakovale vesoljsko ladjo s stotinami neznanih funkcij, ne pa preprosto dojenčka. Te so dobivale že neandrtalke, pa mame v Egiptu pred 6000 leti, pa naše prednice po jamah v Evropi. In še zdaj jih dobivajo mame na tihomorskih otokih, ob vznožju Tibeta itd. Nosijo jih po rutah in naročjih, spijo z njimi v visečih mrežah, privezujejo si jih v cule... in jim zato nič ne manjka. Ne vem, če se zavedate, kako zveriženi so naši malčki prav zdajle v maternicah. Nobene sredinske linije telesa, zgneteni nekam ob en naš organ, ena roka nekje zadaj stisnjena - oh, kako slabe mame smo, ker jim prav zdaj ne moremo zagotoviti ravne podlage! Res komaj čakam na rojstvo, da bom mojo malo lahko položila na varno trdo posteljico, kjer se bo lahko razvijala po ortopedskih predpisih :D.

Še tole - po vseh statistikah je kengurujčkanje, ležanje na goli koži, tik ob mami/očetu, na postelji z vonjem po starših zelo spodbudna stvar. Sprošča endorfine, ki lajšajo bolečine, delajo otroka srečnega. Posledica je med drugim manj nenadnih smrti otrok, boljše napredovanje, pridobivanje teže, bolj celosten čustven razvoj. Tole ločevanje v druge sobe, porisane s čudovitimi junaki iz risank, za katere otroček nima niti najmanjšega smisla, tlačenje v lastne posteljice tudi kadar jokajo (le zakaj se človeški otroci skoz nekaj jokajo, živalski pa ne? ali ni nekaj malce narobe z nami??), na 'varno' ravno površino namesto v toplo naročje, je milo rečeno ZGREŠENO.

Sem živela po tujini pa vam povem, da se tudi na razvitem severu niti pol toliko ne sekirajo zaradi ravnih površin, anatomskih vozičkov itd. Mi še vedno živimo nekje zadaj, v tehnicistični dobi izpred 30, 40 let, ko so mame morale merit vsak drekec pekec, tehtat plenice, skoz zapisovat parametre razvoja popolnoma zdravih otrok (a zase tudi na grame zapisujete težo po dnevih, pa koliko migate in to), kar je naravnost smešno. Pri vsej pretirani skrbi pa glej ga zlomka kar ne znamo zmanjšat smrtnosti otrok - še zmeraj je višja, kot na Nizozemskem, kjer tiste mame, ki niso v rizični skupini, rodijo doma, kjer otroci kljub strašnemu vetru skoraj ne nosijo kap in niso oblečeni v tri volnene jope, kjer ti nihče ne reče, da moraš šteti in pisati gibe otroka v zadnjih tednih pred rojstvom, osebje v porodnih centrih po Belgiji je brez vesoljskih zelenih oblek in mask pa se jim manj otrok zastrupi po porodu... Tam tudi priporočajo že 6-mesečnim otrokom uživanje medu in začuda vsi preživijo (slovenski otroci bi od njega baje dobili salmonelo)!

A smo res narod prestrašencev, ki ne upa delat po filingu (saj menda ne bo nobena mama pri zdravi pameti otroka zakopala v mehke pernice, da se bo pogreznil vanje in zadušil)? A smo filing zgubili? Kupite vozičke - kakršnekoli, kupite si še rute in kengurujčke, bodite normalne, menjajte položaje otroka, kot vam narekuje občutek, imejte jih pri sebi in ob sebi, odzivajte se na njegove klice, jok, potrebo po bližini pa bo čist dobra kodrlajsasta ali roza barva vozička.

P.s.: za obvezno ravno in trdo površino prvič slišim zdaj v Slo (ne govorim o otrocih z zdr. težavami, ampak o otrocih z normalnimi zahtevami), očitno imajo naši otroci veliko bolj natančne potrebe... Za štetje gibov tudi... Naša prva je 2 leti spala pri nama, nisva je potlačila, to je smešen predsodek, ki je spet značilen za Slo (otrok ima dobesedno senzorje in se začne odmikat in godrnjat, če mu pritisneš s telesom na rokico - saj veste, kako ne marajo bit utesnjeni že ko jih oblačite) - skratka, če nisi pijan ali zadrogiran, ga ne poležiš. Še je takih cvetk, značilnih za določen del sveta, v naši deželici se jih je kar nekaj zakoreninilo, najbolj smešno pa je, da kako trdno verjamemo vanje - skoraj kot kaka ljudstva, ki se ne smejo dotakniti določenih predmetov ali govoriti o kaki temi, ki delajo vozle za srečo in uroke za zdravje... Vse to seveda zato, ker ne vemo, da se nekje čez mejo , ravno tako v razvitem svetu, stvari tolmačijo in delajo čisto drugače - pa jim otroci ravno tako cvetijo in uspevajo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 88
   RE: neverjetna cena
4.3.2010 13:45:56   
julka8
tanormalna - sej maš vrjetn kr prov glede kompliciranja, sam kot prvorodka lahk pa tut rečm da vse to razumem... že tko te z vseh stvari "obmetavajo" z nasveti (časopisi, v MŠ, internet, mediji, predvsem pa družina! in prijatelji, sorodniki...), da si pol že čist zmeden in vrjetn zgubiš neko zaupanje vase, v svoj notranji filing, kak čm rečt... ka js vem, zihr je lažje, če maš že izkušnje in zihr ti dajo bolj mir/se lažje braniš pred komentarji... vsaj tko se mi zdi no, če se pa motm pa pač se...me pa ne napadat nazajuser posted image , je pa bolj pomembno met prave, pristne odnose (vsaj men), kot pa vso opremo, izdelke,...ki ti jih ponujajo, ma ne, ko vidjo trebuh, že vsiljujejo v štacunah, žlahta... no mrbit sm mal skrenila..user posted image u glavnm js mam namen tut delat po občutku in upam da bo to najbolši način, ene smernice pa tko zmeri koristijo, če si brez izkušenjuser posted image kaj pa od tega prevzameš je pa tko od vsakega posameznika odvisn..

kje si pa drgač bla ti u tujini?

lp


(odgovor članu tanormalna)
Neposredna povezava do sporočila: 89
   [Brisano sporočilo]
4.3.2010 13:47:27   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu tanormalna)
  Neposredna povezava do sporočila: 90
   RE: neverjetna cena
4.3.2010 13:48:38   
tanormalna
Samo še nekaj omenjenih 'cvetk' želim deliti z vami:
- široko povijanje (se po tujini že dolgo ne priporoča več pri slabo razvitih kolkih, nadomeščajo ga z veliko odvitim dojenčkom, ki se ima možnost gibat, brcat, kar utrjuje kolčne vezi)
- prepoved kopanja (po želji lahko otročka skopaš kljub popku že nekaj ur po porodu, v sobah v porodnišničnih centrih in porodnišnicah imaš že vgrajeno banjico - ne živimo namreč več v umazanem svetu izpred 100 let, ko je dejansko obstajala huda nevarnost okužb odprtih ran)
- diete pri mamah (doječe mame nimajo nikakršnih diet, pravijo da je vsaka drugačna, da se moraš poslušat in najt pravo pot sam, mi pač rabimo splošnoveljavne predpise)
- rutinskih rentgenov in UZkov ter drugih pretiravanj glede kolkov (zakaj ravno kolkov, kaj pa če je zamaknjen vrat, roka itd., po tej logiki bi bilo treba cele otroke preslikat)
- popolnoma nihče ne komplicira glede kakih tečajev za očeta in njegove prisotnosti pri porodu (mi spet rabimo en papirček s potrdilom) - ali pa pri ginekologu (pri nas še vedno obstaja kup ginekologov, ki strašno komplicirajo kdaj oče sme bit in kdaj gre vmes ven, pa potem se lahko spet vrne...)
- rezanje presredka se praktično ne priporoča (sploh), razen v redkih primerih, ko je res nujno. V Slo ga ima mislim da 70%.  Ne mi rečt, da so slovenske vagine res drugačne? Ne, samo zdravniki pri nas radi malce pohitijo, ker je prej konec in sledi malica...
- noben te med porodom ne sili skoz z nekim dihanjem, ampak te predvsem umirjajo. bistveno je le, da pritiskaš ob pravih trenutkih.
- uporaba gipsov pri ortopedskih poškodbah (nadomeščajo ga z opornicami, ki se jih snema za po več ur na dan, ko se dojenčku kljub vsemu lahko razvijajo mišice, da ne atrofirajo)
- nihče ne dela panike zaradi pihanja in skoz opozarja na prehlade, vnetja ušes - začuda dojenčki kar ostajajo zdravi...
- in še in še... pišem o razvitem severu - Nzz, Be, tudi Ne in Fr kolikor poznam

(odgovor članu tanormalna)
Neposredna povezava do sporočila: 91
   RE: neverjetna cena
4.3.2010 13:55:21   
tanormalna
Ne bom vedno takole dolga, hehe.
Samo še tole - ja, res je zdravstvo, ja. Nekaj se je ukoreninilo in se kar prenaša naprej. Malo razne stare šole prenašajo babice in patronažne, malo smo pa tudi sami tak bolj tradicionalen narod, da ko nekaj sprejmemo, je to vedno edino prav in se kar bojimo kaj naredit drugače.
Saj tudi jaz ne mislim moje bučke vozit v karjoli (pa žal mi je, da imam od prej že Quinnyja Buzz, ker je strašen že po malo bolj razrukanem terenu, pa ves ozek in majhen, kljub temu, da je 'lep' in se lepo zlaga), ampak zmotila so me pretirano vkoreninjena mnenja (tko je pa nič drugače). Tako da, zivepo, nisi slaba mama, ampak tudi če bi delala drugače, ne bi bila niti trohico slabša. Malce preveč se komplicira in hoče živet 'vsi po enem kopitu' skratka ;).


(odgovor članu tanormalna)
Neposredna povezava do sporočila: 92
   RE: neverjetna cena
4.3.2010 14:05:17   
emibu
ojojojuser posted image nekateri še vedno ne vejo da so forumi namenjeni le izmenjavi mnenj in ne "štrajtu"user posted image

(odgovor članu tanormalna)
Neposredna povezava do sporočila: 93
   RE: neverjetna cena
4.3.2010 14:17:58   
Anonimen
tanormalna ... no saj se v večini primerov strinjam s teboj (no razen spanja otrok v zakonski postelji, pa glede zveriženosti v maternici ti je že Zivepo povedala, pa glede rojevanja doma itd.) ... samo a ti tut nisi dojela pointa mojih postov? Hotla sem napisat, da s strinjam s tem, da je treba čim manj komplicirat, samo ne na račun tega da potem flikneš novorojenčka v voziček, ki se ne da čisto poležat in ima potem pregib sredi hrbta in ne pod ritko, ker med vožnjo dol zleze, pa rečeš: ah, saj je ok, ne bom komplicirala glede vozička, saj bo preživel.

(odgovor članu emibu)
  Neposredna povezava do sporočila: 94
   RE: neverjetna cena
5.3.2010 7:59:45   
agataema
Da se ne bom obregala ob zgornje debate, ampak nadaljujem o vozičkih:

-ni cena vse. Jaz sem za Jane-a dala 600€, pa nisem prav nič zadovoljna. V bistvu sem ga že po pol leta dala stran in kupila Quinny Buzza, s katerim sem veliko bolj zadovoljna. Pri Jane-u mi je začelo kolo vlečt v eno stran, bremza trokira, največji razlog pa je za moje pojme obupen športni del. Ko je bil mali star 5m mu je bila košara premajhna in smo ga dali v športni del, kjer je sedel ves sključen, saj ni bilo nobene prave opore. Meni je najbolj pomembno, da je športni del v obliki školjke kot npr. pri Buzzu, Bugabooju (ostalih žal ne poznam), da otrok v njem dobro sedi.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 95
   [Brisano sporočilo]
5.3.2010 8:20:29   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu tanormalna)
  Neposredna povezava do sporočila: 96
   RE: neverjetna cena
5.3.2010 9:58:38   
koala
IZVIRNO SPOROČILO: tanormalna

porodnih centrih po Belgiji je brez vesoljskih zelenih oblek in mask pa se jim manj otrok zastrupi po porodu... Tam tudi priporočajo že 6-mesečnim otrokom uživanje medu in začuda vsi preživijo (slovenski otroci bi od njega baje dobili salmonelo)! V botulizmu je problem


in godrnjat, če mu pritisneš s telesom na rokico - saj veste, kako ne marajo bit utesnjeni že ko jih oblačite) - skratka, če nisi pijan ali zadrogiran, ga ne poležiš. Moji prijateljici se je zgodilo prav to da je poležala svaojega otroka., čeprav ne mije ali se drogira. Ampak je bila preprosto tako utrujena da je pregloboko zaspala.


_____________________________

Nisem vedela
koliko ljubezni imam v srcu,
dokler me ni nekdo poklical MAMA

(odgovor članu tanormalna)
Neposredna povezava do sporočila: 97
   RE: neverjetna cena
5.3.2010 17:33:20   
_sanja_*
Mi imamo Chiccota S3 za 700€ pa so mu nogice kljub vsemu bingljaleuser posted image  No, pravzaprav mu niso, ker naš je frajer in se je vozil tako, da je dal nogice na lok. Zdaj, ko je zima in jih ima v vreči mu bingljajo ja, ampak ko je pri 11m shodil, je postal voziček samo še nujno zlo. Drugače pa je voziček perfekten, nimam kaj rečt.

Jaz bi za drugega otroka sicer mela drugega, ampak zgolj iz modne muheuser posted image , ampak mi moj ne pusti niti o tem razmišljat, kar mu dam prav. Perfekten je, kupila bi ga še enkrat takoj. Ima pa tudi lupinico in košaro, ker se športni del ne poleže dovolj. Tukaj ni kompromisov, kot je ena napisala.

Težko je komentirat kako dober je ta, ki si ga prestavila, romy. Jaz bi verjetno počakala na kakšen komentar (po rojstvu otroka oz. malo daljši uporabi), če se ga splača kupit. Sicer pa 164€ še vedno ni tak denar, da potem ne bi mogla kupit drugega, boljšega.
Zgleda pa dovolj dober, vsaj zame. Kako je kvaliteten je pa druga zgodba, ampak tega tule ne bomo pogruntale, to se bo pokazalo po več mesečni uporabi.

Kar se tiče pa tega od 3sonček3... Ne vem no, a sem čudna, ali se samo meni zdi smešno, ko vidim take in podobne vozičke? Oz. bolj primeren izraz je žalostno... Da mamica po cele ure vozi novorojenčka v lupinici? A to je pa ok? Takega vozička niti pod razno ne bi kupila, sploh ga ne bi imela, pa mi jih lahko podarijo 100. Košara pač mora bit. Ali pa vsaj raven naklon.
Vsaj za moje otrokeuser posted image


< Sporočilo je popravil _sanja_* -- 5.3.2010 17:46:37 >

(odgovor članu koala)
Neposredna povezava do sporočila: 98
   RE: neverjetna cena
5.3.2010 20:47:39   
mateyka
IZVIRNO SPOROČILO: emibu
ojojojuser posted image nekateri še vedno ne vejo da so forumi namenjeni le izmenjavi mnenj in ne "štrajtu"user posted image


ne vem zakaj ne odpre nove teme..user posted image človek bi še kaj napisal, samo med temo o vozičkih se pa men ravno ne zdi smiselno pisat o tem kako majo stvari pošlihtane v tujini ali severno od nas..

(odgovor članu emibu)
Neposredna povezava do sporočila: 99
   RE: neverjetna cena
6.3.2010 11:04:41   
emibu
tujina je le tujina pustmo to..sj tut porodne hiiše majo k jih mi nimamo pa še polno prednosti kot tudi slabosti..

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4] 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4] 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





FOTO: Novorojenček v prvih sekundah po roj...
photo
Fotografije so precej nazorne, saj so posnete v prvih sekundah po porodu, ampak dejstvo je, da prikazujejo čudež rojstva...
Pregled nuhalne je priporočljiv za vse nos...
S presejalnim pregledom nuhalne svetline v času od 11. do 14. tedna nosečnosti lahko licenciran ginekolog odkrije veliko...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?