|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 4 [5] 6   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: stiki z očetom
18.2.2010 15:41:28   
pravljica
IZVIRNO SPOROČILO: urška


...ampak življenje ni pravljica, veš pravljica?
 

za nekatere je in vesela sem, da sem med njimi user posted image

_____________________________

yeah, thats me ;)

(odgovor članu urška)
Neposredna povezava do sporočila: 101
   RE: stiki z očetom
18.2.2010 15:54:15   
ta.nja
IZVIRNO SPOROČILO: Gina

NI glih tako, da otroka pozabi, ampak otrok enostavno ni več v prvem planu, je za "čez vikend". In ja, to je grozno - iz stališča ene matere prav sigurno.


Gina se strinjam s tabo. Moj bivši, ga pa sploh ne vzame čez vikend, namreč takrat je na prvem mestu njegova prijateljica in pohod po gostilnah in diskotekah.

_____________________________

Anejko bejko

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 102
   RE: stiki z očetom
18.2.2010 20:33:47   
Brinetka
Sori, ampak da sta se zmožna kregat zaradi enih cotk za otroke, je pa mal huda.
Jaz vedno zapakiram dosti oblek pa se še nikoli nisem vprašala, ali jih moram ali ne. Meni se to zdi čisto normalno. In to, da vsake tri mesece kupi nekaj oblek za otroke tudi ni tako malo. A ti pol vsak mesec kupuješ?? Jaz ne in mala ima kljub temu oblek čez glavo dovolj.
Začnita mislit na svoje otroke in kako jima bosta olajšala vajino ločitev, ne pa da se kregata pred njima.
OTROCI TRPIJO, KO GLEDAJO STARŠE, KI SE KREGAJO!!!!!
A ti je res tako hudo, ko likaš cotke svojih otrok....

(odgovor članu *Sinty*)
Neposredna povezava do sporočila: 103
   RE: stiki z očetom
19.2.2010 9:32:30   
orka
helow
jaz bom takole rekla,kolikor ljudi toliko mnenj,izkušenj....
Prepiranje okoli tega ali dati obleke ali ne je nesmisel.Preživnina je določena in toliko naj bi oče dal mesečno za otroke in naš zakon je pač tak,da če on potem še ekstra kaj kupi,lahko z računom zahteva od mame nazaj oz. nakaže preživnino zmanjšano za znesek na računu...torej vse kompletke ki jih on kupi poleg preživnine lahko odšteje,zato draga sinty,naj ti ne bo težko zapakirati tiste 2 majčke in 2 hlače pa par pleničk,da se ti slučajno ne bo kdaj vrnilo.
No,meni je bilo tako na csd rečeno,če plačuje preživnino,mu ni treba za rd ali božička nič kupiti oz. lahko odšteje od preživnine user posted image

_____________________________

Radi se imejte in se veliko smejte

(odgovor članu Brinetka)
Neposredna povezava do sporočila: 104
   RE: stiki z očetom
19.2.2010 9:57:58   
sanasan
ali se kdo od takih staršev, ki se še celo pred otroci prepirate glede cot, financ...kdaj vpraša, kako se ti otroci počutijo?
ne vem, mogoče se v postopku ločitve res marsikomu scufa in gre kar preko hrbtov otrokuser posted image

pri nas (mož in njegova bivša) se je to vse že precej omililo, ampak otrok (15let) se pa še vedno zaradi tega praktično SKORAJ NIKOLI ne upa izrazit želje po kakšni stvari svoji mami ali očetu! še vedno ga je enostavno STRAH prepirov okoli denarja in kdo mu bo kaj kupil, pa se je stanje okoli tega kar precej izboljšalo glede na prej... in tudi še mene vedno kar zaboli, ko mi previdno (in vedno samo na samem) pove, ko si nekaj želi..... in to kljub temu, da mu jaz praktično nikoli nisem ničesar odrekla, ker je kar se tega tiče zeeeelo skromen (no razen kar se tehnike tičeuser posted image )....ponavadi mu moram še 'ponujat' ...... no, predlani so pa še meni nakurli, ker sem mu kupila novo smučarsko opremouser posted image ....matr, tega pa res nisem razumela, da sem svoj extra zaslužek zapravila za nekaj, kar si je fant že nekaj let želel....jaz bi bila vesela, če bi moji tamali, kdo kaj takega kupil sam od sebe!!! .... res pa je, da če le imam, raje kaj kupim otrokoma kot pa sebi!user posted image

enkrat je psihologinji rekel, da se zaradi kreganja staršev okoli denarja počuti NIČVREDNEGA user posted image

_____________________________

CARPE DIEM!

(odgovor članu orka)
Neposredna povezava do sporočila: 105
   RE: stiki z očetom
19.2.2010 10:11:27   
Anonimen
ne me napast, ampak meni se pa 160€ prezivnine zdi cisto ok.

160 oce, 160 mati+otr. dodatek (kar je po mojem minimalno 100€).
torej nanese 420€ za 2 otroka.

dobrih 200 za 1ega na mesec.
se pravi, da bi morala mi2 za 3 otroke zapravit 600€?

zdalec jih ne toliko, pa jim popolnoma nic ne manjka.

sploh ne pisem v smislu kreganja. samo mnenja me zanimajo.

(odgovor članu sanasan)
  Neposredna povezava do sporočila: 106
   RE: stiki z očetom
19.2.2010 11:15:42   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: miska_mccute

ne me napast, ampak meni se pa 160€ prezivnine zdi cisto ok.

160 oce, 160 mati+otr. dodatek (kar je po mojem minimalno 100€).
torej nanese 420€ za 2 otroka.

dobrih 200 za 1ega na mesec.
se pravi, da bi morala mi2 za 3 otroke zapravit 600€?

zdalec jih ne toliko, pa jim popolnoma nic ne manjka.

sploh ne pisem v smislu kreganja. samo mnenja me zanimajo.



MIška, zdaj si pa malo zmišljuješ. Če imaš tri otroke, pa si prijavljena na zavodu, pa se izkazuješ za ločeno, dobiš od zavoda 970eur s preživnino od države vred - to vem zato, ker moja soseda dobi točno take dohodke ob isti situaciji, pa sem že dostikrat razmišljala, da se mi sploh v službo ne splača hodit ob tem zgornjem dejstvu. Da ne govorimo o tem,d a tvoj še hodi v službo zraven. Se pravi imate kar precej dohodkov. Mnogo več kot 200 po osebi, tako da lepo te prosim, ne sodi.

Drugače pa, kar se tiče kreganja za denar. Jaz se nikdar nisem kregala za denar, se mi pa že leta dolgo zamalo zdi, da moj ex živi iz precej zelo veliko denarja, za otroke pa plačuje precej malo. Jaz bi tudi šla smučat, najrajši na svetu sem smučala, pa ne morem, ker si tega enostavno ne morem privoščit. Potem pa zahteva od mene, naj otrokom kupim smučarsko opremo, ker bo šel on z njima smučat. Tako da, sanasan, če človek nima, nima. Ne more kupit. Če imaš ti otroke rada, je vsekakor lepo, da jim kaj kupiš, vendar eno reč na tri mesece bi tudi jaz jim kupila, če bi bila v tvoji koži, a ni to normalno in logično, če tako čutiš do njih? Ni glih neko ekstra herojstvo, s katerim dokazuješ, kako si ti boljša od mame. In če imaš ti dovolj denarja, nimaš pojma kako hudo je, ko si želiš otrokom nekaj kupit, pa jim enostavno ne moreš, pa ko ti hkrati otrok očita, kako bi jim moral kupit nekaj, kar si res želi, hkrati si pa očetu ne upa rečt, ker oče je kao bogi, kljub velikim dohodkom, ker že itak plačuje, ti kot mati pa moraš kupit vse, čeprav nisi čist zihr, kako boš mleko in kruh kupila še do konca meseca? Pa fotr tudi ne razume hkrati. Pa ta nova, ki ima tudi dovolj denarja, tudi ne. Kako moreš sodit o tem na daljvo? Kako moreš vedet, v kaki stiski je lahko človek, ob enem teenagerju, ki joka doma, ker ni dovolj lepo oblečen, ali ker nima tega pa tega???? Pojma nimaš, če ne bi enostavno rekla tvojemu, naj nakazuje za svoje otroke dovolj, saj imate očitno dovolj denarja, da se ne bodo okrog tega kregali. Pa bi v hipu preprečila kreganje. Pa ti očitno ni dovolj do tega. Preživnina je za otroke, veš, ne za matere.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 107
   RE: stiki z očetom
19.2.2010 11:20:12   
Anonimen
ne ne, gina....narobe si razumela!

se 1x :NE SODIM in NE OBSOJAM!!!!


govorim samo za otroke!

ce da oce 160€ na mesec. steje se , da da vsak stars polovico.
torej da tudi mama 160€
plus otr. dod., ki je misljen za otroka.

torej je SAMO ZA OTROKA okoli 420€ na mesec.



ne, da imamo mi po glavi 200 e



ceprav jih imamo priblizno.

govorim od prihodkih, ki so rezervirani in namenjeni zgolj otrokom.

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 108
   RE: stiki z očetom
19.2.2010 11:21:40   
Anonimen
glede prihodkov pa:
imamo
320 otr. dodatka
430 porodniske
700-900 plača moza

user posted image


(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 109
   RE: stiki z očetom
19.2.2010 11:21:46   
baguSka
torej je SAMO ZA OTROKA okoli 420€ na mesec


mislim glede tega imas kar prav... glede na to, da nekje 4.clanske druzine v najemu s tem zneskom zivijo user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 110
   RE: stiki z očetom
19.2.2010 11:39:10   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: miska_mccute

glede prihodkov pa:
imamo
320 otr. dodatka
430 porodniske
700-900 plača moza

user posted image




Točno to ti govorim, živite z več kot 300eur po osebi (kar osebno smatram za minimum, če živiš zelooo skromno), ob dejstvu, da vam ni treba plačevati bencina zate, ker si doma, oblek zate za v službo iz istega razloga, ob tem, da mož zrihta drva in še kup drugih reči s svojim delom, kar ni všteto v vaš dohodek. Če bi ti živela sama, brez skrbi da ne bi imela takih računov za elektriko, vodo, telefon, plin,.... Aja, še to, gotovo imate vrtec zastonj, ali skoraj zastonj,pa malico v šoli tudi...pa en kup drugih reči sem sigurno spustila. mogoče imaš starše, ki ti kdaj kosilo skuhajo, ali pa prispevajo solato iz vrta... Preištej vse zgoraj naštete reči h nekomu, ki je v službi in ki teh ugodnosti nima, pa ki plačuje vse zgoraj našteto iz svoje denarnice, pa težko prideš pod znesek 400eur po osebi za kulturno preživljanje, brez preseravanja. Zato se mi zdi žaljivo govoriti, da je 80eur sploh kak znesek. Država bi ga morala z zakonom prepovedati.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 111
   RE: stiki z očetom
19.2.2010 11:42:36   
Anonimen
bencina porabim veliko.
2x na dan v solo in nazaj in se marsikam
za tadeja sem imela vrtca 60 € na mesec.

trenutno placujemo solo 60-100€ na mesec
malica je delno subvencionirana.kosilo, izleti, tecaji, sola v naravi plačamo polno.

ja, solato in krompir dobim zastonj. to je pa vse.

ja, pa drva tudi.

nocem se kregat.
se strinjam, da je 80 € malo ampak se pristejes se 80 od mame in se otr. dod. pa ni vec tako malo.


P.S: NE KREGAM SE!!!!!


< Sporočilo je popravil miska_mccute -- 19.2.2010 11:46:56 >

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 112
   RE: stiki z očetom
19.2.2010 11:47:05   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: baguSka

torej je SAMO ZA OTROKA okoli 420€ na mesec


mislim glede tega imas kar prav... glede na to, da nekje 4.clanske druzine v najemu s tem zneskom zivijo user posted image



To pa skor da ni res. Oz res redke. Moraš imeti dva minimalca ali pa en minimalec in eno osebo doma. To pomeni da dva nesposobna skup živita - če to stanje traja in traja in traja in ne mine, al pa da imata veliko smolo. Vsi ostali, brezposelni se znajdejo kot recimo miška. Torej vidiš, da živijo z več denarja. V bistvu živijo s toliko denarja kot dva s skoraj povprečno plačo ali en z malo boljšo in en brezposeln. V večini primerov se na nek način da s pomočjo države in samega sebe biti na mnogo boljšem. Upam si trdit, da je skoraj enako al si doma al pa hodiš za povprečno plačo v službo - iz finančnega vidika mislim. IN nimaš samo 400 za preživet. V takih primerih si v oni ali nedeljcu.

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 113
   RE: stiki z očetom
19.2.2010 11:48:26   
baguSka
V takih primerih si v oni ali nedeljcu.


Mnogi tud niso. Verjemi.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 114
   RE: stiki z očetom
19.2.2010 11:57:51   
Anonimen
no....zdaj pa me potolcite...
ampak za minimalno plačo, ne bom sla delat!

ker se ne izplača!

(odgovor članu baguSka)
  Neposredna povezava do sporočila: 115
   RE: stiki z očetom
19.2.2010 11:59:29   
Gina
MIška, vi živite ob subvencijah in ob tem, da imaš sorodnike žive, ki ti pomagajo, še vedno s 300eur na mesec po osebi. Najmanj 300 euri + da še kaj kje drugje dobiš ali imaš zmanjšano plačilo. To je dejstvo. In zapraviš za vsakega otroka, če verjameš ali ne 300 eur vsak mesec. Kako lahko potem napišeš, da je 200 po otroku (to cifro zgoraj omenjaš) dovolj? Ni dovolj. Se ne kregam. To je dejstvo. POjdi ga pri sebi preračunat, z vsemi kozarci, tabori, ekskurzijami, položnicami za dom, plačilom stanovanja, (saj če bi sama živela bi bila lahko tudi v eni sobi, zaradi otrok rabiš več sob in v končni fazi tudi toplo vodo), listi, selotejpi, knjigami, brisačami, sesalcem, viledami, čistili, računalnikom, tv-jem.... pa boš prišla na isto cifro! 300 seveda smao in izključno v primeru, da živiš na meji minimalnega, ob tem si ne morš privoščit vsake hrane pa obleke, ampak samo ta nujno. 200? Zresni se no.
Če otrok poje 3 ta velike škatle čokolina na mesec za zajtrk pa 10 l mleka ob tem na mesec, pa vsak dan za 1euro sadja, pa za 1 sam euro kruha in še za 1 euro večerje, ob tem da je v šoli, to znese 220 eurov, ne da bi kaj dala zanj za elektriko in plin in ogrevanje!

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 116
   RE: stiki z očetom
19.2.2010 12:00:53   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: baguSka

V takih primerih si v oni ali nedeljcu.


Mnogi tud niso. Verjemi.



Ja, verjamem, da mnogi niso, ampak večina slovencev ne živi tako. Se znajdejo. Ne moreš to posplošit na nek ogromen procent. Samo to sem hotela povedat. In tudi če nimam, takim pomagam. Vedno.

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 117
   RE: stiki z očetom
19.2.2010 12:02:07   
Anonimen
ja, imas prav.



(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 118
   RE: stiki z očetom
19.2.2010 12:03:06   
Anonimen
oz. ne čisto

user posted image
ahhhh....

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 119
   RE: stiki z očetom
19.2.2010 12:04:50   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: miska_mccute

no....zdaj pa me potolcite...
ampak za minimalno plačo, ne bom sla delat!

ker se ne izplača!



Saj ni nihče o tem govoril. Govorim ti, da imam jaz, ker hodim v službo mnoooooogo večje izdatke, pa skor enake dohodke kot ti. IN ja, država bi morala ogromno naredit na tem področju. Ker tole zdaj je ena velika štala. V končni fazi, če bi vsaj 50% tistih, ki so zdaj doma kr tako malo, ker se za minimalca ne splača delat (s čimer se strinjam, da se ne, ker potem dobiš še manj, kto če si doma), bi jaz plačala 50% manj davkov in relativno spodobno živela. Tako pa se tukaj z vami na forumu bockam, a je dovolj 300 al 400 po osebi, al mogoče 200user posted image , kar so mi vse revne cifre za v resnici lepo živet ob dejstvu da hudičevo trdo garaš. MOgoče je potem res boljše doma v miru vse nardit za mal manjši denar, pa imet manjše stroške, pa bit spočit, namesto nevrotičen. Strinjam se, ni tolk neumna odločitev. Če bi jaz na cesti ostala, bi se enako odločila najbrž, vsaj za en cajt. Rabim počitek.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 120
   RE: stiki z očetom
19.2.2010 12:05:10   
Anonimen
zdj bom sla pa racunat kolko ponucam za otrokeuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 121
   RE: stiki z očetom
19.2.2010 12:06:18   
baguSka
IZVIRNO SPOROČILO: Gina

IZVIRNO SPOROČILO: baguSka

V takih primerih si v oni ali nedeljcu.


Mnogi tud niso. Verjemi.



Ja, verjamem, da mnogi niso, ampak večina slovencev ne živi tako. Se znajdejo. Ne moreš to posplošit na nek ogromen procent. Samo to sem hotela povedat. In tudi če nimam, takim pomagam. Vedno.


Ne sej jst nisem posplosila. Samo vem da je za nekatere VELIKO, ce imajo moznost vsak mesec otrok dat toliko kot je zgoraj omenjeni znesek! Torej cca 200€ po glavi.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 122
   RE: stiki z očetom
19.2.2010 12:08:22   
baguSka
Govorim ti, da imam jaz, ker hodim v službo mnoooooogo večje izdatke


tud jst sm ze racunala, da bi se mi veliko bolj splacalo NEdelat!user posted image

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 123
   RE: stiki z očetom
19.2.2010 12:10:07   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: baguSka

Govorim ti, da imam jaz, ker hodim v službo mnoooooogo večje izdatke


tud jst sm ze racunala, da bi se mi veliko bolj splacalo NEdelat!user posted image


žalostno ampak resnicno!

samo to bi lahko drzava na hitro resila!

(odgovor članu baguSka)
  Neposredna povezava do sporočila: 124
   RE: stiki z očetom
19.2.2010 12:20:54   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: baguSka

IZVIRNO SPOROČILO: Gina

IZVIRNO SPOROČILO: baguSka

V takih primerih si v oni ali nedeljcu.


Mnogi tud niso. Verjemi.



Ja, verjamem, da mnogi niso, ampak večina slovencev ne živi tako. Se znajdejo. Ne moreš to posplošit na nek ogromen procent. Samo to sem hotela povedat. In tudi če nimam, takim pomagam. Vedno.


Ne sej jst nisem posplosila. Samo vem da je za nekatere VELIKO, ce imajo moznost vsak mesec otrok dat toliko kot je zgoraj omenjeni znesek! Torej cca 200€ po glavi.



Ja, takim je to razlika med preživetjem in med tem,d a gredo pod most. Ampak mi govorimo o povprečnem, skromnem slovencu (otroku), kaj si zasluži - da fotr plačuje resničnih pol ali ne? V zgornjem primeru bi bilo še bolj prav, da če mama ne zmore in životarijo v revščini, da moški, oče plačuje več kot mama, torej vsaj 300. Saj mu gotovo ostane več kot 400 za preživet, saj nekatere trdijo, da je to več kot preveč za preživetje. user posted image

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 125
Stran:   <<   < Prejšnja stran  2 3 4 [5] 6   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 4 [5] 6   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?