baguSka
|
IZVIRNO SPOROČILO: HuAnita baguska, že 9. leto sem s. p. Ni fajn. Skoraj vse bi dala, da bi nekdo drug nosil breme ubadanja z davkarijo, pisnjem računov, da bi lepo 15. dobila plačo - velikokrat neodvisne od efektive - ,a pa regres, pa dopust (!!!), pa 13. plača oz. božičnica itd. itd. se je zdaj videlo, ko sva imela s sodelavcem prometno na službeni poti - en dr.ek si, če si s. p.!!!!!! In frendici, ki dobi jurja na mesec, plus malico, potni stroški, 29 dni dopusta, pa božičnice, pa stimulacijo.... vedno govorim, naj bo SREČNA, ker jo 15. čaka plača, medtem ko pri s. p. to ni samoumevno (tudi pri meni zamujajo, celo za 9 mesecev!!!! Če preveč 'gnjaviš, te pa lepo odslovijo in si zapreš vrata za naprej.... Tako da velikih prednosti v s. p. ju jaz res ne vidim v mojem poklicu, ampak nekako pa guram in guram in raje to, kot pa da bi bila doma... Iskreno povedano pa sem od tega guranja - kot gina- tudi že zgarana in bi mi kakšna nekaj emsecča pavza prišla kar prav... Samo ne moreš kar tako zapreti, pa spet odpreti s. p.... Aja, držim pesti zate!!! ja hunatka - sej tocno vem o cem govoris.... sej tud jst mam svoj s.p. zdej 4.leto in kr furam in bom se mal naprej, ampak glih tok da si bom stroske pokrila (zaenkrat).. pol bomo pa vidl kako naprej.. pa hvala za pesti!
|