|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 3 4 [5]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Nehvaležne nečakinje
14.3.2010 8:00:41   
liliana
Hvala vsem, ki ste brali in sodelovali v debati.......user posted image

(odgovor članu Reby)
Neposredna povezava do sporočila: 101
   RE: Nehvaležne nečakinje
14.3.2010 8:42:10   
Reby

IZVIRNO SPOROČILO: liliana

Hvala vsem, ki ste brali in sodelovali v debati.......user posted image


user posted image

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 102
   RE: Nehvaležne nečakinje
19.3.2010 10:07:41   
ronja
Kar se pa tiče vzgoje nečakinj, se nikoli nisem spuščala v to in sem jim že večkrat sama povedala, da ni lepo, da niso z ničemer zadovoljne, ne spomnijo se npr. voščiti za RD, če pa s sestro spregovorim o tem, pa se takoj skrega z mano, zato velikokrat molčim. In sem se odločila, da pač nič več ne dobijo od mene. Pri teh letih bi se pa res lahko že drugače obnašale. Da ne omenim, da doma itak ne znajo nč nardit, cele dneve samo ležijo pred TV ali presedijo pred kompom, nimajo nobenih zdravih prehranjevalnih navad, šport je za njih tujka, posledično temu se kg kopičijo in tamala ima pri 7 letih že 45 kg. No, dovolj o tem, ker je to že druga tema.


Hm, po temle sodeč tudi ti nimaš tako zelo rada svojih nečakinj. In one tebe ne. Torej so neka darila samo slepilo in zato se najstnice tudi ne bojo hotele zahvaljevat zanje. Ker se najstniki navadno ne marajo it tega blefa. Kao dobra teta tako pridno kupuje darila in kao dobra nečakinja se tako pridno zahvali. Pač se nimate tako zelo rade, no big deal. očitno se med tistimi vikendi niste navezale in si pač niste blizu. To ne pomeni, da so slabe one ali ti. Pač niste za skup.

Se podpišem pod liljano, tudi jaz ne maram prisiljenega zahvaljevanja, bonton gor ali dol. Če nekdo (bratranci, njene prijateljice) prinese darilo k mami, se navadno ne zahvalim zanj, ker ga itak dobim mesec ali več potem, ko ga je dal in navadno oni že pozabijo, jaz pa dostikrat niti nimam naslova ali telefonske - ker so to pač prinesli mami - za njene vnučke... prinesem pa kdaj jaz kako stvar zanje in jo oni dobijo in se tudi ne zahvaljujejo nekaj posebej, če se srečamo, si že kaj rečemo, kličemo se pa zato navadno res ne. sem vesela, če zvem, da jim je bilo všeč, ni pa treba, da je to direkt od njih. Pa poslikam kdaj svoji mali v cotkah, ki so jih drugi dali in pošljem slikce, če vem kam. Večini to več pomeni kot zahvala tisti dan po telefonu. če dobim darilo osebno, se pa zahvalim, seveda.

Tudi mala se zahvali, če človeka pozna: recimo zadnjič je bratova punca zlodala en kup risank in jih je še za nas posnela in ko jih je prinesla, je Ronja že spala, vendar se je naslednjič vseeno takoj sama zahvalila brez kakršegakoli siljenja. Povedali smo ji, da je risanke prinesla ona in ko smo dali risanke gor, še enkrat in kako lepo od nje in ko je ona prišla, je bilo nekaj najbolj spontanega, da se zahvalimo za risanke. pa materialna vrednost enega cdja ni nič, vendar šteje to, da se je spomnila nanju, zato se tudi ni problem zahvalit.

Če kaj pošljem nečakom, mi ni prav nič važno, da se mi zahvalijo, ko to dobijo (onadva itak še ne govorita dosti), veliko bolj sem vesela, če potem enkrat mimogrede slišim, da se rada igrata s tem ali da sta imela veliko veselja s piškoti ali čemerkoli, kar sem pač poslala.

ma ste eni hecni :)

"tok se sem jim dala, te nehvaležnice pa nobene hvaležnosti ne pokažejo!" user posted image daj, no... pač ok, so otroci neolikani. ampak to ne bi smel biti tvoj problem, ampak problem tvoje sestre. kmalu bo pa tudi problem teh otrok, ki se ne bodo znali obnašati v družbi. ampak kot sem rekla, ni pa to tvoj problem!

kar pa je tvoj problem je to, da ugotoviš, zakaj delaš stvari za druge? ali zato, da narediš njim veselje? zato, da narediš za njih nekaj koristnega, dobrega? ali pa je vse le egoizem in egocentrizem, ko sem vedno samo "jaz, jaz, jaz" in vse kar narediš narediš zaradi lastnega zadovoljstva, veselja in samopotrjevanja.

vem, da ti ne bo všeč, ampak ti si predvsem slednja. in to je zelo slabo. ker včasih je fajn tudi kaj naredit, dat, pa ne pričakovat, da bo potem ta oseba za tabo po kolenih hodila. pa res, nočem biti zoprna, ampak ti samo dobro želim.


podpis.

Mislim pa, da je razlika, ali ti da darilo, ki je čisto mimo nekdo, ki ga skoraj ne poznaš ali pa bližnji. Od njih pač pričakujemo, da nas kolikortoliko poznajo. In zato smo razočarani, če kupijo nekaj zase, ko pa vendar vejo, da mi nismo taki. Recimo: moj brat ne mara daril, sploh pa ne doma narejenih daril, kjer je veliko dela not, njemu se zdi vse to brezveze. In jaz bom potem kao ful dobra, če mu bom šla delat ne vem kaj, pa okraševat, pa lepo zavijat, če pa njemu zato dol visi? jah, ne glih. Če hočem, da ve, da ga spoštujem in sprejmem takega, kot je, potem mu moram to tudi pokazati! Zato sem ga letos pred novim letom lepo direkt vprašala: "Ljubi bratec, mam eno fajn idejo zate za darilo za novo leto (eno knjigo), ki mislim, da bi ti znala bit všeč. Ampak vem, da te dostikrat to spravi v zadrego, zato te zdaj direkt vprašam: hočeš, da ti to kupim ali bi rajši, da ne?" In potem mi je povedal, da nima nobene ideje zame in se bo samo slabo počutil, če mi ne bo imel kaj dat nazaj. Seveda sem mu povedala, da res nič ne pričakujem nazaj, je dejal, da to itak ve, ampak da je to izi, če si na moji strani, ko imaš idejo, ne gre pa to, če si na njegovi, ko je nimaš. in sva se zmenila in mu nisem kupila tiste knjige. Mu jo bom enkrat, ko bo pazil tamali, recimo, kao v zahvalouser posted image .

Darilo je dano zato, da bi se obdarovani doboro počutil. Ne pa zato, da bi se darovalec počutil pomembnega ali dobrega.

Če obdarovanec začuti tisto nekaj za darilom, bo verjetno tudi kaj rekel. če ne začuti, potem pač nimamo tega odnosa in lahko ali gradimo na njem ali pa pretrgamo vse skup, odvisno, koliko nam oseba pomeni.

kasso, hvala taprva vedno sama reče (tamlajša pa še ne govori), prosim jo je pa včasih treba spomnit. Adijo, dober dan in previdno vozi pa enako kot hvala uporablja sama od sebe, je ni treba spominjat.

(odgovor članu Reby)
Neposredna povezava do sporočila: 103
   RE: Nehvaležne nečakinje
23.3.2010 14:24:22   
HuAnita
Huh, potem sem pa jaz za odstrel...

Jaz že vnaprej PROSIM in se ZAHVALIM, da ne bi nosili daril - igračk, oblačil, sladkarij...
Sicer ne pomaga, ampak koga se pa le prime... user posted image

In tudi jaz vztrajam in treniram opice ali kako že, da se zahvalita za vasako, še tako skromno darilo, me ne briga veliko, o čem tisti trenutek razmišljata, prizemljiti se morata in rečti hvala - četudi nista vesela darila ion gresta naslednjo sekundo stran...
Ampak tako je, ker imamo vsi polne ri.ti vsega, ne bom spet o tem...

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 104
   RE: Nehvaležne nečakinje
1.4.2010 12:57:01   
jagoda77
Se ne bi mogla bolj strinjat s spodaj napisanim in glede na izjave nekaterih, potem ni čudno, da otroci ne znajo rečt hvala, prosim, dober dan pa adijo... tko je rekla Šelin@, da je to osnovni bonton. In ker je težko rečt hvala/prosim... potem se vse to odraža tudi na cesti, trgovini,.... povsod.

Jaz vedno, ne vem zakaj, pogledam za seboj, če gre kdo za menoj, ko odhajam s kakšnega prostora, zgradbe,... in če vidim koga, pridržim vrata in nekateri se zahvalijo, za druge se jim zdi kar samoumevno. Da ne govorim, da ko grem v kakšno zgradbo, sobo.. da ti eni tko radi v glavo spustijo vrata, pa čeprav te vidijo, da greš tja. Ne vem, a bo kdo kej si znucal? user posted image

O hvaležnosti/nehvaležnosti.... so od mojga otroci isti, pridemo k mojim na obisk in vsi dober dan bla bla otroc pa tih. A se lahko pozdravi prosim, mene to izredno moti, pol jih pa jaz pogledam pa rečem, dober dan na glas, da se potem zdrznejo. Sam jaz jih žal ne morem prevzgojit, če jim doma njihova mama nič ne reče in jim te osnove bontona ne vceplja v glavo, ker men se zdi, da dober dan pa adijo pa hvala in prosim naj bi bilo del vsakega človeka in tudi vsakega starša, da to svoje otroke nauči.

Če ti nekdo nekaj da, se reče HVALA ni izgovorov a je to kar tko mal, darilo, whatever... hvala se reče in to je to. Če otrok sam ne reče, smo starši zato, da jih opomnemo.


IZVIRNO SPOROČILO: špelin@

Jao, koliko enega filozofiranja, fantaziranja,... user posted image Realno življenje? Vam bom takoj prezentirala realno življenje: danes, recimo, sem v vrtcu pridržala vrata mamici z dvema deklicama in očku s fantkom - hvala sem dobila samo od moškega, ženski se je očitno zdelo samoumevno, da sem to storila ali kaj... In kakšni naj bodo potem otroci takšnih staršev, če imajo tako krasen zgled?? Pa ne spet začet nakladat z vašimi filozofskimi klamfami, ki kažejo izključno na vašo ozkosrčnost in pomanjkanje čuta za sočloveka.

Včeraj je soseda, ker sem ji nesla kup pisem na pošto, za moji hčeri prinesla čokoladi, za sinka pa polno vrečko rabljenih avtkov, s katerimi se je prej igral njen vnuk. In, ja, dobila je iskren hvala tako od mene, kot tudi danes od otrok (si morate mislit: hvala, čeprav otroci niso od nje osebno dobili daril, ampak jih je dala meni - škandalozno in nepotrebno za ene, k'nede user posted image ). Od soseda sem za pomoč v preteklih dneh dobila kavo znamke, ki je ne pijem. In po vaše bi potemtakem morala strica grdo pogledat in ne bev ne mev?! Rekla sem hvala, ker je bilo dano iz hvaležnosti, pa magari ne meni po meri!

Hvala, prosim, dober dan in nasvidenje so temelji družbenega sobivanja in najosnovnejši znaki, da smo ljudje. Malo pomislite na to drugič. Ker mi gre na kozlanje ob določenih izjavah - pa jih ne bom navajala, saj same veste, za katere gre.

Še tole: a dejansko mislite, da se vam bodo zaradi nekaj besedic "hvala" in "prosim" na dan znucale glasilke ali mogoče padla krona z glave ali kaj? user posted image

Hehe, da ne bo katera drugič jokala tule gor, kako je dobila vrata v nos, ker ji jih ena ni pridržala... user posted image


Mater, je pasalo tole user posted image

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 105
   RE: Nehvaležne nečakinje
1.4.2010 15:32:30   
clara23
IZVIRNO SPOROČILO: rija

ma nabutale ste tu 2 strani nekega sranja.....

bistvo vsega je, da se gre tu za en čisto navaden BONTON.

in ta pravi, da se je za podarjene stvari potrebno zahvaliti. basta.

brez vsega modrovanja, če je dano od srca ali ne, če nekdo nekaj pričakuje ali ne.....

HVALA je ena čudovita beseda.....ki jo zna žal uporabljati čedalje manj ljudi.



če dovoliš, bi se kar podpisala pod tole!
HVALA!user posted image


< Sporočilo je popravil clara23 -- 1.4.2010 15:35:12 >

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 106
   RE: Nehvaležne nečakinje
23.11.2010 13:57:40   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: Reby
....darila za Božička (ker se nismo videli, sej jih dala sestri), se nobena ni zahvalila, ....

Puščanje daril je brez veze. Ali jih daj v roke (in se bodo takoj zahvalile) ali pa jih ne daj sploh. SNe vem zakaj 21letni dondi darilo za božička? Saj bo kmalu rodila user posted image !

(odgovor članu Reby)
Neposredna povezava do sporočila: 107
   RE: Nehvaležne nečakinje
23.11.2010 14:01:48   
pety78
Ne vem zakaj 21letni dondi darilo za božička? Saj bo kmalu rodila user posted image !

user posted image user posted image user posted image

Sicer lanska tema, ki bo kmalu zopet aktualna.

No, v tem primeru še vedno mislim, da sta se nečakinji za darila zahvalili Božičku. No, v bistvu sta bili zopet pridni, da bosta letos spet obdarjeni. Od božička, seveda. user posted image



_____________________________



(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 108
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 3 4 [5]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 3 4 [5]
Pojdi na:





Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...
BLOG: Danes sem slaba mama
Slaba mama. Danes sem slaba mama. Zjutraj sem ti oblekla prvo stvar, ki mi je prišla pod roke, niti pogledala nisem ali ...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?