|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: premajhna lupinica
12.3.2010 16:42:54   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: nananaja
... ampak tiste, ki govorijo, da je lupinica primerna pri enem letu. Že res, da je otroku še dovolj velika in tudi se strinjam, da je najvarneje imeti otroka obrnjenega nasproti vožnje. Ampak! Pri enem letu je velika večina otrok precej preveč aktivnih za pasivno ležanje v lupinici in je le-ta prav toliko primerna zanje kot sedež v smeri vožnje pri petih mesecih.


LOL ... a sedenje v sedežu je pa aktivno al kako? user posted image

(odgovor članu nananaja)
  Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: premajhna lupinica
12.3.2010 16:53:55   
Katy78
Nik je tudi med večjimi in težjimi za svojo starost pa smo ga imeli v lupinici brez problema nekje do 10. meseca. Lahko bi bil še dlje, pa smo ravno takrat dobili sedež. Je pa res, da ga nisem v lupinico nikoli dajala v kakšni debeli bundi ali kombinezonu ker če bi ga, ga ziher ne bi spravila vanjo. Ampak isto je sedaj, ko ima sedež - če je v kombinezonu, ga komaj noter stlačim, pasovi sicer niso problem, mu je pa v sedežu ozko in sedi popolnoma utesnjeno, zato ga, če se le da, v kombinezonu ne vozim.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: premajhna lupinica
12.3.2010 16:54:44   
Katy78
IZVIRNO SPOROČILO: Otika

IZVIRNO SPOROČILO: nananaja
... ampak tiste, ki govorijo, da je lupinica primerna pri enem letu. Že res, da je otroku še dovolj velika in tudi se strinjam, da je najvarneje imeti otroka obrnjenega nasproti vožnje. Ampak! Pri enem letu je velika večina otrok precej preveč aktivnih za pasivno ležanje v lupinici in je le-ta prav toliko primerna zanje kot sedež v smeri vožnje pri petih mesecih.


LOL ... a sedenje v sedežu je pa aktivno al kako? user posted image



user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: premajhna lupinica
12.3.2010 16:56:50   
Katy78
No, saj na temi "Avtosedež" ena mamica piše, da je otrok star 10. mesecev, velik 82 cm in težak čez 10kg, pa so ga do zdaj imeli v lupinici. Res mi ni jasno, kako ene že pri 5. mesecih fantazirate, da je otroku lupinica premajhna, sploh pa MaxiCosi lupinica, ki je res prostorna. user posted image

< Sporočilo je popravil Katy78 -- 12.3.2010 16:58:26 >

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: premajhna lupinica
12.3.2010 21:08:01   
Taddy78
IZVIRNO SPOROČILO: zaspancek1


Hmmm, super, da je lupinica se vedno ok. Kar se pa tice ostalih, ki nikakor ne verjamete, da je lupinica lahko zgodaj premajhna - ja, pac ne, nimam nobenega namena in potrebe, da bi to morala dokazovati. Vsak pac naj res prebere navodila in jih tudi uposteva, pa bo veliko bolje in varneje za vse.

šivilja - priznam, da me res razjezi, ko slisim kje, da je sedez (od lupinice dalje) premajhen sele, ko gleda glava ven. Seveda se strinjam, da je takrat resnicno premajhen, vendar so pasovi lahko prenizko ze veliko prej. Otroci so pac razlicno grajeni. Pri vecini visina pasov in polozaj glave res bolj ali manj sovpadata (veliko pa ji na prvo niti ni pozornih, zal), so pa tudi taksni, nestandardni, ki imajo npr. samo daljsi trup ali pa vrat in glavo, vse ostalo je se cisto znotraj mer sedeza, pa kljub temu lupinica (ali pa kaksen drug sedez) ni vec ok. Seveda je tudi to z nogami, ki gledajo prek ravno tako zgreseno, ampak tega na sreco res ne slisis vec pogosto. Da bi obstajala vecja lupinica, ne vem - je se nisem nasla. Vecina je kar tam tam (kar se hrbtnega dela in pasov tice - npr. MC CabrioFix in Roemerjeva), ene pa so res manjse (predvsem ozje).

IZVIRNO SPOROČILO: Taddy78

Sedež že sedež, ampak pri tako malem otroku mora imeti isto funkcijo kot lupinica.

Ne mi govorit, da je otrok pri 65cm bil prevelik za lupinico, ker je moj sin med manjšimi in je te mere pri 4.5mesecih. Seveda je tudi razlika, če ga daš noter pozimi, ko je oblečen dosti debelejše, ampak da bi pa pri 4.5 mesecih dala otroka v sedež

Sicer pa če se tako malega vozi v smeri vožnje, niste nič naredile, pa če imate lupinico ali sedež, pa če je ne vem kak pravilno pripasan. Sedež ki smo ga imeli mi, ni šans da ga daš v kontra smer in nam je lupinica res dolgo ustrezala in "bila prav"...


Taddy78, ce je pri enaki visini tvojemu otroku lupinica se cisto ok, se ne pomeni, da je bila tudi mojemu, zmenjeno? Kot sem ze napisala - otroci so pac razlicno grajeni! In ne, moj ni bil nikoli v bundi, kaj sele kombinezonu v lupinci (saj bi se skuhal, ce ne drugega user posted image )! Tudi glede tega, da ga vozis v smeri voznje - kdo pa je to predlagal? user posted image Kolikor berem, nihce! Smo pa nekatere predlagale sedez skupine 0-18 kg. Kaj pa je tu spornega? Da se mu ne rece lupinica?user posted image Vcasih bi bilo dobro, da bi se, preden se zacnete takoj zgrazati, pozanimali kaksni so dejansko ti sedezi in kako je otrok v njih obrnjen, a ne? Recimo taksen:
http://www.britax.co.uk/car-seats/first-class-plus

Seveda je varneje, ce je otrok obrnjen v nasprotni smeri voznje - glede tega so zacuda Americani pred nami. Pri njih so taksni sedezi standardni do nekje 2 let, pri nas pa nad tezo 13 kg prakticno nimas vec sedeza, ki ne bi bil obrnjen v smeri voznje. Prav tako so pred nami glede isofix pritrjevanja, ze davno so zaceli testirati sedeze tudi ob bocnem trku (v Evropi kar nekaj let kasneje)... Skratka - Evropa pri tem se vedno zaostaja.

S strani Vozimo pametno pa kopiram tole:

"Napake ob uporabi avtosedežev!


V različnih svetovalnih programih na naših preventivnih akcijah ugotavljamo, da je najpogostejša napaka na eni strani slabo ali napačno pritrjen sedež in na drugi strani nepravilno uporabljen zadrževalni sistem (varnostni pas) - s čimer ni zagotovljena primerna varnost otroka v vozilu.

Osnovno merilo, kdaj otrok preraste sedež je, ko otrokova ramena presežejo vrh vpetja naramničnih pasov. Pomembno je tudi zavedanje staršev, da otroku varnostne pasove zategnemo tako močno ob otrokovo telo, da v primeru nesreče prepreči preveliko zanihanje. Tudi pri tem je zelo pomembno, da je varnostni pas vpet na kovinsko ogrodje in ne na plastiko, ki pod močno silo poči ali se lomi. Če je sedež napačno pritrjen, če otoka vanj niste pravilno namestili in dovolj močno zapeli ali če ste sedež namestili tja, kjer se bo ob trku sprožila varnostna blazina, tvegate nepredvidljive posledice in poškodbe otroka. Varnostni sedež namreč v tem primeru ne opravi svoje naloge. "






Dobro, potem je pač tvoj otrok posebno grajen, da ne more biti v lupinici...razumem...pač to prvič slišim...

To da pa je otrok nemiren pri pripenjanju in se pritožuje...to pa pol zame ni merilo...naš je star 4.leta, in še vedno sedi v sedežu, brez problema, brez pripomb, nikoli ni jokal in se pritoževal nad zapenjanjem...

To da pa je otrok lahko bolj aktiven v sedežu,kot pa v lupinici...prvič slišim...

(odgovor članu zaspancek1)
Neposredna povezava do sporočila: 30
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Nedonošenčki so se zopet zbrali v Mostecu
photo
V soboto je bilo zopet veselo v Mostecu, kjer so se zbrali najmanjši borci za življenje.
Zakaj bi moral biti otrok v postelji ob de...
Če malček ostane pozno pokonci, je vse zmedeno. Ni vseeno, ali gre otrok spat okoli devete ure ali ko mu paše.




Dojenje...
пеперутка16

Do kdaj ste dojile?