|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   [Brisano sporočilo]
15.5.2010 19:26:50   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: Otrok nima prijatelja!
15.5.2010 19:32:26   
leonardo
user posted image ja, ziher, pa moja mama in od prijatelce mama sta bli tudi najboljši prijatelci....user posted image kaj pa govoriš; kar se tehnike tiče - mi imamo doma space canaveral; tehnike za izvoz! sam javi, če kaj rabite user posted image (se hecam)

maš srečo, če ne živiš - ne bom rekla v kraju, ampak vsaj v okolju, kjer se še ne dogajajo "klani"; počakaj še par let... draga moja, tudi to je "napredek"

jaz ne zagovarjam nikogar, da bo jasno! sem samo napisala, da je mojo pozornost pač pritegnil tisti stavek, ki so ga vsi ostali spregledali in meni so ZELOOOOOO dobro znane take zaprte starševske skupine; moja mularija ima pač srečo, da ima dovolj "odštekane tastare", ki jim niso izbirali prijateljev, ampak so jim pa privzgojili norme, merila in moralo, po kateri potem izbirajo družbouser posted image ...pa tudi moji hodijo v skupinah v kino, pa na pizzo in kebab in bazen...OK, samo dej mal se usedi enkrat dol pa se pejdi "big brother" v živo, pa opazuj 1, 2, 3 ... popoldneve kakšno otroško igrišče - GROZLJIVKA, BOGI OTROCI  (al strši??user posted image )

ja se strinjam, otroci se niso spremenili, samo povej, kolikim otrokom pa starši še dovolijo bit re otroci?

če bi prebrala (in se ne verjetno že takoj razkurija, ko se nisi strinjala z mano...user posted image ), bi prebrala tudi tisto pustite ga od sebe... s tem se pa strinjaš ,ne?user posted image pa tudi, da so se lotili reševanja na "ponesrečen" način (OK, pa vklopi podnapise - en kulturni nivo izražanja pa mora bit)

preberi še enkrat, boš videla, da sva na isti liniji

(odgovor članu sanja nk.)
Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: Otrok nima prijatelja!
2.6.2010 10:43:45   
ronja
Za razliko od večine mislim, da si naredil prav, ko si poklical policijo. Se strinjam, da mora človek najprej poizkusit druge metode: najprej naj otrok poizkuša sam uredit svoje probleme, če ne more, mu pač poizkušamo pomagat z učitelji, psihologinjo, ravnateljico,... Vse to ste poizkusili, pa se je nasilništvo nadaljevalo. V nedogled tolerirat nasilništvo, sploh če se tudi staršem nasilnikov to zdi prav, pa se mi zdi milo rečeno butasto. Enkrat mora človek rečt dovolj je in zaščitit svojega otroka, ker to, da gre s strahom v šolo, je nesprejemljivo. Ok, to ste itak že rešili.

Za ostale rrjevke: torej če bi mene šef (je super šef, ne bi nikoli tega naredil, ampak hipotetično) začel nadlegovat, potem ga ne smem prijavit na policijo, ker se moram naučit sama postavit zase? Aja, to je drugače... Zakaj že? Kje je že tista razlika? Da ima on moč? Saj jo imajo oni tudi (jih je več in so večji, kaj več hočete?) Ali pa če hočete, sodelavec, da ne bo imel močiuser posted image . Če ga sama nisem sposobna zbrcat, pol sem si itak sama kriva, če jih fašem al kako? Zakaj to za odrasle ne velja, za otroke pa?

Kar pa se tiče tvojega oz. sinovega osnovnega problema, te bom pa potolažila: jaz sem bila zelo družaben otrok, pa zdaj sem zelo družabna ženska (očitno je to moja prvobitna narava), vmes sem bila pa precej samotarska zgodnja najstnica. Sem rabila to obdobje, dozorela sem, razjasnila sem si marsikaj, da nisem imela potem problemov v puberteti... Ne, da ne bi imela čisto nobenega prijatelja, imela sem celo eno prijateljico, s katero sva ves čas skup tiščali, ampak v bistvu sem se počutila samotarko, nihče me ni razumel, niso razumeli mojega razmišljanja (no, to se mi še zdaj dogaja, samo sem se takrat naučila živet s temuser posted image , to se mi sploh ne zdi več katastrofauser posted image ), ljudje okoli mene in njihovi problemi so se mi zdeli trapasti, ker sem sama razmišljala o čisto drugih stvareh, ki so se mi zdele veliko pomembnejše kot to, kaj bo kdo oblekel na valeto (recimo, kako bi ustavili svetovno lakoto, ali bi izdala prijatelja, če bi me mučili, kako bi lahko končali vojne, kako naj živim s tem, da sem bela, če pa belci delajo tako štalo povsod po svetu, počutila sem se krivo za to, da mi je vse lepo, če je drugim tako grozno, jaz pa nič ne naredim, itd... - skratka, bila sem res malo čudnauser posted image - odgovorv na vse to še vedno nimam, še vedno se počutim malo krivo za to, ker še vedno nimam odgovorov in ne znam pomagat, edino za mučenje sem zdaj skoraj ziher, da bi zdržala - po dveh porodih in zlomljeni najdebelejši kosti, vse brez analgetikov, sem malo bolj sigurna vaseuser posted image , pa nekak sem se sprijaznila, da zaradi svoje kože in sreče, da sem rojena tu, v mirni Sloveniji, nisem kriva za vse krivice, ki jih delajo drugi ljudje po svetu - itak sem spoznala, da jih delajo ljudje vseh kož, samo beli imajo pač navadno več orožja), skratka nisem se popolnoma vključila v tisto okolje, ker si nisem tega želela.

Sem se namreč tudi jaz prešolala, ker smo se tudi mi preselili, čeprav iz enega konca LJ. na drugega, te probleme imaš lahko povsod, čeprav je res, da so ljudje na deželi bojl zaprti. V prvi šoli sem imela svojo klapo, s katero smo se super razumeli, zato vem, kaj misliš s tem, da si želiš to za svojega sina. V drugi šoli nisem imela klape, na začetku se sploh nisem vklopila, potem sem zamenjala razred in sem imela samo eno prijateljico in kakega prijatelja. Ampak v bistvu sem bila v svojih mislih sama, pač v smislu raje sam kot v slabi družbi.

Mislila sem, da me ne marajo, ker sem bila drugačna (kot bi rekla Gina sem tu štrlela ven): bila sem bila malo bolj brihtna za svoja leta, v prvi šoli so se čisto navadili name, tako so me spoznali in jim je bilo to čisto normalno, da pač vedno vse prva rešim in ni to bilo nikomur problem, še hecno nam je bilo vsem, v tadrugi šoli pa so bili odnosi in hierarhija že prej urejeni, potem sem pa jaz prišla in namesto, da bi se potuhnila nekam v povprečje, sem štrlela ven - jasno, da jim ni bilo všeč. Zdaj to razumem, takrat mi je bilo pa zelo hudo. In ker sem imela takrat precej zdravstvenih težav in nisem smela precej stvari, ki sem jih imela rada, sta me enkrat starša v čakalnici pri zdravnici vprašala, če je kaj drugega, kar si želim in sem rekla, da si želim zamenjat razred. In moja mami je dejansko šla rečt in so me dali v drug razred, kjer sem se boljše počutila in našla tudi tisto prijateljico in par prijatejlev, omenjne zgoraj. PO mnenju vesoljne rr je mami naredila narobe, po mojem mnenju je naredila super!

Nagajali so mi tudi, ker sem navadno povedala to, kar sem mislila in se to navadno ni skladalo z mnenjem večine (no, tudi to se mi še dogaja, sem se pa naučila to malo bolj diplomatsko povedatuser posted image ). Vendar pa to zame po mojem ni bilo slabo. Ampak ni pa šlo to v neke skrajnosti, sploh fizilčno ne, ker sem imela na srečo zelo trde copate in znala dobro ciljat - kdor se je hotel tepst z mano, sem ga brcnila v kolenouser posted image . Potem so me pustili na miru. Vseeno sem se počutila nesprejeto. Ampak mi to ni bil problem, ker sem vedela, da sem si to sama izbrala. Vedela sem, da bi lahko delala tako, da bi jim bila všeč. Vendar to nisem bila jaz in zato sem rajši delala po svoje. Takrat sem mislila, da imaš lahko eno ali drugo: da si lahko svoj ali pa te bojo imeli vsi radi. Danes vem, da je svet lepšiuser posted image . Da te imajo navadno radi ravno zato, ker si svojuser posted image .

In to sem spoznala ravno na teh primerih: enkrat na obletnici male mature sem vsa presenečena ugotovila, da sem na skoraj vseh slikah iz našega končnega izleta. Mislila sem, da mene ne bi nihče prav zelo želel slikat (razen pač tiste prijateljice in prijatelja), ampak dejansko ni bilo res, da me otroci ne bi marali. V bistvu so bili malo ljubosumni, malo jih je bilo strah, ker it z mano v besedno vojno ni glih luštno (še danes ne, pravijouser posted image ), malo sem bila čudna, ampak ni da me ne bi marali! Ko sem vsa presenečena to nekak povedala, da sem vedno mislila, da me ne marajo, so bili oni še bolj presenečeni, kako to! Da je ja jasno, da zafrkavaš tistega, ki ti je všečuser posted image . Jahm jaz v OŠ te lekcije še nisem vzela, čeprav mi je mami to nekaj razlagala, ampak ji nisem glih verjela, se mi je zdelo čisto preveč nelogičnouser posted image .

in to se mi je zgodilo še večkrat: po tisti zlomljeni stegnjenici sem bila čisto paf, koliko ljudi me je prišlo obiskat - za katere ne bi nikoli mislila, da jim je karkoli do mene. Ampak v resnici se imamo ljudje bolj radi, kot si damo vedet in kot vidimo. Tudi pri tvojem sinu je po moje tako. Sicer ne bi šel več z nasmehom v šolo...

(odgovor članu Tooni)
Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: Otrok nima prijatelja!
2.6.2010 10:49:40   
ronja
Pa še to: zafrkavanje pri otrocih navadno ni znak zlobe. Nekateri otroci so res nasilni, ker se jim pač doma dogajajo hude stvari in morajo nekje dat ven. Če imajo takega kretena za starša, da mu reče: ti ga kar mlati, potem si lahko misliš, da je ta otrok v bistvu zelo bogi.

Ampak samo zafrkavanje ali pa opazovanje ob strani, ad nič ne narediš, pa ni nujno znak slabega karakterja. Ti otroci so dobri, samo jim je dolgčas in se pač spravijo na novega, to je logično. Ampak s temi se da prit skup, samo ne smeš bit zamerljiv. Evo ti še en primer iz OŠ: v taprvi oš so me punce iz sosednjega razreda ves čas nekaj zafrkavale. meni je šlo to takrat precej do živega (nisem se sicer jezila, sem bila pa žalostna - pa kaj sem jima naredila, saji jim nič nočem... - se vidi, da nisem bila v vrtcuuser posted image ). Potem se je zgodilo, da so naš razred razbili, ker je bilo preveč odličnih (kar je bila po moje samo zasluga dobre učiteljice) in so nas potalali med ostale razrede. In sem se znašla v razredu s tem klanom zafrkjlivk (ok, pri puncah je lažje, ker se ne mlatimo toliko). Ampak z glavno klanovko sva potem postali najboljši prijateljici! Bila je super punca! Enkrat kasneje sem jo vprašala, zakaj so me zafrkavali in mi je rekla, da kar tako. Sploh mi niso hotele nič hudega niti se niso niti malo zavedale, da mi je zato tako hudo. Enostavno jim je bilo dolgčasuser posted image . In ta lekcija me spremlja še danes: ljudje niso slabi, delajo pa včasih bedarije.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 54
   RE: Otrok nima prijatelja!
2.6.2010 10:58:41   
ronja
Torej: še moji nasveti: kot prvo: odpusti - ne nasilnežem, ampak ostalim, ki so stali zraven in bili tiho. Ne zmorejo vsi skočit v sredo pretepa, jasno, da se bojijo, to ne pomeni, da so slabi. MOram priznat, da ne vem, če bom svojima puncama rekla, da naj se postavita za enega malega prišleka pred tropom podivjanih sošolcev, ki njiju trenutno tolerirajo. Verjetno bom rajši rekla, da naj pokličeta kako učiteljico, ipak nočem, da jih fašetauser posted image . Pri učiteljicah je pa problem, da navadno nočejo naredit nič. Ko sem nekaj sodelovala s policijo, so rekli, da je problem, ker se vsi tako bojijo poklicat jih in ker se v šolah vse pomede pod preprogo. S tem se močno strinjam.
Drugo: vpiši sina na kak borilni šport: to mu bo dalo samozavest, da se bo znal tudi sam branit.
Tretje: ne projeciraj svojih želja nanj: tebi je bilo noro fajn se vozit s prijatelji zunaj, ti rabiš družbo, rabil si jo tudi kot otrok... ni nujno, da je on tak! NI nujno, da si on to zdaj, v tem trenutku želi! Vem, da mu hočeš vse dobro in bi bila tudi jaz zaskrbljena, če bi videla, da težko navežega stike, ker mi pač ljudje okoli mene veliko pomenijo... Ampak nismo vsi isti! MOgoče bo moji mali zanimala moda, narava pa čisto nič! Moramo jim pustit bit svoji! če je tvoj sin zdaj nasmejan, ko gre v šolo in popoldne nič ne kaže, da bi si prav močno želel družbe, mu je mogoče tako čisto ok. Pusti ga in sprejmi ga takega, kot je in mu to pokaži! Ne forsiraj, ne išči mu družbe, če sam ne izrazi želje. To je bilo tebi višek otroštva, on ima mogoče čisto drugo lestvico. Poizkusi jo spoznati, mogoče boš presenečen...
Četrto: če se ti zdi, da popoldneve preždi v nekem sanjskem svetu, pa ga vsekakor vpiši na kako dejavnost, lahko tudi v LJuser posted image , kjer bo spoznal nove ljudi in potencialne prijatelje in potencialne hobije.

Ni enega prav, kako živet. Ni višek otroštva vedno preganjanje s koles, čeprav je bilo meni to en čas tudi višek. Ampak v drugem obdobju pa ne. Mi je bilo pa veliko bolj všeč strmet v snežinke, kako padajo in razmišjlat neke čisto odbite misli, pa da ni nikogar, ki bi me motil pri tem... Pusti mu biti drugačen.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 55
   RE: Otrok nima prijatelja!
27.7.2010 13:05:01   
pritlikavi
toni
tut mojega so udarjali vsake tolk cajta -tut na štajerskem si kakega sposodijo -ker je malo bol okrogel,počasen in pač ne vsiljiv -pa si zato dajo duška !!!!vse ki so ti odgovarjale pač vzami take kake so ,ker nimajo težav. jas pa te popolnoma razumem
problem pa sem rešila le tako - nekega dne so ga spet vzeli v roke mali frajerčki (mislili so ,da so frajerčki) ,ko sem prišla po njega je jokal ,imel je buško ,takoj odpeljala na kliniko prijavila policiji ,ki je primer zaključila z kaznijo seveda staršem in otroka -
sedaj ima veliko prijateljev kajti  nevem zakaj??? začeli so se družiti z njim tudi tisti ki so bili vpleteni pri napadanju .
vem in razumem te !!!!
če še nisi rešil problema in ga verjetno ne boš ,pa menjaj okolico!
vpiši otroka v drugo šolo!!!!
poskusi-------v popoldanskem času pa več aktivnosti -družinske !!!!
lp.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 56
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Pojdi na:





Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...
Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?