|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Aprilski lumpi 2007-2. del
9.9.2010 20:34:24   
aprilčica07
Ojla

frocovje spi, lubija pa še ni.

vrtec: hja, je blo na začetku ok, dokler ni ugotovil, da tam mora spat. so tekle krokodilje solze. pol smo to poštimali, sta bla dva dneva ok, danes je bil pa doma. je včeraj celo noč bruhal. smo se samo preoblačli in brisali. popoldan je blo že bolše, je celo jedel in pil, brez izmetka. Jutri bo še doma (itak imam bolovanje), tako, da se pocajta. v pondeljek pa opet vrtec.

Julija je zaenkrat ok (trkam); ble v posvetovalnici včeraj, ima preko 11 kg in 80cm, prava baba, nič dojenčkasta več ni.user posted image

Sicer pa po starem. Je začela trgatev, tako da bo pester september. Na šihtu, pa itak.. ne bom zgubljala besed, ker nas itak j.... od spredaj in zadaj. user posted image

Tolko za zdaj:):)

_____________________________


Jakob, 23.04.2007, 3570g/55cm
Julija, 30.08.2009, 3570g/52cm


(odgovor članu tejkag)
Neposredna povezava do sporočila: 176
   RE: Aprilski lumpi 2007-2. del
10.9.2010 7:46:27   
tejkag
Dobro jutro!
Ja prvi teden je bilo tud pri nas vse o.k. kar se vrtca tiče. Včeraj, ko sem jo zjutraj pripeljala pa je bilo dretje na višku mamaaaaa, mamaaaaa, ne bom šla v vrtec.... se mi je srce paralo, ampak sem jo kar pustila in je bilo potem baje vredu in je potem celo 2h spala, tako, da smo jo  mogli zbudit. No,danes jo je peljala babica in je spet doma tulila, da ne bo šla in da bo kar doma. Saj mi je ful bad, ampak se bo že mogla navadit.
Tako, dopust je pri koncu, v ponedeljek štartam, polna energijeuser posted image , ker mi je pa vreme res bilo ful naklonjenouser posted image .user posted image

l.p


_____________________________

pa bomo imeli še enega :-)

(odgovor članu aprilčica07)
Neposredna povezava do sporočila: 177
   RE: Aprilski lumpi 2007-2. del
13.9.2010 9:37:00   
katja pv
Pozdravljene!

Počitnice in dopusti so za nami. Bilo je dokaj pestro in nenehno smo bili v gibanju, tako da še v službi nisem imela mira, da bi vas pogledala, prebrala in kaj napisala. No prav pretirano tudi niste pisateljevale, tako da sem uspela vse prebrat.

Nam so pa v septembru združili vse otroke v večje skupine, ker telovadnice in ureditev novih učilnic še niso uspeli dokončati do konca avgusta. Sedaj jih je, če bi bili vsi prisotni pri Ani 26, pri Matiji pa 35. Na srečo so nekateri otroke še peljali na dopuste, ali pa jih pustili kakšni babici.

Matija mi je na morju splaval in je bilo prav veselo, Ana se tudi spusti ampak pozabi migat z nogami in potone kot kamen, tako da raje plava z rokavčki. Pri Ani o vožnji s kolesom ni ne duha ne sluha, gre raje peš ali pa se joče "nosi me, me noge bolijo,..."

Sta pa bila ta vikend moja starša na Ptuju in je bilo zelo pestro. Moja tašča je pretiravala v prehranjevalni postrežbi in ji je ostala tona mesa. Smo ji šli malo v nedeljo še pomagat pojest, drugače mi je pa čisto ravno. Sem ji predlagala boljšo rešitev pa se ji ni zdela dobra in jo je zavrnila, sedaj pa naj se sama znajde. Mojim je v četrtek skuhala polnjene paprike, kjer da obilne količine mesa, v petek pa velikega piščanca kot kuro za kosilo. Predlagala sem ji naj raje naredi piščanca v četrtek, da bomo meso pojedli v dveh dneh (četrtek in petek), ker ne moji starši ne jaz nismo taki mesojedci, da bi si na krožnik dali več kot en zrezek mesa. Ampak ne. V četrtek polnjene paprike, kjer je bilo v eni papriki vsaj 10 dag mesa (kar je za en obrok dovolj) in je mojim naložila po dve na krožnik poleg gore krompirja. V petek pa je imela tako pametno idejo, da je mojim pred kosilom ponudila še narezek (ob 12h narezek, ob 14h pa kosilo!??). Seveda smo kosilo jedli le moja starša in jaz, tast in tašča sta bila še sita od narezka. Da ne govorim o 1kg mesa, ki ga je skuhala v juhi, ker juha iz kosti pride motna in take pa ja ne more ponuditi gostom (ki sploh na to ne dajo nič!!!). Ampak kaj, bolj ko sem ji govorila, bolj je tupila svoj scenarij in se ga držala kot pijanec plota. V soboto smo pa za taščin rojstni dan bili dogovorjeni, da gremo ven jest in vse rezervirali. V soboto dopoldan je seveda prijavila, da pa bi njej mogoče bolj ustrezalo, če bi prišli k njej jest, ker ima toliko mesa (bog ve zakaj?!) in še ogromno stročjega fižola, ki ji ga je soseda prinesla v petek in ga ona v petek ni mogla očistiti in dati v zmrzovalnik ampak ga je morala vsega narediti v omaki. Sem bila tako jezna, da sem jo kar prekinila in povedala, da imamo restavracijo rezervirano in da topogledno ne bomo spreminjali načrtov, lahko pa se zmeni s sinom in sem kar predala slušalko možu, ker če bi še naprej govorila z njo bi ji še kaj drugega zabrusila nazaj. Seveda, ko so ju moji starši prišli iskat, da ju peljejo v restavracijo ju je ponovno posiljevala z narezkom.

V glavnem moji starši so šli za 2 kg težji domov in so sedaj na dieti (kruh in voda)user posted image .

Tako malo sem napisala naše telenovele, da se skašljam in se še kdo nasmeji na naš račun.

Juniorka: mislim nate in upam, da čim prej najdeš tebi ustrezno službo. Ne vem ali sem spregledala: kaj tvoj ne dela več na Pošti?

uvajanje v vrtec: na začetku je vsem kriza. Še mojima dvema je bilo po dopustu krizno iti v vrtec, sedaj pa ko so stari sošolci vsi v vrtcu pa mi ne delata nobenih težav več. Glede na nihajoče vreme imata sedaj že oba dva dolga šmrklja, ki se nenehno brišeta, ampak bo tudi to kmalu mimo.

Lepo se imejte. Uapm, da bom uspela spet kmalu pokukat gor in kaj napisat.

_____________________________

V življenju sta dve sreči: ljubezen do partnerja in ljubezen do otrok. Jaz imam obe!
21.6.2005 - Matija
2.4.2007 - Ana

(odgovor članu tejkag)
Neposredna povezava do sporočila: 178
   RE: Aprilski lumpi 2007-2. del
13.9.2010 11:04:54   
*piškotek*
No, pa de se vam po doooollllgem času še jaz malo javim user posted image   In ja, še sem živa user posted image

Pri nas je vsak dan bolj pestro dogajanje, tako da sem zvečer čist sesuta in sam padem v posteljo.
Nejc je uredu, hodi v vrtec, čez poletje je bilo kar težko ker je mogu hodit v centralni vrtec in so se vzgojiteljice menjale kot po tekočem traku, tako da je bila 2 meseca kar kriza. No, zdej je pa že veliko boljše ko je vse po starem, edino pomočnica vzgojiteljice se je zamenjala sam je tud to uredu, ker ima spet isto od prvega leta, tako da je vse ok. No, pride kako jutro ko se mu pač ne gre in zganja nekaj malega trme, ampak na koncu je vse ok.
Zdarvje nam trenutno kar služi, smrkli so sicer prisotni, ampak to je itak "normalno" user posted image

V službi je vse po starem, še vedno delava z mojim skupaj, gužva je še kar, posebno ob koncih meseca.

Morje smo preživeli v juliju v najhujši vročini, punc ni bilo celo poletje nič doma, ker sta bili na morju še z njuno mamico in babico, potem še nekaj s prijateljicami, tako da je bil kar "mir" čez poletje. Je pa zapadla še tamala (13 let) v puberteto in je spet cela "žurka" pri nas.... Tavelka (16 let) se je pa mal unesla, edin vsake toliko časa pride kak konflikt, ampak to je že čist "normalno" user posted image

A, ha, drugeče pa ja, še to vam moram povedat, da sem user posted image  in bomo marca dobili user posted image  . Zankrat je vse ok, tudi na nuhalni je bilo vse ok, nekaj malega slabosti, ampak se tudi to rihta, tko da smo super. Moj user posted image  je bil na začetku kr mal v šoku, ker pač ni mislu, da bo to takoj "prijel" in da pa mogoče še vseen ne bom zanosila (ker sej veste da si ga on niti ni tako zelo želel, ker on ma že itak 3 otroke user posted image  ) ampak zdej se je že spijaznu in tudi vsi ostali so zelo veseli.

No, zdej pa mislim da sem vam spet mal natrosla novic, bom se pa poskusila kaj večkrat javit no, čeprav je tule res tako zatišje. No, vsaj berem vas pa skoz, tako da se vsaj toliko potrudim user posted image  Jaz priznam, sem veliko na FB mogoče me zato niti ni toliko tule, tako da če je še katera na FB, naj mi pošlje na ZS kje se najdemo (če želi katera user posted image )

Lepo bodite user posted image

_____________________________

------------------------------------
Če sončka ni, sonček bodi ti!
------------------------------------

(odgovor članu katja pv)
Neposredna povezava do sporočila: 179
   RE: Aprilski lumpi 2007-2. del
15.9.2010 9:02:56   
katja pv
Čestitke piškotek. To pa bo veselo pri vas.

Jaz nimam časa niti za RR kaj šele FB ali kaj drugega.

Me je pa moj dragi spet potunkal v novo aktivnost za Matija. Ga bom morala voziti še na tenis in to 2x tedensko (bo postal baje novi Federer user posted image ). In seveda, ker je on v službi in dežuren ipd. ga bom vozila jaz. Ker poleg treh voženj, ki jih bom tako ali tako imela (gimnastika, plavanje, glasben šola) mi še dodatni dve ne bosta v napoto!? Za znoret. Zapovrhu pa moram vedno Ano s sabo vozit na tenis, ker so take ure, da jo težko peljem k tašči in dalje na tenis. Na srečo bosta imela vsaj dve zadevi skupaj (upam), da bom malo izpregla za pol ure.

Od vsega tekanja naokrog sem včeraj pozabila iti še na Anin roditeljski sestanek v vrtec, mož se pa tako ali tako niti ni spomnil. Sranje. Mi je danes vzgojiteljica vse na hitro povedala pa papirje izročila.

Sezona šmrkljev je pri nas v polnem teku. Sem morala Ano kar v vrečo dat, ker se preveč odkriva in je zjutraj ledena kocka. V postelji je kot vrtavka samo krili, brca in se vrti. Matija zaenkrat ostaja pokrit in ni potrebe po vreči.

Lepo da se tudi "stare" izgubljenke vračate. Vas je lepo prebrat.

_____________________________

V življenju sta dve sreči: ljubezen do partnerja in ljubezen do otrok. Jaz imam obe!
21.6.2005 - Matija
2.4.2007 - Ana

(odgovor članu *piškotek*)
Neposredna povezava do sporočila: 180
   RE: Aprilski lumpi 2007-2. del
18.9.2010 13:52:38   
juniorka
Helou!
Sem imela sestro na obisku, zato se nisem nic javila.. Sva vse trgovine obdelale, nocno zivljenje preverjale in je blo super. Edino mene moji odvecni kg ovirajo... se kr redim, ker situacija se ni resena.. 'moj' se ni odselil, caka na stanovanje in mi je tako bad gledat njegovo lenobo, da ne morem ignorirat, mava vsake tolk kak konfliktuser posted image  Jaz se pa s hrano tolazim.. pa saj pojem se ne tolk, samo nic casa zase nimam, da bi kaj migala, pa bolj malo spim in se vse pozna, zal.
Drugac je pa mali iz vrtca prinesel spraskan obraz, mu koza manjka, dva traka, pol cmuser posted image  Zgleda kot maskara tiger. Sem bla spet razkurjena, ker vedno dobi po obrazu, ugrize ipd. On pa se ni nobenga poskodoval v 2l vrtca. Pol ga pa oce uci, da mora udarit nazaj, praskat nazajuser posted image .. no comment!
Drugace sta pa mala dva ok, Leila ima ze 10 mesecev in se sama vstane sredi sobe, koraka se pa ne nardi, se nima pogumauser posted image  Najbolj lusna sta, ko se gre k Nelsonu cartatuser posted image
Takle mamo!
lilka-  ne mi pozitivnih nacrtov zdaj grenit user posted image , me itak skrbi, kako bo, ampak saj za kratek cas bo pa ze menda zmogel user posted image
piskotek- CESTITKE!!!!!!!!!!!!!! Sem navijala, da ga pregovoris! Bravo!
katjapv- Hvala! Ma se dela, samo tisto je 24 ur na teden, tako da ima se ogromno casa pol... No, zdaj mu je dnarja sfalilo in se od 12ih na kavcu valjauser posted image
taska, lepo te je brat, veckrat se javi!
sabri- kako se imate?
lonib- pri vas je pa tako skozi pestro... Porocaj se kaj!
Kaj pa ostale? mojcca itd.
Lep pozdravcek z otoka!

_____________________________

11.11.09 ob 9.09 Leila 4065g in 58cm
1m: 5110g 60cm
2m: 6035g 62cm
3m: 6560g 65cm
4m: 7150g 70cm
6m: 8000g 74 cm
8m: 9000g 77 cm
11m: 10kg 80cm

(odgovor članu katja pv)
Neposredna povezava do sporočila: 181
   RE: Aprilski lumpi 2007-2. del
19.9.2010 7:06:35   
hariba
piškotek iskrene čestitke user posted image user posted image user posted image . Sem vesela za te. A vaša tastarejša bejba ima veliko veselje zvečer ven hodit? Našega 15 letnika še kar ornk meče. pa kar naenkrat ga je ful prijelo ven hodit user posted image , prej pa pa ga ni. Aja pa v roku dobrega meseca ima že tretjo punco user posted image .
Sicer je pa pri nas zlo alarmantno stanje. Iz hiše ne moremo, ker je dvorišče celo pod vodo, vzunaj pa kar lije in lije, nič ne kaže, da bi nehalo. Včeraj so nam že črpali vodo iz kleti in se bojimo, da bo ponovno zalilo. Tokrat nas ne poplavlja Savinja ampak en majhen potoček v bližini.

(odgovor članu juniorka)
Neposredna povezava do sporočila: 182
   RE: Aprilski lumpi 2007-2. del
23.9.2010 8:20:05   
aprilčica07
Ojla

nisem pozabla na vas, ampak doma nimamo neta, in čakamo klinčev telekom, da nam telefone poštimajo.. jih prosimo in kličemo, ampak oni banda pokvarjena se ne dajo.. ker pač nimamo izbire in so nam oni edina opcija.. molim, da dočakamo dan, da bomo lahko mejlai operaterja.. banda pokvarjena..user posted image   na šihtu pa enostavno nimamo cajta bit na netu, ker sem založena z kartami do glave in nazaj..

piskotek: iskrene čestitkeeeeeeeeeeee.. naj nosečnost poteka mirno in lepo...user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
hariba: uau, že punce? sem se nasmejala, ampak verjamem, da tebi ni lih smešno...
juniorka: saj bo, saj bo.. samo tvoj naj se spravi ven iz bajte že enkrat.....
katjapv: tenis? a mali hodi rad?

Vrtec; ta teden hodi Jakob tja končnoo brez joka, naj to traja..

Grem, ker moram začet delat.. oh ja:)


_____________________________


Jakob, 23.04.2007, 3570g/55cm
Julija, 30.08.2009, 3570g/52cm


(odgovor članu hariba)
Neposredna povezava do sporočila: 183
   RE: Aprilski lumpi 2007-2. del
23.9.2010 8:20:39   
aprilčica07
hariba: kako je blo pol z poplavami, ste ok ?

_____________________________


Jakob, 23.04.2007, 3570g/55cm
Julija, 30.08.2009, 3570g/52cm


(odgovor članu aprilčica07)
Neposredna povezava do sporočila: 184
   RE: Aprilski lumpi 2007-2. del
24.9.2010 8:14:58   
hariba
Ja sedaj je vse v redu, voda je odtekla in klet se je posušila. Sicer malce s strahom pričakujemo kaj bo spet prinesel jutrišnji dež, ampak jaz upam, da ne bo nič hudega. Sem se pa v sredo peljala mimo lj barja in čez Ig in me je kar pri srcu stisnilo, da je bilo še takrat nekaj hiš vsaj eno tretjino v vodi, pa peljat sem se mogla na Rakitno okrog riti v žep.
Me veseli, da Jakob rad hodi v vrtec.
zoja ima pa spet novo foro, jao ta smrkljica mi bo očitno do puberte že vse živce spila. No kletje ni več popularno, zdaj je v modi podpisovanje s flumastrom ali barvico po zidu ali kar po svojh hlačah, v najboljšem primeru na vsak list papirja, če je na kakšni mizi pozabljen, seveda njej ni pomembno, ker normalno pojma nima,če je to kak uraden dopis user posted image . ker ko taveliki pišejo nalogo tudi ona teži, da b črke pisalai, no upam, da jo to veselje, vsaj do konca srednje šole ne mine user posted image , smo ji par krat na list napisali njeno ime. pa si je to smrklja zapomnila in sedaj z velikimi okornimi črkami to napiše povsod, če je minuto ne gledaš. Zna pa kakršnokoli pisalo tudi sama v kaki torbi najt. No j je v napačno smer obrnjen user posted image . Sem ji včeraj rekla, da jo bom po riti, če jo še enkrat vidim podpisat na steno, pa je odgovorila, da bo ona mene tudi user posted image . Sem ji dala gobico v roke in sva skupaj sčistili, morda jo izuči, da bo mogla vselej čistit.
Kako vi kaznjujete svoje lumpe?

(odgovor članu aprilčica07)
Neposredna povezava do sporočila: 185
   RE: Aprilski lumpi 2007-2. del
27.9.2010 11:21:54   
katja pv
Pozdravljene!

aprilčica: ja zaenkrat Matija rad hodi. Imamo super inštruktorja, ki zna delati z otroci in je Matija zadovoljen. Lani je bila druga pesem, se je mali uprl in ni želel hodit, kljub temu da je mož navijal, meni se je zdelo popolnoma brez veze in ga nisem želela siliti v nekaj kar ne mara. Letos je zgleda tudi toliko večji in lažje sprejema nove izzive in vidi, da mu gre dobro. Če ne bi uspeval bi prej opustil celotno stvar.
Kako pa kaj stavka pri vas v službi? Pri nas jih stavka kar polovica, v mojem oddelku jih tudi nekaj stavka, kar pomeni, da moram poleg svojega dela opraviti še nujna dela drugih user posted image .

hariba: dobro ste jo odnesli. Na Štajerskem koncu je le nekaterim dvignilo podtalnico in zalilo kleti, pri nas na srečo nič.
kaznovanje: jaz ponavadi prepovem za en teden lizike, ali prepovem gledanje TV ali pa odnesem kar DVD-je stran. Če pa kaj zapackajo pa je najboljši sistem, da ti pomagajo čistit, v kolikor ne naredijo še večje packarije.

Lep pozdravček, pa napišite kaj da ne bo tako mrtvilo.

< Sporočilo je popravil katja pv -- 27.9.2010 11:23:44 >


_____________________________

V življenju sta dve sreči: ljubezen do partnerja in ljubezen do otrok. Jaz imam obe!
21.6.2005 - Matija
2.4.2007 - Ana

(odgovor članu hariba)
Neposredna povezava do sporočila: 186
   RE: Aprilski lumpi 2007-2. del
27.9.2010 11:48:04   
aprilčica07
Ojla

kašno bedno vreme... mi doma sploh še nismo trgali, se mi smili tata, ker nima pojma kako bo.. še kašen dan dežja in bo vse zganilo na trtah,. res žalostno...user posted image

katjapv: ja, mi štrajkamo vsi... naredimo samo kar je nujno, da stranke ne bi oškodovali, ostalega pa nič.. že vratar na vratih opozori in pove, da je danes štrajk... malo čudno je, ampak kaj čmo.... jst sem lih dve potrdili naredila drugega pač ne... si pa spravljam karte in predalčkam, ker drgači nimam cajta... Jakob se je pa HB kr navadil vrtca, in sem prav vesela, ker je zadnjič rekla vzgojiteljica, da je ratal čisto drug od kar se je sprostil in ugotovil, da vzgojiteljicam lahko zaupa.... fanj, da je Matija navdušen in gre rad igrat tenis... glede siljenja pa se strinjam s tabo, če malemu ni do tega, pač naj ne hodi...
hariba: pr Jakobu niti ni blo še takih posebnih podvigov, da bi rabli posebne kazni, se ga zaenkrat da ukrotit in mu dopovedat... no, kadar je pa uber hudo (ponavadi noče zvečer jest večerje in mlati po krožniku in hrani) takrat je ob risanko in zaenkrat to zaleže... saj pravim, zaenkrat.... sem pa zihr, da bomo pr tamali rabli posebne prijeme že prav kmalu, obupna je..user posted image user posted image user posted image

Kam ste pa vse ostale ušle??


_____________________________


Jakob, 23.04.2007, 3570g/55cm
Julija, 30.08.2009, 3570g/52cm


(odgovor članu katja pv)
Neposredna povezava do sporočila: 187
   RE: Aprilski lumpi 2007-2. del
28.9.2010 11:55:33   
katja pv
Živijo!

No danes imam trenutek predaha. Stavka se pričenja malo bolj organizirano voditi. Imam pa cel kup drugih skakanj, ker smo ugotovili, da nam na enem delu stavke streha pušča in smo klicali krovca in je potrebno pripraviti vse za javna naročila in zbiranje ponudb. Odredbe za izvajanje nujnih del so tudi v teku.

Včeraj smo imeli krizo s tuljenjem tako velikega kot malega klona. Bi moža skozi okno vrgla ven sem bila prav jezna. Je mož Matiji po nesreči tatu uničil in se je mali začel neutolažljivo jokat in dret. Po 5-ih minutah pa še mož začne tuliti in kričati naj neha jokat, ker on tega ne prenese, otrok pa v še večji jok. Na koncu sem bila za vse kriva jaz, ker jim dajem tatuje za nalepit na roko. user posted image  Še dobro da ima koga za obtožit, ker on ni nikoli za nič kriv. Še sreča, da se mi ni začela še Ana jokat pri vsem tem kričanju in voljčjem tuljenju. Po mojem si je soseda mislila, da smo nori, ker ali sliši mene ko se na otroka jezim, ko 20 isto rečeš pa gre pri enem ušesu noter pri drugem pa takoj ven (pa še vrata zaloputne zaradi prepiha), od kričanja malih, sedaj pa še moževo tuljenje, ki se mu ni zdelo čisto nič takega. Moja jeza nad otrokoma in povzdignjen glas, ko jima kaj rečem, da me sploh ubogata, pa ni zaželjena oziroma ni primerna. Ker on je seveda veliko več z otrokoma kot jaz - ja seveda!? Če je le možno jo pobriše ali v trgovino po nakupih ali pa obešat cunje na podstrešje ali s prijatelji ven na pijačo (na srečo redko), da ne govorimo o nenehnem dežuranju. Na koncu sploh ne vem kaj si on od otrok sploh želi.

Sem malo pojamrala, samo me je včerajšnji dan popolnoma izmozgal.

_____________________________

V življenju sta dve sreči: ljubezen do partnerja in ljubezen do otrok. Jaz imam obe!
21.6.2005 - Matija
2.4.2007 - Ana

(odgovor članu aprilčica07)
Neposredna povezava do sporočila: 188
   RE: Aprilski lumpi 2007-2. del
28.9.2010 12:40:50   
aprilčica07
Ojla

katjapv: ja, mi še kr štrajkamo.. delamo ful počasi in le tisto kar je nujno, vedno pa gledamo da ne oškodujemo stranke... ker to pa res ne bi blo fer...
moški:  danes zjutraj me je skoraj ob pamet spravil.... stokrat hitreje se zjutraj poštimamo, če smo sami, kot če je še on doma.. danes je blo za znoret.. epilog: sva se spičila, ker je pač ubogi in zmatran od noči.. japajape, jst pa nisem nikoli zmatrana.. ajoj, kot bi živeli na luni ne na zemlji..user posted image user posted image user posted image user posted image

Jutri imam pa dopust, ker gremo trgat k mojim, drgači bo vse gori sezgnilo..

Lepo se mejte..


_____________________________


Jakob, 23.04.2007, 3570g/55cm
Julija, 30.08.2009, 3570g/52cm


(odgovor članu katja pv)
Neposredna povezava do sporočila: 189
   RE: Aprilski lumpi 2007-2. del
4.10.2010 8:37:43   
katja pv
Aprilčica, zgleda, da bova samo mi dve imeli dialog, ker se druge nič ne javljajo. Vikend za nami. Potekal dokaj mirno, kljub moževi prisotnosti. Smo začuda vsi šli na sprehod oba dneva - ponavadi nas pošlje ven in raje malo "pogospodinji", ker pa se jaz nisem nikamor premaknila je sam predlagal sprehod in sta otroka brez godrnjanja obula čevlje, se oblekla in nato tudi hodila.

Danes sem bila že nekaj čez sedmo v službi, kar je zame redkost. Se je mož javil, da ju bo on dostavil v vrtec in sem bila pripravljena in na poti brez sitnosti in hitenja. So se mi v službi vsi čudili, kako da mi je uspela tako rana ura user posted image .

Vreme pa postaja zadnji teden tako mrzlo, smo doma prej le občasno zakurili, sedaj je kar konstantno na 22 stopinj. Računi za ogrevanje bodo spet pasji, če se bo to mrzlo vreme nadaljevalo. Pa otroka oblačim kot čebuli: spodnja majčka, majica s kratkimi, majica z dolgimi, včasih še kakšen brezrokavnik čez ali pa zgornji del trenirke s kapuco in jakna. Raje vidim, da ju v vrtcu slačijo, kot da sta premalo oblečena, že tako ju v vrtcu za ven včasih premalo oblečejo. Sedaj pri tem hladnem vremenu vsaj nimajo druge izbire, kot da ju oblečejo, prej so hodili le v majicah z dolgimi rokavi ven in sta mi oba smrkala kot nora.

Ana mi zadnje dneve konstantno kašlja ponoči, čez dan pa nič, tako da jo filamo s sirupom in čakamo kaj bo.

Sedaj pa moram spet delat - imam sestanek. Se beremo.

_____________________________

V življenju sta dve sreči: ljubezen do partnerja in ljubezen do otrok. Jaz imam obe!
21.6.2005 - Matija
2.4.2007 - Ana

(odgovor članu aprilčica07)
Neposredna povezava do sporočila: 190
   RE: Aprilski lumpi 2007-2. del
4.10.2010 9:24:32   
aprilčica07
Jutro

katjapv: ja, očitno sva ostali sami tle gori (no, vsaj trenutno).... super, da ste se meli lepo za vikend... pr nas smo bli vsi na pol bolni, pa je blo pol pestro.... jst sem bla popolnoma brez glasu, pa kašljam ko stari dedci... Julija je včeraj zakuhala, danes zjutraj je bla pa ok.. nevem kaj se dogajauser posted image Jakob se je pa kr navadil in je šel tudi danes kr z veseljem v vrtec.. sem prav vesela (trkam) Drgači pa vsi trije, razen dedca, kašljamo. Mi je že prav motoče, ko me zagrabi sredi noči in ne morem dihat in se ne morem niti ustavit kašljat.. Oh ja, saj bo..
a vi še štrajkate? tle je kr neki, eni delajo, eni ne, eni smo nekje vmes... kr neki za moje pojme...user posted image
Mojga sem poslala v Hofer, so neke jeknice v akciji, pa itak ni blo več nič, pa je bil tam že ob 8 30 zjutraj. A folk čaka tam že pred odprtjem ali kaj?

Nič, zdaj grem delat.

Babe, dejte se kaj oglasit, no...


_____________________________


Jakob, 23.04.2007, 3570g/55cm
Julija, 30.08.2009, 3570g/52cm


(odgovor članu katja pv)
Neposredna povezava do sporočila: 191
   RE: Aprilski lumpi 2007-2. del
4.10.2010 12:34:02   
katja pv
Aprilčica: glede stavkanja je pri nas tako, da se dela ampak kao v počasnem tempu (tako ali tako pa je vse v roku narejeno), tako da sploh ne vidim smisla v tej stavki. Vsi čakajo kako se bo sindikat uspel dogovoriti. Mislim da ima največ vidnih posledic stavke upravna enota, carina in policija.

_____________________________

V življenju sta dve sreči: ljubezen do partnerja in ljubezen do otrok. Jaz imam obe!
21.6.2005 - Matija
2.4.2007 - Ana

(odgovor članu aprilčica07)
Neposredna povezava do sporočila: 192
   RE: Aprilski lumpi 2007-2. del
5.10.2010 10:09:47   
*piškotek*
No, pa da ne bosta samevali, se še jaz malo oglasim user posted image

Najprej hvala vse za čestitke, in ja res sem zelo vesela da bomo imeli še enega user posted image  čeprav se včasih že sprašujem, zakaj že, ko pa je Nejc že tako samostojen in vse a zdej bom pa še 1x od začetka vse user posted image  .... Ja, saj vem, saj hitro zrastejo in resnično sem si želel še enega otroka, ampak saj razumete - ko te prvi razjezi in potegne zadnji živec iz glave, potem se mi res že kar meša user posted image  ... Ampak kot pravim, bo že, če smo enga do sem spravli bomo pa še drugega user posted image user posted image user posted image

Juniorka: kakšno je stanje pri vas? Drži se.....

Aprilčica: super za Jakoba in vrterc!

Lilka: ti si se pa čist totalno izgubila v delu????????

Hariba: ja naši pubertetnici - zdej je tastarejša ki je stara 16,5 let "prišla" do prvega fanta, ven se ji še kar hodi, samo niti ni tako pretirano, da bi se ji nevem kaj dogajalo v povezavi s tem - ponavadi je pa ob petkih sploh ni domov, ker gre zvečer ven in pol prespat k mami (kao-ne vem, mogoče spi tudi kje drugje???? user posted image  ) Med tednom pa ni panike za kake velike izhode. Se je že majčkeno "umirila" se mi zdi. Je pa zato začel tamlajšo 13,5 let toliko bolj metat. Ona pa bi non stop letala naokoli po vasi s kolegicami (no zdej tud ne tolk več k se je začela šola pa bl mraz je zunej....) Tko da je včasih niti cel dan nismo vidli user posted image  Uglavnem - je pestro ja....

Kaznovanje: jah, naš je tud cel lump, občasno dobim kako sočno nazaj, da pa on mene nima rad (če mu rečem če kaj mora narest...), al pa da bo on mene tudi po riti če bom jaz njega.... Uglavnem kaznovan je bolj na redko, smo pa imeli obdobje, ko je imel prepoved gledanja risank in televizije ker ni totalno nič ubogal. Se je pa stanje pri nas malo umirilo odkar ve da ima mamica dojenčka v trebuščku in ker je pač nor na dojenčka, me malo bolj uboga, ker sem mu rekla da če se bo mogla mami ves čas jezit najga, da nam bo dojenček "ušel"  iz trebuščka in ga ne bo več nazaj user posted image  Ja saj vem, mogoče je mal grozno za slišat, ampak zaenkrat kar deluje da ni več taaaakkkkk lump kot je bil. Ja, pa zadnje čase se da še kar pogovorit z njim, tko da tudi s pogovorom veliko rešujeva.

Tolko zaenkrat, zdej pa šibam delat naprej, mam kar gužvo...

_____________________________

------------------------------------
Če sončka ni, sonček bodi ti!
------------------------------------

(odgovor članu katja pv)
Neposredna povezava do sporočila: 193
   RE: Aprilski lumpi 2007-2. del
11.10.2010 0:09:38   
juniorka
Hojla, kje ste vse?
piskotek- je blo kr znosno, danes je pa nemogoc, ker gre jutri stanovanje gledat in zdaj ne rabi vec 'hotela' in je lahk nesramen. Bi ga bla najraj klofnila, taksne je govoriluser posted image  Ma skoda besed. Zdaj misli, da ker rabim varstvo, da si lahk vse dovoli. Ampak ce bo tak, sem raje brez sluzbe in se tud preselim, da sploh ne bo imel stikov z malima, takega oceta ne rabitauser posted image
Nelson pa gre jutri v solo, v solski vrtec, uniforma in vse.. Sem bila cist boga v petek, ko smo se poslavljali v vrtcu, kjer je bil 2 leti. Mu bo pomoje kr tezko in se ni dojel, da ne bo vec z njegovimi vzgojiteljicami, ki so ga 2 leti cartaleuser posted image
No, bom porocala. Leila ze pa prehodi nekaj korakov, pol se pa raje prime. Ma je kr hitra, bo cez nekaj ur 11 mesecev stara. Je pa nic ne vodim za roke, kar sama trenira z otroskim vozickom.
Grem spat, jutri bo dolg dan. Nocko!

(odgovor članu *piškotek*)
Neposredna povezava do sporočila: 194
   RE: Aprilski lumpi 2007-2. del
13.10.2010 10:46:25   
katja pv
Pozdravljene!

Bolj malo se oglašate. Tudi sama bolj poredko zaidem na RR - enostavno doma ne morem, v službi pa tudi nimam časa, se nam nenehno kaj dogaja.

Jaz sem se tako prehladila čez vikend, da sem komaj gledam, me glava boli in iz nosa teče, pa še zebe me. Včeraj sva šla z možem poslušat v stožice Leonarda Cohena (kljub prehladu se je splačalo). Je bilo super, tudi dvorana je ogromna. Sem se počutila kot v Ameriki. Igral je 3 ure, vmes je naredil 30 minut odmora. Pravi as pri svojih 70+ letih.

Piškotek lepo da se oglasiš, te je zanimivo prebrat. Škoda, ker se nas tako malo stare bande javlja. Bo počasi tema zamrla.

Juniorka: kaj v VB imajo šolski vrtec v šoli? Pri nas je Matija šel v najstarejšo skupino v vrtcu, drugo leto pa gre v šolo. Kdaj boš pa Leilo dala v vrtec? Zaradi moških se ne splača jokat. Ali razmišljaš kaj o vrnitvi v Slovenijo?

Se vidimo.

_____________________________

V življenju sta dve sreči: ljubezen do partnerja in ljubezen do otrok. Jaz imam obe!
21.6.2005 - Matija
2.4.2007 - Ana

(odgovor članu juniorka)
Neposredna povezava do sporočila: 195
   RE: Aprilski lumpi 2007-2. del
15.10.2010 17:20:39   
aprilčica07
OJla

mi imamo pestro. Sem sama, ker moj je službeno v Atenah. Itak, da je pestro, ne rabim povedat, a ne?user posted image user posted image Danes sem mela dopust, sem bla pr frizerki, pa malo toplejših cotk za otroke sem šla kupit. Sicer pr nas piha burja že cel teden. Nismo kaj dosti zunaj, ker sta oba prehlajena. Julija že spet, Jakob pa prvič letos tako močno.
Julija si je prebila čelo. Smo jo odnesli sicer brez šivanja, je blo pa kr hudo vseeno. Je padla z žličko v roki, oziroma bolje rečeno, jo je Jakob porinil in si je žličko zabila v sredino čela. Je ratala luknja, HB, da je šlo mimo oči. Je pa že dobro.

katjapv: pri nas na šihtu je norišnica, res. izredno stanje imamo, ker moramo razčistit knjigovodske kartice.. ti je to znano? posledično visim tam precej več kot ponavadi, pa še nadure bom zihr delala, drgači ne bom folgala vsega.
juniorka: kako si? se je dedec odselil?

Za večerjo bojo čevapčiči. Kaj drugega se mi niti ne da delat, zase seveda.. Za otroke bom že kaj sčarala.

nič, lepo se mejte, pa napišite kaj... da ne bomo res zamrle, bi bla škoda..user posted image user posted image user posted image user posted image .

_____________________________


Jakob, 23.04.2007, 3570g/55cm
Julija, 30.08.2009, 3570g/52cm


(odgovor članu katja pv)
Neposredna povezava do sporočila: 196
   RE: Aprilski lumpi 2007-2. del
16.10.2010 11:17:21   
juniorka
Hojla!
Sem ze vceraj napisala cel roman, pa se mi je laptop ugasnil pol in je slo vse k user posted image
Katjapv, ti zavidam koncert Leonarda Cohena, sem jaz tud fenica. Sem sla slikce pogledat na blog. Koncert je bil pa po tv vceraj, iz prejsnje turneje.
Ja, tu imajo v osnovni soli pri 3 letih Nursery class, vse z uniformo vred, pri 4ih je Reception, pri 5ih pa 1. razred. Zdaj se bodo crke zaceli ucit, velike in male tiskane, fonicno izgovorjavo in pa podpisat. V prvem razredu znajo vecinoma vsi brat. Leilo bi dala v vrtec vsaj za polovicni cas, da bi jaz imela malo off, samo si zaenkrat ne upam, ker ne vem, kako bo slo z mojim in varstvom zvecer... Ker tu je na mesec 500 funtov vrtec in ce delam, mi vrnejo 80%, ce pa ne, pa ne dobim nic( v primeru, da ne bo slo tole z varstvom otrok in bi morala ostat doma zacasno). Tako da bom malo pocakala s tem.
Nelson je prvi teden lepo prenesel, prvi dan je 5 minut pred mojim prihodom zacel jokat, pol je pa blo vse v redu. Sploh ko je figurico pirata potegnil iz zepa doma, ki jo je suniluser posted image  in to v krscanski soliuser posted image

aprilcica07- dedec je koncno dobil kljuce in sedaj si pleska...itd. Glede na hitrost( beri pocasnost) bo se trajalo nekaj casa, preden se popolnoma odseli, racunam da kak mesec. Se pa premika.
Boga Julijauser posted image , no, da je vsaj ok. Nasa si tudi vedno nekaj nosi naokoli in po ustih, da me je tud strah, kdaj bo kaj... Ceprav se Nelson najvec pritozuje, kaj mu mala dela, ga krampa, grize...user posted image
Mala ima 8 zob trenutno in vse napete dlesni, tako da je okoli3x na noc jok. Duda pomaga zaenkrat. Je pa dober teden nazaj shodila, ampak se vedno raje po 4ih drvi.
Zdaj pa grem z mojo klapo v soping, mi je praska zmanjkalo, pa detergenta za posodo... same fajne zadeveuser posted image
lp s soncnega otoka

_____________________________

11.11.09 ob 9.09 Leila 4065g in 58cm
1m: 5110g 60cm
2m: 6035g 62cm
3m: 6560g 65cm
4m: 7150g 70cm
6m: 8000g 74 cm
8m: 9000g 77 cm
11m: 10kg 80cm

(odgovor članu aprilčica07)
Neposredna povezava do sporočila: 197
   RE: Aprilski lumpi 2007-2. del
20.10.2010 10:03:46   
lilka
Evo mene....

Ja res sem se izgubila v delu, novi direktor, ki je prišel med mojo porodniško, je precej štale povzročil, no zdej sem v iskanju nove službe, ker ga ne morem več prebavljat, pa še plačo mi je znižal, ma pravo sranje sem mela zadnje mesece....
junijorka: no samo da je ratalo, da se ti je dec odselil, zdej bosta pa lažje zadihali, itak je bil večino časa neuporaben, zato boš itak zmogla brez njega, to sem prepričana, drži se.
vrtec: oba brez težav, Ožbej se je super uvedel, brez solzic, tak da sem kar vesela.Ožbej ima Tinkino vzg. iz jaslic, Tinka pa eno mlado novo, sem tako zadovoljna in vidim izreden napredek od lani. Ma prav vesela sem.
V začetku oktobra smo bli na počitnicah v Tremah Olimia kamp Natura in smo se imeli super, samo smo mogli prej zaključit ker je Ožbej dobil vnetje ušes(ne nisem ga prehladila ker se ni hotel kaj preveč kopat, pa glave mu sploh nisme močila) zgleda da posledično od izraščanja vseh 4 zob št 4. in pol je bil na AB, pa še ni nehal kuhat, ma te 4 so prav pasje ko izraščajo....
Tinka je o.k. zelo pridna še vedno, tak da nimam kaj rečt, Ožbej pa že skoraj sam hodi, v kakšnem tednu bo že čisto samostojen. Zelo je spreten tudi pri govoru, mama, ata, nona, Kala, hvala....mu gre že kar nekaj časa.
Ma sej se imamo lepo, samo je pa res tempo ubijalski in sem tako utrujena zvečer da bi crknila. Moja spredenana bajta je v razsulu ponavadi, čistim še samo 1x tedensko, pa se ne sekiram, likanja in pranja imam vsak dan več, pa sej veste kako to greuser posted image

piškotek: čestitam in lepo nosečnost ti želim!
Jaz sem tudi na FB .
Nič zdej pa šibam. lepo se imjte in pridem še kaj, se bom potrudila...


< Sporočilo je popravil lilka -- 20.10.2010 10:21:39 >


_____________________________

Atijeva gosenica in mamin sonček je naša Tinka, zdej pa imava še malega princa Ožbeja.

(odgovor članu juniorka)
Neposredna povezava do sporočila: 198
   RE: Aprilski lumpi 2007-2. del
20.10.2010 10:52:30   
aprilčica07
OOOOO lilka dobrodošla nazajuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Jst sem na bolniški, sta oba tamala na antibjotikih. Sta sicer že dobra, ampak jih bomo malo provali pocajtat, da bo pol ok. Jakob je mel vneto grlo, Julija pa uho in grlo. Poleg tega ji lezejo štirje zobki spodaj ven, 2 pa zgoraj in je posledično tečna za znoret.

Trenutno z Jakobom pečeva pico, Julija spi. Sem skuhala en kup hrane, da bomo meli za naprej in da bomo malo zaihdali. Drgači pa ja, lilka, tempo je ubijalski.. a boš iskala drugo službo?

Mi šteka neki rr, pa ful na malo vse vidim, tako, da zaključujem za danes... ne vidim niti napak v črkah..

juniorka: HB, da je oz bo še. boš živela lepše..

_____________________________


Jakob, 23.04.2007, 3570g/55cm
Julija, 30.08.2009, 3570g/52cm


(odgovor članu lilka)
Neposredna povezava do sporočila: 199
   RE: Aprilski lumpi 2007-2. del
21.10.2010 16:07:03   
katja pv
Pozdravljene!

Aprilčica: ja vem o čem govoriš, tudi naši imajo s tem ogromno posla in posledično so vsi tečni in še bolj sitni kot ponavadi (beri vodstvo). Se pa sedaj zaključuje proračun in imam ogromno finančnih prerazporejanj dokler se še da, potem pa je samo še plačevanje računov in nalaganje za leto 2011 in računanje koliko bomo za kaj porabili. Spet je čas poročil, tako da se utapljam v delu, pa še inventura se mi bliža in bi morala še prej nekaj odpisat preden se podatki zaprejo. Dela nikoli ne zmanjka.

Juniorka: to pa imajo kar zanimiv sistem v Angliji glede vrtca in šole.

No naš Matija je zgubil svoj prvi mlečni zobek (1. spodaj) in je sedaj škrbast. Mu je zobna miška prinesla 2 EUR in ju je že zapravil za Ben 10 figurico (sem morala še jaz nekaj primaknit user posted image ). Je pa zadnji mesec začel tudi intenzivno brat velike črke in sedaj tudi kar dobro bere tudi male črke. Vse kar vidi napisano prebere. Pa da si katera ne bi mislila, da ga k branju silimo. Smo obdelovali knjigo Abeceda pa še sam je izrazil željo, da bi kaj napisal, in tako je šlo dalje.

Glede prehladov, sem jaz popolnoma zunaj, Matija je na žalost začel smrkat in kašljat tako da bo še pestro, Ana pa tudi še vedno (že tretji teden) tečno kašlja, pa še noben Panatus ne pomaga. Na srečo je začela nos praznit, tako da upam, da bo naslednji teden konec. Smo pa "okužili" še tasta in taščo, da sta obležala in imam oba bandita cel čas jaz na "grbi", je prav pestro. Danes sem šla zjutraj službeno v Ljubljano in na srečo se je zadeva začela ob 9:30, drugače pri premikanju in oblačenju in trmarjenju bi 30 minut zamudila na polno. Najraje bi ju kar sama doma pustila pa naj se znajdeta, bi bila naslednjič bistveno hitrejša.

Bom zaključila, moram šibat po otroke.

Vsi bolančki, pozdravite se.

_____________________________

V življenju sta dve sreči: ljubezen do partnerja in ljubezen do otrok. Jaz imam obe!
21.6.2005 - Matija
2.4.2007 - Ana

(odgovor članu aprilčica07)
Neposredna povezava do sporočila: 200
Stran:   <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





BLOG: Kaj je zdravje?
Nacionalna agencija za javno zdravje poroča, da število izdanih receptov skozi leta ves čas narašča. Živimo torej dlje, ...
BLOG: Danes sem slaba mama
Slaba mama. Danes sem slaba mama. Zjutraj sem ti oblekla prvo stvar, ki mi je prišla pod roke, niti pogledala nisem ali ...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?