|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Navidezna zaposlitev in porodniška
8.2.2012 12:30:21   
julijka2012
Zdravo
Kako to misliš 4 mesece prej, če so punce zgoraj napisale, da se lahko navidezno zaposliš 2 dni pred porodniškim dopustom.

Še ve katera kaj

lp

(odgovor članu Taddy78)
Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: Navidezna zaposlitev in porodniška
17.9.2012 21:50:21   
maca84
Pozdravček vsem!

Še ena z vprašanji o porodniši itd.....upam da mi bo znala katera odgovoriti ker vidim da ste kar podkovane z informacijami predvsem upam da mogoče Zmajaz vidi moje vprašanje ker vidim da so ji zadeve zelo poznane.

Torej.....pred nastopom prve porodniške (konec junija 2011) sem bila navidezno zaposlena s pogodbo za določen čas do konca izteka porodniške. Porodniška se je iztekla konec junija 2012. Vmes sem drugič zanosil in imam sedaj PDP 1.1.2013 kar pomeni da nastopim z naslednjo porodniško začetek decembra 2012. Od konca junija 2012 sem brezposelna. Sedaj pa vprašanja....Imam zopet možnost te navidezne zaposlitve ampak ne vem če se mi splača.....kaj se torej v drugo šteje v izračun višine porodniške? Se bo štela višina prve porodniške za mesece po izteku prve porodniškke ko sem brezposelna pa tstih 55% minimalne plače? Mi ,glede na to da sem sedaj brezposelna in če se ne gremo navidezne zaposlitve , sploh pripada porodniška ali avtomatsko le starševski dodatek (ki je sedaj 251€ prej okrog 197€)?

Namreč razmišljam dvoje - če se v izračun višine druge porodniške šteje prejemanje višine prve porodniške (glede na to da se gleda zadnjih 12 mesecev) od januarja do junija 2012 (prejemala sem 251€) potem za mesece brezposelnosti tistih 55% in za november (če bi se navidezno zaposlila) plača ki bi bila minimalna potem mi ta porodniška nanese nekje 230^(po izračunih na strani CSD LJ-Šiška) kar pa je manj kot je starševsko nadomestilo ki ga prejemajo tiste ki so bile vseskozi prezposelne.

Torej kaj se mi bolj izplača in kaj se sploh v mojem primeru upošteva za izračun višine porodniške?

Hvala za pomoč in odgovore pa LP vsem :)

(odgovor članu CHARLIZE)
Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: Navidezna zaposlitev in porodniška
19.9.2012 9:12:04   
*Ninočka*
Ravno s tem se obremenjujem sama, ker imam podoben problem. Sem šla zadnjič na CSD in bom odgovorila kot sem razumela sama. Naj pa me prosim katera popravi.

1. V porodniško greš brezposelna: obračuna se ti 55% zadnje povprečne plača (mislim, da je 323,55€). Ker pa si bila v zadnjih treh letih zaposlena za več kot 12 mesecev, ti za vsak mesec pripada tudi +2%. Konkretno. 55% + 12x2% = 79%. Glede na to, da je 105% kot mi je dejala na zavodu 618€, si lahko potem izračun koliko bi dobila.

Mimogrede, če katera ve? Kaj pa v primeru, da si bil v času porodniške brezposeln. Tudi dobiš ta 2% zraven?

2. V porodniško greš zaposlena: Gledajo se ti dohodki zadnjih 12 mesecev. Torej za mesece, ko si bila nezaposlena 55% zadnje povprečne plače, za mesece porodniške, pa višina, ki si jo dobivala od njih.

(odgovor članu maca84)
Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: Navidezna zaposlitev in porodniška
19.9.2012 9:38:55   
*Ninočka*
Aja, je pa zgornji znesek 618€ mislim da bruto.

(odgovor članu *Ninočka*)
Neposredna povezava do sporočila: 54
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Pojdi na:





Tudi tako lahko zanosite, čeprav tega nist...
Nosečnost vas lahko doleti tudi na načine, na katere niti pomislili niste, recimo z analnim spolnim odnosom, odnosom v v...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
"Nosečnost me je pomladila."
Z Manco Izmajlovo smo se pogovarjali o nosečnosti pri 46tih letih, o tem, kakšna mama je bila prej in kakšna je zdaj ter...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
5 TOP destinacij za letošnje poletne počit...
Še ne veste, kam bi se letos odpravili na poletne počitnice? Pripravili smo vam 5 TOP predlogov, pri katerih lahko izkor...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?