|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  76 77 [78] 79 80   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarke 2011
28.8.2010 10:34:47   
trsica
IZVIRNO SPOROČILO: Mišyka

Dobro jutro punce!

ste govorile o kolesarjenju. Tud jst sem nameravala kolesarit še naprej, seveda kratke ture bolj po ravnem in kolikor se da po asfaltu. Sem pa zadnjič na NS vprašala Strahovo kako je s kolesarjenjem in pravi da bog ne daj kolesarit. Sem si mislila svoje... jst bom vseeno kolesarila ampak v mejah normale.

Moji dve sodelavki sta kolesarili do zadnjega dne. Pa saj nista bili na gorskem terenu. Za v službo je pa to edino normalno prevozno sredstvo. Kaj se boš kuhal v avtu ali avtobusu. In jaz sem v 1. nosečnosti v 5. mesecu bila na kolesu od 8-ih zjutraj do 8-ih zvečer, ker mi je mož zrihtal delo popisovanje števcev.

Pa tudi mislim, da je to ena oblika rekreacije. Tako kot aerobika (za nosečke). Saj tam tudi poskakuješ ipd. No, jaz sem v prvi nosečnosti hodila na aerobiko in mi je bilo ful v redu. Sem prepričana, da sem tudi zaradi tega lažje rodila, ker sem bila fit. user posted image Pa z eno sva se spoznali, ko sva imeli rok isti dan. Od vseh tistih punc, sva se samo midve začeli pogovarjati. Jaz sem potem rodila 4 dni prej, ona pa 10 dni za mano. user posted image V tej nosečnosti pa slabo kaže na rekreacijo.user posted image Upam, da bo počutje kmalu boljše.

(odgovor članu Mišyka)
Neposredna povezava do sporočila: 1926
28.8.2010 10:41:32   
trsica
IZVIRNO SPOROČILO: HoneybeeMaja

Tudi meni je ginekolog odsvetoval kolesarjenje (nekaj v zvezi z pritiskom na maternico in tresljaji),pa strogo prepovedal kopanje v bazenih,termah in podobno,zaradi okužb.In seveda kot nalašč,je mene cel zadnji vikend vleklo,da bi se šla kam namakat user posted image ,no pa se nisem...čeprav,če ramislim,zdaj se pol leta ne smem,potem bosta prišla user posted image user posted image ,pa tudi zagotovo ne bomo dojenčkov v terme peljali...torej? user posted image

Jaz sem se pa ravno zdaj namakala v termah in v bazenu, potem pa še na morju. user posted image Mah, kaj pa vem.

(odgovor članu HoneybeeMaja)
Neposredna povezava do sporočila: 1927
28.8.2010 10:59:14   
trsica
IZVIRNO SPOROČILO: Nina33

Ena novička za tiste, ki hodite v KR:

http://www.zd-kranj.si/uporabnik/file/SPO-bodoce-mamice.pdf

Zanimivo, mogoče je tudi drugje zdaj tako user posted image . Lepo, se mi zdi user posted image .

Sploh za 1. user posted image se mi  zdi zelo fajn.

Zdej pa večerjat user posted image . Sam res user posted image , ampak samo mali žrec.

Zanimivo. Tukaj piše, da ko rodiš, da moraš sam poklicat. user posted image A to je novo? Ker ta prvič so me že v porodnišnici vprašali za naslov in je prišla sama od sebe. A zdaj jo pa lahko že izbiraš, al kako?

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 1928
28.8.2010 11:12:50   
Nina33
IZVIRNO SPOROČILO: trsica

Zanimivo. Tukaj piše, da ko rodiš, da moraš sam poklicat. user posted image A to je novo? Ker ta prvič so me že v porodnišnici vprašali za naslov in je prišla sama od sebe. A zdaj jo pa lahko že izbiraš, al kako?

Pred dvema letoma so tut še oni klicali oziroma "naročili" patronažno. user posted image Bomo zvedeli pravočasno, upam user posted image .

There's nowhere you can be that isn't where you're meant to be. ~~John Lennon

(odgovor članu trsica)
Neposredna povezava do sporočila: 1929
28.8.2010 11:34:44   
Nina33
IZVIRNO SPOROČILO: d3lfink4

Aja, sem hotla prej še to povedat pa sm pozabla (itak! user posted image ). Nerodna sm že zdej, ko kak slon, je še pri kateri tko? Ker to baje tud nosečnost prinese ... in potem je največja fora to, da sploh nisem navajena trebuščka in se z njim vedno kam zaletim, al ga pa vsaj vsak dan popackam user posted image skor vedno, ko jem/pijem, mi kaka kapljica odfrči in se vedno ujame na trebuščku user posted image user posted image Takle mamo ...

Jaz sem tut štorasta, že od prej, zdej pa sploh. Pa še vse se mi kuj pozna user posted image . Trebuh me (še) ne ovira, se pa spomnim, da me je user posted image . Pa popacan je bil tut zmeri, sem se takrat navadila kar fertah gor imet med kuho (vedno kaj probujem vmes) in še poj, med obrokom user posted image . Je blo manj za prat.
Jaz sem pa najprej si tri  user posted image želela, no, zdej ko sem v drugo user posted image , sem pa na štiri prešaltala user posted image . No, ke do ene 5 še gremo, poj pa.... user posted image Se mi zdi, da smo vse edinke/edinci taki, glede otrok. Očitno tista o razvajenčkih edinčkih ne zdrži čist user posted image .
Glede materialnih dobrin se mi pa zdi, da gre itak vse čist preveč v to smer in tut če bi imela veliko dinarčkov in malo otrok (pa bo prej obratno user posted image ), bi imela pas raje mal zategnjen kot obratno. Naj se naučijo česa pomembnega ne pa samo kako na kup grabit. Ne vem, dokler imaš nekje za živet, pa da nisi lačen, da imaš kaj za oblečt pa da te ne zebe... je po moje to to kar se materialnega tiče. Jaz brez drugih "stvari" ne bi mogla, oziroma bi zelo težko. In moj dragi ima enake poglede, tko, da upam, da se bo otrok tut prjelo user posted image .
En lep lenoben (ali pa študiozen user posted image ) dan vsem!
Nina

(odgovor članu d3lfink4)
Neposredna povezava do sporočila: 1930
28.8.2010 13:25:23   
trsica
IZVIRNO SPOROČILO: ninchi9

Hej punce, vidim, da pridno čvekate..

Jaz pa sem se prišla malo potožit. Že cel teden samo jočem in to večkrat na dan. Ne morem jest, se veselit, nič. In skoz se opravičujem pikici v trebuščku, da je mama tak žalostna. Partner me zadnje čase zelo zapostavlja in sem zanj prav na zadnjem mestu. Zaradi tega jočem - skoz - in ne morem se potolažit. Oči že imam tak natečene, da še komaj gledam. Bojim se, da to zelo škodi jenčiju.. Zaradi tega imam velik občutek krivde in zato potem še bolj jočem...

Kaj naj naredim????

Ninchi9, saj bo kmalu boljše. Tudi midva sva se takole sporekla. Moški si pač ne predstavljajo nosečnosti tako, kot me. Ko bo začutil prve brce, bo že drugače. user posted image

(odgovor članu ninchi9)
Neposredna povezava do sporočila: 1931
28.8.2010 14:00:02   
trsica
IZVIRNO SPOROČILO: PilotGirl7

Nekaj me zanima, to bolj mamice veste, koliko se realno rabi prsna črpalka? Ali pa tiste, ki ste študentke, ste jo uporabljale?

Jaz semm si črpalko morala kupit pod nujno, saj sem bila prava mlekarna. Tako sem si črpala mleko, ko me je preveč tiščalo (sem se bala mastitisa). Pa še zalogo sem si naredila, ko mi je v tretjem mesecu začelo mleka primanjkovati, pa sem takrat poštukala. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1932
28.8.2010 14:01:39   
ninchi9
Hvala Trsica, je že boljše..

Mam pa eno pripombo glede term - škoduje zaradi visoke temperature - torej bazeni z vrelcik savne itd. - lahko se plod pregreje. Še vroča kopel v kadi ni priporočljiva. Torej, voda ne sme biti bolj vroča od 37 stopinj. Vem pa, da imajo v nekaterih termah neke posebne programe za nosečnice, savne do 40 stopinj itd. Navadni bazeni pa so spet smrt za glivična vnetja nožnice, če si seveda k temu nagnjen. Jaz sem ful in v bazene pač do poroda ne bom hodila.

Zavidam pa tistim, ki že tako veselo športate.. Jaz bi tudi!!!! Pa ne morem, ker se mi tak vrtiiii.. Glavo premaknem levo in desno, pa se moram kr vsest. Bom se morala zadovoljit s hojo v hribe. Tudi to je nekaj, a ne... user posted image

No, zadnjič sem govorila o mojem ne-apetitu.. Zdaj pa vam moram povedati, da se 2 dni že tak prenažiram in se ne morem najest do sitega..user posted image user posted image Sem tak jezna!!! Včeraj sem za večerjo pojedla 2 kosa črnega kruha z namazom - takrat me je šele prava lakota zadela - in potem sem si skuhala pol litra kakava, zraven pa 2 kose belega kruha, not namakala. In veste, kaj vam povem - da nisem bila niti malo sita!!!! Od jeze nisem hotla več jest, spala pa tudi nisem zaradi lakote do 3h zjutraj.
A še ima katera take težave??

(odgovor članu trsica)
Neposredna povezava do sporočila: 1933
28.8.2010 14:15:31   
trsica
Jaz imam težave z nespečnostjo. Zbudim se okrog 3-eh zjutraj in ne morem več zaspat. Za zdaj je še dobro, ker sem na dopustu. Ne vem pa, kako bo v službi. user posted image

(odgovor članu ninchi9)
Neposredna povezava do sporočila: 1934
28.8.2010 14:25:03   
Juxy
trsica, jaz se pa po petkrat na noč zbudim, kaj šele bo, ko bo trebuh še večji...user posted image

(odgovor članu trsica)
Neposredna povezava do sporočila: 1935
28.8.2010 15:33:30   
maurica
no, mene je včeraj tako bolel hrbet, da sem ob sedmih zvečer začela kilicarit po centrih, kam bi me vzeli na masašo. In pol sem šla v Mengeš na nosečniško mašažo. Ooooo, je pasalo user posted image . Sem po dolgem času prvič celo noč spala.

Teyla; jaz bom vseeno šla v sredo v Atlantis. Na Pilates ne bi šla, bom hodila v Kamniku na eno telovadbo, ki se začne konec septembra. Jaz sedaj živim v Kamniku. Sem na začetku napisala, da sem iz okolice Lj, pa je ena na seznam napisala kar Lj. Ampak ni panike, sem bla med študijem v Lj pa sem navajena user posted image . Če ne v sredu, upam, da se drugič vidiva v Atlantisu user posted image ! Pa pridite še kakšne druge iz bližine!

Jaz v tiste vroče bazenčke ne bom hodila, za v velik bazen pa si bom dala tampon. Upam, da bo ok in da ne dobim kakšnega vnetja.

ninch9; jaz tudi dobivam napade lakote, pa tudi na splošno sem ful lačna. Jaz gledam, da imam res 5 obrokov na dan, malica je pretežno iz sadja, pa za večerjo in kosilo sem zmanjšala količine. Raje večkrat po malo, da imam skozi občutek sitosti. Ampak, ko me pa zagrabi lakota (če npr. kam grem), moram jesti TAKOJ user posted image .

(odgovor članu Juxy)
Neposredna povezava do sporočila: 1936
28.8.2010 15:42:41   
cukica
Nina33 ja naročnina je 29,60 evrov.Prej je bilo v paketu flaška,dudka trakec za dudko,trakec za prvo igračko,ki je obroček za čikanje in pa prsne blazinice 30 kom,...zdaj po novem pa je 4 stekleničke,2 dudi,trak za dudo,grizalo za prve zobke,....
Diana ja nimamo kaj tud men ti tableti centra med ne grejo so ogromni,..bljak,ja jaz upam,da bo z otročkom vse v redu,sem pa res jedla ogromno sadja in zelenjave s folno,...
Tudi mene muči nespečnost pa še nevem v katerem položaju bi zaspala,tko,da se selim iz postelje na kavč in nazaj to celo noč.Pol pa ob 6 zaspim in spim do 9 zjutraj sam sem cel dan,ko cunja.Pa še tamali se premika v trebuhu,mislim,da je on.
Nič mejte se pa se tipkamo kaj,...

17.01.2011 Nejc

(odgovor članu trsica)
Neposredna povezava do sporočila: 1937
28.8.2010 19:10:59   
DIANE
jo tok sem lena sploh se ne morem zbrcat za knjige, zdi se da imam nizek pritisk in se mi kr dremauser posted image pa vrti pa še kr slabo mi je, jem sam krompir, če greva kam vn jest ratam živčna ko je tok hrane in mi smrdi...

Sva pa šla dones v baby center gledat vozičke najbolj nama je včer 4rider mutsy najbl tak kompakten je ker od mure maxi cosi se mi ni zdel tak kompakten čeprav sm ga mela med favoriti...sm tole pa stane ni kr tk pocen...

Nč grem probat vsej mejčkn kej prebrat...user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu cukica)
Neposredna povezava do sporočila: 1938
28.8.2010 19:21:22   
j6
Hojla, a se vam lahko še jaz pridruzim¨? To je moja 5 nosečnost, doma imam 2 punci in dva fanta, za spol tega ne vem. PDP 4 Februar 2011. No zdaj pa se kaj tipkamo, zdaj pa moram mojo ceto dati spat.

(odgovor članu DIANE)
Neposredna povezava do sporočila: 1939
28.8.2010 19:45:54   
d´ori

j6 dobrodošla med februarkami! Čestitke za tako veliko četico user posted image Res je lepo brati, da ima kdo toliko otrok, ker najbrš ni enostavno.

Vidim ,da sem jaz neverjetna srečka, ker še nimam kakih velikih težav. Ponoči sorazmerno dobro spim, nimam več slabosti, križ me še ne boli, nisem pretirano tečna... Postajam pa tudi jaz malo nerodna in se mi včasih gleženj zvije tako, da moram kar paziti, da se kam ne prekucnem user posted image Zadnje 14 dni pa tudi jaz občutim, da me daje strašna pozabljivost, saj ko se kaj pogovarjamo se včasih ne morem spomniti kake besede user posted image Upam, da bo to po porodu minili, ker drugače bo v službi ajoj. Me pa dajajo tudi vrtoglavice čeprav ne vem zakaj se pojavljajo, saj imam prej previsok pritisk kot prenizek. Ponavadi me najbolj mučijo, ko kaj pojem user posted image Hm... res čudno.

Punce uživajte v deževnem vikendu!

(odgovor članu j6)
Neposredna povezava do sporočila: 1940
28.8.2010 19:54:40   
Nina33
IZVIRNO SPOROČILO: j6

Hojla, a se vam lahko še jaz pridruzim¨? To je moja 5 nosečnost, doma imam 2 punci in dva fanta, za spol tega ne vem. PDP 4 Februar 2011. No zdaj pa se kaj tipkamo, zdaj pa moram mojo ceto dati spat.

Dobrodošla!!!
Peta user posted image ! user posted image Še kakšne podatke dodaj, da te bodo punce, ki to obvladajo, lahko na seznam dale.

(odgovor članu j6)
Neposredna povezava do sporočila: 1941
28.8.2010 20:18:08   
jekica
Hojla punce,

Moj sinek pa je dobil angino in tudi meni je že začelo bolet grlo. Upam, da se ne bo v kaj več razvilo.

Glede bundic. Je svakinja tudi pred leti rodila februarja in je bila tak huda zima, da je morala kupit bundico, saj je ponovno padel sneg. Jaz še imam bundico od prvega, tako da si s tem ne rabim razbijat glave. Če bo pa že dovolj toplo, pa mislim da bo tudi volnega dekica dovolj.

Jaz prsne črpalke prvič nisem potrebovala, so pa moje kolegice ful hvalile baterijsko Aventovo. Je baje zakon.

Ninch9 mene so hvala bogu napadi lakote minili. Sem bila prej pa tako kot ti. Več kot sem pojedla, bolj sem bila lačna.user posted image

Želim vam mirno noč z čim več spanja.

(odgovor članu j6)
Neposredna povezava do sporočila: 1942
28.8.2010 20:19:47   
Nina33
IZVIRNO SPOROČILO: jekica

Moj sinek pa je dobil angino in tudi meni je že začelo bolet grlo. Upam, da se ne bo v kaj več razvilo.

Ja boga obadva user posted image . Čimprej se porihtajta user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu jekica)
Neposredna povezava do sporočila: 1943
28.8.2010 20:21:40   
jekica
No pa mi je le uspelo post oddat. Sem imela v petek velike probleme in mi nikakor ni šlo - skoz eror.user posted image

Dobrodošla j6!

(odgovor članu jekica)
Neposredna povezava do sporočila: 1944
28.8.2010 20:32:48   
trsica
V album sm dodala sliko mojega trebuha v "šele 15. tednu". Joj, joj, kaj šele bo....user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu jekica)
Neposredna povezava do sporočila: 1945
28.8.2010 20:33:45   
trsica
j6, dobrodošla user posted image

(odgovor članu trsica)
Neposredna povezava do sporočila: 1946
28.8.2010 20:39:36   
Nina33
IZVIRNO SPOROČILO: trsica

V album sm dodala sliko mojega trebuha v "šele 15. tednu". Joj, joj, kaj šele bo....user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Vau, Tršica, tole pa bo... Sej ne vem, a nej bom fouš al se mi skor smilš (za kasnejš, za zdejle sem sam fouš user posted image )

(odgovor članu trsica)
Neposredna povezava do sporočila: 1947
28.8.2010 20:46:12   
Juxy
Dobrodošla j6 in čestitke za 5. korenjaka user posted image .

Joj, trebuh... tudi jaz imam že takega kot prvič v 6. mesecu, se mi pa ta teden končuje šele 4. mesec user posted image ... to bo kar velik sodček, če bo šlo tako naprej user posted image .

Pa zgaga, moj zdaj že vsakdanji celodnevni problem... pa edino mleko pomaga in ga ne bi rada liter do dva spila na dan... kakšna pa bom potem user posted image

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 1948
28.8.2010 20:48:18   
trsica
IZVIRNO SPOROČILO: Juxy

Pa zgaga, moj zdaj že vsakdanji celodnevni problem... pa edino mleko pomaga in ga ne bi rada liter do dva spila na dan... kakšna pa bom potem user posted image

Joj, zgaga, ja. Jaz pa mleka ne prenašam. Mi je slabo po njem. Včasih sem ga pa spila liter na dan. user posted image  Zdaj mi pomaga polsedeči položaj.

(odgovor članu Juxy)
Neposredna povezava do sporočila: 1949
28.8.2010 21:59:11   
ninchi9
J6 - dobrodošla med nami in čestitam za toliko otrok..

Trsica - wauuu kakšen buši, ti boš pa mogla fajn počivat na koncu user posted image Te bo moral možek razvajat, kar pripravi ga user posted image

Kar se tiče mleka in mlečnih izdelkov - mislim, da izključno od tega živim že 1 teden - samo to je na mojem jedilniku. Najraje namakam bel kruh v kakav.. Njami. Izpade pa tak, kot da nimam kaj drugega za jest user posted image user posted image

(odgovor članu trsica)
Neposredna povezava do sporočila: 1950
Stran:   <<   < Prejšnja stran  76 77 [78] 79 80   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  76 77 [78] 79 80   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Domači test nosečnosti s pomočjo sladkorja
Če mislite, da ste noseči in bi radi v tem trenutku izvedeli, če je to res, pa doma nimate originalnega testa za nosečno...
Izbira porodnišnice: Pomembna vprašanja za...
Če ste se odločili, da boste rodili v porodnišnici, si obvezno shranite tale seznam vprašanj za porodnišnico.

Dečkova mama.
пеперутка16

Ste fantov penis/mošnjo/kurca obrnili navzgor, preden ste jih povili? In če ste, zakaj?