|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  58 59 60 [61] 62   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Kljub mladost bomo mamice :) 2
29.3.2011 20:03:47   
floresita
hm...
user posted image je prišla.. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu witch)
Neposredna povezava do sporočila: 1501
   RE: Kljub mladost bomo mamice :) 2
30.3.2011 9:02:16   
CariSSa10
floresita ne obupat  user posted image user posted image
upajmo da nam bo april bol naklonjen

(odgovor članu floresita)
Neposredna povezava do sporočila: 1502
   RE: Kljub mladost bomo mamice :) 2
30.3.2011 10:38:23   
*lala*
pozdravljene punce! user posted image
čeprav malo pozno a vas že nekaj časa prebiram, upam da se vam lahko še vseeno pridružim pri klepetu!
stara sem 22let in že delamo na drugemuser posted image , doma pa imamo 8.5 mesečno pupiko.
smo v tretjem krogu a nam za enkrat še ni uspelo. user posted image
upam da nam vsem ki še nismo zagledale user posted image čimprej uspe!

(odgovor članu CariSSa10)
Neposredna povezava do sporočila: 1503
   RE: Kljub mladost bomo mamice :) 2
30.3.2011 12:30:07   
floresita
Nebom obupala... user posted image
ampak,ko se spomnim da se trudiva ze vec kot 1leto zaman.... user posted image user posted image

Upajmo pa res,da nam bo April bolj naklonjen... user posted image user posted image
sem  ze premisljevala,mogoče imam kakšne probleme s scitnico ali kaj? a je mozno da zaradi tega ne morem zanositi?... user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu CariSSa10)
Neposredna povezava do sporočila: 1504
   RE: Kljub mladost bomo mamice :) 2
30.3.2011 12:31:50   
floresita
*lala* Seveda,da se nam lahko pridružiš.. user posted image
Pozdravljena med nami!!! user posted image

Želim ti,da čimprej zagledaš user posted image user posted image

(odgovor članu *lala*)
Neposredna povezava do sporočila: 1505
   RE: Kljub mladost bomo mamice :) 2
30.3.2011 13:52:01   
CariSSa10
IZVIRNO SPOROČILO: floresita


sem  ze premisljevala,mogoče imam kakšne probleme s scitnico ali kaj? a je mozno da zaradi tega ne morem zanositi?... user posted image user posted image user posted image user posted image



Ščitnična bolezen zanesljivo ni razlog za neplodnost in ni zadržek za normalno nosečnost. Pomembno pa je, da je ob zanositvi in med nosečnostjo bolezen urejena - TSH normalen. Sicer tako hiper, kot hipotiroza lahko povzroči motnje menstrualnega ciklusa in je sposobnost zanositve v obeh stanjih zmanjšana, če jih ne zdravimo.Lahko pa se zgodi da je pri blagem pomanjkanju ščitničnih hormonov pri materi moten intelektualni razvoj otroka... ampak ob pravilni terapiji ponavadi poteka vse normalno kot pri zdravih ženskah.
zakaj pa si omenla ščitnico? že maš težave z njo al se ti samo zdi??

(odgovor članu floresita)
Neposredna povezava do sporočila: 1506
   RE: Kljub mladost bomo mamice :) 2
31.3.2011 8:33:43   
*lala*
punce hvala za lep sprejem.

floresita držim pesti da ti čimprej uspe in hitro zagledaš magični user posted image .

(odgovor članu floresita)
Neposredna povezava do sporočila: 1507
   RE: Kljub mladost bomo mamice :) 2
31.3.2011 10:03:54   
floresita
Ze eno 4mesece opazam,da nekaj ni v redu...
Npr...stopim iz tus kabine, in se mi zavrti nenormalno,vsi so v kratkih rokavih-mene zebe, prejsnjic sva z fantom sla na sprehod, pa sem tako hitro postala brez energije,zabledela sem, enostavno bi se najraje vlegla na asfalt in tam za 5min zadremala.....

cel cas sem premisljevala,da je mogoče krivo to, da ze eno leto ne pijem kave.... da mi manjka kofein.... Sedaj pa mi je ena prijateljica omenila, da je ona imela take probleme,in je morala na neki jod radioaktivni...ko je to uredila, 6mesecev je minilo in je zanosila....

Zato sem premisljevala,da je mogoče v meni isti problem...

(odgovor članu CariSSa10)
Neposredna povezava do sporočila: 1508
   RE: Kljub mladost bomo mamice :) 2
31.3.2011 11:33:29   
Lun1ca
No pa se utegnem oglasit user posted image smo prišli v torek domov iz P. Prvo hvala za čestitke! user posted image
Za materinski dan sem dobila ob 21.45 najlepše darilo - sinčka Žaka, velikega 52cm in težkega 3880g. Ker sem porodno že napisala enkrat jo bom kar skopirala, če se bo kateri dalo brat, ker sm se kr razpisala user posted image :

13. dan po PDPju - v petek 25.3. sem po neprespani noči, vsa živčna odšla v porodnišnico. Ob 7:30 sem bila naročena na sprožitev poroda.
Me sprejmejo, se grem preoblečt, moj mi odnese stvari domov. Rečeju mu, da se lahko vrne pozneje, ker bo še nekaj časa trajalo predno izpolnimo vse papirje in ker je pač gužva, da moram še itak počakat na porodno sobo oz. posteljo. Okoli 9h sem dobila svojo posteljo v porodni sobi in jo delila še z eno, ki je itak že bila čisto pred ciljem. Priklopijo me na CTG in čakam na pregled ter še veselo rešujem križanke. Ob 10h me pregleda zdravnica in babica. Porcije še 2,5cm, nič preveč zmehčana, odprta samo za prst - preslabo, da bi predrli mehur in čakali na moje popadke. Odločijo se za tabletko in mi jo vstavijo ob 10:30. Pokličem mojga, da naj pride, da je itak dolgčas in da če bojo popadki se začeli, da hočem da je zraven. Soseda v porodni sobi rodi :) Do 13h začnem čutiti rahle bolečine v križu in špikanje spredaj, kot napetost pred menstruacijo. Dobim kosilo in ga vsa sestradana z užitkom pojem. Pošljem mojga domov, naj gre kaj pojest in da naj pride v času obiskov, če pa se bo začelo kaj dogajat prej pa ga pokličem.
Ob 14h so se začeli popadki a še ne tako močni in sem jih z lahkoto predihavala. Ob 15h popadki že močnejši in včasih na minuto, včasih na dve. Ob 16h sem že mojmu pošiljala sms kje hudiča hodi. Popadki redni in ornk močni na minuto a še je šlo in še sem pridno predihovala. Zdaj je šlo zares.. ampak kaj hudiča ko sem ob 20h bla odprta komaj 3cm. Moj vpraša, če bo še dolgo trajalo in babica reče, da očitno lahko pričakujemo 1cm ali še kaj manj na uro. Meni se je itak že bledlo od teh popadkov.. večinoma so bli na minuto ali na dve včasih tudi na pol minute. Mojemu že govorim, da naslednjega bom posvojila, da ne bom še zdržala niti približno 7 ur in da hočem CR. Babica mi da infuzijo - umetne popadke in nekaj za hitrejše "dozorevanje" maternice. No ko sem že misla, da sem vse hudo že doživela je dejansko postalo še huje. Od samih popadkov sem že bila tako izmučena, da sem med posameznimi zaspala za tistih par sekund, ki sem jih mela na voljo. Komaj sem še predihovala, cela sem bla prepotena. Izbruhala kosilo in objemala z mrzlo vodo splaknjeno brisačko. Vsakokrat ko je prišla babica, da spodaj preveri kolko sem odprta mi je postalo kuj slabo, ker me je nenormalno bolelo in čisto vedno mi je takoj sprožilo popadek. CTG je kazal, da se malemu Žakiju ne godi več najboljše, saj mu med popadki pada utrip. Grem sedet na pručko, moj mi mora držat CTG za utrip na trebuhu, da sem lahko naprej slonela na posteljo. Žakiju je bolše, zato povečajo infuzijo. Pride babica ob pojma nimam kolkih, da spet preverima kolko sem odprta, nič ne reče in gre. Se vrne z drugo me pregleda še tista in "A je to mogoče?! 8 cm odprta, še malo!" Dobim malo energije in upanja, da bomo rodili še danes :) Naenkrat se začne tiščanje in potem je blo zelo hitro. Nekaj časa sem še ležala na boku in že pritiskala med popadki. Naenkrat občutek, da več ne moram dati nog skupaj in že čutim glavico čisto nizko. Med naslednjim popadkom ležim na hrbtu in pritiskam in že so vidli glavico. V treh popadkih je bil Žaki rojen ob 21:45.
Tega dela se sploh ne spomnim najbolj! Slišala sem samo "opa pazi popkovina okrog vrata!" in "trga se". Bol ko kaj druga sem poslušala mojga, ki me je bodril in govoril kak še samo malo in kak sem pridna. Naslednje kaj je blo se spomnim mojga kak reže popkovino in sebe kak mam svojega sončka pod spalno srajčko na trebuhu. Potem pa šivanje.. ni in ni blo konca. Šele naslednji dan zvem (od mojga) da sem bla prerezana.. no šivov je kar nekaj, sploh mi niso povedli kolko (že bolše tak, da me še ne bo kap) :)
Skratka ne vem kak so pravi popadki, ampak vem pa da umetni ornk bolijo in jih ne privoščim nobeni! In nobeni ne želim sproženega poroda. Naslednjič defenitivno EA in magari bom zato mogla iti rodit v MS. Tista protibolečinska injekcija - a se hecajo?! Lahko bi mi jih 30 dali, pa ne vem, če bi blo dejansko kaj uspeha.
Zamenjala sem 3 smene babic in za nobeno nisem vedla imena, za zadnjo mi je moj povedal, da se je predstavla (babica Zdenka) - sej verjetno sta se prejšnji dve tudi. Bi pa pohvalila vse, ker so res lepo skrbele zame..
No porod ni bil težak samo zame, ampak tudi za našega Žakija. Popadki so ga seveda tiščali navzdol in bog ve kam in je revček utrpel eno ornk buško (kefalhematom). Seveda bo izginil, ampak glede na velikost bo verjetno trajalo 2 - 3 mesce.. sej vem da ga ne boli, ampak se mi kr zasmili, ker vem pa, da ga je bolelo ko ga je tiščalo med porodom. Je pa blo čisto vso osebje presenečeno, da sem dejansko rodila že v petek, glede na to v kakem čisto nič kaj pripravljenem stanju sem prišla rodit.
No skratka zdaj se imamo lepo! Ampak tak ko pravijo da po porodu vse bolečine pozabiš - jaz ne vem, če bom.. pa sploh nimam tak nizkega praga bolečine (ko sem tolko prejamrala zdaj) :D
In evo mojga srčka:
user posted image






< Sporočilo je popravil Lun1ca -- 31.3.2011 11:43:07 >


_____________________________

Najin ♥ prišel 25.3.2011

(odgovor članu floresita)
Neposredna povezava do sporočila: 1509
   RE: Kljub mladost bomo mamice :) 2
31.3.2011 16:55:46   
witch
oooo Lunca user posted image  user posted image user posted image user posted image bravo za Žaka. ŽElim mu lepo in razigrano otroštvo. Je pa pravi lepotec vajin fantič user posted image porodna izkušnja pa tudi ni tako slaba. Tak da bo mami imela še volje za naprej user posted image

Jaz se pa moram pohvaliti da sem postala teta user posted image user posted image user posted image in malčka pridno razvajam in previjam in ckrljam user posted image user posted image user posted image kar zaljubljena sem user posted image

floresita user posted image user posted image user posted image user posted image in drugega ne preostane kot da gresta pogumno naprej. Glede na to, da se trudita že eno leto, ti svetujem, da gre tvoj na spremiogram. Bosta vedela na čem sta.

lala dobrodošla user posted image držim pesti, da bo ta krog uspešen.




_____________________________

V življenju nikoli ničesar ne zamudiš, ker k tebi pride samo tisto, kar ti je namenjeno!

(odgovor članu Lun1ca)
Neposredna povezava do sporočila: 1510
   RE: Kljub mladost bomo mamice :) 2
31.3.2011 17:02:47   
witch


user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image


april
1.4. witch (16. krog)
22.4. mladika (x. krog)
x.4. floresita (x. krog) 
x.4. CariSSa10 (x. krog)
x.4. *lala* (x. krog)


 

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  

user posted image



november
3.11.2011 _perla_


user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image


donna22, 23, Ptuj user posted image Zala, 2. julij 2009
eva19, 19, Domžale user posted image Lio, 17. november 2009
innes4, 21, Jesenice user posted image Tim, 29. maj 2010
egleria, 21, Velenje user posted image Patrik, 12. januar 2010
sunshine84, 25, Jesenice user posted image  Mia Klara, 28.05.2010
nincy29, 19, Nova Gorica user posted image Nik 1.5.2010
BabyKitty, 21, Kranj user posted image Tristan 2.12.2010
zaljubljena23, 25, Ptuj-Rače user posted image Nej 17.12.2010

lil_, 23, LJ, user posted image user posted image Loti in Neli 3.1.2011
pinky86, 24, Lj - okolica user posted image Žiga 7.1.2011
Lun1ca, x, Mb user posted image Žak 25.3.2011




_____________________________

V življenju nikoli ničesar ne zamudiš, ker k tebi pride samo tisto, kar ti je namenjeno!

(odgovor članu witch)
Neposredna povezava do sporočila: 1511
   RE: Kljub mladost bomo mamice :) 2
31.3.2011 17:03:31   
witch
Punce zdaj je pa čas, da počasi naredimo še kakšna dekleta user posted image da bo spodnji del seznamčka bolj pisan user posted image

_____________________________

V življenju nikoli ničesar ne zamudiš, ker k tebi pride samo tisto, kar ti je namenjeno!

(odgovor članu witch)
Neposredna povezava do sporočila: 1512
   RE: Kljub mladost bomo mamice :) 2
31.3.2011 20:57:29   
egleria
lunica lepa porodna zgodba. pa zelo luškanega sineka imaš. za njega je bilo vredno vse to pretrpet ane?
umetni popadki pa vem kako bolijouser posted image sam do zdaj sem že vse pozabila. user posted image

za vse ki čakateuser posted image pa držim pesti..

(odgovor članu witch)
Neposredna povezava do sporočila: 1513
   RE: Kljub mladost bomo mamice :) 2
1.4.2011 9:37:35   
*lala*
lun1ca lepo napisana porodna zgodba.user posted image
zelo podobna moji porodni izkušnji julija lansko leto. s tem da sem jaz bila en dan pred rokom, nič odprta, nobenega popadka, plodovnica cela,... prišla v P na navaden ctg in pregled, že na pregledu zagnala babica paniko, poklicala vse zdravnike ki so bli v P, mene pa tam na mizi skoraj kap od skrbi. mali so na ctg-ju zaznali 190 utripa (normalno naj bi blo tam okrog 145)user posted image
prileti zdravnik v sobo mi začne nekaj razlagati, slišala sem samo NUJEN CR BO POTREBEN, jaz pa se celo nosečnost pripravljala da bom rodila naravno in brez kakšnih tablet proti bolečini. no potem so pa le popustili moji prošnji in rekli da če ne rodim v 4 urah bomo pa naredili CR, hitro so me zrihtali in poslali v porodno. predrli plodovnico, našopali popadke in v 2 urah sem se odprla 10 cm. rodila v 3 urah in 21 minutah JUPIIIIII
moja princeska pa se je že v trebuščku finooo pokakala in vse to popila, od tega se ji je še nosek zamašil in so imele babce kar veliko dela ker ji ga niso mogle očistit.
k sreči je bilo vse ok! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
tudi iz moje strani nobeni ne privoščim sprožitev poroda.

witch čestitam in bodi ponosna tetkauser posted image user posted image

vsem pa želim da čimprej zagledamo user posted image in postanemo srečke user posted image

(odgovor članu floresita)
Neposredna povezava do sporočila: 1514
   RE: Kljub mladost bomo mamice :) 2
2.4.2011 16:26:28   
Lineta
ooo, lunica, kolk je tvoj mali kjuuuuuut!! user posted image user posted image user posted image aaaaa, pravi cuker user posted image

(odgovor članu *lala*)
Neposredna povezava do sporočila: 1515
   RE: Kljub mladost bomo mamice :) 2
4.4.2011 10:08:46   
floresita
Lunca!!! Mali je prelepi in preslatki!!
čestitam..

No, glede mene pa.., :D se bova naprej trudila, in v prihodnje bo sel na spremiogram.. Nevem kako ga naj prepričam na to, ampak bo!!!
upam da bo vseok..

(odgovor članu Lineta)
Neposredna povezava do sporočila: 1516
   RE: Kljub mladost bomo mamice :) 2
4.4.2011 21:41:44   
witch
floresita spermiogram ni tak bav bav. Ta preiskava je še najhitrejša in najmanj boleča. Ko boš pa ti šla na pregled pa bo trajalo in bo bolelo. Tak da fantka kar prepričaj da gre. Moj je hodil že 2x in ni bilo nobenih težav. Ko on opravi ta pregled je 50% dejavnika zakaj ne gre potrjenega ali ne. In teh 50% je lažje pregledati, ko tvojih 50. Tak da naj kar pogumno gre.

Pri nama pa... meni program nekaj spreminja O. Tak da ne vem kaj mu je. Zdaj po najnovejšem njegovem izračunu bo čez kakšen teden jasno kje smo user posted image Itak pa javim user posted image




_____________________________

V življenju nikoli ničesar ne zamudiš, ker k tebi pride samo tisto, kar ti je namenjeno!

(odgovor članu floresita)
Neposredna povezava do sporočila: 1517
   RE: Kljub mladost bomo mamice :) 2
4.4.2011 23:18:37   
donna22
Lunca, čestitke še tukaj, Žak je res pravi lepotecuser posted image user posted image user posted image

Porod pa si imela kar naporen, resuser posted image Sem pa mislila, da bi naj delali preglede med popadki, da ne boli še dodatnouser posted image

Lala, ti pa si bla hitrauser posted image user posted image Čeprav jaz ne vem, če bi si upala it naravno rodit, pa če bi še tak želela, če bi mi rekli, da je z utripom nekaj narobe ... Ker bi lahko do marsičesa prišlo, pa HB da ni.

No, tudi moj porod je bil čisto po mojem okusuuser posted image Vnaprej dogovorjeni CRuser posted image user posted image

witch, ja res bo treba kako punčko naredit za spodnji del seznama, jaz upam, da boš to kar tiuser posted image user posted image


(odgovor članu witch)
Neposredna povezava do sporočila: 1518
   RE: Kljub mladost bomo mamice :) 2
5.4.2011 15:50:05   
CariSSa10
Floresita če te glede ščitnice res tak skrbi, pa idi do svoje osebne zdravnice in ji povej simptome pa ti da pregledat ščitnične hormone v krvi (TSH) in boš lahko dalje mirno spala ter iskala vzroke drugje..

Lun1ca  čestitkeuser posted image user posted image

(odgovor članu donna22)
Neposredna povezava do sporočila: 1519
   RE: Kljub mladost bomo mamice :) 2
10.4.2011 20:10:51   
floresita
Sem ga prepričala,da bo šel.. :)
Zdaj samo mora najti čas in seveda javim,kako bo.. Lp

(odgovor članu CariSSa10)
Neposredna povezava do sporočila: 1520
   RE: Kljub mladost bomo mamice :) 2
11.4.2011 9:38:09   
floresita
saj, Zdaj bomo videli kakšen rezultat bo na spermiogramu, in če bo tam vse ok bom jaz sla na vse preiskave od glave do pete,vključno z scitnico...
Bom vsaj vedela na čem sem..... user posted image

No,nasa soseda pa ni mogla zanosit 10let, hodiila sta na vse preiskave in je bilo vse ok.. :D po 1o letih so naši zdravniki izvedli, da je vsega kriva psiha in jima priporočili dopust... :D to sta tudi naredila in nekje po 3mesecih je ona res zanosila.. :D sedaj je sin star 8let in je popolnoma zdrav.. user posted image user posted image user posted image

tako da,variant je milion... Katera je najina,pa bova v nadaljnem tudi izvedla.. user posted image

IN SEVEDA VSEM NAM,KI NE PRIČAKUJEMO user posted image ŽELIM V TEM KROGU user posted image ,OSTALIM PA ČESTITAM! :)

(odgovor članu CariSSa10)
Neposredna povezava do sporočila: 1521
   RE: Kljub mladost bomo mamice :) 2
14.4.2011 15:40:08   
egleria
kaj je zdaj to? vse uživate na sončku?
mamo kakšno novo nosečko???user posted image

(odgovor članu floresita)
Neposredna povezava do sporočila: 1522
   RE: Kljub mladost bomo mamice :) 2
15.4.2011 10:29:57   
witch
oh egleria ko bi le user posted image Spet je prišla nezaželjena teta M user posted image Sva že v hmmmm misim da 17. krogu. Sem sem že recimo pobrala. Amapak kar nimam več energije in ne moči. Nadaljevati pa je potrebno.
Kako si ti? Pa Patrik?

floresita user posted image user posted image za tvojega. MOj je bil že 2x na spremiogramu. Junija ima spet novega. Tako pač je. Ženska mora kar nekaj pretrpeti med pregledi in posegi. Moški pa brez poroblema da tisti mililiter tekočine. Bom držala pesti za vaju. Ti pa le sporoči kakšen bo rezultat.


_____________________________

V življenju nikoli ničesar ne zamudiš, ker k tebi pride samo tisto, kar ti je namenjeno!

(odgovor članu egleria)
Neposredna povezava do sporočila: 1523
   RE: Kljub mladost bomo mamice :) 2
15.4.2011 17:20:50   
egleria
witch kaj nič ne najdejo vzroka zakaj ne zanosiš?
mi smo vredu. Patrik tudi.. glih danes sem opazila da mu je štirkica zrastla. pa je moglo bit to že kr kak teden nazaj pa nisem opazila..user posted image trojkic pa še sploh nima, zato niti nisem gledalauser posted image

(odgovor članu witch)
Neposredna povezava do sporočila: 1524
   RE: Kljub mladost bomo mamice :) 2
15.4.2011 18:01:25   
donna22

IZVIRNO SPOROČILO: egleria

witch kaj nič ne najdejo vzroka zakaj ne zanosiš?
mi smo vredu. Patrik tudi.. glih danes sem opazila da mu je štirkica zrastla. pa je moglo bit to že kr kak teden nazaj pa nisem opazila..user posted image trojkic pa še sploh nima, zato niti nisem gledalauser posted image




Saj štirke so ponavadi pred trojkami. Tudi pri Zali je blo tak.

(odgovor članu egleria)
Neposredna povezava do sporočila: 1525
Stran:   <<   < Prejšnja stran  58 59 60 [61] 62   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  58 59 60 [61] 62   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kako čim prej zanositi?
Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...
7 nenavadnih dejstev o spermi
Poleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?