smotka.dt
|
Dobro jutro! Ja ob tej uri lahko rečem jutro :) Včeraj je naš Nejc bil prvič na cepljenju (malo se je grdo podržal), nič ni jokal. Ko sva ga oblekla je že spal naprej. Zaenkrat (trkam) ni videti nobenih reakcij. Je pa še bolj zaspan kot običajno (če je to možno). Včeraj je bil čez dan pokonci le kakšni 2-3 urci, ostalo je vse prespal. Zvečer je zaspal ob 21.15 in potegnil do 08.10 danes. Potem sem ga previla, nahranila in zaspal je nazaj do 11.30. Pravi zaspane, po moje je na ta način vplivalo cepljenje nanj, pa morda je za odtenek manj jedel, kot običajno. Drgač pa je včeraj P predlagala, da mu kar na tleh uredimo igralni kotiček (je že šel nabavit puzzle iz pene za tla), ker imamo zelo živahnega in močnega fantiča. Iz razloga ker je to bolj varno in ker ko pase kravice se že orng poganja z nogicami, da bo baje hitro začel puzati naokoli ., pa še za nadaljni razvoj je bolje. Tako, da smo kar ukrepali. Itaq se pa najraje gleda v ogledalo in pogovarja sama s sabo. Sem pa začela brati eno zelooo staro knjigo o uvajanju goste hrane (ki vsebuje tudi recepte in postopek priprave ker nimam pojma o pojmu) in ko sem jo začela prebirati mi je postala takoj všeč. Je namenjena od začetka pa do predšolskega otroka. Je pa iz leta 1969 (si jo je moja mami kupila, ko je bila prvič noseča ) . Fajna je pa zato, ker ima princip "kmečke logike". Od navajanja otroka, da se ne hrani več ponoči, do tega zakaj nekateri jedo na 2 uri, do navajanja na pitje iz skodelice,... Pazi to: otrok po 8 tednu oz. ko ima čez 4 kg lahko že prespi noč brez hranjenja (no pri nas je pa že tako v porodnišnici bilo). Pa ko človek prebere te stvari vanje res verjame, ker so čist logične. Sem se poslužila metode, kako otroka navaditi, da je na 4 ure (mi smo prej na 3), ampak to je primerno nad 3. meseci starosti. je še naprej zadovoljen, dobrovoljček je pa veliko lažje zame, ko greva na daljše sprehode in ker prej na 3 ure se je zvečer zadnji obrok časovno "čudno" izšel. Pa še pogosto se je zgodilo, da je obroke puščal (to vem, ker je na flaško) ker je bil v bistvu sit in je bil čist nervozen, ko sem mu prinesla flaško blizu ust. Skratka sedaj imamo 5 obrokov na dan (če upoštevam še tisto malenkost za pocrkljat po kopanju). Ok bom nehala opletat o knjigi. Vreme je ampak zato bolj primerno za crkljanje. Uživajte
|