|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  140 141 [142] 143 144   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Ambulanta MB - 2. del
14.6.2012 12:46:55   
spelcy3
Latka hvala za odgovor. Čisto enak odgovor mi je poslal sestra Jasna preko meila.
Rekla je da potem se je najbolje dogovoriti za razgovor pred postopkom, sedaj pa nevem ali sem jo pravilno razumela da bi razgovor bil možen šele oktovra, ali da že polnijo termine za nove postopke, tako da sedaj čakam odgovor na to user posted image

Nekaj mi še povej če slučajno veš. Ali te zdravnik naroči za histeroskopijo in laparoskopijo ali lahko to pacientka sama predlaga, tudi če je na UZ vse ok kot preventivo. Da nebi bilo pa mogoče res kaj narobe in bi bilo škoda še enega postopka, če me razumeš.

(odgovor članu latka)
Neposredna povezava do sporočila: 3526
14.6.2012 12:59:51   
latka
Mislim, da ne bo noben problem, če to G na razgovoru raje sama omeniš. Kakšno diagnozo pa imaš? Mene so poslali na histeroskopijo zaradi komplikacij pri ET, drugače me ne bi. Je pa mene tudi strah, da ni kak skriti vzrok za neupehe, kajti midva imava skoz veliko celic, kar nekaj lepih blastocist in zamrznjenčkov, samo vgnezdijo se ne.user posted image

(odgovor članu spelcy3)
Neposredna povezava do sporočila: 3527
14.6.2012 13:12:57   
spelcy3
Pri nama je napisano nepojasnjena neplodnost, če prav veva, da ima moj slabo seme. Ko so pa mene pregledali-kri ok, tud na UZ je blo vse ok, pri ET nobenih problemov.
Res je da še nikoli nisva prišla do zamrznjenčkov. Prvič sem imela 11 celic, 4 zrele, 3 so se oplodile, vstavili 1, drugi dve nista preživeli. Sedaj pa samo 6 celic, 3 zrele, so se oplodile, a sta se 2 takoj nehale razvijati in ena je počakala.
Vrjetno je bil rezultat tud slabši zaradi psihe (mojemu možu je umrl dedi). Ampak me skrbi da tud moje celice niso kaj prida. in nevem kk lahko to ugotovijo, ampak bolš da se čim več naredi sedaj kot pa da grejo vsi postopki v nič.

Ati si že imela histeroskopijo ali jo boš še imela. kako dolgo si pa čakala na poseg?

(odgovor članu latka)
Neposredna povezava do sporočila: 3528
14.6.2012 13:28:11   
latka
Sem že imela lansko leto, niso mi pa ugotovili nobenih posebnosti, razen pregrade, ki so mi jo tudi dstranili, vendar ni bil vzrok za neplodnost, jaz imam PCO, moj pa zelo malo semenčic, zato imava ICSI postopke, imava pa naravno 7 letnega sina. Zato je za naju neplodnost še toliko hujša izkušnja, ker je enkrat uspelo naravno in to kar hitro, vse po planu in si nisva nikoli predstavljala, da naslednjič več ne bo šlo naravno, žal.user posted image Trudiva se 5 let, v MB pa sva že 3 leto.

(odgovor članu spelcy3)
Neposredna povezava do sporočila: 3529
14.6.2012 13:33:36   
spelcy3
Aha..No pri meni "naj nabi blo povlemov". Tudi mi2 sva imela ICSI. Drugače se pa za dojenčka trudiva 3 leta, v MB pa sva 2 leti.
Drugače pa bodi vesela in ponosna na sina, ki ga imaš doma. Hvala bogu ti še imaš otroka, midva nimava še niti tega.
Kako dolgo si čakala na opreacijo, ko so ti povedli da je potrebna?

(odgovor članu latka)
Neposredna povezava do sporočila: 3530
14.6.2012 13:34:41   
latka
Aja, na poseg sem čakala 1 mesec, to je ambulantna histeroskopija, sem jim pa morala kar pošteno zatežit, da je šlo hitro skozi, ker mi je dr. Gavričeva rekla, ko so pač bile tiste komplikacije na ET, ko dobim M se naj takoj naročim na poseg, ko pa je bilo tako daleč, pa so mi tam težili, češ, da to tak ne gre, no so me pa potem vseeno nekak porinili skozi še pred dopusti.Včasih je treba pač vztrajati in težiti.

(odgovor članu latka)
Neposredna povezava do sporočila: 3531
14.6.2012 13:39:17   
spelcy3
heheh...sej je povsod treba včasih zagnjavit da se kam pride.
Ker mogoče je pa bolje, da se to naredi, kot pa da še naprej poizkušamo-neuspešno. kdaj pa je pol možno da se gre v novi postopek oz. da lahko probamo tudi doma če bi šlo? user posted image

(odgovor članu latka)
Neposredna povezava do sporočila: 3532
14.6.2012 13:48:28   
latka
Po posegu sem lahko šla čez 2 meseca po zamrznjenčka, ker sem imela postopek s tabletami Estrofem, zaradi PCO, mislim pa, da nisva smela imeti odnosov nekje 2 tedna, če ne več, se ne spomnim prav.

(odgovor članu spelcy3)
Neposredna povezava do sporočila: 3533
14.6.2012 14:07:52   
spelcy3
latka, hvala ti za vse odgovore. včasih res ne vem kaj bi brez vas na RR.

(odgovor članu latka)
Neposredna povezava do sporočila: 3534
14.6.2012 22:53:56   
pikachu
db jas sem vredu, sicer mi je kar slabo in vrti se mi non stop, drugače pa komaj čakam torek da vidim kako je kaj moja pikica.
Pa ti si ok ti je kaj slabo? Poročaj kako boš opravila v ponedeljek.

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
22.02.2011 smo postali družina, saj sma v naročje dobila najin dolgo pričakovan zakladek

(odgovor članu spelcy3)
Neposredna povezava do sporočila: 3535
18.6.2012 9:18:42   
pikachu
db mislim na tebe in držim pesti da bo vse ok, srečno danes!

22.02.2011 smo postali družina, saj sma v naročje dobila najin dolgo pričakovan zakladek

(odgovor članu pikachu)
Neposredna povezava do sporočila: 3536
19.6.2012 17:06:35   
db
vse ok stari smo 8 tednov in 6 dni. nuhalno imam 16.7. v rogaški slatini datum poroda pa 22.1.

(odgovor članu pikachu)
Neposredna povezava do sporočila: 3537
19.6.2012 22:59:07   
pikachu
o super db, jaz sem tudi iz pregleda danes noseča 8t in 2d, dojenček je velik 1.98cm, predvideni datum poroda pa je 24.1. za NS se boma zmenila na naslednjem pregledu čez 14 dni

(odgovor članu db)
Neposredna povezava do sporočila: 3538
20.6.2012 12:49:03   
pikicapoka
Ojla,

se po dolgem času spet oglašam! Punce imam eno vprašanje. Po neuspelem ivf-ju sem dobila user posted image 19.05.. Glede na to, da imam user posted image dokaj točne na 28 dni, bi morala priti 16.06., pa je še vedno ni, ponavadi imam 3-4 dni vedno prej rjavkast izcedek, močne bolečine v križu, krče in boleča prsa. Vsak dan me nekaj malega špika po jajčnikih, pa prsi me včasih bolijo, včasih spet ne, izcedek je beli. Testa nisem delala, ker sem že itak obupala nad temi testi.

Je še mogoče kateri med vami IVF postopek tudi zamešal cikel?

(odgovor članu pikachu)
Neposredna povezava do sporočila: 3539
25.6.2012 9:08:15   
latka
Punce, kako je s naročanjem na UZ v MB, ker je danes praznik, se verjetno ne morem naročit, kakor tudi ob vikendih ne?

(odgovor članu pikicapoka)
Neposredna povezava do sporočila: 3540
7.7.2012 16:37:09   
db
pikachu kako si kaj kdaj maš nuhalno? pa ostale ,jz se kar dobro počutim

(odgovor članu spelcy3)
Neposredna povezava do sporočila: 3541
7.7.2012 23:53:40   
pikachu
oj db, NS je že za mano sem mela včeraj vse je ok tveganje za DS je minimalno pikica je velika 5cm spol pa se ni videl je se skoz stran obračal dojenček :)
sem pa mela NS že zdaj ker pol ni mojega gin ker ma dopust in je hotel da on opravi to da se prepriča da je vse ok.
in kako kaj pri tebi?

< Sporočilo je popravil pikachu -- 7.7.2012 23:54:26 >

(odgovor članu db)
Neposredna povezava do sporočila: 3542
8.7.2012 18:57:11   
db
jaz sm ok nuhalno imam šele 16 tak da bom še kr en tden čakala. ej do kdaj boš ti jemala utrugestan a si dobla kaka navodila kako nehat,men so zadnjič v mb rekl da morem postopoma it na 3, po eno in potem dvakrat po eno in pol enkrta po eno

(odgovor članu pikachu)
Neposredna povezava do sporočila: 3543
8.7.2012 22:08:53   
pikachu
db super da si ok, jaz zdaj po navodilih mojega gin. že zmanšujem z utrogestanom in sem glih danes začela s še eno tabletko na dan zvečer ki jo morem jest do petka pol pa lahko zaključim, enako je bilo v prvi nosečnosti saj po 12t ni več potrebe po teh tabletah ker se plod že sam prehranjuje tako mi je gin.rekel.

(odgovor članu db)
Neposredna povezava do sporočila: 3544
9.7.2012 13:49:50   
luna85
Punce tudi sama imam nekaj vprašanj pa upam da mi lahko pomagate.
Z možem sva že na čakalni listi za ICSI postopek od začetka junija. Dodaten datum imava konec septembra, a so nama rekli da če prej dobiva dodatno pošto, prideva pač prej (upanja da bo kej prej nimava, ker ima mož genetiko šele konec avgusta). Ok, na kartončku mi ob datumu piše, navodila za OBMP+izvidi. Kaj dejansko zdaj to pomeni? Da konec septembra dobim navodila za terapijo, ki jo začnem ob naslednjem ciklu (torej v oktobru)? Ali pa to pomeni dodatne mesece čakanja? In kakšne so te terapije? 3mesece KT, šele na to hormoni in punkcija? Vem, da imam veliko vprašanj, morda za vas čisto banalna, a res pojma nimam kaj lahko pričakujem. Aja, ker sva iz okolice Lj, ali sva opravičena do povračila potnih stroškov, ker hodiva v MB?
Hvala za odgovor.

lp,
Luna

(odgovor članu pikachu)
Neposredna povezava do sporočila: 3545
9.7.2012 14:39:04   
talika81
luna85, mislim, da boste takrat septembra, ko imate datum, se pogovorili o umetni ter o izvidih glede testov, ki se bodo še naredili do vašega datuma za razgovor.
na tem razgovoru boste dobili vse navodila, kako in kaj ter tudi skupino, v kateri boste ter okvirne datume, kako naj bi vse skupaj potekalo. na tem razgovoru se boste vse dogovorili, ali boste šli v krajši ali daljši postopek, kdaj se začne s KT ter kako potem naprej.
glede povračila potnih stroškov pa svetujem, da se pozanimate pri zavodu, ker so oni zadolženi za povračila potnih stroškov. jaz sem tiste dni, ko sem bila v ambulanti, koristila bolniško, partner pa takrat, ko je bil zraven, dopust. partner mora biti zraven na razgovoru, pa potem, ko pride do punkcije (ker mora dati seme) in ob sami umetni. ne rabi vedno bit zraven.
kot sem že rekla, vse to boste izvedeli na razgovoru septembra.

pikachu in db, user posted image   user posted image   user posted image za vaju, da vse lepo poteka. mi tudi še počakamo, da mine poletje in nekaj jeseni, potem pa tudi mi po pingvinčke. že komaj čakam.

14.1.2011 sva te prvič stisnila k sebi ... dobrodošla med nami, najina draga Brina. :-)

Zmagovalec ni tisti, ki je brez poraza, ampak tisti, ki po vsakem porazu vstane in nadaljuje!

(odgovor članu luna85)
Neposredna povezava do sporočila: 3546
9.7.2012 18:10:28   
pikachu
hvala talika za lepe želje :)
res je neverjetno spet pod srčkom nosit malo pikico.

(odgovor članu talika81)
Neposredna povezava do sporočila: 3547
9.7.2012 18:56:01   
luna85
talika mi2 imava že vse izvide (hormoni, SPB, UZ, spermiogrami) le genetiko ima še mož (ker ima diagnozo kriptozoospermijo.upam da sm si prov zapolnila). Torej, če vas prav razumem, bova septembra dejansko dobila navodila, kdaj v naslednjem ciklu začnem s terapijo. Kot sem nekje zasledila je najprej 3mesece KT, šele nato terapija in punkcija. Je to vedno tako, ali pa je to tista razlika med kratkim in dolgim postopkom? Nevem kakšna je razlika (razen da predvidevam da gre za 1x daljše jemanje zdravil, drugič pa krajše? ) Hvaležna sem za vsako informacijo. Prebrala sem si že veliko, a nikjer nisem zasledila kar me dejansko zanima. Hvala tudi za odgovor za potne stroške. Mi2 sva do sedaj vsakič šla skupaj, le na UZ sem šla s prijateljico, ker mož ni mogel dobit dopusta (prevelik obseg dela). Torej je do sedaj on vedno jemal dopust, jst pa imam še status študenta, pa mi to ni bilo potrebno (razen seveda dogovora v službi).
Vem da sem nadležna z vsemi vprašanji. Hvala za potrplenje in odgovore.

(odgovor članu pikachu)
Neposredna povezava do sporočila: 3548
10.7.2012 7:31:32   
talika81
luna85, potem se boste verjetno pogovorili še glede genetike in ja, navodila za umetno. kolikor se jaz spomnim, sma midva bila na razgovoru v messecu februarju, potem v mesecu aprilu pa sem že imela punkcijo. tako da ne, ne jemlje se 3 mesece KT. KT se jemljejo zato, da vse punce v skupini nekak začnejo enako. če ne prenašate dobro KT, se lahko dogovorite tudi, da ne boste jemali KT. sej se boste vse tam pogovorili. da ne boste pozabili kaj vprašat, si mogoče vprašanja zapišite na listek.
mogoče bi pa vaš mož za ta dan dobil bolniško ali pa da bi se s svojo osebno zdravnico zmenil, da mu predpiše spremstvo za tiste dni. po moje bi se dalo. naj se gre malo pogoviriti z zdravnico. ker potem ko boste v postopku, bodo UZ-ji kar pogosto, pa punkcija in oploditev, pa test. tako da je mogoče škoda dopusta.

pikachu, ja verjamem, da je super nosit novo živo bitjece pod srčkom. to je res enkraten dogodek in spomin, ki ga nikoli ne pozabiš. user posted image

14.1.2011 sva te prvič stisnila k sebi ... dobrodošla med nami, najina draga Brina. :-)

Zmagovalec ni tisti, ki je brez poraza, ampak tisti, ki po vsakem porazu vstane in nadaljuje!

(odgovor članu luna85)
Neposredna povezava do sporočila: 3549
10.7.2012 7:48:42   
luna85
Talika ne veste kako ste mi polepšali dan. Če ni potrebno tako dolgo jemanje KT, bom pa mogoče letost že user posted image . Danes grem do moje osebne zdravnice, glede ene druge zadeve, pa jo bom povprašala-z možem imava isto zdravnico. Hvala za odgovore

(odgovor članu talika81)
Neposredna povezava do sporočila: 3550
Stran:   <<   < Prejšnja stran  140 141 [142] 143 144   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  140 141 [142] 143 144   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Motnje menstrualnega ciklusa so precej pog...
Vsaka ženska obdobje pred menstruacijo in med njo doživlja drugače. Motnje menstrualnega ciklusa so različne in pogoste....
Ultrazvočni pregled pri plodu s povečano n...
Pri ultrazvočnem pregledu v 18. do 23. tednu nosečnosti z natančno, usmerjeno preiskavo poskušamo odkriti, do katere mer...

Dečkova mama.
пеперутка16

Ste fantov penis/mošnjo/kurca obrnili navzgor, preden ste jih povili? In če ste, zakaj?