|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: JU - si upate?
29.8.2010 11:33:20   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: water lily
Pa ta tajnica z jurja in pol....no ona je izjema. Oprosti ampak to ni povprečna plača tajnice v gospodarstvu. Niti približno. Svaka ji čast. Verjetno je sposobna ženska. Ker sposobni ljudje v G. res lahko krepko več zaslužijo kot v JU. Zato pa pravim da ne štekam kaj vsi ti sposobni že 10+ let delajo v JU če je tako hudo. V gospodarstvu dobiš toliko za kolikor si se zmožen prodat. To pa nima nobene veze z šolo. Prej z osebnostjo in sposobnostjo.

Nimam pojma, kakšne so povprečne plače tajnic (ne v zasebnem, ne v javnem sektorju), ta, ki jo jaz poznam, pa je resnično pametna ženska. Zagotovo je sposobna, ampak mislim, da bi ji jaz pred kakšno nadpovprečno sposobnostjo raje pripisala to, kar ti pišeš v nadaljevanju - zna se prodati.
Moje mišljenje, zakaj nekateri ljudje, kljub nezadovoljstvu z višino plače in delovnimi razmerami ostajajo v javnem sektorju, pa je, da so to ljudje, katerim služba v javnem sektorju še vedno, kakor v času Jugoslavije, pomeni neko stabilnost, kakršne zasebni sektor ne nudi. In imajo celo prav. Ampak to so ljudje, katerim stabilnost pomeni več od ali osebnega zadovoljstva ali pa od zaslužka. Npr. jaz nisem takšna. Zame pogodba za nedoločen čas ne pomeni nič drugega, kakor 1-mesečni odpovedni rok. V zasebnem sektorju je glede tega enako, kakor v javnem, ampak v zasebnem vsaj takrat, ko si zaposlen, zaslužiš 2x toliko, pa četudi veš, da boš naslednji mesec dobil odpoved. Če delaš, pač delaš za denar. To je današnji turbo-kapitalizem. user posted image

(odgovor članu water lily)
Neposredna povezava do sporočila: 101
   RE: JU - si upate?
29.8.2010 12:31:06   
Pupsi

IZVIRNO SPOROČILO: water lily

IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

IZVIRNO SPOROČILO: water lily
Mene pa sam zanima koliko mislite da bi vse te administratorke, čistilke, kuharice ipd. dobile plače v gospodarstvu?

Sodeč po ljudeh, ki jih jaz osebno poznam, dobijo administratorke (takšne in drugačne, od tajnice do direktorjeve pomočnice) tudi do 100% več, kakor bi dobile v JU, kuharice dobijo do 50% več, čistilke pa ne poznam nobene, ki bi imela več od zakonskega minimuma (glede na delovni čas - polni ali polovični).



Aha...poznaš administratorko z 1400 neto plače?
To je čez dva jurja bruto.
no jaz nobene take ne poznam.
Pa tajnica in administratorka ni isto. Sicer pa tud nobene tajnice z 1400 neto ne poznam.
Take cifre mamo pri nas recimo tehnični kader, z certifikati itd.. Čez 2jurja neto pa pridejo res strokovnjaki na svojem področju, administratorji oz. birokrati jo niti vohajo ne od daleč.
Pa kar dost spremljam trg dela in res še nisem zasledila da bi kje iskali administratorko z plačo večjo k 700euser posted image



Jst imam 5. stopnjo,v službi je uradni naziv administratorka, sem pa v kabinetu uprave in sem tajnica člana uprave. Moja plača znaša 1300 neto.
Sodelavka, ki ima prav tako 5. stopnjo , ima pa kot naziv v firmi zapisano poslovna sekretarka, dobi okoli 1500 neto, tako, da ja obstajajo tudi take tajnice/administratorke.
Nismo JU.

(odgovor članu water lily)
Neposredna povezava do sporočila: 102
   RE: JU - si upate?
29.8.2010 13:36:17   
ronja
Njim je to maximum, ki ga lahko dosežejo, tebi pa še.


Bolje so plačani kot bi bila jaz, če bi delala polni čas.

Učitelj, ki mu predmet leži, ki ima že nekaj izkušenj in socialni čut, da se ujame z mularijo, se v službi pač ne bo pretegnil. Pa kaj pol, baš me briga, če se ne. Saj naredi svoje, naredi ne veliko premalo, niti premalo ne, naredi vse, kar se po ps pričakuje. Lahko bi naredil tudi kaj več od tega, zaradi sebe, da bi pri sebi napredoval - ampak to je njegova stvar, ni nekaj, po čemer bi ga jaz sodila v veik minus, čeprav bi ga nasprotno v velik plus, če bi delu dodal še osebno dodano vrednost.

Tu pa podpis. Imela sem par super učiteljev, ki se niso baš pretegnili. So pa zanimivo predavali kljubtemu in sem nekaj odnesla od vsega skup. Odvisno od talenta, izkušenj,...

In takšnih primerov poznam veliko.

Jaz tudi kar nekaj. Med drugim poznam precej čistilk, ki so zaposlene na čistilnem servisu (torej privat firma) in so imele plačo enako kot jaz, ko sem delala še polni čas. In so se vsi zgražali nad tem, če sem komu omenila. meni se ni zdelo tako zelo narobe: saj si jaz njihovega dela ne želim delat. In se mi je fino zdelo, da punce nekaj zaslužijo, saj so dobro delale.

Ker sposobni ljudje v G. res lahko krepko več zaslužijo kot v JU. Zato pa pravim da ne štekam kaj vsi ti sposobni že 10+ let delajo v JU če je tako hudo.

Nisem še 10 let zaposlena in ne vem, koliko sem sposobna, ker težko to objektivno ocenim (recimo pa da po nekaterih merilcih, ki se jih trenutno spomnim, nisem glih čisto nesposobna). Ampak jaz sem tu zato, ker me to delo zanima. In komot sprejmem to plačo zraven, saj se da z njo lepo preživet (navkljub mnenju mnogihuser posted image ).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 103
   RE: JU - si upate?
29.8.2010 16:29:27   
Colt
IZVIRNO SPOROČILO: kind lady

Samo, se je treba vprašati ,koliko kdo naredi za plačo? Nekateri se morajo fajn trudit, da zaslužijo za preživetje, nekateri se pa šlepajo in zato dobijo dobro plačo. Na žalost je teh drugih več.

Podpis. Pa če si dovolim še malce na glas razmišljat...se obiskovanje forumov v delavnem času plača posebej al je določeno s pogodbo? user posted image    (spletni forumi kot npr rr <---družinski forum, verjetno poznate...)


_____________________________

...and once you have tasted flight, you will walk the earth with your eyes turned skyward, for there you have been and there you long to return. -- Leonardo de Vinci
AMEN!



(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 104
   RE: JU - si upate?
29.8.2010 16:33:23   
*miska.mcc*
joooo, colt! user posted image

_____________________________

******************************************************
....v glavnem.....komaj čakam poletje!!!!!!

*****************************************************

(odgovor članu Colt)
Neposredna povezava do sporočila: 105
   RE: JU - si upate?
29.8.2010 16:42:48   
Anonimen
Njim je to maximum, ki ga lahko dosežejo, tebi pa še.
Bolje so plačani kot bi bila jaz, če bi delala polni čas.


Malo drugače sem mislila.
To, da zdaj zaslužiš manj, mi je bilo jasno. Bolj sem mislila na dolgi rok (kjer pa ni rečeno, da imam pravo predstavo). Če sklepam pravilno, boš kmalu (?) doktorirala. Iz česar sper (samo sklepam) sledi, da bo plača višja zaradi višje izobrazbe in da boš kot doktor imela odprtih več poti - strokovni članki (se plačajo? - ne vem), gostujoča predavanja (se plačajo ? - ne vem), strokovna svetovanja, če je za to možnost v tvoji smeri, skratka več možnosti za dodaten zaslužek v okviru službe. Učitelj pa je pač kjer je in razen da postane ravnatelj - kot recimo ti lahko dekan, nima več nekih hudih možnosti za napredek. No, vsaj jaz tako vidim.

< Sporočilo je popravil milijonarka -- 29.8.2010 16:43:30 >

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 106
   RE: JU - si upate?
29.8.2010 16:44:37   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Colt

IZVIRNO SPOROČILO: kind lady

Samo, se je treba vprašati ,koliko kdo naredi za plačo? Nekateri se morajo fajn trudit, da zaslužijo za preživetje, nekateri se pa šlepajo in zato dobijo dobro plačo. Na žalost je teh drugih več.

Podpis. Pa če si dovolim še malce na glas razmišljat...se obiskovanje forumov v delavnem času plača posebej al je določeno s pogodbo? user posted image    (spletni forumi kot npr rr <---družinski forum, verjetno poznate...)



Ne, to je šparanje v firmi.
Namesto v kadrovski in vse naokrog lahko jamrajo in šimfajo praktično zastonj. Razen da tratijo čas.

(odgovor članu Colt)
  Neposredna povezava do sporočila: 107
   RE: JU - si upate?
29.8.2010 17:34:31   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: Colt
se obiskovanje forumov v delavnem času plača posebej al je določeno s pogodbo? user posted image  

Pri nas ni posebej plačano (je všteto v urno postavko) in ne odobritev, ne prepoved nista posebej določena s pogodbo, imamo pa ustno odobritev s strani direktorja za uporabo, dokler to ne ovira dela, za katerega smo prvotno plačani.

(odgovor članu Colt)
Neposredna povezava do sporočila: 108
   RE: JU - si upate?
29.8.2010 19:13:34   
ronja
Če sklepam pravilno, boš kmalu (?) doktorirala.

Tole upam, da pravilno sklepašuser posted image .

Iz česar sper (samo sklepam) sledi, da bo plača višja zaradi višje izobrazbe

Dodatek za doktorat je 20E ali celo malo manj, lahko preverim za točno cifro, je pa definitivno tam nekje, ker smo se še zezali o tem. (Večina sodelavcev so dr.) Zaradi plače se ti definitivno ne splača it delat dr.

in da boš kot doktor imela odprtih več poti - strokovni članki (se plačajo? - ne vem)

Haha, ne, niti pod razno se ne plačajo - še zelo srečen si, če ti ga vzamejouser posted image .

gostujoča predavanja (se plačajo ? - ne vem)

Ne, niso plačana - ponekod moraš celo ti plačat, da lahko predavaš (kar se mene tiče je to malo narobe svet, ampak tako je). V vsakem primeru pa moraš ti plačat kotizacijo in nastanitev in vse ostalo, če hočeš bit na kongresu, kjer tudi predavaš ali kako drugače predstavljaš svoje delo.

strokovna svetovanja, če je za to možnost v tvoji smeri,

Ne, žal to kar delam ni preveč aplikativno, zato nimam komu o tem svetovat.

skratka več možnosti za dodaten zaslužek v okviru službe.

Možnosti za dodaten zaslužek imam, vendar ne v okviru službe. Pri nas ne poznam nikogar, ki bi imel neke dodatne zaslužke v okviru službe, pa definitivno niso to nesposobni ljudje, mi lahko verjameš (saj veš, da sem kar stroga glede tega, da koga označim za brihtnega - ampak to so pametni in sposobni ljudje).

Učitelj pa je pač kjer je in razen da postane ravnatelj - kot recimo ti lahko dekan, nima več nekih hudih možnosti za napredek. No, vsaj jaz tako vidim.

Haha, tako sposobna pa nisem, da bi bila lahko dekanuser posted image . Pa tudi dekan je en na fakulteto, ki jih je par v celi slo., ravnateljev je pa malo morje - tako da je ipak malo lažje postat ravnatelj, tako statistično gledano (pa tudi sicer - če pogledaš samo pogoje)...
Učitelji imajo ponekod (ne rečem, da povsod, vendar za kar nekaj šol vem, da je tako) posebej plačane ekskurzije, šolo v naravi, športne dneve ipd... Poleg tega so plačani glede na razred, ki ga določa število pik, ki jih izberejo - lahko pa napredujejo vsake 2 ail 3 leta, kolikor vem. Pri nas tega praktično ni, da bi lahko kar takoj napredoval in je manj možnosti za zbirat "naše pike".

Podpis. Pa če si dovolim še malce na glas razmišljat...se obiskovanje forumov v delavnem času plača posebej al je določeno s pogodbo? user posted image (spletni forumi kot npr rr <---družinski forum, verjetno poznate...)

Imaš point, vendar za pri nas ti lahko povem, da ljudje v službi ne zapravljajo časa, ker se vsem mudi končat projekte. Ne rečem, da ne gre nikoli nihče pogledat nič neslužbenega - vendar to potem naredimo takrat, ko vmes delamo kaj službenega in je treba čakat - moraš bit zraven, vendar lahko delaš še kaj drugega. Meni je recimo veliko bolj zanimivo delat poizkuse, kjer je treba hitet, kjer se skoz dogaja, ne veš, kak bo rezultat, moraš non stop bit pozoren, kot pa kontrole, kjer imaš vmes čas, da surfaš, ker se itak ne zgodi nič in samo čakaš. Ampak tudi kontrole moraš naredit. potem pač surfaš, da ne zaspiš zravenuser posted image . Kar ne pomeni, da ne delaš zraven tega, za kar si plačan.
Pri nas gre vse skup bolj na zaupanje (in to mi je zelo všeč), saj ima vsak dovolj notranje motivacije, da nas ni treba nadzirat. Vsak bi rad dobro naredil svoje delo, dobil rezultate, itd... Noben ni tako neumen, da bo surfal takrat, ko bi lahko počel kaj bolj pametnega. Če pa imaš 5 min. pred predavanjem fraj, ker se ti je tako izšlo z delom (na katerega nimaš vedno vpliva, kako hitro gre), takrat pa večina res ne dela nečesa zelo intelektualnega. In to se mi ne zdi sporno.

Se pa strinjam, da se da različno dobro organizirat - odkar delam polovični čas, naredim v istem času veliiiiko več - dostikrat speljem v 5,5 urah več kot sem prej vo 8+ urah. Vendar vsak dan 10 ur ne moreš delat 100%, da vedno ješ med delom, da si ne vzameš časa za na wc, da nikoli ne hodiš, ampak vedno tečeš, da si ves čas na polno, skratka itd... 5 ur pa nekaj časa lahko (potem pa se tudi sesuješ - take it from the one who's trieduser posted image ).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 109
   RE: JU - si upate?
29.8.2010 19:29:02   
Anonimen
Ronja, a nisi ti (baje) večni optimist user posted image ?

Od česa pa potem doktorji živite? Poleg plače, mislim.

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 110
   RE: JU - si upate?
29.8.2010 19:46:09   
ronja
Ronja, a nisi ti (baje) večni optimist user posted image ?

Kaj pa je tu neoptimističnega? Opisujem ti samo realno stanje - ne pravim, da se ne bo nikoli spremenilo, niti da sama nisem srečna v službi - saj verjetno si že večkrat prebrala, da jo imam rada in je zaenkrat ne bi zamenjala. Služba je super, zanimiva, rada grem tja, imam fajn sodelavce, fajn šefa, zanimivo delo,... Pravim samo da ni to neka bajna plača, niti da se mi ta v bližnji prihodnosti naslednjih 10-20 let ne obeta, pa da ni glede zaslužka nekih strašnih možnosti v okviru dela. Ostalo je pa fajnuser posted image .

Od česa živimo, hehe: veliko jih ima partnerje z drugo (beri: bolje plačano) službo, veliko jih živi pri starših ali smo imeli srečo, da so nam starši dali stanovanje, kar se pa naju tiče (ker je lubi tudi v JU in je celo v nižjem razredu kot jaz, možnosti za napredovanje so pa pri njih še bolj nikakve - njegovi sodelavci že 20 let niso napredovali, recimo - mislim: noben od njih, pa valjda se strinjaš, da kak sposoben se pa najde - ker pač ta napredovanja tu niso bila tako dobro urejena kot nekod drugod), no, midva se pač znajdeva drugače: vsake toliko, kadar bi si rada privoščila kaj za zraven ali pa če se kje ravno prikaže prilika, delava pač še kaj drugega - kar nima niti malo veze s službo. Recimo enkrat sva prevajala neko študentsko gradivo iz čisto druge fakultete, jaz kdaj napišem kak popolnoma nestrokovni članek, zadnjič sem sešila en sling, pa naredila ene figurice za na poročno torto, včasih kaj ilustriram itd... Saj delo se najde - zato pa ne prenesem jamranja, da ni nikjer nobenega dela za dobit - če ga pa jaz najdem, oz. ono mene.

Tako da se da preživet, če se ti le da kaj delat.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 111
   RE: JU - si upate?
29.8.2010 19:55:36   
Anonimen
Ronja, a nisi ti (baje) večni optimist user posted image ?
Kaj pa je tu neoptimističnega? Opisujem ti samo realno stanje -


Običajno še slabim scenarijem dodajaš ščepec optimizma user posted image .
Tukaj pa - gola realnost.

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 112
   RE: JU - si upate?
29.8.2010 20:03:35   
ronja
Hehe, meni se ta scenarij ne zdi tako slab. Ker lahko delam po 4 ure, ker imam super sodelavce, ker imam zanimivo delo in ker mi je fajn tam - ker v pon. zjutraj ne grem z odporom v službo.
In tudi zaslužit se da kaj dodatno - pač na drug način, ne v službi. Tam res nisem našla primerov (in kot pravim, so okoli mene v gl. zelo pametni ljudje z veliko več izkušnjami), zato si ne domišljam, da bo pa meni uspelo najt nekaj, česar še nikomur od njih ni. Mogče ja - vendar pa nisem tako zelo samozavestna na tem področju - moram se še ogrooomno naučit. Bi pa rada bila nekoč dobra v svojem poklicu, to pa ziher. Dokler ga bom delala, bi rada delala dobro in odkrila kaj zanimivega, rada bi stvari dobro zastavila in samo upam lahko, da se bojo ostale stvari poklapale. To mi je važno, to si želim. Plača ni glih visoko na moji prioritetni lestvici, skratka. Sploh ne razmišljam o tem. Vesela sem, da vsak mesec pride, če je kdaj 20 E več kot prejšnji mesec (pač nimajo vsi enako dni, včasih si na bolniški, včasih na dopustu...), sem vesela, to je pa tudi vse.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 113
   RE: JU - si upate?
29.8.2010 20:11:19   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Tako da se da preživet, če se ti le da kaj delat.



To se strinjam, itak.
V določenih primerih je pomanjkanje denarja še prednost, ne slabost, saj vzpodbuja razmišljanje in ustvarjalnost.

Moram pa priznati, da sem presenečena nad (ne)možnosti, ki jih prinaša doktorat in tako minimalno razliko v plači.

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 114
   RE: JU - si upate?
29.8.2010 20:18:30   
ronja
V določenih primerih je pomanjkanje denarja še prednost, ne slabost, saj vzpodbuja razmišljanje in ustvarjalnost.

ja, to mi je že oče celo otroštvo govoril - se me je očitno prijelo, ker sem baje kar ustvarjalno bitje, pa razmišljam tudi radauser posted image . vsekakor je to prednost vzhoda - če ne moreš kupit, moraš naredit - če nimaš iz česa naredit, improviziraš - in s tem treniraš možgane, da se spomnijo idej, da znajo razmišljat, da niso presenečeni, ko se nek material ne obnaša tako, kot si si želel ali pa predvideva. Pač si navajen, da improviziraš, da rešuješ nepredvidene probleme in da jih čim več predvidiš. Če lahko vse kupiš, tega nimaš, ker ti ni treba. Lahko še vedno tudi v tem primeru natreniraš možgane, vendar nimaš že od otroštva natrerniranih. Zato se mi zdi ok, da z malimi kaj sami delamo, čeprav bi lahko kupili.

Moram pa priznati, da sem presenečena nad (ne)možnosti, ki jih prinaša doktorat in tako minimalno razliko v plači.

Ja, verjamem - to veliko ljudi reče. zato sem pa hotela napisat realno stanje - ker ljudje mislijo, da imamo strašne plače in da lahko ne vem kaj zaslužimo zraven - pa to enostavno ni res. Ker je moj oče prfoks na univerzi (mimogrede, bila bi zelo presenečena, ko bi ugotovila, koliko je razlika med nijm in OŠ učiteljico - ne vem, ali smem njegovo plačo objavit, moja je javna, zato vem, da jo lahko, recimo pa da si predstavljaš, če ti povem, da je manj kot za mojo plačouser posted image ), zato mi je pač ta svet precej poznan - koliko se da in kakšne so plače.

Večina ima namreč popolnoma zgrešene predstave in mislijo, da smo precej boljše plačani in da delamo to, kar delamo, (tudi) zaradi denarja. Zaradi denarja bi bili vse kaj drugegauser posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 115
   RE: JU - si upate?
29.8.2010 20:24:41   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: ronja
Dodatek za doktorat je 20E ali celo malo manj

Ne me je*at! Resno? user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 116
   RE: JU - si upate?
29.8.2010 20:39:28   
ronja
Ne me je*at! Resno?

Drop dead serious! Saj pravim, lahko preverim točno cifro, je pa vsekakor nekje med 18 in 23, recimo, več se ziher ni dvignil odkar smo se to pogovarjaleuser posted image .

Lahko pa seveda z dr. dobiš tudi kako zelo dobro plačano delo, ampak bazične raziskave to glih nisouser posted image , sodelavka z več leti izkušenj in ki je že dr., bo mogoče kmalu ujela učiteljico v OŠuser posted image . Sam dodatek za dr. je pa toliko.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 117
   RE: JU - si upate?
29.8.2010 20:45:30   
Kerensa*
Kaj konkretno, zabogajetrnega, ti delaš v službi, Ronja (če ni skrivnost)?

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 118
   RE: JU - si upate?
29.8.2010 20:49:45   
ronja
Raziskujem vedenje enih malih žužkov, gledam, kako se sporazumevajo in kaj to sproži.
Konkretno: zadnje čase sedim v temi, pri rdeči luči in gledam in poslušam (to je malo bolj komplicirano, ker vključuje kar nekaj aparatur) njihove vibracije, pa vsake par minut zamenjam žužka in rastlino na kateri je, kar pomeni, da moraš vse spet še 1x nastavit. Zdaj se bom ustavila, ker sicer bom spet cel roman napisalauser posted image . Komaj čakam, da grem spet v službo...

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 119
   RE: JU - si upate?
29.8.2010 20:53:00   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: ronja
Raziskujem vedenje enih malih žužkov, gledam, kako se sporazumevajo in kaj to sproži.

Kakor tisti... kaj je že... z očali, iz N.C.I.S.?

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 120
   RE: JU - si upate?
29.8.2010 21:02:57   
bomboncek1
Daj ronja, zdaj pa že malo tu mač zavajaš ljudi!

Kongresi, konference, gostujoča predavanja - vse se plača, vse se splača - ga ni doktorja, da se mu kaj od tega ne bi splačalo. Udeležba - nikoli ne gre iz doktorskega žepa, vse je krito z raznimi projekti, prijavljenimi v akademski ustanovi. Raziskovalci imate na voljo določena sredstva preko projektov, iz katerega gre ves denar za vaša potovanja v tujino, izobraževanja, predavanja, raziskovalno delo, za nakup znanstvene literature in še kup drugih stvari.

Članki niso plačani? hm, hm, le zakaj se potem raziskovalci non stop grebejo za vpise v bibliografije, za tipologijo članka, ki nikakor ne ustreza dejanski vsebini, vedno pritiskajo da se jim vpisujejo izvirni znanstveni članki, čeprav so v resnici komaj kaj strokovni? zato, da v sicris-u dobijo točke in točke - so denar. Še bi lahko naštevala v nedogled, ker je to moj vsakdanjik - s strani strokovnega osebja, ki je tem akademikom na voljo v vseh njihovih nemogočih zahtevah, da ne rečem, da večino dela itak naložijo nam, se kregajo zaradi teh točk, pritiskajo na nas. vse živo se spomnejo - gsm, prenosniki, avdio video oprema za njihove kobajagi potrebe - vse je plačano iz projektov in prav nič ne gre iz lastnega žepa.
In ker jaz ravno tako delam vsak dan v tem svetu in ker poznam tudi plače doktorjev, lahko mirno garantiram, da so plače v primerjavi z učitelji v osnovni šoli lahko primerljive le, če odmislimo 20 urno tedensko obveznost osnovnošolskega učitelja in 2x2 doktorski predavanji na fakulteti, kar nanese 4 ure. Vse ostale obveznosti - uredijo njihovi asistenti. Za 4 ure dela pa tudi doktor požre tako "nizko" plačo, dodatke itak črpa z gostovanji, članki, avtorskimi pravicami od monografij, z raznimi projekti, kjer se v resnici samo podpiše - pač, lahko se zagrebe za večjo učno obveznost ali pa se znajde na druge načine.
Res pa je dodatek za magisterij in za doktorat tak kot ga navajaš.

lp.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 121
   RE: JU - si upate?
29.8.2010 21:03:08   
bumerang
Ti, ronja, o kateri učiteljici pa govoriš? A o oni, začetnici, v 30. plačnem razredu? A o oni, ki je napredovala, kako je že ena zapisala zgoraj, in se ni pretegnila, in je v 43?
Ma dej nehaj in si raje poglej, kaj vse mora nekdo narediti, da pride v 43 plačni razred. Oz. če hočeš, v 40. Ker je naziv svetnik praktično nedosegljiv. In nehaj farbat jajca o tem, kako so OŠ učitelji bajno plačani (mimogrede, enak zakon velja tudi za SŠ).
Kje začne en učitelj v OŠ/SŠ in kje začne učitelj na F in do kod lahko pride en in drugi? Ne primerjaj jabolk in diamantov... ups, gnilih jabolk. Vsaj glede na to, kar je bilo moč prebrati v tej temi.
Torej se ne primerjaj z nekom, ki je prišel skoraj do konca svoje plačne lestvice, ampak z nekom, ki je na začetku in prav tako malo ambiciozen kot ti.
In ne primerjaj asistenta z učiteljem ker asistent ni učitelj ampak neke vrste pripravnik, pomočnik.

In ne mi flancat, da člankov ne plačajo. Če so jih plačali meni pa so bili skoraj bolj poljudnoznanstveni kot znanstveni, potem jih tudi F učiteljem. In plačali dobro.
Ampak eno so članki, ki jih pišeš za lastno napredovanje v točno določenih revijah v katere je seveda naval, drugo pa tisti, ki jih lahko napišeš za katero drugo profitno. Da ne govorimo o tem, koliko F učitelji vlečejo z raznimi raziskavami in projekti, v katere jih ali pa jih ne povlečejo s seboj redni profesorji, predavanji, ...

In seveda doktorat ne more biti vrednoten ne vem koliko saj je pogoj za delo. Potemtakem sploh ne bi smel biti vrednoten ampak bi morali imeti tisti, ki ga še nimajo, penale.


_____________________________

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 122
   RE: JU - si upate?
29.8.2010 21:03:09   
ronja
blp - nimam pojma... Poznam NSCI - sem gledala parkrat v p., ko so me not dali, ker sem bila bolana, jaz pa nisem navajena it tako zgodaj spat, pa ni bilo kaj za počet (nisem planirala tega, da me bojo kar obdržali, ker še nisem bila toliko noseča, pa nisem mela nič s sabo - niti copat, sem prišla z biciklom tjauser posted image )

A on kake žužke ma? Ma, žužki so face! pa neverjetno je, kako smo si podobni, to me vsakič fascinira!

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 123
   RE: JU - si upate?
29.8.2010 21:06:09   
bomboncek1

IZVIRNO SPOROČILO: bumerang

Ti, ronja, o kateri učiteljici pa govoriš? A o oni, začetnici, v 30. plačnem razredu? A o oni, ki je napredovala, kako je že ena zapisala zgoraj, in se ni pretegnila, in je v 43?
Ma dej nehaj in si raje poglej, kaj vse mora nekdo narediti, da pride v 43 plačni razred. Oz. če hočeš, v 40. Ker je naziv svetnik praktično nedosegljiv. In nehaj farbat jajca o tem, kako so OŠ učitelji bajno plačani (mimogrede, enak zakon velja tudi za SŠ).
Kje začne en učitelj v OŠ/SŠ in kje začne učitelj na F in do kod lahko pride en in drugi? Ne primerjaj jabolk in diamantov... ups, gnilih jabolk. Vsaj glede na to, kar je bilo moč prebrati v tej temi.
Torej se ne primerjaj z nekom, ki je prišel skoraj do konca svoje plačne lestvice, ampak z nekom, ki je na začetku in prav tako malo ambiciozen kot ti.
In ne primerjaj asistenta z učiteljem ker asistent ni učitelj ampak neke vrste pripravnik, pomočnik.

In ne mi flancat, da člankov ne plačajo. Če so jih plačali meni pa so bili skoraj bolj poljudnoznanstveni kot znanstveni, potem jih tudi F učiteljem. In plačali dobro.
Ampak eno so članki, ki jih pišeš za lastno napredovanje v točno določenih revijah v katere je seveda naval, drugo pa tisti, ki jih lahko napišeš za katero drugo profitno. Da ne govorimo o tem, koliko F učitelji vlečejo z raznimi raziskavami in projekti, v katere jih ali pa jih ne povlečejo s seboj redni profesorji, predavanji, ...

In seveda doktorat ne more biti vrednoten ne vem koliko saj je pogoj za delo. Potemtakem sploh ne bi smel biti vrednoten ampak bi morali imeti tisti, ki ga še nimajo, penale.



uau bumerang!!!! user posted image user posted image
medve sva si pa tokrat brale misli!!! user posted image

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 124
   RE: JU - si upate?
29.8.2010 21:10:50   
TomTaylor
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Raziskujem vedenje enih malih žužkov, gledam, kako se sporazumevajo in kaj to sproži.
Konkretno: zadnje čase sedim v temi, pri rdeči luči in gledam in poslušam (to je malo bolj komplicirano, ker vključuje kar nekaj aparatur) njihove vibracije, pa vsake par minut zamenjam žužka in rastlino na kateri je, kar pomeni, da moraš vse spet še 1x nastavit. Zdaj se bom ustavila, ker sicer bom spet cel roman napisalauser posted image . Komaj čakam, da grem spet v službo...



o, hudo, ful dobro! Jz bi takoj imela takšno/podobno delo...aaahhh....spet mi je žal, da sem se vrgla v družboslovne vede...


_____________________________

Nihče vam ne more dati več, kot vam jaz lahko obljubim.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 125
Stran:   <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?