teodora75
|
Dan! No evo, bom našla čas kaj napisat. Cunje bodo že počakale :) Kje naj začnem, ko je toliko... Sem prej napisala, da bomo/smo menjali režim previjanja; Včeraj smo bili v RA in pazi to - gospa dr, ki ima v svojem poklicu kar precejšen 'rezime' in ji nekako zaupaš že ko jo vidiš, je rekla, naj nehamo otroka 'maltretirat z novodobnimi iznajdbami', ki še niso čisto 'potrjene'. Dejstvo je, da sva že sama opazila, da je Svit, kot bi bil nekdo drug, ko ga slečeva zjutraj iz 'oklepa' - pralnih pleničk, ki so z vsakim pranjem malo bolj 'obavtne'. Tudi če je prej (pred previjanjem) silno togoten in nesrečen, se mu potem kar smeje na mizi, ko lahko po mili volji krili z nogami. In vic, sva opazila, da je, kadar gremo na Gorenjsko (naš bodoči dom) tam cel dan super priden in se krasno počuti na katerikoli postelji, v kateremkoli položaju... in mi je ravno v nedeljo kapnilo, kaj pa če je to zato, ker imamo tam vedno na riti pamperske... Skratka, dohtarca je rekla, da ima v teh pleničkah veliko več (gibalne) svobode in da je nujno, da ga zdaj ne omejujemo. Tudi ne priporoča nobenega 'nasilnega' razgibavanja v smislu 'telovadenja', ampak da ga naj čim več pustimo na ravni površini in naj vse dela sam - saj zmore vse in je opremljen z vsem kar rabi (sam zase). Zaenkrat je torej ideja, da za pol leta pospravimo 'ovčke' (sorta pralnih plenic), potem pa bi jih vendarle spet uporabljali, če ne dobimo drugačnih navodil. Sem pozabila katera, ampak ena je omelnila da menjajo Baby Love mleko za drugo. Pa me zanima zakaj? Vem da je vsak drugačen, ampak nam se zaenkrat ravno ta (pa smo jih probali 6 ) najbolj obnese. Pa o tistem spreju za boljše tvorjenje mleka ste govorile. Jaz sem bila prav presenečena, ker me je g v pon kar sama vprašala, če ga še rabim. Niti nisem vedela, da se ga lahko še uporablja in zdi se mi fino, da ga lahko še imam, saj mi je že takrat, ko sem prišla iz p precej pomagal. Sicer je pri nas tako, da je treba vsak obrok dodajati AM, sem pa ziher, da dobi tudi mojega mleka kar nekaj in se mi zdi vredno. O moških... hja, jaz sem potem, ko sem včeraj zvečer brala vaše komentarje rekla mojemu: a veš kako sem vesela da te imam . Čeprav žal nismo vsak dan skupaj, mi je pa takrat ko smo (mogoče ravno zaradi tega) silno lepo. S Svitom sta najlepši par in vsakič sem čisto 'stopljena' ko ju vidim. Pomaga mi pač toliko, da je vsaj z njim ko je tukaj, gospodinjstvo pa je zaenkrat več ali manj moje, pa itak ne more biti drugače, saj še ne živimo 'zares skupaj'. Glede pa je tako, da sem jaz očitno res čudna, saj je kljub vsemu delu in nespanju meni še vedno skoraj vedno ko se zvečer stisnem k njemu do tega, njemu pa malo manj... . Eeeeeeeh Me je pa seveda g na pregledu takoj vprašala, kaj mi da za kontracepcijo, pa sem rekla, da nič, saj pazimo (dokler še bomo), potem pa naslednji 'mišek'. In ja, sem par mesecev nazaj, ko smo se pogovarjale o tem rekla, da me vprašajte sedaj... Nič se ni spremenilo - še vedno si želim še enega (v resnici še 3) in kot sem že rekla, najbrž ne bomo prav dolgo čakali (začeli delat na tem). hmmmmm, krst... ja no... Če se še spomnite, sem nekaj mesecev nazaj pisala, da je pri nama (velik) problem to, da je on iz 'orto' verske familije, jaz pa pač ne in da niti ne vem, kako bomo, če bomo, kdaj speljali poroko. Za krst velja tako, da je njemu povsem samoumevno, da bo Svit krščen, čeprav se o konkretnem datumu nisva še nič pogovarjala, meni se zdi pa malo 'mimo', saj se (po mojem (NE)znanju) s krstom na nek način 'obvežeš', da boš potem otroka vzgajal v veri, jaz pa tega ne nameravam. Se pa pač temu (krstu) ne bom upirala, saj sem navsezadnje tudi sama krščena, čeprav kasneje nikoli nisem bila (na tak način) v cerkvi. Evola, pa mi je le ratalo kar nekaj napisat. Pozdrav do naslednjič, T.
|