metuljcek321
|
Hoj! Sem imela še nekaj za podelati (pišem članek za tujo revijo - jupi), sem spet v šoli ... kdo bi si mislil, kaj? Zjutraj smo tudi mi majčken zaspali & se prebudili ob 7.30 ... bli smo kot polhi ... potem pa gas ... mala je pojedla mal Čokolina, spila sokec (rekla: "Hvala, ati, zelo si priden .... zelo si prijazen " ... se ji režimo ,tejle naši malčici), smo se oblekli, uštimali in via služba/vrtec. Ob 7.55 smo že bili na poti - brzina = naša vrlina zimska, skoraj me je kap, ko sem prebrala, kaj te čaka, je pa res, da je iz parvno-formalnega vidika vse pokrito, tako kot si napisala. Srčn upam, da je aktiv slovenistov dober in ti bodo kolegice (morda tudi kakšen kolega?) priskočile na pomoč ter te vodile in usmerjale, da se boš lažje znašla. Pri nas, recimo, smo super aktiv in smo res povezani, dobro organizirani, sem ZELO vesela, da je tako, ker zdaj v devetletki je ogromno sodelovanja, povezovanja, dopolnjevanja, usklajevanja. Tudi glede preverjanja, ocenjevanja se med seboj vedno usklajujemo, dogovarjamo, si svetujemo, pomagamo. Zato se mi zdi res ključnega pomena, da je dobro vzdušje in sodelovanje med člani aktiva/tima. Držim pesti, da boš padla v pravo skupino. Btw: še vedno imate nivoje? Ste zadovoljni z njimi? mi smo šli raje na heterogene skupine & je odlično - kot mini razredi. Nivo je bil problem - 1. & 2. - motivacija, napredek, feedback , medtem ko si v 3. nivoju lahko osvajal gore - tam so itak perle in biseri, ki so ti bili zmožni slediti na vsakem koraku, pa še kaj dodatnega narediti - tam je bla Amerika, ja. Suma sumarum pa je zdaj bolje, ko imaš majhno skupinico različnih otrok (za nešolnice - iz npr. 3 razredov se ustvarijo 4 skupine, v katerih so otroci pri angleščini, slovenčšini in matematiki v 8. in 9. razredu) ... kaj imate pa v 5., 6. in 7. razredu? mi imamo fleksibilno diferenciacijo - 1x/14 dni je ena ura naštimana tako, da se razred deli na polovičko in imajo ang./slo./mat. dopolnjevanje ur - vidim, daje na veliko šolah to problem, ker: - je premalo otrok (povezave z OPB in JV so klasika) - ima učitelj v osnovi premalo ur in jih mora dopolniti (recimo učiteljice od 1. do 6. razreda so vse v minusu zaradi glasbe/športne/nekatere zaradi angleščine, ker to poučujemo tisti z višjh razredov) ... tako da vsako leto dobijo še nekaj takih ur za zraven ... bolniki, vas je sonček kaj pozdravil? Kljub mrazu bo danes lepo, lepo, lepo za boljše počutje: netki, nanka, WB, dekleti ... uspešen študij, nanka! Seveda bo šlo - se splača stisniti zobe, potem boš pa lažje zadihala, boš vidla.