mamipikapoka
|
PolonaF Kar se tiče košare, ni obvezna. Je le praktična, če dojenček med vozičkanjem zaspi, ga ne rabiš motiti med zasluženim počitkom, ampak le odstraniš košaro. Najbolj se splača kupiti rabljeno, ker je tako ali tako praktično nova, pa tudi skoraj nemogoče bi bilo, da je kaj pokvarjeno. Kar se pa tiče lupinice pa je ni ravno priporočljivo uporabljiti kaj več kot pa je nujno (velja za prve 3-4 mesece). To pa zato, ker je dojenček v takšnem položaju, da so pluča nekoliko stisnjena in lahko povzroči dihalno stisko. Tako so nas vsaj učili v šolo za starše. Tudi na daljši poti bi se naj ustavili in se z dojenčkom malo sprehodili v naročju. Pa tudi za prve mesce je celo boljše, če ima dojenček nekoliko dvignjen trup in glavo. Torej je dobro če je nek naklon v vozičku. Jaz sem imela podloženo dno košare, pa tudi pod jogi v zibki sem dala podlago. To mi je pa patronažna svetovala. Tako majhni namreč še ne morejo pravilno reagirati, če slučajno bruhajo in s tem preprečimo, da bi jim bruhec prišel v sapnik. Nalepkice in slikice Naj vam razkrijem še eno skrivnost - samo psst ne okoli govorit , ker bo kakšen ustvarjalec ostal brez dela . Študiram likovno umetnost, pa smo se naučili enega luštnega trika glede stenske poslikave. Torej postopek: 1. Izberete simpatičen motiv 2. nekje izbrskajte projektor ali grafoskop 3. Sliko ali risbo projicirate na steno ( z oddaljevanjem projektora od stene se slika povečuje ) 4. s svinčnikom narišite vse linije in oblike 5. ploskve le še pobarvate - kot pobarvanko 6. na koncu še po potrebi vse linije zarišite s čopičem in črno barvo ...ali pa zamenjate 5. in 6. stopnjo to je to - zastonj, unikatno in zabavno pa še idealno za zadji mesec, ko bomo že same sebi v napoto. eh, pa ne znam slikice nalepit, da bi vam pokazala primer. Hruška d. vidim, da si ti tudi prava umetnica. Lepo. Slingi izgleda, da bo letošnja generacija mamic veš slingala, kot vozičkala . Super!