|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrčki2009
13.10.2010 22:41:16   
lean
Večer

sem eno kitico že odspala user posted image , upam da bo do polnoči mir.
Bolančki čimprej se pozdravte, Neva je danes veliko bolje, brez vročine, nos se je odmašil in teče gnojno.
ninčy dobrodošla, user posted image  za dva septemberčka. 

klarilu user posted image user posted image user posted image  se strinjam z čili, skoz se kaj najde da me nasmejiš. Pa super za objavo slik user posted image user posted image user posted image .
Iskanje službe user posted image  kot če bi iskala iglo v senu.

mateja maš pa pestro doma, ni hujšega če so moški bolni user posted image . Glede hrane imamo tud mi različne dneve, na primer danes je lepo jedla, je imela prav lep buši zvečer. Sem pa mnenja, da to ni glih vzrok za bujenje ponoči, kot si rekla je Vita noč prespala tud če ni čez dan jedla veliko, pač večina naših sončkov se budi iz drugih razlogov, tak vzorec spanja, iskanje bližine, user posted image , sanje...  Maš pa tole glede sokov res zanimivo, jaz naši zdaj poleg čaja dajem sok za razredčit, malinovega ali breskovega, spije tudi vodo z okusom, same vode ne mara, ne naredi enga požirka user posted image

Sem pa bla danes na govorilnih urah, edina user posted image Je blo fajn, sve se zelo dolgo pogovarjale. Je že imela pripravljeno o tem, kako je Neva do zdaj napredovala, kako se obnaša do otrok, vzgojit., kakšen karakter ima, je blo res zanimivo, veliko je blo tudi govora o manj prijetni temi in upam da se bo ta zadeva rešila.

_____________________________



(odgovor članu čili)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Septembrčki2009
13.10.2010 22:46:20   
lean
čili evo grem še na fb, še enkrat ti hvala, zlata si user posted image user posted image user posted image

_____________________________



(odgovor članu lean)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Septembrčki2009
14.10.2010 7:04:02   
Klarilu
jutro
user posted image
evo že afne guncamuser posted image
pa lepo da vas nasmejimuser posted image
lean bi pa iglo prej najdla kot pa službo to pa definitivno k pri igli ni prehodnega najavljanja pri službah moraš na razgovor pridet al pa sliko poslat pa k vidijo in gre vse po zluuser posted image


_____________________________

http://www.mozaik-kreativnosti.com/predstavitev-ustvarjalcev/slikarstvo/teja-bucar/

(odgovor članu lean)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Septembrčki2009
14.10.2010 8:19:27   
ninčy
Hojla!
Hvala vsem za dobrodošlico. Ja, pri nas je kar pestro, kar ob dveh nagajivčkih pač sodi zraven.
Očitno smo vsi vrtičkarji na istem - prehlad non-stop, potem pa še kakšna komplikacija zraven (pri nas nazadnje ušesa, prav lahko se zgodi, da bo pa še šlo kaj na pljučka, sta tako čudno hropla včeraj zvečer ...).
A mate full težave s spanjem? Naša2 spita cele noči, če sta zdrava, če pa so noski polni, pa navadno vstanem 2-krat, da jima jih spucam. Spita pa cele noči od maja, ko smo ubrali metodo iz knjige Spi, dete, spi. Priporočam vsem, ki ne spite.
A vaši že sami jedo? Naša2 samo v vrtcu poskušata, doma se pa pustita pedenat user posted image . Pijeta pa še kar po flaškah in nekaj malega iz kozarca, lonček za navanje na kozarec imata pa za grizalo, kadar zobki nagajajo, sicer pa se ga ne dotakneta.
Sej verjetno ste večino teh tem, ki jih načenjam, že obdelale, ker že dlje časa čvekate skupaj ...


_____________________________

Štorklja je malo prehitela ... Jan in Žan sta prišla 7. 9. 2009.

(odgovor članu Klarilu)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Septembrčki2009
14.10.2010 9:01:25   
Klarilu
jaz ne verjamem v nobeno metodo ne nič,ker sem že pri tamavčijem probala vse kar je obstajal pa je bilo samo še slabše pač tipično za hiperaktivca ampak ok pač eni otročki se zbujajo ponoči ker ne rabijo spanca toliko kot ostali in ko sem to sprejela in se sprijaznila je malo lažje,tko da bo prišel dan ko se bom tudi jaz naspala ampak do takrat je še dolga potuser posted image

takole tamala dva v vrtcu mene čaka telovadba,pospravljanje,risanje Klarine sobice v glavnem ful dela sam ne vem kje bi začelauser posted image


_____________________________

http://www.mozaik-kreativnosti.com/predstavitev-ustvarjalcev/slikarstvo/teja-bucar/

(odgovor članu ninčy)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Septembrčki2009
14.10.2010 9:06:58   
Klarilu
ma k sem vedela da sem neki pozabila
user posted image
user posted image user posted image user posted image


_____________________________

http://www.mozaik-kreativnosti.com/predstavitev-ustvarjalcev/slikarstvo/teja-bucar/

(odgovor članu Klarilu)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Septembrčki2009
14.10.2010 9:35:14   
lean
Dobro jutro

ninčy spanje, jaz sem kar vajena do 3x vstat če je vse uredu, v drugih stanjih pa x-krat user posted image , hb ponavadi to traja kakšen teden. Mogoče se bo to popravilo, ko bom prenehala z dojenjem, mogoče ne, super da vam, je ta metoda pomagala.
vse ostalo, pitje iz kozarčka, samostojno hranjenje se uči. Večinoma se polije in pa packa user posted image .

_____________________________



(odgovor članu Klarilu)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Septembrčki2009
14.10.2010 10:13:37   
Mož*
Dober dan!

Noč grozovita, kuril, kuril, potem mu je T padla za kako stopinjo, pa je plezal po meni, me ljubčkal, se smejal in mi "pripovedoval", pa spet kuril. Zjutraj je imel že 39 st.
Opazila sem tudi, da je tole vročinsko dogajanje pospešilo izrast zob: zunaj sta obe spodnji štirici, zgornji bosta pa, po moje, danes.
Spanje: v bistvu če je bolan ali ne: na trajnem priklopuuser posted image , ali polpriklopu. Nikoli se ne zbudi manj kot ene 7x. Tole s spanjem: ni pravila. Kot sem že večkrat napisala: ta prva v življenju ni spala pri meni in je od 3. meseca starosti brez dojenja ali zbujanja zmogla 10-12 ur v kosu; ta tretji pa je 6 ur v kosu prespal šele v kakšem 2. razredu OŠ.
Naš trenutno ob silnih virozah kar malce razvojno stagnira. Hodi slabše kot pred mesecem dni; v bistvu se spet bolj plazi, kot hodi, edino čveka pa: kot raztrgan dohtar. 


_____________________________

2.9.09 3120g, 52 cm, OG 34cm
8.3.10: 7330g, 70 cm, OG 42 cm
17.10.10:: 9300g, 80 cm

(odgovor članu lean)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Septembrčki2009
14.10.2010 13:13:32   
sasek79
Oj!

Spanje: Pri nas zelo slabo. Zbujanje vsako uro ali še pogosteje. Dve uri v kosu sta že cel luksuz. Tudi jaz računam, tako kot lean, da bo bolje, ko se ne bova več dojila. Zbujanje 2-3x/noč - takoj podpišem. user posted image  Ninči, ali je metoda po knjigi Spi,dete spi takšna, da pustiš otroka jokati? Takšne metode meni niso blizu, vsaj zaenkrat še ne. user posted image

Klarulu: Lepe slike. user posted image user posted image  Za službo.

Viroze: Ažbe se sploh ne reši kašlja. Ko mislim, da gre na bolje, je naslednji dan spet slabše. To ni ničemer podobno.

Hranjenje: Pri nas je to bolj packanje. Rad bi sam jedel, vendar mu še ne gre. Pije pa iz magičnega lonča, občasno pa mu dam tudi kozarec, kje še vedno polivamo in packamo. user posted image

Govor: Naš fant je zelo zgovoren, samo razumemo ga nič. user posted image  Zaenkrat to še niti pribljižno ni podobno pravemu govoru.

(odgovor članu Mož*)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Septembrčki2009
14.10.2010 13:57:40   
baby blue
Hoj hoj

Evo ravno prebrala da bo v naših koncih v nedeljo že zapadel prvi sneg user posted image

Hranjenje... Pri nas samostojno hranjenje še ni na vidiku... Ji včasih dam žlico ampak ona se potem igra in s tisti žlico maha naokoli pa tolče po mizici samo je ne z njo user posted image user posted image Pije pa iz enega lončka ki ima slamico in iz enega ki je malo širši ustnik... No mislim da je magični lonček... Je fino ker ne poliva tako da ima lahko to flašo tudi v postelji... Pri tem s slamico pa v ležečem položaju ne more piti ker ne teče user posted image

Govor... Lana ne veliko čeblja in kriči in vriska samo bi rabila podnapise ker ne vem kaj hoče povedat user posted image user posted image je tolk posrečena pol se pa še smeji zraven... user posted image user posted image Ni še pravi govor pa besednjak besed je tud bolj slab... he he


_____________________________

Lana mi je ime, naj vsak zdaj to ve. 14. septembra 2009 ob 13:37 sem prijokala na svet.

Rojstvo: 14.09.09 - 2910g, 50cm
1.leto: 14.09.10 - 9240g, 76cm

(odgovor članu sasek79)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Septembrčki2009
14.10.2010 21:58:11   
čili
Čer!
Lean user posted image z veseljem...
Spanje traja od 20.00-7.00 ( cca) Vmes se zadnje čase zbudi 2x (čaj/AM) Kadar ga kaj muči je pa nonstop zbujanje. Je imel 2mesečno obdobje,ko je spal celo noč.Študiram,da se bom izselila iz spalnice v Žanovo sobo. To da otroci spijo z očeti se je že velikokrat izkazalo za +  kar se prespanih noči tiče..Prej,ko sem bila doma  je bilo vseeno zdaj bi pa bol potrebovala spanec.
Ažbe čez dan zelo ,zelo malo spije ,zato ponoči vse nadoknadi in velikokrat zeksa 2x 1,5 ml čaja. Saj vem ,da če bi nočno pitje ukinila se sčasoma nebi več prebujal za piti,samo kaj ko se mi ne ljubi s tem ukvarjat. Je lažje dat čaj ali AM pa ninanana dalje.
hranjenje-Ažbe ima eno žlico drugo pa jaz. Zadnje čase ima strašen apetit. Še vedno zelo rad z rokami prijemlje hrano,jo z rokami daje v usta. Včasih skoraj plava noter user posted image . Upam da ga bo to kmalu minilo in bo jedel ko mali gospodek.
Ninčy kako je ime tvojima sončkoma in kdaj sta se rodila?


(odgovor članu baby blue)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: Septembrčki2009
14.10.2010 22:06:10   
čili
Aja...Govori tako kot vaši-veliko , razumem pa nič.
Razen zdaj je začel govorit NA user posted image ,ko kakšno stvar komu da. Naprimer sredi noči mi da dudo in reče "na" in jaz potem ne vem a naj se jokam ali smejem.Da bi pa rekel mami pa ni šans.Pa danes mu je celo ratalo približno povedat kako dela avto user posted image . Drugače je pa tak migetalec,da nima časa govora razvijat. Oddaja samo zvoke,ki spremljajo njegovo gibanje user posted image .

(odgovor članu čili)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: Septembrčki2009
15.10.2010 7:04:54   
čili
Pa še dobro jutro !
Mali še spi...Mu je enkrat oči dal čaj,enkrat mami, pa ob 6.00 je pil AM. To je kar ok noč,ker je takoj mrknu nazaj. Ampak jest bi še tkooooooooooooo spala.
Peeeeeeteeeeeek user posted image
UŽIVAJTE!!

(odgovor članu čili)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: Septembrčki2009
15.10.2010 7:59:59   
baby blue
Jutro

Včeraj smo bili na triurnem šopingu in to z Lano... Najprej smo šli v Kik v Kr.Gori kjer začuda ne smrdi po tekstilu in je bilo vzdržno... Smo ji nakupili rokavičke pa nekaj pulovrčkov in nogavičk pa žabic da ima malo za čez hladne in potem še zimske dni... Pol smo šli v Merkur po nek vtič potem pa v Deichmana po čeveljčke za lano in sem dobila ene luštne teniske in škorenjčke za zimo pa sem vzela eno številko večje zaradi toplejših nogavičk... Nazadnje so šli pa še v BC po dva traka za čez ušesa... Šarmirala je v vsaki trgovini... Jo je v Kiku prodajalka prijela za roko pa je šla kar z njo malo po trgovinah... Aja pa zase sem končno vzele dve trenirki spodnji del pa en windstoper... Tega v hervisu

Lana  skoz govori na na na al pa ma ma ma pa dej dej dej user posted image user posted image Drugače jo je pa sam smeh in vriskanje... Pa pet minut ne more bit na miru user posted image

No in po treh urah ko sva prišli domov me je čakala pospravljena kuhinja, pomita posoda in sadna solata... Lana je bila tako utrujena da tud jest ni hotla sem jo samo previla in v pižamo spravla pa mleko dala in je v trenutku zaspala... je bilo pa pomojem preveč novosti zanjo ker se je zbujala na uro do ure in pol... Mami pa vsa zalimana in je mogla vstajat user posted image

_____________________________

Lana mi je ime, naj vsak zdaj to ve. 14. septembra 2009 ob 13:37 sem prijokala na svet.

Rojstvo: 14.09.09 - 2910g, 50cm
1.leto: 14.09.10 - 9240g, 76cm

(odgovor članu čili)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: Septembrčki2009
15.10.2010 10:26:55   
Klarilu
dan

_____________________________

http://www.mozaik-kreativnosti.com/predstavitev-ustvarjalcev/slikarstvo/teja-bucar/

(odgovor članu baby blue)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: Septembrčki2009
15.10.2010 14:29:25   
Klarilu
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image


_____________________________

http://www.mozaik-kreativnosti.com/predstavitev-ustvarjalcev/slikarstvo/teja-bucar/

(odgovor članu Klarilu)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: Septembrčki2009
15.10.2010 15:57:37   
Mož*
Hej, našemu je končno skoraj padla temperatura. Ima adenovirozo in je že precej poskočen. Govor: zelo odločno zna reči "Ne", pa daj, daj, daj to. Pa "gl", kar pomeni glej; pa Zala, mama, am,am, če hoče jesti; a aji, aji, ko se afna z ležanjem po tleh; pa mua, ko slinasto ljublčkauser posted image user posted image user posted image
Drugače pa vadi vse onomatopoetične zvoke, vključno z renčanjrmuser posted image


_____________________________

2.9.09 3120g, 52 cm, OG 34cm
8.3.10: 7330g, 70 cm, OG 42 cm
17.10.10:: 9300g, 80 cm

(odgovor članu Klarilu)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: Septembrčki2009
15.10.2010 20:13:56   
TuBoLina_86
hej ho! evo mene user posted image sem vas malo prebrala za nazaj, pa tukaj... ste kar tračave, ni kaj user posted image user posted image user posted image

no, vsem, ki ste bubani pošiljam eno velko puso, pa da se čim prej pozdravite user posted image user posted image user posted image

no, tudi mi smo v vrtcu, od 20.9. - amo bli teden dni v vrtcu - pa teden dni bolniške - vnetje uha..... pol spet teden dni vrtca - pa smo spet prehlajeni - kašljamo, zaenkrat je nosek sicer čist, upam da tako tudi ostane.... in da ne bomo spet na dopustu.... mu pa davam vsako jutro sirup echinax bimbi.... vitaminski dodatek, in mi zgleda, da malce pomaga - se ni poslabšalo kašljanje.... in smrkanja zaenkrat sploh ni...
odkar je v vrtcu je nekaj novega - HODIMO user posted image user posted image user posted image user posted image   po 3 tednih v vrtcu smo začeli hodit.... neverjetno, kako je, če si edini v skupini, ki hodi po 4 user posted image user posted image user posted image je v skupini od 1 - 3...

je pa pravi mali bucko imamo nekje okrog 11 kg če pa tako rad je, mogoče pa bo zdaj šlo kaj dol, ko smo shodili, in ga nebo več tako težko dvigovat

no, pa še malo o meni.... sem že med 12. in 13. tednom.... huh, kako čas šiba.... ta teden sem opravila NS ( 2 mm ) - vse ok, spol se ni videl....  danes sem imela pregled še pri moji G - in bila kregana user posted image user posted image shujšala sem namreč 4 kg - pa mi ni slabo, niti ne bruham, samo jesti pač ne morem ( smo kak mesec in pol na svojem, v bloku, in moram skrbet za gospodinjstvo, za malega, za tavelkega user posted image ...kuhat.... in še nimam pravega ritma user posted image user posted image jah, če pa je prej tast kuhal, ki je v penziji, jaz sem samo pospravljala, ko smo še bili tam....zdaj pa ko je vse na meni, pa se še ne znajdem.... in ko bom ujela ritem, se mi bo povrnil apetit.... samo upam, da ne preveč user posted image )

no, sem pa na NS imela tudi UZ v 3D, neverjetno, kako se to lepo vidi....



_____________________________

17.09.2009 ob 8:48 sem postala ponosna mamica malega sončka Tina

ob rojstvu, 17.9.2009: 3140 g, 50 cm
1 leto : 10,5 kg, 77 cm

(odgovor članu Mož*)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: Septembrčki2009
16.10.2010 6:40:29   
ninčy



IZVIRNO SPOROČILO: čili


Ninčy kako je ime tvojima sončkoma in kdaj sta se rodila?


 Jan in Žan sta se rodila 7. septembra s polnimi 36 tedni, tako da skoraj nista nedonošečka. Ob rojstvu sta imela 1860 g in 44 cm (Jan) ter 1805 g in 45 cm (Žan). Zdaj sta pa že prava korenjaka, saj sta svoje vrstnike (kakor gledam po vaših podpisih) bolj ko ne ujela. Konec avgusta sta imela vsak po 74 cm in malo manj kot 10 kg. Kot dvojčka in nedonošečka sta obiskovala RA, od januarja naprej tudi NFTH in ta jima je zelo dobro dela. Shodila sta oba v avgustu,, Jan po korigirani starosti pri 10 mesecih, Žan pa pri 10,5. Obiskujeta vrtec, kjer sta najmlajša in vse pobereta od sošolcev - kar mi je full fajn.
No, pa da še z vami delim eno koristno informacijo. Naša2 sta full prehlajena že več kot en mesec - smrkanje, kašljanje ... Vmes sta imela še ušesa vneta. Potem pa sem izvedela za justovo kremo iz materine dušice in res pomaga za kompletna dihala in dihalne poti. Ponoči ne kašljata več toliko in se posledično ne zbujata. Žan je že spet prespaldve noči v kosu, Jan se je pa zbudil okrog 5h in popil malo čaja. Sicer pa, odkar sta v vrtcu, hodita spat že ob 18.30, saj sta totalno utrujena.
Joj, pa ne morem verjeti, plešeta ringa-raja, in sicer  sama, sploh me ne potrebujeta za drugo kot za petje pesmice user posted image .


_____________________________

Štorklja je malo prehitela ... Jan in Žan sta prišla 7. 9. 2009.

(odgovor članu čili)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: Septembrčki2009
16.10.2010 19:39:18   
Rosca79
Pozdravljene,
sem imela že kar velik napisan pa mi je moja računalniško razgledana frajla pritisnila se mi zdi samo eno tipko pa je šlo...user posted image ja sej sejuser posted image
vidm da se tle gor kar dogaja, ste pridneuser posted image
pa berem da se še vedno borite z virozami, a se pri vrtčkarjih poj na zimo situacija kaj umiri ali kar so do poletja kar skoz na pohodu?  Ker to je pa skor nesmiselno otroka sploh v vrtec imet vpisanegauser posted image user posted image user posted image user posted image za vse tabolane otročke in starše
Sva se zadnjič prebrisano izognile čakanju v polni čakalnici smkavih in kašljajočih otrok, ko sva šle pokazat tiste bule v stegnu, ki kar stagnirajo od cepljenja pri šestih mesecih in še daljuser posted image kmalu po zadnjem cepljenju so se tudi teli naši fleki začel pojavljatuser posted image Mož mogoče kakšen komentar?
Drugače pa Lucija že od res zelo zgodaj zelooo zgovoren otrokuser posted image zdej ji gre že kar velik povedat...ko bi pila reče oda, pove za dol, gor, reče tud mama ampak ne meniuser posted image ko pride ati domov jst rečem atiiii ona pa mamaaaa, pa jst spet atiiii ona pa spet mamaaaaa, tko da to se greva že dolg pa sm se že mogla sprijaznit da pač jst nisem mamauser posted image vsaj še tazategnjene ljudi spravlja v smehuser posted image user posted image user posted image
ma poimenuje res velik stvari si jih niti ne zapomnem več. Pa drdra, ji gre tolk dobr r, da zgleda prov uživa v tisti vibraciji, avto reče ato, pa vse kar jo zanima je tole ali to in kaže s prstom, pa če ne gledaš tisto kar ona bi, ti kar glavo z roko obrne tja pa reče tole...res nima problemov s komunikacijo, že zdej se vse zmenuser posted image se vidi da je že zgodaj na sestanke z nama hodilauser posted image

Lepo nedeljo želim, mi se gremo baje sankatuser posted image

(odgovor članu ninčy)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: Septembrčki2009
17.10.2010 0:10:48   
Mož*
SAJ NE VEM, ali je sedajle še dober večer, ali je že dobro jutrouser posted image user posted image !
Ves čas smo se potepali. Mali je boljši; spat hodi pozno - okoli 23.00, ampak to je tako in tako klasika.

Rožca
. zatrdlina na mestu cepljenja običajno ne pomeni nič posebnega: le zabrazgotinjenje ob mestu vboda; je pa res, da nekateri tipi kože genetsko bolj brazgotinijo. Pojavljanje izpuščajev pa bolj težko komentiram, kdaj, kako, ker ke malecka atopik. Večina preobčutljivosti je prehranskega značaja, preobčutljivosti pa se po 6. mesecu intenzivirajo, saj je imunski sistem bolj sposoben, aktiven.

Viroze v jasličnih oddelkih se pri mnogih vlečejo celo prvo leto, tako da otroci naberejo krepko čez 10 okužb. Tisti, bolj občutljivi, v celem letu vrtca ne vidijo več kot mesec dni v seštevku.


_____________________________

2.9.09 3120g, 52 cm, OG 34cm
8.3.10: 7330g, 70 cm, OG 42 cm
17.10.10:: 9300g, 80 cm

(odgovor članu Rosca79)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: Septembrčki2009
17.10.2010 0:24:11   
Rosca79
IZVIRNO SPOROČILO: Mož*

SAJ NE VEM, ali je sedajle še dober večer, ali je že dobro jutrouser posted image user posted image !
Ves čas smo se potepali. Mali je boljši; spat hodi pozno - okoli 23.00, ampak to je tako in tako klasika.

Rožca
. zatrdlina na mestu cepljenja običajno ne pomeni nič posebnega: le zabrazgotinjenje ob mestu vboda; je pa res, da nekateri tipi kože genetsko bolj brazgotinijo. Pojavljanje izpuščajev pa bolj težko komentiram, kdaj, kako, ker ke malecka atopik. Večina preobčutljivosti je prehranskega značaja, preobčutljivosti pa se po 6. mesecu intenzivirajo, saj je imunski sistem bolj sposoben, aktiven.

Viroze v jasličnih oddelkih se pri mnogih vlečejo celo prvo leto, tako da otroci naberejo krepko čez 10 okužb. Tisti, bolj občutljivi, v celem letu vrtca ne vidijo več kot mesec dni v seštevku.



Naša češplja je zaspala 10 minut nazaj, včeraj šele ob pol 1h, zgleda ima podedovan še moj bioritem iz trebuhauser posted image bi pa s Klemnom lahko šla kej požurat ven ko je že glih petek,  ane Mož?
Joj tele viroze so pa res huda stvar v vrtcuuser posted image
Glede bulic v stegnu oz. brazgotin vem da nimamo kej narest, pač čakat da zgineta, hvala pa za posnitev preobčutljivosti...veš da mi tega niso še nikjer povedali ne P in ne v bolnici ne dermatologinja ne alergologinja

zej se grem pa k lubici stisntuser posted image

(odgovor članu Mož*)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: Septembrčki2009
17.10.2010 8:53:46   
čili
Dobro jutro!
Smo fajn spali,je bila samo ena flaša mleka potrebna.Je zaspal sices šele 21.30 ampak je do osmih potegnil user posted image .
Ažbe je 14 dni vrtca zdržal tole rundo in kot kaže greva jutri tudi na službovanje user posted image ,medtem ko je moj nečak že na tretji rundi antibiotikov  in par dni vrtca user posted image .Sta bila skupaj ,ko je imel škrlatinko in še nismo vedeli.Sem bila prepričana ,da jo bo tudi Ažbe dobil. Pa smo imeli srečo.

Hhuhhh se močne vonjave vijejo okoli mene....moram nekoga na povijalno odnest

(odgovor članu Rosca79)
Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: Septembrčki2009
17.10.2010 11:01:12   
Mož*
Dober dan!
Mož odšel dežurat, Aljaža sem odpeljala na turnir, mali ... stakljivo stakljiv. Niti sekundo ni pri miru, samo koplje, meče, vleče, odpira predale, grize kableuser posted image user posted image user posted image
Noć: ene 20 priklopov.
Kar se bolzni tiče, se naš pač prekužuje z različnimi virusi, bakterijskih komplikacij, pa, hvala bogu, nima.
Jutri gre v vrtec. Amen.



_____________________________

2.9.09 3120g, 52 cm, OG 34cm
8.3.10: 7330g, 70 cm, OG 42 cm
17.10.10:: 9300g, 80 cm

(odgovor članu čili)
Neposredna povezava do sporočila: 49
   RE: Septembrčki2009
17.10.2010 15:14:51   
sasek79
IZVIRNO SPOROČILO: ninčy




IZVIRNO SPOROČILO: čili


Ninčy kako je ime tvojima sončkoma in kdaj sta se rodila?


 Jan in Žan sta se rodila 7. septembra s polnimi 36 tedni, tako da skoraj nista nedonošečka. Ob rojstvu sta imela 1860 g in 44 cm (Jan) ter 1805 g in 45 cm (Žan). Zdaj sta pa že prava korenjaka, saj sta svoje vrstnike (kakor gledam po vaših podpisih) bolj ko ne ujela. Konec avgusta sta imela vsak po 74 cm in malo manj kot 10 kg. Kot dvojčka in nedonošečka sta obiskovala RA, od januarja naprej tudi NFTH in ta jima je zelo dobro dela. Shodila sta oba v avgustu,, Jan po korigirani starosti pri 10 mesecih, Žan pa pri 10,5. Obiskujeta vrtec, kjer sta najmlajša in vse pobereta od sošolcev - kar mi je full fajn.
No, pa da še z vami delim eno koristno informacijo. Naša2 sta full prehlajena že več kot en mesec - smrkanje, kašljanje ... Vmes sta imela še ušesa vneta. Potem pa sem izvedela za justovo kremo iz materine dušice in res pomaga za kompletna dihala in dihalne poti. Ponoči ne kašljata več toliko in se posledično ne zbujata. Žan je že spet prespaldve noči v kosu, Jan se je pa zbudil okrog 5h in popil malo čaja. Sicer pa, odkar sta v vrtcu, hodita spat že ob 18.30, saj sta totalno utrujena.
Joj, pa ne morem verjeti, plešeta ringa-raja, in sicer  sama, sploh me ne potrebujeta za drugo kot za petje pesmice user posted image .



Dober dan!

Jaz sem začela to kremico uporabljati včeraj. Mažem stopala in hrbet 1x/dan. Upam, da bo kaj nucalo. Kako pa ti mažeš?

Jutri gre tudi Ažbe po 14 dneh v vrtec. Še vedno malo kašlja. Bomo videli kako dolgo bo trajalo.

(odgovor članu ninčy)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?