|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  43 44 [45] 46 47   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktobrke 2010 III.del
4.11.2010 16:25:55   
Roberta69
Kakanje & preoblačenje: Izak se skoraj med vsakim dojenjem pokaka. Zdaj sem pa ful v dilemi,a naj ga grem potem vedno preoblečt, ker včasih že tako trdno in sladko zaspančka, da ga dam kar raje v posteljico, pa ne vem, če delam prav user posted image .


Popek: danes mu je odpadel popek user posted image . A je na začetku take "čudne" barve kot polž (školjka) znotraj? Se niti slučajno ne spomnim, kako je izgledalo pri Liamu.



Včeraj sem potem kupila blazino za dojenje in ful odtehta - dojenje v sede je tako 100x lažje. Če dojite v sede, jo ful priporočam. Jaz starejšega sina skoraj nikoli nisem v sede (redke izjeme, ko sva bila kje zunaj) in sem bila potem pri takšnem položaju precej nespretna user posted image , zdaj se mi pa zdi, da mi bo kar šlo user posted image .



Upam, da se težave z dojenjem vsem čim bolj poštimajo. Je pa žal ni univerzalne formule, niti čisto jasnih razlogov, zakaj nekdo ja in drug ne user posted image . Vsi pa pravijo, da gre za ponudbo in povpraševanje, tako da se najbrž kar splača čimvečkrat pristavljat, dokler ne steče.

(odgovor članu missD)
Neposredna povezava do sporočila: 1101
   RE: Oktobrke 2010 III.del
4.11.2010 17:19:22   
S*
pixiM koliko pa je bil velik vajin Mark? Naša punca je bila tudi majhna 2310g, 48cm in obseg glavice 32cm, pa je bila samo eno noč v topli posteljici, potem pa sem jo dobila na oddelek. So pa mene s tem zastojem rasti strašili od 32 tedna naprej, ko sem šla na samoplačniški UZ in so ugotovili, da je dete premajhno za te tedne in potem so me spremljali vsake 14 dni. Punčka je sicer rasla, ma počasi in na koncu je tako kot praviš ti, majhno ma žilavo in zdravo dete.

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 1102
   RE: Oktobrke 2010 III.del
4.11.2010 17:25:13   
mamamajča
Roberta, čisto v redu delaš- tudi jaz mojega ne previjem, če zaspi. Nima ritke čisto nič rdeče.
Tudi v porodnišnici mi je rekla, podnevi se dela, noč je pa noč in naj se ponoči ne previjamo, če ni skozi moker.
Uporabljam pa bele pemperske, pa kakca veliko lepše vpijejo kot one rumene.

popek- ja ja, takšen mora bit. Zdaj ga samo lepo neguj oz. počakaj, da patronažna pride. pri nas ga čistijo z alkoholom, nekateri s fiziološko in bivacinom...

dojenje- sem ful vesela, da sem si takrat kupila tisti stolček- počivalnik, se prav udobno dojiva v njem.

(odgovor članu S*)
Neposredna povezava do sporočila: 1103
   RE: Oktobrke 2010 III.del
4.11.2010 17:30:47   
anju
Roberta69 js ga grem preoblečt vsakič. mi je kruto ko tako lepo spi, samo kmalu po prihodu domov sem eno jutro z njim zaspala namesto da bi ga šla preoblečt in se mu je vnela ritkauser posted image res pa je imel takrat še čist voden kakec.

kakšno blazino si kupila in kje?

popek Vitanov je bil en čas skoraj malo vijolčen, počasi dobiva kožno barvo, dolgo se celi, še čakamo na prvo kopanje.

3x mami Tigran še pojamra za zobek in recimo ga vidim kako skorje ne ugrizne z njim ampak si jo tlači na stran. kaj vem, zobar je reku, če bo narobe da ga bo tako bolelo, da ne bo mogu spat. tudi zdravnico je zadnjič moj vprašal še za zobek, ko ga je zaradi bruhanja peljal, pa se ji ni zdelo nič posebnega...
hvala za skrbuser posted image
mene bi tudi čist vrglo, če ne bi šlo dojenje, sej sem prvega tolk časa, da bi lahko blo dovolj za par drugih...

missD meni se največ mleka pozna ko malo več spi, drugače skozi črpa črpalkica malauser posted image

cepljenja tisto kar je po programu bom dala. sem spraševala za "dodatna" kaj se bi vam zdelo smiselno in zakaj in zakaj ne. nisem se spuščala v škodljive vidike cepljenj, me prepriča to da so zaradi prav cepljenj nekatere bolezni blokirane.

mamamajča ja svinjina je alergena. naša old skul patronažka se zgraža ko v P vidi da porodnicam postrežejo s pohanim svinjskim zrezkom. jaz je tudi sicer ne jem.

v Postojni se je hrana zelo poslabšala od tiste izpred 3 let.
pa sem vam povedala, da sem rodila v isti porodni kot prvič in potem me peljejo na oddelek v isto sobo na isto mesto h oknu kot prvičuser posted image

(odgovor članu Roberta69)
Neposredna povezava do sporočila: 1104
   RE: Oktobrke 2010 III.del
4.11.2010 18:06:49   
Najki
S* na pregledu zadnjic je bila ena punca 10 dni cez rok, je bila sprejeta na oddelek in cakala CTG, pa je tudi dobila svecko, ki jo je takoj prijela in je dobila hude popadke za kaksne 3 ure, potem pa je vse minilo, odprla se ni pa nic user posted image .
Wow tole se ti je pa res zelo vleklo user posted image ... Meni se itak nikoli nihce ne predstavi tam, sem pa po slikicah na netu zapisala ginote, ki so me pregledali, na CTG grafe. Si bila pred rokom? Ponavadi je mekonijska plodovnica po roku ma ocitno dete se ni bilo zrelo za ven, ce se ni nic premikalo proti izhodu. Jaz racunam, da je moja mala ze zadosti zrela (jutri bo 10 dni cez rok tko da bolje da je pripravljena), da se ne bo obotavljala zadaj in pa da se bom odpirala, ce bojo umetno sprozili... Mekonijski je bil pa ze sin, pa niso nic komentirali glede okuzb. Tvoja zgodba je zelo neprijetna ze zaradi negotovosti sploh zaradi odnosa osebja. Sem pa opazila, da je v PO vsak dan drugace. Ene sestre in babice so en dan ful naspicene, drugi pa sladke kot med, blazno odvisno od guzve. Sem dala pa zadnjih 10 dni skozi kakih 5 postonjskih ginekologov, pa sta mogoce samo dva, pri katerih sem bila sproscena in jim zaupala. Tista, ki me je pa 2009 porajala, je bila pa sploh nemogoca... Zdravstveni delavci se ne zavedajo, da je to nasa prva ali druga zivljenjska izkusnja, da ne rodimo 5x na dan kolikor oni porodijo in da smo zaskrbljene in obremenjene z vsakim odstopanjem od pricakovanj, oni pa le se prilivajo na ogenj in si ne vzamejo strpnosti za pomirit bodoce mamice. Ce bi samo odnos spremenili, bi bili porodi veliko lepsa in mirna izkusnja...

Wow luna, js sm laufala na wc ze minuto po klistirju user posted image . Sem imela pa ksnih 5 popadkov med tem in potem se enih 5 med tusem, da sem komaj na nogah obstala in se upedenala do konca. Res si imela hiter porod.

pixieM 3 dni po porodu pride do navala mleka, zato so takrat prsi bolj polne kot kasneje.

M&A a ce je starejsi z AD, potem te kar na dieto posljejo za drugega? Ker jaz bi rajsi videla, ce bo mala sploh imela kaksno reakcijo, predno ukrepam. Sicer pa ce se prav spomnim, lahko uzivas kozje mleko oziroma bolje jogurt. To je nas prenasal, ko je imel KMA.

anju jaz ugibam ampak verjetno se neprenasanje laktoze kaze z bruhanjem in prebavnimi krci. Mozno pa tudi da z AD, kot ostale alergije. Ugibam zato, ker je bil nas alergicen na mlecne beljakovine ne na laktozo in je imel dermatitis.

missD to se kar navadi, mulcki se takoj zbudijo, ko jih nehas drndrat. Ves kako je super, ce nimas napihljivih in amortiziranih gum, pa samo cez par lukenj al pa kamenckov zapeljes, pa ze pade v komo user posted image . Mojega sem vcasih na sprehodu po PSTju kar po travi cez krtine peljala, je takoj sladko spal. Ce se pa ustavis, moras pa kar pogosto vozicek drmat, da se ne zbudijo.

Grem zdej, sem zaspana, pa se en obisk dobim in mulcka moram nafutrat pa spat spravit, jutri pa spet kontrola.

(odgovor članu S*)
Neposredna povezava do sporočila: 1105
   RE: Oktobrke 2010 III.del
4.11.2010 18:22:10   
2ursae
kakanje: jaz jo tudi pustim pokakano, če zaspi. Itak kaka po 10x na dan in bi jo lahko ves čas samo previjala.

cepljenje. dala bom redno cepit, poleg tega pa še proti rota virusu (oba otroka sta v vrtcu) in klopnemu meningoencefalitisu. Proti KME sta cepljena oba moja, imamo za hišo travnik, takoj naprej je pa gozd in klopov žal ne manjka.

lepe porodne zgodbe user posted image , ampak resno caroline in S*, vajini zgodbi sem prebrala z odprtimi usti - ne morem verjet, da kje tako delajo s porodnicami. Katastrofa.


_____________________________

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"


(odgovor članu Najki)
Neposredna povezava do sporočila: 1106
   RE: Oktobrke 2010 III.del
4.11.2010 18:43:53   
tybysy
No, pa se še jaz javljam po 14 dneh.
26.10. je na svet privekala Nina, težka 3760 g, dolga 54 cm.
Včeraj smo prišle domov, ker smo zaradi šuma na srčku čakali ultrazvok.
Porod - vse umetno od začetka do konca. 8 dni čez rok nisem bila čisto nič odprta, zato so mi v ponedeljek zjutraj začeli sprožati (+ ročno odpiranje), v torek opoldne je odtekla voda, v porodno sobo prišla odprta 1 prst, so me zadržali, ker sem že bruhala od bolečin, potem še umetni popadki, zvečer smo rodili.


(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 1107
   RE: Oktobrke 2010 III.del
4.11.2010 19:21:26   
anju
tybysy čestitke za Ninouser posted image velika punca! user posted image za Ninin user posted image .

vidim da si imela tudi ti kar težko porodno izkušnjo, upam da imaš pozitivne spomine.


< Sporočilo je popravil anju -- 4.11.2010 19:24:38 >

(odgovor članu tybysy)
Neposredna povezava do sporočila: 1108
   RE: Oktobrke 2010 III.del
4.11.2010 21:21:37   
nejkec
Caroline1 in S*user posted image Zdaj je pomembno le, da se je dobro končalo! Moj oče, ki je sicer upokojen zdravnik, se zdaj intenzivno ukvarja z izboljšanjem kakovosti v slovenskih bolnišnicah. Če mi dovolita, bi rada posredovala vajini zgodbi njemu, saj so to izvrstna primera nestrokovnega odnosa zdravstvenih delavcev do pacientov. Mogoče se pa kdaj v prihodnosti kaj spremeni...

(odgovor članu kpmk)
Neposredna povezava do sporočila: 1109
   RE: Oktobrke 2010 III.del
4.11.2010 23:37:29   
pajac
Najki.. jaz sem prvič rodila sproženo po 10 dneh po PDP.. sem dobila svečko, popadki ene par ur, sem pridno hodila okoli, pa nič od tega odprta pa 1 cm od 34 tedna (zato sem imela predpisano miraovanje).. No isto noč mi je odtekla voda in sem se odprla na 7 cm iz oddelka do porodne sobe, tako da so mi klistir naredile na mojo prošnjo in rodili smo v 3 urah.. Upam da bo pri tebi tudi tako!
A si imela kak vaginalni prelged, da so pretipali če je glavica že dol??? Če je, boš potem bejbija samo izstrelila ven!
Srečno!


Mekonijska plodovnica pa pomeni da se otročku slabo godi (mu manjka kisika ponavadi) in se zato sporži refleks ter se pokaka.. ni nujno povezano s "podaljški" je pa znak, da mora otroček čimprej ven...


_____________________________

Moja škratka:
Peter 28.08.2007
Ana 26.11.2010

(odgovor članu nejkec)
Neposredna povezava do sporočila: 1110
   RE: Oktobrke 2010 III.del
5.11.2010 8:04:44   
anju
jutro oktobrke z oktobrčki

če še nekako prenesem nočno ustajanje previjanje in jokanje, mi je nejhujš da nimam svoje pol urce samote zjutri s kafetom. če se ne zbrihtam pridem zmajuser posted image in zjutraj je tega zmaja srečal ta večji... da ne gre v vrtec ko sem ga začela oblačit, roke je dal na glavo da mu nisem mogla majce oblečt. malo na grobo sem mu jih razklenila, seveda je bil užaljen... sem ga stisnila in se mu opravičila, ampak to ni touser posted image kje prodajajo potrpljenje??

upam da se naredi lep dan, prav nič bister ni kot je bil včeraj zjutraj.

(odgovor članu pajac)
Neposredna povezava do sporočila: 1111
   RE: Oktobrke 2010 III.del
5.11.2010 8:36:22   
tinaaleks
anju-te razumem z potrpljenjem, saj ga tudi meni včasih zmankuje z malo. (zdaj bo že ta velika). Takrat probam samo globoko dihat, pa priznam da včasih ne pomaga.

jaz tudi pogrešam tiste pol ure za kavo, pa pol ure za kosilo. Sem že pozabila, da ko imaš dojenčka, ponavadi kar vržeš vse vase ali pa sploh ne ješ.

V Ljubljani pa imamo danes zjutraj lepše kot včeraj. Je že sonce, ki se je včeraj pokazalo komaj popoldne, tako da se bova z malim odpravila kam ven.

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 1112
   RE: Oktobrke 2010 III.del
5.11.2010 9:19:04   
filisa
čestitam tybysy za Nino  user posted image




Danes se pri nas spet dela čudovit dan user posted image  - se že veselim sprehoda! Sem full vesela, da mi rata obenem it tud s user posted image . sicer je precej naporno, ker moraš imet pol na očeh dva user posted image  user posted image , ampak njihovo veselje vse odtehta.



user posted image  že strižete vašim user posted image   nohte na roki?



user posted image   še eno vprašanje imam za tiste, ki ste že bile prej mamice: kako dolgo je trajalo, da sem vam je trebušček lepo nazaj oblikoval?

(odgovor članu tinaaleks)
Neposredna povezava do sporočila: 1113
   RE: Oktobrke 2010 III.del
5.11.2010 9:32:23   
lija30
tud pri nas se že kaže sonček, tko da komej čakamda bo ura ene 12 da šibamo ven:))))user posted image

jaz nohtkov še ne strižem, k je patronažna rekla,da naj še kakšen teden počakam!


(odgovor članu filisa)
Neposredna povezava do sporočila: 1114
   RE: Oktobrke 2010 III.del
5.11.2010 9:52:38   
M&A
tybysyuser posted image za Nino!

anju - user posted image   mislim, da imamo zdaj vse malo šolo potrpljenja user posted image
Neprenašanje laktoze ni isto kot alergija - gre za pomanjkanje encima v črevesju, pokaže se kot obilna penasta driska po uživanju vsakega mleka, tudi materinega, otrok slabo pridobiva na teži, dodatno so možni znaki pomanjkanja določenih hranil. Ta motnja je dosti redkejša kot klasična alergija na mlečne beljakovine.

Najki - v osnovi pri alergiji na KML prepovejo vsa mleka, z dodatnimi testi pa ugotovijo, na katero beljakovino je otrok alergičen in potem mogoče dovolijo skuto, jogurt, kozje mleko. Pri drugem sem se za preventivno dieto odločila sama, ko sem mal preštudirala zadeve in se posvetovala z našo pediatrinjo in alergologom. Zdaj isto. Po testiranju sem samo nadaljevala z dieto (jajca v takem primeru itak prepovejo). Ma ne vem, ni glih fajn, sam to je edino, kar v tem trenutku lahko naredim za malo, da ji preprečima kako alergijo.

cepljenja - oba sem cepila vse obvezno + KME, za rotavirus se mi je zdelo brezveze - v najslabšem primeru pristaneš v bolnici na infuziji, druge bolezni pa so bolj nevarne oz. lahko pustijo trajne posledice. Malo bom isto.

nohti - strigla po 6 tednih

trebušček - že skoraj raven, ampak še ohlapen. Zaenkrat delam dovoljene vaje (dobila v LJ P), po 6 tednih začnem zares.   

(odgovor članu lija30)
Neposredna povezava do sporočila: 1115
   RE: Oktobrke 2010 III.del
5.11.2010 10:55:14   
anju
kako je s trebuščkom sem od prvič pozabila. zdi se mi da mi je bolj visel kot zdaj. že v P se ga je tokrat dalo lepo potegnit noter. ni pa še raven, ker je ohlapen in eno malo blazinco špehca ima čezuser posted image sem vsa malo zmehčana, mam 4kg več kot pred nosečnostjo, samo še malo bolj mehko tudi tisto od prej. kake vaje bi tudi meni prav prišle če ima katera kaj?

M&A hvala za še eno razlagouser posted image
po razloženem kaže da imamo običajno črvičenje, bo bolš.

za nohte počakat vsaj do prvega meseca.

potrpljenje ma vsaj 15 min za kavo, ma s kuhanjem vred, saj ne vprašam večuser posted image

filisa na hitrco pogledala za sleepy wrap je najceneje če jo naročiš prek mojega škratka. je kar pohval in razmišljam da bi jo vzela.

http://www.sleepywrap.com/index.php

http://shop.ebay.de/i.html?rt=nc&LH_ItemCondition=1&_nkw=SLEEPY%20WRAP&_dmpt=DE_Baby_Kind_Unterwegs_Babytragen&_fln=1&_ssov=1&_trksid=p3286.c0.m282

http://www.mojskratek.si/default.asp?pid=modul_it&mid=sl&wid=279&detailID=717&ime=Sleepy_Wrap_%28trak_za_nosenje_otrok%29

http://www.youtube.com/watch?v=pdqPOQom7qM

(odgovor članu M&A)
Neposredna povezava do sporočila: 1116
   RE: Oktobrke 2010 III.del
5.11.2010 11:01:17   
2ursae
jaz sem pa šele zdaj pri svoji kavici user posted image . ma noro, spet sem odspala minimalca, preganjali sva se do pol petih, no, saj vmes sva celo nekaj spali v moji postelji, a ne vem koliko, sem brez očal čist dezorientirana, ker ne vidim na uro user posted image . Pol, ko je končno zaspala v svoji postelji, sem bila pa že tako razčuta, da sem šla reševat sudoku namesto spat. Saj je bilo luštno, je pasalo, a sem se ob sedmih, ko je najprej zvonila ura, takoj za njo pa še Lučka, vsa nebulozna spraševala, kje sem imela pamet. Potem sva pa spali še do pol desetih, juhu, luksuz. Zdaj je pa plan, da hit pozajtrkujem in poRRjam in po FBjam, obesim male cunjice in zbudim tamalo za nego in hranjenje, da bova šli lahko opoldne ven. Komaj čakam, tak lep sonček imamo user posted image .

user posted image a se tudi kateri zdi, da je postala dvorna perica? Naša Lučka precej poliva, tetra plenice se kar vrstijo in imam poln stroj belega perila vsak drugi dan ! Potem pa še redna pranja za pet člansko družino, s tem da njene oblekice perem ločeno, na 60'C.

Eto, šibam, lepo bodte


_____________________________

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"


(odgovor članu M&A)
Neposredna povezava do sporočila: 1117
   RE: Oktobrke 2010 III.del
5.11.2010 11:19:07   
Tiamo
DAn kako punce,

NAjki v kokih kosih si?

Berem vaše zgodbe, svojo se mi kar ne da napisat nič posebnega..... edino to da sem se drgla k hudič, in se opravičevala zdraven, so se smejali..vsi so bili prijazni, po porodu posteljice sem bila že Ok, čist normalna...no to pa zato, ker nisem dobila nič proti bolečinam, ker se jim je pokvaril tist aparat za dovajanje zdravil, ni bilo pa časa za menjavo. No, prerezali so me do pol riti, še vednio me boli, še vedno krvavim, sploh nevem iz kje user posted image

Tamalček je zlati fantek, ponoči spimo od 5-7 ur, podnevi skoz nekaj dremucka...malo dojim, malo dodajam, čist po občutku, upam, da nama dojenje zalaufa...je zaspanlček...ima kakšna kako drugo metodo zbujanja med dojenjem, jaz ga žgečkam, božam, ga odstavim, mu pojem...pa nič, intenivno povleče ene 5krat potem pa zaspi, pa mal pocmoka in on bi visel na joški eno uro ali več (dec pač user posted image ) Nikoli mi ne izprazni cele joške, no saj jaz nimam takega občutka...a ve k dojite vidite oz. iate občutek prazne joške?

Se tipkamo, čakam patronažno...

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 1118
   RE: Oktobrke 2010 III.del
5.11.2010 11:33:13   
anju
Tiamo js kr čutim kdaj jo sprazni, ni pa nikoli "prazna" kot pred prihodom mleka. tiste žleze so vedno nabrekle in je občutek olajšanja, ne praznosti. če sem kaj pomagala.... za zbujanje, no ga ne zbudi, ampak sproži da še vleče - masiram dojko in ko se ta od masiranja premika mu zgleda sproži sesanje. sicer s tem bolj počasi požira, ma vseeno še nekaj poje. tudi pri prvem je to palilo.

o hudiča js se jim pa nisem nč opravičla za dretje v porodniuser posted image user posted image

2ursae ja perem ja. danes se je še ta večji polulal ... zavit v kovter, tako da me še kovter čakauser posted image
perem pa ne posebi, dam pač za vse manj  praška in dvojno izpiranje, in predpranje za tisto kar se ne kuha.

a imajo vaši user posted image mozoljčkeuser posted image tiste ki se naredijo od maminih hormonov. Vitan jih ima veliko več kot jih je imel prviuser posted image

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 1119
   RE: Oktobrke 2010 III.del
5.11.2010 12:03:22   
kpmk
IZVIRNO SPOROČILO: filisa

čestitam tybysy za Nino  user posted image tudi jazuser posted image user posted image user posted image




Danes se pri nas spet dela čudovit dan user posted image  - se že veselim sprehoda! Sem full vesela, da mi rata obenem it tud s user posted image . sicer je precej naporno, ker moraš imet pol na očeh dva user posted image  user posted image , ampak njihovo veselje vse odtehta.
jst tud s kužiko grem ven in je 1A


user posted image  že strižete vašim user posted image   nohte na roki? ja, ja in zelo pogosto



user posted image   še eno vprašanje imam za tiste, ki ste že bile prej mamice: kako dolgo je trajalo, da sem vam je trebušček lepo nazaj oblikoval? hmmm pri 3eh m smo blina morju in ko pogledam fotke - je bil buši že ok


_____________________________

... prvi zaklad.... 12.4.2009...
... drugi zaklad .... 29.9.2010...

(odgovor članu filisa)
Neposredna povezava do sporočila: 1120
   RE: Oktobrke 2010 III.del
5.11.2010 12:22:48   
polmaja
Ciao punce!
Jaz sem še v P Postojna, ker sem ful anemična, a danes grem končno domov, juhu!

Ful sem zgrožena nad prebiranjem nekaterih porodnih zgodb, in hkrati hvaležna, da se je pri meni odvijalo drugače. Zanimivo, da je lahko porod v isti porodnišnici ob približno istem času tako različna izkušnja. To samo potrjuje, kako je pomemben človeški faktor!! Na naših faksih bi lahko uvedli tudi kak predmet "humani pristop" ali kaj podobnega. Dober strokovnjak ni nujno tudi primeren za delo z ljudmi.
Naj povem svojo, dobro, izkušnjo s postojnsko P.

Še pomnite, mi je dr Merlo dejal, da bodo sprožili v četrtek, 28., pa ni bilo nič iz tega. Popolnoma zacementirana, kljub njegovemu bezanju na prejšnjem pregledu, CTG ravno ravna črta, niti navideznih popadkov nisem imela... Zato me je še enkrat pobezal, tokrat malo bolj aktivno in me naročil čez dva dni.
Dva dni kasneje, s torbo in na tešče, ista pašta. CTG mrtev, jaz trilili-tralala (pa smo se selili in sem trogala polne žaklje robe, likala par ur, šraufala in razne take zabavne reči), skratka:"Pridite jutri na tešče, s torbo, mogoče pa bo...".
Malo mi je že dol viselo, pa sem rekla, ma ne bom zdaj vsak dan tja lazila, grem raje pojutrišnjem (ponedeljek), itak ne bo nič... Se je pa zgodilo, da je moja prijateljica šla itak v nedeljo v Postojno na grobčke in je rekla, da naj grem z njo, malo za družbo, pa še nikoli ne veš. In sva se le zmenila z njo za ob sedmih zjutraj.

Slabo sem spala (kot ponavadi) in ob polšestih zjutraj začutim tak mali pokec v trebuhu. Ma kaj je to - ena čudna brcika, ali kaj? Mogoče je pa voda? In čakam, če bo kaj priteklo, pa nič. Lažni alarm. Ob šestih sem lepo vstala, se očedila, oblekla in tako ti jaz stojim pred ogledalom in se lepotičim (kot da kaj pomaga...) in začutim: "pljusk". Preverim: rahlo rozikasta tekočina, količinsko ne ful, ampak dovolj, da je bil izvor jasen. Mi je očitno res prej poknil mehur. Pravim mojemu, "voda gre", on seveda začne okoli skakljat kot muha brez glave, tako, da sem ga morala najprej skulirat. Poklicala prijateljico z novico, se do konca zrihtala in točno ob sedmih, kot dogovorjeno, smo štartali v P.

Takoj sprejeta, babica me je pregledala, manjši popadki na CTGju, kao bo še ful trajalo, mogoče do jutri (oh, ne na prvi november sem si mislila). Skoraj nič odprta. Uf. So me pa vseeno poslali k G (tisti gospod z brčicami - sem pozabila ime), on pa pravi:"tole pa je kar za v porodno - se lepo odpirate in mehka ste že". Jaz pa niti enega popadkca do zdaj.
Spet gor k babici Maji (sem najprej mislila, da je študentka, ker je tako mlada!). Me je kar ona klistirala in po klistiru so se mi začeli prvi popadki, tam okoli polenajstih. Potem pa je šlo kot po toboganu... Na porodno mizo, možek v plavi oblekici zraven (s faco a la "še malo pa bom dol padel"), popadki so me začeli metat, zdaj že ful odprta... Babica ful v redu, vse mi je povedala, na vse ljubeznivo odgovorila, če sem kaj vprašala (npr: "kdaj že pride ta prekleta epiduralna!?!!?") . Okoli polenajstih sem končno dobila EA - vredna vsakega centa, pa čeprav za kratek čas! Kljub temu me je končna faza iztisa kar bolela, a ni bilo panike. Dali so mi tudi umetne popadke (pri EA običajna praksa) in na žalost me je babica morala prerezat (mi je povedala, ko sem začela pokat).

Potem sem pritiskala, pa še, babica pravi :"Zdaj bo, zdaj bo, a hočete potipat vrh glavice?". Jaz pa sem si mislila: " Kaj vam pa na misel pade?! Ma kako glavico tipat?! Ven mi ga spravite! Ga bom pol pipkala!!", izdavila pa sem samo: "ne...". Potem sem začutila 'plop' in vse je ven zdrsnilo, mali Borček je prišel - so mi ga dali takoj na trebuh, jaz pa sem samo lahko med cmerkanjem izdavila: "Lep je!". Moj mož pa je samo butasto gledal, čisto nič mu ni bilo jasno... Ura je bila 13:57 - rojevala sem 3 ure in pol. Superca!
Priznam pa, da mi je ful pomenilo, da je bil zraven in začutila sem tudi posebna čustva do njegove roke, ki sem jo vztrajno gnjackala ob vsakem popadku. Ma čisto plavo zdaj, ubogi revček...
Potem so mu prerezali popkovnico (mož je še vedno samo butasto gledal, ni bil za akcijo, hihihi), malega očedili in ga dali možu, ki je končno začel prihajati k sebi. Ga je okoli ponosno nosil po porodni še tiste tri ure, ki sem jih morala tam preležat in se čisto raznežil. Pa saj ni tak čuk.

Največji hudič je bilo šivanje, me je ful bolelo. Pa smo tudi to preživeli. Mala cena za takega krasnega otročka user posted image .
Babica Maja je bila ful v redu, G dovolj prijazen, anastezist korekten in strokoven (vse razložil), ni bilo neprimernih pripomb, skratka: dobra izkušnja.

Evo, to je to - zdaj moram it - pakirat za domov user posted image .

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 1121
   RE: Oktobrke 2010 III.del
5.11.2010 12:28:28   
Pokora
Tybysy čestitke za Nino (ta ime je bilo tudi pri nas v igriuser posted image ) Pa user posted image user posted image  da se srček porihta!

Kako lep dan imamouser posted image  Bi se bilo fino ven pobrat, pa ne bom Bine budila niti pod razno. Sem si učeri naredila totalno sranje z bujenjem in hranjenjem (kpmk, sem se takoj na vas spomnila). Sem jo tako vztrajno zbujala za hranjenje, da je bila zvečer tako razdražena da joj (očitno od premalo spanja). Je od 18h do 22h stalno hotla jest, oz na joški viset. Sem ji vmes dala dodatek (sem mislila da je lačna), pa je še kar tulila. Ko sva se priklopili, je čudežno nehala... Danes jo zopet pustimda spi kot hoče in tako sem sedaj sama v miru kofetkala na sončku na balkonu, mala je bila pa pač notri ker spiuser posted image  Zdajle se prebuja, bo pojedla, potem pa ven odspat naslednjo rundo.


MissD, a mate princesko na zrnu grahauser posted image  Mala je očitno pogruntala da je na povštrih bolj mehkouser posted image

 
Kakanje in previjanje - jaz ponoči ne previjam. Za enkrat (tok tok tok) je ritka ok - ni vneta. Upam da tako ostane. Imam pa Sudocrem za ritko in se mi zdi super!

Cepljenja - cepili bomo po programu. Za rota virus pa še ne vem. Odvisno kaj bo rekla P. Moji sestri ga je namreč odsvetovala... Slej ko prej, ampak po enem letu pa še hepatitis A in B.

Anjuuser posted image  Meni tudi manjka potrpežljivosti. Včeraj je bilo kar ok. Sva šli po Nika v vrtec, potem smo pa vsi trije šli na sprehod - je mali vozil voziček, pa ful sem se njemu posvečala. Tudi doma sem se precej brzdala, samo vsak dan žal nimam tolk živcev. V pon grem na govorilne, da se še z vzgojiteljico mal pogovorim - ga tut v vrtcu trga...


Nohtki - še nisem strigla. Je imela tako tenke kar je bilo predolgo, da so se kar sami potgali proč. Jih niti ni bilo mogoče postriči -so bili "prilepljeni" na kožo.

Trebušček - me je kar groza, ker se je nabralo maščobnih oblogic, da imam prav lep šlaufekuser posted image  Bo treba bino telovadit...


2ursae - dvorna pericauser posted image  Ja tudi jaz vsak drugi dan še od male en stroj obrnem. Mi tudi malo polivamo, predvsem pa tako grdo je, da ji vse iz ust teče, tako da še dobro da imam veliko tetric. Pa kot sem predvidevala - jih ne likam, bi blo prehudo. Vržem v sušilca in je. Polikam samo tiste za pod glavo za spanje.


Tiamo jaz imam tudi zaspančka. Jo žgečkam in tako kot pravi Anju, masiram dojko, pa jo to pol spodbuja da vleče. Pa navadno poje iz ene dojke, jo previjem da se razbudi, potem pa še druga dojka.

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 1122
   RE: Oktobrke 2010 III.del
5.11.2010 12:46:22   
2ursae
polmaja, super si napisala, tale tvoja zgodbica je zelo zabavno branje user posted image .

Jaz imam tud svojo že napisano, jo ob priliki prilepim, moram še nakej malega dodat - pa imam itak že veliko napisano user posted image .

pokora, jaz tudi likam le tiste plenice, ki so za pod glavo, če bi še ostale, glih dušo spustim. Jaz sem za povrh še srečnica brez sušilnega stroja in sem obsojena na obešanje. Bom malo moža podrmala, da se spustiva v investicijo sušilca. A kaj, ko je treba kupit kurilno olje, pa nagledan imava nakup zmrzovalne skrinje (vedno tlačim stvari v friz).

ajdi, mi2 šibava ven.


_____________________________

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"


(odgovor članu Pokora)
Neposredna povezava do sporočila: 1123
   RE: Oktobrke 2010 III.del
5.11.2010 12:59:19   
Roberta69
Tybysy, čestitke user posted image .


Tiamo, meni zanekrat še ne izprazni joške, ampak upam, da se kmalu začne proizvajat manj mleka. Je pa ful čudno, da imam levo joško, ki je že v osnovi malo večja od desne, skoraj še enkrat večjo - resno user posted image in je ful trda, desna pa čisto mehka in podobno "ohlapna" kot pred porodom user posted image . Ga pa tudi jaz skušam na vse načine zbudit, predvsem kadar je na levi, ker bi fuuul rada, da jo izprazni user posted image , pa ne pali. Izgleda se ful hitro nasiti.


Naša user posted image tudi po eni strani obožuje mojo porodniško, ker je takrat pa res veliko zunaj user posted image .


Kopanje/umivanje dojenčka: jaz sem pa glih razmišljala, da zakaj je "treba" v bistvu dojenčka vsak dan umivat, če pa sploh nima biti od česa umazan, voda pa samo izsušuje kožo user posted image . Moram it prov mal poguglat... Saj mogoče sem čudna, ampak jaz tudi starejšega sina ne umivam/kopam prov pogosto (umijeva zobe, pa obraz, pa ritko), pa nismo umazanci user posted image , oz. če se želi kopat/stuširat (zdaj se zna že sam, tako da ne poliva user posted image ) se itak lahko, ampak jaz res sploh ne vidim potrebe po tem; poti se itak še ne oz. vsaj vonja nima nobenega, kar se pa zares umaže, so pa le roke in ritka/lulček. Saj večina rada to vzame kot nek ritual, meni se zdi pa kar brez veze user posted image .


Ko pride user posted image , se pa pranje kar "poveča", ja. Jaz vsake par dni operem tetrice, pa čeprav jih imam ful veliko (ampak jih kar skos nekaj rabimo), oblačilca pa za oba sinčka kar skupaj perem, čeprav je P rekla, da naj raje, dokler se popek ne zaceli, posebej. Čeprav se mi zdi, da gre na 60 stopinj vse ven user posted image ; edino pokakcane stvari pa skuham skupaj s tetricami.


Danes smo se spet tehtali in tale mali škrat, čeprav se ne doji velikorat in ne dolgo časa, vseeno veliko poje ali pa imam ekstra kalorično mleko user posted image , je že prilezel na 4 kg. Naši patronažki se pa izgleda ne da kaj preveč, pa je drugače čist OK, mi je rekla, če ga bom skopala kar sama... pa ne, da je to kaj zelo posebnega, ampak vseeno sem kar pozabila, kako prijet takega majhnega škrata, je pa res, da sem zdaj v drugo ful bolj ziher in nimam nič občutka, da se bo kar zdrobil user posted image .


Anju, kupila sem blazino od Odeje Škofja Loka (roza user posted image ) v baby Centru za malce manj kot 30 €, mi pa res fuuul odtehta. Imeli so še eno ful dolgo in mehko (Thermaline ali nekaj podobnega), ki pride bolj prav že za spanje med nosečnostjo, pa eno Thermaline mini, ki je podobna moji, le da je krajša. Ta ima precej dolge krake in je ful trda, kar mi paše, da ima dojenček dobro oporo, pa tudi jaz se tako bolje oprem s komolci, kot če bi bila mehkejša (so imeli še eno bolj mehko).


A veste, da jaz imam pa fuuul časa, ker Izak res skoraj skos spi, tudi po 4 ure skupaj, je pa res, da ga malce bolj sračka ponoči, kot bi zamenjal noč in dan, ampak tudi takrat ni take krize. Edino danes sem pa malo bolj fertik, ker je celo noč nekaj stokal (saj sem rekla, da že tako in tako neke glasove spušča user posted image ) in potem samo napol spim, pa vsake tolio me še user posted image poruka, da naj pogledam, kaj je z malim. Zjutraj sem res komaj vstala, potem je pa še user posted image malce zapaničaril, da naj Liama peljem k zdravniku, ker že nekaj časa vsake toliko malo pokašlja (user posted image je bil pa včeraj po milijon letih pri zdravniku in nekaj ful ni kul s pljuči, mora na dodatne preiskave na Golnik) in je zdravnica HB rekla, da se super drži, občasen kašelj pa ni nič neobičajnega. Pa še Izaka je vzela (čeprav imajo gužvo, ampak "domači" imajo prednost user posted image ), se spomnim, kako sem takrat pri Liamu klicarila kot nora in sem imela glih srečo, da so naju vzeli user posted image .


Trebuh: jaz ga nima več prov veliko, takšno čisto majhno žogico, kot recimo na začetku nosečnosti, ni pa nič ohlapen, tako da ko ponikne, bo najbrž trebuh spet raven in a veste, da mi bodo tiste ogabne strije (bi pokazala fotko, pa so se ob nalaganju na računalnik kar izgubile user posted image ) izgleda izginile user posted image , prej so bile živo rdeče in navzdol od popka sta bili dve na koncu dolgi kar ene 5 cm, nad popkom pa ne tako dolgi, ampak ena pa široka kar dober cm user posted image , v glavnem ful grdo, zdaj so pa že čisto blede user posted image , mogoče bom imela pa res srečo user posted image .

(odgovor članu kpmk)
Neposredna povezava do sporočila: 1124
   RE: Oktobrke 2010 III.del
5.11.2010 14:46:17   
Najki
Tybysy cestitke user posted image user posted image user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: anju

jutro oktobrke z oktobrčki

če še nekako prenesem nočno ustajanje previjanje in jokanje, mi je nejhujš da nimam svoje pol urce samote zjutri s kafetom. če se ne zbrihtam pridem zmajuser posted image in zjutraj je tega zmaja srečal ta večji... da ne gre v vrtec ko sem ga začela oblačit, roke je dal na glavo da mu nisem mogla majce oblečt. malo na grobo sem mu jih razklenila, seveda je bil užaljen... sem ga stisnila in se mu opravičila, ampak to ni touser posted image kje prodajajo potrpljenje??

upam da se naredi lep dan, prav nič bister ni kot je bil včeraj zjutraj.



Anju poskusi v glavi odmislit pol urce za kavico in odmisli to navado, sicer te bo izguba frustrirala. Pa se bolj bo fino, ko bos prisla do nje. Meni dragi skuha kavico, pa rada jo pijem hladno, tako da komot caka dokler imam cas. Tebi bi jo lahko tudi skuhal, da ti cas prispara, mogoce se malcka malo pocartal, dokler jo spijes. Pa nocem ti lustov delat, sem prisla ravno iz sive Postojne, mi ni bilo prav nic za tam ostat, ker je v Ljubljani fantasticen jesenski soncek in svez zrak.

Sicer pa grem jutri rodit user posted image user posted image user posted image . Odprta sem 3cm, imela sem 3 svoh popadke na CTGju, dal mi je opcijo, da pridem not zvecer ali pa da kar ostanem in dajo ksno svecko, ma sem se odlocila it jutri zjutraj. Danes imajo celo vrsto narocenih ginekoloskih operacij in v bistvu guzvo, polne postelje, turoben dan v Postojni, zihr bi tam zdela cel dan in vsaj do vecera ne bi bilo premikov, pa sem se kar za soncek v LJ odlocila. Lahko me bo ze zvecer navilo za popadke, sicer pa mirno pridem zjutraj in bo ze naravni start al pa mickeno pomoci, ma mislim da bom pred nedeljo ze cartala user posted image . Nesmiselno danes sprozat, ce je lahko jutri ze naravno pripravljena a ne? Sicer je pa prazna luna ob 6h zjutraj, sin je prikukal ven 2 uri po prazni luni, tako da bojo zelo verjetno zvecer ze popadki.

2ursae js se nisem v politih cotkah user posted image . Sicer pa moj dragi te dni naredi se en izpit za doktorat, pol ga bom pa zbicala, da kuhno postavi pa pralni stroj urihta, k ga ze celo leto cakata user posted image . Tebi se pri veliki druzini res splaca susilec, sploh zdej z dojenckom. Mogoce pa lahko namignes babicam in dedkom, da donirajo user posted image .

polmaja ful si me nasmejala s svojo porodno user posted image

roberta mi nasega kopamo oziroma tusiramo max 2x na teden, cisto po potrebi, nimamo dolocenih dni. odvisno kolk je nasvical in smrdi po glavici, kako se je med futranjem posvinjal, ker si hitro obrise hrano v lase, pa ce je imel ksne driskice. dojencki grejo pa se skozi temenca pa pucanje koze, pa polito mleko, zato najbrz vec umivanja. pa se sproscalo naj bi jih pred spanjem.

BTW roberta, katero pediatrinjo pa imate?

Strije verjetno ne bojo izginile, samo so ful vecje v nosecnosti, ker je koza tako raztegnjena, potem pa skocijo skupaj in so ful manjse. Pa scasoma se pobelijo in sploh niso vec tako ocitne. So pa vecni spomin na skratka. Jaz sem 3 dobila ze pri prvem, pa so se malo podaljsale in par mickenih je se okoli, ma ne bistveno vec kot prej, pa se sploh ne sekiram. Lahko bi se ful bolj razpokal trebuh, ker je bolj rasel kot prvic.

A sem ze povedala, da grem jutri rodit? user posted image user posted image user posted image user posted image Ma zihr nobena ni bla tolk vesela porodne sobe, kot sm js zdejle user posted image .

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 1125
Stran:   <<   < Prejšnja stran  43 44 [45] 46 47   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  43 44 [45] 46 47   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!




Dojenje...
пеперутка16

Do kdaj ste dojile?