|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktobrčki 2010
10.11.2010 16:48:06   
luna_25
duda hm naša je sploh ne mara, ji bi včasih z veseljem dala, sploh ponoči saj za par minut ko je ful hudo....pa jo samo zabriše ven in se še bolj dere, si misli kaj mi to daješ k nič ne tečeuser posted image .

majabar k tvoj mali spi med dojenjem, da se tako dolgo hranita oz ves čas, posledično imaš verjetno tudi več mleka, k so se dojke navadle, da je ves čas povpraševanjeuser posted image .

user posted image a ve kaj pazite kaj jeste, ker našo zdaj že dva večera ful krčki dajajo pa drgač pazim kaj jem, sam ne vem če so to že tisti tapravi krčki oz kolike, saj je šele 14 dni stara, ali pač
 
pokora kako kaj s tvojim mlekom, kaj boljše?

(odgovor članu orhideja80)
Neposredna povezava do sporočila: 126
   RE: Oktobrčki 2010
10.11.2010 17:37:51   
2ursae
ampak tale RR ga pa tako sračka, počasen je kot user posted image , ob živce me spravlja.

orhideja: pri nas, ko naša začne pest cuckat, to pomeni, da je lačna. Mislim, da ne gre v smislu tolažbe, kot je pri prstu ali dudi, ampak pač signal otroka mami, da je že čas za malico. No, tko jaz interpretiram zadevo, morda se pa tudi motim. pa otroci so si različni.




_____________________________

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"


(odgovor članu luna_25)
Neposredna povezava do sporočila: 127
   RE: Oktobrčki 2010
10.11.2010 18:07:50   
Pokora
Luna, včeraj sva zopet zdržali brez dodatkauser posted image  Ob treh je bila v desni dojki zopet bolj suša, je bilo pa v levi očitno dovolj ker od takrat že spi.

Kar se hrane tiče, jaz malo mirkam da ne jem stvari ki napenjajo (fižol, kislo zelje in podobno). Jem pa sveže sadje (pol jabolka in pol kakija na dan), solato z malo jabolčnega kisa. Od prvič imam jaz izkušnje da hrana ne vpliva na krče - vsaj pri nas ni.


Duda - jaz sem ji jo dala že v porodnišnici, ker je stalno hotela biti priklopljena, jaz sem imela pa že tako uničene bradavice da bi rjovela od bolečine. Sem isto mnenja da bolje duda kot prstki (gledam punčko od prijateljice ki je stara isto kot Nik - stalno ima prst v ustih. Sploh če je kakšna stiska - sam prst v usta. Ji ga mažejo z vsem živim pa nič ne pomaga...)

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 128
   RE: Oktobrčki 2010
10.11.2010 18:32:00   
anju
ja rr heca že nekaj dni.
mamamajča ko ti javi napako desno klikni in daj back. vrne ti besedilo ki ga kopiraš v novo odprto okence za post. smeški se ne kopirajo jih moraš nadomestit.

duda kako jo vaši vlečejo? morate popravljat? tavečjemu smo jo držali cca 3m včasih za ga pomirit. potem se je parkrat tako razjezil ko smo mu jo dali da smo odnehali. Vitan pa se jezi na dojkiuser posted image user posted image dudo pa vleče, seveda moram pogosto popravljat... skrbi me da se ne bo začel kregat z dojko ko bo lačen. ko se zbudi se doji potem je par min ok, potem jok, jok tudi na dojkah. čudno mi je to...

Pokora super!!

Vitan ima pri 2 dneh manj kot 1m 1150g nad porodno, okroglih 4500g smo navagali danesuser posted image

(odgovor članu Pokora)
Neposredna povezava do sporočila: 129
   RE: Oktobrčki 2010
10.11.2010 18:46:17   
nika1
POKORA
ja naš Nal sploh na začetku ni pridobival na teži čisto po ,, tabelah,, samo pa je bil oz. je zadovoljen, lepo spi po dojenju 2 do 2,5 uri, redno kaka in plenice so vedno
polulane kar naj bi bilo neko merilo, da otrok dobi dovolj hrane.
Ja patronažna mi je dobronamerno svetovala , da naj vseeno mu dam  dodatek
le zvečer, no ene parkat sem to res naredila ampak je spil največ tam 20-30 ml
nikoli več kot toliko.Torej če bi bil res lačen bi več pojedel, je pa res ,da opažam, da
je pri meni zvečer občutno manj mleka v prsih kot dopoldne oz. čez dan.
Pa vidi se, da bi se tam po šesti uri zvečer dosti več dojil oz. bi bil kar skoz na prsih ...
Mi pa res ni krize če mu dodam samo malo zvečer, da lepo mirno zaspi, glavno je, da se dojiva  , jaz se trudim kolikor se lahko, torej ga redno pristavljam, veliko pijem , počivam več kot toliko pa ne morem narediti, nažalost nimamo vse mamice mleka za izvoz..

Pregled imava naslednji torek , torej mislim ,da ene dobre pol kile pa bo le imel v dobrem ....

Duda - Nalu sem jo ponudila vendar nekega interesa hudega ne pokaže zanjo mi pa pride prav proti večeru ko bi se samo cartal na prsih pa nič vlekel, da mu jo takrat dam in se malo zamoti z njo...

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 130
   RE: Oktobrčki 2010
10.11.2010 19:50:52   
orhideja80
user posted image  Patronažna - kolikokrat je prišla k vam? Pri meni je bila samo 2 × (+1, ko je prinesla tehtnico, da sem jaz sama stehtala pred in po obroku, mi je sedaj žal, da ga nisem slekla, da bi vidla, koliko je pridobil na teži od P - tehtnico sem zvečer pripeljala nazaj v ZD), potem se ji je mudilo naprej). Danes smo kopali, pa sem mislila, da ga bo vsaj še stehtala in ni imela tehtnice, pa je rekla, da se mu po licih vidi, da pridobiva na teži. No, saj je verjetno bolje tako, samo se bila malo presenečena, ker pri sestri je tehtala 2 ×.

hrana - jaz sem že poskusila malo jabolka, grozdja, kakija (vse sem olupila, pri grozdju sem pobrala ven peške, saj tudi mene napenjajo), mandarine in borovnice. Nisem opazila, da bi imel mali kake probleme. Sem pa vse jedla v majhnih količinah. Tudi patronažna je rekla, da se sedaj lahko je tudi sadje, da samo tistih stvari ne, ki tudi mene napenjajo. Tako se bom odrekla vsaj fižolu, kislemu zelju itd. Ne jem pa pretirano začinjenega in kislega.

(odgovor članu nika1)
Neposredna povezava do sporočila: 131
   RE: Oktobrčki 2010
10.11.2010 20:00:03   
luna_25
orhideja80 pri meni je patronažna imela 3 obiske in jutri še enega, k jo bom še jaz skopala, da vidi kako mi bo šlo. Jo pa vsakič tehta in lepo pridobiva na teži pa tudi vidi se ji, da postaja bolj zaobljenauser posted image .

(odgovor članu orhideja80)
Neposredna povezava do sporočila: 132
   RE: Oktobrčki 2010
10.11.2010 21:06:59   
anju
Orhideja80 patronažno lahko tudi pokličeš. bom vprašala mamo koliko obiskov pripada, ma mislim da je velikokrat stvar dogovora. hodijo pa nekako do kopanja, če je vse ok.
pri meni je bila kakih 5x, pa ne zato ker je mama, sva se zmenili da bo hodila in tehtala tako kot pri vseh. še nisva kopali, tako da bo uradno prišla še 1x. običajno ima približno tako št. obiskov, kot mi pove.

3x mami mi je posredovala link knjige, ki nam jo je svetovala "Z otrokom lahko sodelujete" zdaj je v akciji

http://www.didakta.si/e-knjigarna/prirocniki/vzgoja/z_otrokom_lahko_sodelujete.html

(odgovor članu luna_25)
Neposredna povezava do sporočila: 133
   RE: Oktobrčki 2010
10.11.2010 23:37:11   
Najki
Anju, to knjigo sem si tudi jaz kupila v akciji in sem jo brala v P nekaj casa user posted image . Zaenkrat zelo zanimiva, sem pa ugotovila, da ze cel cas delam po njenih nacelih vec ali manj, samo moj dragi je kontra user posted image .

No se grem malo razpisat...

V soboto zjutraj sem letela v P, ob petih sem se namrec zbudila s popadki na 7min, takrat enkrat je bila tudi prazna luna mende (sin bi moral biti Mlaj, hci pa Luna, ko sta oba prazno luno zadela user posted image ). V glavnem cez ksno urco sva bila na poti v Postojno, okoli pol sedmih sva bila pred CTGjem, ki je seveda kazal popadke, odprta sem bila 3cm kot prejsnji dan, MV pa se precej trd, samo je bil cas za porodno. Okoli osmih so me klistirali brez britja, potem pa smo cakali se ksno urco, medtem sem izpolnila papirje, hodila po hodniku z zacetnimi popadki, potem seveda tus in porodna. Babica je rekla, da bom hitro rodila, da rabim samo par popadkov, pa sem se smejala, da bo zihr 5 ur trajalo. Moj porodni plan je bil ne predihavat na postelji in ne bit sivana user posted image . No peljali so me v porodno, predrli mehur, zato je odpadla hoja, ker bi lahko ksna popkovnica ali rokica padla ven, saj mala se ni bila dosti nizko, da bi z glavico blokirala. Potem so urihtali dragega in je prisel ravno v casu za predihavanje, masiral kriz in pritiskal medenico za lajsanje. Popadki so se namrec ze zgostili. Dobila sem tudi nekaj za mehcanje MV in umetne popadke, ti so me pa tako navili, da sem jih v 15min imela skoraj na pol minute in tudi ze pritisk v medenico. Sestra mi je dala dolantin, nimam pojma zakaj, zahtevala nisem nic, tudi niso vprasali, ce hocem, ma brezveze, ker sem morala cez 10min ze potiskat, dolantin me je pa tako zadrogiral, da nisem vec vedela kje so roke in kje so kolena, ki naj bi jih drzala... Pa kaj to mislite pritiskat? Kako se to dela? user posted image Res mislim, da bi bil iztisk veliko boljsi brez dolantina. Aha pa se to, 10min prej sem bila odprta 5cm, ko je sestra rekla, da bomo probali pritisnit, sem jo gledala k marsovc a ona to resno? Kaj pa tistih 5 ur odpiranja...? Tako hitro je slo, da mi pol ni bilo jasno. No po par zelo zmedenih pritiskih sem med nogami videla Lien in potem sem blokirala vse ostalo, samo se pupo sem gledala in se cudila. Od predrtja mehurja do Lien je minila cca 1 ura. Mi je slo kar malo na jetra, da hocejo porodit se posteljico, pa sej se ne mudi a ne? No izkazalo se je, da je prirascena in so me ekspresno vrgli pod narkozo (ceprav bi komot zaspala ze od dolantina), 20 minut kasneje sem se ze zbudila iz zelo prijetnega dremeza z mojima dragima v sobi. Naredili so rocno ciscenje, ma se rajsi ne vprasam, kako to zgleda... Sivana nisem bila nic. Sledile so 3 urce v porodni z zadevo za krcenje maternice.
V sobi sem bila sama in je bil blazen dolgcas, pa sem zvecer dobila prvo cimro, drugi vecer pa se drugo. Vse smo bile 8 do 11 dni cez rok user posted image . Sem imela pa res hude krce zaradi krcenja materice, trajali so cel dan, celo noc in se naslednji dan brez prestanka, samo zelo ojacani med dojenjem. Ponoci sem kar Doreto sfehtala, da sem sploh odspala 4 urce. Vesela novica je pa to, da bojo pri tretjem porodu se intenzivnejsi user posted image .

Lien se je od prve lepo priklopila in zelo pridno cucala, pristavljala sem jo kadarkoli je zacmokala, da bi vzpostavila mleko, posledicno so blazno bolece bradavice nadomestile maternicne krce, ko so ti minili. Tretji dan sem imela naval mleka in najbrz 2 kili na dojko, trde kot jeklo, mala je pa spala ko ubita, ker se je je zlatenica lotevala. Na sreco ni bilo za pod lucko in sem sla cetrti dan domov, kjer sem lahko koncno spumpala dojke in spraznila nabrekle zleze. V P sem imela s sabo dudico, je prisla zelo prav med kosilom, da jo je pomirila za par minut. Jo imam tudi doma, pa jo dam samo takrat, ko rabim minutko za pojest ali ko ocenim, da bo spala naprej in jo je samo pukec zbudil, pa bi rada pocuzala za ga ven spravit. Ker ta gospa se vcasih priklopi samo toliko, da se popukca ali pokakca, potem pa spat.

Dojenje pri njej je zelo random. Rada veliko spi in rada ima pavze med dojenji. Pavza je nekje 10minut do pol ure in priklopljena je tudi po 10minut. Potem oddrema in kmalu bi se malo papcala. Tako da jo ksni 2 uri pristavljam na eno stran in potem zamenjam, da lepo prazni. Pa ne pozabi se pokakat ob vsakem dojenju, kar je komot 3x v pol ure user posted image . Zdejle proti veceru ma daljso pavzo med dojenji, cele 2 do 3 ure ma zdej bo kmalu zacmokala. Ponoci pa se ne vem, zbudila se je ob 4h, da je pokakcala in sla nazaj spat, potem pa zares sele ob sestih in spet ob devetih. Ma en dan smo doma, se nisem sledila urniku user posted image . Je pa zelo mirna, ko se zbudi, nekaj casa meditira s siroko odprtimi ucki, potem vidi rokice in grunta, kako bi jih spravila v usta, potem malo zacne stokat, ker ne grejo v usta in sele cez cas zajokca, da je lacna. To mi da 10 minut od zbujanja do jokca in je vse tako zelo mirno brez stresnega dretja, res.

Danes je bila ze zunaj na balkonu, ko je za 10min posijal lusen soncek po dezju, jo je dragi nesel ven spanckat, ze zaradi zlatenice.

Moja cisca ze rjavi, bi pa komot imela 1 do 2 vlozka cel dan, ker je ze ful minimalna od P, vceraj sem bila malo polomljena od vsega lezanja in spikalo me je v trebuhu, danes sem lahko ze ful pospravila (beri pomivala tla in sesala haha), v P je Lien zadnji dan odpadel popek, grame je 2 dni izgubljala, po navalu mleka pa jih je pridelala 60g, tako da je imela odpustno tezo 3710 (porodna 3900), upam, da jo jutri patronazka stehta in da bo se ksn napredek pokazalo. Saj mala pridno pije tistih 10min, jaz sem od vceraj do danes izgubila kilo in pol samo od dojenja user posted image , se ne hecam. Zdaj sem v bistvu eno kilo pod zacetno tezo, samo nimam pojma, koliko sem imela pred porodom, ma po zadnjem tehtanju sem sla dol 6kg (takrat sem imela 5kg nad zacetno).

Bratec jo je ful ponosno sprejel in jo hodi gledat. Ko sem jo kupckala, mi je se on zelzel v narocje in se mi obesil cez drugo ramo user posted image , pa ful se gre rad previt, ker se sestrca previja. Malo tekmovalnosti kaze, ma nobenega nasilja, vceraj ga je malo dajalo iskanje pozornosti, ma danes je bil ze cisto prijazen. Saj bomo se videli, je se prezgodaj za ocene. Je pa res, da ga je vecino nosecnosti bolj oci rihtal in zdej ne cuti ksne izgube pozornosti od mene. Sem pa ful sokirana, kako je velik in razumen, ko da je minilo 2 lti in ne 3 dnevi user posted image . Se pa veselim energije in mobilnosti, ki sem jo dobila nazaj in se mu koncno lahko bolj posvetim kot v user posted image , samo dvigat ga ne smem, se mi zdi 2x tezji in mi kar polzi iz narocja. Misice so pac prevec zdelane trenutno.

Ok vecino sem stresla ven, pocutje danes je super na vseh koncih z mano, s tamalo, s tamalim. Zdejle grem probat ta roman objavit, najbrz me bo 5x vrglo ven prej, potem pa se pripravit za dojenje in spanje.

Lahko noc!

(odgovor članu luna_25)
Neposredna povezava do sporočila: 134
   RE: Oktobrčki 2010
11.11.2010 8:24:02   
anju
o Najki super, še ena lepa porodna zgodbauser posted image
škoda da zadnja mad nami, se ponavljam ma jih je res teko lepo brat.
krčenje maternice. po prvem porodu mi je babica rekla da vsak naslednji porod boli bolj. mene tokrat sploh ni hudo bolelo, me je prvič skoraj bolj. kar je bolelo nekaj krčev še v porodni tisti 2h, potem med dojenjem pa samo toliko da sem čutla:) kar se tega tiče mi tako ni panike za tretjičuser posted image
v Postojni ni bilo več tiste gužve kot pred mesecem? joj, že mesec!

(odgovor članu Najki)
Neposredna povezava do sporočila: 135
   RE: Oktobrčki 2010
11.11.2010 10:27:04   
orhideja80
Najki - lep porod, pa še ekpresen za povrhu!user posted image

Patronažna - mi je rekla, da če kaj rabim naj pokličem. Ma sej načeloma nimam kaj posebnega, samo handling me malo daje. Mi je prvič na hitro pokazala, je zgledalo zelo enostavno, zdaj pa ne vem več, kako ga je treba dvigovat..., pa nosit user posted image  Sem si sicer sprintala brošuro z neta, samo to ni isto.  Mali pa se že nekam čudno steguje glavico nazaj...user posted image

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 136
   RE: Oktobrčki 2010
11.11.2010 11:41:59   
Najki
Mala mi kolca v narocju in me opazuje.

Je bila danes patronazka, vse stima, vse na mestu, tehtala bo pa v ponedeljek. Novo je samo to, da se notri ne daje vec kapice niti po umivanju, pa da je gubice bolje mazat s hladilnim kakor z oljem, tega samo dodamo malo v vodo za umivanje, ker se tako lepse ocisti oluscena koza. Pa manj rumene ucke ima danes. Pa zabicala mi je teden lezanja, ceprav se super pocutim, ker so lahko posledice na stara leta, ce se misice ne postavijo v redu na svoje mesto. Pa ful bi pasalo it ven, ma jo bom ubogala, sej mislim se kdaj rodit.

Vceraj sem jo morala ob enih zbudit za jest, sicer bi spala od osmih do stirih po moje, ker se je sele takrat zbudila... Ma danes jo bom pustila, da sama pokaze nocni ritem. Pije pridno, ceprav se vedno v svojem ritmu, zdejle mora bit prav sita, da ima cas meditirat, pa ce se zlatenica boljsa, bo kmalu tudi manj zaspana in bomo lahko veckrat uzivali v njenih pogledih. Ma cisti mir je, ko ni ta vecjega, cajta prevec, ne vem kam bi z njim (pospravljat pa ne smem user posted image ), grem vseeno perilo presortirat za pranje, v dveh dneh smo ze tretjino tetric pokurili user posted image .

(odgovor članu orhideja80)
Neposredna povezava do sporočila: 137
   RE: Oktobrčki 2010
11.11.2010 12:07:59   
missD
hm nam je patronažka rekla da mormo dat kapico na glavo po kopanju. pa dvojno zgori oblelt.se pravi bodi pa majčko pa še pajacka.ma kapco dam še eno majčko pa ne,se jakob zbudi v roku pou ure po kopanju ker ga moti.

najki res lep porod! pa hiter!

glede tetric...sem mislila da ne delam ok ker jih nucamo kot po tekočem traku.njuna košara za perilo ni nikoli praznauser posted image

(odgovor članu Najki)
Neposredna povezava do sporočila: 138
   RE: Oktobrčki 2010
11.11.2010 12:30:23   
Roberta69
Lulček: našemu (2,5 let) tudi še ne gre kožica čez user posted image in izgleda kar ozko... pediatrinja nam je rekla, da naj jo vsaj 2x/teden, recimo med kopanjem vlečemo gor in dol, ampak samo toliko, kolikor gre... nekaj časa smo se hecali s ku-ku in je pustil, potem pride obdobje, ko ne pusti... jaz močno upam, da se to porihta, ker ne bi rada videla, da bi bili potrebni kakšni posegi. Naša pediatrinja je pa glede tega "u izi", pravi, da je za to še čas in da napotnico za urologa čim kasneje - baje so pravi mesarji; slišala že iz več ust.


Starejši otroci
: meni se pa prov smilijo tile naši starejši škratki. Ko berem vaše vrstice, mi je kar za vsakega poisebej hudo in pri vsakem vidim delček mojega starejšega sina... spremenila pa sem se tudi jaz... odkar je tu dojenček, sem bila parkrat že zelo huda user posted image , prej pa mogoče v 2,5 letih tolikokrat, če sploh. Ne vem, če ga toliko bolj sračka ali sem jaz postala bolj zatežena user posted image . Je pa velikokrat težko. Starejši sin je bil zdaj dva dni doma, ker ga je predvčerajšnjim zvečer, ob 23.30 zaečo boleti uho... bilo je grozno, dve uri je jokal (pa nikoli ne joče) in prosil:" Mami, mami, pomagaj, uho me boli, pojdiva k zdravniku (v angleščini, seveda user posted image )", jaz sem mislila, da bom od hudega kar umrla, ker nisem vedela, kaj naj... na urgenci so mi svetovali, naj mu dam kakšno svečko in čim več spiram nos. Potem je res dobil svečko, da je ob 1.30 revež zaspal. Zjutraj ni bilo nič, ko pa sem mu spirala s fiziološko, je spet potožil. Naslednji dan sva šla tudi k pediatrinji, pa je rekla, da je vneto uho, ampak da naj z antibiotiki, ker je tako živahen (itak je laufal po ordinaciji gor in dol, pregledobval vse rekvizite, itd.), raje kak dan počakam (mu jih ni bilo treba dat user posted image ). Sva se pa borila z izpiranjem nosu (prov groza user posted image ). No, in ker je bil doma, je bilo kar pestro. če bi imela oba doma (glede na to, da je starejši orng hiper), bi najbrž kar pregorela user posted image ... pa najbrž je bil že sit vsega - jaz nisem še tok fit, da bi lahko ne vem  kam šla, doma so pa možnosti omejene. Me pa malo rešuje pridni, speči Izak user posted image , ki sterejšemu bratcu večji del dneva mamico preopusti.


Majabar, meni so kul edino Chiccotove blazinice, vse ostale, ki sem jih preizkusila, niso opravile svoje naloge.


Danes je bila še zadnjič (no, pride še "predavat" o gosti prehrani, ko bo čas za to) patronažna tu, zdaj se pa ni tok zredil samo 28 g/dan, ampak takšna je tudi neka "meja", tako da je kul. Ne vem pa, če toliko "zgubi" s polivanjem... Pri meni je bila 3x, kopala ga bom pa kar sama. saj je fejst ženska, samo meni je to vseeno naporno, da moram nekoga čakat, itd.


Sadje/zelenjava: jaz sem tokrat kar skoraj brez omejitev user posted image , me je kar tako prijelo. Pojem pa v bitsvu kar konkretne količine (vsak dan ene 4 jabolka, par banan, malce grozdja, včasih kakšne dva kakija - edino agrumom se izogibam, ker sem zadnjič pojedla 4 mandarine in dve pomaranči in se je user posted image zdelo, da malega navija). Zelenjavo pa uživam samo obdelano, solatam se zaenkrat še odpovedujem, edino čebulo sem že jedla surovo (narezano na solati iz poli salame - to mi je zapasalo po ne vem koliko letih user posted image ) in pa vloženo v kisu (ful dobre divje čebulice s Hvara - njami), pa Alego vsak dan uživam (alge so pa ne vem čist točno kaj user posted image ). Mi je pa patronažna rekla, da se kolike začnejo šele pri 3 tednih - a potemtakem sploh ni važno, kaj ješ prve tri tedne user posted image  user posted image  user posted image . Pojem pa skoraj vsak dan za večerjo kozarček Nutele (400 g), se prov vidi, da mi mali poskrka vso maščobo in mi paše nekaj čist zamaščenega (ker to Nutella je user posted image ). Sem pa jaz ful suhljata, taka posrkana izgledam (vsaj jaz se tako vidim), edino mal trebuščka imam, kot da sem glih na začeku nosečnosti user posted image . Pri starejšem sinu je bilo enako, da me je takoj po porodu čist pobralo in sem bila prve mesece čist suha, potem sem bila pa spet taka kot prej.


Moj škratek pa tudi dosti kolca user posted image . Ponavadi pomaga edino, če povleče kak požirek, ampak dostikrat noče...


Duda: mi bomo pa tudi tokrat brez user posted image , ampak Izak je po moje res sploh ne rabi, pa tudi na joški ne visi dolgo, pa še zaspi sam - ja, če bo tako, bo v mojih očeh kar idealen dojenček (kar se spanja/uspavanja tiče, ker drugače je tako in tako idealen user posted image ).

(odgovor članu orhideja80)
Neposredna povezava do sporočila: 139
   RE: Oktobrčki 2010
11.11.2010 12:36:08   
nejkec
Punce, jaz sem čisto pozabila, da moram zdravstveno zavarovanje zrihtat za user posted image . Kako se to uredi? Jaz nisem zaposlena, mož je pa zaposlen v d.o.o.-ju in sicer je on edini zaposlen in delodajalec verjetno ne ve kaj je treba narediti oz. bi se moral pozanimati in mi je lažje, da jaz možu povem kako pa kaj, da bo res zrihtan kot je treba. Vem, da moraš delodajalcu nest kopijo rojstnega lista. Kaj pa mora potem delodajalec narest?

(odgovor članu Roberta69)
Neposredna povezava do sporočila: 140
   RE: Oktobrčki 2010
11.11.2010 12:41:51   
missD
delodajalec mora potem uredit z zzzs. izpolni se obrazec in se urihta. za bolj točne podatke pa najboljše da se pokliče pa povpraša. v večjih firmah je tako da neseš to v kadrovsko pa oni to zrihtajo.

duda - če je ne bi meli bi me pobralo. uporabljam ko pripravljam hrano da potrpita, ko se dereta brez razloga, velikokrat tudi pomaga da se uspavata z njo. jo pa itak sama ven pljuvata ko jo mata dost user posted image

(odgovor članu nejkec)
Neposredna povezava do sporočila: 141
   RE: Oktobrčki 2010
11.11.2010 13:41:20   
Najki
IZVIRNO SPOROČILO: missD

hm nam je patronažka rekla da mormo dat kapico na glavo po kopanju. pa dvojno zgori oblelt.se pravi bodi pa majčko pa še pajacka.ma kapco dam še eno majčko pa ne,se jakob zbudi v roku pou ure po kopanju ker ga moti.

najki res lep porod! pa hiter!

glede tetric...sem mislila da ne delam ok ker jih nucamo kot po tekočem traku.njuna košara za perilo ni nikoli praznauser posted image



Ja sem mislila ne kapice po umivanju s krpico, tudi ce laske navlazis, po kopanju v banji pa ja kapico. Ker prej je bila kapica kar cez noc in se kaj vec user posted image . Si dost zmisljujejo ti pediatri vsako leto kaj drugace.

Jaz jo imam v bodiju in majcki z dolgimi, spodaj stumfke in bombazne zabice do ramen, nic vec, po potrebi jo pokrijem z dekico med prestavljanjem iz posteljice, da je ne razhladi al pa ce spi na drugih povrsinah, ima samo dvojno flis dekico cez. Imamo pa 24/25 stopinj, ker je nekoga zeblo in je zahajcal, tako da imam pri vsem se skos okno odprto in se je patronazki zdelo glih v redu. Sva zdej en radiator zaprla, da le ne bo skos okno odprto. Ponoci jo dava pa v plisastega pajacka, ma cim tanjsega in pokrijeva s kovtrom. Pri tej tamali vse tako naravno pride, da komplicirava enih 20% toliko kot pri ta prvem. Se moram se opomnit, da je le novorojencek in se lahko kaj pretirava, ker ne zna sama regulirat temperature in to.

Jaz doma sploh ne nosim modrca, bi se mi zmesalo od tiscanja in neudobja. Uporabljam razrezane mrezaste hlacke, not pa oblozim s tetrico. Sej zdej, ko je dojenje steklo, ne puscam vec dosti, me pridno prazni, je pa stokrat bolj udobno kot modrc in blazinice.

Roberta katero patronazko pa imas? Jaz imam Mackovo kot pri prvem in mi je ful vsec. Mozno da imava isto. Js bi ful mandarince, pa pojem ksne 2 krhlja za gust, ko jo dam malemu, tako da skodilo ne bo nobeni. Js sm se basala s cokolado med krcenjem maternice, ker mi malo olajsa, samo mende cokolada potem dojencka zapira, tko da si kar pogumna s kozarckom nutele na dan.

user posted image  A je to normalno hujsanje? Domov sem prisla s predporodno tezo in navalom mleka. Ko se je mala prefutrala in sem se spumpala, sem imela drugi dan kilo in pol manj. Danes sem natehtala se ksnih 800g manj. Se mi zdi, da me kar pobira. A je to normalno za polno dojenje? Ker pri prvem nama ni slo na polno in me tud ni posusilo od dojenja.

nejkec dobr da si me spomnila s tem zdravstvenim, ceprav se nimamo rojstnega pa ne morem takoj urihtat. Delodajalec ima verjetno zunanji racunovodski servis, mu bojo oni vse uredili. Pri nas je ista situacija in ker se meni totalno ne da s tem ubadat sami, sva dala kr na oceta, pa naj se njihove racunovodke ubadajo user posted image . Sicer bi js to nesla nasim racunovodkinjam in bi one porihtale.

BTW mojo pupo so na odpustnici zapisali kot fantka, upam da niso te bedarije na maticni urad posredovali user posted image .

(odgovor članu missD)
Neposredna povezava do sporočila: 142
   RE: Oktobrčki 2010
11.11.2010 13:47:33   
filisa
Jaz se več ne grem. Tale RR me tolk zajuser posted image .


V glavnem jaz sem vredu, kaj več pa napišem, ko bo možno....

(odgovor članu missD)
Neposredna povezava do sporočila: 143
   RE: Oktobrčki 2010
11.11.2010 14:29:23   
Roberta69
IZVIRNO SPOROČILO: Najki
Roberta katero patronazko pa imas? Jaz imam Mackovo kot pri prvem in mi je ful vsec. Mozno da imava isto. Js bi ful mandarince, pa pojem ksne 2 krhlja za gust, ko jo dam malemu, tako da skodilo ne bo nobeni. Js sm se basala s cokolado med krcenjem maternice, ker mi malo olajsa, samo mende cokolada potem dojencka zapira, tko da si kar pogumna s kozarckom nutele na dan.

user posted image  A je to normalno hujsanje? Domov sem prisla s predporodno tezo in navalom mleka. Ko se je mala prefutrala in sem se spumpala, sem imela drugi dan kilo in pol manj. Danes sem natehtala se ksnih 800g manj. Se mi zdi, da me kar pobira. A je to normalno za polno dojenje? Ker pri prvem nama ni slo na polno in me tud ni posusilo od dojenja.

Kratkolaso rdečelasko, je taka ful prizemljena in prijetna user posted image . Mene je zaradi dojenja pri obeh ful pobralo; pri Liamu sem bila prve mesece čist suhljata pa z orng baloni user posted image , zdaj sem pa tut kar pobrana, edino malce trebuščka imam. Kil imam pa 10 manj kot pred porodom, dol jih mora it pa še vsaj 4, ampak pri Liamu sem imela jaz, kljub temu da sem bila ful suha, še kar nekaj časa več kg kot pred nosečnostjo, čeprav sem izgledala bolj suha user posted image .

(odgovor članu Najki)
Neposredna povezava do sporočila: 144
   RE: Oktobrčki 2010
11.11.2010 14:38:22   
Roberta69
Aja, pokakan je pa skoraj pri vsakem previjanju, tako da ga niti čokolada niti banane ne zapirajo user posted image . Pa tut oreščke kar jem in ni panike, saj ne vem, kdaj se pa to pojavijo težave, a takoj? Saj, da ne boste mislile, da prov kej izzivam user posted image , samo tko čist po filingu se ravnam in sem tako kot med nosečnostjo čist u izi in tak je tudi moj otroček, prov zadovoljen in miren user posted image .


Najki
, se slišiva, ko pridemo čist k sebi, do takrat pa uživajte!


Ja, otrok spi v kosu že od 10.30 user posted image , tko da ga bom morala izgleda kar zbudit, da ujameva še kaj tega sončka... Lepo se dojite, crkljajte in uživajte!

(odgovor članu Roberta69)
Neposredna povezava do sporočila: 145
   RE: Oktobrčki 2010
11.11.2010 15:53:55   
mamamajča
IZVIRNO SPOROČILO: Najki



user posted image  A je to normalno hujsanje? Domov sem prisla s predporodno tezo in navalom mleka. Ko se je mala prefutrala in sem se spumpala, sem imela drugi dan kilo in pol manj. Danes sem natehtala se ksnih 800g manj. Se mi zdi, da me kar pobira. A je to normalno za polno dojenje? Ker pri prvem nama ni slo na polno in me tud ni posusilo od dojenja.




ja, je. sem ravno zadnjič pisala, da sem si par dni po porodu oblekla hlače izpred nosečnosti. pa mi ni všeč, ker me je vedno manj.

patronažna je meni rekla, da mora do enega leta starosti opravit 8 obiskov, pri naju je bla 4x, naslednjič pride čez kake 3 mesece.

< Sporočilo je popravil mamamajča -- 11.11.2010 15:54:32 >

(odgovor članu Najki)
Neposredna povezava do sporočila: 146
   RE: Oktobrčki 2010
11.11.2010 17:04:11   
Pokora
Kako lep dan je bil, mi2 z Bino pa že cel dan notriuser posted image  Sva do pol dveh čakali patronažko da jo je skopala, potem pa nisva smeli ven in evo, zdaj je mrak. No sej je jutri nov dan :-) Je pa mala fuul uživala v kopanju. Nič ni jokala, samo ful opazovala vse okoli sebeuser posted image
Je pa meni patronažka rekla da mi pripada 5 obiskov. Danes je bila četrtič, peti obisk je pred uvajanjem goste hrane.

Nika1, kot bi opisovala naju z Bino. A sta najina otročka dvojčka?user posted image user posted image  Je pa Bina včeraj zvečer nekaj jamrala, sem ji naredila dodatek in ga ni hotela spiti. Se pravi ni bila lačna...
Sem pa včeraj vzela Tametil in imam danes ful mlekauser posted image


Filisa sem vesela da si ureduuser posted image


Anju, kaj zaen fotoaparat je tvoj nabavil? Dela ful lepe fotke, no človeški faktor ne gre zanemarituser posted image  Ste zadovoljni z njim?  Sva se odločila da nekaj nabaviva, pa mal sprašujem...


< Sporočilo je popravil Pokora -- 11.11.2010 17:06:13 >

(odgovor članu mamamajča)
Neposredna povezava do sporočila: 147
   RE: Oktobrčki 2010
11.11.2010 18:00:51   
2ursae
nekaj mi je padlo v oči, ko vas berem: a hodite na sprehod takrat, ko so otroci budni ali ko spijo user posted image A budni lepo ležijo, gledajo in uživajo? Kako dolge sprehode pa imate, če je otroček buden - mislim, koliko zdržijo, preden se začnejo pritoževat?


IZVIRNO SPOROČILO: Najki

Sem imela pa res hude krce zaradi krcenja materice, trajali so cel dan, celo noc in se naslednji dan brez prestanka, samo zelo ojacani med dojenjem. Ponoci sem kar Doreto sfehtala, da sem sploh odspala 4 urce. Vesela novica je pa to, da bojo pri tretjem porodu se intenzivnejsi  .



tole ti pa potrdim iz prve roke: med dojenjem me je bolelo, kot da imam popadke - resno, brez heca, sem kar skupi v dve gubi lezla.

patronažka: imela sem jo le enkrat, da jo je stehtala in pogledala, če je vse ok. Je hotela še prit, pa sem ji rekla, da ni treba. Kopali smo se pa včeraj user posted image , je šlo super - vseh pet v kopalnici, vsi otroci so se kopali. Sva bila z možem na koncu čisto prešvicana user posted image


jaz šibam, imam dela še pa še ... tole s tremi otroci, pa čeprav eden še kar dosti spi, ni mala malca. Do zdajle sem pojedla kos kruha in dve jabolki, pa še to med sprehodom, ker prej ni bilo časa .


_____________________________

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"


(odgovor članu Pokora)
Neposredna povezava do sporočila: 148
   RE: Oktobrčki 2010
11.11.2010 18:04:16   
tybysy
Prosim vas za pomoč - imam prsno črpalko TT, ki ima zraven posodo za steriliziranje. Vendar ni nikjer nobenih navodil, kako se uporablja user posted image
user posted image Ima katera mikrovalovni sterilizator in mi lahko napiše, koliko vode moram naliti notri in koliko za koliko časa postavim v mikrovalovko ter pri kateri moči? Na vrhu je tudi ena luknjica s pokrovčkom - mora biti med sterilizacijo odprta ali zaprta?

user posted image Še eno vprašanje - Nina ima tako suho kožo. Predvsem po nogicah. Kopamo je še ne - patronažna je rekla enkrat naslednji teden. S čim naj jo namažem?

Hvala in uživajte s svojimi sončki!

(odgovor članu Pokora)
Neposredna povezava do sporočila: 149
   RE: Oktobrčki 2010
11.11.2010 18:13:08   
missD
2ursae moja 2 medtem ko ju oblačim za ven se pritožujeta, ko ju dam v voziček ju ponavadi že zmanjka če ne pa sta 50m od vhoda že v sanjah. pritožujeta se med vozičkanjem samo če bi bila lakota res kruta ali pa če se ustavim za 3minuser posted image

tybysy predlagam ribje mazilo?za sterilizator, si poskusila na njihovi strani kako je z navodili?nekateri izdelki imajo zraven pdf z navodili za uporabo...


< Sporočilo je popravil missD -- 11.11.2010 18:17:53 >

(odgovor članu tybysy)
Neposredna povezava do sporočila: 150
Stran:   <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Najbolj stroge mame so rojene v znamenju ...
Nekatere mame so popustljive in prizanesljive, druge so stroge in imajo rade kontrolo nad vsem. Ste vedeli, da pri odnos...
Pokukajte v pravljičen svet nove trgovine ...
photo
Vrata je odprla nova trgovina Mali zakladi, ki se nahaja v spodnji etaži Emporiuma, BTC City Ljubljana.




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?