|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  121 122 [123] 124 125   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Avgustovke 2011
16.8.2011 17:33:42   
Rosca79
Čaw!
Še moje poročilouser posted image danes CTG z nekaj malimi popadki, dete se ima še čist fajn, plodovnice dovolj, pretoki ok, me je pa v petek spet naročila v bolnico na CTG. Je rekla da se me mogoče celo usmilijo in mi predrejo pa da se potem zgodi kot se morauser posted image čeprav po eni strani upam da se bo kar prej...mi je pa zdej že res kar malo mukauser posted image pa še cele dneve čuvat in skrbet za našo naspidirano dveletnico, ki se ji vsak dan bolj dogaja in niti spat nima več časa čez dan...jaoooo

Vse nove in nanovo mamice pa iskrene čestitke ob rojstvu in veliko lepih spominov za poznejše dni!!!

(odgovor članu Katjuska986)
Neposredna povezava do sporočila: 3051
   RE: Avgustovke 2011
16.8.2011 18:38:02   
gerberafrau
Ojla se z moje strani..

ocitno nas je se zelo malo avgustovk, ki gledamo na uro in stejemo dneve. Kot bi bile v vojski. Pri meni se nic posebnega ne dogaja. Na trebuh sem se ze navadila, da je trd. Spodaj me vsak dan kaksne 3-4 krat uscipne. To pa je tudi vse. Sicer mocno upam, da kmalu grem, ker sem vsa zatekla. Roke in noge so kot buhtli. Jedla bi cel dan nekaj..pa ne vem tocno kaj. Ko pa dolocene stvari pojem..pa tista neumna slabost, kot bi sele zacela z nosecnostjo. Pridno pijem Donat, ker me vsake toliko krc v nogo prime..norisnica v glavnem.

Jutri grem na akupunkturo za priprave na porod, pa ji bom rekla, da naj me kar spikne, kjer je tista tocka za kaksno pospesitev. Imam res obcutek ko da mi bo trebuh razneslo. Ko se hocem ponoci premakniti z leve strani na desno, moram trebuh kar v rokah nesti user posted image

Na wc hodim vcasih na 10 minut, vcasih pa po 2 uri nic...ponoci pa ene 2krat redno do wc, potem pa se kozarec vode zvrnem..

resnicno upam, da bo kmalu, ker imam obcutek, da nisem vec normalna...sem zmatrana ze ob tem, da posodo iz pomivalnega stroja poberem..kaj sele, da bi sla na kaksen dol sprehod..huh to bi bila uspesnica..

no ja..
jap..vsako jutro se prestejmo pred dviganjem zastave user posted image
sedaj grem pa na kavo, ker mi je pritisk na nulo padel

_____________________________

optimisticna
skupaj bova zdrzali in se kasneje igrali..
tenutno se v trebuscku bodi,
da se nam presenecenje ne zgodi :)

(odgovor članu Rosca79)
Neposredna povezava do sporočila: 3052
   RE: Avgustovke 2011
17.8.2011 9:54:32   
vilincek
Zio,

Jaz sem se danes zjutraj zbudila s prebavnimi motnjami. Kriza. Mogoce se kaj dogaja.
Vceri je bil CTG in pregled cist normalen. Brez kakarsnih znakov.
V petek moram kar v P, ker bom ze 6 dni cez. Pol bomo pa videli.

Ce seveda ne bo prej.....
Srecno vsem!

(odgovor članu gerberafrau)
Neposredna povezava do sporočila: 3053
   RE: Avgustovke 2011
17.8.2011 10:14:56   
Katjuska986
vilincek držim pesti da se kaj dogaja.

Pri meni je vse po starem. Nič ne kaže da bi kaj bilo, edino bebica se mi je čisto umirila. Zdj je bila tri dni kot vrtavka v trebuhu. Zdj pa je tako pri miru da jo kar malo budim, da vidim če je ok. Včeraj je moj prišel z idejo masaže nog na točki, ki naj bi bila za medenico. In sem šla na net pogledat kje je ta točka in piše tri prste nad notranjo stranjo gležna (tiste kosti, ki je kot bula vidna). No in večji problem? Tako imam zatečene noge da kosti sploh ne najdem. user posted image Gležnjev, zaradi zatekanja, že nekja časa sploh nimam. tako da sem potem kar malo na "slepo" masirala, tako sa mi je potem še luknja ratala v oteklini user posted image Grozno user posted image

(odgovor članu vilincek)
Neposredna povezava do sporočila: 3054
   RE: Avgustovke 2011
17.8.2011 10:43:12   
tejci01
katjuška986 - jaz sem naročena v petek na taki masaži, ker imam zatečene podplate in me bolijo kosti. Pravijo da taka masaža lahko tudi sproži oz. pomaga da se prej začne porod.
Sem bila že večkrat na refleksoconski masaži stopal in je res super, v nosečnosti pa je taka masaža bolj blaga, ne toliko pritiskajo še posebno v predelu križa.

stopalo je narejeno v obliki naše hrbtenice in tisti lok (spodnji del loka) pri gležnju naj bi bil križ in tudi pol maternica. Če se ne motim

(odgovor članu Katjuska986)
Neposredna povezava do sporočila: 3055
   RE: Avgustovke 2011
17.8.2011 10:47:57   
Katjuska986
trejci - sem šla tudi jaz še malo pogledati na net te refleksne točke in imaš prav. Pri peti je tudi ja. Kam pa si to šla? Ravno zaradi sprožitve poroda bi rada šla na tako masažo.
Iz dneva v dan me skrbi za bebico, ker mi noben od G ni znal natančno povedati, če je lahko kaj narobe, ker sem pred dvema mesecama dobivala inekcije za hitrejši razvoj pljučk ker mi je grozil predčasni porod. Sedaj pa noče ven in me je strah da ne bo kaj narobe. Je od znanke otrok umrl ker so predolgo čakali na porod. Zdj pa iz dneva v dan ugotavljam kaj še lahko naredim da bom ja sprožila porod.

(odgovor članu tejci01)
Neposredna povezava do sporočila: 3056
   RE: Avgustovke 2011
17.8.2011 11:36:15   
vilincek
Katjuska,

meni so vceraj rekli, da pomaga spolni odnos. Mogoce se to probata.

Za zatecene noge pomaga tusiranje z mrzlo in vroco vodo-izmenicno in pa kompresijske nogavice. Se dobijo tudi dokolenke ali pa samostojece.

Meni se je sicer umirilo, mali miga, samo zanic sem.Verjetno iz te moke ne bo kruha.

(odgovor članu Katjuska986)
Neposredna povezava do sporočila: 3057
   RE: Avgustovke 2011
17.8.2011 15:50:38   
Katjuska986
vilincek - jaz že vstanem z otečenimi nogami. In nič več ne pomaga - imam po nasvetu G kompresijske samostoječe nogavice pa tudi tuširala sem se z mrzlo hladno pa nič ne pomaga. Je rekla G da edina rešitev je da čimprej rodim.
Za sprožitev sem pa že marsikaj probala pa nič ne pomaga. Grem jutri na refleksomasažo nog user posted image , drugo sem že vse probala spolni odnos, stopnice, pomivanje oken, pometanje, pomivanje po vseh štirih, skakanje itd. Nič ne pomaga niti lažnih popadkov mi ne sproži. Edin noge imam še bolj otečene pol. user posted image

(odgovor članu vilincek)
Neposredna povezava do sporočila: 3058
   RE: Avgustovke 2011
17.8.2011 20:38:09   
tejci01
katjuška - samo če ti tako otekajo noge, kaj ne v takem primeru tudi sprožijo poroduser posted image  Mislim da kolegici so porod sprožili prav zaradi zastajanja vode, pol se še tamala ni spustila in je imela na koncu CR.

(odgovor članu Katjuska986)
Neposredna povezava do sporočila: 3059
   RE: Avgustovke 2011
17.8.2011 20:45:17   
tejci01
Danes smo bili skoraj cel dan po bolnišnici.
Zjutraj so nas klicali z vrtca, da je Martin padel in verjetno ima zlomljeno roko. Takoj smo šli ga iskat in ko zagledam rokico, je bilo takoj vidno da gre res za zlom. Peljali smo ga na urgenco, kjer so mu rokco slikali in je pokazalo da je zlomljena. Samo pol smo mogli počakat da je šlo mimo 6 ur, ker so mu mogli rokco glihati pod narkozo, pol so mu dali pa še gips, ki ga bo imel 4-6 tednov. Zdaj smo že doma in se pridno igra, tudi pojedel je malo.
Zelo občudujem kako so ti naši otročički potrpežljivi.

Da ne bo pa to pospešlo poroda, zdaj ko je to za nami.user posted image

(odgovor članu tejci01)
Neposredna povezava do sporočila: 3060
   RE: Avgustovke 2011
17.8.2011 22:15:38   
gerberafrau
Ojla..

jaz sem bila danes na akupunkturi za priprave na porod. Je bilo super. Sem rekla, da naj mi kar celo paleto da..da bomo pa sedaj ze cim prej v P. Mojih skrbi je sedaj konec user posted image user posted image ...cakam finale. In ko je zakljucila z akupunkturo..kake 10 minut kasneje res dobim tisti obcutek spikanja in raztezanja tam doli...v glavnem berem se te zadeve okoli refleksoterapije...jap bomo pa to tudi probali.

smo pa res neucakane user posted image



_____________________________

optimisticna
skupaj bova zdrzali in se kasneje igrali..
tenutno se v trebuscku bodi,
da se nam presenecenje ne zgodi :)

(odgovor članu tejci01)
Neposredna povezava do sporočila: 3061
   RE: Avgustovke 2011
17.8.2011 22:27:22   
gerberafrau
ekola..ce katero zanima, sem nasla nekaj pametnega branja glede refleksoterapije in masaze doma..priporocila itd..
http://www.refleksoterapija.si/reflexo.html



_____________________________

optimisticna
skupaj bova zdrzali in se kasneje igrali..
tenutno se v trebuscku bodi,
da se nam presenecenje ne zgodi :)

(odgovor članu gerberafrau)
Neposredna povezava do sporočila: 3062
   RE: Avgustovke 2011
18.8.2011 9:45:51   
Klarita
Dobili smo fanta.user posted image 11. 8. 2011 ob 9.33 uri se je rodil Lukas, velik 50 cm in 3350 cm, imela pa sem spinalni CR. Smo že doma in se cartamo. Hitro cartanje želim tudi ostalim, ki še čakajo na svoje pikece...

(odgovor članu gerberafrau)
Neposredna povezava do sporočila: 3063
   RE: Avgustovke 2011
18.8.2011 11:10:57   
Katjuska986
cestitke Klarita user posted image user posted image
tajci - upam da se roka cim prej pozdravi. Sem bila sama tudi presenecena nad potrpeljivostjo otrok, ko si je nogo zlomila necakinja (stara 7 let) in je - ker ji noben ni vrjel da je noga res zlomljena - še do konca hriba prismucala pol pa skupi padla ker je imela res zlomljeno nogo.
Glede otekanja pa ni noben mi rekel, da bi zaradi tega mi sprozali kar prej. skoda k nimam več posvetovalnice da bi jo malo vprasala o tem - pa se moja G je na dopustu.

Aja punce - danes sem bila na refleksomasazi stopal. Sem mislila kako bom uzivala sem pa dozivela cel sok. Masaza je bila strokovna in zelo natancna. Imela hude reakcije ze tam - skoraj sem ji skupaj zlezla pa kar teklo je iz mene. Zdj pa doma pocivam, ker me je celotna masaza kar zdelala. Drugace pa super. Pocutim se super pa tudi bebica se je malce spustila dol tako da me rahlo tisci, kar me prej ni. Pa se med masazo se je tamala tako premikala pa brcala, kot da bi bila na igriscu. user posted image super izkusnja. Sem rekla, da grem naslednji teden se enkrat ce ne bom do takrat ze rodila.

< Sporočilo je popravil Katjuska986 -- 18.8.2011 11:14:19 >

(odgovor članu Klarita)
Neposredna povezava do sporočila: 3064
   RE: Avgustovke 2011
18.8.2011 13:02:51   
tretjič mama
Klarita, čestitke tudi z moje strani.

Jaz sem tudi še doma. Včeraj smo sicer že mislili, da gre zares, cl čas me je tiščalo dol, trebuh je bil trd kot kamen in lepo me je navijalo na 10 minut, tako da sva se z mojim odpeljala rodit. Potem pa nič. CTG mi je sicer narisal popadke, ampak očitno prešvohne, odprta pa nisem bila nič bolj kot na zadnjem pregledu.
Sem bila prav razočarana, malo sem se tudi sama sebi zdela neumna, potem pa sem se odločila, da bom nehala bit neučakana. Do roka imam še tri dni, v P. so mi rekli, naj se vrnem na dan roka, torej v nedeljo, ampak zdaj ne vem kaj bi, ker sem v ponedeljek pa itak še naročena pri svoji G. Itak pa si zdaj mislim, da bom rodila šele naslednji teden, čist nikamor se mi ne bo več mudilo, ker se mi zdi, da sem bila zadnje dneve že prav utrujena od tega pričakovanja in merjenja na koliko časa me zavija in to ...
Boge ste, ko imate takšne težave z zatekanjem. Jaz jih na srečo nimam, pravzaprav se zadnje dneve počutim še bolj fit kot v preteklih mesecih. Jaz še kar zjutraj in zvečer naredim svoj 3 km krog, pa če se čez dan vležem, zdržim max pol ure, potem pa se mi že zdi, da mi bo mišice raztrgalo od viška energije in moram it migat.

Držite se, jaz pa si bom  za vsak slučaj tudi pogledala, kako je s temi refleksnimi točkami na podplatih. :)

(odgovor članu Katjuska986)
Neposredna povezava do sporočila: 3065
   RE: Avgustovke 2011
19.8.2011 8:13:52   
avgust11
Čaw!
Evo pišem iz P, danes grem domov. Torej v pon ponoči me je začelo zelo močno zvijat na 5min, čeprav nisem verjela da je to to, sma z dragim ob 5 šla v P. Ob 8.34 pa je na svet pokukala najlepša dojenčica na svetu Alina. Težka 3440 in 52cm velika, glavica 34. Obe sva super in se danes vračama domov! Držim pesti za vas da vam čimprej mine in da je porod čim hitrejši. Ko pridem domov pa vam zaupam kako je porod potekal! Srečno

(odgovor članu tretjič mama)
Neposredna povezava do sporočila: 3066
   RE: Avgustovke 2011
19.8.2011 11:14:18   
tejci01
user posted image Čestitke klariti in avgust11 user posted image

Danes pa z mojo masažo stopal ne bo nič, ker je maserka zbolela. Se bom mogla sama malo zmasirat. Se slišimo potem, moram dat spat našga korenjaka ker je zaspan

(odgovor članu avgust11)
Neposredna povezava do sporočila: 3067
   RE: Avgustovke 2011
19.8.2011 11:21:09   
tretjič mama
Bravo, Avgust11! user posted image user posted image Resnično sem vesela zate, si opazila, kako preroško sem napovedala, da boš kmalu šla? user posted image

Jaz pa še doma, danes grem po malinov čaj. Zdaj sem klicala v Baziliko v City Parku in mi je teta na telefonu rekla, da imajo lepe povratne informacije, da kar pomaga. Upam, da bo tudi meni, ker imam dosti neprespanih noči. :)

Pozdravček vsem, ki še čakate!


(odgovor članu tejci01)
Neposredna povezava do sporočila: 3068
   RE: Avgustovke 2011
19.8.2011 13:24:58   
indy0024
pozdravljene user posted image ,da vam še jaz vam veselo novičko,v petek se mi je odluščil čep,v ponedeljek mi je otekla plodovnica in tako sva z dragijem odšla v porodnišnico,kjer so ugotovil,da nisem nič odprta,samo da se neki dogaja,moji popadki zelo blagi ampak ko so ugotovili da sem tri dni čez rok in da moji popadki niso dovolj zreli so mi dali umetne in tako se je v PONEDELJEK; 15.8 RODIL NAŠ TEŽKO PRIČAKOVAN FANT IAN,KI JE TEHTAL 3180kg in VELIK 50cm,se že od včeraj cartava doma!!!!!! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image čestitke vsem novim pečenim mamicam in tiste,ki še pričakujete pa naj vam porod čimprej mine in da bo čimlažji.lp

(odgovor članu tretjič mama)
Neposredna povezava do sporočila: 3069
   RE: Avgustovke 2011
19.8.2011 13:49:29   
nikita11
user posted image pozdravljene, še jaz sporočam veselo novico, da smo dne 11.8.2011 dočakali našega fanta, ki je bil velik 54 cm, 3030g obseg glavice 35.
Smo doma, kjer se veliko cartamo, jemo, previjamo in spimo.
Skratka uživamo na polno in ful nam je lepo.
Vse user posted image želim vse dobro in čim lažji porod, mamicam pa čestitam za malčke!

(odgovor članu indy0024)
Neposredna povezava do sporočila: 3070
   RE: Avgustovke 2011
19.8.2011 14:30:01   
Katjuska986
Čestitke vsem novim mamicam!!! veliko cartanja vam želim!

Avgust11 - veš da sem te imela v mislih vsak dan in ko se nisi več javila od zadnjič se mi je kar zdelo da se je začelo dogajati. user posted image user posted image super!!

Jaz sem še kar doma. Vsak dan bolj otekam v noge. Naveličana že vsega - vročine in vsega ostalega. Komej čakam da bo mimo. V ponedeljek če ne bo do takrat nič grem si plačat v porodnišnico akupunkturo. In jih bom prosila naj se posvetijo tistemu delu, ki naj bi sprožil porod. Pred mano je cel teden hude vročine ki jo reživljam vsak dan težje.
Upam da kmalu sporočim kaj novega.

(odgovor članu nikita11)
Neposredna povezava do sporočila: 3071
   RE: Avgustovke 2011
20.8.2011 13:40:57   
Leona2009
Pa da še jaz sporočim lepo novičko...

15.08 ob 7.28 se nama je pridružil najin prelep fantek Aleks,2620g,47cm. Doma sva od četrtka in se lepo cartamo in smo srečni kot še nikoli!

(odgovor članu Katjuska986)
Neposredna povezava do sporočila: 3072
   RE: Avgustovke 2011
20.8.2011 14:50:19   
Anonimen
Živijo, še jaz se oglašam, dasiravno z malo zamude, zaradi težke OP.
V soboto, 13.8.2011 se je rodila naša user posted image Isabella, 50 cm 3250g.user posted image
user posted image user posted image user posted image Vsi se pridno cartamo, tudi ati in sestrici..


(odgovor članu Leona2009)
  Neposredna povezava do sporočila: 3073
   RE: Avgustovke 2011
21.8.2011 14:16:45   
Katjuska986
Čestitke vsem novim mamicam!

Jaz pa sem vsa čudna. Včeraj sem imela popadke. Najprej na eno uro, potem 20 min, hitro so šli na 10 min in potem 5 min. Po klicu v porodnišnico so mi svetovali naj bom vsaj še eno uro doma s popadki na 5 min. Po eni uri sva se spokala in šla v porodnišnico, kjer so se popadki hitro nehali. Menda je šlo tudi za bolj otrdevanje trebuha in ne toliko za prave popadke - ker plodu ni potiskalo dol. No po CTGju sem šla domov in sedaj čakam da bo kaj novega. Pa vroče mi je za znoret.
Kako ste ostale? že vse cartate?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3074
   RE: Avgustovke 2011
22.8.2011 11:26:18   
tejci01
čestitke vsem novim mamicam

pri nas še vedno nič, ampak se je pa začelo nekaj dogajati. Že dve noči ne spim skoraj nič, ker mi tamala pritiska na vse strani, pa še na blato hodim.
Vglavnem ctg kar vredu, par popadkov smo zabeležili, vaginalni pregled pa je bil kar boleč in neprijeten. Baje da sem imela maternično ustje zelo nazaj in ni mogel drugače, sem pa še zaprta.
Naslednji pregled imam v sredo zjutraj na PDP.

(odgovor članu Katjuska986)
Neposredna povezava do sporočila: 3075
Stran:   <<   < Prejšnja stran  121 122 [123] 124 125   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  121 122 [123] 124 125   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kamasutra za nosečnice: najboljši položaji...
Mnoge ženske ugotovijo, da se njihov spolni nagon med nosečnostjo poveča! Odkrijejo pa tudi, da je logistika lahko nepri...
FOTO: Slabi trenutki vsake nosečnice
photo
Nosečnost je čudovito obdobje, vendar je hkrati lahko tudi naporna. Poglejte si serijo fotografij, ki prikazuje tudi te,...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?