|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Koliko jih spoh še doji
22.1.2011 16:22:45   
tannya
Juhica: a mi lahko poveš kako je pri vas zgledalo to s krvjo v blatu? Pri nas ima moja 4 mesečna dojenčica že 1 mesec kri v blatu in tudi po moji dieti bre kravjega mleka ni bolje. Blato ima tudi sluzasto in včasih zeleno. Na kakšnih preiskavah sta bila? Midve sva bili pred tremi tedni na preiskavah v bolnici, pa niso nič ugotovili. Kakšno terapijo sta dobila oziroma kako so vama pomagali?
Hvala za odgovor in LP, Tanja

(odgovor članu juhica)
Neposredna povezava do sporočila: 76
   RE: Koliko jih spoh še doji
22.1.2011 17:06:00   
juhica
Tannya, naš je začel zelenkasto sluzasto kakati pri dveh mesecih, polno dojen, jst sem sklepala da ima pač krče, ker je bil jokav in skoz ga je neki zbujalo v spanju, ampak ni pa neutolažljivo jokal, na joški se je takoj pomiril. Potem sem opazila sluz s kapljicami rdeče krvi in tudi velikokrat je kakal čez dan, več kot prej, pridobival je na teži normalno, mogoče pa manj kot pred tem zelenkastim blatom, samo še vedno veliko.

Potem sem omenila pediatru, oddala tri vzorce blata in me je takoj poslal v bolnico na nadaljne preiskave. Jst sem pa sumila alergijo na KM in sem že skoraj dva tedna imela dieto (brez mleka, jajc, svinjine, paradižnika in glutena - želela sem naenkrat izločiti več možnih alergenov, ker sem bila popolnoma neprespana) sama od sebe, ker sem upala da bo bolje, ampak je bilo isto. V bolnici sem za večerjo dobila stročji fižoluser posted image . Ugotovili so, da je s tamalim popolnoma vse v redu, in po treh dneh, ko smo dočakali izvid iz LJ, da nima rotavirusa (tudi to so posumili), sem šla domov z diagnozo kolike. Skratka nič niso ugotovili, ampak prebava je bila ista. Je bil pa tudi neverjetno dozorel in močen fantek pri treh mesecih in enem tednu se je že postavil na kolena v položaj za kobacanje in niso verjeli da je samo toliko star.

No, potem sem čez dva tedna (en teden pred četrtim mesecem) bila pri zdravniku, moj pa je pri babi čuval tamalega in je postal lačen in nisem imela načrpanega mleka s sabo (pa tudi ker ni znal piti pametno po flaški), je moj vzel steklen ribežen in naribal CELO JABOLKO in mu ga dal. To je bilo prvič da je dobil gosto hrano - jedel je kot da je že dva meseca, vse pojedel. Jst sem prišla domov in znorela, sem rekla, da mu bo črevo raz....., da kaj mu je blo.... Naslednji dan prebava krasna, rumen drekec, ravno prav gost - NORO! In je bil problem rešen, očitno je najin drugi otroček rabil vlaknine in ne samo mleko v tej starosti.

Sem pa že dostikrat zasledila da mamice sprašujejo okoli tega zelenega blata in krvi, pa nič pametnega ne zvejo... Mi smo šli vmes celo na bioresonanco, ker sem še vedno sumila alergije, čeprav so zdravniki rekli da ni, in je potrdila, da ni alergik. Je pa našla mikoze (in je res jemal daktarin na začetku, ker je imel sor po ustih, ampak sem mu dajala samo en teden, ne dva in je očitno že bilo v črevesju - in tega uni nisem povedala), pa še prisotnost E. coli. Rekla je da mu ne manjka nobenih vitaminov, meni pa kar dosti, me je izmolzuuser posted image

(odgovor članu tannya)
Neposredna povezava do sporočila: 77
   RE: Koliko jih spoh še doji
5.2.2011 22:20:02   
superstar7
Malo mamic je ki dojijo se mi zdi. To je ta moderen svet, včasih so morale danes pa nekatere pazijo na estetiko. Pa da ne boste mislile da tiste ki ne morejo dojit obsojam. Samo ne zdi se mi prav če ženska otroku ne da mleka zato da bo boljše zgledala (ves denar ki ga bo porabila za adaptirano mleko lahko porabi za operacijouser posted image user posted image ) Mi se še vedno dojimo pri 21 mes in nikoli še ni bila bolana pa sva z možem oba fasala virozo ona pa je zdrava (3x potrkam)


(odgovor članu juhica)
Neposredna povezava do sporočila: 78
   RE: Koliko jih spoh še doji
6.2.2011 10:28:17   
zaspancek1
A mogoče živimo na različnih planetih?user posted image Odprite oči, pa boste videle, da niste ene izmed redkih, pač pa ene izmed velike večine! (ok, ta forum res ni reprezentativen vzorec, pa vendar je veliiika večina dojila oz. še vedno). Ok, razen, če je kriterij, da lahko rečeš, da dojiš oz. si dojil, to, da si najmanj 20 mesecev?!?
superstar7, poznaš katero, ki npr. v porodnišnici ni dojila? Če ja, si morala imeti res srečo, da pa si naletela na dve takšni, pa že težko verjamem. Tudi tisti predsodek zakaj katera ne doji - a res poznaš kakšno takšno kuro, ki ne doji iz estetskih razlogov (jap, pamet je potem res na tej stopnji)? Jaz je ne. Verjemi, obstaja še kakšen drug razlog! Poznam pa tudi drugo skrajnost - mama se ponosno hvali, da po 5 (PETIH, ja) mastitisih v dobrih dveh mesecih, ki so bili seveda zdravljeni z antibiotiki, še vedno vztraja z dojenjem (čeprav je zadnjič vsa užaljena prišla od zdravnika, ker so ji predlagali, da pa bi mogoče vendarle bilo bolje, če bi nehala filat otroka z AB). Aja, pa ne ve, če ne bo spet dobila mastitisa... Prosim, če me katera razsvetli, kakšne koristi ima že v tem primeru njen otrok (če že kokošjo mati odmislimo) od dojenja user posted image ?

superstar7, da tvoj otrok še ni bil bolan (to je, mimogrede, super), ne moreš ravno pripisati samo dojenju. Imajo več vpliva na to drugi dejavniki - npr. stiki z drugimi otroki, starejšimi sorojenci, odraslimi bolanimi,...). Kot sem že prej napisala - moj prvi je bil tudi zelo malo bolan (do leta in pol nič, pa je bil v varstvu z večimi otroki od 1. leta dalje), okoliški vrstniki (vsi polno dojeni, se razume) pa kar naprej. Moj mlajši pa je zbolel (smrkanje, kašljanje - na srečo nič hujšega) pri treh mesecih (pač viroza, ki smo jo drugi (pravzaprav jazuser posted image ) prinesli iz službe). Pa je pediater prijavil, da je to pač zato, ker ni dojen (pa sta naša resnično ena izmed res res redkih nedojenih pri njem) user posted image . Pa mi seveda ni dalo, da ne bi vprašala - kaj pa je s polno čakalnico bolanih otrok zunaj? Tudi niso dojeni? Pa potem ni imel ravno pravega odgovora, razen tega, da dojenje pač ni vse...user posted image

Skratka, ne posplošujte kar tako - ne v eno ne v drugo skrajnost.

Aja, ko že na sosednji temi sprašuješ o dojenju, bom malo zasmetila - to dojenje dveh, različno starih otrok - po vsej teoriji o dojenju to ni ravno naravno (evolucijsko gledano), ali pa se morda motim? Če se mleko res prilagaja otroku - kateremu se potem? Starejšemu ali mlajšemu? Predvidevam, da po porodu mlajšemu? Kako potem telo ve, koliko česa oz. kakšnega mleka naj bi dobil otrok. Je to prilagajanje odvisno od količine mleka ali časa (dojenja oz. časa od rojstva)? Samo toliko (iz firbca), če mi bo katera znala odgovoriti.

(odgovor članu superstar7)
Neposredna povezava do sporočila: 79
   RE: Koliko jih spoh še doji
6.2.2011 10:37:08   
posh
IZVIRNO SPOROČILO: zaspancek1

Aja, ko že na sosednji temi sprašuješ o dojenju, bom malo zasmetila - to dojenje dveh, različno starih otrok - po vsej teoriji o dojenju to ni ravno naravno (evolucijsko gledano), ali pa se morda motim? Če se mleko res prilagaja otroku - kateremu se potem? Starejšemu ali mlajšemu? Predvidevam, da po porodu mlajšemu? Kako potem telo ve, koliko česa oz. kakšnega mleka naj bi dobil otrok. Je to prilagajanje odvisno od količine mleka ali časa (dojenja oz. časa od rojstva)? Samo toliko (iz firbca), če mi bo katera znala odgovoriti.




Kar tako sem se spomnila....včasih je kakšna dojilja, ki je dojila svojega, vzela še kakšega, da ni umrl od lakote. Mislim, da telo proizvaja mleko in sicer toliko kot je povpraševanje, če pač za dva pa za dva. In nič drugega.

(odgovor članu zaspancek1)
Neposredna povezava do sporočila: 80
   RE: Koliko jih spoh še doji
6.2.2011 10:39:42   
posh
zaspanček1 kako ti uspe napisati tako dolg post- mene ven vrže!
No pa še to; v P smo bile 4. 2 sva dojili, 2 pa ne (ena je celo zahtevala injekcijo za zaustavitev mlekauser posted image ). Za razloge pa ne vem, niti nisem spraševala.

(odgovor članu posh)
Neposredna povezava do sporočila: 81
   RE: Koliko jih spoh še doji
6.2.2011 10:57:32   
zaspancek1

IZVIRNO SPOROČILO: posh

zaspanček1 kako ti uspe napisati tako dolg post- mene ven vrže!
No pa še to; v P smo bile 4. 2 sva dojili, 2 pa ne (ena je celo zahtevala injekcijo za zaustavitev mlekauser posted image ). Za razloge pa ne vem, niti nisem spraševala.


He he, hitro tipkanje user posted image Drugače pa copy in paste še najbolj pomagata (tudi mene vrže ven user posted image ).
Glede P - no, potem pa so še takšne. Mene so obakrat čudno gledali in sem vsaj v tistih oddelkih bila edina, ki nisem dojila.
Drugače pa količina najbrž ne more biti odločilen dejavnik (nekako ni ravno logično) - torej je čas od poroda (in potem hormoni) odločilen pri tvorbi različnega mleka (če upoštevamo teorijo o prilagajanju potrebam otroka - mleko za enoletnika naj bi bilo drugačno, kot je za dvoletnika)? Kaj pa nedonošenčki? Za te samo mamino mleko ni dovolj oz. ni dovolj prilagojeno, če imajo na EINT analizator mleka? Ok, da ne bo katera mislila, da sem proti dojenju. Sploh ne, če sta oba (otrok in mama) za. Me pa vseeno zanimajo te stvari.

(odgovor članu posh)
Neposredna povezava do sporočila: 82
   RE: Koliko jih spoh še doji
6.2.2011 11:29:30   
juhica
zaspanček1 se čisto strinjam s tabouser posted image . Mene mati ni hotela dojiti, ampak glej ga zlomka - bla sem en res hiper zdrav otrok, še celo preveč včasih - tko da tudi ene otroške bolezni nisem prebolela v otroštvu, kar mi potem ni bilo čist prav... Največ je pomoje odvisno od tega koliko je otrok v stiku z drugimi mlajšimi otroci in pa seveda od njegovega imunskega sistema, malo pa tudi od dojenja.

Men grejo tut predsodki o nedoječih mamicah res na jetra, koliko jih poznam (tudi jaz malo pri prvem otroku), ki so se trudile in trudile in sekirale in prejokale, potem pa ni šlo, potem pa da slišiš še očitke, češ da te skrbi postava ali pa da nisi dovolj vztrajen - mislim adijo... Eni otroci tudi nočejo vleči in samo spijo, če bi moja dva bila taka, pomoje ne bi dojila niti tri dni, ker se mi je šele po dveh dneh intenzivnega sesanja začel tvoriti mleko. In tudi zdaj pri tretjem sem rekla, če pa slučajno tokrat ne bo šlo, pa pač ne bo, se ne mislim niti sekunde s tem obremenjevat...

(odgovor članu zaspancek1)
Neposredna povezava do sporočila: 83
   RE: Koliko jih spoh še doji
6.2.2011 13:15:01   
superstar7
Še 1x poudarjam. NE obsojam nikogar, ki ne doji iz zdravstvenih razlogov. In ja! Sem videla 2 ženski ki zaradi estetike nista dojili. Ena v porodnišnici in ena znanka. Drugače tega sploh ne bi omenila. Napisala sem da se mi zdi! ne pa da vem da jih malo doji. Jaz to če dojiš do 1 mesca ali pa do 3 pa še vmes dodajaš am ne štejem kot dojenje ker se tako ali tako ženska matra otrok je pa lačen. Redkim potem uspe. Pravim samo da je to današnji način življenja sej vsi jemo hrano iz trgovine pa sploh ne vemo kaj je notri (ne mi reč da veste ker ko kupite pomarančo nič ne piše kolikokrat je bila gensko spremenjena in banane nasploh so čisto vse gensko spremenjene) kakšen zrak dihamo v mestih kakšno vodo pijemo? Kaj bo šele čez 50 let? Po mojem je nekaj tudi v tem in zmanjšanem številu žensk ki dojijo. Ampak to me ne MOTI! kot sem že rekla moti me da otroku nekaj odrečeš zaradi svoje sebićnosti.

Je pa res da ste napadalne tuki na RR. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu juhica)
Neposredna povezava do sporočila: 84
   RE: Koliko jih spoh še doji
6.2.2011 13:18:43   
superstar7
aja pa rojevanje v porodnišnici, razni pudri kremice šampončki đonsons pa te fore ki so danes na naših sončkih tudi ni naravno evolucijsko gledano pa jih uporabljamo?glede dojenja pa ne vem. saj pravim upam da se bomo nehali dojit do poroda. Če pa ne pa sem se odločila da najprej dojenčku zagotovim mleko če pa kaj ostane bo pa za tavečjo.user posted image  

(odgovor članu superstar7)
Neposredna povezava do sporočila: 85
   RE: Koliko jih spoh še doji
6.2.2011 14:50:30   
juhica
Oprosti superstar7 nisem mislila biti napadalnauser posted image , ampak ta da ena ne želi dojiti zaradi postave, se mi je zdela taka stereotipna izjava, prebrana nekje v kakih smešnih navodilih za dojenje, ne pa izjava iz resničnega življenja, kjer si večina žensk zelo trudi in želi dojiti - no ampak če si to resnično slišala z lastnimi ušesi....Pa sej ti pol že sama nosečnost bolj uniči postavo kot dojenje, jst sem strije (tud po prsih) dobila, še preden sem sploh otroka pristavilauser posted image , pa se mi še vedno zdi zelo nelogična izjava...

Bi pa nekaj drugega povedala - ni res da ženske manj dojijo - glede na šestdeseta in sedemdeseta (tudi osemdeseta) leta jih danes doji ogromno.  Takrat so bile zelo močne reklame za umetno mleko in tudi v porodnišnicah je bil drug sistem (prinesli dojenčka na tri ure - vse na tri ure) in jih je takrat res veliko manj dojilo. Sam dons gre pa že v drugo skrajnost vse skupi, ženske se kr krive počutijo, če pa na primer sploh mleka nimajo oz. dojenje ne laufa, in to pa mene moti...

(odgovor članu superstar7)
Neposredna povezava do sporočila: 86
   RE: Koliko jih spoh še doji
6.2.2011 18:57:19   
zaspancek1

IZVIRNO SPOROČILO: superstar7

Še 1x poudarjam. NE obsojam nikogar, ki ne doji iz zdravstvenih razlogov. In ja! Sem videla 2 ženski ki zaradi estetike nista dojili. Ena v porodnišnici in ena znanka. Drugače tega sploh ne bi omenila. Napisala sem da se mi zdi! ne pa da vem da jih malo doji. Jaz to če dojiš do 1 mesca ali pa do 3 pa še vmes dodajaš am ne štejem kot dojenje ker se tako ali tako ženska matra otrok je pa lačen. Redkim potem uspe. Pravim samo da je to današnji način življenja sej vsi jemo hrano iz trgovine pa sploh ne vemo kaj je notri (ne mi reč da veste ker ko kupite pomarančo nič ne piše kolikokrat je bila gensko spremenjena in banane nasploh so čisto vse gensko spremenjene) kakšen zrak dihamo v mestih kakšno vodo pijemo? Kaj bo šele čez 50 let? Po mojem je nekaj tudi v tem in zmanjšanem številu žensk ki dojijo. Ampak to me ne MOTI! kot sem že rekla moti me da otroku nekaj odrečeš zaradi svoje sebićnosti.

Je pa res da ste napadalne tuki na RR. user posted image user posted image user posted image



Hmm, ok, mogoče je res bolj napadalno napisan prejšnji post user posted image , ker mi gre na živce to posploševanje kar tako! Ampak s tem tvojim postom pa ne kažeš ravno neke tolerantnosti - obsojaš torej vse (tudi mene), ki ne dojimo in nimamo zdravstvenih opravičljivih razlogov? user posted image Jah, ok - tvoja stvar. Na srečo še vedno lahko svobodno izbiramo kaj in kako bomo kaj počele v življenju! Ampak hujše pa je vsaj za nekatere tvoje pojmovanje dojenja. Po tvoji definiciji jih potem res malo doji in veliko mamic, ki imajo v začetku težave in pač dodajajo (npr. da si vsaj malo oddahnejo in da otrok vendarle ni lačen - pa lahko samo na začetku ali pa ves čas dojenja), bo verjetno užaljenih, če po tvoje sploh ne dojijouser posted image . Celo LLL nima tako strogih kriterijev...user posted image Pa če bi nadaljevali po tej analogiji - če ženskam ne rata polno dojit od začetka - v katero kategorijo potem spadajo? Med tiste, ki imajo zdravstveno opravičljive razloge ali med tiste druge, ki so sebične (ker se niso dovolj potrudile npr.?)user posted image Ok, to je že provokacija...bom nehala...user posted image
Glede tistih, ki iz estetskih razlogov niso dojile - Ja, so po mojem mnenju kure. Ampak jim ne zamerim tega, da ne dojijo, pač pa to, da so tako neumne, da so sploh zanosile, če jih tako skrbi izgled. Pa ok, če je bilo to po nesreči, a med nosečnostjo se nikoli niso v ogledalu videle? user posted image
Glede zmanjšanja števila žensk, ki ne dojijo pa ti je že juhica odgovorila, če ne verjameš, pa poišči kakšno statistiko porodnišnic ali pa vprašaj pri svojem pediatru ali ginekologu (lahko pa tudi LLL). Tako da tudi vsa ta gensko spremenjena hrana, onesnaženo okolje nimata takšnega uničujočega vpliva na to. - Mogoče bolj lastna sebičnost?!?user posted image
Eh, bom zaključila - naj vsaka počne tako, kot ji najbolj ustreza in naj ne obsoja kar tako drugih, ki pač živijo in delajo drugače. Svet ni samo črnobel - obstajajo namreč različni odtenki sivine (eskimi bi rekli, da tudi belineuser posted image ). user posted image

(odgovor članu juhica)
Neposredna povezava do sporočila: 87
   RE: Koliko jih spoh še doji
6.2.2011 22:11:57   
superstar7
Nacionalni cilj u SAD-u je da 75% žena započne s dojenjem, 50% još uvijek doji u djetetovoj dobi od 6 mjeseci, a 25% doji tokom cijele prve godine djeteta. Taj cilj još nije dostignut. Tek je 65% djece dojeno barem neko vrijeme, u dobi od 6 mjeseci dojeno je 27% djece, a s godinu dana svega 12%. Isključivo dojenje nakon 6. mjeseca života evidentirano je kod 8% djece. Afro-amerikanci imali su najniže postotke kada se radi od dojenju. Izvori: Amningsnytt (Novosti o dojenju)


Joj no k ne najdem za sloveniiijo.user posted image

(odgovor članu zaspancek1)
Neposredna povezava do sporočila: 88
   RE: Koliko jih spoh še doji
6.2.2011 22:15:22   
superstar7
Jst upam da razumete... za slovenijo nikakor ne najdem statistike ampak me pa ful ful ful zanima zakaj tolk mal doječih mater?

(odgovor članu superstar7)
Neposredna povezava do sporočila: 89
   RE: Koliko jih spoh še doji
6.2.2011 22:27:23   
zaspancek1
Res na hitro eni podatki, ki so sicer že malo stari:
http://www.zd-lj.si/zdlj/images/stories/urska/dojenje.pdf
pa še tu:
http://www.vecer.com/clanek2010073105562854

< Sporočilo je popravil zaspancek1 -- 6.2.2011 22:28:01 >

(odgovor članu superstar7)
Neposredna povezava do sporočila: 90
   RE: Koliko jih spoh še doji
7.2.2011 0:01:12   
superstar7
tistega v pdfju nisem brala. v večeru pa piše za dojenje v porodnišnici 3 dni. Mislim da ni tko rožnata situacija po svetu če unicef spodbuja dojenje. jst rečem kriv je stres in prehrana.user posted image

(odgovor članu zaspancek1)
Neposredna povezava do sporočila: 91
   RE: Koliko jih spoh še doji
7.2.2011 11:30:48   
nusi
pozdravljene

jaz sem svoje mnenje glede dojenja že nekje na začetku teme malo predstavila, res se vsaka odloči zase in veliko jih prehitro obupa zato, ker nimajo realne predstave, moj se je na začetku (ko je dojenje steklo) dojil včasih tudi na 20 minut, na pol ure, na uro je bil že uspeh in mi je bilo normalno, kakšna druga bi rekla, da nima kvalitetnega mleka in ga dala na flaško, samo je razlika v tem, da jaz sem imela mleko, kakšne ga pa res nimajo, ker men je šprical ven, zato me ni skrbelo.

Glede statistike - na mojem odpustnem listu iz porodnišnice je pisalo, da dojim, v resnici ga pa sploh nisem, kar sem tudi povedala in večkrat brez uspeha prosila za pomoč, prinesli so mi nastavek in to je bilo za njih dovolj ( nihče ni pogledal kako to dojenje izgleda ali sploh kaj spije....) teže v porodnišnici niti ni izgubil veliko, ker so ponoči na flaški, doma mi je pa v parih dneh vidno shujšal, hvala bogu za mojo mami in patronažko, ki sta mi res ful pomagali, da je dojenje končno steklo. moraš imate pa včasih res jeklene živce, sploh ob morebitnih začetnih težavah.

(odgovor članu superstar7)
Neposredna povezava do sporočila: 92
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4]
Pojdi na:





Najlepša voščila za mamo
Ravno takrat, ko potrebujemo navdih za čestitko, ki bi jo radi namenili mami, se nam rado pripeti, da ostanemo z izprazn...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?