|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Kako zaščititi vrtčevskega otroka pred na...
18.1.2011 12:40:38   
end1

IZVIRNO SPOROČILO: NTS


Prosim karkoli, kam se obrniti, KAKO ZAŠČITITI OTROKA, to je trenutno najvažnejše.
Zaenkrat bo doma, ker še ima sestra nekaj starega dopusta, kaj pa potem?

user posted image


tudi jaz predlagam pogovor z vzgojiteljico, saj ravnateljica o tem ni gotovo ne bo seznanjena, če je res seveda! Pozanimala bi se tudi pri drugih starših, kako in kaj!

v kolikor bi pa imela najmanjši sum, bi nemudoma obestila Inšpektorat RS za šolstvo in šport, najprej ustno in pisno, pa kako slikico modrice zravn pripopala.

Upam pa, da je vse to le otroška fantazija, ki ne pozna meja, pravljice pa risanke pa to...

(odgovor članu NTS)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Kako zaščititi vrtčevskega otroka pred na...
18.1.2011 13:01:04   
sanasan
jaz bi se najprej pogovorila z vzgojiteljico, ravnateljico, drugimi starši....

jaz imam na splošno zelo dobre izkušnje z vzgojiteljicami....mi je pa ravno ena od njih enkrat povedala, ko sva se pogovarjali o podobni temi, da se je pred leti nanjo obrnila ena od pomočnic sosednje enote, kaj naj/lahko naredi, ker vzgojiteljica s katero sta delali skupaj, fizično kaznuje otročke v jaslih (zaušnice, vlečenje za ušesa idr.'grobosti')user posted image
tako, da vse je možnouser posted image

_____________________________

CARPE DIEM!

(odgovor članu end1)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Kako zaščititi vrtčevskega otroka pred na...
19.1.2011 10:05:55   
EleonoraT
Če želi sestra v prihodnosti kaj komu dokazovati, naj najprej zdravnik pregleda otroka in evidentira v karton modrice.
Potem pa naprej kot so že predhodnice napisane.
Ker se spomnim ene izmed svojih vzgojiteljic v vrtcu, temu otroku verjamem vse.

(odgovor članu sanasan)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Kako zaščititi vrtčevskega otroka pred na...
19.1.2011 12:01:35   
nusi
sama še nimam otrka v vrtcu, me je pa kar zvilo, ko sem prebrala tole. Ne glede na to ali so poškodbe naredili otroci, sama ali vzgojiteljica, te za moje pojme ne morejo odpikati, da ni bilo nič user posted image . Upam, da boš ukrepala - tako kot se ti zdi prav, ker če je karkoli na tem je potebno na to opozarjati, ne pa pometati pod preprogo. Verjamem pa tudi, da nobena ne želi svojega otreoka izpostavljati in ga uporabiti kot sredstvo, ki bo vzgojiteljicam v poduk. Srečno in upam, da se vse dobro izteče

(odgovor članu EleonoraT)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   [Brisano sporočilo]
19.1.2011 12:39:02   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu NTS)
  Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Kako zaščititi vrtčevskega otroka pred na...
19.1.2011 14:18:23   
liliana
Jaz se pa predvsem sprašujem, če je 3 -letni otrok sposoben vse to doma povedat in razložit.


To sem se tudi jaz spraševala.......

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Kako zaščititi vrtčevskega otroka pred na...
19.1.2011 21:52:44   
tinadvojčica
Saj ne morem verjeti kaj se to dogaja??????????????

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Kako zaščititi vrtčevskega otroka pred na...
20.1.2011 8:47:31   
benika
Kaj se je zdej ugotovilo? Je punčka govorila resnico?

(odgovor članu tinadvojčica)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Kako zaščititi vrtčevskega otroka pred na...
20.1.2011 13:32:11   
darja.mark
Tudi jaz mislim da imajo tako mali bujno domišljijo, samo da je pa tkole vse lepo razloženo, a tako mali bi znali vse povezat in 'logično' trazložit tkole? Mogoče je deloma res, malo pa je dodala. in ja, najprej bi vprašala vzgojiteljico, s tem, da bi otrok bil zraven in bi videla reakcijo. hvalabogu naše niso take in ko je mali dobil praskico od druge punčke, ki je jaz sploh nisem opazila, mi je vzgojiteljica takoj ko sem prišla po njega rekla 'da se ne boste ustrašili, tukaj ga je Julija popraskala'. Naše vse povejo za vsako manjšo pikico ki jo stakne, še preden jo sploh vidim. Hvala bogu da še obstajajo normalne vzgojiteljice in da nimamo kakega takega zmaja. user posted image

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Kako zaščititi vrtčevskega otroka pred na...
20.1.2011 14:21:06   
mika
Kar tako priprisati bujni otrokovi domišljiji ni pametno, tako kot ne takoj vzgojiteljico dat na grmado.

Če se otroku karkoli hudiega dogaja, pokaže to s svojim nevsakdanjim vedenjem, ki ga starši prepoznamo.

Seveda se dogaja svašta. Res da imamo danes zelo dobre vzgjiteljice, kljub temu pa ne moremo trditi, da kaj takšnega, kot je avtorica napisala, se ne more zgodit. Izjeme so v vsakem poklicu.

Naša je stisko doživljala zaradi klinčevega počitka. Začela je jokat, da ne gre v vrtec, grozno mežikat, trebušček potiskat ven in not, imela je nočne more...vse skupaj je zgledalo grozno. Postala je totalno nesamozavestna, govorila je skozi zobe, da ust ni prav odpirala, ko je drugače navihana klepetulja. Takooooj sem klicala vzgojiteljico in zahtevala sestanek. Na sestanku je Vzgojiteljica  vztrajala pri svojem, tako da sva se z možem morala  zdret, da naju je sploh slišala, kaj ji hočeva dopovedat. Potem je bilo pa tako kot mora bit. Hčerka je rada hodila v vrtec in težav ni bilo več.

Naš primer sem dala zato, ker se na otroku vidi, če doživlja stisko. Otroci pokažejo vsak na svoj način.

In če je mama opazila na hčerki spremembo, potem je nekaj narobe. Če je pa samo povedala kar tako... užaljeno in na to pozabila, potem pa bi lahko pripisali domišljiji.

Aja...naša je pri treh letih znala vse zelo dobro povedat in opisat.

< Sporočilo je popravil mika -- 20.1.2011 14:22:11 >

(odgovor članu darja.mark)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Saj to ne more biti res, ...
21.1.2011 8:35:29   
ronja
Kar tako priprisati bujni otrokovi domišljiji ni pametno, tako kot ne takoj vzgojiteljico dat na grmado.

podpis.

Ker malo čudno, da bi se trileten otrok, tako do potankosti vse izmislil.

Podpis. Ne vem, kake risanke vaši gledajo, moja triletnica si ni še nikoli nič grozljivega izmislila. Včasih kako stvar narobe razume, samo takrat se to na daleč vidi, ker vse skup ni logično in se kmalu najde caka. Da bi si pa zmišljevala, da jo nekdo pretepa pa... res ne, no.

No, v vsakem primeru je imela ta mala od ramena do komolca polno modric. In ne morejo kar tako odpravit mamice z pojasnilom, da se ni zgodilo nič, pa četudi bi jo poščipal kak otrok. Vsaj neko zanimanje morajo pokazat v vrtcu, če je že taka iz vrtca prišla domov oz se je to zgodilo v vrtcu, Al se je otrok sam tako poščipal, da je ves plav??

Če bi se to zgodilo v našem vrtcu, bi vzgojiteljica sigurno pokazala zanimanje za zadevo in nas ne bi odpravla kar tako. Če ne drugega bi še ona skušala govorit z otrokom, pa vprašat, če ga je kak drugi otrok ščipal, da se razčisti zadevo,... Kolkor je pa tle avtorica posta napisala, so jo le na hitro odpravli, kot, da ne bi blo nič posebnega.

Še en podpis. po začetnem postu sodeč je mamica v vrtec že šla - do vzg. in do ravnateljice, pa so jo samo na hitro odpravili.

Šla bi do zdravnice in povedala, kaj mi je mala povedala, oni naj bi s svojimi psihološkimi forami znali ločit izmišljotino od resnice, čeprav bi sama tako stvar verjela svojemu otroku, če bi tako povedal, se še nikoli nista glede česa takega zlagali. Zahtevala bi premestitev, to imaš pravico zahtevat. Če pa bi to delali mojemu otroku ali da bi sama videla, da to kdo dela otrokom, bi zadevo prijavila na policijo. To je izživljanje nad otrokom.

Kaj bi pa ti naredila če bi tvoj otrok prišel domov ne samo z eno modrico. Pomoje če bi v vrtcu imeli čisto vest bi se drugače odzvali.

Podpis. Pri nas ti povejo, če tamala pade na sprehodu, pa se nikjer niti nič ne vidi! Povejo, če je iz postelje padla, valjda bi povedali, če bi se tamali poščipali po celih rokah! Ne pa da je mala vsa plava, pa kao ni nič. Če bi bilo to od doma, bi pa mama verjetno vedela, ne?
Tudi mene vprašajo vzg., kaj je bilo, če ima katera tamala kako modrico, ko jo pripeljem - kar se mi zdi fajn. Lepo je, da to opazijo, hkrati se s tem tudi zasigurajo, da je bilo to že prej in ni dvoma, kaj in kako. Pa se mi zdi to prijazno, da jim je res mar, kaj je s tem otrokom. nikoli nisem vzela tega kot preverjanje, da bi mislili, da sem jim jaz kaj naredila, ampak da jih zanima, kako je to padla. kar je fajn vedet, če otroka paziš (če ima recimo nagnjenje do plezanja na visoke predmete, ipd...) To je normalna vzg., ne pa da ti reče, da nib ilo nič. Kakšna bi potem šele prišla, če bi kaj bilo!

To, da se nam ne dogaja nič hudega, ne pomeni,da se nikomur ne. Tudi v naših časih učitelij niso smeli tepst otrok, niti se to ni redno dogajalo, pa vedar je v mojem razredu učitelj močno zašamaril enega otroka in to čisto po krivici; saj se mu je kasneje celo opravičil, vendar pa! halo? To ni sistem! Kot ni sistem, da rečeš, da se ne dogaja. Lahko se res ninič takega zgodilo, lahko pa da se je. To ugotavlja v principu policija, zato jih plačujemo.

Pa 3 letnik ni dojenček, ki se mu vsak stisk roke pozna! Sama ju še nikoli nisem tako grobo prijela, da bi se jima to poznalo, to moraš bit res ful grob, da se še popoldne pozna!

Se ne bom delala sodnice tako kot ostale.Takoj zjutraj bi poklicala vzgojiteljico in se najavila. če s pogovorom ne bi bila zadovoljna bi šla do ravnateljice.če od ravnateljice ne bi bilo nič,bi se obrnila na višjo institucijo

To je itak že naredila, pa jo je tudi ravnateljica na hitro odpravila.

od kod mu pa ta ideja, da se s pasom sploh lahko tepe?

To sem se pa tudi jaz vprašala.

hehe, mika, tudi jaz sem se morala kar malo borit za to, da Ronja ne spi v vrtcu - ni se mi bilo treba ravno dret, vsekakor pa ni bilo dovolj, da sem jih 1x prosila, je bilo treba malo več pregovarjanjauser posted image (res pa je, da je bila ona tam navajena zaspat in je zaspala - samo tega spanja res ne rabi in je potem zvečer res zoprno, ker je bila ob 23h VEDNO še pokonci). in verjamem, da se njim zdi, da ni tako, samo jaz sem z njo popoldne in jaz vem, da ni sitna, tudi če ne spi po par tednov skupaj (stestirali čez praznike), da gre še vedno spat okoli 21h, torej ji očitno ni problem, da ib imela premalo spanja, ker ib bila že prej tečna ali zaspana. Pa ni. No, smo uredili in zdaj v vrtcu ne spi in sva čisto srečna, ker mala zaspi ob 21huser posted image .


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: Kako zaščititi vrtčevskega otroka pred na...
21.1.2011 8:40:10   
ronja
Aja...naša je pri treh letih znala vse zelo dobro povedat in opisat.

podpis. Meni je Ronja včeraj opisala poizkuse, ki so jih delali ta teden v vrtcu. Tako da bi jih lahko ponovila po njenih navodilih! Saj to, kako koga kaznujemo, pa ja znajo povedat. Ronja tudi pove, da damo Lejlo sedet na stolček (mimogrede: ne vem, ali je to prava kazen, ker gre Lejla z veseljem sedet gor, kar steče in si ga sama potegne izpod mizice, ampak dejstvo je pa, da je potem pridna; očitno rabi samo pozornost - meni je prav, hehe). In ravnotako povesta obe, da se ne sme tepst otrok, da to ni prav, itd... Saj niso glupi.

Lahko da je prek telefončkov nastalo svašta, ampak ker je lahko vseeno vse skup res, ni za zataušat, v smislu: "saj itak ni res". Če je res, pa otroka takrat ne poslušaš in zaščitiš, ampak mu rečeš, da si je vse skup izmislil, ti ne bo nikoli več zaupal. Se mi zdi malo preveč na kocki, da bi kar pozabila na vse skup.


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: Kako zaščititi vrtčevskega otroka pred na...
21.1.2011 11:43:15   
nusi
ronja in mika - če prav razumem, sta se vedve dogovorili, da otrok ne spi v vrtcu, moj bo verjetno spal, nisem pa prepričana, da bo odspal celo uro al kolkrkol že oni zahtevajo. Jaz nisem spala v vseh letih v vrtcu niti minute in je blo grozljivo, ker so me matral, da sem morala kot kip ležat na tistih ležalnikih. A če res ne more spat in ni utrujen se očitno da dogovorit, da ga pri miru pustijo?

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: Kako zaščititi vrtčevskega otroka pred na...
21.1.2011 12:23:10   
ronja
Da, moraš bit pa zelo vztrajna, ker na začetku bojo rekli, da se ne da, da je nimajo kam dat, da itak sama zaspi, da je tam tak red, pa vsi spijo, da nimajo nikogar, ki bi potem njo pazil, itd... Vsaj pri meni je bilo tako. Če ne bi prej tu pelin razlgala, da je to normalna praksa v vrtcu in ne zahtevam nič groznega, bi verjetno vzela, da tako je in še kaj nekaj časa trpela. Tako pa sem lepo vztrajala, ker sem vedela, da se očitno da, ker je to v veliko vrtcih navada. Pač probajo - če sprejmeš, so vesele, če naprej težiš, potem pa končno obupajo in pustijo otroka bedet ali pa ti ga celo na tvojo željo zbudijo!user posted image )

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: Kako zaščititi vrtčevskega otroka pred na...
21.1.2011 12:27:52   
frutka_
Ronja, če sem pravilno prebrala je bila tvoja potreba, da otroka ne dajejo spat in ne potreba otroka. Napisala si namreč, da je tam zaspala.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: Kako zaščititi vrtčevskega otroka pred na...
21.1.2011 12:36:51   
mika
nusi, lani so v vrtcu spremenili način počitka.

Prej je bilo tako, da kdor ni želel počivat, se je tiho igral. in naša je bila med tem otroci.

Potem so pa naredili spremembo tako, da so vsi morali na ležalnikih poslušat pravljico, ki je trajala pribl. 15 min.. Tisti, ki zaspijo, pač spijo, ostali se tiho igrajo. Naša je pa razumela , da MORA zapret očke in spat. Tega njej ni nobena izmed vzgojiteljic rekla, so pa rekle  drugemu otroku, ki je drugače spal in je naša seveda razumela, da mora tud ona.

In midva sva samo želela, da ji vzgojiteljici to posebej razložita, da sliši od njiju, ker sta onidve tam avtoriteti in ji moja razlaga, da ne rabi spat, ni bila dovolj. Ampak naju vzgojiteljica sploh ni poslušala in tumbala o pomembnosti počitka in naju sploh ni pustila do besede, dokler je nisva  preglasila.

tako, da ni šlo izključno za nepočitek, ker ga vsak otrok potrebuje, v tej meri, da 10-15min malo poleži, da ni aktiven in s tem sem se  strinjala.

aja, pa vzgojiteljica je našo takrat obtožila da LAŽE in to s takšnim tonom, da naju je z možem srh spreletel , kar  je  tudi hčerki rekla...da se je ZLAGAAAALA doma. Ni hotla poslušat, da je bil problem v hčerinem razumevanju. Pa je nikakor na slepo ne zagovarjam, ker če bi videla, da laže, bi 100% ukrepala, ker se predobro zavedam, da bi ji s tem samo škodila. Poleg tega pa otrok, ki bi se zlagal, ne bi doživljal takšne stiske. Zlagala pa bi se naj to, da sta oni dve rekli, da morajo zapret vsi očke. Kako pa naj otrok razume, če rečejo njenemu prijatelju, da naj zapre očke, če so pa v vrtcu pravila enaka za vse. In vzgojiteljica je rekla, da njena pomočnica sigurno ne LAAAAAAŽE...ej, da bi ji tisti trenutek nardila frizurouser posted image  babji. potem je pomočnica povedala kako je bilo, in je vzgojiteljica končnooooo razumela, da je šlo za nesporazum in ne LAAAAAAAAGANJE.

Smo potem uredili in se je pupa res fajn počutila.

Hja stvar pa je bila še v tem, da so še nekateri starši bili šokirani, ker je vsem otrokom, ki so prišli iz mlajše skupine, dala iste latnosti in otroci niso hoteli v vrtec...da so nesocializirani, pa kaj vem kaj vse....v prejšnji skupini pa je bilo vse o.k. ma nemoj....da se naenkrat vse spremeni. Pol so tud ti starši imeli z njo razgovor in naenkrat so otroci postali krasni.

No, sem se razpisala...pa vseeno...naletiš na kakšno čudno vzgojiteljico, ampak temu sledi pogovor. Do ravnatelja, nam ni bilo treba it.

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: Kako zaščititi vrtčevskega otroka pred na...
21.1.2011 12:37:59   
mika
IZVIRNO SPOROČILO: frutka RR

Ronja, če sem pravilno prebrala je bila tvoja potreba, da otroka ne dajejo spat in ne potreba otroka. Napisala si namreč, da je tam zaspala.


Počitek je pa otrokova pravica in ne pravica staršev.


(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: Kako zaščititi vrtčevskega otroka pred na...
21.1.2011 12:44:20   
frutka_

IZVIRNO SPOROČILO: mika

IZVIRNO SPOROČILO: frutka RR

Ronja, če sem pravilno prebrala je bila tvoja potreba, da otroka ne dajejo spat in ne potreba otroka. Napisala si namreč, da je tam zaspala.


Počitek je pa otrokova pravica in ne pravica staršev.



Mika, meni je kristalno jasno.
Je pa bistvena razlika med vama. V tvojem primeru otrok ni želel počivati in je ob tem doživljal stisko na katero sta se odzvala. V Ronjinem primeru pa je otrok spal. Izkazal je potrebo po počitku.

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: Kako zaščititi vrtčevskega otroka pred na...
21.1.2011 12:47:03   
mika
IZVIRNO SPOROČILO: frutka RR


IZVIRNO SPOROČILO: mika

IZVIRNO SPOROČILO: frutka RR

Ronja, če sem pravilno prebrala je bila tvoja potreba, da otroka ne dajejo spat in ne potreba otroka. Napisala si namreč, da je tam zaspala.


Počitek je pa otrokova pravica in ne pravica staršev.



Mika, meni je kristalno jasno.
Je pa bistvena razlika med vama. V tvojem primeru otrok ni želel počivati in je ob tem doživljal stisko na katero sta se odzvala. V Ronjinem primeru pa je otrok spal. Izkazal je potrebo po počitku.
 

sem samo dopolnila tvoj postuser posted image ...namenjeno je bilo Ronji.

< Sporočilo je popravil mika -- 21.1.2011 12:48:28 >

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: Kako zaščititi vrtčevskega otroka pred na...
21.1.2011 12:53:49   
pety78
A če res ne more spat in ni utrujen se očitno da dogovorit, da ga pri miru pustijo?


Otrok ima vso pravico, da ne spi!!!! Sem se tudi glede tega jaz zanimala tu na forumu, pa si malo več preberite...

http://www.ringaraja.net/forum/m_5335956/mpage_1/key_/tm.htm#5335956


_____________________________



(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: Kako zaščititi vrtčevskega otroka pred na...
21.1.2011 12:59:06   
blaža

IZVIRNO SPOROČILO: liliana

Jaz se pa predvsem sprašujem, če je 3 -letni otrok sposoben vse to doma povedat in razložit.


To sem se tudi jaz spraševala.......


Moj bi to znal brez problema povedat.

_____________________________

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: Kako zaščititi vrtčevskega otroka pred na...
21.1.2011 13:01:22   
ronja
Ronja, če sem pravilno prebrala je bila tvoja potreba, da otroka ne dajejo spat in ne potreba otroka. Napisala si namreč, da je tam zaspala.

Potreba vseh: kadar je Ronja popoldne spala, takrat ni mogla zvečer zaspat do 23+. Zvečer se je lahko po 2 uri premetavala po postelji in ji je bilo strašno zoprno, ker ni mogla zaspat, zjutraj je bila seveda zato utrujena. Jasno, da ji ni pasalo po 2-3 ure ležat v temi in čakat na godoja. Midva nisva imela več NIČ svojega časa, ker mala tudi ob 23:30 dostikrat še ni spala, hkrati pa se nama je zdelo kruto, da bi morala tam v temi ležala po 2-3 ure in čakala, da bo zaspala. NJej je bilo zoprno, nama pa tudi.

Kadar smo bili doma, itak ni spala in ni bil problem: lepo zaspi hitro okoli 21h, se zbudi zujtraj sama, vsa spočita in dobre volje. Popoldne ni tečna. Zvečer ni tečna. Torej očitno ima toliko spanja dovolj, sicer bi se to v nekaj mesecih že pokazalo.

Zaspim tudi jaz, če me daš v ležalnik in moram bit pri miru in tiho in bi poslušali nežno glasbo. In tudi lubi. In večina kolegic bi ziher zaspala tako. Pa noben od nas ne rabi spanja popoldne. Zate sicer izkazujem potrebo po počitku, vendar krasno shajam brez njegauser posted image . Ona pa tudi.

Ronja ni spala že predno je šla v vrtec, doma si ni želela, jaz sem se nekaj časa trudila, pa ji ni pasalo in je nisem silila. V vrtcu so povedali, da tam pa spijo, sem rekla, ok, če vam zaspi, ni problema. Se je navadila, da tam spi in je bilo tako. Doma je zaspala sicer dokaj pozno, vendar je bila zjutraj spočita in vse ok.
To šolsko leto pa potem pa zvečer vedno dlje ni več mogla zaspat in je bil vedno večji problem, na koncu tudi zjutraj. Malo se mi je zdelo trapasto, ker kadar smo bili pa doma, je bilo pa super, ampak sem mislila, da ni druge.

Nato sem enkrat spraševala nekaj na rr in mi je pelin povedala, da je ta problem zelo pogost in da je normalno, da taki otroci pač ne spijo, pa je. Tako da tudi iz strokovnih krogov: je to očitno normalnouser posted image .

ROnja že prej včasih v vrtcu ni spala, večinoma pa je. Zdaj, odkar ve, da ji ni treba, praviloma ne zaspi, razen če so bili na kakem dolgem sprehodu in takrat je zmanjka. Kadar zares zaspi, je ne budita, kadar pa samo dremucka, pa, večinoma se pa sama igra na ležalniku s kako igračko. In smo vsi zadovoljni. Ona, ker ji ni treba spat (to je itak sama rekla, da si ne želi), pa ker ji zvečer ni problem zaspat (ker je res zoprno, če ne moreš zaspat), midva, ker je zdaj uspavanje zvečer res luštno in ne traja 3 ure, pa ker imava kako uro zase, vzgojitejlice pa mislim da tudi - saj ne teži vmes, samo tiho se igra na ležalniku.
Mimogrede: mislim, da bi se njej splačalo tudi če bi res "rabila" ta počitek - pa ga očitno ne, sicer bi se to že pokazalo, bi bila vsaj malo sitna zvečer ali popoldne, če ne bi spala. Vsekakor se ji bolj splača imet starše, ki se razumejo, pa da ne spi v vrtcu, kot pa da sva oba ko zombija in nimava nič časa en za drugega in se posledično odtujiva, ampak ona pa ima svoj spanec. če bi ga rabila, bi bila popoldne ali zvečer vsaj malo tečna in zmatrana. Pa ni. NIti malouser posted image .

Počitek je pa otrokova pravica in ne pravica staršev.

Tudi nočni. Se pa izključujeta pri otrocih, ki ne rabijo veliko spanja.


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: Kako zaščititi vrtčevskega otroka pred na...
21.1.2011 13:05:52   
Precious
Volga verjetno zato,ker ga tudi doma s pasom in s stoli ter mizo tepemo user posted image   Očitno ne veš da obstaja otroška domišljija

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: Kako zaščititi vrtčevskega otroka pred na...
21.1.2011 17:40:35   
nusi
zdej vam smetim temo, samo še tole vprašam in neham. Kako pa veš, da otrok ne spi v vrtcu dokler tega ne zna povedat? Mislim, lahko se ga brani in tuli, samo si rečeš, da je to normalno al kako? Me prav zanima, če bi mi vzgojiteljica povedala, da noče spat, če pa s tem samo sebi delo naredi?

(odgovor članu end1)
Neposredna povezava do sporočila: 49
   RE: Kako zaščititi vrtčevskega otroka pred na...
21.1.2011 18:20:29   
mika
IZVIRNO SPOROČILO: nusi

zdej vam smetim temo, samo še tole vprašam in neham. Kako pa veš, da otrok ne spi v vrtcu dokler tega ne zna povedat? Mislim, lahko se ga brani in tuli, samo si rečeš, da je to normalno al kako? Me prav zanima, če bi mi vzgojiteljica povedala, da noče spat, če pa s tem samo sebi delo naredi?


Povejo, povejo...bolj se namatrajo takšnega otroka spravit spat.

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





BLOG: Ni lepšega, kot je rojevanje novega ...
Porodne babice so velik del mojega življenja. Delala sem že z mnogimi babicami, nekaj pa jih poznam tudi na bolj osebni ...
BLOG: Pogovori z otrokom v trebuščku
V tistem trenutku sem se odločila, da sploh ni pomembno, kakšni bodo rezultati amniocenteze, jaz bom tega otroka obdržal...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?