ronja
|
Vse, kar je umazano: - Ne maram pomivat posode, sploh tavelikih plehov, sploh če se je kaj prijelo in če je mastno. Ne maram pucat kuhinje za mojo mami, ki je kot da bi bomba treščila not - zato moja kuhinja nikoil ni taka, ker vse sproti pospravljam, ker sovražim pospravljat grozno kuhinjo! To je "trauma iz detinstva" - sem morala za mami pomivat posodo in pospravljat kuhinjo in se zaklela, da sama ne bom take svinjarije delala med kuhanjem - in je res ne. Ko končam, je navadno vse bolj ali manj čisto, razen posod, v katerih se pač kuha/peče. Ostalo pa roma sproti v pomivalni stroj, hrano pa tudi sproti nazaj pospravim, to mi ni problem. problem mi je, če je to vse potem naenkrat in je vse grdo (sem po duši estet, čeprav se ne šminkam in čeprav imamo v stanovanju vse naloženo, ker ni nobenega prostora;). - Ne maram odmaševat odtokov, ker po vsem matranju, da kaj ven pride, potem nikoli ne vem, kam naj s tisto usrano vodo, da se ne bo spet enako zabasalo. Ampak to v glavnem delajo drugi . - Ne maram pucat wcja. - Ne maram sesat, ker je sesalec glasen ko hudič, prej, ko sem še živela doma, mi pa ni bil problem, ker je bil sesalec tih in je imel dovolj dolgo cev, da si lahko stal med sesanjem (ta sploh nima trdega dela cevi , moraš po kolenih plazit! - nisva si ga sama zbrala, sva dobila); ampak to zdaj niti ni več potrebno, ker mamo Robija in on posesa. - Ne maram pomivat po tleh, ker sem doma to morala počet "po mamino", torej samo s krpo in vedrom in se plazit po tleh - hate it! S tistimi štili, kjer je krpa gor, se mi pa ne zdi noben problem. + Ni mi pa problem tak pospravit kaj - ajd, če nimaš časa ali ni kam dat, je tečno, ampak sicer mi pa ni problem. + Tudi prahu mi ni problem pobrisat, če nimam ravno problemov z astmo, res pa je, da to zelooooo redko delam. Če bi morala večkrat, bi mi šlo na živce. + Tudi perilo sortirat, dat v pralni stroj, pa potem v sušilca ali na sušila mi ni problem - razen če je ful mrzlo zunaj (sem zmrzljivček ). Pobrat in zložit mi nikoli ni problem. + Še kar rada likam, ker je meditativno, čisto, pa še toplo je - samo mi je škoda časa, ker je nepotrebno - tako da skoraj nič ne likam, ker noben nima take službe, da bi moral bit fensi. + Zelo rada kuham in pečem. Ne maram pa rezat mesa, ampak to ni tak problem, ker v gl. jemo bolj vege, meso, kadar je, pa nareže večinoma lubi. + Rada šivam, ustvarjam, samo to ni več gospodijnstvo, ne? Aja, pa velikih dek ne maram preoblačit v prevleke, ker se vedno nekaj po tleh vleče (nisem ravno visoka - slabih 170). Sovražim gospodinjska opravila. Vsa po vrsti. Ne prinašajo mi nobenega zadovoljstva, notranjega veselja, tudi ko je vse oprano, zlikano, pospravljeno ipd. ankica, se mi zdi, da sva si midve kar na isti valovni . Samo da ne bi začela pri pomivanju oken (moraš računat, da imamo samo 3, to ni tak problem ). mamamajča, omisli si vaflomat - vaflji so podobni kot palačinke, samo da ni treba zraven stat, lahko vmes vse pospraviš, pripraviš - ma, ful fajn! Pri nas se pegla najnujnejše. Meni je peglanje prtov, posteljnine, spodnjega perila in podobno totalna neumnost. kalbo, meni se zdi tudi likanje majc brezveze . Tudi svojih srajc nisem nikoli likala. So se me navadili, hehe. Likam v glavnem, kadar šivam in kadar imamo dojenčka - za dojenčke likam, čeprav vem, da je brezveze. Katero od sicer nepriljubljenih opravil mi je pa najtežje? Definitivno čiščenje pečice Tega pa ne delam, ker vsakič dobim napad od čistila (brez pa dol ne gre), tako da to naredi lubi, kadar me nekaj časa ni v kuhinji. Jaz pa se ne sekiram, če je pečica umazana, pa smo vsi zadovoljni;) Kar se prepeče na 275, nam itak ne more škodit, hehe.