|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: epiduralna ali ne?
10.2.2011 15:35:25   
zaspancek1
Jao, še vedno odkrivamo toplo vodo user posted image
Pišuka - v Ameriki, Franciji, Angliji, Nemčiji,... kjer jo že dolga leta uporabljajo (in v kar velikem procentu, za ZDA tudi prek 70% porodov), imajo potemtakem ogromno vakumskih in kleščnih porodov, poporodnih zapletov user posted image Hmm, kolikor berem te članke po netu, nekako te države ne izstopajo po komplikacijah pri porodih user posted image :
Če se kateri da, lahko nekaj prebere tu:
http://journals.lww.com/anesthesiology/pages/articleviewer.aspx?year=2006&issue=08000&article=00023&type=fulltext

Seveda nič na svetu ni 100% varno, tudi EA ni, pa vendar je po moje dovolj varna oblika lajšanja porodnih bolečin, žal pa pri nas zelo zelo slabo dostopna.user posted image Itak pa so navadno najbolj glasne tiste, ki jih je strah igle oz. predstave, da bi jim kaj zapičili v hrbtenico, potem pa se raje izgovarjajo, da ne bodo škodovale otroku in bodo raje trpele... oz. da bodo raje NARAVNO rodile user posted image - z masko na glavi in dolantinom v žilo. Ampak to je po njihovi definiciji še vedno brez vsega in NARAVNO. Malo morgen, ja.user posted image Pa nima veze - če vas je strah, vas nihče ne sili, da ne rodite brez EA. Obratno pa je žal res - veliko nas je prisiljenih roditi brez EA, za tako slabo dostopnost pa se lahko zahvalimo predvsem srednjeveški miselnosti, da je pa ja čisto NARAVNO, da porod boli, pa da že dooolgo ženske rojevajo,...user posted image

roberta, če že kopiraš članek, potem daj še zaključek:
Epiduralna analgezija je v rokah veščega in izkušenega anesteziologa varna metoda za blaženje porodne bolečine. Največja dobrobit analgezije je zagotovo porod brez bolečin. Od vseh današnjih dostopnih metod ta tehnika najučinkoviteje zaduši stresni odgovor na bolečino, omogoča večjo stabilnost krvožilnega sistema, ter izboljša pretok krvi med posteljico in fetusom. Pri visokorizičnih nosečnicah in ogroženosti fetusa omogoča boljši izhod poroda tako za otroka, kot mater.

(odgovor članu roberta)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: epiduralna ali ne?
10.2.2011 16:05:57   
Primavera1
Sem absolutno ZA EA ! Tudi sama sem rodila na ta način in to v uri in 17 minut pa je bil zame to prvi porod. Ne razumem žensk , ki mazohistično vztrajajo pri "naravnem" porodu, saj ne vidim smisla v kakšnem 10-15 urnem krotovičenju ob popadkih, saj s tem bolj škodiš otroku, ko se tensta tam notri in ne more nikamor. Potem pa vsi zgužvani pridejo na svet. Da ne govorim o utrujenosti matere. Za EA pa je najbolj pomembno, da jo da anesezist, ki je v tem rutiniran, ker šele potem prime. Itak ne čutiš vboda, saj je bolečina popadkov tako pošastna, da je tisti vbod malenkost. Rodila sem v Postojni, kjer te nikakor ne bodo pustili, da se krotovičiš ure in ure od popadkov, seveda, če si se prej zmenil za EA. Dozirajo ti ravno prav in ves čas vse čutiš, le bolečine ne. tako se da lepo sodelovat pri porodu, ubogaš navodila babice,muskulatura je sproščena, otroček zlahka zdrsne ven. pa še z mojim sva se ves čas hecala vmes. V bistvu sem mu morala rečt, da naj samo malo utihne, da bom lahko čutila popadek, hehe.

meni je tako porod bil lepa izkušnja, ves čas pri zavesti, nobene zadetosti, en šiv, brez bolečin. Tamala ni bila nič stlačena, nobenih flekov, krasna polt takoj po rojstvu...

če katera namerava roditi z EA, nikar v ljubljansko porodnišnico, ker je skoraj gotovo ne boste dobile. Tudi , če je ura prava, ponavadi anestezist "ni dosegljiv" in podobne nebuloze. Srednji vek, kaj češ (porod mora boletiuser posted image )pol se pa izgovarjajo, da kao ni denarja. saj drugje se tudi plača tistih 180 EUR pa kaj. Škoda, da se imajo za oh in ah porodnišnico. V bistvu je bolj tovarna, odnos pa v večini brezoseben (izkušnje kolegic).

(odgovor članu roberta)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   [Brisano sporočilo]
10.2.2011 19:16:49   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Primavera1)
  Neposredna povezava do sporočila: 28
   [Brisano sporočilo]
10.2.2011 19:22:10   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: epiduralna ali ne?
10.2.2011 19:31:29   
pety78
Krava neumna


user posted image user posted image user posted image

_____________________________



(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: epiduralna ali ne?
11.2.2011 12:12:49   
coris
no pa še jaz malo pripomnim...

če imam na izbiro se bi definitivno odločila za EA, ker me že krči ko me na wc tišči v nosečnosti svinsko bolijo in si sploh ne upam predstavljat kako boli porod (prvič noseča). Imam pa samo en zadržek glede EA. strah me je igle v hrbtenico, pa ne tako igle kot možnosti da bi ostala hroma. pri opraciji pruha so mi iglo 5x zapičli v hrbtenico in kar ni šlo. ne vem ali je razlog to da imam blago skoliozo, skratka tok časa so me pikali v hrbet da so se potem odločili za splošno anastezijo in da me je po operaciji pruha kjer ti prerežejo trebušno steno bolj bolel hrbet kot pa mesto operativnega posega. če izbiram med tem da sem hroma ali da trpim peklenske bolečine se odločim za bolečine. če pa mi nekdo zagotovi da bo vbod v hrbtenico uspel niti za sekundo ne pomislim da nebi vzela EA. punce kaj ve mislite, kaj naj naredim, saj si namreč fuuuullll želim EA in da me nebi tolko bolelo??????

kaka ženska neki če rodiš brez pomoči. zame ke prava ženska tista ki si zna prihranit bolečino in zna poskrbeti zase user posted image  bi se skoraj upala trditi da je več raztrganin presredka tam kjer ni protibolečinske pomoči, zaradi zakrčenosti in nesproščenosti telesa.

(odgovor članu zaspancek1)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: epiduralna ali ne?
11.2.2011 12:42:32   
end1
pogovori se v P, kjer imaš namen rodit in povej za problem, gotovo ti bodo z veseljem odgovorili!

(odgovor članu coris)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: epiduralna ali ne?
11.2.2011 17:06:12   
roberta
IZVIRNO SPOROČILO: hruška debeluška

roberta..zdej bot pa fer še do sebe pa pejt iskat možne zaplete pri naravnem porodu.-..
sam ne mi klamfat bučk da EA škoduje otroku..


pa kaj vam je, da ste tako napadalne v besedah, no... saj nisem rekla, da se tiste, ki ste se odločile za EA, niste odločile prav. jaz sem samo povedala, zakaj se jaz nisem (!)

hruška debeluška pa... nehaj mešat hrušk in jabolk. govorimo o EA in mogočih zapletih, ne pa o naravnih porodih in zapletih. če pa že vztrajaš pa, ja, zapleti so možni povsod. itak. ampak če jaz menim, da se enemu lahko izognem z odločitvijo, da se EA ne poslužim, mislim, da me ni treba "pribiti na križ"... al kaj.

pa sploh mi gre na živce, da o nas, ki se za EA nismo odločile govorite, kot da smo naubolj neuke, naivne in sploh trapaste na tem svetu, ker se "žrtvujemo", pa želimo "trpeti" in kaj jaz vem, kaj še. ne gre za to, da hočemo vse to od prej naštetega, smo pa sprejele eno odločitev tudi na račun naštetega.

postavljeno je bilo vprašanje: "epiduralna ali ne" in jaz sem povedala svoje mnenje. saj menda ga lahko ali kako? da pa pride lahko do zapletov, ni moja ugotovitev, ampak ugotovitev stroke. kregajte se z njo.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: epiduralna ali ne?
11.2.2011 20:05:39   
end1

IZVIRNO SPOROČILO: roberta
postavljeno je bilo vprašanje: "epiduralna ali ne" in jaz sem povedala svoje mnenje. saj menda ga lahko ali kako? da pa pride lahko do zapletov, ni moja ugotovitev, ampak ugotovitev stroke. kregajte se z njo.


itak, da lahko pride do zapletov, to na vsak način, meni je pripomogla, da nisem imela CR in to je veliko.

(odgovor članu roberta)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   [Brisano sporočilo]
13.2.2011 15:44:31   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu end1)
  Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: epiduralna ali ne?
14.2.2011 14:03:40   
Zamima
rodila enkrat, brez EA, ker iskreno povedano me je strah tiste injekcije, ki jo dobiš v hrbet - ja čudna sem, pa kaj user posted image , brez vakuuma ali česarkoli drugega.

in sem preživela, na koncu sem bila polna energije in to celo tako, da sem vsem poslala sms-e, še preden so me prišli šivat.

za drugič bi se verjetno isto odločila.

< Sporočilo je popravil Zamima -- 14.2.2011 14:05:35 >


_____________________________

Nekoč sem sanjala,.... zdaj živim svoje sanje <3

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: epiduralna ali ne?
15.2.2011 9:49:36   
jakipaki83
Nisem brala vsega, ampak lahko povem, da sem rodila z EA. Sem pred to odločitvijo marsikaj prebrala, šla na posvet v P Kranj, kjer vse lepo razložijo. Anesteziologinja mi je z UZ pregledala hrbtenico, da se je prepričala, če sem primerna za EA, prijazno odgovorila na moja vprašanja,.... Ko sem dobila EA me je bilo seveda malo strah (nikomur najbrž ni prijetno, ko pomisli na iglo v hrbtenico), ampak ni noben bav bav. Malo zaskeli pa je. V Kranju imajo tudi super EA - tako, da ni premočna in lepo čutiš popadke (seveda manj, a čutiš jih, tako da lako sodeluješ). Že prej so mi povedali, da iztisa EA ne omili kaj preveč in je bilo res tako. Sem potem čisto lepo sodelovala z babico in brez vakuma, klešč in kar je še tega rodila. No, pa tudi brez šivov...

Na živce mi gre, ko povem, da sem rodila z EA in veliko ljudi plane name, da sem za svoje udobje poskrbela ne pa za dobrobit otroka. Menim, da je odločitev za EA, ultivo, naraven porod ali karkoli drugega osebna odločitev. Saj ko otrok odrašča tudi sprejmemo veliko odločitev, ki se nekomu drugemu zdijo škodljive, brezvezne,.... Dokler ne govorimo o zlorabi, ampak o vsakodnevnih sterševskih odločitvah, mislim, da nima nihče pravice, da nas zaradi niih daje v nič. Jaz bi tudi lahko rekla tistim, ki so rodile "naravno" zraven pa pripomnijo, da so bile tako zadete, da se sploh ne spomnijo konca poroda, rekla, da so slabe mame. Pa jim ne. Niti nismo slabe mame tite, ki smo se odločile za EA ali ultivo. Niti niso slabe mame tiste, ki so rodile povsem naravno, brez lajšanja bolečin, brez umetnih popadkov. Vse pa smo mame in vse sprejemo svoje odločitve po svoji pameti. Saj se najbrž vsaka zase pozanima kako in kaj. In na podlagi zbranih podatkov se vsaka odloči, kaj bo storila. Če bi obstajala raziskava, ki res okazuje škodljivost EA se pa najbrž ne bi nobena odločila zanjo, ane?

(odgovor članu Zamima)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: epiduralna ali ne?
17.2.2011 12:33:59   
anju
no, narava dela svoje. smisel bolečine, ki jo je namenila ženski med popadkom je, da stimulira živčevje k napredovanju poroda. v tem smislu vse protibolečinske zadeve porod upočasnjujejo. AMPAK ker nismo že dolgo več tako blizu naravi, ima skoraj pomembnejši delež pri rojevanju naša psiha. tu protibolečinska sredstva žensko sprostijo, da lahko nadaljuje. dobro se je pripravit na več možnih potekov poroda, poslušat sebe v dogajanju in naredit optimalno v tistem trenutku. vprašanje EA da ali ne je nabiranje možnosti za čimlepši porod.

(odgovor članu jakipaki83)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: epiduralna ali ne?
17.2.2011 13:17:45   
nina166
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Sem v pričakovanju drugega otroka in joj, čista zmeda v moji glavi. Prvega poroda me ni bilo nič strah, sicer ordila samo z umetnimi popadki, porod trajal 4.5 ure, ampak nekako ej šlo. Vmese je bilo težko, ampak ko sem rodila sem se počutila kot da ni bilo nič. Zdaj ko pa vse vem kako je , me kar bega in bi raje na epiduralno. V bistvu ne poznam nobene mamice, ki je bila na epiduralni , če pa tako malo naokrog sprašujem- saj veste mnenja so različna. Do prooda je še slabe 3 mesece, jaz ba čist zbegana, mož pravi da naj grem na naravni porod -torej brez epiduralne, češ saj ni blo tko hudo user posted image , ampak moški... uh, čist drugače dojema.

Kaj pravite- ste vi za epiduralno ali ne? Ali res ne boli tako, lahko so po posledice?



Bom napisala svojo izkušnjo. Pri prvem porodu sem imela ea. Porod je bil dolg 3,5ure, najprej sem bila brez ea in je kar zelo bolelo, potem so mi jo vstavili in je bilo veliko manj boleče. Porod torej super, potem pa se je začelo...glava me je bolela za znoret. Mali je bil pod lučko in ko so me sestre poklicale, da naj ga grem podojit, sem komaj prišla do tja, komaj sem sedela na stolu in navadno se sploh nisva mogla podojit, ker sem mogla it ležat, drugače bi mi glavo razneslo. Niti jest nisem mogla par dni, ker nisem mogla sedet pri mizi. To je trajalo ene 4 dni potem pa so se ti glavoboli umirili.

Pri drugem porodu sem rekla, da niti slučajno ea, da bom že potrpela. Porod je bil krajši kot prvi, trajal je uro in pol. Bil je veliko bolj intenziven, bolelo je za umret, vendar ko je bilo konec, me ni nič več bolelo. Ko sem po treh urah šla v sobo, mi lahko brez problema šla domov. Normalno sem hodila okoli, jedla, cartala mojo punčko. Vsega tega prvič nisem mogla, ker me je tako bolela glava, da sem komaj vstala iz postelje.

Jaz na tvojem mestu nebi vzela ea. Če si preživela prvič, boš tudi drugič...še posebno, ker je drugi porod navadno krajši.

Lepo nosečnost še naprej!

_____________________________

Domen - 16.6.2006
Daša - 21.1.2009

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: epiduralna ali ne?
17.2.2011 14:21:29   
anabanana1981
ojoj...tuki pa res ne mine ena tema da se nebi scufaleuser posted image preveč hormonov naenkrat.

No šalo na stran...pač vsaka pove svoj mnenje pa,konc koncev se vsak odloča zase in vsak nos posledice zase.

Nej še jaz povem svojo izkušnjo prvič rojevala celo noč,na koncu mi je že manjkal moči za iztis tko da so se že vse sestre drle da morm na carskega,nakar smo se le pomatral in je prišla moja pupika vsa plavauser posted image


Drugi porod..sanjski porod v sami porodni 1 uro,čeprav na konc tud fajn bolel,ampak je blo hiter tko da sem bla spočita in takoj lahko ujčkala mojo pupiko.

Hočm povedat,da ne gre smo zato,katera prenese bolečino lažji in tako dalje,samo men gre bolj zato ,da je ful lepš če lahko vse doživiš bolj neutrujen in "spočit" (ker zdej vidm razliko med prvim in drugim porodom) in če ti lahko to epiduralna omogoč zakaj pa ne.Zakaj bi se mogle ženske matrat če se ji ni treba.
Sicer so tud riski itak.
Sploh zarad tega nevem če bi se upala,da bi potem zarad nekaj bolečin ,šlo kej narobe.

Zdej sem tretjič noseča pa morm priznat da bi iz samga ferbca probala kako to zgleda,samo če pravjo da je vsak porod lažji in hitrejši , bom vrjetn že v avtu rodila.user posted image

lp


(odgovor članu nina166)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: epiduralna ali ne?
17.2.2011 17:28:53   
fluf



IZVIRNO SPOROČILO: jakipaki83

Nisem brala vsega, ampak lahko povem, da sem rodila z EA. Sem pred to odločitvijo marsikaj prebrala, šla na posvet v P Kranj, kjer vse lepo razložijo. Anesteziologinja mi je z UZ pregledala hrbtenico, da se je prepričala, če sem primerna za EA, prijazno odgovorila na moja vprašanja,.... Ko sem dobila EA me je bilo seveda malo strah (nikomur najbrž ni prijetno, ko pomisli na iglo v hrbtenico), ampak ni noben bav bav. Malo zaskeli pa je. V Kranju imajo tudi super EA - tako, da ni premočna in lepo čutiš popadke (seveda manj, a čutiš jih, tako da lako sodeluješ). Že prej so mi povedali, da iztisa EA ne omili kaj preveč in je bilo res tako. Sem potem čisto lepo sodelovala z babico in brez vakuma, klešč in kar je še tega rodila. No, pa tudi brez šivov...




user posted image rodila bom v Kranju... odločila sem se za EA... itak. Ne bom se vtikala v ostale debate, ker je to itak standard, ko pride do debat o EA. Odločila sem se tako kot sem se... sem pa vesela, da preberem še kaj iz KR in ne samo iz PO...

(odgovor članu jakipaki83)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: epiduralna ali ne?
19.2.2011 21:00:54   
majčica1508
user posted image ki se odločate za EA....in,ki jo boste uporabile,dajte lepo prosim po porodu veliko tekočine pit,da ne pride do groznih glavobolov in nikar ne pustite,da vas špikne med popadkom,če ni kak izkušen oziroma,če nima velike kilometrine zna bit,da ne prime
srečno

(odgovor članu fluf)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: epiduralna ali ne?
19.2.2011 22:11:49   
deveta
Naj povem še svojo izkušnjo. Pa ne me kregat, ča se s tem ne strinjate. Vsak ima pravico do lastnega mnenja in odločitve. Zato pa imamo na voljo "odločitve".
Jaz se nisem odločila zanjo. Vedno sem si pravila, da so še vse rodile bom tudi jaz. Imela sem dolg porod (več kot 10 ur), nisem se odpirala, zadnje 4 ure so bile neznosne. Na koncu sem le normalno rodila in v trenutku me ni bolelo nič več. Čez eno uro sem se počutila tako spočito, da bi še enkrat lahko šla rodit (najbrž ne bi, ampak občutek je bil takuser posted image ). Edino kar me je še dva dni bolelo so bile mišice na rokah in hrbtu, saj sem se (med popadki) zelo krčevito oprijemala vsega kar mi je prišlo pod roke.
Če bom še kdaj noseča, se spet ne bom odločila za ea. Ne bojim se bolečine, če ta izvira iz znanega vzroka in če vem, da bo minila ko se ta vzrok odpravi. Popadki pač bolijo in to je naravno in na njih bom psihično pripravljena.

Iamm prijateljice, ki so se odločile zanjo in so večinoma zadovoljne (le eno je zelo bolela glava drudi dan), ter take, ki se niso odločile zanjo. Vse si izmenjujem izkušnje in se ob tem smejemo,... ampak nikoli nam ni prišlo na pamet, da bi ena drugo obsojale (da se trpinči, če ni treba; obsojale če ima kera raje "naraven" porod, ali pa obsojlale ae, če se z njo kera ni strinjala...).
Vsaka pri sebi odrehta in se odloči.

Lepo nosečnost in porod želim vsem.

(odgovor članu majčica1508)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: epiduralna ali ne?
19.2.2011 22:36:02   
Anonimen
PRVIČ RODILA BREZ, MISLIM DA DRUGIČ OBVZNO Z EA. DA SE MORAŠ TAKO MATRAT DA DOBIŠ OTROKA, NI FER....,MENE JE GROZA KO MPOMILSIM NA TISTO ŽIVALSKO BOLEČINO IN TRPLJENJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

(odgovor članu deveta)
  Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: epiduralna ali ne?
19.2.2011 22:43:15   
timnala
Tudi jaz mislim, da se vsaka odloči po svoje in tako, kot je najbolj prav zanjo.
Sama sem prvič rodila od prvega popadka do prihoda našega fantička v 4 urah..v porodni manj kot 1 uro, brez kakršnih koli sredstev za lajšanje bolečin. Takoj sem bila ok, polna energije in dobrega počutja user posted image
Tudi drugič mislim storiti enako, ker imam res lep spomin na porod. Zadnje pol urce sicer ni bilo luštno, ampak ko detece pride ven, vse pozabiš.
Res pa je, da nisem nikoli slišala ali brala groznih porodnih zgodb, tudi moja mami je o porodih vedno govorila kot o nečem naravnem, normalnem in nečem samoumevnem in je zato tudi moja psiha bila tako naštimana user posted image Pa še zdaj se spomnim občutka, ko je dete lezlo iz mene, neponovljivo skratka.
Ker pa nimam izkušnje z EA, pa itak ne morem primerjat user posted image


_____________________________

Nace je moja velika ljubezen v malem...

(odgovor članu deveta)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: epiduralna ali ne?
21.2.2011 12:06:43   
majčica1508
saj pri EA tudi čutiš,ko ti dete leze ven in ja se strinjam neprecenljivo

(odgovor članu timnala)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: epiduralna ali ne?
21.2.2011 12:29:44   
*miska.mcc*
3x rodila, 3x brez EA.
sicer sem vsakic na koncu preklela odlocitev, zakaj je nisem vzela in se zaklela, da ce grem se kdaj rodit, obvezno z EA! ampak sem si potem obakrat premislila. in tudi zdaj, ce bi sla se 1x, bi sla brez.

drugace pa....vsaka naj se odloci po svoje.


< Sporočilo je popravil *miska.mcc* -- 21.2.2011 12:30:33 >


_____________________________

******************************************************
....v glavnem.....komaj čakam poletje!!!!!!

*****************************************************

(odgovor članu majčica1508)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: epiduralna ali ne?
21.2.2011 15:43:47   
manna
Nisem se odločila za EA in mi je za to zelo žal. Moj porod se je sicer končal s CR, ampak mislim da če bi imela EA, se morda ne bi.
Po 14 urah popadkov sem bila izčrpana, sita vsega, jokajoča, trda od strahu in bolečine, obupana,..in odprta samo 4cm. Zdelo se mi je kot da drvim z vlakom v brezno in se ne morem ustavit. In vsi so mi govorili samo, da nisem sproščena in odkimavali. Grozno. Na koncu pa je še CTG začel kazati zelo čudne znake. Sicer nikoli ne bom vedela, ampak mislim, da če bi vzela EA, bi bila bolj spočita, sproščena, mehka, umetne popadke bi mi lahko še ojačali in morda bi uspela rodit vaginalno preden se je vse skupaj zakompliciralo.
Seveda, če rodiš v treh, štirih urah, potem ta grozno hitro pozabiš. Če pa traja in traja in pride do komplikacij, vakuma, rezanja, šivanja, kakršnihkoli zapletov, pa je EA vsekakor boljša.
Vsaka porodnica bi morala spoštovati to, da pri nekaterih pač ne gre tako gladko kot pri drugih.

(odgovor članu *miska.mcc*)
Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: epiduralna ali ne?
23.3.2011 13:09:17   
jass33
IZVIRNO SPOROČILO: fluf




IZVIRNO SPOROČILO: jakipaki83

Nisem brala vsega, ampak lahko povem, da sem rodila z EA. Sem pred to odločitvijo marsikaj prebrala, šla na posvet v P Kranj, kjer vse lepo razložijo. Anesteziologinja mi je z UZ pregledala hrbtenico, da se je prepričala, če sem primerna za EA, prijazno odgovorila na moja vprašanja,.... Ko sem dobila EA me je bilo seveda malo strah (nikomur najbrž ni prijetno, ko pomisli na iglo v hrbtenico), ampak ni noben bav bav. Malo zaskeli pa je. V Kranju imajo tudi super EA - tako, da ni premočna in lepo čutiš popadke (seveda manj, a čutiš jih, tako da lako sodeluješ). Že prej so mi povedali, da iztisa EA ne omili kaj preveč in je bilo res tako. Sem potem čisto lepo sodelovala z babico in brez vakuma, klešč in kar je še tega rodila. No, pa tudi brez šivov...




user posted image rodila bom v Kranju... odločila sem se za EA... itak. Ne bom se vtikala v ostale debate, ker je to itak standard, ko pride do debat o EA. Odločila sem se tako kot sem se... sem pa vesela, da preberem še kaj iz KR in ne samo iz PO...



Sem full vesela da najdem se eno ki bojo šle v Kranj po EAuser posted image Fluf gdaj bos rodila, a si mogoce ze sla se pogovorit. Jaz bom rodila junija

(odgovor članu fluf)
Neposredna povezava do sporočila: 49
   RE: epiduralna ali ne?
23.3.2011 18:28:15   
fluf
rodila bom maja, na pogovor nisem šla, sem bila v MŠ, pa je blo rečeno, da je to dovolj.

(odgovor članu jass33)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Celodnevna avantura za bodoče starše in ml...
Pomlad prinaša sveže začetke in nove avanture, zato je popoln čas za Baby Expo, edinstven dogodek, ki združuje vse, kar ...
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?