|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: epiduralna ali ne?
26.3.2011 13:12:43   
jakipaki83
Fluf - prvič, ko sem rodila, je bilo potrebno oditi na pogovor o EA. Zdaj baje res ni več treba (sem klicala v P in pravijo, da ne delajo več UZ hrbtenice in odvzema krvi), je pa baje fino, če prideš vsaj po tisti vprašalnik o EA, da ti ni treba na porodni pisati user posted image

(odgovor članu fluf)
Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: epiduralna ali ne?
26.3.2011 21:11:56   
fluf
no jest grem itak prvič rodit... sem slišala da je treba it na posvet ja, pa mi je pol v MŠ dr. Rozman rekel, da ni treba, da dobim vse na tistem predavanju (mam vprašalnik že 14 dni izpolnjen, do poroda pa še 65 dni hahaha)... če mam pa kakšno vprašanje pa lahk mail pošlem al pa pokličem... ma lih dans sem spet mojmu jokala, da je to drago, pa je moj rekel, da če sem se odločila bomo že plačal user posted image

(odgovor članu jakipaki83)
Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: epiduralna ali ne?
27.3.2011 12:51:34   
jakipaki83
Heh, drago... Ni ravno poceni, ampak jbg, raje prišparam kje drugje user posted image Vprašanja glede epiduralne sem pa jaz že prvič obdelala, tako da samo še vprašalnik izpolnim in je. Ker si ne predstavljam, da bi se med popadki še s tem ubadala user posted image

(odgovor članu fluf)
Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: epiduralna ali ne?
27.3.2011 12:56:40   
divans1
Jst je prvič nisem imela, rodila sem v 3 urah in tudi drugič, če bom noseča, bom rodila brez EA.user posted image

(odgovor članu jakipaki83)
Neposredna povezava do sporočila: 54
   RE: epiduralna ali ne?
28.3.2011 11:28:00   
fluf
divans1  jaz sem razumela tako, da ti EA dajo kadarkoli tekom poroda, razen čisto na koncu ne... jaz bom počakala, da bom videla... če bom prišla odprta, pa da bo šlo hitro itak ne bo časa... ampak glede na to da sem prvič.... še vedno vztrajam pri EA :)

jakipaki hahaha... točn tko, bomo drugje šparal :D tud jest sem že odločena za EA :D JMam vprašalnik res izpolnjen, moj ve da je v materinski... me dr. Rozman kar prepričal :D Pa izkušnje uporabnic tudi...

(odgovor članu divans1)
Neposredna povezava do sporočila: 55
   RE: epiduralna ali ne?
28.3.2011 14:42:53   
Jada82
Jaz pa si epiduralne enostavno ne upam vzet. Prvič sem rodila naravno, zdaj drugič (ko pač bom user posted image ), pa razmišljam, da bi z ultivo.
Z epiduralno sigurno ne bom ... vem, da je veliko pozitivnih kritik in zadovoljnih uporabnic, ampak mene je strah, da bi pa mogoče vseeno bila hrom, če bi šlo kaj narobe al pa kej ... rajš pretrpim tistih par uric ... itak pozabiš bolečino takoj!

(odgovor članu fluf)
Neposredna povezava do sporočila: 56
   RE: epiduralna ali ne?
28.3.2011 15:26:58   
prestige
Pozdravljene!

Jaz tudi grem rodit z Ea v Postojno. Ampak me je za umrete strah tiste igle. Še posebaj zato ker ene pravijo da vstavljanje katetra full boli.

lp

< Sporočilo je popravil prestige -- 28.3.2011 15:27:29 >

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 57
   RE: epiduralna ali ne?
28.3.2011 16:58:46   
nusi
nč se bat tiste igle, takrat boš itak polna adrenalina in ful pogumna user posted image . Drugače pa počakaj na orenk popadke, boš vidla, da je igla šala mala.

(odgovor članu prestige)
Neposredna povezava do sporočila: 58
   [Brisano sporočilo]
28.3.2011 17:19:51   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu nusi)
  Neposredna povezava do sporočila: 59
   RE: epiduralna ali ne?
29.3.2011 9:14:59   
jakipaki83
Vesparzijan - epiduralno je skoraj povsod potrebno plačati. Očitno v vaši porodnišnici ne, ampak npr. v Kranju jo kar fino zaračunajo (110 evrov). Mogoče bi se meni tudi zdelo, da nima smisla EA, če bi rodila v 3 urah, ampak žal sem v porodni preživela 13 uric. In se mi je zdelo, da je EA (kljub ceni) ZAKON. Glede igle - naj vas ne bo strah, ker proti ta pravim popadkom je res mačji kašelj. Mene sploh ni bolelo. Glede hromosti sem pa takrat prebrala dosti stvari pa na posvet sem šla in  je to res res redek zaplet, ki se v Sloveniji baje še ni primeril od začetka uporabe EA.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 60
   RE: epiduralna ali ne?
29.3.2011 10:27:15   
Ripley
EA je tudi v Mariborski porodnišnici zastonj - je pa res, da ni več na voljo 24 uruser posted image

(odgovor članu jakipaki83)
Neposredna povezava do sporočila: 61
   RE: epiduralna ali ne?
29.3.2011 12:53:39   
fluf
Mislim, da je v Kranju razlog plačila to, da je na voljo 24/7/365 ... uglavnem skoz :) Kar pa neki stane :)

jakipaki83 juhu sem vesela, da si bila zadovoljna, upam da bom tudi jaz. Je pa tudi meni Rozman pojasnil, da tega zapleta še ni blo... itak prevzameš določeno tveganje z EA, samo se morš odločit a ga boš prevzel ali ne... mene edin mal glavoboli skrbijo, ker to je baje pogosto, ampak bomo že...

(odgovor članu Ripley)
Neposredna povezava do sporočila: 62
   RE: epiduralna ali ne?
29.3.2011 21:26:54   
Sa.Ka
V Postojni je bilo že leta 2008 za plačat 180€.

(odgovor članu fluf)
Neposredna povezava do sporočila: 63
   RE: epiduralna ali ne?
29.3.2011 21:44:12   
Nastya
Jaz sem rodila z EA v Kranju, je bilo za plačat - če se sedaj dobro spomnij je bilo 180 €. Najprej sem šla na posvet, pregled hrbtenice - bolj tako na hitro, dobila obrazec za izpolnit - it z njim v labaratorij, odvzem krvi..

Če bi še 1x šla rodit - bi definitivno povnovno izbrala EA..to je kot noč pa dan..v PO prišla s svojimi popadki, povedala da želim EA, brez komplikacij, prišla, vstavila, brez hudih bolečin, ko je bil popadek - je prenehala, potem nadaljevala, in ko sem jaz videla prej kakšne bolečine so bile - popadki in potem, zakooonnn...čutila kako mi odteka plodovnica, čutila iztis otroka, a brez bolečin..super..naslednji dan pa utrujena isto kot vsaka druga, ki je rodila naravno..se pravi, prejšnji dan sem bila brez bolečin, naspidirana v nulo, drugi dan pa sem bila isto kot sostanovlka z mano v sobi, ko je rodila z Ultivo, s to razliko da moj sin je lepo dremuckal in bil ves zadovoljen spal, njen pa je bil ves razdražen in jokajoč..midve pa obe iste, utrujene..

Posledica pri meni pri EA pa je, kar je rekla moja ginekologinja ta, ker sem rodila brez bolečin, zelo hiro, ker je telo sproščeno, ne napenjaš mišic in ker nisem bila pridna pri Keglovih vajah, mi je še vedno ostala povešena vagina, oziroma ta mišica je malo raztegneja, razlahljana..nekako tako..tako da če se boš odločila za to, jaz ti svetujem da se daj..a bodi pridna po porodu s Keglovimi vajami..

ne vem pa zakaj bi nekaj bolelo, če ni treba..medicina gre naprej..če te boli zob greš k zobozdravniku in ga prosiš, naj ti da inekcijo, da ne bo bolelo..in če ne boli, se nekaj dobro naredi..

(odgovor članu Sa.Ka)
Neposredna povezava do sporočila: 64
   RE: epiduralna ali ne?
30.3.2011 11:29:07   
Anonimen
da še jaz dodam mnenje.
sem zagovornik naravnega poroda, spoštujem pa tudi odločitve drugih mamic, ki se odločajo za epiduralno ali ultivo..., jaz sem prvič rodila v treh urah, nič me ni bilo strah, ker nisem vedela kaj me čaka, kaj pričakovati...zdej drugič, me je bilo pa res malo strah, ker sem vedella kaj pričakovati...pa me je porod malo presenetil, samo en teden pred rokom, tak da se nism nič preveč pripravlljala. rodila sem v dobri uri, tako da sploh ni bilo hudo!!vse je šlo hitreje, lažje... user posted image
tak da te ne sme biti strah, le pogumno!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 65
   RE: epiduralna ali ne?
31.3.2011 10:36:06   
Lily86
Uf, so različna mnenja!
Jaz sem definitivno za! Enkrat sem že rodila z EA. Odpirala sem se zelo počasi. V osmih urah v porodni le 3cm... Trajalo je že celo noč, popadki močni in en za drugim, bila sem tako izčrpana, da se mi je zdelo, da ne bo več pri moči za iztis... Nato sem prosila za EA - vstavljanja sploh nisem čutila! Bolečina je tako popustila, da sem zaspala kot ubita. Uro in pol po vstavitvi sem se odprla in rodila. Tiščavniki in iztis so bolel kot 100user posted image , se mi zdi da epiduralna pri tistem delu ni nič pomagala, sem se pa hitro odprla in si spočila med porodom..

Avgusta jo definitivno spet vzamem, tokrat ne bom trmasta in čakala 8 ur da jo vzamem! Upam le, da bo na voljo, ker grem v MB.

_____________________________

naše največje veselje se nam je pridružilo 28.2.2010

A mother's joy begins when new life is stirring inside... when a tiny heartbeat is heard for the very first time, and a playful kick reminds her that she is never alone.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 66
   RE: epiduralna ali ne?
5.4.2011 12:35:54   
Dadi
Hm...je nisem nikoli vzela. Pa sem mal razmišljala če bi jo pri ta tretjem porodu...Pa se je vse odvilo tako hitro (pol urice v porodni) da mi je itak ne bi uspeli dati. So mi samo vstavili iglo na roki za antibiotik, pa mi ga niso uspeli dat. user posted image   Tako da prvorodkam bi kar priporočala. Ker je porod načeloma daljši. Jaz sem bila čist izžeta po prvem porodu.
Zakaj pa ne bi lajšali bolečine če jo lahko.user posted image  

_____________________________

May you be strainghtened by yesterday¨s rain, walk straight in tommorow¨s wind and cherish each moment of the sun today.

(odgovor članu Lily86)
Neposredna povezava do sporočila: 67
   RE: epiduralna ali ne?
5.4.2011 21:28:09   
arruba
Že od začetka sem bila odločena, da rodim samo z EA in mi ni žal. Bila sem v Postojni in plačala 180 EUR, pa bi jih tudi 500, zdaj ko vem, kako je. Moj porod je trajal od od 2h zjutraj do do 21h in si ne predstavljam, kako bi bilo brez..Sicer tudi pri meni ni bilo tako, da ne bi nič čutila, na koncu je kar precej bolelo, je pa res, da sem mogoče dobila manjšo dozo, ker sem npr. noge še čisto normalno čutila (ene namreč menda ne čutijo nič od pasu navzdol). Ker je bil anesteziolog zadržan na nujni operaciji, sem čakala na odrešilni shot več kot 5 ur, tako da sem dobro občutila, kakšni so tapravi popadki, ker mi niso dali nič drugega protibolečinskega, da ne bi bilo potem kaj narobe. Po vstavitvi katetra pa je bilo pravo olajšanje..če ne bi imela EA, bi verjetno imela carskega, ker je bil otroček ful velik in ne bi imela več moči za iztis (ki je že tako trajal 2 uri user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ) Tako da po naslednjega grem samo z EA ali pa sploh ne..Najbolj pa me je v dobro stran EA prepričala moja mama, ki je prišla na obisk nasledni dan in se je ful bala, kakšna bom, ker je vedela, koliko časa je trajalo in kolikšen je bil otroček, pa je bila čist šokirana, ker sem bila vsa vitalna..Aja pa še to, zdi se mi ful sebično od moških, da svoje partnerke nagovarjajo k "naravnemu" porodu, ker POJMA NIMAJO kaj pomeni roditi!Jaz se ne bi pustila prepričat v nepotrebno trpljenje, zakaj le?

(odgovor članu Dadi)
Neposredna povezava do sporočila: 68
   RE: epiduralna ali ne?
7.4.2011 13:34:45   
Nocturama

IZVIRNO SPOROČILO: Ripley

EA je tudi v Mariborski porodnišnici zastonj - je pa res, da ni več na voljo 24 uruser posted image


Res je.
Doktorca, ki jo je dala meni (rodila sem pred dvema tednoma), je povedala, da so na razpolago od 8-16, pa tudi podaljšajo malo, če je treba. Drugače pa vstavljanje igle ČISTO NIČ ne boli (dopuščam pa možnost, da zna bolet, če je ne vstavlja profič). Ko so me naštimavali za vstavljanje, sem kljub popadkom bila v krču, ker sem tudi mislila, da bo ne-vem-kako bolelo. Ampak čutila nisem nič, tudi ko so mi po porodu odstranjevali kateter. user posted image

_____________________________

I believe that life is a game, that life is a cruel joke, and that life is what happens when you're alive and that you might as well lie back and enjoy it. (Neil Gaiman)

(odgovor članu Ripley)
Neposredna povezava do sporočila: 69
   [Brisano sporočilo]
7.4.2011 13:41:56   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 70
   RE: epiduralna ali ne?
21.6.2011 11:16:05   
fluf
Da se vam javim... rodila za EA user posted image in brez tega ne grem več rodit... bla 9 ur v porodni... aaaaa... ko je končno pršel anastezilog, sem pomoje marijo vidla... pomagala. Sem pa čutila vse, izstis je bolel, popadke sem predihvala... ampak je blo vse na meji znosnega user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 71
   RE: epiduralna ali ne?
23.6.2011 8:17:03   
ares1
no pa še moja negatvna izkušnja-dobila sem ea, ki pa so jo morali ukinit, ker sem izgubila popadke, tako de sem na koncu rodila brez, kljub temu, pa sem imela še en teden tak glavobol da sem komaj do WC prišla in mi niti inekcija dipidulorja ni pomagala, 7 dni nisem bila sposobna primerno skrbet za svojega otroka. Stranski učinek, ki je menda redek a vendar se zgodi. No tako sem bila v bolnici dlje kot bi bilo treba, z groznimi bolečinami cel teden... nikoli več. Prav bi bilo, da bi porodnice obvestili, da se lahko kaj takega tudi zgodi

(odgovor članu fluf)
Neposredna povezava do sporočila: 72
   RE: epiduralna ali ne?
23.6.2011 8:26:30   
sunny24
IZVIRNO SPOROČILO: ares1
Prav bi bilo, da bi porodnice obvestili, da se lahko kaj takega tudi zgodi


Na obrazcu, ki ga podpišeš, je jasno napisano, kateri so možni zapleti pri EA...

(odgovor članu ares1)
Neposredna povezava do sporočila: 73
   RE: epiduralna ali ne?
23.6.2011 11:34:49   
ares1
IZVIRNO SPOROČILO: sunny24

IZVIRNO SPOROČILO: ares1
Prav bi bilo, da bi porodnice obvestili, da se lahko kaj takega tudi zgodi


Na obrazcu, ki ga podpišeš, je jasno napisano, kateri so možni zapleti pri EA...



piše glavobol in ne glavobol ki te položi v posteljo za 7 dni.

< Sporočilo je popravil ares1 -- 23.6.2011 11:35:34 >

(odgovor članu sunny24)
Neposredna povezava do sporočila: 74
   RE: epiduralna ali ne?
23.6.2011 18:29:08   
fluf
ares1 meni so povedali na posvetu oz. predavanju o EA vse možne zaplete. Glavoboli so nejpogostejši stranski učinek, in lahko so zelo hudi, ter trajajo tudi do 14 dni. Meni so to povedali, prav tako priše na listu, ki sem ga podpisala in so me še ene 2x vprašali če vem, da lahko pride so stranskih učinkov...

No jaz sem odnesla brez stranskih učinkov in super pozitivno izkušnjo.

(odgovor članu ares1)
Neposredna povezava do sporočila: 75
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Čudni prvi znaki nosečnosti
Včasih prvi znaki nosečnosti niso prav nič romantični oziroma so lahko prav "čudni" in naporni. Kakšni, preverite v čl...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?