|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Izvanredno pitanje
16.2.2011 19:48:16   
mamamajča
kerensa, jaz sem sicer že zgoraj skapirala in ti pošiljam user posted image in popolnoma razumem. Ampak, drezat v to... ne vem no...

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: Izvanredno pitanje
16.2.2011 19:56:52   
*miska.mcc*



IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

Gre za osebo, po kateri je poimenovan moj sin. Poimenovan z razlogom.
  

ja, glej.....če si pripravljena na kocko dat (ok, mogoce mal pretiravam....ali pa tudi ne) svoje zivljenje in zivljenje svojih, pol daj.

lahko ne bo nič. lahko ne boš odkrila ničesar.  lahko boš odkrila kako javno tajno. lahko boš prišla do senzacionalistične novice in boš taglavna pri Preverjeno in Slovenskih novicah, lahko te pokličejo v Haag, lahko pa samo na Žale.


p.s.
15 let je pa prekleto malo


< Sporočilo je popravil *miska.mcc* -- 16.2.2011 19:58:12 >


_____________________________

******************************************************
....v glavnem.....komaj čakam poletje!!!!!!

*****************************************************

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: Izvanredno pitanje
16.2.2011 19:58:35   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: *miska.mcc*
lahko te pokličejo v Haag, lahko pa samo na Žale.

Na Žalah vsaj koga poznam - v Haagu pa nikogar. user posted image

V tem rpimeru me medijski pomp ne zanima, vojaški dogovori pa še manj. Samo nekdo naj se najde, ki bi mi povedal (in dokazal), kaj se je zgodilo. Nič drugega nočem.

Aja, pa hvala "anonimni" user posted image za e-mail.

(odgovor članu *miska.mcc*)
Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: Izvanredno pitanje
16.2.2011 20:15:54   
m_o_i
ku sem pozabla nick pripisat...

ni za kaj user posted image

_____________________________

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 54
   [Brisano sporočilo]
16.2.2011 20:30:31   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Kerensa*)
  Neposredna povezava do sporočila: 55
   RE: Izvanredno pitanje
16.2.2011 21:02:12   
gita10
Jaz bi tudi vse skupaj pustila pri miru. Jaz sem delala v Gospiču na Hrvaškem takoj po domeovinski vojni. Zgodb je bilo čudo in najbolj grozno je to, da hrvati zelo zelo branijo svoje heroje in veliko tistih, ki so malo bolj glasno govorili o svinjirijih, ki so jih počeli so končali tragično v kakšni prometni nesreči in podobno.
Jaz sem bila takrat premlada in dosti stvari nisem razumela, ki jih sedaj razumem... drezat v to je nevarno , mogoče ne toliko za tebe kot za tvoje sorodnike na hrvaškem. Moraš vedet, da je večina njih takrat verjela, da dela pravilno in da svojo državo samo branijo proti vsem in vsakomur. Kasneje se je izkazalo, da jim ta država ni z ničemer ničesar vrnila. In da jim pride še ena Slovenka in jim ogrozi še svobodo ne bodo izbirali sredstev- kaj misliš, da žene teh pokojnikov že ne bi začele javne razprave- vendar točno vedo kaj jih čaka in kaj se lahko zgodi. Predvsem vse skupaj pusti na miru zaradi otrok, ki so ostali za temi nesrečnimi vojaki.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 56
   RE: Izvanredno pitanje
16.2.2011 21:31:23   
Frodo Bisagin
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

V tem rpimeru me medijski pomp ne zanima, vojaški dogovori pa še manj. Samo nekdo naj se najde, ki bi mi povedal (in dokazal), kaj se je zgodilo. Nič drugega nočem.


Povsem racionalno: zakaj bi nekdo tebi sploh povedal, kaj sele dokazoval kaj se je zgodilo.

_____________________________

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 57
   RE: Izvanredno pitanje
16.2.2011 21:41:26   
gita10
Kerensa - bova šli na kavo pa ti bom par stvari razložila.

(odgovor članu Frodo Bisagin)
Neposredna povezava do sporočila: 58
   RE: Izvanredno pitanje
17.2.2011 9:18:24   
Kerensa*
Metulj in Gita... Zgodb iz časa med vojno in kmalu po njej sem slišala in prebrala (že v času, ko sem sestavljala svoje družinsko drevo) toliko, da jih je nemogoče prešteti, prav tako pa je res, da vse niso bile lepe. Na nikogaršnji strani nisem (ne na hrvaški, ne na srbski, ne na bosanski), saj je vsak človek zame najprej človek, šele potem pa državljan neke države in/ali pripadnik neke vere (in to dvoje mi v končni fazi niti ni pomembno). Ker pa sem po narodnosti delno Hrvatica in ker sta Hrvata tudi moj g. Mož in najin Mladič, je nekako kar logično, da me bolj vleče k Hrvaški. Čeprav - če me postaviš pred dejstvo, ne bom za nikogar rekla, da v vojni (predvsem v Domovinskom ratu) ni počel svinjarij. In jih ne odobravam, z nobene strani.
Tudi za "ATJ Lučko" (obe, Metulj in Gita, bi za to enoto skorajda morali vedeti, glede na to, da ena od vaju živi na Hrvaškem, druga pa je tam delala) obstajajo zelo verodostojni dokazi o svinjarijah, ki so jih počeli. Nekateri viri navajajo celo, da so jih počeli nad svojim, hrvaškim ljudstvom. Ne opravičujem tega, da so bile pač vojne razmere in da so imeli ukaze nadrejenih, jih pa delno razumem z enega samega vidika - ali boš izpolnil ukaz ali pa te ne bo več med živimi. To se je dogajalo - preverjeno. In ni dvakrat za reči, da jaz sama, v takšni situaciji, ne bi ravnala enako. Roke v ogenj za to seveda ne dam.
Pokojni gospodič, zaradi katerega me vse skupaj sploh zanima, je bil bratranec mojega g. Moža. Njegov najljubši bratranec. Bila sta kot rit in srajca. Brat pokojnega je bil prav tako specialec, a je vojno preživel. Danes je star približno toliko, kot jaz, a je že lepo število let v penziji. Zakaj? Zaradi psihičnega "zdravja". Ni duševni bolnik tiste "vrste", ki bi jemal zdravila in bil občasnin ali redni gost psihiatričnih ustanov. Ne. Mu je pa vojna in vse tisto, kar je kot specialec doživel, pustilo takšne psihične posledice, da je na trenutke... nezanesljiv, če se milo izrazim. Ima svoje trenutke, ko se mu "skisa". Nikomur ničesar ne naredi, tega se ni za bat'', se pa takrat usede na svoj težki cestni motor, kupljen z visoko vojno penzijo in se no-limit preganja po Plitvičkih jezerih. Ja, nevarno zanj in nevarno za ostale in tudi tega ne odobravam, ampak spet - bolje to, kakor pa puška v roke in šus v glavo - komurkoli.
V glavnem - ni to, da jaz ne bi vedela, kaj vse se je takrat dogajalo. Vem. In, kakor pravim, delno celo razumem. Vem pa tudi, da je mnogo ljudi (zadnje čase dnevno berem njihove zapiske), ki se po večih letih "skesajo" in povedo, česar naj ne bi povedali. Ja, marsikdo potem stori samomor (vsaj uradna verzija je takšna - in ponavadi niti ni sumljiva za "psihično zlomljenega vojnega heroja"), ampak vseeno - povedo. Zato upam, da bi se kje našel nekdo, ki bi vedel in povedal, kaj se je zgodilo tistega 30. marca leta 1995 na Vran-Planini. Ker, kakor sem nekje že napisala - dvomim, da je imela oseba, kakor je bil general Bobetko, v svojem spremstvu samo 4 ljudi. In če so ti štirje mrtvi in če predpostavljam, da jih ni ubil sam general Bobetko, potem jih je moral nekdo, ki je bil takrat tam. Kdo, po čigavem ukazu in zakaj?

Frodo... brez zamere, ampak tebi pa ne bom odgovorila. Kajti če ti bom, se bova spet zapletli v debato, ki zadnje čase s tvoje strani ni več konstruktivna, kakor je bila nekoč (in v tistih debatah sem uživala, kljub temu, da se nisva strinjali), temveč je vedno bolj... nesprejemljiva zame.

Gita - coffe anytime, absolutno.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 59
   RE: Izvanredno pitanje
17.2.2011 9:36:07   
liliana
Kerensa....mislim, da si se obrnila na napačni forum....ker:

1.
Večina na RR nas itak ne ve kje je Vran planina....vemo recimo kje je Šibenik in Pula, pa kakšna soba v hotelu ustreza 4 zvezdicam in kakšna igrala ter  bazene ima kakšen hotel.....Velebit pa poznamo samo po tem, da smo nekoč, ko ni bilo avtoceste bruhali, ko smo se na morje peljali čez njega.....

2.
O hrvaških specialcih se nam na RR prekleto malo sanja.....in ti lahko postrežemo zgolj z izkušnjami, ki smo jih pridobile ob gledanju Van Damovih in Stalonejevih filmov.....v zadnjem času pa si izkušnje nabiramo ob gledanju Fox Crima in raznoraznih nadaljevank......

3.
Prav tako nimamo pojma o vojni....tuti tisti, ki razmere dobro poznajo, ker živijo na Hrvaškem verjetno nimajo kaj dosti pojma o tem.....ker verjetno v času vojne niso bili tam......

Zato dvomim, da bo tvoje raziskovanje s pomočjo RR obrodilo sadove......

Si pa malo popestrila forum.....to pa ti moram priznati........user posted image



(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 60
   RE: Izvanredno pitanje
17.2.2011 9:54:26   
ljupka
Mene se je vojna na hrvaškem zelo dotaknila,ker sem jo oboževala,moja mama je namreč iz okolice Bjelovara,obožujem slavoniju.Tam so se tudi dogajale grozote.Veliko mladih je umrlo,ko prideš na pokopališče ti se kr koža ježi od 17 do 20let.Veliko zgod iz vojne so povedal njeni bratranci ki so bli na linijah.
Je pa v moji familiji juga v malem.Sestrična je poročena za bosanca,stric z srbijanko,moja mama z slovencem,tudi njen dedek je bil slovenec in sem tudi učena,da najprej je človek ,sploh ni pomembno od kje je in kaj je.STO LJUDI STO ČUDI.
Ta zgodba me je pretresla in bi ti rada pomagala.Jaz bom vprašala mamo,če pozna koga,na kakšnem višjem položaju v hrvaški politiki.Pač ima tak posu,da že pol sveta pozna.Pa ti javim ,kaj bo rekla.

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 61
   RE: Izvanredno pitanje
17.2.2011 9:57:25   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: ljupka
ko prideš na pokopališče ti se kr koža ježi

Predstavljaj si, kako se šele meni naježi koža, ko s sinom, ki ga držim za roko, enkrat letno pridem na pokopališče Mirogoj v Zagrebu, kamor gremo prižgat svečko temu pokojnemu bratrancu mojega g. Moža... in ko stojim pred nagrobnim spomenikom, na katerem sta zapisana ime in priimek mojega sina, ki stoji poleg mene. user posted image

(odgovor članu ljupka)
Neposredna povezava do sporočila: 62
   RE: Izvanredno pitanje
17.2.2011 9:58:58   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: liliana
1.
Večina na RR nas itak ne ve kje je Vran planina....vemo recimo kje je Šibenik in Pula, pa kakšna soba v hotelu ustreza 4 zvezdicam in kakšna igrala ter  bazene ima kakšen hotel.....Velebit pa poznamo samo po tem, da smo nekoč, ko ni bilo avtoceste bruhali, ko smo se na morje peljali čez njega.....

Od Karlovca do Karlobaga, a? user posted image
2.
O hrvaških specialcih se nam na RR prekleto malo sanja.....in ti lahko postrežemo zgolj z izkušnjami, ki smo jih pridobile ob gledanju Van Damovih in Stalonejevih filmov.....v zadnjem času pa si izkušnje nabiramo ob gledanju Fox Crima in raznoraznih nadaljevank......

Kaj pa Mirko Cro-Cop? user posted image


(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 63
   RE: Izvanredno pitanje
17.2.2011 10:03:45   
ljupka
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

IZVIRNO SPOROČILO: ljupka
ko prideš na pokopališče ti se kr koža ježi

Predstavljaj si, kako se šele meni naježi koža, ko s sinom, ki ga držim za roko, enkrat letno pridem na pokopališče Mirogoj v Zagrebu, kamor gremo prižgat svečko temu pokojnemu bratrancu mojega g. Moža... in ko stojim pred nagrobnim spomenikom, na katerem sta zapisana ime in priimek mojega sina, ki stoji poleg mene. user posted image




Ja ti verjamem.Jaz sem imela srečo, ker nisem nobenga izgubila.



< Sporočilo je popravil ljupka -- 17.2.2011 10:04:01 >

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 64
   [Brisano sporočilo]
17.2.2011 19:35:08   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu ljupka)
  Neposredna povezava do sporočila: 65
   RE: Izvanredno pitanje
17.2.2011 22:22:45   
Kerensa*
Mislim, da se je celotna družina sprijaznila s tem, da ga pač ni več, ne glede ne to, zakaj je umrl in ne glede na to, da nihče ne verjame, da je umrl tako, kakor so jim rekli. Ne mama, ne oče, ne brat, ne vdova, ne sin - nihče ne brska. Pa so daleč stran od flegmatikov oz. ne drži, da pokojneg ne bi imeli radi. Oboževali so ga. Tako, da ne vem, al' jih je res strah al' kaj. user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 66
   RE: Izvanredno pitanje
17.2.2011 22:30:44   
Frodo Bisagin
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

Frodo... brez zamere, ampak tebi pa ne bom odgovorila. Kajti če ti bom, se bova spet zapletli v debato, ki


Ne meni, sebi moras odgovoriti na zastavljeno vprasanje : Zakaj bi nekdo tebi povedal, kaj šele pa dokazoval kaj se je zgodilo.... Cemu in zakaj... tebi.

zadnje čase s tvoje strani ni več konstruktivna, kakor je bila nekoč (in v tistih debatah sem uživala, kljub temu, da se nisva strinjali), temveč je vedno bolj... nesprejemljiva zame.


Debate so se vedno konstruktivne, niso pa naklonjene senzacionalizmu in plitvini. Obcasno pase zaplavati v globji vodi. Plitvina kvari tehniko user posted image
Sicer pa je res sreca, da tvoj nazor o sprejemljivosti ni merilo konstruktivnosti. user posted image

_____________________________

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 67
   RE: Izvanredno pitanje
17.2.2011 22:32:21   
Kerensa*
Jaz že vem, Frodo, da mi nihče ni dolžan tega povedati ali celo dokazati... ampak saj veš, kakšna sem na trenutke. Z glavo skozi zid. No, ali pa v zid. user posted image

(odgovor članu Frodo Bisagin)
Neposredna povezava do sporočila: 68
   RE: Izvanredno pitanje
17.2.2011 22:34:55   
skuštrana
Ah, Kerensa, če Karla delPonte ni dobila topniških dnevnikov jih tudi ti ne boš user posted image user posted image

_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 69
   RE: Izvanredno pitanje
17.2.2011 22:35:23   
Kerensa*
Karla del Ponte je... ah, ona ni Kerensa. user posted image

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 70
   RE: Izvanredno pitanje
17.2.2011 22:48:47   
mojamura
kgb jih je dobila


_____________________________

Assumption is mother of all fuc*k*ups.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 71
   RE: Izvanredno pitanje
17.2.2011 22:48:55   
Frodo Bisagin
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

Mislim, da se je celotna družina sprijaznila s tem, da ga pač ni več, ne glede ne to, zakaj je umrl in ne glede na to, da nihče ne verjame, da je umrl tako, kakor so jim rekli. Ne mama, ne oče, ne brat, ne vdova, ne sin - nihče ne brska. Pa so daleč stran od flegmatikov oz. ne drži, da pokojneg ne bi imeli radi. Oboževali so ga. Tako, da ne vem, al' jih je res strah al' kaj. user posted image


Morda bi bilo smiselno pustiti te ljudi, da zalujejo in zivijo naprej kakor so izbrali. Morda nocejo odpirati rane in brskati po zadevah, ki ne morejo dobro koncati. Nic ga ne bo pripeljalo nazaj. Verjetno samo upajo, da je bilo hitro in, da se ni mucil.
Ali je res radovednost zadosten razlog, da v njihova zivljenja morda pripeljes nemir, novo bolecino, prebujene stare in bolece spomine. IMO sposuj njegovo primarno druzino, spostuj njihovo izbiro.

_____________________________

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 72
   RE: Izvanredno pitanje
17.2.2011 22:50:09   
Kerensa*
Jaz spadam pod FBI - Federal Bureau of Idiotsuser posted image

(odgovor članu mojamura)
Neposredna povezava do sporočila: 73
   RE: Izvanredno pitanje
17.2.2011 22:51:09   
Frodo Bisagin
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

Jaz že vem, Frodo, da mi nihče ni dolžan tega povedati ali celo dokazati... ampak saj veš, kakšna sem na trenutke. Z glavo skozi zid. No, ali pa v zid. user posted image


Ja, ja trmasta, vendar... ceno radovednosti ne bi placevala ti sama, temvec njegova druzina - njegov sin, zena, brat, mama, oce......  Verjemi, da njih bolj boli kot tebe. Je vredno?

Sicer pa vedno obstoja moznost, da vedo kaj se je zgodilo pa ne zelijo povedati. Ker se nobenega drugega ne tice.

_____________________________

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 74
   RE: Izvanredno pitanje
17.2.2011 22:52:34   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: Frodo Bisagin
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*
Mislim, da se je celotna družina sprijaznila s tem, da ga pač ni več, ne glede ne to, zakaj je umrl in ne glede na to, da nihče ne verjame, da je umrl tako, kakor so jim rekli. Ne mama, ne oče, ne brat, ne vdova, ne sin - nihče ne brska. Pa so daleč stran od flegmatikov oz. ne drži, da pokojneg ne bi imeli radi. Oboževali so ga. Tako, da ne vem, al' jih je res strah al' kaj. user posted image

Morda bi bilo smiselno pustiti te ljudi, da zalujejo in zivijo naprej kakor so izbrali. Morda nocejo odpirati rane in brskati po zadevah, ki ne morejo dobro koncati. Nic ga ne bo pripeljalo nazaj. Verjetno samo upajo, da je bilo hitro in, da se ni mucil.
Ali je res radovednost zadosten razlog, da v njihova zivljenja morda pripeljes nemir, novo bolecino, prebujene stare in bolece spomine. IMO sposuj njegovo primarno druzino, spostuj njihovo izbiro.

Poleg vseh naštetih to zanima tudi mojega g. Moža. Ki se je pripravljen z mano vred spustiti v to t.i. "brskanje", če bi se odločila, da se resno lotiva tega (kot laika). In če izveva midva, ni treba, da izve še kdo - sploh pa ne kdo, ki ne želi vedeti.

(odgovor članu Frodo Bisagin)
Neposredna povezava do sporočila: 75
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
V naročju je otrok večinoma v nepravilnem ...
Ali veš, da večina staršev zelo pogosto nosi otroka v naročju v nepravilnem položaju? Ali veš, da je lahko ta zelo škodl...
BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
Otroški dodatek v letu 2024: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?