|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Vrtec in prvo leto veliko bolan
5.3.2011 7:01:38   
mateyka
pri nas se mi pa zdi, da sta vzgojiteljici kar ok glede teh bolanih otrok. sta me enkrat že v vrtec klicale, ker se tamala ni dobro počutila (naj jo grem iskat). po moje tud pri drugih to delata. potem bi npr. katerega bolanega domov poslali imo..
sta pa rekle, da šmrkavi so itak skoz čez zimo in dost ven hodijo pri nas, z drugimi skupinami počnejo razne projekte - po moje od vseh dejavnosti ziher kaj preskoči ali pa se kak prehlad poslabša, ko so skoz neki v akciji..

(odgovor članu jajula)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Vrtec in prvo leto veliko bolan
5.3.2011 9:27:46   
aprilčica07
Naš Jakob je šel lani prvič v vrtec, pa ni kaj extra dosti bolan (trkam). Ga tamičkena fanj prekaša v tej smeri. Je doma, v varstvu pri nonah, pa je resnično kr naprej bolna. Dvakrat že bolnica, pljučnica, dihalne stiske, viroze, ušesa, grlo.. Groza, pa jo čuvamo (mogoče preveč)user posted image user posted image user posted image Trenutno čakamo na alergološke izvide.

Po moje ni odvisno ali je v vrtcu ali ne. Eni so bolj odporni, drugi manj.

_____________________________


Jakob, 23.04.2007, 3570g/55cm
Julija, 30.08.2009, 3570g/52cm


(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Vrtec in prvo leto veliko bolan
7.3.2011 23:06:39   
sazi
Sazi ima izkušnjo, da je pač bilo še slabše, ti ronja imaš eno teorijo o tem, da se drugi otrok prekuži že pred vstopom v vrtec in je potem manj bolan...


Hja, izkušnja je že bila, da je bilo potem še slabše. Je bilo na kupu več bolnih otrok in več virusov za pobrat. Ampak mislim, da ima naš sinko tako zanič imunski sistem, da bi ga pa kasneje, če bi pozneje vstopil v vrtec vseeno zadelo. Bolan ne bi bil samo v primeru, da bi bil res izoliran od vseh virusov, kar pa ni dobro ne iz zdravstvenega vidika, ne iz socialnega.
Sem ga hvalila, kako je zdaj bolje, pa je ravno danes zbolel. Je bil pa 5 tednov zdrav, kar je za naše pojme kar v redu.
Se je pa sin že pred odhodom v vrtec veliko "kužil" ampak se žal ni prekužil.
Medtem ko hči, ki je bila kot dojenček malo pogosteje prehlajena (pobirala bratčeve viruske), je zdaj bolje kot on. AMpak je tudi drugače bolj ješča, krepka, močnješa, živahnejša... Že rodila se je z normalno telesno težo in šla potem po "tabelcah", amli pa je suhec že od rojstva dalje.

(odgovor članu picola1)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Vrtec in prvo leto veliko bolan
8.3.2011 12:35:44   
ronja
picola, po moje je oboje res: če ima otrok dober imunski sistem in lepo hitro preboli vse mogoče viruse, ki jih starejši bratec/sestrica pridno nosi iz vrtca, potem je lahko bolj zdrav v vrtcu. Če pa je od vsega bolehanja še bolj švoh, bo pa še hitreje zbolel. Kaj je tvoj otrok, pa nimam pojma, ti pa iz srca želim, da v prvi skupini! jaz sicer nič ne trdim, to je bila samo moja razlaga, zakaj so v Lejlini skupini res neverjetno malo bolni (tudi vzg. povesta, ker je kar naporno met ves čas skoraj polno zasedbo 14ih nadebudnežev) in res je večina drugorojencev, res je tudi, da je večina fantkov, pa ne vem, če so kaj bolj zdravi sicer, tako da iz enega primera ne morem nekaj sklepat. Samo ne morem, da ne bi iskala razlogov (profesionalna deformacija;).user posted image

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 29
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
BLOG: Ni lepšega, kot je rojevanje novega ...
Porodne babice so velik del mojega življenja. Delala sem že z mnogimi babicami, nekaj pa jih poznam tudi na bolj osebni ...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?