dreamhorse
|
IZVIRNO SPOROČILO: Tira Ko sem jz imela takele majhne pikije je pri nas samo ena punčka rada tepla otroke in tudi grizla. Nič, trudili sva se po najboljših močeh, da sva jo imeli na očeh, da je imela še več pozornosti in ljubezni kot drugi, ker jo je očitno več zahtevala. So pa bile to uvajalne težave, ko je spoznala, da jo imamo radi in da je v vrtcu lepo, so se težave nehale. Starši so bili zelo razumevajoči. Njeni starši pa tudi, oče mi je celo rekel, naj ji dam eno čez rit, če bo še grizla in tepla, pa sem se samo zasmejala... itak, da to ne bi rešilo ničesar in tudi ne bi nikoli naredila. Sem se pa zelo poglobila v to deklico in na koncu sva bili najboljši "kolegici". Razumela sem jo veliko bolje od marsikaterega otroka in poznala sem jo v piko. Potrebovala je samo več pozornosti... so pa kakšni otroci, ki jih je težje razumet in tudi če daš v vrtcu vse od sebe je še vedno veliko odvisno od staršev. Tale punčka je imela zelo dobre starše Hočem samo povedat, da če poleg vseh težav še starši težijo in se "delajo" pomembne samo poslabšajo vse, ker imaš na grbi še ene zoprne starše, namesto da bi se posvetil težavi otroka... Vsaj tako je moje mišlenje, ker mi je veliko do otrok in mi ni vseeno, če se komu godi krivica. Verjamem pa, da se še vedno kje najde kakšna vzgojiteljica, ki ji je pa mogoče vseeno... no ampak te pomoje lahko že z lupo iščemo... Sem ravno želela napisat, da je pri tem otroku verjetno problem pozornost, ki je pri starših najbrž ne dobi dovolj... In s kaznovanjem bo učinek ravno nasproten. Samo težko je to razložit staršem tega otroka. Zato bi vzgojiteljica reagirala na način, kot si ga ubrala ti. Mini, poročaj kako bo.
|