|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Za vse, ki ste jih pustile jokati
1.8.2007 22:11:32   
pupa06
... pa še to, meni je noro všeč, ko po večernem dojenju zaspi na joški, potem pa jo samo nesem v posteljico in to je to. Tudi ko bom v službi bi jo rada z veseljem zjutraj in zvečer dojila pa četudi zaspi na joški, v tem sploh ne vidim nobenega problema.

Ravno prejle je jedla pozno večerjo in je sita zaspala pri očitu v naročje user posted image , tako hvalabogu tudi tako gre (koliko časa se še ne ve....).

(odgovor članu pupa06)
Neposredna povezava do sporočila: 76
   RE: Za vse, ki ste jih pustile jokati
2.8.2007 13:27:25   
nena82
Lahko da sem tudi jaz ena tistih soft mater- ne morem pustit otroku, da se trudi zaspat, pa ne more, ker hoče imeti mamo ob sebi!
Tudi moja mi je do enega 4, 5 meseca zaspala na joški, potem so se začeli dnevi daljšat, špa smo jo že ob svetlem dajali spat. Seveda v naročju z ujčkanjem. Zdaj zaspi isto z ujčkanjem, ampak je zadosti, da sedim in jo držim. Pa to je tudi nek dober občutek zame...


_____________________________

Dobili smo drugi zobek...

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 77
   RE: Za vse, ki ste jih pustile jokati
2.8.2007 14:37:41   
tmj
Pozdravljene, naj vam zaupam še našo zgodbo. Naš fant je  star enajst mesecev in pred enim mesecem je začel spati celo noč ( mogoče se ponoči zbudi enkrat in mu damo dudo, če to ne pomaga pa ga dava v najino posteljo). Situacija pa je bila takšna: do desetega meseca se je fant prebujal na vsaki dve do tri uri( v začetnih mesecih, nekje tja do petega meseca smo imeli še krče tako, da smo imeli vsaj enkrat proti jutru enourni neutolažljivi jok, kjer ni pomagala niti joška). Skratka do desetega meseca, ko se je fant prebujal ga nisi potolažil na noben drug način kot to, da si ga dal na joško in je zaspal nazaj, čez dve, tri ure pa jovo na novo. Tudi podnevi nismo imeli kakšnega hudega reda glede spanja, čeprav sem vztrajala. Spal je kvečjemu dvajset minut do pol ure na eno rundo. Nekje do sedmega, osmega meseca smo dosegli, da je fant začel spati dvakrat na dan po uro do uro in pol. Vedno ga dajem spat v približnih urah. Ponoči pa je izgledalo kot da ga ne bomo naučili spati. Naj še povem, da se podnevi in tudi zvečer nisva dojila že od nekje sedmega meseca ( zaradi njegove živosti in zgleda nezanimanja za joško ni zdržal na njej več kot tri minute ali pa sploh ne ). Skratka, že zelo zgodaj zvečer ni zaspal na joški, zato smo ga enostavno zvečer dajali v posteljico budnega. Seveda je bil jok, ampak drugače ni šlo, smo  pa bili zraven, ga tolažili, držali za roko dokler ni zaspal. Pri devetih mesecih, ko se je začel postavljati na noge pa obvezno traja približno pol ure do tričetrt ure, da zaspi ( vmes se dviguje in najde vrsto drugih stvari, da ne zaspi ) No, kako pa smo dosegli, da je začel spati cel noč. Čisto po naključju in čisto nenačrtovano. Ko smo šli na morje je bil v tistem obdobju vročinski val. Ko se je fant ponoči prebujal ni hotel biti na joški, ker je bilo enostavno prevroče ( ko se stiskaš pa še bolj ), zato sem mu dajala le flašo s čajem. Ko smo prišli domov se je mogoče zbudil še dvakrat na noč in sem mu dala kar flaško s čajem, sedaj pa ko se zbudi , če se, tudi tega nič več, le dudo ali k nama v posteljo. Jaz vidim glavni problem, da ni spal: nočno dojenje. Nekje do šestega meseca se mi zdi, da je nočno dojenje mogoče še potrebno, vse ostalo ni nič drugega kot crkljanje.


Vsak pa naredi to kar se njemu zdi sprejemljivo in kar lahko še zdrži. Sama sem se odločila, da bom tak tempo, če se fant enostavno ne bi sam odstavil, držala do njegovega enega leta, potem pa bi se najbrž poslužila cry out metode. mislim, da je bilo to zame dovolj. Mislim, da bi si po enem letu le zaslužila , da spim več kot tri ure v kosu.

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 78
   [Brisano sporočilo]
2.8.2007 16:00:55   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu nesy)
  Neposredna povezava do sporočila: 79
   RE: Za vse, ki ste jih pustile jokati
2.8.2007 17:38:31   
nena82
Malček sem prebrala za nazaj.
Zagovornice REDU odgovorite mi na to:
Prejšnji mesec, ko je bilo svetlo do 10h ni in ni hotla zaspat ob 9, pa če sem se na glavo metala pred njo (user posted image ). Pod nobenim pogojem. Zdaj, ko se krajša dan, se ob 8.30 že menca in sitnari za svojo flaško. Kaj sem dosegla z predhodnim trmarjenjem? NIČ! Sitna je bila ona, sitna sem bila jaz. Zdaj je vse OK. Zbudi se še 2X ponoči, a kaj, tudi to vedno manjkrat. Otroku ljubezni in cartanja ne bom jemala. Pa ne mislim s tem, da ve ne daste otroku dovolj ljubezni. Očitno je moja bolj mamina punčka. Pa kaj?


_____________________________

Dobili smo drugi zobek...

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 80
   RE: Za vse, ki ste jih pustile jokati
3.8.2007 10:33:38   
ronja
Midve sva še čisto frišni, ampak jaz nisem nikoli veliko spala in potem ni fer, da bi to pričakovala od svojega user posted image , ni res? Očitno je pač dobila moje gene, saj v principu je to zelo praktična lastnostuser posted image (recimo nisi čisto s*, ko greš spat ob 3h, ker pač delaš to pa ono... in vstaneš ob 6h, ker imata zdravnika ob 7h, kot mi danes, recimouser posted image ).   V bistvu še dobro spi (se vidi, da niso bili samo moji geni, hehe), ker jaz baje podnevi sploh nisem čisto nič spala, tudi ko sem bila še čisto miken dojenček...

Si pa ne pustim srat po glavi od raznih tastov in podobnega (on bi jo kar navajal na spanje celo noč, lepo te prosim, stara je pa 3 tedne), se lepo nasmejemuser posted image , pa rečem, da midva nisva nikoli mela ne vem kakega ritma, enkrat delam celo noč, do 6h, drugič ob 6h vstanem, včasih je to isti danuser posted image ... in nekega ful ritma tudi od otroka ne bom zahtevala, na približno, da gremo enkrat zvečer do ponoči spat in enkrat zjutraj do dopoldne vstanemo, heheuser posted image . Njegova vzgoja mi pač ni, saj je mel svoja dva otroka in ju je lahko vzgajal kak če, jaz bom pa svojo malo ponoči pocartala kolikorkrat se mi bo zahotelo, heheuser posted image . Si potem niti ne upa noben naprej bit pameten, hehe.

Lubi se strinja s tem in nimava problemov, sva se o tem pogovarjala že prej in študirala, kar pravijo, da do 6 meseca itak še ne znajo manipulirat z nami, da če jočejo, pač nekaj rabijo, magari samo nas za občutek varnosti. Zato jo bom vsakič potolažila; jo bom probala navadit spat, ampak vsekakor še ne zdaj, mogoče z metodo iz tiste knjigice Spi, dete spi ali nekaj takega - kjer otroka pustiš jokati samo 1 minuto, ga potolažiš in če se spet začne jokat, jovo na novo spet od začetka... In potem podaljšuješ čas, ko ga pustiš samega... Meni se je zdela ok napisana knjiga, ker je ena taka vmesna varianta - res je, kar piše, da je prav, da se otrok navadi sam zaspat, zato da tudi, ko se ponoči zbudi, se zna sam uspavat nazaj in da dobro spi sam, ker je tako vsem lažje, vendar pa ga pustit jokat, da se počuti zapuščenega... to je pa preveč za moje pojme... Zato je ta neka zlata sredina mogoče ok, to bi še probala, iz prakse pa še ne vemuser posted image .

Zenkrat se niti ne joče ponoči, ker slišim že, ko godrnja in jo takrat vzamem ven, podojim in dam nazaj v zibko, republika rešena.

Da bi jo pustila kar tako se dret na žive in mrtve 10 minut ali še dlje mi je čisto nepredstavljivo in vem, da ne bi zdržala, torej se niti ne bom silila... Že zadnjič, ko se je v avtu pokakala in jokala, ker je hotela bit previta, je bilo obema grozno in se je tistih 5 minut, odkar se je zbudila in začela jokat, pa do doma, grozno vleklo... Mogoče sva razvajena, ker res nič ne joka - res pa da skočim vsakič, hehe, mogoče bi se sicer začela jokat, ampak kdo bo kaj s tem pridobil, če jo pustim se dret? nisem jaz za to... Sva se že pred user posted image čisto resno zmenila, da bo on tastrog, jaz pa tasoft, heheuser posted image .

Spi v svoji posteljici, ker je najina postelja res malo premajhna za 3 (široka ja 110 cm), se da, ampak za celo noč pa ne bi šlo... Zaspi pa res pogosto kar med dojenjem, pa jo prestavim - jaz ali oči, pa je. Sicer pa zaenkrat zaspi tudi v svoji košari, res pa je, da jo imava čisto ob postelji, ker je pač tako najbolj praktično in v najinem stanovanju edino mogoče,ker drugje niti ni prostora, hehe. Tako da dejansko me vidi in voha. Po kakih 3-6 mesecih jo bova verjetno prestavila v drugo sobo v otroško posteljico, ampak je vse odvisno od tega, ali bo ponoči še jedla, kako bo spala, koliko bo zrasla... Upam, da bo šlo vse dokaj spontano... Se vam oglasim takrat, heheuser posted image

Je pa res, da je verjetno meni to precej manjši problem, ker sem navajena spat samo po par ur na dan in nisem nič utrujena zdaj, vse mi je super... Verjamem, da če človek težko folga nespanje, da probaš svašta, samo da bi se vsi naspali...

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 81
   RE: Za vse, ki ste jih pustile jokati
3.8.2007 10:40:06   
ronja
Meni se zdi tudi logično, da če je bila 9 mesecev v bušiju in non stop z mano, se ne more kar takoj navadit na to, da mame ni ves čas poleg, zato pač pritečem, ko zagodrnja... Naj dobi zaupanje, da je mami tu, da svet ni slab in da je vse ok, za disciplino bo itak še čas... (čeprav ne vem, kdo je bo discipline učil, sama sem zagovornik tega, da se uči v gl. z zgledom, pa za naju ne bi rekla, da sva ne vem kako disciplinirana človekauser posted image - no, se bomo potrudili dajat tak vtis, hehe...)

Spat jo pa dajem pozno, sicer po navadi itak že popoldne prespi, ampak dokler je svetlo je pa že ne bom silila it spat! Se spomnim, kako sem jaz vsako noč gledala semafor, kdaj bo začela utripat samo rumena - nikoli nisem zaspala pred 23:30, pač smo različni, saj pravim, v splošnem je nespečnost dobra lastnost, heheuser posted image ... Se bo rabila naučit za kontrolko, pa ji ne bo problem, bo žurala in bo treba zjutraj vstat, pa bo šla v šolo, ne pa špricala, na potovanjih je sploh praktično,... skratka jaz na to gledam bolj iz poz. strani...

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 82
   RE: Za vse, ki ste jih pustile jokati
3.8.2007 10:46:45   
Anonimen
men se pa kruto zdi da bi otroka kr pustu jokat, raj mal potrpim pa manj spim k pa tko. če se hoče se vse da.

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 83
   RE: Za vse, ki ste jih pustile jokati
3.8.2007 11:11:03   
sabri
Nesy, ne poslušaj drugih, ker ti zgleda pravijo, da MORA otrok spat nekje ob 20, ne pa očitno takrat, ko je zaspan. Meni se zdi tudi zelo prekruto pustiti otročka, da joka, tako majhnega, ker mu ponavadi vedno kaj fali, ali mora kupček podreti, ali previti ali...ali pa pač ni zaspan. Vsaj pri nas in ostalih kolegicah je tako. Naša gre spat oziroma zaspi od 22. do 23. nekje, ko je pač zaspana, ali na joški, ali jo pa vidim, da komaj gleda in jo dam v posteljo, počakam nekaj časa, da ji dam dudo, božam in če zaspi ok, če pa ne, jo pa pač še dvignem. Naredi po svoje, če pa si karakter tak, da boš ta jok in mučenje zdržala, pa pač tako naredi. Srečno.

(odgovor članu nesy)
Neposredna povezava do sporočila: 84
   RE: Za vse, ki ste jih pustile jokati
3.8.2007 12:28:47   
miska2004
Hoj, jaz sem tudi soft mat, pa imamo probleme s spanjem že od začetka, zdaj smo pa stari 9m... pa se tolažim, da bo že enkrat boljše, tja do 14.letauser posted image  
Tudi pri nas ga nosimo in ujčkamo, da zaspi, brez tega ne gre; to nam je ostalo od začetka, ko so bili krči, in tako je navajen zaspat. Sva enkrat probala, da bi zaspal v najini postelji, sva ga božala in trepljala, pa ni uspelo, še bolj je jokal. Zdi se, da takrat sploh ne prenese dotika, ker nama je vztrajno odmikal roke. Aja, enkrat sva ga dala tudi v njegovo posteljico, in sva šla ven iz sobe, nato sva ga hodila na par minut božat in mirit in tolažit, pa je bilo še slabše, drl se je kot jesihar, kar kašljal je... Nazadnje sem ga komaj pomirila, seveda na joški, drugače ni šlo. Pa še potem je hlipal nekaj minut. Grozno, takrat sem si prisegla, da nikoli več. Da naš otrok pač ni za take podvige.
Pri nas je dodatno tudi problem, da ko v naročju zaspi in ga položiva v posteljo (na bok), se obrne na hrbet in joka. In uspavanje jovo na novo, včasih to traja pol ure ali pa tudi eno uro. Takrat je kar naporno, roke bolijo in hrbet boli.. Zadnje dni pa je sploh katastrofa, se mi zdi da ga matrajo zobki (zgornji).

Sem vam pa hotela, tistim ki ne poznate Pantleyeve metode oz. tistim, ki te knjige niste prebrale, tole prepisat: dojenčkovo doživljanje, ko se zbudi sredi noči:
"Zbudi se v srhljivo grozo tišine, vse je negibno. Zakriči. Od glave do nog ga preplavljajo hotenje, želja, nevzdržna nepotrpežljivost. Hlasta za zrakom in kriči toliko časa, dokler njegova glava ni polna zvoka in ves ne drhti. Kriči, dokler ga ne začne boleti v prsih, dokler ga ne začne boleti grlo. Bolečine ne more več prenašati in hlipa vedno tiše, dokler ne utihne. Posluša. Razpira in stiska pesti. Glavo obrača na eno, pa na drugo stran. Nič ne pomaga. Neznosen občutek. Spet začne jokati, vendar je to preveč za njegovo boleče grlo. Kmalu neha. Opleta z rokami in brca z nogami. Odneha, lahko samo trpi, ne more pa misliti in upati. Posluša. Potem spet zaspi."

Mene je zabolelo srce, ko sem tole prebrala. In vedno znova dobim solze v oči, ko to vidim oz. ko se spomnim. A ni hudo? A si lahko predstavljate grozo? Kot da si sredi oceana, kjer se boriš za življenje, pa te noben ne sliši...
Tudi jaz nočem zaspati v joku, zakaj bi moj otrok?

(odgovor članu sabri)
Neposredna povezava do sporočila: 85
   RE: Za vse, ki ste jih pustile jokati
3.8.2007 14:14:39   
nena82
IZVIRNO SPOROČILO: miska2004

Tudi jaz nočem zaspati v joku, zakaj bi moj otrok?


user posted image user posted image user posted image


_____________________________

Dobili smo drugi zobek...

(odgovor članu miska2004)
Neposredna povezava do sporočila: 86
   RE: Za vse, ki ste jih pustile jokati
3.8.2007 15:33:01   
sabri
Sem vam pa hotela, tistim ki ne poznate Pantleyeve metode oz. tistim, ki te knjige niste prebrale, tole prepisat: dojenčkovo doživljanje, ko se zbudi sredi noči:
"Zbudi se v srhljivo grozo tišine, vse je negibno. Zakriči. Od glave do nog ga preplavljajo hotenje, želja, nevzdržna nepotrpežljivost. Hlasta za zrakom in kriči toliko časa, dokler njegova glava ni polna zvoka in ves ne drhti. Kriči, dokler ga ne začne boleti v prsih, dokler ga ne začne boleti grlo. Bolečine ne more več prenašati in hlipa vedno tiše, dokler ne utihne. Posluša. Razpira in stiska pesti. Glavo obrača na eno, pa na drugo stran. Nič ne pomaga. Neznosen občutek. Spet začne jokati, vendar je to preveč za njegovo boleče grlo. Kmalu neha. Opleta z rokami in brca z nogami. Odneha, lahko samo trpi, ne more pa misliti in upati. Posluša. Potem spet zaspi."

Mene je zabolelo srce, ko sem tole prebrala. In vedno znova dobim solze v oči, ko to vidim oz. ko se spomnim. A ni hudo? A si lahko predstavljate grozo? Kot da si sredi oceana, kjer se boriš za življenje, pa te noben ne sliši...
Tudi jaz nočem zaspati v joku, zakaj bi moj otrok?

Miška2004: da si tole prepisala lahko rečem samouser posted image user posted image user posted image , pretresljivo, upam, da bo na nekatere vplivalo pozitivno.

(odgovor članu nena82)
Neposredna povezava do sporočila: 87
   RE: Za vse, ki ste jih pustile jokati
3.8.2007 15:35:29   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: sabri

Sem vam pa hotela, tistim ki ne poznate Pantleyeve metode oz. tistim, ki te knjige niste prebrale, tole prepisat: dojenčkovo doživljanje, ko se zbudi sredi noči:
"Zbudi se v srhljivo grozo tišine, vse je negibno. Zakriči. Od glave do nog ga preplavljajo hotenje, želja, nevzdržna nepotrpežljivost. Hlasta za zrakom in kriči toliko časa, dokler njegova glava ni polna zvoka in ves ne drhti. Kriči, dokler ga ne začne boleti v prsih, dokler ga ne začne boleti grlo. Bolečine ne more več prenašati in hlipa vedno tiše, dokler ne utihne. Posluša. Razpira in stiska pesti. Glavo obrača na eno, pa na drugo stran. Nič ne pomaga. Neznosen občutek. Spet začne jokati, vendar je to preveč za njegovo boleče grlo. Kmalu neha. Opleta z rokami in brca z nogami. Odneha, lahko samo trpi, ne more pa misliti in upati. Posluša. Potem spet zaspi."

Mene je zabolelo srce, ko sem tole prebrala. In vedno znova dobim solze v oči, ko to vidim oz. ko se spomnim. A ni hudo? A si lahko predstavljate grozo? Kot da si sredi oceana, kjer se boriš za življenje, pa te noben ne sliši...
Tudi jaz nočem zaspati v joku, zakaj bi moj otrok?

Miška2004: da si tole prepisala lahko rečem samouser posted image user posted image user posted image , pretresljivo, upam, da bo na nekatere vplivalo pozitivno.



user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu sabri)
  Neposredna povezava do sporočila: 88
   RE: Za vse, ki ste jih pustile jokati
3.8.2007 15:41:31   
LuLu
IZVIRNO SPOROČILO: miska2004
"Zbudi se v srhljivo grozo tišine, vse je negibno. Zakriči. ...

Kaj pa če vseeno ni v resnici tak hudo, kot piše nekdo v neki knjigi?...

(odgovor članu miska2004)
Neposredna povezava do sporočila: 89
   RE: Za vse, ki ste jih pustile jokati
3.8.2007 15:45:03   
Anonimen
kako bi se pa ti počutla če bi se nekje zbudila, nič ne vidiš okol sebe, popolna tišina, mislim da bi te panika zagrabla, kaj šele enga mejhnga user posted image
sam ti si vseen loh pomagaš, user posted image  si pa ne more.

(odgovor članu LuLu)
  Neposredna povezava do sporočila: 90
   RE: Za vse, ki ste jih pustile jokati
3.8.2007 15:49:08   
LuLu
IZVIRNO SPOROČILO: duc.20

kako bi se pa ti počutla če bi se nekje zbudila, nič ne vidiš okol sebe, popolna tišina, mislim da bi te panika zagrabla, kaj šele enga mejhnga user posted image
sam ti si vseen loh pomagaš, user posted image  si pa ne more.


Kak NEKJE?? v Postelji valjda... popolna tišina mi odgovarja, ko spim... kaka panika, zaspim naprej. Za sebe pišem.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 91
   RE: Za vse, ki ste jih pustile jokati
3.8.2007 15:55:27   
Anonimen
a misliš da otrok takoj ve kje se zbudi, njemu še ni tolk poznano kot tebi. ja res je, za sebe pišeš, na otroka ne misliš kej preveč, če bi, bi pomislila kako se on ob tem počuti.

(odgovor članu LuLu)
  Neposredna povezava do sporočila: 92
   RE: Za vse, ki ste jih pustile jokati
3.8.2007 15:57:58   
ZARA
Če boste naučile (zlepa ali zgrda) spat svoje otroke, boste spale tudi same. Pa ne se držat vsega, kar preberete, ko pijanec plota, mater. Malo poslušajte svoj materinski instinkt. Aja, nisem brala vsega, to je samo moje skromno mnenje.

Ti, LuLu pa priznaj da se zbujaš v jarku, pa je. user posted image

_____________________________

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 93
   [Brisano sporočilo]
3.8.2007 16:00:38   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu ZARA)
  Neposredna povezava do sporočila: 94
   RE: Za vse, ki ste jih pustile jokati
3.8.2007 16:07:47   
LuLu
IZVIRNO SPOROČILO: duc.20

a misliš da otrok takoj ve kje se zbudi, njemu še ni tolk poznano kot tebi. ja res je, za sebe pišeš, na otroka ne misliš kej preveč, če bi, bi pomislila kako se on ob tem počuti.


duc.20 v redu bo....

IZVIRNO SPOROČILO: ZARA
Ti, LuLu pa priznaj da se zbujaš v jarku, pa je. user posted image


ne, pa ne bom! user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 95
   RE: Za vse, ki ste jih pustile jokati
3.8.2007 16:08:18   
Anonimen
Jaz res nikakor ne morem razumeti, kako lahko pustite otroka jokati??? Jaz, ko sina dam previti, če se dere, ne morem dalje previjat, mi je hudo pri srcu in ga pač k sebi dvignem, toliko, da se pomiri!!

Res, tega nikoli ne bom razumela, kako ste lahko "nekatere" brezčutne in pustite svoje malčke ponoči jokati.. Pa kaj vam zaboga je?? Pustite otrokom, da uživajo svoje otroštvo, naj se jočejo, naj bedijo, kakor jim paše.. Ne morete nekaj na silo, bi vam bilo všeč, če bi morali nekaj na silo delati? Mislim.. Res mi je hudo za te malčke..

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 96
   RE: Za vse, ki ste jih pustile jokati
3.8.2007 16:16:05   
LuLu
IZVIRNO SPOROČILO: Patrickova_mami

Jaz, ko sina dam previti, če se dere, ne morem dalje previjat, mi je hudo pri srcu in ga pač k sebi dvignem, toliko, da se pomiri!!



Tega si jaz ne upam, ker sma lahko oba mokra... saj veš kaj mislim user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 97
   RE: Za vse, ki ste jih pustile jokati
3.8.2007 16:22:15   
Anonimen
A še nisi slišala, da se ga pokriti? Ma, glej, tudi če bova mokra, mi je vseeno, jaz ga ne bom gledala pa previjala, medtem ko se dere, kao da je vse super.. user posted image

(odgovor članu LuLu)
  Neposredna povezava do sporočila: 98
   RE: Za vse, ki ste jih pustile jokati
3.8.2007 16:30:00   
LuLu
Mah, preveč dela... saj ga previjem v sekundi 20... pa če en buuuaaa spusti vmes, je že previt user posted image  Na primer...
Pa saj ga previjam, ko se ne joče in je miren... ali ga prej pomirim. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 99
   RE: Za vse, ki ste jih pustile jokati
3.8.2007 17:33:49   
Majchi
Uf, tisto iz knjige je pa res ganljivo napisano. Mi hvala bogu zaenkrat nimamo teh težav. Verjetno še pridejouser posted image .
Ponoči me zbudi že njeno godrnjanje in jo sama vzamem k sebi preden zajoka, podojim in dam nazaj spat v njeno posteljco. Če pa čez dan zaspi za kakšnih 20 min na moji postelji, se pa velikokrat zbudi v joku. In že po joku slišim, da se je nečesa ustrašila. V glavnem, takoj sem pri njej in vse v meni si želi potolažit to majhno bitje.

Kaj bo pa v prihodnje in kako se bomo spopadali, pa ne vem. Vem, da je jokat ne bom mogla pustit. Vseeno pa zagovarjam tudi nek red in upam, da nam ga bo uspelo vzpostavit. Nikakor pa ne na silo.

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Zakaj dojenje ni vedno najboljše?
Babica je iz svojih izkušenj ugotovila, da dojenje ni vedno najboljša možnost. Ob tem je razkrila, da je v resnici najpo...
Prvi mesec z dojenčkom: Zakaj je začel tol...
Dojenček, ki je bil prej »priden« in je jokal v mejah normale in predvsem, kadar je kaj potreboval, nenadoma dobi neutol...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?