|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Montessori pedagogika
15.8.2011 18:00:18   
Taddy78
No, pri nas pa napisanega skorajda ne vidijo. Sem imela možnost čisto izven konteksta malo podebatirat z dvema vzgojiteljicama o njihovi prehrani, pa sta sami priznali, da je hrana včasih direkt nagravžna, ampak da pol pač morata zaigrati da je okusna, da ni kakih problemov.
Sicer se mi mali še ni nikoli pritožil, ampak za zajtrk so recimo imeli kruh in narezan korenček (vsaj 4x na mesec), za malico pa kruh in papriko. Da o raznih polno zrnatih štručkah, zelenjavnih mineštrah in meni nepoznani zelenjavi na 1001 način sploh ne govorim. Vsi mlečni izdelki so bio.

(odgovor članu aknela123)
Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: Montessori pedagogika
18.8.2011 12:13:44   
ronja
Že samo ta trenutek - da se otrok sam odloči "zdaj bi pa zlagal tole" ali pa "zdaj bom pa slikal s čopičem" je vreden več kot karkoli drugega.

Pa dobro, enkrat na dan za eno uro, lahko pa tudi doma dela, kar mu pač paše, a ne? Pa tudi v klasičnih vrtcih imajo zjutraj in popoldne čas "nevodene igre", ko pač vsak dela to, kar mu paše - imajo različne kotičke in otrok si sam izbere, kje bo in koliko časa bo kje (edino omejeno je, koliko otrok je naenkrat v posameznem kotičku, kar je razumljivo).
Jasno pa, da če hočejo sadit fižolčke, da delajo to vsi hkrati - tako v ms kot v navadnih vrtcih. Kot že rečeno, razlike po moje niso tako velike.
kar se pa tiče izbire dela/aktivnosti - to ima doma in ji gre super user posted image user posted image v vrtcu pa imajo določene aktivnosti, kot jih bodo imeli v šoli in tam ne bodo mogli izbirati kdaj bodo delali nek predmet. to se mi zdi smiselno uvajat že prej, da ko gre v šolo ni to čisto "presenečenje" za otroka.

Podpis.

Je pa res da delajo po nekem programu in da imajo, sploh med letom, 4 krat na teden tudi vodene dejavnosti. Se mi zdi to dobro ker potem vsi otroci poskusijo različne stvari tudi tiste, ki se jih sami nebi nikoli izbrali ali jih ne zanimajo.

Če bi delali samo tisto, kar se sami spomnijo, bi bili v eni stvari super, v ostalih pa ne glih... Kar je lahko super, vendar neko splošno znanje se vseeno v življenju pričakuje (do leti na te "drugačne šole". Sama sem hodila v navadno, sem pa inštruirala otroke iz teh drugih, potem, ko so šli v navadno ali pa na faks...)

Pri nas je isti režim kot pri Balerini.

glede fantazijskih oseb in živali in nadnaravnih sposobostih v pravljici - se strinjam da ni primerno filat otroka samo s tem.

Vseeno jim pa čisto vsi starši, kar jih poznam (pa tudi če imajo otroke v ms) govorimo o dedku Mrazu/Božičku/Miklavžu... ki verjetno veste, da v resnici ne obstajajo...

Drugače pa imamo v Sloveniji še vedno to razkošje, da so javni vrtci in javne šole dobri in kakovostni......pa pristopni še vedno vsakemu žepu....

Podpis. Povsod so izjeme in gotovo se najdejo tudi grozne vzg., vendar pa so večinoma po moje vrtci dobri - ms in navadni.

in, manna, kje si videla, da v vrtcu hranijo 2letne otroke? že od jasli naprej jih spodbujajo k samostojnosti.
in pri nas spijo na zložljivih posteljicah... brez ograjice.

Enako. Če pa kdaj kateremu malo pomagajo, pa verjetno tudi ni tak strašen problem - včasih ima pač kateri slab dan - in če jih je 14, se komot zgodi, da vsak dan koga vidiš, kako ga hranijo, čeprav ima večina samo 2x na mesec slab dan, ko se mu ne da jest. Ne vem za druge, za svojidve pa vem, da ju ne hranijo v vrtcu, tavelike nikoli niso, ker je pač šla v vrtec 2,5 leti, tamali so pa malo pomagali, ampak ne prav dosti, ker sta bili na začetku veliko bolni in ko sta začeli bolj redno hodit v vrtec, je imela že kakih 14 mesecev in je precej že sama zbasala vase;).

Hotela sem samo povedat, da me na splošno moti, če vidim, da se otroka jemlje kot "nesposobnega", da se ga ne upošteva kot svojo osebo, skratka da se z malčkom ravna kot z dojenčkom, kot da nima svoje "celovitosti", kot da so otroci neke ovčke ki nimajo pojma o sebi in o stvareh in se mi za vse namesto njih odločamo.

S tem se strinjam, samo nisem v našem vrtcu opazila takega ravnanja. Se mi zdi, da so vsi samo srečni, če so otroci samostojni in so vzg. tudi ponosne, ko nekaj speljejo, da sami vse naredijo in pri tamali so nam celo demonstrirali na zadnjem sestanku s starši in otroki, kako se otroci grejo sami preobut (Lejla je še pri jasličarjih, stara je 2 leti in pol).

In če jim te njihove radarje že zelo zgodaj ukrojimo po svoji meri, jim na nek način vzamemo del osebnosti.

Ja, ampak to velja za vse "sisteme".

i. Ne vidsi pa fore da npr. perejo krpice na uni leseni deski.

Jaz to jemljem kot zabavo z vodo in spoznavanje zgodovine, kaj več pa dvomim. Neka huda motorika to tudi ni;).

aknela, tudi pri nas je isto kot pri taddy - res pa živimo v Lj. in smo do zdaj imeli fajn vzg. Držite pesti za letos, ko gre Ronja v drugo skupino, Lejla pa zamenja vzg. Za podeželje pa res ne morem nič rečt, ker nimam pojma, kako je tam. Mi je pa hrana tam čisto okusna, malidve se tudi ne pritožujeta. Pri nas si lahko jedilnik pogledamo kar na netu, pa se mi zdi čisto ok, včasih še kako idejo poberem.


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: Montessori pedagogika
18.8.2011 14:28:54   
mateyka
a veste da sem ravnokar dojela, da Pika Nogavička ne spada v montesori literaturo? ker je "najmočnejša deklica na svetu". in to je nadnaravna sposobnost. Pika je pa ja za otroke prav fajn knjiga - imho anyway..user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: Montessori pedagogika
18.8.2011 15:51:30   
liliana
Ja......user posted image user posted image  moja hčerka si že nekaj dni oblači različni dokolenki in skače po hiši te pleše na Pika nogavičo, pa po tvju jo non stop gleda.....pa še pri mojem nanašanju make upa ta čas noče biti prisotna....z razlago, "da se Pika tudi ne šminka"......

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 54
   RE: Montessori pedagogika
19.8.2011 17:39:33   
ronja
z razlago, "da se Pika tudi ne šminka"......

Zdaj vem, zakaj se jaz ne šminkamuser posted image .
Ja, Pika ne bi spadala zraven, pa še kup sicer za moje pojme prav fajn knjig. Saj ima vse svojo logiko, tudi to, vendar pa sama ne vidim nič slabega v kakem junaku z nadnaravnimi sposobnostmi - kot so fantki v South parku lepo razložili: "izmišljeni junaki so nam oblikovali živeljenj bolj kot večina realnih oseb, ki jih poznamo..." in nam včasih pomagali v težkih trenutkih otroštva. Kar se mi ne zdi slabo. Čeprav se v odraslosti strinjam z Douglas Adamsom ali kdo je že bil, ki je spraševal, če ta krasen vrt ne bi bil enako lep, tudi če ne rečemo, da v njem živijo vile...
Ampak v otroštvu se mi ena zdrava mera domišljije zdi dobra. No, v bistvu tudi v odraslosti;). Pa ne verjamem v vile in palčke. Vseeno so mi pa simpatični in se mi zdi, da bi literatura brez njih precej izgubila.


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 55
   RE: Montessori pedagogika
19.8.2011 18:03:42   
Tutan

IZVIRNO SPOROČILO: ronja

z razlago, "da se Pika tudi ne šminka"......

Zdaj vem, zakaj se jaz ne šminkamuser posted image .


Ste površno brale knjigo user posted image ... evo, se oglaša še ena oboževalka Pike user posted image In Pika se v knjigi našminka 2x - enkrat v delu Pika gre na sejem/v cirkus (nekaj od tegale, čeprav mislim, da je v cirkusu ukradla konju tisto naglavno pero in mu rekla, da ne more biti samo on lep in si ga zataknila za lase), kjer se obleče v dolgo zeleno obleko, na glavo posadi slamnik, oči si namaže z ogljem, lička si nariše in namaže ustnice z živo rdečo barvo user posted image in pa tistikrat, ko pride k Tomažu in Anici ena tetica na čaj in je povabljena tudi Pika (ko si siplje sladkor po glavi user posted image ).

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 56
   RE: Montessori pedagogika
19.8.2011 18:58:06   
ronja
No, saj za pusta se pa tudi jaz šminkam:) To je bilo mišljeno za vsakdanje življenje;).

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Tutan)
Neposredna povezava do sporočila: 57
   RE: Montessori pedagogika
21.8.2011 19:14:14   
liliana
IZVIRNO SPOROČILO: Tutan


IZVIRNO SPOROČILO: ronja

z razlago, "da se Pika tudi ne šminka"......

Zdaj vem, zakaj se jaz ne šminkamuser posted image .


Ste površno brale knjigo user posted image ... evo, se oglaša še ena oboževalka Pike user posted image In Pika se v knjigi našminka 2x - enkrat v delu Pika gre na sejem/v cirkus (nekaj od tegale, čeprav mislim, da je v cirkusu ukradla konju tisto naglavno pero in mu rekla, da ne more biti samo on lep in si ga zataknila za lase), kjer se obleče v dolgo zeleno obleko, na glavo posadi slamnik, oči si namaže z ogljem, lička si nariše in namaže ustnice z živo rdečo barvo user posted image in pa tistikrat, ko pride k Tomažu in Anici ena tetica na čaj in je povabljena tudi Pika (ko si siplje sladkor po glavi user posted image ).


Samo za mojo malo je to Pikino šminkanje kot njeno "za pusta"......user posted image

(odgovor članu Tutan)
Neposredna povezava do sporočila: 58
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Pojdi na:





BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
Za družine BREZPLAČNO (od 15. do 22. maja)
Na pobudo ZPMS bo kar 40 muzejev in galerij po vsej Sloveniji, v tednu družin, med 15 in 22. majem 2024 (ali pa na določ...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?