|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: v vrtcu ne hodijo ven!?
14.9.2011 1:31:48   
mate0ja
Panika za brez veze. Gledano z vidika otrok je pri teh letih večina takih, ki so prvič ločrni od mame in njune dnevne rutine. Okolje je novo, obrazi so novi, rutina je nova. Kot drugo pa malo pomislite kako bi vam zlaufalo, če bi mogle 11 otrok mqhranit, poskrbet da so previti, jih tolažit, preobuvat, preoblačit, uspavat, skrbet da ma vsak samo svojo dudo in svojo flašo...hkrati se z otroci tudi ukvarjat uvajat rutino in jih kaj naučit, ker so tudi starši, ki jim je zelo pomembmo da se negovoreč malček v prvem mesecu že nauči kako pesmico... I komec komcec veliko vrtcev nima infradtrukture prilagojeme tako malim otrokom. Srečni so lahko tisti, ki imajo terase povezane z igralnicami, pot od igrišča do garderobe je dolga igrišča so ponekod mala, brez sence in z nevzdrževamimi igrali.

Sej bodo dneve preživljali tudi na prostem, samo toliko bodite potrpežljive da istvarijo pogoje za to. Mame ves čas jamramo da malček zahteva ves naš čas, kaj potem šele 11malčkov.
Pa še to, nočem branit nesposobnih in lenih vzgojiteljic kar nekatere definitivno so, le večino podpiram, ki želi najprej vzpostavit red in pogpje za delo.

_____________________________

Če bi rad bil srečen, BODI!!

(odgovor članu lilip)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: v vrtcu ne hodijo ven!?
14.9.2011 7:50:54   
Leela
Tudi jaz se strinjam, da je še čisto prezgodaj za karkoli pričakovat. In če pač ne veš kaj in kako lepo vprašaš na roditeljskem, saj bodo vse povedali.
Na začetku meseca se otroci derejo, vsi iščejo ritem (ja tudi zaposleni, to je normalno), starši uvajajo otroke in je že zaradi tega vse drugače. Pri nas so na začetku hodili na sprehode samo po vrtcu in še to potem, ko so se nekako uvedli.

(odgovor članu mate0ja)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: v vrtcu ne hodijo ven!?
14.9.2011 12:23:59   
Naja31
Pa saj so šele dobro začeli z vrtcem. Dajte jim malo časa.

Pri mlajšem sinu, ko se je na novo uvajala cela skupina, tudi na začetku nekaj časa niso šli ven. Potem je bil prvi sprehod samo po vrtcu, in to so vsi jokali. Še dovolj je časa za vse.
Zdaj pa ne mine dan, da ne bi šli vsaj ven na igrišče.

(odgovor članu Leela)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: v vrtcu ne hodijo ven!?
14.9.2011 12:24:29   
Naja31

IZVIRNO SPOROČILO: Leela

Tudi jaz se strinjam, da je še čisto prezgodaj za karkoli pričakovat. In če pač ne veš kaj in kako lepo vprašaš na roditeljskem, saj bodo vse povedali.
Na začetku meseca se otroci derejo, vsi iščejo ritem (ja tudi zaposleni, to je normalno), starši uvajajo otroke in je že zaradi tega vse drugače. Pri nas so na začetku hodili na sprehode samo po vrtcu in še to potem, ko so se nekako uvedli.


Lepo napisano user posted image

(odgovor članu Leela)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: v vrtcu ne hodijo ven!?
14.9.2011 13:04:02   
maronine
ne vem zakaj nekatere ne morete brez ala -panika brez veze-in podobnih besed.sem lepo vprašala,lepo povedala in pričakujem odgovore v istem stiluuser posted image
no,pa smo sestanek imeli včeraj ,povedala sem kar mislim in danes so bili otročki zunaj!logično je da vsi potrebujejo čas,da se navadijo tako vzgojiteljice kot otroci.je pa še vedno nelogično da ene pač peljejo otročke ven tut če jokajo druge,pa ne.mislim zakaj razlika?če bi jo dala v sosednji vrtec bi bili zunaj od prvega dne.
hvala vsem ki ste se potrudile z odgovori.

(odgovor članu mate0ja)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: v vrtcu ne hodijo ven!?
14.9.2011 13:12:55   
ronja
je pa še vedno nelogično da ene pač peljejo otročke ven tut če jokajo druge,pa ne.mislim zakaj razlika?

Ker so vzg. in skupine različne in ene se boljše znajdejo, če se zamenja prostor, drugim je lažje, če najprej en prostor tamali osvojijo in potem menjajo. Eni malčki se prej nehajo jokat, če grejo ven, druge to še bolj iztiri. In najboljše vzg. se prilagajajo skupini.

Pri Lejli sta recimo zelo izkušni vzg. in pom. vzg. imeli svoj sistem in se nista držali kurikuluma, da bi imeli vsak teden drugo temo, ker so bili pač v skupini v gl. fantje in so bili orto navdušeni nad prevoznimi sredstvi in so to temo potem meli še 5 tednov. Ja, hvalabogu, da se prilagajajo otrokom! In če recimo ena vzg. ni najbolj izkušena, je boljše, da so notri in ima vse pod nadzorom, kot pa da se preforsira in je potem kaos, ko je treba preobut vseh 14 otrok in jih od tega 5 neutolažljivo joka...

Meni je vseeno, če ni vse po reglcih, tudi se mi ne zdi, da morajo it vsak dan ven - velikokrat se starši, ko pridejo iskat otroke, pritožuejo: "ja, kaj nič niste bili zunaj? Pa tako lepo vreme je..." Ja, pa saj imaš še celo popoldne - komot si ves čas zunaj z otrokom in bo ta še vedno pol dneva na zraku! Čisto štekam vzg., da jim je naporno spravit vse ven - še meni se pozimi kdaj ne da tamalih spokat ven - pa sta samo 2! Tako da svaka čast, da grejo, ampak za moje pojme to ni glih obveza, da morajo bit vsak dan zunaj - saj so zunaj, ko jih pridemo iskat:). Saj smo tudi mi dop. not, pa nam nič ne manjka;). Je fajn, če imajo možnost, ampak ni nič narobe, če so "samo na terasi" ali "samo na igrišču" - malim je to čisto dovolj: ko gremo mi ven, bi najrajši bili skoz na najbližjem igrišču...


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu maronine)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: v vrtcu ne hodijo ven!?
14.9.2011 13:17:21   
uškinamama
Ja, pa saj imaš še celo popoldne - komot si ves čas zunaj z otrokom in bo ta še vedno pol dneva na zraku!


Ah to pa ne...saj veš dejavnosti , pa to user posted image .

_____________________________

Najina Uš : staršem prijazen otrok.


(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: v vrtcu ne hodijo ven!?
14.9.2011 13:40:44   
mika
IZVIRNO SPOROČILO: Nika v službi

Pa dajte vsem malo časa, no. Otroci se morajo navadit, priti do neke rutine, potem bodo hodili ven, na sprehod, igrišče, vse. Pri nas tudi niso prvi mesec ali dva hodili na igrišče in v peskovnik, so bili pa zato na dvorišču in terasi, oboje je zunaj. Ko so otroci malce obvladali zadeve, ko se je vse umirilo, pa so šli ven in to praviloma v vsakem vremenu.

Saj bo, malo potrpljenja.



It ven z otroci spada pod rutino. Poleg tega je pa že pol meseca mimo in da niso uspeli it ven, je pa presenetljivo.

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: v vrtcu ne hodijo ven!?
14.9.2011 14:49:48   
Nika v službi
Ma, daj no, kakšna rutina pri novi skupini jokajočih otročičkov! Vsaka skupina je celica zase, z vsemi posebnostmi. Lahko da je za vzgojiteljice rutina, ampak kot starš imam raje individualno presojo kot rutino in zaplankane reglce za vsako ceno.

Hočem samo povedati, da je od vstopa v vrtec komaj polna 2 tedna (prva dva dneva težko šteješ, ker je bil vmes vikend in je kot bi začel na novo), jaz bi vsekakor umirila živce vsaj še kak teden.

In kot rečeno - razlika je, če ne grejo čisto nič ven (na teraso, dvorišče, balkon, kar pač imajo) in med tistim, da gredo recimo do igrišča/peskovnika znotraj vrtca. Slednje je že večji podvig, vsaj pri nas je bilo tako.

In res bi lahko nehali z vtikanjem čisto v vsako malenkost in avtoriteto vzgojiteljic.



_____________________________

..... Poljubi me nežno, ko drugi hitijo, povabi me v mesto, ko drugi že spijo.... Napravi to zmeraj, ne bodi kot drugi, ljubezen ni reka, ki teče po strugi.....
F. Lainšček

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: v vrtcu ne hodijo ven!?
14.9.2011 16:43:27   
pelin
Maronine...poznam vzgojiteljice v jaslih, ki jim je odhajanje z otročki ven  muka ježeva in pa tudi takšne, ki gredo ven za vsako ceno...tudi takrat, ko to ne bi bilo nujno potrebno...Za moje pojme ene ne druge ne delajo prav...Pri takih se imate starši vso pravico oglasiti in se pozanimati o vzrokih...Če pa dve strokovni delavki v uvajalnem obdobju  v slabih štirinajstih dneh po pričetku nista še peljali otrok ven, pa nimate nobenega vzroka in pravice kritizirati. Kot je rekla Nika in njej podobne, bi bilo na te zadeve potrebno še malo počakati...Ti tamiceni otroci so namreč tako grozno občutljivi na vsako malo spremembo, da je neznansko velik napredek pri vas, če se v skupini novinci ne jokajo več. Čestitke strokovnim delavkam, ki jim je to uspelo....Večino teh malih novinčkov, se strašno boji vsake spremembe...velikokrat pride do joka že , če kuharica priprelje voziček s hrano v igralnico...če pride hišnik popravit pipo, če je kateri od staršev predolgo med vrati, če pride v igralnico druga strokovna delavka...Skratka...ti mižeki morajo najprej v vrtcu občutiti varnost in  pripadnost. To pa najprej dosežejo, da se navadijo str. delavk, sovrstnikov in predvsem igralnice. Za njih lahko predstavlja pravo travmo že sprehod po garderobi, kaj šele širni zunanji svet , ki so ga prej brezskrbno opazovali iz mamičinega naročja...Vse ob svojem času. Seveda se najdejo tebi podobni, ki mislijo, da je par vdihov svežega zraka najbolj pomembno, pa čeprav otrok od strahu skoraj doživi živčni zlom, pa čeprav, se počuti slabo in od strahu kriči na ves glas in so njegove očke vse prej kot vesele in zadovoljne. Pa nima veze...glavno, da diiiiha na svežem zraku.
S tem ne zagovarjam tistih, ki svojih otrok ne vodijo ven, vendar se mi tole enostavno ne zdi prav. Če si dosegla, da so šli malčki danes ven, še ni rečeno, da si jim naredila super uslugo. Najverjetneje sta strokovni delavki popustili, da bi imeli mir pred tebi podobnimi in ker sta verjetno obupali. Konec koncev, če se lastnim staršem otrokova stiska in strah ne zdita pomembna, se tudi onidve zaradi tega ne bosta sekirali...




< Sporočilo je popravil pelin -- 14.9.2011 16:47:29 >

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: v vrtcu ne hodijo ven!?
14.9.2011 20:48:06   
mayci
Se strinjam s pelin in Nika v službi... user posted image

_____________________________

Lepo je biti mamica.. :))

(odgovor članu pelin)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: v vrtcu ne hodijo ven!?
14.9.2011 20:59:26   
nusi
kot sem že omenila naši že hodijo ven - to je na igrišče seveda. Za enkrat nimajo težav in sem vesela, ker se mi zdi, da bi v zaprtem prostoru še hitreje zboeli, čeprav se moja teorjia ruši, ker ima tamal že poln nos, smo ravno prej med spanjem baby vac zalaufal user posted image - upam, da se izvleče. Se pa strinjam, da bi lahko takšni odhodi ven za kakšnega otroka povzročali prehud strah in v tem primeru bi vsaj v tem začetnem obdobju podprla mnenj vzgojiteljice, da naj bodo še malo notri.

(odgovor članu mate0ja)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: v vrtcu ne hodijo ven!?
14.9.2011 21:22:17   
ronja
Ah to pa ne...saj veš dejavnosti , pa to user posted image .

user posted image Hehe, silly meuser posted image .

poznam vzgojiteljice v jaslih, ki jim je odhajanje z otročki ven muka ježeva in pa tudi takšne, ki gredo ven za vsako ceno...tudi takrat, ko to ne bi bilo nujno potrebno...Za moje pojme ene ne druge ne delajo prav...

Hehe, mi imamo eno babico, ki bo v res svakojakem vremenu tiščala ven, pa tudi če sta recimo malo bolni (saj ni tok hudo) in mi tudi kar dostikrat, kadar ni ravno lepo vreme, prehladi otroke (moja mami) - ker njej se zdi res nujno, da grejo ven, tudi če dežuje, je megla in mraz... in eno babico, ki ju za nič na svetu ne bo ven pustila v najnajlepšem vremenu, kakršno je zdaj: sonce brez oblačka, nobenega vetra, nič... - še na vikendu, sredi narave, čista idila, nobenih avtov, nič..., ju ves čas v hišo vlečeuser posted image . Se pa strinjam, sama nisem za nobeno od teh skrajnosti, ampak vem, da taki sta in spremenila  ju ne bomuser posted image . Kadar sta bolni, prepovem mami sprehode zunaj, če je slabo vreme in kadar ju ima tašča, se kdaj dobimo na igrišču, to je pa tudi vse, kar lahko naredim.

nusi, kar se bolezni tiče - ja, v zaprtem prostoru se res hitreje širijo, vendar pa precej k temu pripomore tudi odpornost otrok - ki je pa dokazano nižja, če so ti pod stresom. Tako da je spet tehtanje, kot je že pelin rekla: če je otrok ves nesrečen, ker ga siliš ven, ko še niti igralnice ni spoznal, potem bo tako hitreje zbolel, čeprav na svežem zraku.


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu pelin)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: v vrtcu ne hodijo ven!?
14.9.2011 21:47:59   
Najaa
IZVIRNO SPOROČILO: maronine

ne vem zakaj nekatere ne morete brez ala -panika brez veze-in podobnih besed.sem lepo vprašala,lepo povedala in pričakujem odgovore v istem stiluuser posted image
no,pa smo sestanek imeli včeraj ,povedala sem kar mislim in danes so bili otročki zunaj!logično je da vsi potrebujejo čas,da se navadijo tako vzgojiteljice kot otroci.je pa še vedno nelogično da ene pač peljejo otročke ven tut če jokajo druge,pa ne.mislim zakaj razlika?če bi jo dala v sosednji vrtec bi bili zunaj od prvega dne.
hvala vsem ki ste se potrudile z odgovori.


Odvisno je tudi od vzgojiteljice. In odvisno je koliko otroci jokajo. Oprosti, ampak z 10-imi tulečimi si ne predstavljam it nikamor. To je moje mnenje. Za vse je čas.
Podpis pod pelin.

(odgovor članu maronine)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: v vrtcu ne hodijo ven!?
14.9.2011 21:51:15   
rozilu
Uh, da bi jaz bila vzgojiteljica in mela 12 novih jokajočih enoletnikov na uvajanju, pa da bi jih mogla obut in peljat ven... nočna mora user posted image Tako da svaka čast vsem, ki to zmorejo...

Sicer moja pupa ni v najmlajši skupini, ampak 1-3, in imajo prav fajn ograjeno terasico skupaj s ta mičkenimi- tako da imajo kar odprta vrata in se grejo tja npr. preganjat s poganjalčki (seveda v copatih)... Drugače so bli baje danes na igrišču (ta teden prvič, prejšnji teden ne vem, ker je bila bolna). Res je, da je predvsem zaradi uvajanja veliko težje, ker se morajo vsi navaditi na nove vzg., sovrtičkarje... ampak če pogledam mojo pupo, ki ji ni preveč všeč v vrtcu (se uvaja "že" 4 dni user posted image ), vem da si ful želi na igrala. Sej greva popoldne, ampak v vrtcu že ko prideva vidi nek hud tobogan za tamale in iz terase isto, pa vsak dan ko jo peljem teži: na tobogana! Delno nam je pa tudi "zakuhala" njena leto starejša sestrična, ki ji je dan pred vstopom v vrtec povedala: "veš, mi imamo pa tobogana v vltcu" user posted image

Vem da bi njej to ful pomenilo (in sem prepričana, da jim je to tudi malo "zamerila" da niso takoj šli), verjamem pa bi nekaterim otročkom to predstavljalo večji stres. Bojo že počasi, se ne sekiram. Je pa res, da je bila iz prejšnjega privat varstva navajena na ful sproščeno vzdušje in vsakodnevne izlete na bljižnja igrišča, tako da mi je vsak (popol)dan težila, da bi šla k varuški! Komaj čakam, da bo tako tudi z vrtcem! user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   [Brisano sporočilo]
14.9.2011 23:07:34   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu rozilu)
  Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: v vrtcu ne hodijo ven!?
15.9.2011 8:34:46   
majcis
jz sm pa opazila da včasih full preveč starši komplicirajo user posted image sm bla v oš za posebne potrebe kot varuhinja pa smo v skupini imeli 4 otroke (težje prizadte) pa smo imel full "problemov" s starši kdaj z otroci vn. midve z vzg.sva jih hotle čim večkrat peljat pa so starši bli tisti k so naja omejeval. in smo imel : 2 ne smeta vn ko je sonce ali ko je mraz, dž user posted image ena gre lahko vn kadarkoli (s tem da ni bla nikol primerno oblečena je imela sred zime sam pajkice pa majčko gor nobenih žab sp. majci al kj podobnga), 4 je blo pa odvsn kako so rekli starši iz dneva v dan????? kdaj poj vn hodt če ne ko je sonce in ne ko je mraz??

in tud v vrtcu je tudi tako da starši dajejo "navodila" za svoje otroke s tem pa omejujejo celotno skupino. ker ne morta enga otroka pa kr pustit. isto je bilo pri ns zarad peskovnika. mene ne mot če se tamau umaže - bomo že opral - eni pa spedenajo svoje otroke ko za birmo poj pa reče vzgojiteljici pa pazte da se ne umaže???!!


(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: v vrtcu ne hodijo ven!?
15.9.2011 8:55:12   
Poka
Joj, ene tako komplicirate če je sploh res, da jih ne peljejo starši,  ven... Ali pa imajo svoj način navajanja, kot vzgojiteljice bodo že vedele zakaj, ne vem zakaj se sploh eni hočete vmešavat v strokovnost... Pa če lahko rečem, velikokrat so najbolj glasni starši, ki pa se jim doma ne da preveč ukvarjat... Iščete pa čisto vsako malenkost, pa ne rečem, da je vedno vse OK, sam se po mojem da vprašat in pozanimat, lepo pogovorit in predlagat.



(odgovor članu majcis)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: v vrtcu ne hodijo ven!?
15.9.2011 9:00:47   
majcis
poka - točn to. men je drgač vseen če so v vrtcu zunej al pa ne zato k vem da če je vreme ok bova itk ceu popoune zunejuser posted image
je zj itk še zgodej in ko bo pravi čas bojo šli povsod in tud naučile jih bojo marsikajuser posted image

(odgovor članu Poka)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: v vrtcu ne hodijo ven!?
15.9.2011 9:02:05   
ronja
poj pa reče vzgojiteljici pa pazte da se ne umaže???!!
user posted image user posted image user posted image A to resno??? ma, so hecni!
Jaz sem danes bila spet začudena, kako se te reve matrajo, da ne bo kaj narobe... Sem vprašala pom. vzg., kam naj dam kratke hlače za tamalo, če jih bojo rabili (so v drugi sobi in so garderobe kar daleč stran, pa je smotano, če je ena sama potem dol po stvari letat, po drugi strani jih pa v sobi nimajo kam dat - zato sproti vprašam, kaj jim najbolj ustreza, ker včasih vejo, da bojo šli ven, pa jim je najlažje v garderobi, če je pa tak dan ko danes, pa vprašanje, kako bo z "izleti", pa rašji vprašam) in je rekla, da so komot gor, pa da vprašanje, če jih bojo danes rabili. jasno, saj je tako vreme, da ne veš, a bo pop. vroče ali bo skoz takole... No, potem mi pove, da je en dan tamal hotla zamenjat hlače, drugi dan pa ne - pa nekak v smislu, kaj naj potem: jo pusti tako, kot ona reče ali jo preobleče, če je vroče...
Ma, naredite, kakor hočete, kakor vam paše, meni je glavno, da se mate fajn - če se jo da na izi prepričat, pa mate čas, jo komot preoblečete, tudi če je rekla, da ne, če pa trmari, pa se vam ne da, pa tudi ne bo v dolgih umrla - to mi pa res ni važno. Drugo, če jih ne bi pozimi oblekle za ven, ampak za tele bedarije pa... res ne vem, zakaj bi komplicirala. Fajn je, da majo možnost preoblečt, ker je včasih res vroče in potem so mali tečni, če jim je vroče - zato prinesem, ni pa treba, to je samo opcija.
Kako mora bit to res težko si za 21 otrok zapomnit, kako je katera mama reklauser posted image . Se mi vedno kar zasmilijo tako. Saj še jaz ne naredim vedno enako - se je že zgodilo, da sem ji pustila gumjaste škornje sredi sončnega poletjauser posted image (ok, ne za v vrtec, smo šle same ven).


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu majcis)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: v vrtcu ne hodijo ven!?
15.9.2011 9:51:27   
majcis
ja blo ja in lan k smo mel sestank je vzg lepo prosila če so otroci lahko v trenerkah al pa vsaj v cunjah k jih ni tko škoda. da pač ko jejo, pijejo in se igrajo se otrok tud ja kdaj umaže in da to težko nadzirata user posted image kj tacga user posted image user posted image user posted image  tko da ja tapru ene starše v roke poj pa tršiceuser posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: v vrtcu ne hodijo ven!?
15.9.2011 11:26:31   
Leela
IZVIRNO SPOROČILO: pelin

Ti tamiceni otroci so namreč tako grozno občutljivi na vsako malo spremembo, da je neznansko velik napredek pri vas, če se v skupini novinci ne jokajo več.



ja to je res. Pri sinu v skupini so se otroci v začetku julija (po skoraj enemu letu vrtca) vsi po vrsti jokali, ker jih je vzgojiteljica takoj zgodaj zjutraj prevzela na terasi in ne v sobi. Bilo je namreč strašno vroče in edini čas, da so bili zunaj je bilo takoj zjutraj. Moj se je kar dolgo jokal, ponavadi se je par sekund. Čist so bili paf, nam odraslim je bilo smešno, da iz tega tak halo delajo ampak njim res ni bilo všeč.

(odgovor članu pelin)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: v vrtcu ne hodijo ven!?
16.9.2011 13:42:03   
izalina
No še moje mnenje oziroma izkušnja. V septembru delam v prvi jaslični skupini (1-2 leti) in hodimo od drugega dneva ven. Samo imamo tisti voziček za 6 otrok, ostali, ki že hodijo gredo pa zraven lepo peš. In za čuda, takrat ko smo zunaj noben ne joka, ker jim je zunaj zelo zanimivo...pozabijo na tista vrata v igralnici, skozi katera so odšli njihovi starši in na katera tako zelo radi kažejo sprstom medtem ko jokajo.

V igralnici je veliko več joka, na terasi nekoliko manj, zunaj na sprehodi nič. Je pa odvisno od vzgojiteljice, koliko je pripravljena vložit truda v to, da gre z otročki ven.

V drugi skupini isto starih otrok, pa jih do sedaj nista še peljali ven, otroci ful jokajo pa ta teden jih je tudi že nekaj manjkalo zaradi bolezni.

Glede rutine je pa tako....prej ko jo vzgojiteljica vzpostavi, bolje je za otroka. Predvsem najmlajši potrebujejo rutino....sedaj že večina vedo, da po spanju pridejo starši in so vsi tam nekje blizu vrat user posted image .


(odgovor članu Leela)
Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: v vrtcu ne hodijo ven!?
16.9.2011 14:32:30   
rozilu
Izalina user posted image za prizadevnost in uspešno uvajanje otročkov!


pozabijo na tista vrata v igralnici, skozi katera so odšli njihovi starši in na katera tako zelo radi kažejo sprstom medtem ko jokajo.


Saj je po eni strani žalostno, ampak sem se nasmejala, ker jih prav vidim, vljučno z mojo pupiko user posted image

(odgovor članu izalina)
Neposredna povezava do sporočila: 49
   RE: v vrtcu ne hodijo ven!?
16.9.2011 21:59:20   
pelin
V igralnici je veliko več joka, na terasi nekoliko manj, zunaj na sprehodi nič. Je pa odvisno od vzgojiteljice, koliko je pripravljena vložit truda v to, da gre z otročki ven.

V drugi skupini isto starih otrok, pa jih do sedaj nista še peljali ven, otroci ful jokajo pa ta teden jih je tudi že nekaj manjkalo zaradi bolezni.
IZVIRNO SPOROČILO: izalina

Joooj, izalina, kolk pa ti prodajaš burekuser posted image Ja kar drugi dan ste jih napokale in niso nič jokali...ojoj...saj človek ne more verjeti..Kar drugi dan, ko so otroci na uvajanju šele po urico ali dve..Pa so kar šli...ni problema...hop na kolo pa ajd...vsi veseli...brez solzic...haloo.V jaslih sem delala neprekinjeno štiri leta in veš, da v vseh teh letih nisem pri nas in tudi v petih sosednih jasličnih oddelkih doživela kaj takega kot ti opisuješ...Očitno si kar za v Guinessa...Pa tista tvoja kolegica  iz sosednje igralnice...grdoba grda lena, ki se ji ne da vložiti truda, da bi peljala otroke že drugi dan ven...ja pa za čisto vse bolezni v skupini je kriva ona...pa tudi za jok...ki ga pri vas sploh ni...
Oprosti, mislim, da si fino dviguješ ego in če take zadeve takole razlagaš še kje drugje, potem fino mešaš starše in jih na suho puntaš...pa še zelo dobra pridobitev za kolektiv si, če tako lepo govoriš o kolegicah iz sosednje igralnice...

(odgovor članu izalina)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kdaj se vaš otrok začne spominjati?
Noben otrok nikoli ne pozabi materinega glasu. "Eden najzgodnejših spominov je spomin na materin glas."
Ko otroku jezik uhaja med zobe
V predšolskem obdobju se otrok najbolj intenzivno celostno razvija in takrat lahko otrok določene glasove izgovarja na n...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?