|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Koliko časa so v vrtcu?
20.9.2011 13:56:13   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: tasa_m

IZVIRNO SPOROČILO: Aprilčica10
Hvala za odgovor!! Je pa res, da vloge nisem izpolnjevala sama in, da še nimamo nič zmenjeno kdo bo hodil po njega od oktobra naprej, ko me ne bo doma, ker imamo tako perfektne odnose.

A niste rabli tudi napisat kdo bo hodil po njega? Mi smo morali napisat poimensko in zraven pripisat tel. številke.
Je pa res, tako kot ti je napisala Sa.Ka, njih ne zanima, kdo bo prišel po njega.
Glih na roditeljekm nam je prejšni teden vzgojiteljica rekla, da njim ni težko počakat še po 9 urah pol urce ampak moramo vedet da se to tudi zelo mastno plača in da pač ni priporočljivo da je otrok v vrtcu več kot 9 urc.



Danes imamo roditeljski sestanek. Zaenkrat je sinek v vrtcu 6 ur (ravno skačem in se oblačim, je verjetno odspal svoje) in je zelo zadovoljen. Lej, jaz bi ga rada imela tam samo 6 ur, pa enostavno ne morem. Zdaj še lahko, pa, ko bom imela kak dan frej, ko bom doma, ko upam, da kak dan ne bo faxa, da se bo dalo zmenit, da si vaje prestavim samo na kake 3 dni na teden, ga bom tudi jemala domov prej. Če pa ne bom mogla, pa bo tam do 15.00.

Lp

(odgovor članu tasa_m)
  Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: Koliko časa so v vrtcu?
20.9.2011 14:00:43   
tasa_m
IZVIRNO SPOROČILO: Aprilčica10
Danes imamo roditeljski sestanek. Zaenkrat je sinek v vrtcu 6 ur (ravno skačem in se oblačim, je verjetno odspal svoje) in je zelo zadovoljen. Lej, jaz bi ga rada imela tam samo 6 ur, pa enostavno ne morem. Zdaj še lahko, pa, ko bom imela kak dan frej, ko bom doma, ko upam, da kak dan ne bo faxa, da se bo dalo zmenit, da si vaje prestavim samo na kake 3 dni na teden, ga bom tudi jemala domov prej. Če pa ne bom mogla, pa bo tam do 15.00.

Lp

Pa to sploh pol ni problem user posted image
Naša je tam do 15.30, ko gre ati po njo. Bila je tudi že do 16.10, ker sem jaz do 16h delala.
V glavnem da bo vse okej in upam, da dobiš tak "urnik" da vam zlaufa!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: Koliko časa so v vrtcu?
20.9.2011 14:06:02   
ronja
ja, fajn sem zasrala, pa nekaterim dvignila pritisk z mojim postom

Meni nisi nič zasrala - gre za tvojega otroka, ne za moje;). Me smo te hotele samo opozorit, da se 10 urna prisotnost v vrtcu ne sme ponavljat, ker so to dolžni v vrtcu tudi sporočit na csd, med drugim - to zakonsko namreč ni dovoljeno - kot krast v trgovini ali parkirat na zelenici. Dobro je pač vedet, da se to ne sme (sicer ti to že na uvodnem sestanku povejo - še predno podpišeš pogodbo).

Če pa ga boš hodila iskat ob 15h, potem ti itak nihče ne bo težil, ker ne bo v vrtcu več kot 9 ur.


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: Koliko časa so v vrtcu?
20.9.2011 16:46:29   
pelin
Matejusska...že to, da sprašuješ tule in da iz tvojega posta veje zaskrbljenost, je znak, da ti ni vseeno za tvojega otroka...Kot sem že napisala... tvoj otrok, bo očitno res dolgo v vrtcu...Če je to res potrebno, boš presodila sama...Osebno vem, da smo mame multipraktiki na kvadrat in znamo marsikatero na videz nerešljivo situacijo še posebej če so vpleteni otroci, uspešno rešiti.Kot primer bi se dalo o tem tvojem faksu dosti povedati, saj ni faksa, kjer so vsak dan obvezna predavanja , vaje...bla, bla...od zore do mraka. Tudi ne padeš na izpitu, če kdaj manjkaš ali pa kaj narediš naknadno...hočem reči le to....postaviti si moraš prioriteto, ki za moje pojme ni  več vprašljiva, ko se ti rodi otrok. Praviš, da partner itak ves čas dela...aja? Veš marsikateri bi tudi ves čas delal, pa to pač ne gre...Škoda se jeziti na starše in se zanašati na ostarelo babico...Ti in tvoj partner morata to razčistiti in se nimata pravice jeziti na nikogar, ker je otrok pač vajin...Marsikdo med nami se je bil primoran spopasti s podobno situcijo, nekateri so šli na skrajšan delovni čas...nekateri so vmes prekinili faks in šli  študirat ob delu, očetje so zamenjali delovna mesta  in kljub manjši plači prevzeli drugo delo, ....nekateri pa so ostali na istih delovnih mestih in garali isto po cele dneve,živeli enako študentsko življenje kot prej...nič se jim v bistvu ni spremenilo...nobeno breme jih ni premaknilo s poti, ker ga niso nosili ampak ga je nosil otrok... Ne rečem, da je to pri tebi, ker te ne poznam osebno....želim ti le ,da bi se znala prav odločiti in zadevo izpeljati čim bolje za vse vpletene...

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 54
   RE: Koliko časa so v vrtcu?
20.9.2011 17:36:59   
Dashenka

IZVIRNO SPOROČILO: Matejusska

Koliko časa so vaši otroci v vrtcu, kdaj jih zjutraj pripeljete in kdaj greste ponje? Mi našo punčko pripeljemo ob 7:30, iskat je pa ne moremo priti pred 16:30 in mi je kar hudo, da je toliko časa v vrtcu. user posted image Sploh raje ne pomislim, kako bo pozimi, ko bodo na cesti zastoji in bo mimogrede ura 16.45... Babic žal nimamo v bližini.



Kaj pa, da bi otroka en vozil v vrtec drug pa ga hodil iskat?
Mi smo tako kombinirali. Zjutraj jo je ob pol devetih oddajal v vrtcu mož, jaz pa sem jo popoldan hodila iskat tako hitro kot je pač šlo, ampak včasih pač ni zneslo pred pol peto.

Pomoč babic in dedkov je samo dobrodošla, ampak če jih ni, jih pač ni.

Glede ur preživetih v vrtcu - 9 ur dnevno je le omejitev vrtcev, kaj je vključeno v osnovno ceno.
Kar je več od tega vrtci, dodatno zaračunajo -eni to počno precej striktno. Pri nas ni nihče kompliciral, ker so v povprečju otroci v vrtcu preživeli precej manj kot 45 ur na teden.


(odgovor članu Matejusska)
Neposredna povezava do sporočila: 55
   [Brisano sporočilo]
20.9.2011 17:37:07   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu pelin)
  Neposredna povezava do sporočila: 56
   RE: Koliko časa so v vrtcu?
20.9.2011 17:41:35   
Matejusska
Hvala za vse odgovore, ste me potolažile. Pa da še odgovorim na nekaj vprašanj. Z možem oba začenjava ob 8h in končava ob 16h, potem pa še pol ure vožnje. Skrajšani delovnik ne pride več v poštev, oz. samo za par mesecev, ker bo mala kmalu stara 3 leta. Sva se pa z možem dogovorila, da bom kljub temi izkoristila vsaj teh nekaj mesecev in delala skrajšani čas (še sreča, da v službi ne komplicirajo), da se mala čimbolj navadi na vrtec, ko pa se to izteče, pa žal od 7.30h do 16.30h. Do zdaj jo je pazila babica ampak zdaj smo se preselili v drug kraj in v večje stanovanje in je babi predaleč, žal.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 57
   [Brisano sporočilo]
20.9.2011 19:04:49   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu pelin)
  Neposredna povezava do sporočila: 58
   RE: Koliko časa so v vrtcu?
20.9.2011 22:06:02   
pelin
Drugače pa te podpiram, in v današnjih kriznih časih malček težje razumem tiste, ki menijo, da je precej preprosto zamenjati službo in to še za nižjo plačo (predvidevam da že obstoječa ni bogvekaj), vzeti krajši delovni čas, prešpricat pol predavanj ali pa se prepisati na izredni študij (študija ob delu že dolgo ni več). Glede obiska predavanj so sedaj po bolonjcu precej bolj zoprni s preverjanjem prisotnosti, precej več je faksov, ki spremlajjo sprotno delo študentov (tedenske oddaje seminarjev, ustni nastopi), izredni študij pa je na celotnem družboslovju (na naravoslovju že prej ni bil tako pogost) padel od leta 2006 za veš ko 60 %. Glede teh napotkov se strinjam samo s tem, da pač študentsko življenje pa pal tukaj ODPADE:
IZVIRNO SPOROČILO: MILLEENA

IZVIRNO SPOROČILO: pelin
Ne opisujem šestdeseta ali sedemdeseta zlata leta, temveč  govorim o sedanjih časih.Osebno sem šla prav  sedaj v teh kriznih časih skozi podobno zadevo  in niti pod razno ne pravim, da je bilo vse preprosto...Nikoli se ni preprosto odreči denarju, obiskovanju zanimivega študija in delati polni delovni čas na del. mestu, ki ti leži. Pred leti sem v času rednega študija le tega na začetku  ob rojstvu hčere pač opustila, ker je imel mož terensko delo in je bil  s tem posledično  cele dneve odsoten. Nikogar nisva imela, ki bi med najino odsotnostjo pazil na najinega otroka oz. bi moral biti večinoma v vrtcu ali pri varuški...v službi sem prosila za skrajšan delovni čas, čeprav se mi je obetala zaposlitev za ndč. Tajko sem delala dve leti, ko se nama je rodil drugi otrok.Po končani porodniški, sem še vedno delala s skrajšanim delovnim časom, popoldne pa rinila izredni študij...Ob otrokih sem se zelo malokdaj učila, ker se ob dveh škratih pač nisem mogla in ne hotela . Standardno  je bil moj čas za študij od devetih zvečer pa velikokrat do treh ponoči...Večkrat sem bila kot zombi, vendar je vseeno šlo, ker sem se zavedala, da bo tudi tega enkrat konec. Mož je zamenjal terensko delovno mesto za slabše plačanega stacionarnega, oba otroka pa sta bila v vrtcu le 5 ur. Tako smo živeli dobri dve leti in nič nam ni manjkalo. Seveda finančno nismo blesteli, fasada na hiši je čakala, dopusti so bili skromni, vendar lahko rečem, da sva svoje otroke preživljala, vzgajala in uživala ob njih sama, ne pa država, vrtec ali nek tuj človek.
To se je dogajali nekaj let nazaj (slabih 5 let), ko situacija glede službe ni bila pretirano boljša kot danes...Seveda bi bilo veliko lažje enoletnika fliknit v vrtec navsezgodaj zjutraj in nekoga plačat, da bi ga tik pred zaprtjem dvigoval...sama bi lahko med tem časom fino redno študirala, mož pa bi veselo delal po cele dneve...Pri nas sva se odločila , da tega ne bova počela in ni nama žal.
Pa še to...za moje pojme ti otrok in študij kot materi ne moreta in ne smeta  biti enakovredna prioriteta. In še vedno ponavljam , da se ti o proriteti ni treba več odločati takrat, ko postaneš starš...Postati moraš dober organizator, sebičnost in egocentričnost moraš dati v pranje, nikakor pa ne moreš obesiti celega bremena nekomu drugemu na pleča in živeti naprej kot ptiček na veji....Če so ta pleča otrokova, je pa to še toliko slabše...

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 59
   RE: Koliko časa so v vrtcu?
20.9.2011 22:29:05   
ronja
.Ti in tvoj partner morata to razčistiti in se nimata pravice jeziti na nikogar, ker je otrok pač vajin...Marsikdo med nami se je bil primoran spopasti s podobno situcijo, nekateri so šli na skrajšan delovni čas...nekateri so vmes prekinili faks in šli študirat ob delu, očetje so zamenjali delovna mesta in kljub manjši plači prevzeli drugo delo, ...
a
Podpis pod vse od pelin, najbolj pa pod citirano (mimogrede: avtorica zač. posta - majusska ni ta študentka - to ej aprilčica). Finančno nobenemu ne paše it delat polovično - se pa vseeno splača in to nekateri naredimo za svoje otroke. Nama se vsi čudijo, kako preživimo s svojimi dohodki - midva pa še kaj prišparava (in ne kradeva okoli, ne jeva non stop pri babicah ipd... predno se kdo vtakne;).
In še marsikaj drugega nam ne paše, kar naredimo za otroke - to ej pač del tega, da se odločiš bit starš. Če se to odločiš med študijem, je jasno, da bo malo trpel. Če se to odločiš med službo, je jasno, da bo kariera trpela. Ali pa otrok. In to res ni izbira, kot je že pelin napisala.


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu pelin)
Neposredna povezava do sporočila: 60
   RE: Koliko časa so v vrtcu?
20.9.2011 22:38:52   
pelin
mimogrede: avtorica zač. posta - majusska ni ta študentka - to ej aprilčica
IZVIRNO SPOROČILO: pelin

 

Maš prav ja user posted image sorry   ...eh...boljš da grem spat ...sem že čist adijo... 


< Sporočilo je popravil pelin -- 20.9.2011 22:41:28 >

(odgovor članu pelin)
Neposredna povezava do sporočila: 61
   RE: Koliko časa so v vrtcu?
20.9.2011 22:57:09   
ronja
It makes sence, though. Majusski se je zdelo grozno, da je mala v vrtcu 9 ur, aprilčici se zdi 10 čisto sprejemljivo. Različni smo.

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu pelin)
Neposredna povezava do sporočila: 62
   RE: Koliko časa so v vrtcu?
21.9.2011 18:41:01   
nusi
IZVIRNO SPOROČILO: ronja
Finančno nobenemu ne paše it delat polovično - se pa vseeno splača in to nekateri naredimo za svoje otroke. Nama se vsi čudijo, kako preživimo s svojimi dohodki - midva pa še kaj prišparava (in ne kradeva okoli, ne jeva non stop pri babicah ipd... predno se kdo vtakne;).
In še marsikaj drugega nam ne paše, kar naredimo za otroke - to ej pač del tega, da se odločiš bit starš. Če se to odločiš med študijem, je jasno, da bo malo trpel. Če se to odločiš med službo, je jasno, da bo kariera trpela. Ali pa otrok. In to res ni izbira, kot je že pelin napisala.



to pa je na žalost čisto res. pa ne, da bi hotela komu slabo vest zbujati, saj tudi sama po 3 mesecih dela po 6 ur prehajam na polni delovni čas. To so stvari, ki jih mora vsak pri sebi poštimat in se odločiti kdo ima prednost, ker dokler so otroci majhni ne gre vse na 100%. Jaz pri sebi vidim, da mi moj ego al ne vem kaj, ne da, da se ne bi dokazovala tudi v službi, čeprav me po drugi strani daje slaba vest. V bistvu občudujem tiste, ki ste se sposobne tolk umirit in naredit vrstni red, nekatere stvri pa odložiti za nedoločen čas, ko bodo otroci starejši.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 63
   RE: Koliko časa so v vrtcu?
21.9.2011 19:10:42   
scorpiogirl
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

ja, fajn sem zasrala, pa nekaterim dvignila pritisk z mojim postom

Meni nisi nič zasrala - gre za tvojega otroka, ne za moje;). Me smo te hotele samo opozorit, da se 10 urna prisotnost v vrtcu ne sme ponavljat, ker so to dolžni v vrtcu tudi sporočit na csd, med drugim - to zakonsko namreč ni dovoljeno - kot krast v trgovini ali parkirat na zelenici. Dobro je pač vedet, da se to ne sme (sicer ti to že na uvodnem sestanku povejo - še predno podpišeš pogodbo).

Če pa ga boš hodila iskat ob 15h, potem ti itak nihče ne bo težil, ker ne bo v vrtcu več kot 9 ur.


hmmmmmm, nam je ravnateljica na uvodnem sestanku rekla, da je ta 6-9-urna prisotnost v vrtcu zgolj priporočilo in pri nas ne zaračunavajo, če je otrok v vrtcu dalj kot 8 ur. Zaračunajo pa (to pomoje vsi vrtci), če je dalj, kot je obratovalni čas vrtca, ker to pomeni, da z njim mora ostati tudi vzgojiteljica, ki bi drugače šla že domov.

sicer sta pa pri nas v vrtcu:
če ju peljem jaz 6:30-14:30, torej 9 ur;
kadar ju lahko pelje mož: 7:30-14:30, torej 7 ur.
K sreči sta oba (tudi mali, ki je sept. šel prvič v vrtec) rada v vrtcu, tako da ju ne moti dolgo bivanje tam ... bi bilo pa kar utrujajoče, če bi morala vedno vstajati tako zgodaj, da bi ju jaz peljala. Upam na čimveč lepega vremena (kadar ju pelje mož, gredo peš, slabe pol urice, tako da imajo rekreacijo že navsezgodaj) user posted image


_____________________________

Ni nam dolgčas :)

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 64
   RE: Koliko časa so v vrtcu?
21.9.2011 20:27:34   
pelin

hmmmmmm, nam je ravnateljica na uvodnem sestanku rekla, da je ta 6-9-urna prisotnost v vrtcu zgolj priporočilo in pri nas ne zaračunavajo, če je otrok v vrtcu dalj kot 8 ur. Zaračunajo pa (to pomoje vsi vrtci), če je dalj, kot je obratovalni čas vrtca, ker to pomeni, da z njim mora ostati tudi vzgojiteljica, ki bi drugače šla že domov.
IZVIRNO SPOROČILO: scorpiogirl

Glej saj nikjer ne zaračunavajo, če je otrok v vrtcu več kot 8 ur, ampak , če je več kot 9...in še to tistim staršem, kjer je eden službeno oddaljen od vrtca manj kot 30 km.Ali po domače....če se npr. ati vozi v službo 40 km, mati pa 20 km, mora nekdo njunega otroka dvigniti iz vrtca v roku devetih ur, če ne jima zamudo zaračunajo...To ni le modna muha ali furkeljc ravnatelja, temveč zadeva, ki je zakonsko podprta. Če pa otrok ostaja v vrtcu še preko uradnega delovnega časa vrtca, je pa to spet druga zadeva, za katero se plača še več...Tako da deveturno bivanje otroka ni priporočljivo ampak obvezno za tiste, ki varstva ne želijo dodatno plačevati....simpel kot pasul..user posted image


(odgovor članu scorpiogirl)
Neposredna povezava do sporočila: 65
   [Brisano sporočilo]
21.9.2011 21:04:45   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu scorpiogirl)
  Neposredna povezava do sporočila: 66
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Pojdi na:





BLOG: Ni lepšega, kot je rojevanje novega ...
Porodne babice so velik del mojega življenja. Delala sem že z mnogimi babicami, nekaj pa jih poznam tudi na bolj osebni ...
BLOG: Kaj je zdravje?
Nacionalna agencija za javno zdravje poroča, da število izdanih receptov skozi leta ves čas narašča. Živimo torej dlje, ...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?