|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijke 2012
16.10.2011 8:04:32   
KajaNagaja
Anonimna- joj joj, manekenske mere...trenutno se ne počutm čist nč tko...počutm se prej k en knedl user posted image user posted image

(odgovor članu KajaNagaja)
Neposredna povezava do sporočila: 126
   RE: Junijke 2012
16.10.2011 10:43:38   
Babybee81
jutro nosečke

anonimna - glede MŠ sem si kar oddahnila, da velja 3 leta. ker sem po tem tečaju večino stvari naredila po svoje pa je bilo ravno tako vredu user posted image mislim da se mi ne bi dalo spet po 3 - 4 ure brez premora tam sedeti user posted image

Jaz sem opazila da me daje slabost bolj proti večeru.

*viva* imava na isti dan PDP user posted image

(odgovor članu KajaNagaja)
Neposredna povezava do sporočila: 127
   RE: Junijke 2012
16.10.2011 18:05:30   
*viva*
Babybee81 user posted image user posted image sva bili pridni user posted image user posted image Od kod pa si, mogoče sva kje blizu pa bova lahko še kakšno v živo rekli, jaz sem iz Mb.

Drugače pa jaz opažam slabost že zadnje 3 dni, ampak sem imela 1001 razlog razen nosečnostiuser posted image user posted image mi je pa tudi proti večeru še huje kot zjutraj. Sem pa opazila nekaj, čeprav mi ni do hrane mi vsaj majhen grižljaj česa pomiri želodec. Pa vsake tolko časa me nekaj špikne.

Drugače pa imam težavo, ker me je napadlo neko vnetje in še na pot grem jutriuser posted image Ah, sej bo, če smo to dočakali potem bo od sedaj vse le še enostavneje user posted image

Kje ste pa ostale sonosečke? Kako se počutite? Kako vam uspeva ohranjati skrivnost?

Jaz sem mogla povedat 2 kolegicama, ena trepeta z mano že od začetka, ko sva se odločila za otroka, druga pa je ravno pred nuhalno svetlinouser posted image Ostalim bova pa povedala šele čez nekaj časa. Idealna priložnost bi sicer bila za mamin rojstni dan v novembru, ampak bomo videli kaj bo povedala ginekologinja.

Tiste, ki ste imele hitrejši prvi pregled, povejte, kako je to izgledalo?

Kaj pa je tisto kar vam sedaj najbolj pleše po glavi? Kaj vas obremenjuje?

Jaz sem vzhičena, polna planov, pa vendar z malo rešpekta...

Lp

ž


_____________________________

Only the hardest things makes us stronger...let's fight!

(odgovor članu Babybee81)
Neposredna povezava do sporočila: 128
   RE: Junijke 2012
16.10.2011 20:51:20   
kale
Večer!


Jaz sem super o kakršnihkoli user posted image  znakih ne duha, ne sluha. Sicer že v 1. user posted image  nisem imela nekih izrazitejših znakov, razen hitro rastočega trebuščka in tud teže user posted image , pa vseeno bi mi lahko začelo počasi kaj smrdet ali pa bi lahko občutila kakšno lažjo slabost, da bi se počutila malo bolj noseča user posted image . Upam, da me po teh besedah ne doleti najhuje user posted image .



Midva sva tudi že povedala staršem in bratom in najraje bi kar celemu svetu.... pa vseeno vsaj do nuhalne raje ne, razen če me prej ne bo izdal trebušček ali kakšni drugi posebni znaki in situacije.



Malinova- a vi se še dojite? Mi smo pred 2 dnevoma zaključili. Mislim, da je na to vplivala ravno user posted image , saj je nekje okoli spočetja začela full slabo piti-le par požirkov, dokler se ni čist odstavila. Sem vesela, da je šlo vse tako enostavno...



patišonka- kaj pa pomeni kratica BHR user posted image ?




viva - pri 1. pregledu se ti določi PDP, načeloma dobiš tudi materinsko knjižico in (odvisno od ginekologa)  naredi se tudi UZ. Seveda se tudi z gin. pogovoriš o dosedanjem poteku user posted image , posebnosti, itd. Ja, pa če imaš UZ ne smeš pozabit za slikco rečt user posted image .

(odgovor članu *viva*)
Neposredna povezava do sporočila: 129
   RE: Junijke 2012
16.10.2011 23:37:38   
Malinova
Hej, junijke!

Tudi meni se je začelo malce vlečt do pregleda, v prvi nosečnosti sem ga tudi komaj (do)čakala. Pa še v četrtek me kliče G-jeva sestra in mi datum prestavi iz 3. na 9. 11. Ho, se bo še bolj vleklo - me je kar malo podkurilo. Takrat bom že 9t in 4d, čeprav po mojem izračunu, ker je bila O očitno kasneje, bom nekje 8t in 5d. A le da bo vse v redu. user posted image

kale: Dobro ste to izpeljali! A prej se je že bolj malo dojila? Koliko je že stara (sem - žal - pozabila)? Pri nas nič ne kaže na odstavo, prej se mi zdi, da še bolj vleče. Sploh ponoči, če pride v posteljo k nama, in zjutraj se prisesa za par ur, da je joj. Sicer se meni ne mudi, nimam predsodka ali strahu pred dojenjem v nosečnosti. Sem že prej veliko prebrala na to temo, tako da sem kar mirna. Bomo pa videli, kateri scenarij se nam bo odvil. Veliko se jih baje odstavi nekje v sredini nosečnosi, nekateri pa vztrajajo do konca (če jim seveda matka to dopusti). Za enkrat sem pripravljena tudi na tandemsko dojenje, če se tako odvije. Bomo videli. user posted image

Patišonka: Mene pa zanima, kaj tvoj nick pomeni? Se sliši tako glamurozno odločen.

Potrdilo za MŠ: Sama imam nekje v spominu, da velja 2 leti, ampak nisem prepričana. Najbolje čez par mesecev poklicati v tisto porodnišnico, kjer nameravate roditi. Pri nas bo marca/aprila 2 leti, upam, da pridemo čez.

Razglasitev stanja: Midva nisva tokrat povedala še nikomur, kar je najtežje meni, ki sem velika ropotulja. Prvič sem tudi nameravala počakat, a mi je ratalo zadržat zase le do večera tistega dne, ko sem zagledala user posted image , potem pa sem ob 10h zvečer klicala mamo, očeta in sestro.user posted image Tokrat naj bi počakala do NS (fant) oz. vsaj do prvega pregleda (jaz user posted image ).

Je pa res po drugi strani kar zabavno, ker se nobenemu ne sanja, da je nekaj tako velikega spet v điru. Malemu sva seveda povedala, ampak itak še ne govori, pa vprašanje tudi, koliko se mu svita, kaj točno je to dojenček v trebuhu. No, vse ob svojem času.

Sladke sanje!

(odgovor članu kale)
Neposredna povezava do sporočila: 130
   RE: Junijke 2012
17.10.2011 3:34:06   
waiting
Zivjo Punce,
Mene pa zanima ali se se katera spopada s povisano temperaturo?
Jaz sem cisto na zacetku, vem komaj 2 dni, da nam je po IVF postopku koncno uspelo.
Vceraj me je zacelo mocno tresti in tudi zajtrk je ze odsel v skoljko potem pa temperatura
do 38,7C.
Sploh ne vem ali se lahko vzame kaksen Lekadol ali ne..

(odgovor članu Malinova)
Neposredna povezava do sporočila: 131
   RE: Junijke 2012
17.10.2011 7:38:08   
Patišonka
patišonka- kaj pa pomeni kratica BHR?


BHR - biopsija horionskih resic je diagnostična preiskava, s katero lahko ugotovijo, če ima plod kakšno kromosomsko ali genetsko napako. Podobna preiskava je amniocinteza, sicer pa več o BHR tukaj:

http://www.eurogentest.org/patient/leaflet/slovene/cvs.xhtml

Patišonka: Mene pa zanima, kaj tvoj nick pomeni? Se sliši tako glamurozno odločen.


Haha, mogoče tako zveni, ampak patišonka ni nič drugega kot navadna jedilna bučauser posted image . Sem se odločila za ta nick, ker ravno še jemo zadnje buče, ki smo jih pridelali, pa ker bom verjetno kmalu tudi izgledala kot ena bučauser posted image .

Drugače sem ok, slabosti mi ne delajo težav, joške edino bolijo, tako da se včasih ponoči med obračanjem kar zbudim od tega, malo me špika v maternici, aja, pa lulat hodim malo bolj pogosto. Danes kličem za datum prvega pregleda...

(odgovor članu kale)
Neposredna povezava do sporočila: 132
   RE: Junijke 2012
17.10.2011 9:09:41   
kale
Dobrodošla Waiting! Kolikor jaz vem, povišana temperatura v user posted image  ni nič posebnega. Lekadol lahko vzameš, če je sila.



malinova- mi smo se dojili zadnja 2 mesca le še zjutraj in zvečer. user posted image  je pa stara dobro leto.




patišonka - sem že slišala za to, a mi ni takoj kliknilo ob kraticah user posted image . A imaste v ožjem družinskem krogu osebo s posebnimi potrebami oz. zakaj greš na to preiskavo(če ni preveč osebno)?




Zadnje čase hodim full pogosto na WC, tako, da nisem čisto brez user posted image  znakov, kot govorim user posted image .




Punce, a zna katera urejat seznam? Jaz ga bi, pa nisem ravnop največji talent za takšne stvari user posted image .

(odgovor članu Patišonka)
Neposredna povezava do sporočila: 133
   Junijke 2012
17.10.2011 9:44:25   
nimanorwen
dobro jutro, dober danuser posted image

no, kot vidte po nicku, sm se odločila, da se razkrijemuser posted image  ker me je itak ena od prejšne skupince na rr pogruntala (baje mam nezgrešljiv slog pisanjauser posted image ) in je le še vprašanje časa, kdaj bi me ostale dobileuser posted image
jest sm dons polna energije, tamala je spala do pol 9 in to je rekord in sm k rožcauser posted image  čakam, da se megla dvigne da greva mal preluftat se. jest mam vse tipične znake, sm čist hepi,vsaj vem da sm user posted image  samo smrdi mi še nič ne. sm se pa odločila, da grem na tisto dieto, k jo majo nosečke s sladkorno (glikemični indeks pa to), ker sm se v prvi user posted image  zredila 17 kil pa ful sm pazila ... tk da itak še nism vsega dol spravla od prej in me nč ne mika ponovit zgodbe. dons grem po knigo, da vse skp naštudiram. tk da KajaNagaja, nobenih pritožb glede tvojih meruser posted image
materinska šola - sm pravkar preverla pri eni predavateljici (pri moji mami, če smo natančniuser posted image ) in velja 3 leta. yeah baby, se mi res ne bi dal še enkat it čezuser posted image
prvi pregled - zmerjo pritisk, zvagajo (user posted image user posted image user posted image ), pol te g mou izpraša, izpolni materinsko knižco in ti nrdi vaginalni uz, dobiš tudi slikico. kumej čakamuser posted image ns je pol med 12 in 14 t, morfologija, kjer vidiš vse organe pa okul 20. mal si preračunejte, kdaj bo dragi rabu frej danuser posted image
kako sva povedala - sestri in eni prjatlci takoj po fb, ker sta bli glih goruser posted image  moji familiji pa nasledn dan in parim prjatlcam po sms, ker preprost NISM MOGLA ZDRŽATuser posted image  so bli itak vsi ful veseli, ampak prva nosečnost, ko jo oznaniš, je res neki posebnga. k zdej so itak vsi prčakval, k so vedl, da bi rada mela mejhno razliko, prvič je blu pa res presenečenje. moj fotr je tkt jokou, to je 1. v živlenju, da sm ga vidla jokat. tk da prvorodke, uživejte v teh trenutkihuser posted image
*viva* - mene ful skrbi, da kej ne bi blu ok, ker sm mela v bližnji okolici 2 zelo žalostni zgodbi zdej. vsak dan posebi sm srečna, da ga je konc in je vse ok. pa kk bo fajn k bomo 4 in kako tamalo prpravt k bo čs za to.
waiting - pomoje je lekadol ok, bolš k pa da maš vročino ...

Tud jest upam, da se najde kera za seznam ... lepo se mejte, mene popoldne čaka en minišoping v supernovi jeeejuser posted image  uživejte!

(odgovor članu KajaNagaja)
Neposredna povezava do sporočila: 134
   RE: Junijke 2012
17.10.2011 10:21:05   
vrtnica00
dobro jutro nosečke ;)
no pa da se vam še jaz malo javim. začenja se 7. teden, bolečine so se umirile, mam napade enkrat na dan, neka čudna bolečina, ko pomaga samo, da se vležem in masiram po trebuhu traja pa kakih 5 min. Ko sem lačna mi postane takoj slabo, tako da če kaj pojem, potem je boljše...
Drugač pa kr pozabim na čase, da sem noseča user posted image
Zaenkrat vejo starši in sestri, ena kolegica, kateri sem že pred mesci itak povedala, da načrtujemo in stari starši, da jim polepšam dan. Ko sem povedala staremu atetu, da bomo dobili user posted image je kr jokal od sreče, da kk je on mene še pazil, ko sem bla dojenček, zdj bom pa sama ga mela user posted image , in kk pol ne bi človek mu povedal? user posted image bo pa za njiju to prvi pravnuk, tk da je še večje veselje...
enim bomo povedli po prvem pregledu, ostalim pa potem po NS. Čeprav se moram kr zadrževat, da ne vsem okol povem user posted image
drugače pa me kr strah pridobivanja teže, sem že zdj kr močna in ne bi rada še ful nakopala zdj, ker bo po porodu kr hudo to spravit dol user posted image

Lep sončen dan vsem user posted image

(odgovor članu nimanorwen)
Neposredna povezava do sporočila: 135
   RE: Junijke 2012
17.10.2011 11:30:18   
Morgan
Mi2 nisva še nobenemu povedala, bomo najverjetneje počakali na NS.

Je pa tako, da se sploh ne počutim noseča, nobenih znakov, nobene slabosti. No, saj, če se spomnim kako mi je bilo v prvi nosečnosti slabo skoraj noč in dan prve štiri mesece, je to kar fajn. ;)

Mi lahko nekaj poveste - tiste, ki ste imele prvi pregled hitro - kako to? Meni so rekli, da vedno naročajo komaj 8. ali 9. teden, zdaj sem pa že kar malo nestrpna...user posted image

(odgovor članu vrtnica00)
Neposredna povezava do sporočila: 136
   RE: Junijke 2012
17.10.2011 11:32:18   
Patišonka
Evo, naročena na prvi pregled - 8. 11. Ko mi je sestra naštevala kaj smem in kaj ne, me je kar malo prestrašila. Še preden sem zanosila, sem se namreč odločila, da ne bom komplicirala. Moja mama ni v nobeni nosečnosti niti slišala za folno, ni se izogibala mačkam in nasplošno se je ravnala po zdravi kmečki pameti, pa je mene in brata donosila in rodila brez posebnih težav. Ok, folno sem začela jemat po pozitivnem testu, drugače pa bom poslušala sebe in svoje telo. Konec koncev je narejeno za to, da na svet spravi user posted image ...

kale - v družini imamo okvaro gena, ki povzroča kronično bolezen.

Moje počutje zaenkrat nespremenjeno, se pa meni tudi zdi, kot da bi me ves čas po malem kuhalo. Vročine si sicer nisem merila, pa tudi ne vem, ali se me loteva kakšen prehlad, ali je zaradi nosečnosti.



(odgovor članu vrtnica00)
Neposredna povezava do sporočila: 137
   RE: Junijke 2012
17.10.2011 11:44:11   
vrtnica00
mene tudi na čase kuha, pol mi je pa spet full mrzlo, sm mislila najprej da je to od hormonov, vnedar zadnje dva dni šmrkam in kiham ko navita, tako da zgleda da je čas prehladov, upam samo, da s ene bo razvilo v kaj hujšega

(odgovor članu Patišonka)
Neposredna povezava do sporočila: 138
   RE: Junijke 2012
17.10.2011 11:55:42   
Pkica
Evo pridružila se vam je še ena junika 2011!

Po dolgem trudu smo tudi mi danes zagledali user posted image .
Upajmo, da zagledamo srček, kr v prvi nosečnosti ni bilo srčka in se je končalo s ssuser posted image

Upa, da bomo skupaj ostale do konca. Moj datum DP 22.6.2012, se bom ta teden naročila na pregled in bomo potem videli natačneje :)

Pozdravček vsem nosečkam srečkam user posted image

(odgovor članu vrtnica00)
Neposredna povezava do sporočila: 139
   RE: Junijke 2012
17.10.2011 12:53:29   
KajaNagaja
Hey, ja ful bi blo fajn če bi ena urejala seznam :) sj bi ga js...sam ne znam tistga napisa Junijke 2012 narest user posted image ...tko da če mi katera to pove, se bom že znašla :) Lahko pa tudi katera druga ureja...user posted image

(odgovor članu cuero76)
Neposredna povezava do sporočila: 140
   RE: Junijke 2012
17.10.2011 12:54:29   
KajaNagaja
Dobrodošla Pkica...držimo pesti, da bo vse OK user posted image user posted image

(odgovor članu Pkica)
Neposredna povezava do sporočila: 141
   RE: Junijke 2012
17.10.2011 13:05:02   
kale
pkica- dobrodošla. Ne skrbi; junija bova obe pestovali zdrave user posted image  user posted image !


Jaz pa semn dopoldne klicala mojo gin. in čakam, da me obvesti, kdaj imam 1. pregled. Upam, da izvem še danes in ne par dni prej user posted image . Je pa med. sestra rakla, da enkrat po 8.11., med 8 in 12. tednom.

(odgovor članu KajaNagaja)
Neposredna povezava do sporočila: 142
   RE: Junijke 2012
17.10.2011 13:15:50   
nimanorwen
prej sm pozabila - jest sm anonimna user posted image  ja, mormo ostat pozitivne, nč razmišlat o kšnih težavah, čeprou jest se kr ne morm izkloptuser posted image  drgač sm pa klicala za pregled in ga mam šele 30.11. user posted image  to je še sto letuser posted image  tkt bom že dobrih 9 tednov, ampak ima g ful enih seminarjev pa predavanj zdej in ful manjka ... drgač pa moja mami dela v gin. abm. in pravi, da pr njih nikul pred 8t ne naročajo, ker se šele tkt za zihr vidi pa sliši in da če se prej naroči, se npr. otročka ne vid, pa sploh ni nujno, da je kej narobe, pač manjši al pa kasnejša o oz zanositev ... tk da je vseen bolš met pregled en tedn ksnej k pa en tedn prej.

(odgovor članu kale)
Neposredna povezava do sporočila: 143
   RE: Junijke 2012
17.10.2011 14:39:09   
KajaNagaja
A kera mogoče ve kako se tole naštima? Sem kopirala kodo pa sploh ne zagrabi...
http://tickers.baby-gaga.com/pregnancy.php

(odgovor članu nimanorwen)
Neposredna povezava do sporočila: 144
   RE: Junijke 2012
17.10.2011 14:58:52   
KajaNagaja
Never mind user posted image

(odgovor članu KajaNagaja)
Neposredna povezava do sporočila: 145
   RE: Junijke 2012
17.10.2011 18:17:13   
Babybee81
živ žav nosečke

jaz sem komaj sedaj prišla iz službe, vidim da pridno čvekate user posted image . Predlagala bi, da bi katera od nas začela urejati seznam, meni ful primankuje časa user posted image služba terja svoje...

Dobrodošle noveuser posted image

*viva* sem iz okolice LJ. user posted image

(odgovor članu KajaNagaja)
Neposredna povezava do sporočila: 146
   Junijke 2012
17.10.2011 19:32:38   
KajaNagaja
JUNIJKE 2012


1.6.
ilanaaa10 - 22 let, 2user posted image , 13.10, Štajerska

4.6.
cuero76 - 35 let, 1 , 26.10, 21.11,
titi29 - 29 let, 1user posted image , 26.10.


5.6.
KajaNagaja – 23 let, 1user posted image , 20. 10., Gorenjska
modrookica - 2user posted image , 1user posted image , 27.10

6.6.
mina88 - 23 let, 1 user posted image

7.6.
žogica81 – 30 let, 4user posted image , 1user posted image , Štajerska

9.6.
Daisy_ - ?, 3user posted image , 1user posted image

10.6.
Malinova – 3. 11., 31 let, 2user posted image ,

12.6.
Vrtnica00 – 25 let, 1user posted image , 8. 11.

15.6.
Morgan – 9. 11.

16.6.
nimanorwen – 29 let, 1user posted image

20.6.
Patišonka – 32 let, 1user posted image


21.6.
kale - 2user posted image , 1user posted image

22.6.
Babybee81 - 2user posted image , 24. 11
Pkica- ?
*viva* - 24. 10.

x.6.
SKORPY - 1user posted image , 26. 10.



SKUPAJ NAS JE : 18

NOSEČKE Z DVOJČKI : ?


POT SO Z NAMI ZAČELE: Teya D user posted image










Upam, nisem katere pozabila, je bilo bolj na hitro, če pa sem pa napišite. user posted image

< Sporočilo je popravil KajaNagaja -- 17.10.2011 19:39:04 >

(odgovor članu ilanaaa10)
Neposredna povezava do sporočila: 147
   RE: Junijke 2012
17.10.2011 20:03:49   
mmt1
Pozdravček
Mene si zgrešila... Stara sem 34, 3 user posted image , pregled imam 20.10, PDP 2.6 (moj izračun), prihajam z Gorenjske...

Tako, za statistiko. Zdaj pa k resni temi! user posted image Meni pod nobenim pogojem ne bo uspelo prikrit buhija do nuhalne - sem mislila v službi šele takrat povedat, a se tako širim, da se čudim, kako to, da noben še ni komentiral!!!  Še bolj v zadregi pa sem, ker sem vedno veljala za hudo kofetarico, zdaj pa mi kava smrdi. Mene pa vabijo zjutraj, opoldne, ob koncu dela...in vedno se izgovarjam, da mi ni nekaj dobro v trebuhu in bom le čaj...

(odgovor članu KajaNagaja)
Neposredna povezava do sporočila: 148
   RE: Junijke 2012
17.10.2011 20:33:33   
nimanorwen
KajaNagaja, mene prosim popravi, jest mam pdp 20.6., stara sm pa 26user posted image , prvi pregled pa šele 30.11 ... pa hvala, k si uštimala seznam! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mmt1)
Neposredna povezava do sporočila: 149
   RE: Junijke 2012
17.10.2011 20:47:13   
Ploha
nimanorwen: at takoj na FB prlet, nujno en kveščn za tebe! :P

(odgovor članu nimanorwen)
Neposredna povezava do sporočila: 150
Stran:   <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
3 pogoste stvari, ki pri nosečnici povzroč...
Pretirano nekritično sprejemanje informacij v nosečnosti lahko vodi v razvoj tesnobe. Kako preprečiti, da se pojavi stra...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?