|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: polnozrnato, manj sladko, manj slano
6.10.2011 19:04:39   
al1*
Glede riževega narastka  - polnozrnati riž ni problem, je pa bolj pusto, če ne daš sladkorja.
Meni je recimo všeč prosena kaša z dušenimi jabolki. Jabolka podušiš, dodaš cimet in zmešaš s kašo.
V Mercatorju imajo marmelado (njihova blagovna znamka), ki je brez sladkorja, imajo pa dva okusa: jagoda in marelice.


_____________________________

lp


(odgovor članu kajajaka)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: polnozrnato, manj sladko, manj slano
6.10.2011 22:21:38   
ronja
Aja še to. Nad mojo dieto je navdušena naša 3 letnica. Saj vem, da ji polnozrnati izdelki in 1,3 jogurti ne morejo škodit, ampak glede na to, da je presuha... me malo skrbi, da bo še shujšala

Te štekam. Jaz sem Ronji vmešala v zelenjavno juho kako žlico kisle smetane, čez štruklje sem ji posula kaj, itd... Ker moji sta tudi suheli (Lejla še bolj), še zdaj kdaj njima malo bolj zabelim.

Je katera že delala rižev narastek s polnozrnatim rižem? Bi dala vanj slive, sladkorja pa ne...

Točno takega sem delala, sem našla recept v eni knjigi s hrano za dojenčkeuser posted image . Je prišlo prav dobro, še lubi pohvalil, smo bili presenečeni, da ni rjav riž nič pregrenekuser posted image . sem naredila še enkrat z rozinami namesto slivami in je bilo tudi zelo dobro. Fajn je, da daš rozine takoj v hladno mleko, da se bojo lepo napile in sprostile svojo sladkobo okoli.

Aja, poleg suhih sliv ti bojo lepo posladkale zadeve tudi rozine, suhe brusnice, itd... - v čemerkoli. Pa nezrele banane so manj sladke od zrelih, to si lahko kako kdaj privoščiš.

Jogurtovo strjenko si lahko preliješ z jagodno omakico, pa bo bolj užitnauser posted image .

Da prav ne bi pogrešala sladkobe, je sicer malo utopičo pričakovat, se pa da malo kompenzirat, to je pa res. Koliko so ti pa rekli, da moraš bit striktna (mislim, glede na to, da imaš sladkor na meji, ne čez...)

Aja, pa v knjižnicah imaš par dobrih knjig (v LJ) o kuhinji za diabetike. Glede natrena ipd. te razumem, jaz se tudi nekak nisem mogla z njim. Kar nekak se ga nisem spravila uporabit. Lahko pa poizkusiš s fruktozo - ta je slajša od sladkorja, tako da je daš ful manj, je pa manj kalorična oz. manj "sladka" - winwin.user posted image Priporočajo za sladkorne bolnike, če se ne motim (preveri), valjda pa ne pretiravaj.

Če bo še naprej tako toplo, pa si naredi kako granito ali sorbet, da imaš za posladkat, kadar te prime - vedno na razpolago v zmrzovalniku. Če si zamrzneš v modelčke za lučke, se ti tudi ne bo treba matrat praskat ven oz. se ti ne bo treba spomnit dat sorbet pol ure prej v hladilnik, da bi se zmehčal.


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu kajajaka)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: polnozrnato, manj sladko, manj slano
7.10.2011 15:37:59   
kajajaka
No, danes imam čisto dietno prehrano user posted image
Sem očitno neko trebušno virozo in je na jedilniku polnozrnat prepečenec in čaj user posted image
Upam, da bo kmalu minilo...

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: polnozrnato, manj sladko, manj slano
8.10.2011 13:28:31   
kajajaka
Ronja hvala za nasvet glede fruktoze. Bom poskusila. Na srečo nimam popolne prepovedi sladkega, samo na meji je, pa moram pazit... Tako, da bo kakšna banana kdaj tudi padla user posted image

Današnje kosilo:
- pišč. zrezki v zelenjavni omaki (cvetača, korenje, grah, brst.ohrovk) dušiš toliko časa, da se spaca v omako
- kuskus (navaden, za polnozrnatega sploh ne vem če obstaja user posted image )
- zelena solata

(odgovor članu kajajaka)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: polnozrnato, manj sladko, manj slano
10.10.2011 11:38:32   
ronja
kuskus (navaden, za polnozrnatega sploh ne vem če obstaja

Obstaja in je prav dober. Če pa vzameš navadnega, vzami vsaj durum, ta je iz "trde pšenice" - sorta, kjer se baje škrob malo počasneje pretvarja v sladkor. Sicer pa je od ene naše firme, mogoče Mlinotest? tudi polnozrnat in za razliko od večine polnozrnatih špagetov, ki meni niso preveč všeč, je ta kuskus pa prav doberuser posted image .


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu kajajaka)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: polnozrnato, manj sladko, manj slano
11.10.2011 11:11:52   
kajajaka
Ja, je iz durum pšenice. Polnozrnati kuskus bom pa morala poiskati kje v LJ... pri nas ga ni :(

Danes kuham: ričet user posted image , ostali moji mesojedci bodo dobili še kranjsko klobaso, jaz se ji z veseljem odpovemuser posted image

Poleg pa seveda polnozrnati muffini user posted image

Nisem si mislila, da ima ta polnozrnata prehrana in malo pazljivosti pri sladkem takšen vpliv na kilograme- Sem shujšala 1 kg v 10 dneh, pa stalno nekaj jem in še noseča sem 23t... Prej sem pa celo življenje prakticirala diete s skoraj nič hrane... pri katerih sem od lakote seveda kmalu odpovedala in učinka ni bilo.
Ginekologinja pravi, da na otročka to nima vpliva. On svoje dobi. user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: polnozrnato, manj sladko, manj slano
11.10.2011 11:23:14   
ronja
Nisem si mislila, da ima ta polnozrnata prehrana in malo pazljivosti pri sladkem takšen vpliv na kilograme - Sem shujšala 1 kg v 10 dneh, pa stalno nekaj jem in še noseča sem 23t...
jap, ima! jaz brez sladkarij vedno shujšam. Enostavno ne morem ohranjat svoje teže brez cukra. Ne morem pojest toliko ostalega, sploh pa ne polnozrnatega. Sem tudi shujšala v nosečnosti, ko so mi to prepovedali oz. svetovali, da naj malo pazim pri prehrani (sem imela sladkor po testu tik pod mejo - samo takrat še niso delali testa prej in potem - samo po uni sladki vodi - jaz sem pa prej preveč sladkega pojedla, pa je bil test mal zavedenuser posted image ).

Ginekologinja pravi, da na otročka to nima vpliva. On svoje dobi

ja, dokler si normalno težka, ni učinka. Če bi pa imela ITM pod 18, bi se pa tudi otroku začelo poznat - vsaj moji se je, samo to ni bilo od polnozrnate prehrane, ampak od bruhanja in nezdravljene pljučnice. Sem pa imela 52 kil pri 168 cm v 4/5 mesecu nosečnosti... not good. Boljš mal preveč kot mal premalo.

Ko najdem recept za uškino mamo za ene kroglice iz suhega sadja, ti ga še sem pripopam, če želiš. So dobre, pa zdrave (samo ne jih preveč pojest, sicer boš skoz na wcju;).


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu kajajaka)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: polnozrnato, manj sladko, manj slano
11.10.2011 21:36:14   
kajajaka
IZVIRNO SPOROČILO: ronja
Ginekologinja pravi, da na otročka to nima vpliva. On svoje dobi

ja, dokler si normalno težka, ni učinka. Če bi pa imela ITM pod 18, (user posted image  če bi bil pod 28 bi bila srečna user posted image ) bi se pa tudi otroku začelo poznat - vsaj moji se je, samo to ni bilo od polnozrnate prehrane, ampak od bruhanja in nezdravljene pljučnice. Sem pa imela 52 kil pri 168 cm v 4/5 mesecu nosečnosti... not good. Boljš mal preveč kot mal premalo. Hvala, Balzam za moja ušesa user posted image

Ko najdem recept za uškino mamo za ene kroglice iz suhega sadja, ti ga še sem pripopam, če želiš. So dobre, pa zdrave (samo ne jih preveč pojest, sicer boš skoz na wcju;). user posted image  se veselim (seveda recepta, ne wc-ja) user posted image


(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 33
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





3 odlične jedi za doječo mamico
Za mamice, ki dojijo velja, da to kar same pojedo, poje tudi njihov dojenček. V želji, da dojenček ne bi imel težav s pr...
Danes so na jedilniku šparglji
photo
Šparglji so znani po svojem zdravilnem učinku. Preverite kuharske trike, ki jih morate poznati pri pripravi jedi iz špar...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?