|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  119 120 [121] 122 123   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Julijke 2012
3.7.2012 12:08:57   
11.12.27.
jst sem ctg v petek in sedaj čakam naslednjega ravno tako v petek (6.7.), če me bo pa začelo kaj ščipat pa bom šla kaj prej na ctg. Name je ta polna luna vplivala čez vikend, je bilo kar pestro, sam se mi je skoraj vsak dan po enih dveh urah norega ščipanja vse umirilo.
Sicer vem, da so naše misli bolj usmerjene v porod in v otročka, vendar me vseeno nekaj zanima. Tiste, ki imate strije ali imate že kakšen načrt kako se jih boste znebile?meni jih je zares veliko nastalo in vem, da s kremami ne bodo šle proč.

pozdravček vsem...

(odgovor članu amyZ)
Neposredna povezava do sporočila: 3001
   RE: Julijke 2012
3.7.2012 12:31:36   
amyZ
Čudežnega zdravila za nje ni, ker je to poškodba kože. Če bodo nastale pač bodo in bodo tam ostale. Da bi šla pa na kakšno tako hudo terapijo, ko ti kožo lušči, drgne in ne vem kaj še vse, pa ne hvala. Tako, da se bom že sprijaznila z njimi, je vsaj razlog zanje, ne pa tiste na riti ki jih imam že od prej, brez razloga user posted image

(odgovor članu 11.12.27.)
Neposredna povezava do sporočila: 3002
   RE: Julijke 2012
3.7.2012 13:19:10   
Katalenca
Uh strije, to pa je poglavje zase. Jih imam kar veliko po riti, bedrah, bokih. Na žalost imam tako čudno kožo suho, tako da se že celo nosečnost mažem po trebuhu, zjutraj in zvečer pa HB še ni nobone nove, tudi prva nosečnost mi ni nič prinesla. Imam pa večji trebuh sedaj in seveda še tri teden do konca....
Mi še pa nobena strija ni zginla user posted image  Res pa je, da sama od sebe ne bo nobena user posted image  

V Čet imam ctg, sicer pri nadomestnem ginekologu, bomo videli....
lp

(odgovor članu amyZ)
Neposredna povezava do sporočila: 3003
   RE: Julijke 2012
3.7.2012 16:14:01   
alysa
Ja, jaz sem strije dobila že v 1. nosečnosti, pa mislim, da nekaj še sedaj dodatno, pa čeprav se skoz mažem. Fajn je, da se mažete še po porodu, na to sem jaz prvič malo pozablauser posted image


Tiste, ki pijete čaj iz malinovih listov, ali imate po njem mogoče kaj bolj pospešeno prebavo? Jaz od sobote naprej pijem dve skodelici tega čaja na dan in imam že dva dni precej drugačno prebavo, kot prej. Danes sem komej priletela do WC-jauser posted image Malo mi je čudno, ker poleg tega jemljem še legofer zjutraj in zvečer, ki pa ponavadi prej zapira kot odpirauser posted image Zaradi tega me zanima, če je pospešena prebava posledica pitja čaja?

(odgovor članu Katalenca)
Neposredna povezava do sporočila: 3004
   RE: Julijke 2012
3.7.2012 16:19:04   
dena
zivjo..js mam eno vprasanje,ce mi lahko katera pomaga.namrec,noseca sem 37t3d,vceraj sem imela uz pri svoji G,rekla mi je da je vse vredu (hvala Bogu) edino kar je pripomnala,da je posteljica ze zrela in me je narocila v petek v porodnisnico na ctg ter na pregled.nevem kaj naj to pomeni hmmmm,pomagajte prosim?a to pomeni,da posteljica ne more vec opravljati svojega dela...in da bom v petek mogoce ze rodila????hvala za odgovore,lp

(odgovor članu Katalenca)
Neposredna povezava do sporočila: 3005
   RE: Julijke 2012
4.7.2012 8:36:04   
11.12.27.
Če ti je rekla, da je posteljica zrela po moje ne pomeni, da ne opravlja več svoje funkcije, če bi bilo temu tako, bi te takoj poslala v porodnišnico. Je pa to, da je posteljica zrela že eden izmed kazalnikov, da ne bodo več dolgo čakali, če se sam porod ne bo začel bodo sprožili, boš videla kaj ti rečejo v petek. Dokler pa je ctg ok pa ni razloga za strah. To je moje mnenje.

Jst tudi čakam petek, da bom kaj zvedela kako in kaj naprej.
Ne vem kako ostale doživljate te zadnje tedne, dneve...vendar meni gredo zadnje dni kar na živce vprašanja (še pred dobro jutro ali dober dan....) "kaj ni še nič?"....kdaj pa bo? imaš že datum?" in podobna vprašanja.
Najraje se bi skrila in nikamor šla, sam da bi se izognila enim in istim vprašanjem, stokrat na dan, vsak dan, dan za dnem, uff

(odgovor članu dena)
Neposredna povezava do sporočila: 3006
   RE: Julijke 2012
4.7.2012 9:27:59   
bankc
Evo punce jaz sem imela ravno včeraj CTG in pregled in ni praktično nič novega. Sem še malo bolj odprta in otroček je še nižje dol. Mi pa mora spremljati plodovnico, ker jo imam ravno za glih, tako da imam v četrtek ponovno pregled. Pa ker je moj user posted image že od prej full zaspane, moram biti zelo pozorna na gibe in ga zbujat. Sem bila zaradi njegovega spanca čez vikend na urgenci, ker ga nisem mogla zbudit, sem ga pa na zadnje čutila dopoldan in pol do večera nič. Tako da v primeru da se mi ponovi, moram takoj nazaj v porodnišnico se iti pokazat.

Drugače se pa že dva dni full slabo počutim. Včeraj me je grozno začel boleti spodnji del trebuha in komaj hodim in se premikam. Pa itak full slabo spim zaradi te vročine. Pri nas niti sapica ne potegne in skoz čez 30 stopinj. Sem vsa zatečena.

11.12.27 pri meni je isto. Že pred PDPjem so mi vsi težili, ker sem pač prvega rodila 3 tedne prej in so kar pičakovali da bo v drugo isto (tudi jaz sem upala po tihem user posted image ), sedaj ko sem pa že čez rok, mi pa itak težijo. Pa moja mami vsak dan kliče in sem že prav besna ker najprej vpraša: A še nisi šla rodit?...Mislim ko da ne bi sporočila, ko bom rodila user posted image . Pa vsak dan naju kdo pokliče ali nama piše in preverja, tako da sva oba že čist penasta in sem rekla da bom izklopila vse telefone in bova nedosegljiva.

Dena če te je samo naročila v porodnišnico na pregled pol še ni taka panika. te bodo pa spremljali in če bi se stanje posteljice slabšalo, pol bi ti sprožili, kar pa ni panika glede na to da si že v 38. tednu. Tako da se ne sekiraj in se prepusti toku. user posted image Je pa definitivno da se ti telo že pripravljauser posted image

Jaz sem strije dobila že v 1user posted image okoli popka, sedaj se mi zdi da kakšnih novih ni, sem pa zato dobila ogromno celolita, ki ga prej nisem imela. Sedaj ga imam pa po stegnah in riti user posted image

(odgovor članu 11.12.27.)
Neposredna povezava do sporočila: 3007
   RE: Julijke 2012
4.7.2012 15:57:55   
lepapepa
ojla,

sem ravnokar iz pregleda. do PDP imam 11 dni. prvič so mi nardil ctg, ki ni pokazal nič napredujočega. mali je vmes ful gibal, maternica pa je samo nekajkrat otrdela. ginekologinja me je pretipala in ugotovila, da je dete še visoko, potem mi je nardila ultrazvok, kjer je ugotovila, da je še vse normalno in da se nič ne dogaja, posteljica ni še zrela, pretoki so vredu, plodovnice je dovolj, otroček se počuti še ok noter, tko da me je naročila čez 1 teden. čedalje bolj verjamem, da bo vse skupaj po roku...

fajn bodite!

(odgovor članu bankc)
Neposredna povezava do sporočila: 3008
   RE: Julijke 2012
5.7.2012 13:14:58   
JagodaMb
Hej punce!

Ne vem več komu naj pojamram...

Ta teden se mi tako vleče. Ne vem kaj naj sama s sabo. Zaprta sem v stanovanje, ker je zunaj prevroče. Sama sem dokler ne pride moj iz službe. Nimam več kaj za pospravljat, čisto je kot v škatlici, vse oprano in zlikano. Tečna sem kot hudič. Niti se mi s kolegicami ne da družit, ne vem no...v takem čudnem stanju sem.. Vsake tolko se prav zjočem odživcev, ker ne vem kaj naj sama s sabo. Ura pa ne gre nikamor.

Manjkajo mi sprehodi, svež zrak. V shopping centre se mi ne da več hodit...vseotroške trgovine sem že obrnila na glavo - se mi zdi, da me že prodajalke poznajo :)

Eh prava tečka sem. PDP mam 21. - pa se nič kaj ne dogaja. No saj boljše..ker sem tako utrujena, da ne vem če bi se mi dalo rojevat zdaj :)

No...pa je minilo vsaj 5 min ob pisanju tega...boljše kot nič.

Lepo se imejte!

papa

(odgovor članu lepapepa)
Neposredna povezava do sporočila: 3009
   RE: Julijke 2012
5.7.2012 15:16:33   
lepapepa
Jagoda,

kmalu bo vse drugače! za zadnji stadij nosečnosti je znano, da se nosečke lahko slabše počutijo iz več razlogov, tako da ti jaz priporočam, da se zamotiš še s čim. Jaz hodim na sprehode pozno zvečer, drugače pa sem tudi po cele dneve doma. Preseda mi tudi že trebuh, ki me zateguje od večanja in težko se obračam v postelji. Jaz pa še nimam zrihtanega stanovanja (10 dni pred PDP) in se že nervozno jezim nad mojim, ker se njemu nikamor ne mudi - mora znesti polno stvari v klet in tudi dol malo pospravit in uredit stalaže... tako da, jaz pri sebi tudi opažam, da veliko pričakovanje botruje neučakanosti, ki pa jo je težko prenašati. samo, kaj čmo, v resnici noben ne ve, kdaj bo prišel naš čas, zato si jaz predstavljam že 'najslabšo' varianto in sicer, da bom rodila 14 dni po roku, kar pomeni še dobre 3 tedne :))) toliko časa pa nočem bit slabe volje - škoda energije. preberi si kako knjigo, pojdi v klimatiziran kino, naredi si seznam živil, če si boš doma delala zalogo, skuhaj kaj in daj v zmrzovalnik, predvsem pa počivaj z nogami v luft in poskušaj to doživljati kot luksuz... upam, da ti bo uspelo premagati slabo voljo.
V ljubljani je trenutno divjala huda nevihta - se je fajn shladilo - upam, da se bo mojmu, ko pride iz službe kaj bolj dalo nadaljevati s pospravljanjem :))
Lepo se imejte, baaj!

(odgovor članu JagodaMb)
Neposredna povezava do sporočila: 3010
   RE: Julijke 2012
6.7.2012 12:21:01   
Katalenca
Včeraj sem imela pregled in se je mali že spustil (PDP 22.7), fajn. En teden nazaj se še ni. Plodovnica vredu, ctg vredu, čez en teden spet pregled.
Še slaba 14 dni in jaz pa še kar imam ful za storit. Sem vsaj vesela, da smo se šli slikat oz smo slikali moj trebušček in s slikami sem ful zadovoljna. Ena fotografinja iz Lj. Tako da sedaj urejam fotoknjigo bušija.
Jagoda, v bistvu kar malo zavidam to brezdelje, sama ga imam preveč. Kaj sem se jaz spravila delat. Včeraj sem cel dan delala fotoknjigo iz lanskega potovanja, eno leto sem odlašala, sploh pa še nisem naredila albuma za prvega sinkota pa bo imel sept dve leti. Doma imam en kup nosečniških revij (od prve nosečnosti) in jih še nič nisem prelistala. Potem je tukaj pakiranje. Ker se v avgustu selimo, imam celo stanovanje za spakirat. Pa kar odlašam. Vmes še malo magisterij pišem.... To mi gre seveda tudi počasi.
A je že katera julijka rodila???????
Je takšno zatišje :)) pa vsaj klima je boljša, zjutraj sem si celo jopico obleklauser posted image

(odgovor članu lepapepa)
Neposredna povezava do sporočila: 3011
   RE: Julijke 2012
6.7.2012 13:19:01   
lepapepa
kje se kupijo silikonski nastavki za dojenje?

(odgovor članu Katalenca)
Neposredna povezava do sporočila: 3012
   RE: Julijke 2012
7.7.2012 12:04:59   
me ni
Drage moje julijke. Skupaj smo šle skozi vse tegobe in skrbi nosečnosti, a sem na koncu pristala med junijkami user posted image

Z možem sva se 26.6. odpravila v Bohinj za tri dni. Ker ga je bolel zob in je zamudil dežurnega zobarja, sva pomoč hotela poiskati v ambulanti na Bledu (mogoče imajo zaradi turistov kaj podaljšan delavnik sva si mislila). On je šel iskat zobno ambulanto jaz pa sem ga hotela počakati v avtu. Ker je bilo vroče sem stopila iz avta in takrat mi je odtekla voda. No, pa ravno pred dežurno na Bleduuser posted image Z rešilcem so me odpeljali v Kranj (na mojo željo, ker imam ginekologa v Kranju). Kljub temu, da mi je odtekla voda pa popadkov še nisem imela (zato ne zganjat panike ko voda odteče, do poroda je še čas). Sem imela srečo in je bil dežuren ravno moj ginekolog, tako da je bil na koncu tudi moj porodničar. Sprejeli so me ob 18:30h in po eni uri CTGja odpremili v bolniško sobo, kjer naj bi še kak dan počakala na popadke, moža pa so poslali domov. Ob 22h sem imela popadke na 6minut, po polnoči pa na 3 minute. Sestra me je peljala v porodno, kjer je babca ugotovila, da sem 6cm odprta. Poklicala sem moža, ki je prišel okoli 1h. Meni so se popadki krepili in s tretjim res močnim popadkom (sem zbrala vse moči) je prišel na svet Jakob. Rojen 27.6. (36.teden in 3 dni) ob 1:50h, tehtal 2,32 kg, velik 49 cm in tretiran kot nedonošenček. Jih je skrbelo kako bo z dihanjem, ampak se je pokazalo, da je bil strah odveč in so mu pljuča že sama normalno funkcionirala. Imel je zlatenco, zato sva ostala v porodnišnici do 1.7., ko sva dobila zeleno luč za odhod domov. Dojiti ne morem, ker nima dovolj sesalne sile, zato pa veselo pumpam, tako da se prehranjuje z mojim mlekom, če pa zmanjka, pa dodam Aptamil za nedonošenčke. Dobro je začel jesti šele pred tremi dnevi. Prej je bil problem, ker ni pridobival na teži (takoj po rojstvu itak vsi izgubijo kak gram) ravno zaradi tega ker ni hotel jesti. V ponedeljek pride patronažna s tehtnico in bomo videli, če sva pridelala kak gramuser posted image . Patronažna je pri meni moški in sem prav navdušena nad njim, saj mi je veliko povedal o prehranjevanju nedonošenčkov in me presenetil kako obvlada zadeve. Prav pomirjujoče deluje name. Dobila sem recept za kaplice Plivit D3 (d vitamni, ki ga sicer črpamo od sonca), a žal te kapljica povzročajo kolike in hkrati nabavila kapljice Biogaja, ki naj bi zmanjševale kolike.
Ginekološki pregled imam že napovedan, prav tako prvi pregled pri izbranem pediatru. Porodniški dopust dobim 100% in prav tako na odločbi za nadomestilo za varstvo in nego otroka piše da bo 100%. Mogoče vladni varčevalni ukrep še ni v veljavi in se to lahko še spremeni. Ne vem, ker nisem spremljala, imam kar nekaj dela z uvajanjem na novo življensko vlogo MAMIuser posted image
Strij ni, prve dni sem imela zatekle noge, a je to izginilo, ko se je zunaj malo ohladilo. Pridobila sem 11kg, od teh sem 4 izgubila s porodom, zaradi prehrane nosečnic, ki dojijo, pa sem doma že izgubila naknadnih 4 kg. Ostanejo torej še trije kilogrami, ki se jih bom znebila, ko mi bo ginekolog dal zeeleno luč, da lahko športam.

Želim vam čim krajše in čim manj boleče porode, jaz sem imela srečo in nisem bila šivana.
Lep pozdrav nekoč julijka, sedaj junijka user posted image

(odgovor članu lepapepa)
Neposredna povezava do sporočila: 3013
   [Brisano sporočilo]
7.7.2012 13:01:47   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu me ni)
  Neposredna povezava do sporočila: 3014
   RE: Julijke 2012
8.7.2012 0:09:06   
sandra85
čeprav spremljam našo skupino julij na FB, bom še tukaj čestitla vsem novopečenim mamicam!!!

pri meni je bilo v prvo tako, da mi je odtekla voda in čez slabi 2 uri sem že imela Eneja v naročju :) tako, da če mi tokrat doma odteče voda, bom naredila paniko :)))

_____________________________

kako je če imaš v življenju 2 moška: enega neizmerno ljubiš in se mu z užitkom cela predaš, drugega imaš neizmerno rada, vsak njegov napredek je zate ponos in vsak njegov nasmeh ti polepša dan! oba pa mi pomenita VSE na tem svetu! ¦ ¦

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 3015
   RE: Julijke 2012
8.7.2012 8:49:48   
amyZ
me ni - čestitke za sinčka Jakoba!!! Tebi želim dobrega okrevanja in čim bolj prespane noči, malemu pa da bo pridno rastel in nagajal mamici user posted image .

Ja zdaj bodo novičke o rojstvih kar redne, je že čas. Držim pesti še za vse ostale nosečke!!!

(odgovor članu sandra85)
Neposredna povezava do sporočila: 3016
   RE: Julijke 2012
8.7.2012 8:54:06   
me ni
Kot izgleda imamo zelo različne izkušnje. Zame so kljub obilici odtečene vode , po eni uri na CTGju menili, da še nisem godna za porod. Prav tako je bilo z mojo prijateljico in prav zaradi njene izkušnje tudi jaz nisem paničarila na Bledu in menila, da je še čas, da me prepeljejo v kranjsko porodnišnicouser posted image (sicer pa Bled-Jesenice ali Bled-Kranj, ni veliko razlike v km, pa še skoraj vse je avtocesta).
Mislim pa, da usoda že tako pripelje, da si ob pravem času na pravem mestu. Da se odpraviš na trodnevni dopust in v tujem kraju ravno v času, ko ti odteče voda stojiš pred vrati urgence, ni naključjeuser posted image
Tudi dejstvo da je bil prezgodnji porod, mi da slutiti, da je že moralo biti tako in bi v primeru, da ne bi še rodila, prišlo do kakšnih zapletov (npr. popkovina okoli vratu ipd).
Skratka moja izkušnja s prvim porodom je zelo pozitivna. Ali bom imela še kakšnega, pa trenutno še ne razmišljam. Bo čas pokazal.
Aja, čaj iz malinovih listov sem pila natanko 1x in to dva dni pred porodomuser posted image

Lepo nedeljo vsem še nosečkam in tudi tistim, ki imamo svojega user posted image že v rokah.

(odgovor članu sandra85)
Neposredna povezava do sporočila: 3017
   RE: Julijke 2012
8.7.2012 9:10:26   
lepapepa
me ni, četitam!

(odgovor članu me ni)
Neposredna povezava do sporočila: 3018
   RE: Julijke 2012
8.7.2012 10:04:57   
ninocka26
Bom še jaz pokomentirala glede vode. Tudi meni je junija odtekla voda, s tem, da nisem bila prepričana, da je to to in sem šla v P po 6 urah. Zaradi tega sem potem dobila 3x dozo antibiotika, saj naj bi obstajala možnost okužb. Meni so rekli, da je potrebno pri odtekli vodi takoj v P (mi je pa voda odtekla ob 6h zjutraj, rodila sem pa ob 22.55 zvečer - je šlo tudi bolj počasi, čeprav so bili dr mnenja, da je šlo hitro).

Me ni čestitke!

Mala kako gre pa tebi, si že na koncu ali že crkljaš?

(odgovor članu lepapepa)
Neposredna povezava do sporočila: 3019
   RE: Julijke 2012
8.7.2012 18:09:51   
alysa
čestitam me ni[ sm=bravo.gif]user posted image user posted image

Vso srečo pa tudi ostalim, ki smo še na vrsti ... user posted image


user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil alysa -- 8.7.2012 18:10:31 >

(odgovor članu ninocka26)
Neposredna povezava do sporočila: 3020
   RE: Julijke 2012
8.7.2012 21:11:26   
Manty
8301a, me ni- Čestitke tudi z moje strani, obilo cartanja!

Sporočam pa tudi sama na hitrco novico, da sem postala junijka, sicer za las, (prej predvidena julijka s PDP-jem 15.7.) namreč 30. 6. sem rodila najlepšo punčko težko 2900g, veliko 48cm. Kaj več pa v naslednjih dneh. Želim čim več prijetnih porodnih izkušenj.
Lp

(odgovor članu alysa)
Neposredna povezava do sporočila: 3021
   RE: Julijke 2012
8.7.2012 22:56:15   
dena
cestitke vsem novopecenim mamicam......me pa se pridemo na vrsto user posted image ...a je kira studirala,da bi lahka rodila na petek 13.????mene kr mal panika grabi,glede na to,da glih tedi imam ctg v porodnisnici....

(odgovor članu Manty)
Neposredna povezava do sporočila: 3022
   RE: Julijke 2012
9.7.2012 12:29:03   
alysa
Čestitam mantyuser posted image user posted image user posted image

A ostalo ste že tudi mamice, da se nobena več ne oglasiuser posted image ?



(odgovor članu dena)
Neposredna povezava do sporočila: 3023
   RE: Julijke 2012
9.7.2012 13:40:59   
bincha
Na hitro sporočim!
4.7.2012 se je rodil najin sinko, velik 55 cm, težak 3900g, obseg glavice 36 cm. smo se kar namatrali ampak je sedaj vse že mimo. malce sem bila tudi rezana, teli šivi so kar moteči...

no kaj več pa drugič!

(odgovor članu alysa)
Neposredna povezava do sporočila: 3024
   RE: Julijke 2012
9.7.2012 15:38:37   
POGsa
Hojla....res se že bliža koncu še malo... Jaz sem že skoraj v 39 tednu, ampak zadnji pregled me je zelo šokiral user posted image Imela sem drugo ginekologinjo, ki mi je rekla da ima moj dojenček majhno glavo in tudi da ni prav velik...ko sprašuješ kaj to pomeni ti ne znajo povedati nič! Rekla mi je da premalo dobiva na teži in v knijžico zapisala ( mikrocefelija) in zraven naredila ? Ko sem šla gogledat na internet kaj to pomeni, sem se čisto prestrašila....tam piše da naj bi bilo to lahko otrok s posebnimi potrebami! Ne veste koliko me je postalo strah, razmišljam samo v tem....ne vem kaj naj, želim si samo zdravega otroka in nič drugega.... mi zna katera kaj pomagati glede tega, ali so tudi kateri izmed vas povedali kaj podobnega!
Moram pa še počakati do petka, ko bom imela spet svojo ginekologinjo, da vidim kaj mi bo povedala ona...upam da dobro novico!user posted image
neskončno me skrbi!!!

Vsem vam pa želim vse naj naj pri porodu!

(odgovor članu me ni)
Neposredna povezava do sporočila: 3025
Stran:   <<   < Prejšnja stran  119 120 [121] 122 123   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  119 120 [121] 122 123   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Čudni prvi znaki nosečnosti
Včasih prvi znaki nosečnosti niso prav nič romantični oziroma so lahko prav "čudni" in naporni. Kakšni, preverite v čl...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?