|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  120 121 122 [123] 124   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Julijke 2012
15.7.2012 20:00:01   
lepapepa
Oj, punce!

Na današnji dan sem imela rok, jaz pa sem nad popkom dobila le prvo strijo user posted image

Mali v bušiju nori, ne vem, kdaj se bo umiril... Kako ste ve - čakajoče? Neko zatišje vlada na forumu... a lahko že vidimo statistiko... Tinkkara naprimer - tebe spremljam od tvoje poroke user posted image - kaj se dogaja s tvojo pupiko - sta še v enem?

Lep pozdrav vsem!!

(odgovor članu alysa)
Neposredna povezava do sporočila: 3051
   RE: Julijke 2012
16.7.2012 9:41:33   
11.12.27.
Čestitke vsem mamicam in seveda tudi otročkomuser posted image user posted image user posted image .


mala_roo tvoja porodna zgodba je pa kot bi brala mojo za mojega prvega otroka (27.7.2007).

Odšetvam dneve, PDP 20.7., bolj ko se bliža bolj sem vznemirjena in čakam vsak dan kaj bo prinesel ali se bo kaj začelo ali ne. Sploh ne maram kakšnih klicev in tudi sama zelo malo telefoniram, ker ne prenesem več teh vprašanj in pripomb v stilu " a ni še nič".
Ker imam velik trebuh že tri mesece poslušam, če bom imela dvojčke, pa da ne bom zdržala do konca in podobno, pa sem le pridrsala do konca ( še teh par dni in je moj PDP). Saj ne rečem moj trebuh je res ogromen, ampak včasih si prav mislim, da bi lahko kdo zadržal pripombe zase.
Ah, ja no, saj bo kmalu konc..

lep pozdrav vsem in veliko lepih porodov.

(odgovor članu lepapepa)
Neposredna povezava do sporočila: 3052
   RE: Julijke 2012
16.7.2012 15:52:35   
alysa

IZVIRNO SPOROČILO: 11.12.27.

Saj ne rečem moj trebuh je res ogromen, ampak včasih si prav mislim, da bi lahko kdo zadržal pripombe zase.




Se ti pridružujem, moj PDP je ravno tako 20. 7. in tako kot ti tudi jaz zadnja dva meseca ne poslušam, kaj drugega kot to, kako velik trebuh imam, pa če so dvojčki ali pa da bo zelo velik otrok ... Sem imela prvič tudi velik trebuh, tako da sem tega že navajena
user posted image user posted image Ampak vseeno si tudi jaz včasih zaželim drugačnih komplimentov user posted image
Ma, bova že zdržale še teh nekaj dni, a ne?

(odgovor članu 11.12.27.)
Neposredna povezava do sporočila: 3053
   RE: Julijke 2012
16.7.2012 19:26:48   
keka85
Samo, da vam sporočim, da sem 5.7. povila najlepšo deklico Sergejo :) Tako, da se selim v drug forum :)

(odgovor članu alysa)
Neposredna povezava do sporočila: 3054
   RE: Julijke 2012
17.7.2012 16:39:25   
lepapepa
Čestitke Keki in Sergeji! (v kateri forum se selite mlade mamice?)

Jaz sem imela danes pregled 2 dni po roku. CTG je pokazal pogostejše popadke, ki pa niso boleči, ampak jih čutim kot otrdevanje trebuha. Mali še vedno telovadi noter in po UZ pregledu ginekologinja ugotavlja, da ima še dovolj plodovnice in pretoki so v redu. Mi je pa preverila materični vrat in moram reč, da mi je bil ta pregled ful neprijeten in prav boleč (nisem vedela, da tko fajn pritiska s prsti po materičnem vratu), no, odprta sem 1-2 cm. Tako da je treba samo čakat. V petek naslednjič na pregled - upam da se do takrat že zgodi.

POzdrav vsem!

(odgovor članu keka85)
Neposredna povezava do sporočila: 3055
   RE: Julijke 2012
19.7.2012 13:02:18   
lepapepa
Včeraj zjutraj se mi je odluščil čep (večja količina goste prozorno-rjave sluzi), ki se mi je čistil skozi cel dan - nekajkrat je bil tudi že rahlo rozikast. Sumim, da mi ga je ginekologinja povzročila z grobim pregledom materičnega vratu, saj mi ga je konkretno pretipala pri ugotavljanju odprtosti. (ko je potem delala UZ, se je mali začel ful premikat in se je pohecala, da zato, ker ga je prej za glavco pošlatala...)
V glavnem, danes je en dan mimo in po čepu se nič ne dogaja. Sem pa opazila, da če gibam, imam več popadkov (otrdevanja maternice) kot če bi samo počivala in ležala na kauču. Kako je z vami? Hodite na dolge sprehode ali bolj mirujete zdaj na koncu?

(odgovor članu lepapepa)
Neposredna povezava do sporočila: 3056
   RE: Julijke 2012
19.7.2012 16:56:13   
karin412
Pri meni tudi ni nič novega, danes sem imela CTG, potem jutri imam rok, drug teden naj bi šla na amnioskopijo. Moja G gre na dopust, tako da dobro, da imam izbrano babico in bom njo poklicala v ponedeljek, če ne bo nič - kako naprej. Mene ni nič pogledala vaginalno, samo UZ-glede plodovnice. Sicer pa si bom delala sedeče kopeli iz senenega drobirja, lahko popijem vsak dan kozarec rdečega, pa sprehodi in posteljne zadeve, drugo pa ne vem kaj.

(odgovor članu lepapepa)
Neposredna povezava do sporočila: 3057
   RE: Julijke 2012
19.7.2012 18:07:10   
amyZ
Moja zgodba je pa drugačna...mene pa vsi sprašujejo kdaj imam rok, in če sem komu povedala recimo mesec nazaj me še enkrat vpraša, ker moj trebuh je res mali. No, za mene ni mali, ampak takole ko gledam druge mamice pred PDP-ji je moj ene tak kot če bi bila največ v 8 mesecu. Obseg je 99cm.
No, jaz imam še dober teden do PDP pa sem že kar neučakana, upam, da ne bo treba čakat še dlje, do avgusta npr. Je pa moj mali tudi še vedno zelo aktiven, no, danes malo manj, drugače pa ima vsaj 2x dnevno eno večjo žurko. Strij zaenkrat še nimam, ampak če ne bom kmalu rodila bodo pa sigurno nastale, ker me par dni bolj srbi trebuh, tako da se mažem 3x dnevno zdaj. Bo kar bo.

V pondeljek imam pregled, nekako sem še upala, da ga ne bom dočakala, no sedaj pa sem se sprijaznila, da ga očitno bom. Zaenkrat se še res ne dogaja, zadnjič sem imela malo bolj pester dan, ene 6 lažnih popadkov ponoči in naslednji dan skupaj, bolečine v medenici, otrdevanje trebuha je zdaj pogostejše, ampak drugače pa vseeno nič.

No, moj misli, da moram kar počivat, da morem na rok rodit user posted image . Če bi on nosil ta trebuh bi bil čisto drugačnega mnenja verjetno. No, počivam res dosti bolj kot sem prej, tudi zaradi zatekanja (ja, par dni je bilo super, ko je bilo hladneje, od včeraj pa spet zatekam v gležnje), ampak vseeno še kaj postorim. Hodim pa ne veliko, peljem psičko na krajši sprehod, grem v trgovino in na kakšen obisk, kavico, več pa ne. Ker me bolijo noge.

No, toliko iz moje strani da malo poročam, drugače pa ja...forum je čisto zamrl...ampak dokler je še kdo tukaj se še dogaja user posted image .

Držite se!!! Upam, da boste kmalu držale vaše štručke v rokah, sploh ve, ki zamujate!

(odgovor članu karin412)
Neposredna povezava do sporočila: 3058
   RE: Julijke 2012
19.7.2012 18:36:28   
Elieli
evo mene,
sedaj vam pišem že kot mami. 6.7. sem rodila punčko Martino.
Presrečna, da je z mojo punco vse v redu (ovita popkovina), sama pa sem bila šivana in so mi v porodnišnici svetovali počitek, tako, da je forum moral počakati, počasi mi gre na bolje in se že veselim sprehodov s svojo pikico.
Čestitke vsem, ki ste že mamice, tistim, ki še niste pa čim lepši in lažji porod.

(odgovor članu amyZ)
Neposredna povezava do sporočila: 3059
   RE: Julijke 2012
20.7.2012 11:39:19   
dena
zivjo....me2 sva se kar 2v1,ceprav je bil pdp 18.7. se se nic ne dogaja,jutri imam ctg v P,tak da pustimo se presenetit
ja Amyz forum je malce zamrl,ker se ene ze ukvarjate z svojimi otrocki...lp,ter srecno ostalim,katere se niste rodile ;)

(odgovor članu Elieli)
Neposredna povezava do sporočila: 3060
   RE: Julijke 2012
20.7.2012 13:10:16   
alysa
Tudi jaz sem še tukaj na svoj PDP, sem ravnokar s pregleda, vse je še OK, plodovnice veliko, pretoki so v redu, glavica še visoko ... skratka, nič se še ne pripravlja, naslednji pregled imam v ponedeljek. Ja, bom kar čez rok, tako kot prvič.

Vse, ki že crkljateuser posted image user posted image user posted image

Za ostale pa čim lažji poroduser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu dena)
Neposredna povezava do sporočila: 3061
   RE: Julijke 2012
21.7.2012 7:22:57   
lepapepa
Živijo,

jaz sem včeraj imela priegled še pri svoji ginekologinji, ki me tokrat ni pregledala vaginalno, je pa pogledala na UZ plodovnico, pretoke itd. in ugotovila, da je še vse ok in da posteljica ni niti malo zrela. Naslednji pregled imam v nedeljo dopoldan v porodnišnici, ko bo že 7. dan čez rok. Od tam naprej pa najbrž ne bo več dolgo do poroda :) če ne bo drugače, mi bojo sprožili porod z umetnimi sredi tedna...

če me nič ne preseneti, se še oglasim :)
lp vsem!

(odgovor članu alysa)
Neposredna povezava do sporočila: 3062
   RE: Julijke 2012
23.7.2012 12:04:18   
lepapepa
Hojla vsem, ki še spremljate ta forum!

Nimam še 'ta pravih' novic. Že 8 dni čez rok in čutim neredne popadke, odprta 2 cm, a mi bojo najverjetneje sprožili porod z umetnimi popadki. Včeraj po pregledu v porodnišnici mi je bilo rečeno, da če ne bo do torka nič, pridem še enkrat na pregled, potem pa me bojo v sredo naročili na porod. Nabavila sem si Dianatal, poizvedela pa tudi, kako je z epiduralno v LJ in so mi rekli, da v primeru dolgega in težkega porda (mene skrbi samo, da bi se z umetnimi popadki slabo - dolgo odpirala) in če so seveda izpolnjeni vsi njihovi pogoji (ni gužve, rojevanje do 16. ure) dajo na licu mesta epiduralno, brez plačat in vnaprejšnjih pridobivanj potrdil itd. Tako da me je to kar pomirilo. Naši malčki z današnjim dnem prehajajo v astrološko znamenje leva. Moj bi po roku moral bit še rakec... OK, do jutri bi to bilo vse. Če se ne javim jutri, vedite, da že pestujem malo bebo user posted image .

LP vsem!

(odgovor članu lepapepa)
Neposredna povezava do sporočila: 3063
   RE: Julijke 2012
23.7.2012 18:01:07   
amyZ
Ja zdaj se začnejo levčki. Lepapepa...je tako, da sem jaz tudi čakala 9 dni čez rok in sem se rodila ravno 2 uri po tem ko so nastopile ribe user posted image  Očitno nisem hotla bit vodnarček.user posted image  Tvoj pa mogoče ne rakec.

Jaz sem iz pregleda...nič pametnega nimam za povedat. Vse je ok. Naslednji teden imam rok in če ne bo nič do takrat se pridem pokazat kar v porodnišnico.

(odgovor članu lepapepa)
Neposredna povezava do sporočila: 3064
   RE: Julijke 2012
24.7.2012 9:06:42   
dena
zivjo,jaz sem ze 6 dni cez rok pa se zmeraj nic,vse je ok...hmm ja,moja bi tut morala po pdp bit rakica,zdej pa cakamo na levcka,ma lej karkoli sam da se rodi zdravo in zivo.cauci

(odgovor članu amyZ)
Neposredna povezava do sporočila: 3065
   RE: Julijke 2012
24.7.2012 9:37:57   
alysa
user posted image user posted image jaz sem tudi še tukaj ... še kar čakamo, jutri imam spet pregled.

(odgovor članu dena)
Neposredna povezava do sporočila: 3066
   RE: Julijke 2012
24.7.2012 17:27:44   
lepapepa
Oj, punce!

ja, se povsem strinjam, astrološko znamenje je zadnje, kar me res briga...
danes sem spet imela pregled v porodnišnici, JUTRI PA GREM RODIT user posted image ! (bom pa 10. dan po PDP). odprta sem dobra 2 cm, zato bojo sprožili porod s tabletko za mehčanje in tanjšanje materičnega vratu. začeli bomo okrog 8. zjutraj in upam, da bo šlo do zgodaj popoldan user posted image . držte pesti in tudi vam želim, da steče kot po maslu user posted image .
se javim, ko pridem domov! čaučau

(odgovor članu alysa)
Neposredna povezava do sporočila: 3067
   RE: Julijke 2012
26.7.2012 7:42:43   
dena
jutro...jaz pa 8.dan po pdp,pa se zmeraj nic...ko bi se vsaj zacelo kej dogajat,ubija me to cakanje user posted image

(odgovor članu lepapepa)
Neposredna povezava do sporočila: 3068
   RE: Julijke 2012
26.7.2012 9:16:32   
alysa
Tudi jaz še kar čakamuser posted image , jutri mi bodo po vsej verjetnosti sprožli.

(odgovor članu dena)
Neposredna povezava do sporočila: 3069
   RE: Julijke 2012
26.7.2012 23:24:30   
sisi8
Ahoj še ena tukaj 6 dni čez rok, tudi men ze bo počas začelo mešati. Tole "allinclusive" varianto hočjo pod polno izkoristituser posted image

(odgovor članu alysa)
Neposredna povezava do sporočila: 3070
   RE: Julijke 2012
27.7.2012 7:59:02   
sanyy
No pa smo mi tudi dočakali našega sineka pascala PDP je bil 28.7 on pa je malo pohitel in se rodil 22.7 velik 51 in težek 3600 porod je trajal 5 ur bil je kratek ampak kar naporen res so babice na ptuju super vsa pohvala user posted image pa tudi sestram .

(odgovor članu sisi8)
Neposredna povezava do sporočila: 3071
   RE: Julijke 2012
28.7.2012 9:48:02   
dena
jutro!!!! evo jaz sem ze 10.dan cez pdp pa se se zmeraj nic ne dogaja.v ponedeljek imam ctg pa uz,upam da mi bojo kej naredli,ker ze sama sebi grem posteno na zivceuser posted image ,nasi tamali se pa res nikamor ne mudi

(odgovor članu sanyy)
Neposredna povezava do sporočila: 3072
   RE: Julijke 2012
30.7.2012 13:29:50   
lepapepa
Punce, zdravo!

Moj mali Jaša sej je rodil 25.7.2012 ob 22.00 (10 dni po roku). Porod je bil fenomenalen.
Ob 8.00 sem bila naročena v porodnišnico na sprožitev poroda, kar je pomenilo, da mi za začetek dajo v materični vrat tabletko za mehčanje le-tega. Potem so me dali v sobo, kjer so redno čekirali ctg in ginekologinja je otipavala materični vrat. Jaz pa sem dobila kmalu po tabletki redne (2 min) krče, ki sem jih bolečinsko ocenila 6,5 (<10), v bistvu kot bolj boleča menstra... V bistvu je čas kar hitro mineval, čeprav sem bila na tem oddelku 6 ur. Potem klistir in priprava na porod. V porodno sobo sem prišla ob 19:30, kjer so mi predrli plodovni ovoj, zatem pa sem dobila kar hitro konkretne popadke - ta prave. In kmalu sem se začela oklepati maske :) Ti popadki so me vsekali po križu in vsem, kar je nižje od pasu. Ampak kmalu po teh prvih popadkih so začeli drugačni - taki, ko sem začela spontano porivati - potiskati neko silo naprej skozi spodnji del telesa - tak hecen občutek, ko to doživljaš prvič (za primerjavo dam primer, ko ti je slabo in začne telo samo siliti na bruhanje - torej popadke ven skozi usta :) - tko izgleda rojevanje, samo da sili drugje ven... Poseben občutek. Ja in potem se je začelo - boleči popadki so minili, ostalo je samo še garanje - torej porivanje ven - telo samo "pove", kdaj je treba še malo stisnit... Moram pa povedati, da igra babica veliko vlogo pri porodu - moja je bila zelo vspodbudna in ko je bilo treba zelo odločna in dominantna, tako da me je fajn vodila skozi vse dogajanje. V glavenm rodila sem v 2,5 urah in ko sem porodila dete ven, nisem mogla verjet, da se je vse to res zgodilo. Občutki, ko vidiš svojega otroka so nepopisljivi - od sreče sem se zjokala in bila kot v nebesih.
V glavnem - porod je bila najmočnejša izkušnja v mojem življenju.
Zdaj pa imam doma dojenčka, ki s ega kar ne morem nagledati - pridno se doji, napreduje na kilaži (aja, sinko je imel 52 cm, 3210g) , bila sem šivana 2 cm - ne rabim šlaufa, sedim malo bolj postrani in na vizitah so mi več ginekologov rekli, da je fajn zašito.
Spoznala sem, da imeti dojenčka je crem de la crem najlepših stvari v življenju, tako so nežni in pridni, majhni in nebogljeni. Bolj ko ga gledam, več solzic spustim od sreče...
Vsem, ki še čakate na porod, želim veliko sreče in moči, nič se ne vstrašit poroda, malo bo treba stisnit zobe zaradi bolečin, ampak, to sploh ni bistvo poroda, tisti drugi del je bolj kot ena nora dogodivščina :) DRŽIM PESTI ZA VSE!
LP

(odgovor članu dena)
Neposredna povezava do sporočila: 3073
   RE: Julijke 2012
6.8.2012 12:51:18   
sisi8
ahoj
Tudi mi smo že doma.
30.7 so me sprejeli na oddelek ker sem bila 10 dni čez rok. Že zjutraj me je nekaj črvičilo, pa sem mislila da je to od nektarin. Zvečer so se pričeli šibki popadki , ki so se do pol enajstih malo ojačali vendar niso bili redn,i sploh pam ne močni.Sestra me je dala na ctg malo pred enajsto uro, nato pa rekla da se greva pokazat v porodno za vsak slučaj ker sem četrtorodka in zna biti hitro .Prepričana da pridem takoj nazaj, sem pustila vse stvari v sobi. Ko sma stopile v dvigalo je prišel prvi malo bolj močen popadek. Prispele sva pred porodno, kjer je babica pogledala ctg in rekla da to ni še nič, hotela sem oditi nazaj,ko sem fasala naslednji popadek kar že zlo močan. Dale so me na ctg in ko so videle številke so hitro klicale zdravnico, ki me je pogledala in ugotovila da sem popolnoma odprta.Hiteli smo vsi do porodne sobe in ko sem prispela do postelje sem začutila pritisk navzdol skupaj s popadkom nekaj med nogami začela spraševati kaj je to nakar mi babica reče naj enkrat potisnem. In tukaj je bila moja prečudovita user posted image deklica Anastasia 52 dolga in 3500 težka, nisem mogla verjeti ker sem vseskozi mislila da bo fant. No možeku je uspelo priti šele potem saj ni bilo časa da bi ga poklicala. Sestra ga je tolažila s tem da tudi če bi zunaj čakal bi zamudil.V šoku pa je tudi bil ker je bila punčka, doma imava že tri fante in tudi sedaj sva mislila da bo.
Čestitke vsem in čim hitrejši porod tistim ki še pričakujete.user posted image

(odgovor članu lepapepa)
Neposredna povezava do sporočila: 3074
   RE: Julijke 2012
6.8.2012 12:53:04   
sisi8
user posted image user posted image Anastasia, 3.500, 52 dolga 30.7. 2012

< Sporočilo je popravil sisi8 -- 6.8.2012 12:55:13 >

(odgovor članu lepapepa)
Neposredna povezava do sporočila: 3075
Stran:   <<   < Prejšnja stran  120 121 122 [123] 124   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  120 121 122 [123] 124   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Celodnevna avantura za bodoče starše in ml...
Pomlad prinaša sveže začetke in nove avanture, zato je popoln čas za Baby Expo, edinstven dogodek, ki združuje vse, kar ...
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?